🖤فرا رسیدن ایام فاطمیه و شهادت جانسوز و سراسر مظلومیت و حزن و اندوه حضرت زهرا (س) را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر عج الله ارواحنا له الفداه و تمامی شیعیان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، تسلیت و تعزیت عرض مینماییم.🥀
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔵درمان خلط سینه در طب سنتی:
🔷مصرف غذاهای لطیف و زودهضم مثل شورباها، زردهی تخممرغ عسلی، نخودآب، آبگوشت بدون سیبزمینی و گوجه، عصارهی گوشت، مربای سیب، به، انجیر، شقاقل، گل گاوزبان
🔷مصرف چیزهایی که مانع عفونت اخلاط بدن میشوند؛ مثل دارچین، نخود، زعفران.
🔷کمخوری و پرهیز از بخار زاها مثل سیر خام، پیاز خام، موسیر، تره و شاهی
🔷پرهیز از دیر شام خوردن
🔷یک مشت نخود + ۲ لیوان آب ملایم بجوشد تا وقتی که رنگ آب مایل به سرخی شود، صاف کرده و نصف قاشق چایخوری نمک معدنی در آبش اضافه کرده و میل شود.
🔷فرنجمشک ۱ قاشق مرباخوری + تخم بالنگو ۱ قاشق مرباخوری + نصف لیوان آب جوش. یک ساعت بماند بعد نصف لیوان گلاب افزوده و جرعه جرعه میل شود.
🔷۱۰ تا ۲۰ عدد چوب دارچین به اندازه ۳ تا ۵ سانتیمتر داخل لیوان ریخته و پر از آب جوش کنید و رویش نعلبکی بگذارید. ۶ ساعت بماند، بعد جرعه جرعه آب آن را میل کنید. مجدد آب جوش ریخته و ۸ ساعت بماند، بعد جرعه جرعه میل شود. این فرآیند تا سه روز تکرار شود.
🔷بخور یک مشت از مرزنجوش، آویشن، اسطوخودوس، اکالیپتوس، رزماری و پونه هر ۲۴ ساعت به مدت نیم ساعت بخور داده شود.
🔷استنشاق آب و نمک معدنی (خیلی شور نباشد فقط مزهی شوری بدهد).
📚منبع:
قسمتی از تدریس دکتر علی یوسفی دوره متوسطه مبانی علم شریف طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#خلط_سینه
#بخور
#استنشاق
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📝چند توصیه برای اصلاح دستگاه گوارش:
✏️اصلاح سبک زندگی و رعایت اصول حفظ سلامتی (ستهی ضروریه) به خصوص خوردن و آشامیدن
✏️مصرف یک قاشق غذاخوری رب به بعد از هر وعده غذا
✏️مصرف یک قاشق غذاخوری گلقند عسلی بعد از هر وعده غذا
📚منبع:
قسمتی از تدریس دکتر علی یوسفی دوره متوسطه مبانی علم شریف طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#دستگاه_گوارش
#خوردن_و_آشامیدن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
ژ🌺🍃یک ســــلام
🌷🍃باعطر گلهای بهشتی
🌺🍃به دوستان مهربون
🌺🍃یک ســــلام
🌷🍃از سر عشق و دوستی
🌺🍃به همه دوستهای نازنین
🌺🍃با آرزوی داشتن روزی
🌷🍃زیبا و پراز خیر و برکت
سه شنبه تـون عالی🌺🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌼توصیههایی جهت کاهش تهوع و استفراغ در دوران بارداری
👈🏻بهتر است جلوی استفراغ گرفته نشود؛ چون بدن از این طریق مواد زائد بدن را دفع میکند اما اگر فرد دچار اذیت شد، میتواند از توصیههای زیر استفاده کند:
🔆مصرف رب به و یا رب سیب بعد از هر وعده غذا یک قاشق غذاخوری
🔆فرد سرد مزاج چای زنجبیل و فرد گرم مزاج آب انار بنوشد.
