آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوکو_لوبیا_سبز
#مجلسی
طرز تهیه:
لوبیا سبز خیلی ریز خرد شده ابپز شده که ابش رو قشنگ کشیده باشه 700 گرم
گوشت چرخکرده که با پیاز داغ پخته و سرخ بشه 200 گرم
سیب زمینی متوسط نگینی خرد شده و سرخ شده 3عدد
بادمجان نگینی خرد شده و سرخ شده 3 عدد
پیاز نگینی خرد شده و با گوشت سرخ شود2 عدد
تخم مرغ حدودا 5 عدد
هویج نگینی خرد شده و ابپز شده 2 عدد
خلال پسته و بادام و زرشک برای تزئین
همه مواد را باهم قاطی میکنیم ادویه جات رو اضافه(نمک فلفل زعفران زرد چوبه پاپریکا ) و در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه میپزیم و یا روی اجاق گذاشته با حرارت کم و دم کنی میذاریم یک طرفش که سرخ شد طرف دیگه رو برمیگردونیم ولی دیگه درب و دم کنی نمیذاریم تا سرخ بشه
نکته:
💐موادمون رو بعد از سرخ و یا ابپز کردن حتما از ابکش رد میکنیم تا اصلا روغن و اب نداشته باشه
💐اینبار کوکومون رو تو قالب کمربندی بیضی درست کردم که تنوع بشه😉😄 💐اگه از این قالب استفاده میکنین حتما زیرش سینی بذارین تا روغن اگه پس بده به فرتون
@shirini71
#کوکو_لوبیا_سبز_قالبی
لوبیا سبز خرد شده 700 گرم
هویج نگینی شده 4 عدد
پیاز خرد شده بزرگ 1عدد
گوشت چرخ کرده 300گرم
سیب زمینی نگینی خرد شده متوسط 4عدد
تخم مرغ 5-6عدد
زرشک 2/3 پیمانه
نمک و ادویه به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
لوبیا و هویج خرد شده را با هم بپزید تا حدی که آب آن کاملا خشک شود. سپس سیب زمینی ها و پیاز را به صورت جداگانه سرخ کنید. گوشت را به پیاز سرخ اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد. تخم مرغ ها را درون ظرفی مناسب بشکنید، سپس لوبیا و هویج را اضافه کنید و بعد از آن سیب زمینی و گوشت سرخ شده را اضافه کنید. در این مرحله زرشک را به مواد کوکو اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید تا مخلوط شود و بعد از مخلوط کامل مایع کوکو را داخل قالب ریخته و روی ان را با فویل بپوشانید
به مدت 45 دقیقه درون فر با دمای 180 درجه قرار بدین.
@shirini71
#کوکو_لوبیاسبز_تابه_ایی
#کوکومجلسی
لوبیاسبز خرد شده: یک کاسه متوسط
پیاز: یک عدد
هویج خرد شده: نصف پیمانه
قارچ خرد شده: یک پیمانه
گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
سیبزمینی خرد شده: نصف پیمانه
تخممرغ: سه عدد
روغن: به مقدار لازم
زعفران دم شده: دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
برای رهایی از دغدغه ناهار چی درست کنم کوکوی لوبیاسبز یک پیشنهاد جذاب است. برای تهیه این کوکوی خوشمزه، لازم است در ابتدای کار، همه مواد را به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. حالا گوشت چرخ شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
در یک تابه دیگر سیبزمینیهای نگینی را سرخ کنید. بعد سیب زمینی را خارج کرده و لوبیا سبز را در تابه بریزید تا مقداری سرخ شود. برای گرفتن بوی زخم لوبیا، در این مرحله میتوانید مقداری دارچین به آن اضافه کنید. لوبیای سرخ شده را از تابه خارج کنید و به همین ترتیب هویج و قارچ را هم تفت دهید.
حالا همه موادی که تفت دادهاید را به ملات گوشت چرخ شده اضافه کنید و سه عدد تخم مرغ به مخلوط اضافه کنید. در آخر زعفران دم شده را اضافه کرده و ملات کوکو را در تابه دوطرفه بریزید تا با روغن کم سرخ شود. کوکو لوبیاسبز آماده است.
