#نکات_پخت_زولبیا
👈نازک بودن رشته های زولبیا نشانه ی نرسیدن زولبیا است.
👈شربت زولبیا نباید داغ باشد زیرا باعث خمیر شدن زولبیا میشود.
👈جدا شدن رشته های زولبیا به هنگام سرخ کردن، نشانه ی زیاد ماندن به هنگام عمل آمدن خمیر است و همچنین شل بودن زیاد مواد.
👈روغن داغ داغ باشه وگرنه سرد باشه بریزین زولبیاتون پخش میشه
👈توجه کنین اگه مایه زولبیاتون شل شد با کمی آرد سفت کنین و اگه سفت شد با کمی آب
👈بهتره از ماستی که خونگیه و خودتون می زنید استفاده کنید,ماستهای شرکتی مواد افزودنی دارن
👈بعد سرخ کردن زولبیا و بلافاصله در شربت بار بریزین تا شهد به جسم زولبیا بره و دمای شربت بار زولبیا باید در حدی داغ باشه که انگشت سوز نباشه
و وقتی در شربت انداختین زولبیا رو ۳۰ ثانیه بمونه وبعد از شربت خارج کنید
👈فشار دست واسه اونایی که با قیف یا قوطی سس میریزن و سرعت و یا بامکث ریختن واسه اونایی که با قیف مخصوص زولبیا میریزن خیلی مهمه که باعث نازک یا ضخیم شدن زولبیاتون میشه
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#آش_شله_مشهدی
آش شُله مشهدی
این آش، خاطرات قدیمی را برای اهالی مشهد تازه میکند، سالهایی که در ایام عزاداری، دور هم جمع میشدند و شله، بار میگذاشتند، آن متقالهای سفید که جای سفره پهن میشد و یک شیشه نوشابه مشهدی کنار آن، یک قاشق و انتظار برای آنکه یک کاسه سفالی آش شله، حاضر شود. مشهدیها آش شله را با تزیین «گوشت قیمه» سرو میکنند و در عزا و شادی، در هر مراسمی که بخواهند کمی بوی «سنتی» داشته باشد، شله را بار میگذارند. طبخ این غذا، با زحمت فراوان توأم است، اما به زحمتش میارزد!
✔نفرات سرو: 4 نفر
مواد لازم
پياز (خلالي خردشده) – 2 عدد
روغن مايع – به مقدار لازم
نخود – 2 پيمانه
لوبيا چيتي – 3 پيمانه
مغز ران گوشت گوساله – 500 گرم
نمک و دانه فلفل سياه (کوبيده شده) – به مقدار لازم
ماش – 1 پيمانه
عدس – 1 پيمانه
بلغور گندم – 3 پيمانه
برنج نيمدانه – 1 و نصفی پيمانه
زردچوبه (پودرشده) – 2 قاشق چايخوري
جوزهندي (پودرشده) – 1 قاشق سوپخوري
زنجبيل (پودرشده) – 1 قاشق چايخوري
دارچين (پودرشده) – 1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز (پودرشده) – به مقدار لازم
هل (پودرشده) – 1/2 قاشق چايخوري
قيمه (بدون سيب زميني)
✔روش تهیه
1. پياز را در قابلمه اي حاوي روغن داغ، روي حرارت ملايم، تفت دهيد تا نرم و شفاف شود سپس آب روي نخود و لوبياي خيسشده را خالي کنيد و آنها را به همراه مقداري آب و گوشت به قابلمه اضافه کنيد و حرارت را زياد کنيد. زماني که جوش آمد، حرارت را ملايم کنيد و در قابلمه را بگذاريد تا به مدت 4 ساعت بپزند. در اواسط پخت، مقداري نمک به قابلمه اضافه کنيد.
2. آب روي ماش، عدس، بلغور گندم و برنج خيسشده را خالي کنيد و آنها را در يک ساعت آخر پخت نخود و لوبيا به قابلمه اضافه کنيد تا مواد بپزند و له شوند.
3. در تابهاي حاوي روغن داغ، روي حرارت ملايم، زردچوبه را تفت دهيد سپس به همراه ساير ادويه ها در 30 دقيقه آخر پختِ آش، به قابلمه اضافه کنيد.
