آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کتلت_عدس
#ساندویچ
#گیاهخواری
#غذای_گیاهی
#غذای_بدون_گوشت
يك غذاي گياهي كه براي بچه ها هم مفيده.
عدس يك لیوان
سیب زمینی يك عدد بزرگ
پیاز يك عدد کوچک
تخم مرغ سه عدد
پودر سیر يك قاشق چایخوری
آرد سوخاری سه ق غ
نمک و فلفل و زردچوبه مقدار لازم
ماست يك ق غ
طرز تهیه: عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس دهید ، عدس خیس خورده را داخل قابلمه بریزید و دو يا سه لیوان آب اضافه کنید ، در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد ، پس از اینکه آب غذا کشیده شد با میکسر بزنید یا با کوشتکوب بکوبیدیا از چرخ گوشت رد کنید تاعدس خوب له شوند.
سیب زمینی را با پوست خوب بشویید و بزارید توی قابلمه و سه لیوان اب اضافه کنید تا نیم پز بشه سپس پوستش را پاک کنید و رنده ریز کنید.
پیاز را رنده کنید و با دست کمی فشار دهید تا آب اضافی پیاز گرفته شود سپس عدس و سیب زمینی میکس شده ، تخم مرغ ، پودر سیر ، نمک و فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مایه کتلت یکدست شود سپس آرد سوخاری را اضافه کنید و در اخر ماست را نیز اضافه میکنیم
پس از اینکه مایه کتلت اماده شد داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، دست تان را مرطوب کنید یا به سفیده تخم مرغ آغشته کنید و مقداری از مایه کتلت بردارید و به شکل گرد حالت دهید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود سپس برگردانید تا طرف دیگر ان نیز سرخ و برشته شود ( تمام کتلت ها را به همین صورت اماده کنید ) البته من کتلتهامو قالب زدم ، کتلت ها را بهمراه سالاد و سس دلخواه سرو کنید.
نکته: میتوانید به جای آرد سوخاری از آرد نخودچی استفاده کنید ، مایه کتلت را زیاده از حد سفت نکنید بلکه تا اندازه ای ارد اضافه کنید که بتوانید با دست مرطوب به ان شکل دهید.
somayeh.sanay.a
@shirini71
#دمپختک_گوجه_و_سیب_زمینی
اول از همه دوتا سیب زمینی درشت رو مربعی خرد میکنیم و میریزیم تو روغن تا یه کم تفت بخوره، نیازی نیست سرخ بشه درحدی که فقط طلایی بشه کافیه، دوقاشق نمک و کمی زردچوبه اضافه میکنیم، ده عدد گوجه فرنگی متوسط رو رنده میکنیم، به سیبزمینی ها اضافه میکنیم، میگذاریم تا آب گوجهها بخار بشه، حالا سه پیمانه برنج رو که از قبل شستیم و گذاشتیم خیس بخوره رو به گوجه و سیب زمینی اضافه میکنیم و در آخر آبجوش اضافه میکنیم، به اندازه یک انگشت روی برنج آب باشه کافیه، همینکه از بغل شروع کرد به جوشیدن، در قابلمه رو میزاریم و باحرارت خیلی کم میگذاریم ۴۵ دقیقه دم بکشد.
@shirini71
#موکتل_خیار
۸۰ میلی لیتر ماءالشعیر کلاسیک جوجو
۷ گرم زنجبیل
۳/۴ یک خیار
۲۰ گرم عسل
دارچین
همه مواد را با هم میکس کنید، از صافی رد کنید و در جام بریزید، چند تکه یخ اضافه کنید و مابقی جام را با ماء الشعیر پر کنید و با خیار دیزاین و سرو کنید
@shirini71
#رژیم_لاغری_بهاره💓
بیست و نهم اردیبهشت 1401
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک کف دست نان سنگگ+30 گرم پنیر+خیار+گوجه+یک فنجان قهوه(180کالری)
🍀 #میان_وعده :یک لیوان شیر کم چرب+یک عدد میوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار نیم ساعت چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید + 2 ق خورشت قیمه+5 قاشق پلوساده+15 گرم گوشت خورشتی( 300کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک لیوان قهوه + شش عدد مغز یا یک عدد خیار
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +10 قاشق سوپ دال عدس+یک کف دست نان لواش ( 250کالری)
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_اسفناج_آفتابگردان
مواد لازم:
شیر گرم ۱ ل
خمیر مایه ۱ و ۱/۲ ق چ اندازه گیری
تخم مرغ ۱ ع
روغن زیتون ۲ ق س خ
نمک ۱ ق چ
آرد نان ۳/۵ ل
مواد میانی:
اسفناج ۲۰۰ تا ۳۰۰ گ درشت خرد کنید و با کمی آب بذارین کمی پخته بشه
پنیر خامه ای ۱۵۰ تا ۲۰۰ گ
نمک و فلفل و آویشن به میزان دلخواه
پنیر موزارلا ۲ ق غ در صورت تمایل
رومال:
زرده تخم مرغ ۱ ع
شیر ۱ ق م
سیاه دانه یا کنجد
طرز تهیه:
شیر و خمیر مایه رو مخلوط کنید روغن و نمک و تخم مرغ رو اضافه و مخلوط کنید آرد رو اضافه کرده مخلوط کنید ورز بدین تا خمیر یکدست بشه و به دست نچسبه خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه
خمیر آماده رو به دو قسمت تقسیم و چانه کنید با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کنید داخل سینی قرار بدین مواد میانی رو که با هم مخلوط کردین به شکلی که تو ویدئو نشون دادم روی خمیر قرار بدین و لایه دوم خمیر رو روی اون قرار بدین دورش رو با انگشت فشار بدین تا بچسبه وسطش یه ظرف گرد بذارین و دورش رو به ۱۶ قسمت برش بزنید رومال بزنید من وسطش سیاه دانه پاشیدم و به شکلی که نشون دادم بپیچید نوک گلبرگها رو فشار بدین تا خوب بچسبه و تیز بشه
با کیسه بپوشونید و سی دقیقه استراحت بدین
در فر گرم با دمای ۲۰۰ درجه قرار بدین تا طلایی بشه حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه
بعد از پخت روی توری قرار بدین هم میتونید گرم و هم سرد میل کنید
@shirini71