🔆ترید آب انار: چند تکه نان سنگک برشته یا خشک را در رب انار ملس زده و صبح ناشتا بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از انجام هر کاری میل کنید.
🔆مصرف غذاهای روزانه در وعدههای بیشتر با حجم کم
🔆پرهیز از غذاهای چرب، سرخ کرده و پر ادویه
🔆پرهیز از بوهای شدید و تحریک کننده
🔆ماساژ مداوم دستها و پاها
🔆پیادهروی ملایم
📚منبع:
قسمتی از تدریس دکتر مشهدی دوره متوسطه مبانی علم طب تدابیر بارداری، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#بارداری
#تهوع_و_استفراغ_در_بارداری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🚫پرهیزات مهم در دوران بارداری:
📌پرهیز از غم و اندوه و غضب
📌پرهیز از ترس شدید و یکباره، ناراحتی و گریهی شدید
📌پرهیز از بلند صحبت کردن و فریاد زدن
📌پرهیز از فصد، حجامت، اسهال شدید و استفراغی که خود به خود و بدون اذیت فرد ایجاد نشود.
📌جماع حرکت جسمانی و هیجانی است؛ لذا در بارداری باید با محدودیت انجام شود.
📌در مادران بارداری که دچار ضعف هستند بهتر است مقاربت انجام نشود.
📌مقاربت فقط پس از ماه سوم و تا حدود ماه پنجم ششم مجاز است.
📌بهتر است دخول کامل نباشد و از حرکت شدید و بسیار اجتناب شود.
📚منبع:
قسمتی از تدریس دکتر مشهدی در تدابیر دوران بارداری دوره متوسطه مبانی علم طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#بارداری
#پرهیزات_رفتاری_بارداری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
امروز یک حال خوب🥰
یک آرامش پایدار و همیشگی 🌸🍃
یک دل پر از امید و اطمینان🌸🍃
آرزوی امروز من برای شماست🌸🍃
چهارشنبه تون پر از دلخوشی 🌸💞🌸
صبحتون بخیر🌸🍃🌸
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍚برنج از نگاه طب ایرانی:
قسمت اول...
🎍در افراد مستعد به دلیل لزوجت و چسبندگی که دارد، ایجاد گرفتگی در عروق و مجاری مینماید. برنج ایرانی از لزوجت کمتری برخوردار است و طعم و مزهی بهتری نسبت به سایر برنجها دارد. مصرف برنج به تنهایی ارزش غذایی کمی دارد.
🎍اگر با شیر و شکر پخته شود (شیر برنج)، دارای ارزش غذایی بسیاری است؛ بنابراین شیر برنج یکی از بهترین غذاهاست.
🎍دربعضی منابع برنج را مرکب القوی ذکر کردهاند؛ یعنی در هر بدنی کیفیت متناسب با مزاج آن بدن را از خود بروز میدهد.
🎍برنج آبکش سردی بخش است و برعکس، برنج کته گرمی بخش. پس در بیماریهایی که منشأ گرمی دارند، توصیه میشود برنج را به صورت آبکش مصرف کنند.
مزاج برنج آبکش سرد و خشک و مزاج برنج کته گرم و تر میباشد.
🎍برنج خون خوب تولید میکند و موجب دیدن خوابهای نیکو میشود. تشنگی را رفع میکند. چاق کنندهی بدن است. در اسهالهای ناشی از صفرا مؤثر است. باعث تولید منی میشود. در درمان زخم روده و مشکلات رحمی، کلیوی و بیماریهای مثانه مؤثر است. نیکو کنندهی رنگ رخسار است.
#برنج
#خواص_برنج
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍚برنج از نگاه طب ایرانی:
قسمت دوم...