@shirini71
#فرنی_سه_رنگ
ویژه رمضان 🌙
شیر 2 لیوان
آرد برنج 2 قاشق سوپخوری پُر
شکر 4 قاشق غذاخوری(بنا به ذائقه خودتون میشه شکر رو بیشتر ریخت)
گلاب 4 قاشق سوپخوری
خامه صبحانه2 قاشق مرباخوری(به دلخواه،میتونید به جای خامه مقداری کره اضافه کنید ولی به نظرم با خامه طعمش خیلی خوشمزه تره)
.
شیر سرد را در شیر جوش بریزید و آرد برنج را روی آن الک کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل بشه و هیچ گوله ای از آرد باقی نمونه.
بعد شکر را هم اضافه کنید.
شیر جوش را روی حرارت ملایم قرار بدید و مدام هم بزنید.
حرارت حتما ملایم باشه تا آرد برنج در شیر خوب پخته بشه و مزه خامی نداشته باشه.
حتما مدام هم بزنید وگرنه آرد برنج سریع تهنشین میشه و در شیر تکه تکه میشه و فرنی شما یکدست نمیشه.
وقتی غلظت فرنی به حد دلخواهتون رسید نوبت اضافه کردن گلاب هست،گلاب رو هم اضافه و دوباره روی حرارت هم بزنید .
در آخر به دلخواه میتونید کمی خامه صبحانه اضافه کنید تا فرنی شما کِرِمی و خوش طعم تر بشه.
فرنی را از روی حرارت بردارید و بلافاصله سه قسمت کنید.
یک قسمت آنرا ساده بگذارید .
به قسمت دوم مقداری پودر کاکائو حل شده در آب جوش اضافه کنید(من 1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو را در کمی آب جوش حل کردم )
به ظرف سوم مقداری زعفران دمکرده غلیظ اضافه کنید.
.
ترتیب ریختن فرنی ها به سلیقه خودتون بستگی داره.
من ابتدا مقداری فرنی سفید کف ظرفها ریختم و صبر کردم تا رویه ببنده...
در این فاصله هر از گاهی مواد فرنی زعفرانی و شکلاتی را هم بزنید تا رویه نبنده.
و بعد از اینکه فرتی سفید رویه بست،فرنی شکلاتی و در پایان فرنی زعفرانی در ظرفها ریختم..
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#پودینگ_برنج_خامه_ایی
#شیر_برنج
يه دسر بي نظير و معركه است
مخصوصا واسه ماه رمضون
عطر هل و گلاب خيلي فوق العاده اش كرده
طعم خامه هم محشرش كرده
😍😍
برنج ١/٢ پيمانه
شير ١ ليتر
گلاب ٢ ق غ
شكر ٣ ق غ
خامه ٥٠ گرم
كره ١٥ مرم
پودر هل ١/٨ ق چ
برنج رو بشورين و با شير نيم ساعت خيس كنين
بعد اين تايم روي حرارت قرار بدين تا دونه هاي برنج كاملا وا برن دقيقا مثل شله زرد
اگر ميزان شير كم بود ميتونين بيشتر استفاده كنين
كره، شكر،خامه، گلاب و هل رو اضافه كنين
موادتون تقريبا بايد غليظ باشه
تو ظرف مورد نظرتون بريزين و بزارين تو يخچال تا خنك بشه
#شیر_برنج_قالبی
برنج 3/4پیمانه(من دانه ریز استفاده میکنم)
اب 2 پیمانه
پوست پرتقال رنده شده 1 ق سوپخوری
شیر 3 پیمانه
چند دانه هل و یک چوب دارچین
پودر ژلاتین 1/5 ق مرباخوری
اب سرد 3 ق سوپخوری
خامه صبحانه 100 گرم یا نصف قوطی
گلاب نصف پیمانه
در صورت تمایل شیر عسلی نصف قوطی
