آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کماچ_سهن
موادلازم
ارد سفید 1 لیوان
ارد سهن 1لیوان
زردچوبه 1ق چ
نمک یک چهارم ق چ
روغن مایع یک چهارم لیوان
خمیر مایه 1ق م
ادویه کماچ (زیره سبز،زیره سیاه، سیاهدانه،رازیانه،تخم گشنیز،گل خشت،دارچین،هل)مخلوط اسیاب شده ادویه ها 1ق چ سرپر
موادمیانی
خرما وگردو پوست شده وچرخ یاکاملا له وخردشده
نکات
اردها ازقبل الک شود✅
ادویه کماچ حذف نشود✅
اگه داخل فر درست کردین حتما زیر خمیر وروشو روغن مایع بریزین که خشک نشه ✅
اب اضافه به خورد خمیرندین یه خمیرسفت ترازخمیرای معمولی نیازه✅
پودر خمیرمایه هم میشه عمل اورد وریخت هم مستقیم باارد مخلوط بشه دراین صورت ابی که میریزین حتما ولرم باشه✅بهتره که ازقبل عمل بیارین کیفیت بهتری داره
طرز تهیه
ابتدا ارد الک شده،ادویه،زردچوبه،نمک،خمیرمایه وروغن باهم مخلوط شود بعد اروم وکم کم اب ولرم به خمیراضافه کنین وبادست هم بزنین،دقت کنین اب زیادی نمیبره زیاد نریزین که خمیر شل بشه همینکه جم شد وچسبناک بود کافیه،ورز بدین کامل بعد بزارین استراحت✅
تومحیط وجای گرم تاعمل اومدن خمیرصبرکنین تقریبا یکساعت کافیه✅
بعد عمل اومدن واماده کردن مواد میانی ازخمیراندازه گردو برداشته کف دست باز کنین خرمابزارین گرد کنین توسینی بزارین ومهربزنین، مهرچوبی بهترین گزینه اس اگه نبود ته لیوان طرح دارم میتونین استفاده کنین،همینطور میتونین پهن کنین باوردنه وباقالب گرد یاسرلیوان همرو یه اندازه بزنین
این مدل واسه سرخ کردنه که بعد توی تابه روغن ریخته سرخ میشه بعد پخت پودر قندمیپاشین وسردکه شد میل میکنین✅
واسه فر خمیرو باوردنه باز کنین کف سینی روغن بریزین خمیرو بزارین بعد خرماتونو با کف دست یا بین دوتاپلاستیک پهن کنین وبزارین روی خمیر بعد یه لایه خمیر دیگه باز کنین وروی لایه خرماییمون میزاریم اطرافشو بادست به هم میچسبونیم که خرماها معلوم نباشه وکامل بین دوتا خمیر قرار بگیره
خمیرنباید نازک باشه نبایدم ضخیم✅
این میزان برای نصف سینی توستر خمیره وهمین مقدار که تو عکسه بهتون شیرینی میده اگه کمتر یا بیشتر خواستین موادو کم و یاد کنین✅
بعد گذاشتن توی سینی باچاقو شکل لوزی یامربع برش بدین بعد روشو باز باروغن کامل چرب کنین وبزارین داخل فر ازقبل گرم شده✅
فر دمای 180توستر160به مدت25دقیقه
دمای فرها باهم متفاوته حتما چک کنین اخرسر گریل بالا بزنین که کاملا روی خمیرم خوشرنگشه کمی زمان میبره✅بعدپخت توظرف دربسته بزارین تانرمشه
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
کیک_باقلوا_شربتی
موادلازم
ارد ۲ پ
شکر ۱ پ
ماست شیرین ۱ پ
روغن مایع ۱ پ
تخم مرغ ۴
هل ۱/۴ ق چ
ب پ ۲ ق چ
برای شربت :
آب ۱ پ
شکر ۱ پ
گلاب ۱/۴ پ
پودر هل ۱/۴ ق چ
زعفران نصف ق چ
طرزتهیه
روغن + شکر سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده خوب میزنیم بعد هل و ماست و در اخر ب پ و ارد الک شده مخلوط کرده در قالب ۳۰*۴۰ریخته روش رو آجیل دلخواه مثل گردو بادام و پسته خرد شده میپاشیم
دمای ۱۸۰ بمدت ۲۵ دقیقه
وقتی سرد شد شربتی که قبلا درست کردیم و سرد شده به خورد کیک میدیم و دراخر پودر نارگیل و پودر گل محمدی میپاشیم .
نوش جان
@shirini71
#ترشی_مشهدی
▫️گوجه یک کیلو
▫️کلم یک کیلو
▫️هویج سه عدد
▫️کرفس سه ساقه
▫️سرکه یک لیوان
▫️سیرو فلفل سبز تند به میزان دلخواه
▫️پودر تخمگشنیز یک قاشق
▫️پودر گلپر یک قاشق
▫️نمک به میزان لازم
▫️زردچوبه یک قاشق
🔷گوجه هارو پوست بکنیدو پوره کنید، داخل قابلمه یا تابه ای بریزید بزارید ده بیست دقیقه بجوشه تانیمی از آبش تبخیر بشه و غلیظ بشه، بعد ادویه ها و سیر و فلفل و نمک اضافه کنید و یک لیوان سرکه، من سرکه سیب خونگی ریختم (به ازای هر یک کیلو گوجه یک لیوان سرکه کافیه) بعد کلم و هویج و کرفس رو اضافه کنید بزارید دو سه جوش بزنه
🔷یکم بچشید سرکه و نمکش رو میزان کنید و ترشی رو داغ داغ داخل شیشه های تمیز و با در فلزی بریزید و درش را محکم ببندید و شیشه ها را یک شب بزارید وارونه بمونه این کار باعث میشه ترشی هوا گیری بشه، بعد از یک شب شیشه ها را بزارید تو یخچال و از فرداش قابل استفاده است، فقط این ترشی رو به مقدار زیاد درست نکنید. بیشتر از یک ماه نمی شه نگهش داشت، میزان سیر و فلفل و نمک بستگی به ذائقه تون داره
@shirini71
#شامی_با_سس_گوجه_نعناع
اول یک پیاز رو رنده کنید آبش رو بگیرید بعد با گوشت چرخ کرده، کمی آرد سوخاری یا آرد نخود چی ، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکاوزیره ورز بدید بعد بزارید کمی استراحت کنه بعد به شکل گرد در بیارید وسطش رو با انگشت سوراخ کنید ودر روغن سرخ کنید، داخل همون روغن پیاز داغ کنید بعد گوجه بدون پوست رو رنده درشت کنید بهش کمی نمک، فلفل سیاه، اضافه کنید به علاوه آب غوره ونعناع بعد در آخر کمی آب بریزید بزارید به جوش بیوفته کمی که غلیظ شد شامی رو داخلش بریزید با چند عدد گوجه مینیاتوری تا به غلظت مورد نظر برسه وبا پلو سرو کنید
🍔 @shirini71