#صفحه_نخست_روزنامه_ها
🔺گزارش وطن امروز از دیدار هنیه و #سیدحسن_نصرالله:
فلسطین فروشی نیست
🔺گزارش تحلیلی کیهان:
مذاکره در قطر تله است، نباید به آمریکا جایزه بدهید
🔻گزارش آرمان ملی از روزهای گرم و شب های تهران:
زندگی در امتداد شب
🔻گزارش شرق از حضور عراق برای میانجیگری میان ایران و عربستان:
صلح در میانه
🆔 @sedayehowzeh
🔎چیستی و فرایند زیست خبری سالم و ایدهآل!
🔸در مواجهه با اخبار روزمره، با سه گروه از مردم مواجه هستیم که از تعداد گروه نخست باید کاست و کمیت گروه دوم و کیفیت گروه سوم را باید افزایش داد.
1️⃣رسانهخوان ها: این گروه بیشتر به دنبال پرسهزنی و #سرگرمی_خبری هستند و فقط میخوانند و متعجب میشوند و فوروارد میکنند.
2️⃣رسانهدان ها: این صنف هم میخوانند و هم تحلیل میکنند. دروازهبانی خبر از ویژگی های این صنف از اهالی رسانه است.
3️⃣رسانهبان ها: این افراد هم میخوانند، هم تحلیل و دروازهبانی خبر انجام میدهند و هم در پی جریان سازی و #روشنگری هستند و به اصطلاح، رصد و محیط بانی هم میکنند.
🔹برای این هدف، در گام نخست، مکث و تامل و تفکر درباره چیستی و چرایی خبر هنگام مواجهه اولیه و در گام بعدی #راستی_آزمایی_خبر را با جستجوی ساده از منابع اصلی یا جستجوی معکوس در مواقع عکس و فیلم بایستی در دستور کار قرار دهیم.
🔸در همین رابطه گفتنی است اگرچه #لاسول بیش از 60 جلد کتاب نوشته ولی اغلب دانشجویان ارتباطات وی را با جمله معروف #پنج_آیتمی که در سال 1940 نگاشت ، می شناسند: چه کسی ، چه چیزی را ، از چه مجرایی ، و به چه کسی و با چه تاثیری می گوید.
🔹در مواجهه با هر متن یا پیام رسانهای در عصری که به #اینفودمی و اشباع اطلاعاتی مبتلاست و راست و دروغ مخلوط شده و اخبار جعلی(disinformation) قدرت مانور بالایی یافته اند، مکث، تحلیل و راستیآزمایی فرایند زیست سالم و مصرف مناسب به شمار میرود.
🔸این فرایند، صرفا سنگ محکی برای خبر درست از غلط نیست و حتی برای تشخیص خبر خوب از خبر بد نیز بکار میرود. با اینکه #معرفتشناسی در عصر رسانه دچار تحول جدی شده و معرفت از حالت عمودی بدیهی_نظری، بصورت افقی و شبکهای درآمده و انسجام اطلاعاتی جایگاه مبناگرایی معرفتی را تنگ کرده است، اما همچنان میتوان از ساحت معرفت و حقیقت دفاع نمود و رژیم مصرف سالمی را تجربه کرد.
✍️علیرضا محمدلو، کارشناس و پژوهشگر رسانه و سردبیر پایگاه خبری #صدای_حوزه
🆔 @sedayehowzeh
🔍 تاملی کوتاه در سفر دو روزه امیر قطر به مصر
▫️#امیر_قطر در یک سفر دو روزه در حالی به قاهره سفر کرد که باید آن را یک سفر بیسابقه و قابل توجه در میان اختلافات دو طرف دانست. گفته میشود که در این سفر تمیم بن حمد جلسات متعددی با #عبدالفتاح_السیسی داشته که یکی از جلسات به مدت ۲ ساعت و به صورت بسیار خصوصی برگزار شده و در آن تعداد بسیار اندکی از مقامات رسمی حضور داشتند.
🔺با این حال رسانههای مصری به صورت جسته گریخته گزارش دادهاند که طرف قطری در این سفر کمکهای مالی سخاوتمندانه هم به مصر به عنوان حسن نیت ارائه کرده است که نشان میدهد #اقتصاد #مصر همچنان به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس وابسته هست. حضور امیر قطر در مصر را باید در راستای بغرنج شدن بیش از پیش مسائل امنیتی در منطقه دانست./ اخبار سوریه
🆔 @sedayehowzeh
🔍 زن و مرد فوتسالی ایرانی که در حال تنظیم نگاه عراقی ها به ایرانی هستند
1️⃣ تیم ملی فوتسال عراق با هدایت محمد #ناظم_الشریعه شب گذشته در نیمه نهایی جام کشورهای عربی به مصاف #کویت رفت و با نتیجه ۲ بر یک به پیروزی رسید.
