آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
🌸🍁🌸🍁🌸🍁🌸🍁🌸
#کیک_پلنگی
کیک پلنگی
کیک پلنگی را معمولا با خمیر مایه دار و با طعم نان درست میکنند اما من از خمیر بدون خمیر مایه مثل کیک درست کردم و عالی شد.
اندازه لیوان استفاده شده :250 میلی (میتوانید از لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی استفاده کنید)
مواد لازم:
💜3 عدد تخم مرغ
💜125 گرم کره گرم شده در دمای اتاق
💜1 لیوان شکر
💜نصف لیوان شیر
💜نصف لیوان روغن مایع
💜1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
💜1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
💜حدود 5 الی 5.5 لیوان آرد (لطفا با کنترل اضافه کنید)
💜5 قاشق مرباخوری پودر کاکائو
طرز تهیه:
تخم مرغ ها ، کره ، شیر ، روغن مایع ، شکر ، وانیل و بکینگ پودر را داخل کاسه بزرگی بریزید و هم بزنید میتوانید با همزن برقی یا مثل من با لیسک و زمان کوتاهی هم بزنید. سپس آرد را اضافه میکنید در این دستور مهم ترین نکته این است که آرد را در چند مرحله اضافه کنید یعنی ابتدا حدود 3.5 ، 4 لیوان آرد بریزید و و با لیسک یا همزن برقی به قوام کیک غلیظ برسانید. با همزن برقی حدود سه دقیقه به این قوام میرسد. از خمیر آماده شده یک چهارمش را داخل یک کاسه و یک چهارم دیگر را داخل کاسه دیگری بریزید(یعنی خمیر رو چهار قسمت در نظر میگیرید یک قسمت در یک کاسه ، یک قسمت در کاسه دیگر و بقیه داخل کاسه بزرگ میماند)در یکی از کاسه های کوچک 4 قاشق مرباخوری پودر کاکائو و در کاسه دیگر 1 قاشق مرباخوری پودر کاکائو بریزید. و به خمیر دیگر که در کاسه بزرگ است مجدد آرد اضافه کنید در این مرحله آرد را حتما با کنترل بریزید و با دست ورز بدید بزرگی تخم مرغ و شیر باعث میشود مقدار آرد متغیر شود. پس با کنترل بریزید تا خمیر نه خیلی سفت شود و نه خیلی نرم شود در حدی باشد که به دست نچسبد تمام است. خمیر های کاکائویی را را هم ورز بدید و اگر در حین ورز دادن خمیر به دست چسبید باز با کنترل آرد اضافه کنید و خمیر نرمی که به دست نمی چسبد آماده کنید.خمیر ساده را روی میز بذارید و شکل رول بدید و به 9 قسمت مساوی تقسیم کنید(لزومی ندارد حتما خیلی مساوی باشد) سپس هر تکه را با دست کمی شکل بیضی بدید و روی میز بذارید. خمیر کاکائویی پر رنگ را هم به 9 قسمت تقسیم کنید و آنها را هم شکل بیضی بدید و روی میز بچینید. خمیر کاکائویی کم رنگ را هم به این شکل به 9 قسمت تقسیم کنید. یک عدد خمیر ساده را روی میز به شکل رول بلند باز کنید و با دست باز کنید خمیر کاکائویی پر رنگ را هم ابتدا شکل رول بلند بدید و سپس کمی با دست پهن کنید یک عدد هم خمیر کم رنگ را به این شکل باز کنید. خمیر کم رنگ را روی خمیر ساده بذارید سپس خمیر پر رنگ را را روی خمیر کم رنگ بذارید و کمی با دست فشار بدید تا داخلش هوا نماند. سپس دو کناره کوتاه خمیر ساده را تا کنید و خمیر را رول کنید. تمام 9 خمیر را به این شکل آماده کنید. قالب لوف باریک و بلند را با مارگارین (یا کره) چرب کنید. کف قالب 3 عدد از خمیر های رول شده را بذارید سپس کمی با دست فشار بدید ، در حدی که کمی به هم بچسبند و بینشان هوا نماند کافی است. سپس خمیرهای بعدی را روی این خمیرها بذارید در فر 180 درجه حرارت از بالا و پایین (بدون فن) حدود 1 ساعت و 20 دقیقه بپزید(اگر فر شما حالت پایین و بالا به صورت همزمان را ندارد فقط شعله پایین را روشن کنید و چند دقیقه آخر پخت شعله بالای فر را روشن کنید تا روی کیک هم سرخ شود) لطفا زود از فر خارج نکنید اگر دیدید که زود سرخ شد درجه فر را کم کنید. حداقل زمان پخت 1 ساعت و 10 دقیقه است . سپس از فر بیرون آورید و روی توری بذارید سرد شود. بعد از اینکه کاملا سرد شد برش بزنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_رولی_پلنگی 🐆
مواد لازم برای کیک:
۴عدد تخم مرغ
۱ فنجان پودر قند
۱/۴ لیوان آب
۱/۴ لیوان روغن مایع
۱ قاشق چایخوری وانیل
۱ فنجان آرد
۱/۲ قاشق غذاخوری بکینگ پودر
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
برای خامه:
۱ پاکت کرم شانتی یا خامه قنادی
۱ لیوان شیر سرد
برای پلنگی شدن:
۱.۵ قاشق چای خوری پودر کاکائو
طرز تهیه:
سفیده تخم مرغ ها و نمک و نصف شکر رو در ظرفی ریخته و با همزن برقی به مدت ۸_۷ دقیقه هم میزنیم (تا سفت شود).
