✍️توضیح نظر رهبری در مورد قمه زنی...
✅ یکی از سؤالهایی که هر سال در ایام عزاداری اباعبدالله، مورد توجه قرار میگیرد، تمایزات عزاداری صحیح و شایسته با عزاداری باطل و ناشایست است.
✅ آنچه عمده فقها در شرایط عزاداری مطرح نمودهاند یکی "وهن مذهب نبودن" است و دیگری "وارد نشدن آسیب معتنا به" و ضرر جدی به بدن است.
یعنی ممکن است در هر مکان و فرهنگی، مردم به نوعی در مصیبت خود عزاداری کنند، یک جا به سر و سینه خود بزنند، یک جا سنگ برهم بکوبند، یک جا خود را کاه وگلی کنند و...
هر آنچه مردم در فرهنگهای مختلف در مصیبتهای خود انجام میدهند، اگر دو شرط مذکور را نداشته باشد انجام آن در عزای اباعبدالله جایز است.
✅ یعنی این عزاداری به حکم ثانوی:
🔹اولا نباید موجب "وهن مذهب" شود، یعنی دیگران وقتی آن را میبینند شما را که به عنوان یک مناسک دینی، این کار را انجام میدهید تحقیر یا تمسخر نکنند.
🔹 ثانیا نباید موجب وارد شدن "ضرر معتنا به" بر بدن شود، یعنی ضرری که به صورت متعارف مردم به آن توجه میکنند و آن را بیاهمیت نمیشمارند.
✅ از جمله اشکالاتی که عمده فقها به برخی عزاداریها همچون تیغزنی و قمهزنی گرفتهاند به حکم ثانوی و به علت تطبیق این عناوین کلی برآنها است.
اما موافقان قمهزنی یا تیغزنی نیز در پاسخ میگویند چون این کارها به حکم اولی حرام و باطل نیست ما کاری میکنیم که موجبات تطبیق حکم ثانوی بر آن بوجود نیاید مثلا میرویم به صورت خصوصی در خانه قمه میزنیم و کسی نمیبیند که وهن مذهب رخ دهد و یا به نحوی قمه را میزنیم که برای بدن ضرر که ندارد هیچ بلکه موجب حجامت سر شده و مفید نیز هست.
✅ اما رهبری بر خلاف عمده فقها حرف دیگری میزنند، ایشان میگویند: قمه زنی و تیغ زنی به حکم اولی حرام است و مصداقی از بدعت، سخن ایشان بر این اساس است که وقتی به فرهنگهای مختلف نگاه میاندازیم مثلا به صورت متعارف برخی در عزای بستگان خود بر سر و سینه میزنند یا برخی به خود کاه میزنند و... و خلاصه مردم در فرهنگهای مختلف کارهایی را تحت عنوان عزاداری انجام میدهند و حال که صدق عنوان عزاداری بر آن صورت گرفت پس به حکم اولی انجام آن به عنوان عزاداری دینی برای امام حسین(ع) نیز جایز است و البته اسلام هم قیدهایی به آن اضافه میکند مثلا موجب وهن نبودن یا دارای ضرر نبودن.
✅ اما هیچجا مشاهده نمیکنیم که مردم در عزای اطرافیان خود تیغ بزنند، قمه بزنند و یا قفل بر بدن بزنند و... پس به حکم اولی این امور عزادری که محسوب نمیشود، هیچ بلکه بدعت و اموری وارد شده در دین است و جایز نیست و نوبت به حکم ثانوی هم نمیرسد.
🎙حضرت آقا در ۱۷ خرداد ۱۳۷۳ در آستانه محرم در جمع روحانیون استان "کهکیلویه و بویر احمد" میفرمایند:👇
🔹«قمه زدن هم از كارهاى خلاف است ... نمىشود در مقابل اين كار غلط، سكوت كرد .... كار غلطى است كه عدّهاى، قمه به دست بگيرند و به سرِ خودشان بزنند و خون بريزند. كجاى اين حركت، عزادارى است؟! البته، دست بر سر زدن، عزادارى است.
🔹شما بارها ديدهايد كسانى كه مصيبتى برايشان پيش مىآيد، بر سر و سينه خود مىكوبند. اين، نشانه عزادارى؛ امّا شما تا به حال، كجا ديدهايد كه فردى به خاطر رويكرد مصيبت عزيزترين عزيزانش، با شمشير بر مغز خود بكوبد و خون جارى كند؟ كجاى اين كار، عزادارى است؟! قمه زدن، سنّتى جعلى است. از امورى است كه مربوط به دين نيست و بلاشك، خدا هم از انجام آن راضى نيست.