4. پس از اين مدت، گوشت را از قابلمه خارج کنيد و در ظرفي بريزيد سپس آن را با گوشتکوب کاملاً بکوبيد و مجدداً به قابلمه برگردانيد و مرتباً هم بزنيد تا آش کشدار شود.
5. پس از اين مدت، شله مشهدي را از روي حرارت برداريد و در ظرف مورد نظر بريزيد و به همراه قيمه بدون سيب زميني سرو کنيد.
sanazsania
@shirini71
#آش_غلغل
#آش_گوشت_شوشتری
#افطاری
چند تا از دوستان اسمش رو درست گفتن .آش غلغل .این آش بیشتر تو شوشتر درست میشه وخیلی خوشمزه اس .منم از اونجایی که خیلی وقت بود درست نکرده بودم دستورش رو از یک خانم شوشتری گرفتم وپختم .به این صورت که نخود گرد ولوبیا چیتی وعدس وباقلا زرد وگندم حلیم رو میخیسونیم وبعد که خیس خوردن میپزیم با شعله ی ملایم .بعد اگر دوست داشتید میتونید گوشت رو با خود حبوبات بپزید وبعد در بیارید وریش ریش کنید یا حسابی بکوبید .یا این که جدا بپزید وگوشت رو ریش کنید وبعد اضافه کنید .وقتی که موادمون خوب پخت واماده شد زرد چوبه را با کمی اب مخلوط میکنیم وبه آش اضافه میکنیم ودوباره میزاریم تا خوب جا بیفته.بعد میتونید آش رو با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود .یا نکوبیده مصرف کنید .البته حبوبات در حین پخت له میشود.نمک وفلفل را هم بریزید .این اش تند سرو میشود .تقریبا پنج تا شش ساعت زمان میبره تا غذا اماده بشه ودر اخر یک آش خوشمزه وکش دار دارید .میتونید داخلش از باقالی های خشک پوست دار استفاده کنید .میتونید جدا بپزید وبدون اب داخل اش بربزید .
ادویه غالب این اش زردچوبه اس .وکلا آش زرد رنگه .در آین اش کشک استفاده نمیشه .واسه تزیین میتونید از پیاز داغ فراوان ونعناع داغ استفاده کنید
یک سری دستورها تو نت موجوده که لیمو عمانی ولوبیا چشم بلبلی وبرنج هم استفاده شده .من استفاده نکردم .
میزان مواد استفاده شده در این آش . همه حبوبات ها وگندم را یک فنجان گذاشتم .ومخلوط گوشت گوسفند وگوساله را چهار صدگرم استفاده کردم.فکر کنم دیگه چیزی نمونده که نگفته باشم .
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#حلوای_اوماج
#خیرات
دوستای عزیزم برای بار اول ترجیحا موادو نصف کنید تا لمش دستتون بیاد.
.
آردسفیدگندم1کیلو(8لیوان/منظورم از لیوان همین لیوانای دسته داره)،
شکر1کیلوودویست گرم(4_5لیوان)،
آب 5 لیوان
،روغن تقریبا 2لیوان و بسته به نوع آرد شاید کمی بیشتر،
نمک به اندازه یکبارنمک پاشیدن ازنمکدون(نمک بخاطر اینه که میگن چشم اموات روحلوا نمونه پس موقع ریختن نمک بهتره بگیدبرسه به روح اموات والبته نمک تو پخت و مزه بی تاثیره)
،کره 100 الی200گرم
شیر200 الی220 سی سی(هر یک لیوان 250سی سی)،
پودر هل نصف قاشق غذاخوری یا هل دم کرده که از آبش استفاده میکنیم،
زعفرون دم کرده غلیظ 5الی6قاشق غ ،
گلاب نصف لیوان دوس داشتیدکمو زیادش کنید.