برنج رو شسته به مدت 3 ساعت با 2 پیمانه اب خیس کرده با همان اب روی حرارت ملایم قرار داده کمی که پخته شد بتدریج شیر رو اضافه کرده با دانه های ها وچوب دارچین که یه عطر عالی بهش میده(بعد از پخت برمیداریم)زیر شعله رو کم کرده تا وقتی که برنج مغز و نرم شد رنده پوست پرتقال رو اضافه کرده و خامه رو هم خوب با چنگال زده و گلاب و همچنین شیر عسلی را هم اضافه در اخر پودر ژلاتین رو که در 3 ق اب سرد اسفنجی و بن ماری کردیم اضافه و خاموش میکنیم
پ ن:من تو قالبهای تارت تکنفری ریختم تو یخچال گذاشته خودش رو که گرفت از قالب جدا کردم با شیره انگور هم که عااالی میشه
@shirini71
#شیر_برنج
چند نکته در مورد شیر برنج
برای پخت شیر برنج حتمااااااااا از برنج ایرانی مرغوب استفاده کنید 😍برنج هندی وپاکستانی 🚫
دقت کنید شیرنج بعد از اینکه سرد شه سفت میشه وقتی گاز رو خاموش میکنید به این نکته توجه کنید.
سعی کنید از شیر پر چرب استفاده کنید خیلی خوشمزه تره
اگر شیر پر چرب نداشتید اواخر پخت یک قاشق خامه صبحانه رقیق کرده بهش اضافه کنید
اگر شیر برنجتون رقیق بود یک قاشق سر خالی آرد برنج رو با کمی آب یا شیر رقیق کرده اواسط بهش اضافه کنید
یک پیمانه برنج ایرانی حدود چهار پیمانه شیر ودو پیمانه آب نیاز داره نسبت شیر بیشتر از آب باشه
یک پیمانه برنج رو چند ساعتی با شیر وکمی گلاب خیس کنید به جای شیر هم میتونید از آب اسنفاده کنید ولی با شیر خوشمزه تره
برنج خیس خورده رو با مخلوط شیر واب بزارید بپزه یک تکه چوب دارچین بزنید آگه نداشتید اشکال نداره موقع سرو پودر دارچین روش بپاشید موقع پخت پودر دارچین نزنید رنگش شیر برنج تیره میشه شعله رو کم کنید تا برنج مغز پخت بشه اما مثل شله زرد له نشه کمی دونه هاش مشخص باشه یک قاشق چایخوری نمک هم بزنید ما شیر برنج تقریبا شیرین دوست داریم این ذایقه آی خواهرام اصلا شکر نمیریزن نمک میزنن آگه خواستید شیرین باشه یکی دو قاشق شکر بریزید اونم آخر پخت چون شکر باعث میشه روند پخت برنج متوقف شه
عزیزانی که با زیرهسیاه دوست دارن موقع پخت کمی زیره بریزن
باشیره انگور یا مربای گل عالی میشه
@shirini71
شیر برنج ,یا پودینگ برنج ,برای صبحونه,عصرونه ,افطاری ,عالیه 👌
به عنوان دسر هم میشه استفاده کرد ,مقوی برای کسایی که در بستر بیماری بودن و نیاز دارن بنیه خودشون رو بدست بیارن ,برای بچه های کوچیک یه غذای خوبه ,اگه میخوایید رژیمی باشه از شیر کم چرب استفاده کنید ,می تونید شکر رو حذف کنید عسل بریزیید
از طعم دهنده هایی مثل دارچین ,گلاب,هل ,وانیل,رنده پوست پرتقال می تونید استفاده کنید ,می تونید به صورت ساده وزعفرونی بهش تنوع بدید
#شیربرنج
#شیر_برنج👆
#فرني_خرما_بدون_شكر
#رژیمی
#دسر_رژیمی
مواد لازم :
شير. يك و نيم ليوان دسته دار
ارد برنج. دو ق غ
نشاسته ذرت. يك ق غ
خرما. پنج عدد
دارچين. نصف ق چ .