🔹علماى سَلَف، دستشان بسته بود و نمىتوانستند بگويند: اين كار، غلط و خلاف است. امروز، روز حاكميت اسلام است و روز جلوه اسلام است. نبايد كارى كنيم كه آحاد جامعه اسلامى برتر، يعنى جامعه محبّ اهل بيت عليهم السلام كه به نام مقدّس ولى عصر أرواحنا فداه، به نام حسين بن على عليه السلام و به نام امير المؤمنين عليه السلام مفتخرند، در نظر مسلمانان و غير مسلمانان عالم، به عنوان يك گروه آدمهاى خرافىِ بىمنطق، معرّفى شوند .... قطعا اين، يك بدعت است.»
...................
🔺به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا تغییر بعضی از روشهای عزاداری از قبیل بدعت و تحریف و مانند این، عناوین ممنوعه هست یا حتی ابداع روشهای جدیدتر هم جایز است؟
در پست قبل به ملاک حضرت آقا برای حرمت قمه زنی به بدعت بودن آن اشاره کردم، اما آیا هر بدعتی حرام است؟
در پست بعد به آن خواهم پرداخت.
شرح حال
✍️توضیح نظر رهبری در مورد قمه زنی... ✅ یکی از سؤالهایی که هر سال در ایام عزاداری اباعبدالله، مورد
✍️معیار بدعت بودن یک سنت جدید چیست؟...
✅ در پست با عنوان « توضیح نظر رهبری در مورد قمه زنی» اشاره کردم که حضرت آقا قائل به حرمت قمه زنی به حکم اولی به علت بدعت بودن آن هستند. ایشان در این مورد میفرمایند: « شما تا به حال، كجا ديدهايد كه فردى به خاطر رويكرد مصيبت عزيزترين عزيزانش، با شمشير بر مغز خود بكوبد و خون جارى كند؟ كجاى اين كار، عزادارى است؟! قمه زدن، سنّتى جعلى است. از امورى است كه مربوط به دين نيست... قطعا اين، يك بدعت است.»👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1892
✅ عمده احکام دین به امور کلی که مصادیق متعدد دارند تعلق گرفته است، مثلا تعظیم شعائر الهی واجب شده است و یکی از این شعائر الهی، عزاداری برای اهل بیت است اما اینکه کدام سبک برای عزاداری باشد؟ در دین گفته نشده است و ما نمیتوانیم بگوییم این سبک خاص جزو دین است.
✅ حداکثر این است که برخی از مصادیق عزاداری توسط خاندان اهل بیت انجام شده و یا در زمان اهل بیت توسط افرادی انجام شده و مورد تأیید آنها قرار گرفته است یا از آن نهی نشده است؛
اما سبکهای عزادای که بعدها پدید آمده است و در مورد آنها سخنی گفته نشده است، چه؟
✅ در تعریف بدعت گفته شده است: «ادْخالُ فِى الدّينِ ما لَيْسَ فِى الدّين» یعنی آنچیزی که در دین نیست را در دین وارد کنیم و بگوییم این جزو دین است. نه تنها قمه زنی بلکه هر امر دیگری حتی مثلا صلوات فرستادن در هنگام حضور فلان عالم یا برگزاری دعای کمیل در شبهای جمعه و... هم که به خصوصه از طریق شارع حکمی برای آن مشخص نشده است اگر بخواهد به نفسه مصداق حکم شارع و جزو دین دانسته شود، انجام آنها مصداق بدعت و حرام خواهد بود.
✅ در پستی که از آیتالله مصباح آوردم، ایشان به این پرسش پاسخ میدهند که آیا هر نوآوری و ابداع در روشهای عزاداری مصداق بدعت و حرام است؟
خلاصه توضیح ایشان این میشود که در شرع روش خاصی برای عزاداری تشریع نشده است. یک روشهایی بین همه عقلاء برای عزادری بوده است که آنها تأیید شده، یک روشهایی هم نبوده که بعدها کسانی اینها را ابداع کردهاند و به جهت عقلائی بودن آن روشها و اینکه خلاف شرعی در آنها نبوده مورد تأیید علما قرار گرفته است.👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1893
✅پس باید گفت بدعت به معنای نوآوری در دین همیشه حرام نیست بلکه آن بدعتی حرام است که:
🔹یا اینکه کسی بگوید این عمل خاص مثلا قمه زدن در عزاداری که دین در مورد خصوص آن ساکت است، به نفسه جزو دین است؛
در این فرض فرقی نمیکند که آن عمل چه چیزی باشد، حتی صلوات فرستادن در حالت خاصی و یا نماز خاصی خواندن نیز اگر دین در مورد آن ساکت باشد و بخواهد به اسم دین انجام شود، مصداق بدعت و حرام است.
