May 11
📆 بزرگداشت مرحوم ملاصدرا (۱ خرداد)
🔹 مرحوم علامه شعرانی قدس سره یک مطلب خوبی در مقدمهی کتاب اسرار الحکم درباره مرحوم #ملاصدرا فرمودهاند که پیشآمدی که کرد و خداوند متعال اسباب لطف خود را در یک عصری که عصر اوجگیری علوم طبیعی در اروپا بود و منجر به سست شدن جنبهی مذهبی مردم گردیده بود، به انجام رسانید، که سبب پیدایش این بزرگمرد و بعد هم شاگردان پیرو ایشان گردید، که این باعث شد که سدّی در برابر نفوذ لامذهبان با سلاح علم ماشینی طبیعی در اسلام بشوند و جلوگیری کنند.
۷۹٫۹٫۱۲
🔹 علمای ما به این علت به جایی میرسیدند که همت داشتند؛ چون از دنیا و لذات و زندگیهای معمولی صرفنظر میکردند؛ عالَم ملکوت هم که در آن دریغی نیست، کمکشان میکرد و میشدند حاجی سبزواری، میشدند ملاصدرا و امثالهم. در شرح حال ملاصدرا نوشتهاند که گویا هفت سفر مکه پیاده مشرف شده! آدم میخواهد باورش نیاید؛ این کرامت بوده، معجزه بوده، چی بوده! اینها برای خاطر اینکه وقتی که از خانه بیرون میآمدند و به سمت خانهی خدا میرفتند، اصلاً در تصورات و فکر خود مثل ما نبودند، فلذا حافظ هم در شعر ادبیاش میگوید:
در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم
سرزنشها گر کند خار مغیلان غم مخور
۸۰٫۱٫۲۹
🔹 بزرگان ما مثل ملاصدرا برای حل مشکلاتشان در قم، متوسل به حضرت معصومه علیهاالسلام میشدند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 جهل بسیط در انسان خاصیت زیادی دارد.
انسان باید در درونش همیشه خود را جاهل بسیط بشناسد، نه عالم به همه چیز.
❌ یکی از آفات لباس روحانیت مثل آفات شغلهای طبابت، مهندسی، استادی، پرفسوری، وکالت، وزارت و هر عنوانی که روی انسان می آید و انسان لباس آن عنوان را بر خودش می پوشاند، این است که انسان را از جهل بسیط خارج میکند. چرا؟ برای اینکه میگوید خب اگر از من مامورین من بپرسند که چه کار کنیم؟ اگر بگویم فعلا نمیدانم، میگویند پس چرا وزیر شدی! وکیل شدی! معلم شدی! روحانی شدی!
🔸 یک وقتی ما اول جوانی- طلبه بودیم یا نبودیم- عمامه داشتیم، رفته بودیم شهرستانی، به یک کسی گفتیم که مثلا ریشت را چرا تراشیدی؟ او هم خواست به ما بگوید که تو خودت چیزی بلد نیستی، گفت تو از قم آمدی- از ظاهر ما این معلوم بود که ما از قم امده بودیم- گفت: حضرت معصومه شوهر کرده یا نه؟
گفتم نمیدانم. گفت پس چی میدانی؟! همان جا جلوی ما را گرفت که تو که نمیدانی حضرت معصومه شوهر کرده یا نه، پس دیگر حرف نزن! دیگر به من میگویی چرا ریشت را تراشیدی؟!
🔹 مقصود این است که هر لباسی که آدم به خودش بپوشاند، انسان را از جهل بسیط خارج میکند و یک سرمایه دروغی به انسان میدهد که آدم خیال می کند، من دیگر ملا هستم، من دیگر مهندسم، معمارم، من دیگر استادم.
⚠️ آن وقت اینها میشوند روحانی نما، عالم نما که چیزی را بلد نباشد و به خودش آن چیز را نسبت بدهد و ببندد.
🔻 در دعای عرفه هم وارد شده که حضرت عرض میکند: خدایا من در علمم هم جاهلم! الهی انا الجاهل فی علمی فکیف لا اکون جهولا فی جهلی.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 عبدالله دیصانی شخصی است منکر توحید، می آید خدمت امام صادق (علیه السلام) و عرض میکند: «دُلَّنِی عَلَى مَعْبُودِی» من هر چه فکر میکنم خدایم به ذهنم نمیآید که چه چیزیست؟ کجاست؟ شما من را راهنمایی کن.