هسته خرما رو دراورده و با كمي اب روي حرارت گذاشته تا نرم شود،خرما را با چنگال له كنيد ،
ارد ر نشاسته را به شير سرد اضافه و هم بزنيد تا كامل تركيب شوند ،خرما و دارچين را نيز به شير. اضافه و روي حرارت ملايم مرتب هم بزنيد تا بجوشد و قوام ايد .سپي در ظرف سرو ريخته و دو مين صبر كنيد وبه دلخواه تزيين كنيد ،
نكته: اگه دوست دارين فرني شيرين باشه مقدار خرما رو تا دو برابر زياد كنيد ، من كم شبرين دوست دارم
#فرنی_پرتقالی
شیر ۱ لیوان
آرد برنج۲ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل کمی
کره۲۵ گرم
شکر ۴ قاشق سوپخوری
آب پرتقال (با تکه های پرتقال) نصف پیمانه
طرز تهیه :
همه مواد را به غیر از آب پرتقال با هم مخلط کنید تا به غیر از کره همه با هم یکی شوند بعد روی حرارت میگذاریم و مداوم هم میزنیم تا مواد سفت شود بعد از روی حرارت بر می داریم و آب پرتقال را اضافه می کنیم و هم میزنیم
در ظرف مورد نظرتان بریزید و با دارچین و پودر نارگیل تزئین کنید .
حلوای مسقطی
شش پيمانه. آب
نشاسته گل (معمولی). يك پيمانه
گلاب يك پيمانه
زعفران يك چهارم پيمانه
شكر يك پيمانه
مغز (پسته .بادام.....)
روغن مايع پنج ق غ
نشاسته و اب و شكر و زعفرون و گلاب را با قاشق خوب هم بزنيد تا نشاسته كامل حل بشه و بعد روي حرارت قرار دهيد با حرارت ملايم مدام هم بزنيد حرارت را زياد نكنيد و حتما مدام هم بزنيد وقتي شروع كرد به غليظ شدن
حرارت رو كم كم كنيد شبيه به دم كردن برنج,بذاريد يك ساعت و نيم با حرارت كم خوب خامي نشاسته كرفته و حلوا شفاف بشه مواظب باشيد هم بزنيد ته نگيره يا دون دون نشه . (همزدن زیاد باعث بیشتر کش اومدن حلوا میشه در اخر روغن را اضافه كنيد يا هم مغز بادام اكه دوست داريدسپس حرارت و خاموش کنید و بذاريد دو سه دقيقه از داغي بيوفته و سريع بريزيد داخل ظرف سرو چون سريع رؤيه ميبنده و اين حلوا در بيرون از يخچال هم سفت ميشه
@shirini71
#سوپ_قارچ_خامه_ایی
#پیش_غذا
موادلازم
جو پرک 1 لیوان
قارچ خرد شده 2 لیوان
هویج 3 عدد
شیر 2 لیوان
سیر 3 حبه
سینه مرغ 1عدد
خامه 5 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
شوید و نمک و فلفل به مقدار لازم
طرزتهیه
ابتدا درون قابلمه ای 5 لیوان آب بریزید سپس سینه مرغ ، جو پرک ، نمک و فلفل بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا در مدت زمان 2-3 ساعت ارام ارام باهم بپزند و جو لعاب بیندازد. در اواسط پخت مرغ میتوانید هویج نگینی خرد شده یا رنده شده را اضافه کنید.
پس از این مدت زمان و پخت مواد ، سینه مرغ را خارج کنید و بصورت مکعبی یا ریش ریش خرد کنید و دوباره درون قابلمه برگردانید سپس کره ، شیر داغ و قارچ خرد شده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید 15 – 30 دقیقه دیگر سوپ با حرارت ملایم بپزد.
پس از اماده شدن سوپ خامه را اضافهخ کنید و کمی مخلوط نمائید سپس درون کاسه های سوپخوری بریزید و با شوید خشک و کمی خامه تزئین کنید.
نوش جان 🙏
@shirini71