🎍اگر بخواهیم خشکی برنج را افزایش دهیم، بوداده میکنیم و یا از برنج کهنه استفاده میکنیم؛ چون رطوبتهای اضافیاش تبخیر میشود و بهتر است.
🎍اگر بخواهیم ارزش غذایی برنج را زیاد کنیم، شوربای گوشت بلدرچین، شوربای گوشت ماهیچه و یا شوربای فیلهی گوشت گوسفند درست میکنیم که در بیماران و افراد ضعیف بسیار مفید است.
🎍برای درمان زخم روده، برنج را با آب ماهیچه، چربی قلوهگاه بز و روغن بادام شیرین طبخ میکنیم.
🎍برای اسهالهای شدید و حتی زخم روده به عنوان یک غذای مناسب و مجرب آرد برنج با چربی قلوهگاه بز کاملا پخته شود و میل شود.
🎍مصرف برنج با دوغ تازه و سماق مسکن حرارت، تشنگی، رفع حالت تهوع و بند آمدن اسهالهای ناشی از صفرا میشود.
🎍بهترین روش طبخ برنج:
قبل از پخت برنج آن را چند بار شسته و با مقدار قابل ملاحظهای نمک طبیعی خیس کنید و هنگام پخت آبی که برنج در آن خیسانده شده را دور بریزید و مجدد آب اضافه کرده و طبخ نمایید.
🎍آشامیدن آب جوشاندهی شلتوک برنج مضر است.
📚منبع:
کتاب مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی و تدریس دکتر علی یوسفی دوره متوسطه مبانی علم طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#برنج
#خواص_برنج
#درمان_با_برنج
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️صبح، همان روزنه ی امیدی
هست که بعد از سیاهی شب
گل لبخند را بر لب می آورد✨☺️
🌺برایت لبخندهایی
پراز امیــد آرزو میکنم🌺😍😇
🌻 سلام صبح بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍶خواص شیر در طب سنتی:
🔹دفع کننده اخلاط سوخته
🔹چاق کننده و رطوبت بخش
🔹پاکسازی مجاری ادرار
🔹شفاف کننده رنگ رخسار
🔹دفع کننده سموم
🔹موافق اعضا تناسلی
👈🏻بهترین شیر متعلق به گاو زرد ایرانی است.
🔸شیر گاو سفید دافع سودا
🔸شیر گاو سیاه دافع صفرا
🔸شیر گاو سرخ دافع و قاطع بلغم
🔸شیر گاو زرد دافع هر سه خلط
#خواص_شیر
#شیر_گاو_زرد_ایرانی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍛طرز تهیه خورش به
🟡مواد لازم برای ۶ نفر:
🔅گوشت: ۴۰۰ گرم
🔅آلوی خورشتی (در صورت تمایل): ۱۵۰ گرم
🔅به: ۳۰۰ گرم
🔅روغن: ۳ قاشق غذاخوری
🔅لپه: ۱۰۰ گرم
🔅پیاز متوسط: ۲ عدد
🔅شکر: ۲ قاشق سوپخوری
🔅رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
🔅نمک و فلفل و دارچین: به میزان دلخواه
🟡دستور تهیه:
برای تهیه خورش به ابتدا پیازها را خلالی کرده و سرخ میکنیم. سپس گوشت را به همراه پیاز سرخشده کمی تفت میدهیم. لپهها را شسته و همراه با رب گوجهفرنگی داخل مواد ریخته و آب را هم به آن اضافه میکنیم. در صورت تمایل میتوانید در این مرحله آلوی خورشی را هم پس از شستن به مواد اضافه کنید.
اکنون به را مانند پرهای پرتقال برش داده و از وسط نصف میکنیم. به زود پخته میشود و ممکن است له شود، به همین دلیل نیم ساعت آخر طبخ غذا به را اضافه میکنیم. نمک، فلفل و دارچین را هم اضافه کرده و در صورتی که میخواهید خورش طعمی ملس داشته باشد، آبلیمو و شکر را هم به آن بیفزایید. پس از چند جوش خورش حاضر است.