طرز تهيه: آردو میریزیم توی سینی بزرگ نمک رو بهش اضاف کرده و زیروروش میکنیم 6الی7قاشق روغن مایع بهش اضافه کرده و ورز میدیم حالا شیرو کم کم اضافه کرده و خوب مخلوطش میکنیم تاوقتی بهش شیر میزنیم که آردمون حالت گوله گوله پیدا کنه(حواستون باشه قرار نیست خمیر درست کنیم بایدحالت شنی پیدا کنه)حالا کم کم میریزیمش تو میکسر و پودرش میکنیم (اگه میکسرنداشتیدمیتونیداز الک ردش کنید) بعدکه همشو پودر کردیم،یک الی یک و نيم لیوان روغن میریزیم تو قابلمه وقتی داغ شد آردو بهش اضاف میکنیمو باشعله ملایم شروع میکنیم به هم زدن و در 5 دقيقه اول اینقد بهش روغن اضافه میکنیم که آرد حالت خمیری ویکدست پیداکنه یکسره همش بزنید كه نسوزه بعداز 15دقيقه کره رو بهش اضافه کنید حالا دیگه خمیرتون شل و روان میشه 15دقيقه دیگه هم تفتش بدیدتا رنگ بیسکویت مادر که تو آب حل شده بشه (شکرو با 5لیوان آبی که داشتیم اول کارگذاشتیم باهم ده دقيقه جوشیدن) حالا شعله رو خاموش میکنیم و محلول شکر رو آروم آروم بهش اضافه کرده و یکسره باید کسی براتون همش بزنه بعدش بلافاصله هل/زعفرون و گلابو بهش اضافه کنید و تندتند همش بزنید الان خیلی شله ولی اصلا نترسید حالا بزاریدش رو حرارت خیلی کم تا 5 دقيقه و همش بزنید تا هم خودشو بگيره و هم روغنشو پس بده، حالا حلوای خوشمزتون آمادست وبهتره روغنشو جمع کنیداز روش
یک کیلو آرد سه الی چهار تا دیس حلوا بهتون میده.
پ.ن ادمين: شهرهاي مختلفي اين حلوا رو دارن كه ممكنه با دستورات مختلفي تهيه کنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#رولت_مرغ
#رژیمی
امروز یه غذای رژیمی و مقوی درست کردم
خیلی خوشمزه و عالی میشه
سهم من از این غذا فقط اولین برش از اولش بود 😂😂 بقیش به تاراج رفت 🤣
طرز تهیشو براتون مینویسم تا درست کنید و در کنار خانواده میل کنید و همگی لذت ببرید👌👌👌😉😉
مواد لازم
گوشت مرغ چرخ کرده : ۵۰۰ گرم،
آرد نخودچی : ۲ قاشق غذاخوری،
پیاز رنده شده و اب گرفته : 1 عدد متوسط،
تخممرغ: 1 عدد ،
نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران : به میزان لازم،
پنیر گودا : 3 تا 4 ورق
، قارچ خرد شده: 4 تا 5 عدد
، فلفل دلمهای ریز خردشده
هویج خلالی و کدوی خرد شده از هر کدام یک عدد کوچک
طرز تهیه ابتدا گوشت مرغ را با پیاز دو بار چرخ کنید.
آرد، تخممرغ، نمک، فلفل و زردچوبه و زعفران را به آن اضافه کرده، خوب ورز دهید سبزیجات را آماده کنید
گوشت چرخ شده را روی یک سطح صاف که با سلفون پوشیده شده، پهن کنید پنیر گودا را روی سطح گوشت گذاشته و مواد خرد شده را روی آن بریزید و به کمک سلفون رول کنید. (حدود یک ساعت به همان صورت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد).
بعد روی انرا زعفران و کره و کنجد بزنید و داخل فر گذاشته و حدود ۴۵ دقیقه در فر گذاشته و چن دقیقه هم روی فر را روشن کرده تا طلایی شود
بعد از اینکه کمی سرد شد برش بزنید
پ.ن پنیر آب شده و رولتام بینشون خالی شدن 🤣🤣🤣
پ.ن دفعه بعد سبزیجات رو بیشتر میریرم 😉
پ.ن با استخونای اضاف اومده سوپ درست کردم 👌
marzieh_asa
@shirini71