Z.Poorsaleh:
#درمان_سرفه
🔫سرفه های خشک؛
💊پرهیزات: سرخ کردنی، سرمای خشک، گرمای خشک، پرهیز از مواد غذایی صفرازا و سودازا.
درمان : ۱_ کتیرای خوراکی و نشاسته و صمغ عربی تخم خشخاش بارهنگ را آسیاب کنید و یک ق م خوری در روغن بادام بسابید و میل کنید .
۲_دمنوش زوفا و گل ختمی بنوشید، استخر سونا بروید، روغن بنفشه و کدو به گلو بزنید.
گرفتگی صدای مداحان در ایام محرم از این نوع است.
🔫سرفههای خلطی بدون سوزش به همراه زبان پف کرده با روکش سفید ؛
💊پرهیزات : اصلاح آب خوردن کنید و مواد غذایی بلغم زا را ترک کنید و ضد بلغم عمل کنید
درمان :۱_روی سینه و پشت پیشانی را با روغن سیاهدانه چرب کنید . عرق فراسیون مصرف کنید.
۲_شربت های عنصلی مفید است .
🔫صرفه نزله ای، که قبل از سرفه فرد احساس ریختن ماده در ریه از پشت گلو میکند
💊مصرف ترخون و قطرهی آن بسیار مفید؛ عرق مرزه ترخون مفید است
#یاغلاما_ترکی
#غذای_ترکی
یاغلاما(yağlama) نوعی غذای ترکیه ای پرطرفداره که خیلی خوشمزه ست تقریبا شبیه پیتزاست با این تفاوت که پنیر نداره وترکیب اصلیش گوشت چرخ کرده،گوجه وفلفله .
پیازو رنده کنید تفت بدید بهش گوشت چرخی اضافه کنید بعد گوجه رنده شده رب فلفل دلمه ای کمی سیر رنده شده
تفاوتش با لاهما جون هم اینه که خمیر لاهما جون نازکتره واینکه بعد باز کردن خمیر مواد گوشتی رو روش میریزن ومیزارن تو تنور یا فر بپزه سپس روش ابلیمو ترش و سالاد سبزیجات میریزن ولوله کرده ومیخورن
اما یاغلاما نونشو میپزن وبعد مواد گوشتی روش میریزن وبا ماست موسیر سرو میشه
برای درست کردن خمیر من ۳پیمانه ونیم آرد مصرف کردم همیشه گفتم بازم میگم مقدار آرد گفته شده تو دستور ممکنه بسته به نوع و جنس آرد ممکنه متغییر باشه،همیشه آرد رو کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیری بشه وبه دست نچسبه .بیش از حد هم اگه آرد به خورد خمیرتون بدید نون سفت وبی کیفیت میشه.
خمیر رو میتونید روز قبل درست کنید وتو یخچال بزارید یعنی بعد اینکه حجمش دوبرابر شد بدون اینکه سلفونش رو باز کنید بزارید تو یخچال وفردای اون روز بپزید من خودم همین کارو کردم
نمک وفلفل غذا رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید هر چه تندتر خوشمزه تره البته اینم نظر منه شما هر طور دلتون خواست عمل کنید
موقع سرو هم کنار غذا ماست موسیر و دوغ یادتون نره
@shirini71
#گل_رز_شکلاتی
🔷مواد لازم برای۲ نفر👇
🔹عسل (شربت ذرت) ۱ پیمانه
🔹شکلات تخته ای ۴۵۰ گرم
🔹رنگ خوراکی (در صورت سفید بودن شکلات) به مقدار لازم
🔆طرز تهیه
🔅۱- برای درست کردن خمیر این گل میتونین مقادیر گفته شده رو به هر نسبتی که میخواین تقسیم کنین. حتی میتونین برای رنگی شدن گل، از شکلات سفید به همراه چند قطره رنگ خوراکی استفاده کنین .
۲- اول باید شکلات رو قطعه قطعه، و به روش بن ماری ذوب کنین. بعد از ذوب شدن، عسل (یا عصاره ذرت) و در صورت لزوم رنگ خوراکی رو اضافه میکنیم و تا جایی که مواد کامل مخلوط شه هم میزنیم. بعد خمیر بدست اومده رو داخل کیسه پلاستیکی میریزیم و میذاریم داخل دمای اتاق خنک شه. ( یه شب تا صبح یا نزدیک ۶ ساعت) میذاریم داخل یخچال
۳- حالا خمیر رو خارج میکنیم و اگه چسبناک بود دستامون رو به پودر قند آغشته میکنیم. اگه سفت بود یه مقدار ورز میدیم تا نرمتر شه، سطح کار رو هم پودر قند میپاشیم و خمیرمون رو با وردنه باز میکنیم. (این خمیر برای مصارف دیگه بجز گل هم میتونه استفاده شه، مثل روبان پاپیون، شکلهای مختلف با کاتر و…)
۴- حالا برای تهیه گل، اول مطمئن شید که خمیرتون به اندازه ی کافی نازک شده:حالا خمیر پهن شده رو با کاتر گرد با قطر تقریب ۳-۴ سانتی متر برش میزنیم (سایز برش بستگی به اندازه ی دلخواه گلتون داره)
۵- اولین دایره رو لوله کنید (این دایره، وسط گل رز رو تشکیل میده)لبه ی دایره های بعدی رو با دست نازک کنین:دایره دوم رو روی دایره قبلی لوله کنید:و همینطوری مثل عکس اضافه کردن گلبرگ ها رو ادامه بدین تا جایی که به اندازه ی دلخواهتون برسین:
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#اش_عباسعلی
مواد لازم
لوبیا چیتی ۱لیوان
لوبیاسفیدیا قرمز نصف لیوان
نخود نصف لیوان
عدس آشی ۱/۵لیوان
گندم پوست کنده ۱/۵لیوان
برنج ایرانی ۱لیوان
۳۰۰ گرم گوشت گوسفندی ترجیحا دنده گوسفند
پیاز داغ فراوان
سیرداغ و نعناداغ و چند قاشق روغن حیوانی
نمک ، زردچوبه ، فلفل سیاه و قرمز به میزان دلخواه
حبوبات و گندم و برنج را هر کدام جدا جدا از شب قبل خیس میکنیم گوشت را با کمی پیاز می پزیم. حبوبات را کامل پخته طوری که حسابی نرم شده باشن
گندم پوست کننده را جداگانه پخته تا جایی که کاملا لح بشه و اواسط پخت، برنج پخته شده رو را هم اضافه میکنیم،بعد حبوبات لح شده و
پس از پخت کامل ، گوشت را ریش ریش کرده رو اضافه میکنیم
بعد
پیاز داغ فراوان درست کرده و مقداری را برای تزیین برمیداریم و بقیه را بازردچوبه ، فلفل قرمز و فلفل سیاه و نمک به آش اضافه میکنیم
آش را روی حرارت ملایم گذاشته مدام هم میزنیم که ته نگیرد و تا وقتی که حسابی کشدار شود (این آش به خاطر داشتن گوشت کشدار است)
در شهر كرمانشاه معمولا همراه پیاز داغ و نعناع داغ مقداری هم روغن حیوانی به آش میریزن.
نکته : این آش باید کشدار و سفت باشه
معمولا تندتر از آش های دیگر سرو میشودبفرست واسه همه ی خانومای کدبانو😘
✾࿐ᭂ༅•❥🥘🥗🍕❥•༅ᭂ࿐✾
@shirini71