🔹یا اینکه آن عمل خاص و جدید، نه به نفسه بلکه از این جهت که مصداق یک عنوان مورد تأیید شارع است مثلا عزاداری، بخواهد انجام شود، در این صورت:
اولا باید تطابق آن عنوان کلی مورد تأیید شارع بر این فعل خارجی خاص واضح باشد؛
و ثانیا از جهات مختلف عناوین حرام دیگری بر آن تطابق نکند؛
✅ قمه زنی از سنتهای جدیدی بوده است که هم از جهت تطابق عنوان عزاداری متعارف ناس بر آن به علت غیر عقلائی بودنش اشکال وجود دارد و هم از جهاتی چون وهن مذهب و آسیب وارد شدن به بدن، پس درست این است که بگوییم قمه زنی به حکم اولی و از باب بدعت بودن حرام است همانطور که رهبری فرمودهاند، نه اینکه به حکم اولی جایز و به حکم ثانوی حرام است؛ چون سنت جدیدی است که تحت عنوان یک امر دینی صورت میگیرد و ملاکات لازم برای تأیید و تطابق بر آن امر دینی را ندارد.
...................
🔺به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
شرح حال
✍️معیار بدعت بودن یک سنت جدید چیست؟... ✅ در پست با عنوان « توضیح نظر رهبری در مورد قمه زنی» اشاره ک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قمه زنی در خیابانهای انگلستان- آیا نباید از خودمان بپرسیم که چرا اروپاییها که همیشه با نمادهای دین و مذهب مثلا حجاب به اشکال مختلف مبارزه کردهاند، به این جماعت اجازه انجام این کارها را میدهند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در عراق چه می گذرد؟
🔺 بیان اتفاقات اخیر عراق به صورت خلاصه
🔴استاد بزرگ براندازی در کشورهای مختلف و مشاور ارشد جرج سورس در این مقطع حساس در ایران چکار میکند؟!
جفری ساکس همان مامور CIA در غرب آسیا است که گفت: بجای تغییر رژیمها، باید نیروی همسو با سیاست هامان را در کشورها تربیت کنیم، همان که باعث فروپاشی اقتصادی شوروی، شیلی، بولیوی، آرژانتین و ... شد.
...................................
🔹برای اطلاع بیشتر از ماجرای حضور "جفری ساکس" مقاله زیر از برادر عزیزم "علیرضا فقیهی راد" را مطالعه بفرمایید.👇
https://www.farsnews.com/news/13980714000660
🔹جهت آشنایی با سیاستهای اقتصادی شوک درمانی و اطلاع از بسیاری از اقدامات اقتصادی همسوی دولت با این سیاست مستند دکترین شوک را پیشنهاد میکنم.
پست معرفی همراه با لینک دانلود مستند "دکترین شوک"👇
https://eitaa.com/sharh_hal/884
https://www.didestan.com/video/47qLKrx8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_گرافی
♦️تسویه حساب آمریکا با نخستوزیر عراق؛
شرح حال
🎥 #موشن_گرافی ♦️تسویه حساب آمریکا با نخستوزیر عراق؛
⭕️تحولات عراق و چند نکته
🔹بازخوانی نشانههای معنادار در "سیر زمانیِ تحولات عراق" نباید به معنای انکار بحران معیشتی مردم این کشور، به ویژه جوانان عراقی به عنوان زمینه اصلی هرگونه جنبش اعتراضی تلقی شود
🔹بحرانی که در این ۱۶ سال به مراتب پیچیدهتر شده و بر تمام جوانب زندگی عراقیها سایه انداخته
بیکاری و فساد اقتصادی دو عنوان اصلی این بحران است
🔹هنوز کارخانههایی که بعد از اشغال عراق (یا قبل از آن در اثر تحریمها) تعطیل شدند بازگشایی نشدهاند. بخش اعظم مایحتاج این کشور از طریق واردات تامین میشود و ناتوانی دولت در تامین شغل علاوه بر ضعف در ارائه خدمات اساسی عرصه را بر شهروندان و مخصوصا جوانان عراقی تنگ کرده
🔹ماجرا زمانی پیچیدهتر میشود که دقیقا در همین جامعه بحران زده، فساد اقتصادی طبقه حاکم (متاسفانه از تمام جریانات بدون استثناء) بیداد میکند
🔹ابراهیم الجعفری زمانی در توصیف این وضعیت گفته بود "فساد به بخشی از فرهنگ سیاسی عراقی تبدیل شده"
از قضا بخش قابل توجهی از نیروهای سیاسی سرشناسی (از جمله شیعیان) که اکنون در حمایت از آشوبها خواستار برکناری نخست وزیر شدهاند از بانیان این فساد به شمار میروند
🔹همزمانی تقریبی این تحولات با انتخابات واقعا عجیب افغانستان بسیار جالب است؛ انتخاباتی که حدود ۲ میلیون شهروند در آن مشارکت داشتند! این سرنوشت دمکراسیهایی است که آمریکا از خود در خاورمیانه به یادگار گذاشته
🔹پیش از این مشهور بود که اگر حملات نظامی آمریکا امنیت را از بین میبرد در عوض به مردمان کشورهای جنگ زده دموکراسی هدیه میکند! دموکراسی که نمونههایش را میتوان در افغانستان و عراق دید
✍️ #سیاوش_فلاح_پور
✅ @teribon
شرح حال
🔴استاد بزرگ براندازی در کشورهای مختلف و مشاور ارشد جرج سورس در این مقطع حساس در ایران چکار میکند؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جفری ساکس در سال۹۵ با چه کسانی در ایران دیدار کرد؟
🔹 سند توسعه پایدار ۲۰۳۰را کدام مقام آمریکایی به ایران آورد؟!