در ظرف دیگری زرده های تخم مرغ و نصف دیگر شکر را می ریزیم و ۱_۲ دقیقه با همزن برقی هم میزنیم تا رنگش روشن شود سپس روغن و آب رو اضافه کرده و هم میزنیم و بعد آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و هم میزنیم. سپس سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و با قشاق ۳_۴ بار به آرامی هم میزنیم.
برای دیزاین پلنگی:
یه مقدار کمی از مواد کیکمون برمیداریم و این مواد برداشته شده را نصف میکنیم. هر دو نصف مواد را در ظرف های جداگانه گذاشته و در نصف اول کیک ، یک قاشق پودر کاکائو میریزیم و هم میزنیم و در نصف دیگر نصف قاشق چایخوری پودر کاکائو میریزیم و هم میزنیم. هر یک از نصفه ها رو در قیف های خامه جداگانه میریزیم و پس دو قیف خواهیم داشت یکی به رنگ قهوه ایی تیره و دیگری قهوه ایی روشن.( میتونید فقط یه مواد به رنگ قهوه ایی تهیه کنید زیاد فرقی نمیکنه به نظرم اما برای زیبایی بیشتر دو رنگ باشه بهتره و بیشتر شبیه پلنگی میشه😊)
قالب مربعی برداشته و کف آن کاغذ روغنی می اندازیم و با قیف قهوه ایی روشن نقطه هایی به حالت پلنگی ایجاد کنید و سپس با قیف قهوایی تیره دور نقطه های قهوه ایی تیره دایره بکشید. سپس در فر از قبل گرم شده به مدت ۱_۲ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه بپزید.
سپس قالب را از فر در اورده و روی آن ها باقی مواد کیک را میریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه در همان دما در فر میپزیم.
بعد از پخت از فر در اورده و صبر میکنیم تا سرد شود و سپس از کاغذ روغنی جداش میکنیم.
برای خامه: میتونید در مدتی ک کیک رو گذاشتید تو فر شروع کنید به درست کردن خامه به این طریق: ابتدا پودر کرم شانتی را در ظرفی ریخته و شیر سرد را اضافه کرده و با همزن برقی هم میزنیم تا سفت شود برای سفت تر شدن میتونید بذارید تو یخچال.
پس از سرد شدن کیک و جدا کردنش از کاغذ روغنی خامه را روی آن می مالیم و میتونید نصف فنجان شکلات ریز یا گردو روی خامه بپاشید و سپس کیک را رول کنید. نوش جان 😋
@shirini71
کیک پلنگی جذاب و دوست داشتنی با حالتها و روشهای مختلف ,بسیار عالی👌
اگه از درست کردن کیکهای ساده خسته شدید و دوست داریید با تجربه تون یکم دست و پنجه نرم کنید 😄 این خوشکل کیک رو امتحان کنید و از پایان کار لذت ببریید
#کیک_خال_خالی
#کیک_پلنگی
#کیک_خاص
#کیک_مجلسی
#کیک_کافی_شاپی
#کیک_لئوپار🐆🧁🍰🎂👆
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#سالادماکارونی
مواد لازم برای۴ نفر
ماکارونی (فرم دار) ۱ لیوان
ژامبون مرغ ۱۰۰ گرم
ژامبون گوشت ۱۰۰ گرم
قارچ (درشت) ۵ عدد
پیازچه ۲ عدد
نخود فرنگی 1.5 فنجان
جعفری (ساطوری شده) ۱ قاشق غذا خوری
خیارشور ۷ عدد
گوجه فرنگی گیلاسی (یا مینیاتوری) به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
سس مایونز به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
دوستان مواد سالاد ماکارونی سلیقه ایی هست.
من خودم دوست دارم ذرت و کاهو و کلم هم داشته باشه😊
طرز تهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب ماكارونی را به همراه مقداری آب،نمك و كمی آبلیمو به مرحله آبكشی رسانده و آبكش كنید و با آب سرد بشویید.
۲- در تابه ای مقداری كره ریخته و ماكارونی را داخل آن كمی تفت داده و به ظرف مناسبی انتقال دهید تا سرد شود.قارچ را خرد كرده و در مقداری كره و آبلیمو سرخ كنید.فلفل دلمه ای و پیازچه را نیز نگینی خرد كرده و با مقداری كره یا روغن سرخ كنید.همه مواد سرخ شده را داخل توری قرار دهید تا روغن آنها كاملا برود و خشك شوند.
۳- نخودفرنگی را با مقداری آب و نمك بپزید و اب آن را جدا كنید.همه مواد آماده شده را با هم مخلوط كنید.خیارشور را نگینی ریز كنید و ژامبونها را نیز نگینی خرد كنید و مواد را به سالاد اضافه كنید.
۴- سس مایونز و جعفری خرد شده را به همراه مقداری آبلیمو به مواد اضافه كرده و نمك و فلفل آنها را اندازه كنید و حداقل 1ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سالاد سرد شود.سپس روی سالد گوجه گیلاسی ریخته و برای سرو آماده كنید.
در صورت تمایل مقداری ذرت پخته هم به سالاد اضافه كنید.
اگر دوست ندارید مواد زیادی سرخ شوند آنها را داخل فر بپزید یا آبپز كنید.
در صورت تمایل به جای سس مایونز از روغن زیتون استفاده كنید.
بهتر است ماكارونی را موقع آبكش كردن كمی نرم تر از حد معمول برداریید
@shirini71