آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#قیمه _نثار
مواد لازم :
گوشت قیمه شده _به اندازه لازم
خلال بادام _نصف لیوان
زرشک یک سوم لیوان
برنج _2/5 پیمانه
زعفران دم کرده_ به میزان لازم
گلاب _ ۲ قاشق غذا خوری
پیاز _ ۱ عدد
نمک و زرچوبه و فلفل _ به میزان لازم
رب گوجه فرنگی _۱/۵ قاشق غذا خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
چوب دارچین یا هل _به میزان لازم
روغن _به میزان لازم
خلال پوست پرتقال شیرین شده _به میزان لازم
طرز تهیه :
پیاز خلال شده را در روغن تفت داده و سپس گوشت را به پیازاضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن زرد چوبه فلفل را اضافه کنید بعد آب بریزید و چند تا هل بندازید و درب قابلمه را گذاشته تا گوشت بپزد وقتی که گوشت پخته شد رب و نمک رو بزنید و صبر کنید تا آب گوشت تبخیر و مقدار کمی آب باقی بماند.
خلال بادام را در گلاب و زعفران دم کرده بخوابانید تا نرم و خوشرنگ شود .
زرشک را خوب شسته و سپس با کمی روغن و شکر به مدت کوتاهی روی شعله تفت دهید . دقت کنید اگر زمان تفت دادن زیاد شود زرشک میسوزد .
برنج را آبکش کنید و روغن و یکم زعفران در کف قابلمه بریزید و یک لایه نان کف قابلمه چیده و برنج آبکش را رو ریخته و درب قابلمه را گذاشته و صبر کنید تا دم بکشد .
برنج را در دیس کشیده روش رو با گوشت و خلال بادام و زرشک تزئین کنید
نکته :
من هویج شیرین شده هم استفاده کردم
و ته دیگ رو بشکل قلب درآوردم
میتونید خلال پسته هم استفاده کنید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#بامیه_هندی
#بامیه_فری
🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
مواد_لازم
آب: 200گرم
آرد: 100گرم
روغن مایع:20گرم
تخم مرغ:2عدد
شربت بار: یک قاشق مرباخوری
تایم تفت دادن خمیر: 12دقیقه
🍓🍓🍓🍓
مرحله_اول
ابتدا آب رو میریزیم در ظرفی و زیر گاز زیاد تا آب بجوشه و وقتی آب به جوشیدن کرد آرد رو یکجا اضافه و سریع هم میزنید اینجا زیر گاز رو کمتر کنید و با پشت قاشق خمیر رو صاف کنید و روغن مایع اضافه و12 دقیقه خمیر رو تفت میدیم اگه یمقدار ته ظرفتون خمیرچسبید و خشک شد موردی نداره ولی تاجایی که ممکنه یکنواخت هم بزنید تا خشک نشه و نچسبه. بعد تایم گفته شده از رو گاز بردارین و اجازه بدین خمیر خنک شه
🍓🍓🍓🍓🍓
مرحله_دوم
در ادامه شربت بار رو اضافه کنید به خمیر و با دور کند همزن خمیر رو میزنیم نسبتا صاف شد تخم مرغ اول رو اضافه کنید و با دور کند همزن بزنید یا اگه همزن ندارین با دست خوب خمیر رو قاطی کنید و تا تخم مرغ اول با خمیر صاف نشده تخم مرغ بعدی رو اضافه نکنید نکته مهم. در ادامه تخم مرغ دوم رو طی دو مرحله اضافه کنید و حتما ته کاسه همزن و دیواره رو تمیز کنید تا خمیریکدست قاطی بشه خمیر که آماده شد میریم مرحله بعدی
🍓🍓🍓🍓
مرحله_سوم
داخل قیف ماسوره آچاری شماره132 یا7112B بذارید و خمیرتون رو داخل قیف بریزین و حتما دیستون رو کمی چرب کنید یا کاغذ روغنی بذارید کف دیس و روی اون قیف بزنید مثل فیلم بصورت دایره ای و دوناتی.
🍓🍓🍓🍓
مرحله_چهارم
حتما 5 دقیقه قبل فر یا توسترتونرو روشن کنید
دمای فر:190تا 210
دمای توستر :160تا180
تایم پخت: 70درصد پخت رد شد خوبه
عزیزان همراه دمای توسترها و فرها باهم متفاوت
طبق تجربه خودتون از دستگاهتون پخت کنید
از فر خارج کنید و روغن داغ داغ کنید و سرخ کنید که در فیلم نشان دادم
نکته_مهم شاید سوال پیش بیاد که بامیه بلافاصله بعد اینکه از فر خارج کردیم سرخ کنیم یا نه ؟ جواب اینه هم میتونید در لحظه سرخ کنید هم نیم ساعت بعد موردی نداره و حتما حتما واسه سرخ کردن روغن داغ داغ باشه و یه مقدار تغییر رنگ داد خوبه و از روغن جداکردین بلافاصله در شربت بامیه بندازین و ۳دقیقه توش بمونه بعد از شهد بگیرین و با پودر پسته و پودرنارگیل به دلخواه تزئین کنیدکنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#فرنی_آرد_برنج
فرنی رو هم میشه با نشاسته گندم درست کرد و هم آرد برنج ، هم میشه گرم سرو کرد و هم سرد به عنوان دسر ، کلا همه جوره خوشمزس.
من اینجا #فرنی_دو_رنگ براتون گذاشتم اما شما میتونید مواد رو به ۳ قسمت تقسیم کنید و یه قسمتشم پودر کاکائو اضافه کنید تا شکلاتی بشه (کاملا سلیقه ای هست)
فرنی رو اگه بزارید یخچال سرد بشه طعمش با بستنی سنتی مو نمیزنه از بس خوشمزس.
حتما امتحان کنید و لذت ببرید.
.
مواد لازم:
شیر ۴ لیوان دسته دار
آرد برنج ۵ قاشق سوپخوری استاندارد
شکر ۱۰ قاشق سوپخوری استاندارد
گلاب ۲ قاشق سوپخوری استاندارد
زعفران غلیظ به مقدار لازم
خامه ۳ قاشق سوپخوری استاندارد به دمای محیط رسیده
.
طرز تهیه:
شیر سرد را درون قابلمه بریزید و آرد برنج را روی آن الک کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا آرد در شیر حل بشه و گوله گوله نشه.
شکر را هم اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدین و مدام هم بزنید.
حرارت حتما کم باشه تا آرد برنج در شیر کاملا پخته بشه و مزه خامی نده.
مدام و سریع باید هم بزنید تا آرد برنج تهنشین نکند(تکه تکه میشه)
وقتی فرنی به غلظت رسید گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید.
در انتها خامه را اضافه کنید و فرنی را از روی حرارت بردارید و سریع مواد را ۲ قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت آن زعفران دمکرده اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه و یک قسمت ساده.
.
میتونید خامه رو حذف کنید اما اضافه کردن آن باعث خوش طعم شدن و کرمی شدن فرنی شما میشه.
میتونید مواد فرنی را به ۳ قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت آن ۱قاشق چایخوری پودر کاکائو اضافه کنید تا فرنی ۳ رنگ داشته باشید ، در اینصورت پودر کاکائو را در یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و به فرنی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
ترتیب قرار دادن رنگها در ظرف بستگی به سلیقه شما دارد.
وقتی فرنی را در ظرف میریزید باید کمی صبر کنید تا فرنی رویه ببندد بعد رنگ بعدی را بریزید.
فرنی را میتونید به صورت گرم سرو کنید یا بزارید یخچال و بعد از چند ساعت سرو کنید (وقتی سرد میشه طعم بستنی سنتی میده)
وقتی فرنی را از روی حرارت بردارید و کم کم خنک بشه ، غلظت آن بیشتر میشه.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
گوشفیل یویو
فانتزی
اونایی ک میخوان از زولبیا بامیه جدیدتر بزنن بامن همراه بشن😁😉
موادخمیر
تخم مرغ:یک عدد
شیر:نصف فنجان
شربت:دوق غ
بکینگ پودر:یک ق م
ماست:یک ق غ
روغن جامدیاکره:دوق غ
آرد:به میزان لازم تا خمیر به دست نچسبه تقریبا۳تاسه ونیم لیوان
هل،وانیل،گلاب:به میزان لازم
✅شربت گوشفیل
دولیوان شکررادریک لیوان آب حل کرده به همراه کمی وانیل، هل، زعفرانوگلاب بذارید روی شعله بجوشه تاقوام بیاد
خمیر:
همه موادومخلوط کنیدودرآخربه آرامی آردرااضافه کنیدوخوب به هم بزنیدوبادست ورز بدیدتازمانی که خمیردیگه به دست نچسبه (آرد اضافی بعدپخت گوشفیلو سفت میکنه)
یک تادوساعت خمیر را کنار بذارید سپس باوردنه آن رانیم سانت صاف کرده وباکاتر طرح دونات یا با لیوان،درسایز واندازه های دلخواه قالب بزنیدیاساده برش بزنید،طوری که گوشفیل هاتوی روغن شناورباشن، سرخشون کنیدوقتی گوشفیل شروع ب پف کردن،کردن اومدن روی روغن،مدام زیروروشون کنیدتا دوطرفشون خوب پخته بشن طلایی ک شدن آنرا خارج کرده ودرصافی بیندازید تاخوب روغن آن گرفته بشه
سپس در شربت سردبیندازیدوباز درصافی دیگری انداخته تاشیره های اضافی آن نیزگرفته بشه وباپودرپسته تزیین کنید التماس دعا♥️
@shirini71