🔹 فقال (علیه السلام): «إجْلِسْ وَ إِذَا غُلَامٌ لَهُ صَغِيرٌ فِی كَفِّهِ بَيْضَةٌ يَلْعَبُ بِهَا»؛ فرمود بنشین، آنجا بچه حضرت با تخم مرغی که در دستش بود مشغول بازی بود. لابد تخم مرغ پخته است که بچه با آن بازی میکند.
«فقال ( علیه السلام ): نَاوِلْنِي يَا غُلَامُ»؛ از او بگذر و آن را برای من بیاور «فَنَاوَلَهُ إِيَّاهَا» آورد، تقدیم آن حضرت کرد.
🔸 حالا ببینید چه قدر طلبگی مشکل هست؟ یعنی کارخانهی #فکر ما باید مثل یک دستگاه هستهای شده و حرکت کند. خودسازیهایی که در وجودش شد، او را به خودسازیهای اختیاری وادار کند و انجامش برای او دیگر رنجآور نباشد.
وقتی انسان وارد یک دریا شد، دیگر از یک استکان آب که نمیترسد. این مشکلات زندگی به خاطر این است که ما مشکلات تکوینی وجود خودمان، برایمان حل نشده که ما را شاداب بکند.
🔻 «فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: يَا دَيَصَانِيُّ هَذَا حِصْنٌ مَكْنُونٌ»؛ این مثل موجود بستهای است، مثل یک قلعهای است. «لَهُ جِلْدٌ غَلِيظٌ»؛ یک پوست غلیظی دارد «وَ تَحْتَ الْجِلْدِ الْغَلِيظِ جِلْدٌ رَقِيقٌ» یک پوستهی نازکی هم زیر اوست. «وَ تَحْتَ الْجِلْدِ الرَّقِيقِ ذَهَبَةٌ مَائِعَةٌ وَ فِضَّةٌ ذَائِبَةٌ»، در این تخم مرغ از باب تشبیه یک طلای آب شده و یک نقرهی آب شدهای هم وجود دارد، اما از هم جدا و با هم مخلوط نیستند. نه با هم مخلوط میشوند و نه این که کسی خبر دارد که چه میشود؟ این یک مرتبه در حالی که معلوم نیست چه هست، به شکل یک خروس نر یا یک مرغ ماده در میآید، انفلاق پیدا میکند؛ «قُل اَعوذُ بِربِّ الَفَلق» آنوقت رنگهای مختفی به بال و پر اوست، مثل تخم طاووس یا تخم کبوترهای رنگارنگ.
🔹 آیا اینها آدم را نباید گیج بکند که او این پیشانیاش را روی خاک بگذارد و وقتی گرسنهاش شد سر بردارد که چه بر سرش آوردهاند تا شده آدم؟! این که طلبگی سخت است یعنی باید این چیزها را برای خودش حل کند و راه و روش زندگی را از اینها بیاموزد.
«لَا يُدْرَى لِلذَّكَرِ خُلِقَتْ أَمْ لِلْأُنْثَى تَنْفَلِقُ عَنْ مِثْلِ أَلْوَانِ الطَّوَاوِيسِ أَ تَرَى لَهَا مُدَبِّراً»؛ آیا وجدان تو میگوید این سازنده ندارد؟! «فَأَطرَقَ مَلیّاً»؛ یه قدری فکر کرد، گفت: «اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلّا الله وَحدَه لا شَریکَ له».
♦️ این، گنجینهی علم است که در حوزه تدریس میشود. انسانها را بیدار میکند، هوشیار میکند، متنعّم به نعمت معنوی #محبت اهل بیت کرده و ارادت به اهل بیت پیدا میکند. سیدالشهدا را میشناسد که او برای این [مسائل] شهید شد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 سالروز درگذشت جناب سید ابن طاووس رحمهالله ( ۵ ذی القعدة ۶۶۴ ق)
🔺 تذکری از سید ابن طاووس رحمهالله پیرامون مسئله تذکر به بدیهیات
🔹 مسألهی تنبیه و تنبه نسبت به #بدیهیات و نداشتن عمومیت در بداهت و بدیهیات، یک مسألهی بسیار مهمی است.
