آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#پودینگ_برنج_خامه_ایی
#شیر_برنج
يه دسر بي نظير و معركه است
مخصوصا واسه ماه رمضون
عطر هل و گلاب خيلي فوق العاده اش كرده
طعم خامه هم محشرش كرده
😍😍
برنج ١/٢ پيمانه
شير ١ ليتر
گلاب ٢ ق غ
شكر ٣ ق غ
خامه ٥٠ گرم
كره ١٥ مرم
پودر هل ١/٨ ق چ
برنج رو بشورين و با شير نيم ساعت خيس كنين
بعد اين تايم روي حرارت قرار بدين تا دونه هاي برنج كاملا وا برن دقيقا مثل شله زرد
اگر ميزان شير كم بود ميتونين بيشتر استفاده كنين
كره، شكر،خامه، گلاب و هل رو اضافه كنين
موادتون تقريبا بايد غليظ باشه
تو ظرف مورد نظرتون بريزين و بزارين تو يخچال تا خنك بشه
#شیر_برنج_قالبی
برنج 3/4پیمانه(من دانه ریز استفاده میکنم)
اب 2 پیمانه
پوست پرتقال رنده شده 1 ق سوپخوری
شیر 3 پیمانه
چند دانه هل و یک چوب دارچین
پودر ژلاتین 1/5 ق مرباخوری
اب سرد 3 ق سوپخوری
خامه صبحانه 100 گرم یا نصف قوطی
گلاب نصف پیمانه
در صورت تمایل شیر عسلی نصف قوطی
برنج رو شسته به مدت 3 ساعت با 2 پیمانه اب خیس کرده با همان اب روی حرارت ملایم قرار داده کمی که پخته شد بتدریج شیر رو اضافه کرده با دانه های ها وچوب دارچین که یه عطر عالی بهش میده(بعد از پخت برمیداریم)زیر شعله رو کم کرده تا وقتی که برنج مغز و نرم شد رنده پوست پرتقال رو اضافه کرده و خامه رو هم خوب با چنگال زده و گلاب و همچنین شیر عسلی را هم اضافه در اخر پودر ژلاتین رو که در 3 ق اب سرد اسفنجی و بن ماری کردیم اضافه و خاموش میکنیم
پ ن:من تو قالبهای تارت تکنفری ریختم تو یخچال گذاشته خودش رو که گرفت از قالب جدا کردم با شیره انگور هم که عااالی میشه
@shirini71
#شیر_برنج
چند نکته در مورد شیر برنج
برای پخت شیر برنج حتمااااااااا از برنج ایرانی مرغوب استفاده کنید 😍برنج هندی وپاکستانی 🚫
دقت کنید شیرنج بعد از اینکه سرد شه سفت میشه وقتی گاز رو خاموش میکنید به این نکته توجه کنید.
سعی کنید از شیر پر چرب استفاده کنید خیلی خوشمزه تره
اگر شیر پر چرب نداشتید اواخر پخت یک قاشق خامه صبحانه رقیق کرده بهش اضافه کنید
اگر شیر برنجتون رقیق بود یک قاشق سر خالی آرد برنج رو با کمی آب یا شیر رقیق کرده اواسط بهش اضافه کنید
یک پیمانه برنج ایرانی حدود چهار پیمانه شیر ودو پیمانه آب نیاز داره نسبت شیر بیشتر از آب باشه
یک پیمانه برنج رو چند ساعتی با شیر وکمی گلاب خیس کنید به جای شیر هم میتونید از آب اسنفاده کنید ولی با شیر خوشمزه تره
برنج خیس خورده رو با مخلوط شیر واب بزارید بپزه یک تکه چوب دارچین بزنید آگه نداشتید اشکال نداره موقع سرو پودر دارچین روش بپاشید موقع پخت پودر دارچین نزنید رنگش شیر برنج تیره میشه شعله رو کم کنید تا برنج مغز پخت بشه اما مثل شله زرد له نشه کمی دونه هاش مشخص باشه یک قاشق چایخوری نمک هم بزنید ما شیر برنج تقریبا شیرین دوست داریم این ذایقه آی خواهرام اصلا شکر نمیریزن نمک میزنن آگه خواستید شیرین باشه یکی دو قاشق شکر بریزید اونم آخر پخت چون شکر باعث میشه روند پخت برنج متوقف شه