#میوه_به
#خورش_به
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟠پرهیزات غیر خوراکی در سنگ کلیه:
🔸ورزش و حرکات بعد از غذا
🔸فعالیتهای سنگین روزانه
🔸افراط در جماع
🔸آب و هوای سرد
🔸خوابیدن روی زمین سرد
🔸ورزش و ریاضت شاهکار درمان و پیشگیری از همه بیماریهاست.
#سنگ_کلیه
#پرهیزات_در_درمان_سنگ_کلیه
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔴تدابیر خوراکی در سنگ کلیه:
♦️تلیین طبیعت (ملین کردن و لینت دادن مزاج)
♦️کم کردن غذا
♦️تقویت معده
♦️ربهای قابض مثل به و سیب
♦️مصرف سیر ۷ روز صبح ناشتا
♦️چلغوزه، روغن بادام شیرین، مصرف مداوم انجیر، شربت آلبالو
♦️سبزیهای شوید، بابونه، کاسنی، پونه و کرفس
#سنگ_کلیه
#پرهیزات_خوراکی_سنگ_کلیه
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
.🍀.
صبح که چشمای قشنگت رو
بــاز مــیــکنــی لـبـــخنـــدبــــزن ،
😊
شــکـرگزارِ بـــیداریـت بــاش و
تصــمـــیــم بگــیــر روزت رو بــا
عشق و مهــربونی پیش ببری
اونـــوقــــت صــبـــــح کــــه جای
خـودش رو داره؛✨
ظهر و عصر و شب هم بخیر میشه😍🪴
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🦈خواص گوشت ماهی در طب سنتی:
👈🏻مزاج آن سرد و تر است.
🔹کبابی آن سریع الهضم است.
🔹صالح الکیموس است.
🔹مرطوب کننده و چاق کننده
🔹تولید کننده منی خصوصا در خانمها
🔹تازه صید شدهی آن اندازهی متوسط دارد.
🔹تقویت کننده نیروی جنسی در گرم مزاجان است.
🔹کبابی آن همراه آبغوره و سماق برای اسهالهای دموی و صفراوی مفید است.
✅و در صورت مصرف حتما با مصلحات آن شامل: زنجبیل، دارچین، گل قند، گلپر
و در گرم مزاجان کمی سرکه نیز اضافه شود.
🚫کباب ماهی برای افرادی که سوءمزاج سرد/ سوءمزاج بلغم/ سوءمزاج تر در مغز یا معده داشته باشند، منع میشود.
🚫خوردن آب بعد از ماهی ممنوع است.
🚫مصرف ماهی به همراه شیر، تخممرغ و سایر گوشتها ممنوع است.
#گوشت_ماهی
#خواص_ماهی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍊خواص پرتقال در طب سنتی:
👈🏻مزاج: درجه دوم سرد و تر
🔸خواص: مفرح قلب، رفع تپش قلب، مسکن حرارت خون و صفرا، رفع عطش، مسکن حرارت معده و کبد، ادرار آور
🔸پوست پرتقال: مقوی معده و مالیدن آب جوشاندهی آن رفع کنندهی کک و مک است.
مربای خلال پوست پرتقال خوشبو، لذیذ و مقوی است.
هسته یا همان تخم پرتقال خاصیت پادزهری دارد.
👈🏻پرتقال شیرین از نارنگی بهتر است.
🔸سرد مزاجان همراه پرتقال عسل یا ترکیب نبات، مصطکی و زنجبیل میل کنند.
🔸پرتقال جنوب گرم و تر و پرتقال شمال سرد و تر است.
❌نوشیدن آب بعد از خوردن پرتقال بسیار مضر است.
📚منبع:
مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی و تدریس دکتر علی یوسفی دوره مقدماتی مبانی علم طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#پرتقال
#خواص_پرتقال
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim