⭕️ #دانش_حقوقی؛
🔴 ارثیه فرزندان
⁉️سوال: آیا پدر مادر میتوانند قبل از فوت ارثیه فرزندان را تقسیم کنند؟
✅ جواب:
قبل از فوت والدین، تقسیم ارثیه در قالب ماترك معنى ندارد و فقط مىتوانند در قالب یكى از عقود اموال را به نام فرزندان خود یا اشخاص دیگر منتقل نمایند.
والدین میتوانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه، صُلح، هدیه، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.
همچنین میتوانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود.
البته اگر در قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا 3/1 (یک سوم )کل ارثیه نافذ است مگر اینکه کلیه ورّاث آنرا تنفیذ و تایید نمایند. (والا نسبت به مازاد 3/1 وصیت باطل و بلا اثر است).
پدر و مادر میتوانند ارثیه خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند،مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...
بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روشهایی که گفته شده اقدام نمایند بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی میتوانند سند صلح تنظیم نمایند)
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
.
🔴 چرا مخالف نحوه، زمان و جزئیات اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت یا همون #گرانی_بنزین هستیم؟!
👆14 تفاوت مهم از منظر اقتصادی طرح مدیریت مصرف سوخت در سالهای 89 و 98
🔸پ.ن: به خوبی و مستند سوءمدیریتِ دولت غربگرای فعلی را ببنید!
@seraj1397
.
#اطلاعیه_فوری
🔴 #اسلامشهر هم بپا خواست...
🚩 راهپیمایی مردمی در اعتراض به اغتشاشات شهرستان اسلامشهر
🔸راهپیمایی مردم ولایتمدار و انقلابی شهرستان اسلامشهر در اعلام برائت از اغتشاشگران و اراذل و اوباش و اعلام انزجار از تخریب اموال عمومی برگزار خواهد شد.
👈 زمان: روز پنجشنبه ۳۰ آبان
ساعت ۱۰:۰۰ صبح
👈 مکان: از میدان باغفیض اسلامشهر به سمت ابتدای ۲۰متری امامخمینی(ره).
#رسانه_باشید
#همه_می_آییم
@seraj1397
.
#پاسخ_به_یک_شبهه
🔴 آیا رهبری باید در همه امور کارشناس باشد؟
🔻یکی از بحثهایی که در جامعه شکل میگیرد این است: آیا کسی که رئیسجمهور یا رهبر میشود میبایست متخصص همه امور باشد؟!
عدهای بعد از بیانات رهبری که درباره #گرانی_بنزین فرمودند: «بنده در این قضیه سررشته ندارم یعنی تخصص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناسها هم در این قضیهی بنزین مختلف است، بعضیها آن را لازم و واجب میدانند بعضیها مضر میدانند، بنابراین من هم که صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت میکنم»، میگویند رهبر باید خودش کارشناس باشد و چرا کارشناس نیست و...!
✅ پاسخ؛
🔸از شرایط اصلی رهبر، مدیریت و تدبیر است و منظور از مدیریت و تدبیر هم یعنی سیاستگذاری کلان و مدیریت کلان جامعه. به همین علت عُقلای علوم سیاسی میگویند یک رهبر باید بتواند جامعه را مدیریت کند تا به اهداف تعریف شده برسد. موضوع این مدیریت هم سیاست است. یعنی رهبر جامعه باید سیاستمدار باشد و بتواند همه تخصص ها و کارشناس ها را در جهت مدیریت بهتر کشور به کار بگیرد.
🔸در همه نظامات سیاسی دنیا و از منظر اندیشمندان، رهبر جامعه باید سیاستمدار باشد اما لازم نیست در همه علوم کارشناس باشد.
معمول است رهبران سیاسی جوامع برای مدیریت جامعه از مشاوران و کارشناسان هر حوزه استفاده کنند و نظرات آنها را به کار ببندند.
🔸جدا از اینکه اختیارات بین قوا و مسئولین، تقسیم میشود، رهبران سیاسی معمولاً در اموری همچون بانکداری، تجارت، کامپیوتر، ادبیات، شعر، فلسفه، روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد کلان و خرد، امورنظامی، مالیات و.... از کارشناسان آن حوزه استفاده میکنند و البته امکان دارد یک رهبر سیاسی در یک یا چند حوزه نیز متخصص باشد و یا نسبت به همه امور شناخت حداقلی داشته باشد.
🔸یک رهبر سیاسی هرچند در برخی امور متخصص هم باشد اما به علت مشغلههای حکومتی و زمان کم، میبایست برخی از وظایف و اختیارات خود را به معاونین، جانشینها، ساختارهای جایگزین و البته کارشناسها محوّل کند تا امور پیش برود.
او ناگزیر است که طرح و برنامههایی که قرار است در کشور اجرا شوند را با نظر کارشناسان هر حوزه اجرا کند نه نظر خود. البته شناخت حداقلی نسبت به آن حوزه به او کمک می کند که در انتخاب طرح های مختلف، بهتر عمل کند.
🔸در انقلاب اسلامی، طی ۴۱ سال اخیر هم امامخمینی(ره) و هم امام خامنهای نشان دادهاند که در این زمینه نظرات کارشناسان هر حوزه را صائب میدانند نه نظرات خودشان را.
بطور مثال در عرصه نظامی و طراحی عملیاتهای نظامی، حضرت امام همیشه به نظر فرماندهان نظامی عمل میکرد و درستش هم همین بود.
رهبر انقلاب نیز بعد از وی در عرصه نظامی، نظرات کارشناسان نظامی را به نظرات خود ترجیح داده است.
🔸در حوزه اقتصاد هم همینگونه است.
هم امامخمینی(ره) و هم امام خامنهای در حوزه اقتصاد هیچوقت بدون نظر کارشناسان امر مسئله یا طرح و برنامه اقتصادی را ابلاغ نکردهاند.
🔸اما در عرصه سیاست داخلی و خارجی، رهبری با تجربه هشت سال ریاستجمهوری و سی سال رهبری یک دشمنشناس و دنیاشناس با تجربه است که البته گاه به دیپلمات ها هم اعتماد میکند.
🔻چند نکته در رابطه با مسئله افزایش نرخ بنزین:
1️⃣- اولاً سران سه قوه، خود کارشناس مسائل اقتصادی و بحث افزایش نرخ حاملهای انرژی خاصه بنزین نیستند بلکه از نظرات مشاورین اقتصادی و نهادهای مربوطه استفاده می کنند.
2️⃣- ثانیاً در بالا عرض کردیم هیچکسی در دنیا مدعی نیست که رهبر جامعه، جامع تمام تخصصها باشد. بلکه باید از متخصصین و مشاورین استفاده کند و نظرات متخصصین در دولتی که با رأی مردم انتخاب شده این بوده.
3️⃣- ثالثاً اگر نقدی هم وارد است به همان نظرات کارشناسان و نحوه اجرای طرح #بنزین_روحانی است.
بله ما میتوانیم بگوئیم کارشناسان و متخصصین اقتصادی در دولت تدبیر و امید، اقتصاد کشور را متلاشی کردهاند.
با نظریات اقتصاد باز و بازار آزاد و واردات بیرویه ۶۰ درصد کارخانجات تولیدی را تعطیل کردهاند! با نظرات کارشناسان اقتصادی این دولت، قیمت ارز در یک هفته ۵ برابر شد، قیمت کالاها از ۱۰۰ درصد تا ۳۰۰ درصد افزایش داشتهاند و سکه ۴ برابر شد.
🔸اما نمیتوانیم بگوئیم چرا از نظرات این کارشناسان استفاده شده؟! چون مردم به این کارشناسان و به این تز رأی دادهاند و در حال حاضر اقتصاد و وزارتخانههای اقتصادی مملکت با نظر و ایدهٔ اینها پیش میرود.
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه ؛
🔻پرسش :👇👇
⁉️ آيا در ميان اين همه مسلمان و شيعه، تعداد ۳۱۳ نفر يار براى حضرت مهدی(عج) وجود ندارد که ظهور محقق نمیگردد؟
✅ پاسخ:
🔸فراهم شدن ۳۱۳ نفر از ياران خاص حضرت، علت تامه براى ظهور حضرت نيست؛ بلكه يكى از شرايط تحقق ظهور است. حضرت با كمك اين تعداد، حكومت عدل گستر جهانى را پياده خواهد كرد؛
اما اينكه آيا فراهم شدن اين تعداد تنها علت برای ظهور است یا نه؟ باید گفت: خير؛ بلكه علل و عوامل و شرايط ديگرى از جمله فراهم شدن زمينه لازم و مساعد براى حكومت حضرت نيز لازم است.
🔸اولاً: در روايات مختلف براى ياران و اصحاب خاص حضرت مهدى(عج) صفات و خصوصيات ويژهاى ذكر شده كه بايد در ۳۱۳ نفر موجود باشد.
🔸ثانياً: از مجموعه احاديث استفاده مىشود كه حضرت بعداز ظهور دو دسته يار و ياور دارند؛ يكى ياوران خاص كه ۳۱۳ نفرند و دسته ديگر ياوران عام كه ۱۰,۰۰۰ نفرند و بايد اين تعداد جمعيت نيز آماده شود.
🔸ثالثاً: فراهم شدن ۳۱۳ نفر از ياران خاص حضرت، علت تامّه براى ظهور حضرت نيست؛ بلكه يكى از شرايط تحقق ظهور است. حضرت با كمك اين تعداد، حكومت عدل گستر جهانى را پياده خواهد كرد؛ اما اينكه آيا فراهم شدن اين تعداد تنها علت برای ظهور است یا نه؟ باید گفت: خير؛ بلكه علل و عوامل و شرايط ديگرى از جمله فراهم شدن زمينه لازم و مساعد براى حكومت حضرت نيز لازم است.
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.