ممکن است یک پیرزنی، یک بیسوادی، یک دهاتی، یک آدم روستایی، این گرچه بیسواد باشد ولی تنبهش خوب باشد. #تفکر او خوب باشد. یک چیزهایی را از راه تنبه، قلب او یافته باشد ولیکن در همان محل، متخصص سوادآموزی از آن غافل باشد!. این تفاوت پیدا میشود در این مسائل.
مسألهی خداشناسی از این قبیل است، که مرحوم سید بن طاووس علیهالرحمة در توصیهاش نسبت به فرزندش [کتاب کشف المحجة لثمرة المهجة] که چاپ و ترجمه هم شده، همین مطلب را توضیح داده؛ میفرماید: من تعجب میکنم از متخصصین علوم کلامی و عقلی و اینها که مردم را در پیچ و خم استدلال و فکر و اینها وارد کردهاند؛ ولی از این تنبهاتی که در کتاب و سنت آمده، حرفی در میان نمیآورند، با اینکه مسألهی شناخت خدا و پروردگار یا مثلاً سایر مسائل اصول دینی، اینها از راه تنبهات، خوب توجه داده میشود؛ بعضیها غافلاند، بعضیها غافل نیستند. و کسانی را که غافلاند باید با تفکر در بدیهیات؛ یعنی تنبه در آنها را به ذهنشان وارد کرد.
۸۱٫۵٫۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 نکتهای پیرامون شعری از مرحوم آیت الله حاج شیخ عباس طهرانی
کسی که چون تو گلی را به باغ دل دارد
دگر کجا هوس گل ز آب و گل دارد
🔹 صعود به قاف قلب یک مقامی است که تا محقق نشود، انسان گل رعنای جمال حضرت الهی را حس نمیکند. و اینکه فرمود "قلب المومن عرش الرحمن" مربوط به این مسئله است.
۸۱٫۵٫۲۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 بیماریهای قلبی!
🔹 همیشه این هراس را مؤمنین دارند که نکند بیماریهای قلبی که مثل خوره است و دین و اخلاق را از بین میبرد، درونشان پیدا شود.
در یکی از حکمتهای نهجالبلاغه حضرت میفرماید: «ما زالَ الزُّبَيْرُ رَجُلاً مِنّا اَهْلَالْبَيْتِ حَتّى نَشَأَ ابْنُهُ الْمَشْؤُومُ عَبْدُاللّهِ»؛ [ نهج البلاغه ح۴۵۳]. زبیر از ما بود. او از قهرمانان رزمنده اسلام بود تا وقتیکه این پسرش عبدالله بن زبیر روی کار نیامده بود. این جوان مثلاً خوشسیما یا دارای به نظرش هنر و امثالهم که پیدا شد، زبیر به او علاقهمند شد و این جوان هم اتفاقاً منافق بود!. کمکم زبیر از ما کنده شد و به او پیوست!.
عدهای بودند در اول اسلام که اینها به خاطر آن شخصیتیکه برای خود قائل بودند، زورشان میآمد و شرم داشتند که محصل علوم دینی هم باشند؛ چون اسلام بر اساس ایمان است و ایمان هم بر اساس علم تفسیر و مسائل مبدأ و معاد و صفات الهی است و همهی اینها اموری است که در دسترس نیست. اینها کنجکاوی و بحث و نوشتن میخواهد و جلسه داشتن میخواهد، ولی آنها زورشان میآمد که این امور را پیگیری کنند و این شخصیتشان در آنها بیماری ایجاد کرده بود و مصداق این آیه شده بودند که: «فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا»؛ ( بقره :۱۰).
۸۲٫۱۱٫۴
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
May 11
سیدالعلماء
🔺 اهمیت ایمان
🔹 آدم نمیداند #ایمان یعنی چه؟ خیلی از شما الآن از فلان دانشجو یا دانشآموز سال آخر بپرسید کدام کار در دنیا بهتر و فاضلتر است؟ ببینید آیا میتواند جواب دهد که مهمترین کار، یک کار قلبی است.