🔺سرمربی ایرانی قبل از ورود به زمین به همراه بازیکنان عراقی از حضرت فاطمه (س) مدد گرفت که در رسانههای عراق بازتاب گستردهای داشت.
2️⃣ مشت گره کرده مربی زن ایرانی و تحسین رسانه های عراقی:
نخستین #قهرمانی تیم ملی فوتسال زنان عراق در مسابقات فوتسال غرب آسیا با هدایت #شهناز_یاری، سرمربی سابق تیم ملی ایران بازتاب بسیار زیادی در کشور عراق داشته بطوریکه این تیم در بازگشت به #عراق مورد استقبال گسترده قرار گرفته است.
🔻یاری بعد از شنیدن خبر صعود تیم ملی مردان عراق به #فینال مسابقات کشورهای عربی با #سرمربی گری ناظم الشریعه، ابتدا دست خود را به نشانه خوشحالی مشت کرد. او در ادامه گفت: خیلی خوشحالم. فکرم در آن بازی بود. خوشحالی ما هم تکمیل شد.
✍️ دو زن و مرد ایرانی #فوتسالی در عراق در حال تکمیل تصویرسازی از ایرانی ها در اذهان #عموم_عراقی_ها هستند؛ مخصوصا عراقی هایی که در اربعین برخورد چندانی با ایرانی ها نداشته اند و حالا با توسل به #حضرت_زهرا (س) از طرف یک مرد برنده و روحیه حماسی یک #زن_ایرانی برنده در کنار #حجاب نصفه نیمه اش در حال بالانس نگاهشان به ما هستند... نتیجه چطور خواهد بود؟!
#تأملات_رسانه_ای
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از شبکه فیک همان تراود که در اوست!
🔹وقتی شبکه منوتو، نگران پاسداشت خون شهدا می شود...
✍ بهعنوان یک #عرف_دیپلماتیک در اولین روز از سفر هر مقام رسمی به ایران، پرچم آن کشور به نشانه احترام در #میدان_آزادی برافراشته میشود و این اقدام جدیدی نیست؛ برای سایر کشورها هم رخ داده است! / باسوادرسانه ای
🆔 @sedayehowzeh
#صفحه_نخست_روزنامه_ها
🔺گزارش وطن امروز از شانس موفقیت غرب در مقابل پروژه کمربند و جاده:
سایه چین بر اجلاس جی 7
🔺گزارش کیهان از همایش سراسری #قوه_قضائیه:
تاکید سران قوا بر پرهیز از حاشیه ها و #خدمت خالصانه به مردم
🔻گزارش اعتماد از حاشیه های هفتمین حراج ملی در حوزه هنر کلاسیک و اسلامی:
حراج #آثار_تاریخی چرا؟
🔻گزارش آرمان ملی از یک مصوبه و یک تهدید در #فضای_سایبری:
#صیانت از امنیت مردم یا فضای مجازی؟
🆔 @sedayehowzeh
✍️ اسکیت سواران نوجوان، تراژدی فرهنگ یا موقعیت خطر!؟
🔍اخیرا شاهد جنجال #رسانه ای پیرامون کژرفتاری عده ای نوجوان در یکی از خیابان های شیراز بوده ایم. بچه هایی که به بهانه روز اسکیت، با سر و وضع خلاف عرف و شرع و قانون تجمعی تفریحی ترتیب داده بودند و بگذریم از اینکه از لحظه تشکیل این تجمع تا وایرال شدنش در شبکه های مجازی، چقدر مهندسی شده بود.
🔹بررسی کنیم که این پاره هویت ها چگونه تبدیل به رویداد میشوند و نمایشی از یک کجروی فرهنگی را یدک میکشند؟ مگر همین جامعه نیست که دهه هشتادی و نودی هایش، مرزهای ایرانی و عربی و آفریقایی و انگلیسی را با سرود فاخر #سلام_فرمانده در نوردیدند؟
🔸دیوید رایزمن در بررسی دوره های بشری از منظر ارتباطات، سومین مرحله از سیر تطورات بشر را "دوره انسانهای دگر راهبر" نام مینهد که تحت تاثیر گروه همسالان و رسانه ها و اتمفسر اجتماعی، هویت سازی اتفاق میافتد. در چنین عصری، خانواده و سیستم کم اثر شده و شخصیت فرزندان بشدت انفعالی، #رسانهزده و تاییدطلب افراطی میگردد که به تدریج تحت تاثیر رسانهها، انبوه انسانهای تنها شکل میگیرد.