عزیزانی که با زیرهسیاه دوست دارن موقع پخت کمی زیره بریزن
باشیره انگور یا مربای گل عالی میشه
@shirini71
شیر برنج ,یا پودینگ برنج ,برای صبحونه,عصرونه ,افطاری ,عالیه 👌
به عنوان دسر هم میشه استفاده کرد ,مقوی برای کسایی که در بستر بیماری بودن و نیاز دارن بنیه خودشون رو بدست بیارن ,برای بچه های کوچیک یه غذای خوبه ,اگه میخوایید رژیمی باشه از شیر کم چرب استفاده کنید ,می تونید شکر رو حذف کنید عسل بریزیید
از طعم دهنده هایی مثل دارچین ,گلاب,هل ,وانیل,رنده پوست پرتقال می تونید استفاده کنید ,می تونید به صورت ساده وزعفرونی بهش تنوع بدید
#شیربرنج
#شیر_برنج👆
#فرني_خرما_بدون_شكر
#رژیمی
#دسر_رژیمی
مواد لازم :
شير. يك و نيم ليوان دسته دار
ارد برنج. دو ق غ
نشاسته ذرت. يك ق غ
خرما. پنج عدد
دارچين. نصف ق چ .
هسته خرما رو دراورده و با كمي اب روي حرارت گذاشته تا نرم شود،خرما را با چنگال له كنيد ،
ارد ر نشاسته را به شير سرد اضافه و هم بزنيد تا كامل تركيب شوند ،خرما و دارچين را نيز به شير. اضافه و روي حرارت ملايم مرتب هم بزنيد تا بجوشد و قوام ايد .سپي در ظرف سرو ريخته و دو مين صبر كنيد وبه دلخواه تزيين كنيد ،
نكته: اگه دوست دارين فرني شيرين باشه مقدار خرما رو تا دو برابر زياد كنيد ، من كم شبرين دوست دارم
#فرنی_پرتقالی
شیر ۱ لیوان
آرد برنج۲ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل کمی
کره۲۵ گرم
شکر ۴ قاشق سوپخوری
آب پرتقال (با تکه های پرتقال) نصف پیمانه
طرز تهیه :
همه مواد را به غیر از آب پرتقال با هم مخلط کنید تا به غیر از کره همه با هم یکی شوند بعد روی حرارت میگذاریم و مداوم هم میزنیم تا مواد سفت شود بعد از روی حرارت بر می داریم و آب پرتقال را اضافه می کنیم و هم میزنیم
در ظرف مورد نظرتان بریزید و با دارچین و پودر نارگیل تزئین کنید .
حلوای مسقطی
شش پيمانه. آب
نشاسته گل (معمولی). يك پيمانه
گلاب يك پيمانه
زعفران يك چهارم پيمانه
شكر يك پيمانه
مغز (پسته .بادام.....)
روغن مايع پنج ق غ
نشاسته و اب و شكر و زعفرون و گلاب را با قاشق خوب هم بزنيد تا نشاسته كامل حل بشه و بعد روي حرارت قرار دهيد با حرارت ملايم مدام هم بزنيد حرارت را زياد نكنيد و حتما مدام هم بزنيد وقتي شروع كرد به غليظ شدن
حرارت رو كم كم كنيد شبيه به دم كردن برنج,بذاريد يك ساعت و نيم با حرارت كم خوب خامي نشاسته كرفته و حلوا شفاف بشه مواظب باشيد هم بزنيد ته نگيره يا دون دون نشه . (همزدن زیاد باعث بیشتر کش اومدن حلوا میشه در اخر روغن را اضافه كنيد يا هم مغز بادام اكه دوست داريدسپس حرارت و خاموش کنید و بذاريد دو سه دقيقه از داغي بيوفته و سريع بريزيد داخل ظرف سرو چون سريع رؤيه ميبنده و اين حلوا در بيرون از يخچال هم سفت ميشه
@shirini71