همانطور که قلب انسان باید سواددار بشود؛ همانگونه هم باید محبت دار شود. باید ایماندار بشود و این خیلی مشکل است. در قرآن آیاتی دربارهی ایمان آمده که اگر یأس و مأیوس شدن حرام نباشد، امثال بنده اصلاً باید از ایمان خودمان مأیوس شویم؛ چون یکی از علاماتش این است که انسان نسبت به خدا و رسول بیشتر از خودش، جان و فرزندان و مال و اموالش علاقه داشته باشد. وقتی بیشتر علاقه داشت، اگر در خطر قرار گرفت، مال و خانواده و جانش را فدا میکند. این معنی ایمان است. خوب آیا اینطور مسائل همینطوری به دست میآید؟ همین که ما فرزندمان را فرستادیم و دیپلم گرفتند، از ایمان هم چیزی گیرشان آمده؟ بعد که رفتند دانشگاه آیا مؤمن شدند؟ اینها اصلاً دو بحث است، دو کتاب است، دو رساله است، دو صحبت است و با هم ارتباطی ندارند. اینکه خدا ایران ما را تا به حال نگه داشته باید ببینیم برای چه بوده. از برکت چه بوده؟ از برکت امام رضا علیهالسلام بوده؟ از برکت حضرت عبدالعظیم بوده؟ وإلّا شما همین آیهای که میفرماید: «قُل اِن کُنتم تُحبّونَ اللهَ فَتَّبِعونی یُحبِبکُمُ اللهُ»¹ یا این آیه: «قُلْ إِنْ كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَاؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ وَأَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ»²؛ که خلاصه میفرماید: هرگز ایمان ندارید مگر اینکه خدا و رسول پیش شما محبوبتر از همهچیز باشد که اگر اینگونه نباشد، خدا تهدید کرده است؛ فلذا اینها خیلی کار مشکلی است. مشکل آن این است که ما به آن اهمیت نمیدهیم!.
۸۴٫۱۱٫۲۸
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [آل عمران :۳۱]
۲) [توبه :۲۴]
@seyedololama
🔘 مراقبه در ماه های حرام
☄ وقتی افرادی به نام عارفان راستین در بین ما پیدا میشوند -و آنها توجهشان به درون بیش از برون است- میگویند: ای برادران! ای نسل جوان! ای انسانهای مسلمان! بیایید مراقبه داشته باشید. شش دانگ حواس و خاطرتان را تنها متوجه ظاهرها نکنید. بواطن مهم هستند، أهمّ هستند، حاکم هستند.
✍ مرحوم عارف بسیار دلسوز بشر، مرحوم حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در مراقبات ماه ذی القعدةالحرام میفرماید:
«فاجتهدی یا نفس!» به خودش خطاب میکند. یعنی تمام جدیّت خودت را به کار بگیر؛ «فی حفظ قلبک و بدنک فی هذه الأشهر»؛ درونت و برونت برای نیرویی که حاکم بر جهان است فرقی نمیکند. همهاش بیرون است برای او. درون ندارد. او مسلَّط است. بنابراین محافظت خودت را بکن.
«زیادة علی ما یجب فی سائر الشهور من مخالفة الله جلّ جلاله» چون ماه ذی القعده اول ماههای حرام است، احترام این ماهها زیاد است به طوری که حتی با کفار هم اجازهی رزم و جنگ ندادهاند. بنابراین چطور میشود که بنده خدا در این ماهها مواظبتش بیشتر نشود؟ که نکند خلاف رضای خدا در این ماهها رفتار بکند!.
✖️ خب در چی مراعات کند؟ مخالفت خدا، حتی در یکی از احکامش. حتی یکی از احکام که مخالفت بشود، در این ماههای شریف قبحش و زشتیش بیشتر از وقتهای دیگر است.