🔹گذشته از این نظریه و در این خصوص، قطعا نقش چهار عنصر سیستم، خانواده، مدرسه و رسانه بایستی درست سنجیده شده و نسبت به سهم هر متغیری به تناسب دوری و نزدیکی اش به عمق ماجرا، وزندهی دقیقی صورت گیرد.
🔸در ادبیات دینی وقتی سخن از #تربیت میشود، با سه دوره هفت ساله مواجه می شویم که هفت سال اول، دوره سیادت، هفت سال دوم، دوره تعلیم پذیری و فرمان برداری، هفت سال سوم، دوره وزارت فرزند نامیده می شود.
🔹اگر ساحت شخصیت هر فرد، بر سه محور عواطف، افکار و رفتارها تقسیم شود، محور دوره اول بدلیل اهمیت #امنیت_روانی و احساسی؛ عواطف کودک، محور دوره دوم بدلیل اهمیت و دورنی سازی آداب؛ رفتار کودک و محور دوره سوم نیز بدلیل بلوغ فکری؛ اندیشه کودک می تواند عنوان بگیرد.
🔸حال اگر این بچه های دهه هشتادی را در سبد تحلیل قرار دهیم و در ایستگاه رفتارشناسی قرار بگیریم، بیشتر از همه، کدامیک از ساحات شخصیت را دچار کم توجهی میدانیم که در نتیجه شاهد کج رفتاری و بیتفاوتی نسبت به عرف و ادبیات شرعی جامعه میشویم؟ اگر در رفتارسازی دچار ابهام یا کمبود ایده هستیم باید گفت که هویت بخشی از طریق #قهرمان_سازی، الگودهی و ارائه سبک رفتاری در این برهه بسیار حیاتی است. البته این مدلسازی بایستی در بستری هنری و چه بسا سینمایی اتفاق بیفتد تا بطور غیرمستقیم تبدیل به عادت رفتاری نوجوان امروزی بشود.
🔹حال ما چرا این پاره #تراژدی_فرهنگی را سر و ته بررسی می کنیم و بجای مواجهه آسیبشناسانه جدی و بیتعارف با متغیرهای چهارگانه پیش گفته، چرایی ها را در خود این بچه ها جستجو میکنیم؟ کدامیک از نقاط خط تربیتی جامعه دچار بیماری شده که نمایش بیماری یا نشانه ضعف را اینچنین در بغل خیابان هرچند با برجسته سازی رسانه ای به تماشا مینشینیم؟
⁉️چرا در ساحت عواطف و امنیت روانی، خانواده ها را به سواد کافی مجهز نمیکنیم و در ساحت رفتارسازی، تعلیم را با تربیت درست آداب، گره نمی زنیم و به مدارس دیکته نمیکنیم و چرا در سطح بینش و نگرش، کارگاههای تفکر و مهارتهای کاربردی را بجای دورس نظری بیخاصیت و بدردنخور، برای نسل #نوجوان جامعه، جدی نمیگیریم و تبدیل به سیاست و به اصطلاح، "اکشن پلن" نمیکنیم؟ چرا #صداوسیمای ما برای نسل نوجوان، برنامه مشخص هویت آفرین ندارد و مسائل این دوره را بازخوانی و سپس ارائه طرح نمیکند؟
🔹بلی رسانهی بیمار و بیگانه، بلد است که چگونه، سلام فرمانده نسل شما را بایکوت یا تخریب کند و از تجمع بچه های خیابان چمران، یک #پدیده_اپیدمیک و فراگیر بسازد اما بهرحال با توجه به ضعف کارکردی نهادهای مسئول و چندمرجعیتی شدن امر تربیت، ضروری است که بجای تقلیل واقعه یا بزرگنمایی ماجرا، فرایند تحول با اسناد دینی را بصورت عملیاتی در دستور کار قرار دهیم تا خروجی نحس اسنادی همچون ۲۰۳۰ را از پیشانی #فرهنگی جامعه پاک نماییم.
🔸تراژدی فرهنگ یک بیماری عمیقی است و زمانی واقعیت پیدا می کند که با تکثر انسانهای دگر راهبر، مواجه شویم و ذهنیت و زبان نسل نو از #ایدئولوژی حاکم بر جامعه بیگانه شده و به تدریج از بیگانگی به ستیز روی آورد. چنین شرایطی با فراگیری و ستیز و چالش همراه است که ما در این رویداد چنین فاکتورهایی را شاهد نبودیم. اما بهرحال موقعیت خطیری است که قبل از تکرار و تداوم و تبدیل شدن به چالش و #بحران_خیابانی با پشتیبانی رسانهای، بابستی به فکر تولید آگاهی برای خانواده، تدوین سند تربیت برای مدارس، پویایی و رهایی نهاد رسانه از کلیشه های فانتزی و ترمیم رفتاری سیستمهای مرتبط با مقوله فرهنگ و تربیت باید بود والا در آینده نه چندان دور، شاهد دومینوی خیابانهای اسکیت سوار خواهیم بود!