✍️فضیلت زیارت قبر امام حسین(ع) بر زیارت خانه خدا...
✅ دوستی حدیثی فرستاده بود مبنی بر "مقدم بودن و فضیلت داشتن زیارت امام حسین(ع) بر زیارت خانه خدا" و گفته بود این مطلب اصلا برای من قابل قبول نیست که زیارت خانه خدا از زیارت بنده او ولو امام حسین(ع)، کمتر باشد و خلاصه این احادیث را ساختگی دانسته بود.
✅ به او گفتم این اشکال شما و بسیاری از اشکالات از این دست، ریشه در یک مسأله دارد که اگر آن حل شود، این اشکال و بسیاری از شبهات و اشکالات دیگر هم حل خواهد شد و آن اینکه امور متعین خارجی میتوانند مصادیق عناوین مختلفی باشند.
✅ ما در احادیث در باب فضیلت زیارت امام حسین(ع) احادیث زیادی داریم که زیارت امام حسین(ع) را با زیارت خانه خدا مقایسه میکند و مراتب آن را بسیار بالاتر معرفی میکند.
مثلا در کتاب کافی از امام صادق(ع) روایت شده است:
🔹«زِيَارَةُ قَبْرِ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلَامُ تَعْدِلُ عِشْرِينَ حَجَّةً»
و یا
🔹«أَيُّمَا مُؤْمِنٍ أَتى قَبْرَ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلَامُ عَارِفاً بِحَقِّهِ فِي غَيْرِ يَوْمِ عِيدٍ، كَتَبَ اللَّهُ لَهُ عِشْرِينَ حَجَّةً وَ عِشْرِينَ عُمْرَةً مَبْرُورَاتٍ مَقْبُولَاتٍ، وَ عِشْرِينَ حَجَّةً وَ عُمْرَةً مَعَ نَبِيٍّ مُرْسَلٍ، أَوْ إِمَامٍ عَدْلٍ؛ وَ مَنْ أَتَاهُ فِي يَوْمِ عِيدٍ، كَتَبَ اللَّهُ لَهُ مِائَةَ حَجَّةٍ، وَ مِائَةَ عُمْرَةٍ، وَ مِائَةَ غَزْوَةٍ مَعَ نَبِيٍّ مُرْسَلٍ، أَوْ إِمَامٍ عَدْلٍ».
✅ اگر بنا باشد، ما زیارت امام حسین(ع) را با زیارت خانه خدا از این باب که مصداقی از اظهار محبت و طاعت به خداوند ویا اهل بیت(علیهم السلام) است، مقایسه کنیم، قطعا زیارت خانه خدا از زیارت امام حسین(ع) فضیلت دارد و به همین ترتیب نیز مثلا زیارت پیامبر اکرم(ص) نسبت به اهل بیت(علیهم السلام) فضیلت دارد و نیز زیارت امیرالمؤمنین(ع) نسبت به سایر اهل بیت است که در روایات نیز این مطلب ذکر شده است.
✅ اما گاهی زیارت امام حسین(ع) از جهت دیگری و مصداق بودن برای عنوان دیگری، با زیارت خانه خدا مقایسه میشود و از آن جهت، زیارت اهل بیت(علیهم السلام) بر زیارت پیامبر اکرم(ص) و خانه خدا نیز فضیلت دارد.
✅ در روایات اسلام بر پنج پایه بنا شده است: نماز، زکات، حج، روزه و ولایت و مهمترین ارکان دین از میان این پنج پایه نیز ولایت، نماز و زکات ذکر شده است و در میان این سه رکن نیز مهمترین آنها ولایت گفته شده است.
مثلا در روایتی از امام باقر(علیه السلام) آمده است که:
🔹«بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلى خَمْسٍ: عَلَى الصَّلَاةِ، وَ الزَّكَاةِ، وَ الْحَجِّ، وَ الصَّوْمِ، وَ الْوِلَايَةِ؛ وَ لَمْ يُنَادَ بِشَيْءٍ كَمَا نُودِيَ بِالْوِلَايَةِ، فَأَخَذَ النَّاسُ بِأَرْبَعٍ وَ تَرَكُوا هذِهِ» يَعْنِي الْوَلَايَةَ.
✅ روایات ذکر شده در باب فضیلت زیارت امام حسین(ع) و سایر اهل بیت(علیهم السلام) نسبت به زیارت خانه خدا و پیامبر(ص) در زمانی صادر شده است که تمسک به رشته ولایت الهی در تمسک به اهل بیت(علیهم السلام) متعین شده بود و مردم در منتسب دانستن خود به دین خدا و قبول پیامبراکرم(ص) اختلافی نداشتند و پذیرش واقعی ولایت الهی که هیچگاه قطع نخواهد شد در پذیرش ولایت اهل بیت(علیهم السلام) بود.
آنگاه که زیارت اهل بیت مصداقی از پذیرش مقام ولایت و تمسک به رشته ولایت الهی است، همانطور که در روایات نیز ذکر شده است این زیارت بر حج نیز مقدم است.
...................
🔺به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
شرح حال
✍️فضیلت زیارت قبر امام حسین(ع) بر زیارت خانه خدا... ✅ دوستی حدیثی فرستاده بود مبنی بر "مقدم بودن و
🔸نظر یکی از دوستان در مورد پست اخیر👇
🔹یعنی شما قائلید که مختص به اون دورانه؟
مؤید شما روایاتیه که زیارت امام رضا(ع) رو از همه بالاتر دونستند.
ولی مشهور غیر از آیتالله خویی زیارت امام حسین(ع) رو افضل میدونن.
شرح حال
🔸نظر یکی از دوستان در مورد پست اخیر👇 🔹یعنی شما قائلید که مختص به اون دورانه؟ مؤید شما روایاتیه که ز
🔸پاسخ بنده به نظر مذکور👇
🔹 سلام؛
نه مختص به اون دوران نیست؛
🔹عرض بنده تطبیق مصداق زیارت اهل بیت(علیهم السلام) به عنوان ولایت مداری و تمسک به رشته ولایت الهی متصل است در مقایسه با زیارت پیامبر اکرم(ص) و زیارت خانه خدا؛
🔹 به همین مبنا و مناط در دوران هر امام هم مصادیق ولایت پذیری از امام آن زمان، فضیلت دارند بر مصادیق ولایتپذیری از ائمه سابق که نیستند و ادعای ولایت پذیری آنها راحت است.
🔹 و به همین مبنا یعنی فضلیت داشتن جلوه ولایت و ولایتپذیری بر همه امور دیگر در دین، که در متن اصلی عرض کردم، مصادیق ولایت پذیری از ولی فقیه به عنوان نائب حضرت حجت(عج) فضیلت دارد بر دیگر اعمال و مناسک عمومی،
یعنی مثلا: شرکت در انتخابات و راهپیمایی و ... اگر به عنوان اطاعت از ولی زمان و ولایتپذیری از نائب امام صورت گیرد، فضیلت دارد بر زیارت خانه خدا و حتی زیارت امام حسین(ع)؛
🔹 در روایتی از امام صادق(ع) در کافی، از حضرت میپرسند: «أفضل ما یتقرب به العباد الی الله» چیست؟
حضرت به عنوان بالاترین عمل مصداقی که موجب تقرب به خدا میشود میگویند: «طاعة الله و طاعة رسوله و طاعة أولی الامر...»
نمیگویند طاعت من، میگویند طاعت هر امام منصوب من الله یعنی اولی الامر، یعنی ولایت مداری مطلق و متصل در طول زمان.
🔹خوبه همینجا به برخی روایات هم اشاره کنم.
در روایتی از امام رضا(ع) میپرسند: زیارت امیرالمؤمنین(ع) با فضیلتتره یا زیارت امام حسین(ع)؟
حضرت پاسخ میدهند فضیلت زیارت امیرالمومنین(ع) بر زیارت امام حسین(ع) همچون فضیلت زیارت خود امیرالمؤمنین(ع) بر امام حسین(ع) هست.