85.9.12
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 به مناسب سالروز رحلت شهید ثانی رضوان الله تعالی علیه
🔺 بیاناتی پیرامون ضرورت اهتمام به تعلیم و تربیت اسلامی در تمام افراد اجتماع
🔹 ضرورت برنامهریزی طبق اقسام سهگانهی مردم در حدیث کمیل (حکمت ۱۳۹ نهج البلاغه)
🔹 فرمایش شهید ثانی در کتاب منیة المرید پیرامون واجب بودن آموزش دین با استفاده از آیهی: «يا أَيُّهَاالَّذين آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُم وَأَهْليكُم ْناراً»؛ (تحریم :۶)
۹۴٫۳٫۷
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
ولادت با سعادت حضرت سلطان علی بن موسیالرضا را تبریک عرض مینماییم.🌹🌹🌹
🔺شعری از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی در وصف امام #رضا علیهالسلام در تضمین شعر حافظ
ای دل اگر رضای خدا طالبی، بیا
در طوس کن زیارت فرزند مصطفی
گر در خیال قبر حسینی به کربلا
قبر امام هشتم و سلطان دین رضا
از جان ببوس و بر در آن بارگاه باش
@seyedololama
سیدالعلماء
ولادت با سعادت حضرت سلطان علی بن موسیالرضا را تبریک عرض مینماییم.🌹🌹🌹 🔺شعری از مرحوم آیت الله سید
🔺 «أفضل العقل معرفة الإنسان نفسه»
💐 اللهم صل علی علی بن موسی الرضا المرتضی الامام التقی النقی...
به مناسبت این روز بسیار عزیز، مولود مبارک پناه شیعیان، خصوصاً پناه ایرانیان، حضرت مولانا علی بن موسی الرضا المرتضی، گفتگو را با این حدیث آغاز میکنیم:
در حدیثی نقل شد از آن بزرگوار که فرمودند: «أفضل العقل معرفة الإنسان نفسه» بالاترین مراتب خردمندی و انسانیت، فردی و اجتماعی، معرفت و شناخت است. آن هم شناخت مربوط به خود.
با هر کس که این موضوع را مطرح کنند و عاقل باشد تصدیق میکند که همینطور است. و هیچ انسانی به خردمندی وارد نمیشود مگر این که دربارهی خودش جهلی نداشته باشد. از خودش بیگانه نباشد.
مثلاً اگر ما منزلی داشته باشیم که در آن منزل زندگی کنیم، ندانیم که اینجا چگونه باید زندگی کرد، طبقاتش چگونه است، پلههایش چه طوری است، مراکزش چیست، ولی شب را تا صبح بپردازیم به مطالعهی قارهای از قارههای دنیا، یا مثلاً جادهای از جادههای خارج از شهر، خب این علامت بیعقلی و حماقت است دیگر. چون این منزلی که الآن گرفتهایم اول باید از مراکز برقش و لولههای آب و گازش اطلاع پیدا کنیم. اگر اطلاع پیدا نکنیم یک بچه میرود پیچی از گاز را باز میکند و خانه را ویران میکند.
نوبت نرسیده به این که قبل از تشخیص حد و حدود این خانه، بپردازیم به این که مثلاً در استان یزد چه خبر است، در استان اردبیل چه خبر است!.
💠 پس این که نقل شد فرمودند: «افضل العقل معرفة الانسان نفسه» انسان علامت کمالش، به بلوغ عقلی رسیدنش، این است که در پی این باشد که معلمی گیر بیاورد، کلاسی انتخاب کند که دربارهی خود او گفتگو بشود، و اطلاعاتی دربارهی خودش پیدا کند که من چگونه و روی چه طرحی ایجاد شدهام؟ و برای چه مهیا شدهام؟ و سرانجام من چه خواهد بود؟ و شرایطی که میتواند برای من مفید باشد چیست؟ و مسائلی که میتواند برای ما باعث بدبختی باشد چیست؟ به حسب عقل بشر هم این علم از تمام علوم لازمتر است.
✅ و علامت این که انسان به بلوغ عقلی رسیده باشد در این است که سرگرم خودش باشد تا مقداری، تا به یک جایی برساند خودش را که بفهمد چیست و چه کاره است، آنوقت به مسائل خارج از خودش بپردازد ...
۸۶٫۹٫۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880164.mp3
883.6K
❌ تنبهاتی پیرامون بدیهیات
📖 آیا وظیفه ما با این مولای مالک الملوک چیست؟
🌌 آفرینش همه تنبیه خداوند دلست...