🖊علیرضا محمدلو، سردبیر #صدای_حوزه
🆔 @sedayehowzeh
📢 سقط غیرقانونی سالانه ۳۷۰ هزار جنین در کشور/ فرصت ۵ ساله ایران برای افزایش جمعیت
🔹دبیر شورای راهبردی #جمعیت استان تهران، درباره آمار #سقط_جنین غیر قانونی کشور، گفت: سالانه ۳۷۰ هزار سقط در کشور داریم که اغلب آنها جنایی و غیر قانونی است و تنها حدود ۳.۵ تا ۴ درصد این موارد مربوط به روابط خارج از عرف و باقی این موارد با انگارههایی نظیر "ناخواسته بودن بارداری" و "بدون برنامه ریزی بودن بارداری" همراه هستند.
🌐 http://v-o-h.ir/?p=44104
✍️ پ.ن #صدای_حوزه:
1️⃣ آمریکای لیبرال و ترامپ رادیکال هم مخالف سقط جنین هستد و علیه آن قانون تصویب می کنند بطوریکه حاضرند آشوب خیابانی را تحمل کنند و بدنام هم بشوند ولی قانون آزادی #سقط_جنین لغو شود و حالا در ایران مسئولین در لزوم جمع آوری مراکز غیرقانونی سقط جنین در حال بحث و بررسی هستند!
2️⃣ دیوان عالی آمریکا چند روز قبل، پس از ۵۰ سال، حق سقط جنین زنان در این کشور را لغو کرد!
🔍 اطلاعات و آماری خواندنی از دبیر شورای راهبردی جمعیت استان تهران
🔺صالح قاسمی: در حال حاضر دنیا الگوی perfect family با الگوی #چهار_فرزندی را ترویج میکند و تعریفی که برای آن ارائه دادهاند به این معنا است که perfect family خانوادهای است که تمام اعضای آن روابط درون خانوادگی را تجربه کنند.
🔸اگر الگوی چهار فرزندی الگوی رایج کشور شود نرخ باروری به ۲.۸ تا ۳ میرسد که میتواند مساله جمعیت را نیز تا حد زیادی مدیریت کند.
▫️به لحاظ #جامعه_شناختی، مطرح شده است که الگوهای هشت فرزندی و ۱۰ فرزندی و بالاتر الگوهای درستی نیست.
❗️نرخ رشد جمعیت در حال حاضر به ۰.۷ درصد، یعنی زیر یک درصد رسیده و این امر بی سابقه است، ادامه داد: با روند فعلی طی ۱۴۱۵ تا ۱۴۲۰ نرخ رشد جمعیت ما صفر درصد خواهد شد و پس از آن نرخ رشد منفی را تجربه خواهیم کرد.
▫️نرخ ناباروری ما در کشور حدود ۲۰ درصد است و درواقع ۲۰ درصد زوج های ما به طور طبیعی صاحب #فرزند نمیشوند. در این میان با وجود داشتن علم این حوزه اما زیرساختهای لازم برای درمان بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود ندارد.
🔹کمتر از ۲۰ سال آینده یعنی در سال ۲۰۴۰ #اقتصاد کشورهای "e۷" نظیر چین، هند، اندونزی و ترکیه دو برابر کشورهای "g۷" یعنی کشورهای صنعتی امروزی خواهد بود و کشورهای صنعتی با سالخوردگی جمعیت مواجه میشوند و تراز اقتصادی آنها پایین میآید و کشورهایی که حتی فکرش را نمیکنیم به غول های اقتصادی جهان تبدیل میشوند.
🔸سیستان و بلوچستان با ۳.۲ فرزند به ازای هر زن و خراسان جنوبی با ۲.۱۷ فرزند به ازای هر زن دو استانی هستند که نرخ باروی آنها بالای ۲ است اما #نرخ_باروری در باقی استان ها زیر سطح جانشینی و زیر ۲.۱ درصد است. نرخ باروی استان تهران نیز ۱.۱۲ به ازای هر زن و این رقم در شهرستانهای مختلف تهران متفاوت است.
🔺سن مرگ و میر در تهران از سال ۹۰ تا ۹۹ از ۶۵.۵ سال به ۷۱.۳ سال رسیده است، یعنی امید به زندگی افزایش محسوس داشته که البته یکی از دلایل #تورم #سالمندی نیز همین امر است چراکه اگر افزایش امید به زندگی با کاهش تولد همراه شود، چالشهای زیادی ایجاد میکند.
🆔 @sedayehowzeh