«فضل زیارة قبر أمیرالمؤمنین(ع) علی زیارة قبر الحسین(ع) کفضل أمیرالمؤمنین علی الحسین»
🔹این روایت مربوط به زمانی است که در زیارت هر دو امام حیثیت تکریم و تعظیم آنها و اظهار محبت جلوه دارد و در مقابل مصادیق ولایت پذیری از امام زمان سنجیده نمیشوند.
🔹در روایت دیگری از امام هادی(ع) در مورد زیارت امام حسین(ع) و امامین کاظمین(علیهما السلام) سوال میپرسند؟
حضرت پاسخ میدهند:
«ابوعبدالله المقدم و هذا أجمع و أعظم أجرا»
یعنی حضرت هم زمان از هر دو حیثیت پاسخ میدهند، یعنی از جلوه تکریم و تعظیم زیارت امام حسین(ع) مقدم است اما از جلوه ولایت مداری متصل این زیارت ثواب بیشتری دارد.
شرح حال
✍️معیار بدعت بودن یک سنت جدید چیست؟... ✅ در پست با عنوان « توضیح نظر رهبری در مورد قمه زنی» اشاره ک
✍️بررسی قانون "اخلال در نظم عمومی" و تطبیق این قانون با خصوص موضوع "قمهزنی"...
✅ یکی از محققان خارج از کشور که در رشته "شرق شناسی" تحصیل میکرد و پایاننامه او در مورد "قمهزنی" بود، از بنده در مورد حکم قمه زنی از نظر قانون جمهوری اسلامی سوال کرد.
✅ در قوانین جمهوری اسلامی هیچ نامی از موضوع خاص قمهزنی برده نشده است و حکمی در خصوص این عنوان ذکر نشده است.
اما احتمال دارد که این اقدام به عنوان مصداقی از جرم "اخلال در نظم عمومی" و قوانین مربوط به آن باشد، فلذا به بررسی مواد قانونی مرتبط با این عنوان عام میپردازم.
🔹 در ماده ۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۰۴/ ۱۲/ ۱۳۹۲ در مورد حیثیتهای مطرح برای تحقق جرم گفته شده است:
«محكوميت به كيفر فقط ناشى از ارتكاب جرم است و جرم كه داراى جنبه الهى است، مىتواند دو حيثيت داشته باشد: الف- حيثيت عمومى از جهت تجاوز به حدود و مقررات الهى يا تعدى به حقوق جامعه و اخلال در نظم عمومى. ب- حيثيت خصوصى از جهت تعدى به حقوق شخص يا اشخاص معين.»
🔹در ماده ۶۷ این قانون مواردی چون گزارشها و نامههایی که هویت گزارش دهندگان و نویسندگان آن مشخص نیست در صورتی که با توجه به قرائن به نظر دادستان موجب اخلال در نظم و امنیت عمومی شود، مصداقی از جرم محسوب میشود.
🔹 درتبصره ش ۱ که بر ماده ۶۸۷ قانون مجازات اسلامى- كتاب پنجم (تعزيرات و مجازاتهاى بازدارنده) مصوب ۰۲/ ۰۳/ ۱۳۷۵ زده شده است، اقداماتی همچون آسیب رساندن به تاسیسات عمومی و... در صورت احراز قصد اخلال در نظم عمومی به عنوان یکی از مصادیق محارب مشخص شده است.👇
«هركس در وسايل و تأسيسات مورد استفاده عمومى از قبيل شبكههاى آب و فاضلاب، برق، نفت، گاز، پست و تلگراف و تلفن و مراكز فركانس و ماكروويو (مخابرات) و راديو و تلويزيون و متعلقات مربوط به آنها اعم از سد و كانال و انشعاب لولهكشى و نيروگاههاى برق و خطوط انتقال نيرو و مخابرات (كابلهاى هوايى يا زمينى يا نورى) و دستگاههاى توليد و توزيع و انتقال آنها كه به هزينه يا سرمايه دولت يا با سرمايه مشترك دولت و بخش غير دولتى يا توسط بخش خصوصى براى استفاده عمومى ايجاد شده و همچنين در علائم راهنمايى و رانندگى و ساير علائمى كه به منظور حفظ جان اشخاص يا تأمين تأسيسات فوق در شوارع و جادهها نصب شده است، مرتكب تخريب يا ايجاد حريق يا از كار انداختن يا هر نوع خرابكارى ديگر شود بدون آنكه منظور او اخلال در نظم و امنيّت عمومى باشد به حبس از سه تا ده سال محكوم خواهد شد.
تبصره 1- در صورتى كه اعمال مذكور به منظور اخلال در نظم و امنيّت جامعه و مقابله با حكومت اسلامى باشد مجازات محارب را خواهد داشت.
تبصره 2- مجازات شروع به جرائم فوق يك تا سه سال حبس است.»
🔹 در «نظريههاى اداره كل امور حقوقى و اسناد وامور مترجمين قوه قضائيه» مصوب «اداره كل امور حقوقى و اسناد و امور مترجمين قوه قضا» تعریف مشخصی برای اخلال در نظم عمومی ذکر شده است و تکلیف برخی از مصادیق مشتبه جرم اخلال در نظم عمومی نیز مشخص شده است:
🔸در نظريه۹۷۶۹/ 7- 14/ 10/ 1379 اموری چون سد معبر برای فروش کالا از دایره شمولیت این قانون خارج شده است.
🔸در نظريه ۵۹۵۳/ 7- 11/ 11/ 1382: تلازم تهدید و فحاشی تهديد و فحاشى مدير يا مديران مؤسسات عمومى با اخلال در نظم عمومی نفی شده است.
🔸در نظريه ۷۵۳۰/ 7- 8/ 10/ 1383، برای اولین بار تعریف نسبتا مشخصی برای جرم اخلال در نظم عمومی ذکر شده است: «اخلال در نظم عمومى زمانى اتفاق مىافتد كه فردى با اعمال و رفتار زشتى به نوعى آسايش و امنيّت و صيانت جامعه را مختل نموده باشد. صرف تعرّض به يك شخص در صورتى كه به نتيجه مذكور منتهى نشده باشد اخلال در نظم عمومى نيست.»
✅ با توجه به نظریه فوق در صورتی که به تشخیص قاضی "قمهزنی" مصداقی از اعمال و رفتار زشت که منجر به اخلال در آسایش و امنیت و صیانت جامعه شود، باشد میتواند عنوان جرم اخلال در نظم عمومی بر آن صدق کند.
✅ در مورد مجازات جرم اخلال در نظم عمومی نیز در ماده ۶۱۸ «قانون مجازات اسلامى - كتاب پنجم» گفته شده است:
«هركس با هياهو و جنجال يا حركات غير متعارف يا تعرّض به افراد موجب اخلال نظم و آسايش و آرامش عمومى گردد يا مردم را از كسب و كار بازدارد به حبس از سه ماه تا يك سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محكوم خواهد شد.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا تفرجگاه دربند در شهر صحنه کرمانشاه هست، به همه دوستانی که پشت مرز ماندهاند پیشنهاد میکنم تا خلوت شدن مرز، دیدن این شهر بسیار زیبا با مردمان بسیار خوش اخلاق را از دست ندهید؛
آنقدر مردم اینجا مؤدب و خوش برخورد بودند که بنده در برخی موارد با تعجب به دنبال علت آن میگشتم.
با اینکه زیاد اهل تفریح رفتن هستم، تفرجگاه دربند، صحنه کرمانشاه از زیباترین تفرجگاههایی هست که تا حالا رفتم، امام حسین خستگی دیروز مرز خسروی رو خیلی خوب از تنموم درآورد.
اقامتگاهمون هم خوابگاهی مال آموزش پرورش هست که در کمال تعجب نه کارتی خواستن نه پولی و فقط اتاق رو تحویل ما دادن.
تازه با کلی احترام😊😍
امروز در بغداد جمعیتی قریب به صدنفر که شاید ۱۵تا ۲۰ نفرشان جلیقه زرد به تن داشتند، مشغول راهپیمایی بودند.
نکته جالب اینکه مردم بهشون محل نمیدادن، نیروهای ضد شورش هم کمی با فاصله از اونها حضور داشتن؛
تقریبا همه جمعیت جوان از دختر و پسر بودن و تیپ آنها تیپهای شبیه دانشجو و مدرن بود ( یعنی نه خیلی سوسول و نه خیلی سنتی).
این بار، ششمین بار است که به سفر اربعین آمدهام، همیشه بدون استثناء خصوصا در مسیر کاظمین به کربلا، جز اظهار ارادت به ایران و حضرت آقا را ندیده بودم.
اما این بار سه مرتبه از سوی جوانان توهین به ایران و حضرت آقا را دیدهام.
سومین بار است که عوض مسیر نجف به کربلا از مسیر کاظمین به کربلا میآیم.
یعنی سفر خود را از مهران به کاظمین؛
کاظمین به سامراء،
سامراء به اسکندریه واقع در ۵۰ کیلومتری کربلا از سمت بغداد آغاز میکنیم.
امسال که به واسطه تبلیغات صهیونیستی مردم عراق خصوصا شمال عراق، ایران را دخیل در مشکلات خود میدانند، حضور ایرانیان در بیشتر شدن ارتباطات و محبتها موثر بود.
این مسیر به علت ازدحام کمتر و کیفیت موکبها برای راحتی خانوادهها هم بهتر است.
ما بعد از ساعاتی ماندن در کربلا و زیارت مختصر، در روز اربعین یا روز قبل آن به نجف که خلوتتر است، میرویم و راحتتر زیارت میکنیم.
از نظر بازگشت هم وسایل نقلیه از کربلا به نجف برای روز قبل از اربعین ارزانتر و راحتتر پیدا میشود و همچنین از نجف به مهران، نسبت به کربلا به مهران.
شرح حال
این بار، ششمین بار است که به سفر اربعین آمدهام، همیشه بدون استثناء خصوصا در مسیر کاظمین به کربلا، ج
سوال یکی از مخاطبان👇
ببخشید میتونم بدونم چرابه ایرانی وحضرت اقاتوهین کردن تو مسیر راه؟
این توهین ازطرف طرف موکب دارها بود؟
شرح حال
سوال یکی از مخاطبان👇 ببخشید میتونم بدونم چرابه ایرانی وحضرت اقاتوهین کردن تو مسیر راه؟ این توهین ا
پاسخ بنده👇
متاسفانه از طرف برخی جوانان خادم در موکبها بود.
میگفتن مشکلات بحرین و عراق زیر سر خامنهای هست.
البته باید بدونیم که دولت عراق بسیار فساد در اون زیاده و البته ارتباطش هم با ایران بسیار خوبه؛
فلذا آمریکا جا انداخته که علت مشکلات و فساد ایرانه؛
من تو صحبتهام با اونها بحث رو میبردم سمت اینکه مشکلات بخاطر فرقه فرقه بودن است و نداشتن کسی چون سید القائد در ایران.
تنها کسانی که حقیقتا خیرخواه مردم هستند، خدا و اولیآء او، هستند و اگر قدرت در دست اولیاء حقیقی خدا باشد، دنیا و آخرت مردم اصلاح میشود و از نمونههای برکات حضور حضرت آقا در ایران میگفتم.
شرح حال
امروز در بغداد جمعیتی قریب به صدنفر که شاید ۱۵تا ۲۰ نفرشان جلیقه زرد به تن داشتند، مشغول راهپیمایی ب
دوستان عراقی که امشب با آنها همراهم میگویند بعد از مراسم اربعین تظاهرات را ادامه خواهیم داد.
این دوستان از «مدینة صدر» بغداد آمدهاند و میگویند آن راهپیمایی که وصفش را در پیامهای سابق نوشتهام از طرف گروهی خاص است و آن را به جریان حکیم منسوب میکنند.
به آنها میگویم ما در انقلاب اسلامی تجربه مشروطه را داشتیم و آن اینکه دستمان را از دست علماء دین خارج نکنیم و این رمز پیروزی ما در انقلاب بود.
شما هم اگر میخواهید حرکتتان اصلاحی باشد دستتان را از دست علماء خارج نکنید.
پوشیدن جلیقههای زرد و عدم حضور توده مردم در اعتراضات را یک نشانه خطرناک انحراف میدانم، حرکت اصلاحی نباید با الگو گیری و توصیههای غربی باشد نباید منحصر به گروه خاص باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 هرچقدر کسی را بیشتر دوست داشته باشی، بیشتر حاضری برایش فداکاری کنی؛
اگر نیازی پیش آمد:
🔸برای دوست چندین سالهات حاضری از ماشینت بگذری؛
🔸برای برادرت حاضری خانهات را هم بفروشی؛
🔸برای پدر، مادر و همسر و فرزندت حاضری از جانت هم بگذری،
🔹اما هیچ کدام از این دوست داشتنها عشق نیست و هیچ کدام از این فداکاریها عاشقانه نیست؛
🔹کسی که عاشق است کاری به نیاز معشوق ندارد، لازم نیست نیازی پیش بیاید تا از خودش بگذرد؛ بلکه عاشق از روی شوق دنبال بهانهای برای فدا شدن برای معشوق میگردد؛
هرچقدر بیشتر عاشق باشی، بیشتر شوق داری برای معشوق فدا شوی و بیشتر از فدا شدن برای معشوقت لذت میبری؛
منت میهمان معشوقت را میکشی تا حتی پای او را بشوری؛ از غذای تو بخورد، شب تا صبح و صبح تا شب بیدار میمانی و به میهمانانش خدمت میکنی، پستترین کارها حتی توالت شستن هم برایت سهل است؛
📌زیارت اربعین نه جلوه محبت به اهل بیت بلکه جلوه عشق به اهل بیت است.