☄ سنریهم آیاتنا فی الآفاق و فی أنفسهم حتی یتبین لهم أنه الحق؛ (فصلت:53)
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 آن حاجت اصلی که باید داشته باشیم از خداوند متعال در شب جمعه، در دعاهای کمیل و ندبه و در توسلات و زیارات این است که خدایا:«أرِنا وَجْهَکَ الکَریم»
خدایا ما چشممان روشن بشود به زیارت تو و دیدن کمالات تو.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥
🔺 لزوم وقت گذاشتن برای کسب معارف حداقل در جمعهها!
💪 ما به چه ورزشی نیاز داریم؟
⚠️ خطرات نسل جوان!
📺 وظیفه اصلی تلویزیون چیست؟
🌹 لذت و شیرینی معارف
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔹 «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ (۲۴) تُؤْتِی أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا»؛ (ابراهیم علیهالسلام:۲۵)
🔺 #انسان همانند یک نهالی، درختی، گلبنی، اساس زندگی و حیات او بر یک مطلب بسیار مهمی تأسیس شده که خشت اول ساختمان فرد و اجتماع بر اوست. تمدنها ناشی از اوست. علوم و اطلاعات ناشی از اوست. همهچیز انسان طفیل و شاخ و برگ آن ساقهی محکم و درخت طیبه و پاکیزه است. و آن اعتقاد به خدای جهان است.
🔸این اعتقاد به قدری عظمت دارد که دربارهاش فرمودهاند: «کلِمةُ لا إله إلّا الله حِصنی»؛ این شعار #توحید که جز خداوند متعال کارهای در جهان نیست، این پناهگاه است. انسان هم نیاز به پناهگاه ظاهری و هم معنوی دارد و مایهی اطمینان میخواهد. حیوانات اینطور نیستند. لانهای پیدا میکنند، علفی یا صیدی پیدا میکنند، دیگر حواسشان جمع به خودشان و زندگیشان است؛ اما انسان است که یک اطمینان خاطری لازم دارد، میخواهد زندگیاش را، عمرش را، حیاتش را، ببیند بر چه پایه و اساسی قرار دارد.
۸۴.۶.۲۸
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
نثار ارواح طیبه علماء شیعه خصوصا امام راحل رضوان الله علیهم اجمعین، فاتحهای به همراه صلوات قرائت بفرمایید.
@seyedololama
May 11
سیدالعلماء
نثار ارواح طیبه علماء شیعه خصوصا امام راحل رضوان الله علیهم اجمعین، فاتحهای به همراه صلوات قرائت بف
🔺 مراتب تأثیرپذیری از اساتید و آشنایی با مرحوم امام
- روحیات کدام یک از اساتید بیشتر در شما تأثیر میگذاشت؟
- اول که همان مرحوم حاج شیخ عباس طهرانی بعد هم خود مرحوم امام. مرحوم امام را بنده به یاد دارم که در زمانی که هنوز طلبه نشده بودم، نمیدانم چهطور شد که بحثهایی که ایشان عصرهای جمعه داشتند، شرکت میکردم. در زیر کتابخانه در مدرسه فیضیه، یک محیطی بود که مدرس بود، ولی حصیر بود و شاید هم زیلویی یا کهنهای بود، خلاصه آنجا ایشان عصرهای جمعه گاهی هم در وقتهای دیگر یک قدری نصیحت و موعظه و ارشاد میکردند. اما فرمایشاتشان خیلی گیرا بود. خیلی تأثیر میگذاشت به طوریکه مرحوم شهید استاد مطهری هم گفتند که: ما تا دو سه روزی در هفته تحت تأثیر همین حرفها بودیم.
من یادم هست که از بس مجذوب ایشان شده بودم- که ایشان نماز جماعت که ظهرها با امام جماعت آنجا شرکت میکردند و نماز میخواندند- ما هم دنبال ایشان راه میافتادیم و همینطور شاید تا در خانه و تا نزدیکیهای خانه دنبال ایشان میرفتیم و به ایشان نگاه میکردیم.
(بخشی از مصاحبه شرح حال ایشان)
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama