سیدالعلماء
🔺 مسئلهی بسیار مهم امامت
🔹 امامت فی حد نفسه بسیار امر بزرگی است و به تنهایی اگر در کسی پیدا شد- مانند جناب خضر علیهالسلام- مورد نیاز نبوت میشود و نبی باید با امامت همراه باشد تا چیزی که میفرماید، انجام آن شک و شبهه نداشته باشد.
علما نظرات مختلف دارند، ولی ائمه معصومین (علیهمالسلام) هیچ نظر مختلفی ندارند؛ بلاواسطه از پیامبر (صلی الله علیه وآله) و از وحی دستور میگیرند و اجرا میکنند، مگر در وقتی که مشکلاتی در این راه باشد که آنوقت تقیه میکنند و دستور میدهند که مردم هم تقیه کنند.
امامت شأنش خیلی عالی است. باید با توسل به آنها از پیشآمدهای سنگین و سخت عبور کرد و از آنها خواست که راه و چاه ما را به ما با وسایلی که خودشان میدانند ارائه کنند و ما بدانیم چه باید بکنیم؛ تا اینکه اگر چند نفر ادعا کردند که ما امام هستیم، روشن بشود که کدام صحیح است و کدام نادرست است.
نشستن و صحبت کردن در تشخیص امام، صفات امام، بزرگواری امام جزء بهترین عبادات است، خصوصاً در زمان ما که تربیت و پذیرشِ امامت از خانواده، کمتر شروع میشود. معمولاً در دبستانها این مطالب هست؛ در کتب دبیرستانها هست، اما گاهی شده که خود مدرس نیاز به تعلیم داشته که به او گفته شود که امامت یعنی چه، و اشتباه او را به او نشان بدهند. از این جهت ناچاراً باید تربیت_دینی اسلامی در منزل شروع بشود و منزل هم خودش کافی باشد در تعلیم و در ایجاد محبت و معرفت نسبت به ولی امر.
در یکی از جنگها بعضیها برای کسب افتخار، پرچم اسلام را برداشتند و حمله کردند، ولی با دفاعی که از طرف دشمنان شد، دست خالی برگشتند. نه شهید شدند و نه کسی را به جهنم فرستادند. فقط تنها شخصی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) معرفی کرد ماجرایش از این قرار بود که فرمود: فردا پرچم را به کسی میدهم که خدا و رسول را دوست بدارد و خدا و رسول او را دوست بدارند.
معلوم میشود محبت در دلها نیست!. یعنی به تعبیر ما پارسیان، عشق به امور مذهبی و دینی در دل ما شعله نزده و ما را روشن نکرده. از این جهت، حضرت مسئله را روی محبت قلبی برد؛ «فردا پرچم را به کسی خواهم داد که خدا و رسولش را دوست بدارد و خدا و رسول او را دوست بدارند.» این شرط، شرط مهمی است. شرط امامت یک شرط مهمی است. باید افرادی باشند که به واسطهی محبت به خدا و پیامبر، احکام دین را خود به خود جلب کنند و یاد بگیرند؛ چون عشق به دین و عشق به خدا و رسول دارند و بعد عملاً به دیگران نشان بدهند. چون فرمود کسانی که خدا را دوست میدارند، فردا من پرچم را به او میدهم. بعضیها فکر کردند ما خواهیم بود! ولی حضرت اشتباه نکرد و تنها حضرت علی (علیهالسلام) را به نام محبت انتخاب فرمود و کسی که به نام محبت، -محبت کامل- به جنگ میرود، یا جسدش را از راه شهادت نشان میدهد یا از بین بردن دشمن را. هیچوقت خسته نمیشود، هیچوقت از شهادت نمیترسد؛ فلذا نفاق یک امر عجیبی است؛ در ظاهر صف اول، در باطن اصلاً از صفها خارج!، حضور ندارد؛ حضور عبادی و محبتی ندارد. این را باید خداوند روشن کند تا مردم محبت خدا و رسول را از جهت ولیِّ امر و از جهت دارا شدن خودشان به محبت دین و پیامبر و خدا پیگیری کنند.
خدایا به آبروی پیامبر اکرم (صلیالله علیه وآله)، به آبروی امام صادق (علیهالسلام) ما را تابع این افراد، محب این افراد، پیرو این افراد، پیرو امام_زمان خود ما قرار بده. سلام ما را به محضرش برسان و از سلام و جواب سلام آن حضرت ما را محروم نفرما.
و صلی الله علی محمد وآل محمد
۹۵.۹.۱۱
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیت الله محمد حسین غروی اصفهانی؛ (۲۳ آذر ۱۳۲۱ ش)
🔹 به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی در المیزان¹ از ثمرات فطرت پاک "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" میباشد.
بعضی طلبهها بودهاند که از زمان ورودشان به حوزه، هر آنچه سرمایه داشتهاند؛ باغ یا ملک یا کارخانهی پدری که به اینها ارث رسیده بوده، در راه تعظیم طلبگی، درس، کتابخانه ساختن، مدرسه ساختن، طلبه قبول کردن، تدریس کردن صرف کردهاند و آخرش میبینی که ورشکسته شدهاند! و هر چه داشتهاند خرج کردهاند، اما از شوقشان کاسته نشده.
شنیدم در شرح حال مرحوم علامه شیخ محمدحسین اصفهانی، صاحب شرح بر کفایه ² - و پدرشان از تجار معتبر اصفهان بوده و درآمد خوبی داشته- ایشان وقتی وارد نجف اشرف میشود به قدری سرشار از امور مالی بوده که یک روز در کوچههای نجف، تسبیح قیمتیای که دستشان بوده پاره میشود و میریزد و ایشان که داشته درس میرفته، زورش میآید که بنشیند و اینها را جمع کند!، حالا زمین گلآلود بوده یا هرچه.
خدا قسمت کند بروید نجف، این سبزیفروشهای نجف که ما هم دیدهایم، یک مشت سبزی و کاهوی پس مانده را میگذارند بیرون که هر که خواست ببرد. ایشان چند سال بعد که این سرمایهها تمام خرج میشود، میآمده از اینها استفاده میکرده! و بعد یکبار در بین راه اینها از دستش ریخته و مشغول جمع شدن میشود!. یک کسی به ایشان میرسد و میگوید: جناب آیت الله! بگذارید من جمع کنم. ایشان میگوید: من حالا داشتم میخندیدم، چون یادم افتاد وقتی آمدم نجف و تسبیحام در کوچه پاره شد، زورم میآمد اینها را جمع کنم، اما الآن این کاهوهای غیر قابل فروش را که ریخته، دلم نمیآید بگذرم و میخواهم جمع کنم.
این همان "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" در راه آن معشوق فطری است.
اگر فطرت انسان سالم باشد، حالا خواه دانشجو، خواه طلبه، خواه اداری، خواه وزیر، خواه وکیل؛ خودش کارمند خدا میشود و فعال میگردد و قهرمان خدمت به اسلام میشود. چرا؟ چون در درونش، فطرت سالم مانده.
پس اینکه ما در اجتماعی گیر کردهایم که معمولاً با هر کسی روبرو شویم، میبینیم درد مادیت او را گرفته، باید بفهمیم که فطرتهای سالم را تربیت های ناسالم استعماری، دستخورده و بیمار کرده است؛ ولذا این دولت جمهوری اسلامی باید درک این موضوع درش بشود که ما روبرو هستیم با یک بیماری عمومی و آن این است که فطرتها تغییر کرده!.
اینکه دردهای ظاهریِ ما آمده مسلّط شده بر ما و دردهای دینی ما را تحتالشعاع قرار داده؛ به خاطر همین است که این فطرت ناسالم است و باید یک وزارتخانه مخصوص احیای فطرت اسلامی ما داشته باشیم که دانشمندانی بنشینند و سرچشمههای این بیماریها را پیدا کنند و داروهایش را بیابند و در تمام اوضاع و احوال کشور این مسائل را بگنجانند که هر قانونی در هر جا اجرا میشود در ضمن، احیای فطرت اسلامی هم درونش باشد. مخصوصاً در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
۸۱٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #المیزان ج ۱ ص ۴۵]
۲) [ #نهایة_الدرایة_فی_شرح_الکفایة ]
@seyedololama
سیدالعلماء
#توحید
🗓 سالروز وقوع جنگ جمل؛ (۱۰ جمادی الاولی ۳۶ ه ق)
🔹 فرمودهاند: «مَن قالَ لا اله الا الله مُخلِصاً وجبَت لهُ الجَنَّة»؛ هر کس باید این جمله "ﻻ اﻟﻠﻪ اﻻ اﻟﻠﻪ" را در درون روح خودش حکومت بدهد و به چیزهای دیگر اعتنا نکند؛ به طوریکه من بندهی چیز دیگری غیر از خدای جهان نیستم و اﻳﻦ اﻣﺮ وادارش کند که از گناه بپرهیزد، ﺑﻬﺸﺖ ﺑﺮ اﻭ ﻭاﺟﺐ میﺷﻮﺩ؛ چون بندگی با گناه نمیسازد، با بی خدایی نمیسازد، با آزادی حیوانی نمیسازد. بنابراین ما عقایدمان از این کلمه مبارکه تشکیل میشود.
به قدری این مسئله در نظر مولا علی علیهالسلام اهمیت داشت که در حین جنگ #جمل یک نفر از مردم بادیه نشین آنجا آمد و گفت: من از حضرت سؤالی دارم. گفتند: بیا. ولی وقتی گوش دادند دیدند مسئلهای که او دارد طرح میکند به جنگ و مسئله روز مربوط نیست!.
❔«أتَقُولُ اَنَّ اللهَ واحِدٌ؟»؛ یا علی! شما معتقدید که خداوند یگانه است؟
گفتند: ای بنده خدا! اینجا که جای این صحبتها نبود که تو بیایی امام علیهالسلام را مشغول کنی! امام علیهالسلام حواسش به جنگ است.
حضرت جلویشان را گرفت و فرمود: ما این جنگ را هم به خاطر همینکه این مرد پرسیده انجام میدهیم.!
یعنی چه؟ مگر طلحه و زبیر از مسئلهی اساسی اسلام فاصله گرفتهاند؟! آری!
اینها به خاطر اینکه امام علی علیهالسلام بعد از خلافتش جلوی پخش پولهای دولتی را گرفت و فرمود: من طرز کار خلفای قبلی را قبول ندارم و من طور دیگری بیت المال را تقسیم میکنم، دیدند که مثلاً اگر روزی صد هزار درهم به اینها میرسید، حالا باید ۵ ﺩﺭﻫﻢ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ!. خوب این باغ ها را که آب دهد؟ این گوسفندها را که نگهداری کند؟ این اسبهایی را که ما تهیه کردیم، بودجه لازم دارند! این که نمیشود!
اینجا معلوم شد کلمه "لا اله الا الله" که پیامبر فرموده در دلها به طور خالص رخنه ننموده!.
حالا حضرت میفرماید: ما باید این جنگ را برای همین بکنیم.
شما جلوی این شخص را گرفتهاید که من به او پاسخی ندهم، چون راجع به جنگ صحبت نکرده؟ نه! این راجع به اصل جنگ صحبت کرده. چون اصل جنگ این است که خدا فراموش شده و اسب و گاو و مزرعه جای خدا در دل ها وارد شده!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 سلام و صلوات خدا بر اسرای کربلا
💠 دعایی که در سحر شب جمعه، در مفاتیح وارد شده بسیار دعای حکیمانه و عجیبی است:
"یا مَن فَتَق العقولَ بمعرفته و أطلقَ الألسُن بحمده"؛ [ترجمه: ای کسی که عقلها را با معرفت خود گشودی و زبانها را با حمد خود پاسخگو کردی]
وقتی انسان چیز بسیار عجیبی میبیند خود به خود میپرسد این چیست؟ از کجا آمده؟ چه کسی این را ساخته؟ در زمان قدیم که هواپیما خیلی کم بود اگر صدایی از بالا بلند میشد همه میدویدند پشتبام و نگاه میکردند و تعجب میکردند که این چی بود که با این صدا آمد و از بالای سر ما ردّ شد؟!
🌍 خب هر روز، ما درونِ چیزی هستیم و داریم میگردیم و میچرخیم - یعنی کره زمین- ولی هیچ به روی خودمان نمیآوریم!!
آنهایی که عقل دارند، عقلشان با توجه به این چیزها درب و سرپوشش کنار میرود و پاسخگوی به کبریا و عظمت الهی میشوند یعنی همان "و اطلق الألسن بحمده"؛ خود به خود در اثر فهم و شعوری که به ما دادی به توصیف و تکریم تو در میآییم. مانند زنان مصر که با دیدن جمال جناب یوسف، از خود بی خود شدند و به جای میوه دست خودشان را قطع کردند و ملتفت نشدند!!
✅ ما که سینه میزنیم و میگوییم "حسین حسین" یا میگوییم: "یا امام زین العابدین" این بزرگواران اینطور بودند.
اگر اینطور نبودند امام سجاد در سفر شام و در آن مصیبتهای بزرگ باید نمازش قضا میشد! ولی به جای اینکه یک نماز قضا بشود اصلاً زبانش از یاد خدا غافل نمیشد!
💔 زینب کبری میفرمود: "ما رایت إلا جمیلا"؛ هر چی دیدیم خوبی دیدیم!
این همان حالت عجیب از خود بی خود شدن بود که خداوند به اینها داده بود.
۸۰.۲.۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
#فاطمیه
🏴 شهادت حضرت فاطمه زهرا صلواتاللهعلیها را به محضر مقدس و مطهر امام زمان علیهالسلام و همه دوستان و شیعیان ایشان تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
🔹 من یک وقت از یکی از عرفای واقعاً متوسل، بینا، هوشیار، پرسیدم چه توسلی خیلی نتیجه میدهد؟
گفت: حضرت زهرا علیهاالسلام.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271879793.mp3
147.4K
🏴 اﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﻴﻚ ﻳﺎ فاطمة اﻟﺰﻫﺮاء
☑️ ﺫﻛﺮ ﻣﺼﻴﺒﺖ ﺻﺪﻳﻘﻪ ﻃﺎﻫﺮﻩ ﻋﻠﻴﻬﺎاﻟﺴﻼﻡ اﺯ ﻟﺴﺎﻥ مرحوم ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ سیدابراهیم خسروشاهی
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📿 تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام
🔹 احتمالاً شنیدهاید و إنشاءالله عمل نيز نمودهاید، ولی باز هم توجه بفرماييد که تسبيحات حضرت #زهرا عليهاالسلام دارای اهمیت بالایی است؛ چون حضرت زهرا عليهاالسلام در منزل دچار تنهایی و بیمعاونتی بود، و کارهای خانه در آن زمان کارهای سختی بود، مثلاً یکی از کارها اين بود که بايد جو را با دسداس خُرد میکردند و آرد درست میکردند و نان میپختند و کارهای سخت ديگر، و لذا دست مبارکشان تاول زده بود.
حضرت علی علیهالسلام هم طاقت نياورد و فرمودند: خدمت رسول الله برو و از ايشان بخواه که معاونی برای شما بفرستد؛ زيرا حضرت میتوانستند کسی را بفرستند که کمک دخترشان باشد، لذا حضرت زهرا آمد در مسجد، اما ديد که بيگانه نشسته و خجالت کشيد که با پدر صحبت کند و برگشت.
رسول الله فهميدند که دخترشان کاری داشته، لذا خودشان تشريف آوردند و فرمودند: چه کاری داشتی؟ بازهم حضرت زهرا چیزی نگفتند، حضرت علی علیهالسلام گفتند: من او را فرستاده بودم، زيرا برای مشکلات زندگی کمکی لازم دارد. حضرت به خاطر اینکه وضع مسلمانان هم توأم با ناراحتی بود و نمیخواست که خود و خانوادهاش بهتر از وضع مردم فقير آن روز باشند، فرمود: من عملی به تو ياد میدهم که اگر آن را انجام دهی از هر کمکی برای تو بهتر است، وقتی خواستی بخوابی، ۳۴ مرتبه "الله اکبر،" ۳۳ مرتبه "الحمدلله" و ۳۳ مرتبه "سبحان الله" بگو، و اين بهتر از يک همکار در منزل به کمکت میآید، حضرت زهرا هم خوشحال شدند.
🔺 ما اين مطلب را میخوانیم و بيان میکنیم و از آن نتيجهگیری میکنیم که اين تسبيحات که منسوب به آن حضرت است خیلی ثواب دارد، اما اینطور نيست. نکته خیلی باريک و خیلی عجیبی در ميان است و آن اين است که وقتی حضرت زهرا میگوید: #الله_اکبر ، ديگر از همه زحمتهای عالم خارج میشود و خستگیاش کاملاً بيرون میرود، چون #الله را دور از خود نمیبیند، خانهی خود و شهر خود و آسمان و زمين را در حضور خدا میبیند، لذا وقتی ۳۴ مرتبه میگوید: الله اکبر، ديگر خستگی به استخوانهایش باقی نمیماند، و با #ذکر خدا فربه میشود.
۸۷.۶.۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🤲 «یا بنت رسول الله انا توجهنا واستشفعنا و توسلنا بک الی الله و قدمناکِ بین یدی حاجاتنا یا وجیهة عند الله اشفعی لنا عند الله»
🔺 اگر شفاعت زهرا سلام الله علیها در این دنیا به ما نرسد، آخرت اصلا خبری نیست. ما در شب اول قبر هیچکس را نداریم. یعنی شبی که شب اول عالم بعد از این دنیاست. چون مردم سواد دینی نداشتند از قبر و شب اول قبر تعبیر شده ولی معنایش این است که ما از این دنیای خاکی به دنیای سوم زاییده میشویم. دنیای اول رحم مادر بود، دنیای دوم این دنیاست و ما با مرگ وارد آن دنیای سوم میشویم. ما محتاجیم. محتاج دستگیری هستیم. آنجا چه احتیاجی پیدا میشود؟
🔸 فرشتهها که مأمورین خدا هستند با ما روبرو میشوند. میپرسند عمل تو در دنیا چه بود؟ چه میگوییم؟ میگوییم دلار! میگوییم اسکناس! میگوییم ساختمان سی طبقه! که برای هر طبقهاش چقدر هزینه میکنیم و چقدر اجاره میگیریم! اعمال ما اینهاست. آن وقت چه به سر ما میآورند!
🔹 ما باید هر وقت موقع انتخابات میشود یک وکلایی انتخاب کنیم که معلمهای ما باشند و این مسائل را اول در مجلس مطرح کنند که اینجا یک مجلسی است که بناست ما بیاییم بنشینیم برای سلامتی این دنیا که دنیای دوم است و آخرت که دنیای سوم است برنامهریزی و طراحی کنیم.
♦️ من نشنیدهام تا این دوره فعلی چنین چیزی مطرح شده باشد. ولی اگر ما زهرایی هستیم باید اینطور باشد. باید آقای رئیس مجلس معلم وکلا باشد. آقای رئیس جمهور معلم وزرا باشد. هرکدام از اینها معلم خانواده خودشان باشند. نه اینکه ندانند پسر و دختر کجا میروند و زیر دست چه کسی درس میخوانند. در چه فضایی هستند، یا اینکه او را به خارج بفرستیم. اینها را حساب کنیم میبینیم همینطور از زهرای مرضیه سلام الله علیها، از علی بنابیطالب علیهالسلام، از سلمان، از ابوذر هزاران کیلومتر فاصله داریم.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نمونهای زیبا و دلنشین از ظرائف رفتاری و گفتاریِ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، در پاسخ به سؤالاتی که از ایشان میشود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ... آدمی که دنبال نادانی است، یعنی کسی که میرود مدرک بگیرد تا شغلی مثل شغلهای خطرناکِ پُر مسئولیت به دست آورد بدون این که خودش را ساخته باشد، بدون این که زیر دست یک مربی کار کرده باشد، بدون این که ترسی از خدا در دل خودش حس کرده باشد؛
↙️ «فدقَّ الله مِن هذا خَیشومة»
[ترجمه: بکوبد خدا بخاطر این خصلتها بینی او را» یعنی او را خوار و ذلیل میکند.]
🔹 ائمهای که معدن علم و حلمند میدانند که این اجتماع چه به سرش میآید. از دست یک مشت افرادی که لایق جایگاههای خود نیستند، به هر دری میزنند تا به آنجا برسند. و این را پیروزی هم میدانند! میگویند ما پیروز شدیم، فلان حزب پیروز شد.
❌ تمام این مزخرفات مال خارجیهاست که این ها کورکورانه تقلید کردهاند.
پیروزی اصلا یعنی چی؟! پیروزی در چی؟! با که جنگ داریم که پیروز شویم؟! داریم زیر بار مسئولیت خُرد کنندهای میرویم. پیروز شدیم یعنی چی؟! این ها مال تربیت نداشتن است. مال بیتربیت بودن است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 اثر درس اخلاق
📖 نوشتهاند که وقتی بعضیها، تازه وارد نجف اشرف شده بودند، میدیدند که چند نفر اهل عمامه و اینها راه میروند در کوچه، یکجور دیگری هستند، مثل اینکه مثلاً چشمشان کار نمیکند، حواسشان مختل شده!
میگفتند اینها کی هستند؟ میگفتند اینها کسانی هستند که در درس #اخلاق شرکت میکنند. در درس اخلاق مرحوم آخوند ملاحسینقلی همدانی -استاد حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی- شرکت میکنند. اینها وقتی میآیند در کوچه و عبور میکنند، وضعشان اینجوری است!.
مرحوم شهید مطهری نوشته که ما در جوانی وقتی رفتیم قم -بنده هم یادم است همان موقع- جلسهای که مرحوم امام در عصر جمعه در مدرسهی فیضیه روی آن زیلو و حصیری که آنجا بود، سی چهل نفر، بیست نفر، بیست و پنج نفر میآمدند، بازاری بودند و کسبه، اهل علم کم بود.
ایشان نوشته وقتی ما در این جلسات شرکت میکردیم تا دو سه روز در هفته اصلِ وضعمان عوض شده بود، حالمان چیز دیگری بود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺ولادت حضرت عیسی (علی نبینا وآله و علیهالسلام)
🔻«إن الله عزّوجل أوحی إلی عیسی بن مریم علیهماالسلام: قل للملأ من بنی إسرائیل لایدخلوا بیتاً من بیوتی إلا بقلوب طاهرة و أبصار خاشعة و أکفّ نقیة» (بحارالانوار ج۴۲ص۱۶)
🔻 [خداوند به حضرت عیسی (علی نبیّیا وآله وعلیه السلام) وحی کرد که به بنیاسرائیل بگو وارد خانهی من نشوند مگر با قلبهایی پاک وچشمهایی خاشع ودستهایی پاکیزه]
🔺 «قلوب طاهرة»؛ قلب برای [رسیدن به محضر] خداوند -بِلاتشبیه- مثل سروصورت برای ماست. چگونه است که اگر ما سر و صورتمان خونآلود و کثیف و چرکآلود باشد، هیچگاه در هیچ مجلسی وارد نمیشویم؟ قلب ناپاک ما هم باید در مساجد حضور پیدا نکند، مگر این که پاک شود.
🔻 اگر انسان ملتفت بشود که در حالی از حالات بدِ او، دیگران بر او مطلع شدهاند، از خجالت میخواهد آب بشود و این برای او بزرگترین مصیبت است.
🔻 با دست ناپاک وارد مسجد نشوید. با #قلب آلوده وارد مسجد نشوید. با چشم خشک وارد مسجد نشوید. همهی اینها لوازم خداداری است.
🔻 همانطوریکه آدم اگر جنب باشد، حرام است بیاید در صف جماعت، و حرام است وارد مسجد بشود، خرابی قلب و تاریکی و ناپاکی قلب هم یک جنابتی است برای قلب.
🔻 مرحوم مجلسی در بحار توضیح میدهد که «قلوب طاهرة» یعنی چه؟ میفرمایند: «أی من الإعتقادات الباطلة»؛ پس انسان باید هر کاری دارد بگذارد زمین. فقط به آن ضرورات زندگی بپردازد و برود دنبال تعمیر قلب، اصلاح قلب، اصلاح باطن.
🔴 مهمتر از همه باید قلب من با خدا باشد، که نیست. سر تا پایش را چیزهایی گرفته؛ آن موقعیکه وسائل سواری و زینت انسان به اسب و قاطر و شتر بود، به افرادیکه علاقه به این چیزها داشتند، گفته میشد قلبتان طویله است؛ چون اسب و شتر و قاطر درونش است. حالا قلبهای ما گاراژ است. چون انواع موتور و ماشین و... درونش است...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#توحید
#جهان_شناسی
#تربیت
🔺 بارگاه مَلِک
🔹 معمولاً انسان از کودکی که رو به رشد میرود هوای نفس مسلّط بر فکرش است؛ یعنی اگر به او بگویند فلان درس را بخوان، فلان عبادت را بکن، فلان کار را انتخاب بکن، فوری در ذهنش میآید که این دستور چه سودی برایم خواهد داشت؟ اینها همه رشتههای #شرک آمیزی است که از کودکی در ما پیدا میشود.
ما که در گاهواره بودیم نیاز به غذا یا آب یا شیر یا خواب داشتیم. اینها به وسیلهی پدر و مادرِ ما به ما میرسیده، گریه میکردیم، میآمدند ما را تر و خشک میکردند، غذا میدادند. این حالت توجه به اسباب است، توجه به مسبِّب الاسباب نیست. چون شعور، شعورِ کمی است، ضعیف است. خیلی جهان برای انسان انحصار و کوچکی دارد.
به گفته سعدی:
رئیس دهی با پسر در رهی
گذشتند بر خیل شاهنشهی
یک دهدار، یک کدخدا که در یک دهی فرماندهی میکرد، این با پسرش پیشامدی کرد از ده خارج شدند، بعد یک سپاه و لشکری و آمد و شدی دیدند و از آن طرف اسب سوارها، از این طرف فیل سوارها مثلاً. این پسر نگاه کرد دید پدرش خیلی در خودش رفت و دست و پایش را گم کرد. گفت که تو مگر همان نیستی که در ده اینطور سروری داری و همه کس به فرمانت کمر بستهاند و... همه میگویند بله قربان و اینها. گفت پسر درست است ولی اینها در موقعی است که ما در ده باشیم، ولی اینجا دیگر ده نیست!
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 چند وقت پیش مسئله بیماری مرغها که پیدا شده بود چه جنجالی راه افتاده بود، مملکتها تکان خورده بودند، در مرزها و سرحدها قرنطینه درست کرده بودند... مرغها را میگرفتند و آنها را آزمایش میکردند.
خلاصه دم و دستگاه عجیبی راه افتاده بود برای اینکه یک مرغی مثلاً از فلان مملکت بیاید اینجا، بخاطر احتمال سرایت بیماری تحت کنترل باشد.
⁉️ خوب اینجا چرا مسلمانها باید اینقدر به دینشان اهمیت ندهند که مطالب سمّی که اینطور پخش میشود، هیچ در قیدش نباشند که یک تکانی بخورند و با یک آمد و شدهای فرهنگی، ارتباطی، دانشگاهی، عقاید همدیگر را بشناسند، همدیگر را بفهمند؟!
🔸 به خاطر همین غفلتهاست که یک مرتبه یک شخص شیطان صفتی مثل صدام روی کار میآید؛ آن وقت فرمان هجوم به یک مملکت اسلامی میدهد و همه اطاعت میکنند. همه مسلسلها را به دست میگیرند، پشت تانکها جتها مینشینند، در منازل و خانهها بمب میریزند، زن و بچهها را تمام تکه تکه میکنند و سیل خون جاری میکنند.
❗️ اینها آثار این بدبختیهاست اما مسلمین تکان نمیخورند به قدری که چند تا مرغ در مملکتشان بیاید و این بیماری را نشر بدهد، اهمیت نمیدهند.
🔹 علت چیست؟ علت این است که فرهنگها ایجاد بیداری در نسل جوان نمیکنند. همه مشکلات در ممالک اسلامی برگرفته از فرهنگ استعماری است. چون مستعمرین- مخصوصاً انگلیسیها- هر کجا وارد شدهاند اختیار تدریس و برنامهریزی و تهیه وزیر فرهنگ و اینها را به دست خودشان گرفتهاند. آن وقت آنچه که خودشان صلاح دیدهاند جزء برنامه قرار دادهاند، آن چیزی را که به صلاحشان نبود، آنها را تعطیل کردند...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama