کیک با سس شیره انگور
مواد لازم
3 عدد تخم مرغ
1 استکان شکر (استکان کمر باریک ، 70 گرم)
1 استکان روغن مایع (80 گرم)
1 لیوان شیر (لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی)
پوست رنده شده 1 عدد لیمو
2 عدد هویج رنده شده
1 قاشق مرباخوری دارچین
1 استکان انگور فرنگی (بیشتر در شمال و شمال غرب کشور هست ، اسم انگور فرنگی رو گوگل سرچ کنید عکسش میاد)
آرد به مقدار لازم (مقدار گفته نشده حدود 2 لیوان را با کنترل بریزید طوری که مایه کیک نه غلیظ باشد و نه رقیق ممکن است کمتر یا بیشتر از 2 لیوان استفاده شود)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چایخوری)
برای روی کیک
2 لیوان شیره انگور (میتونید کمتر بریزید، اگر شیره انگور شما غلیظ هست میتونید با کمی آب رقیق کنید)
طرز تهیه:
تخم مرغ و شکر را تا وقتی که شکر حل شود و کف کند هم بزنید. روغن مایع و شیر را اضافه کنید و مجدد هم بزنید. مواد خشک و سپس هویج و پوست رنده شده لیمو و انگور فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید و داخل قالب چرب شده بریزید (سایز قالب 40×27) و در فر 180 درجه تا وقتی که روی کیک سرخ شود بپزید. با خلال دندان پخت کیک را تست کنید
@shirini71
#شیرینی_بادامی
مواد لازم :عصاره خالص وانیل : 1/4 قاشق چایخوری
سفیدۀ تخممرغ : 1 عدد بزرگ
نمک درشت : به مقدار لازم
بادام خلالشده : 1/4 پیمانه
شکر شیرینی پزی : 1/2 پیمانه و مقداری برای تزیین
خمیر بادام (مارزیپان) : 113 گرم یا 5 و نیم قاشق غذا خوری
طرز تهیه شیرینی بادامی :
فر را از قبل روی 150 درجه سانتیگراد قرار میدهیم.خمیر مارزیپان یا خمیر بادام، شکر و نمک را در مخلوط کن میریزیم و با سرعت متوسط میزنیم، حدود 3 دقیقه.سفیدۀ تخممرغ و وانیل را اضافه میکنیم و به مدت 3 دقیقه هم میزنیم تا یکدست شده و پف کند.مایه را با قاشق غذاخوری روی سینی شیرینیپزی که با کاغذ پارشمنت به فاصلۀ 5 سانتیمتری شیار بندی شده میریزیم.روی هر یک از این خمیرها دو تکه بادام قرار داده و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر میگذاریم تا جایی که شیرینیها به رنگ قهوه ای طلایی درآیند.شیرینی ها را روی توری فلزی قرار میدهیم تا خنک شوند.درست قبل از خوردن، روی آن شکر میپاشیم.این شیرینیها را میتوانید بین لایههای کاغذ پارشمنت در ظرفی که هوا در آن نفوذ نکند، در دمای اتاق، تا 3 روز نگه دارید.
نکته :برای پوست گرفتن بادام به این روش عمل می کنیم :
ابتدا مغز بادام را در آب سرد خیس میکنیم تا وقتی که پوست آن نرم شود،سپس روی آنها آب جوش میریزیم. اختلاف دما سبب میشود که پوست بادامها که نرم شده بود ترک بردارد و جدا کردن آن راحتتر شود.سپس مغزها را آبکش میکنیم و پس از اینکه آب آن کاملاً گرفته شد، روی یک پارچه تمیز پهن میکنیم و میگذاریم تا خشک شود.
shirini71❤️
🥘آشپزی
🔷 #ژلــــــه_پازل
مواد لازم
ژله در رنگهای مختلف
ماست به مقدار لازم
برای هر رنگ یک چهارم بسته ژله رو با یک چهارم لیوان آب داغ حل میکنیم. آب سرد اضافه نمیکنیم که ژله سفت بشه و راحت از قالب بیرون بیاد. سه چهارم قاشق چای خوری ماست به هر رنگ اضافه کرده و خوب هم میزنیم که دون دون نشه. پازلای من شد.
قالبمون رو کمی چرب میکنیم و هر رنگ رو داخل یکی از پازلها میریزیم و دو سه ساعت تو یخچال میگذاریم.
بعد از بسته شدن ۵ثانیه در آب داغ میذاریم و با دست زیر قالب رو فشار میدیم و دونه دونه پازلها رو در میاریم و تو یه بشقاب خیس میذاریم که بهش نچسبه و بعدا بشه جابجاش کرد. اگه قراره دو سه روز دیگه سرو بشه حتما روشو سلفون بکشید که پاستیلی نشه
سیمیت یکی از خوشمزهترین و معروفترین نانهای کشور ترکیه است که طرفداران بسیاری دارد.
نان سیمیت بافت نسبتاً خشکی دارد.
در خیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را میخرند و گاهی با پنیر میخورند.
نانهای فراوانی در سراسر دنیا وجود دارد که طعم بی نظیری داشته و مخصوص سرو در زمانهای خاصی هستند. اما اگر روزی به ترکیه سفر کردید در هر زمانی که توانستید در کوچه یا خیابان سیمیت بخرید و نوش جان فرمایید!
📚آموزشگاه رایگان مجازی 📁💻👇
@shirini71❤️
#نان_سمیت_آنکارا
مواد لازم👇
۱/۵ لیوان آب ولرم
۱ ق چ خمیر مایه
۳ لیوان آرد(میزان آرد بستگی به نوع آردتون داره از۲/۵ تا ۳/۵ هم میتونه تغییر کنه)
۱ ق چ نمک
مواد رو مال سیمیت👇
نصف لیوان شیره انگور
نصف لیوان آب
۱ ق م آرد
۱ لیوان کنجد بو داده
طرز تهیه👇
داخل کاسه ای آب و خمیر مایه را ریخته و کمی با دست هم بزنید سپس آرد را کم کم اضافه کنید و آخرای آرد اضافه کردن نمک را اضافه کنید چون اگه نمک را اول اضافه کنیم خمیر مایه را از بین میبرد،کمی داخل ظرف خمیر را ورز دهید تا خودش را جمع کند سپس ث خمیر را روی میز گذاشته و مانند ویدئو آموزشی حدود ۵ دقیقه ورز دهید زیاد انگشت و کف دستتان را به خمیر نزنید زیرا به دست میچسبد ولی با قسمت پایینی دست اگر این کار را سریع انجام دهید زود از دست خودش را ول میکند، خمیر را بعد از ۵ دقیقه ورز دادن داخل ظرفش بگذارید و رویش را سلفون بکشید و حدود ۳۰- ۴۵ دقیقه استراحت دهید تا ور بیایدبعد از استراحت خمیر را از ظرفش خارج کنید کمی دیگر ورز دهید و به ۶ قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را مانند فیلم آموزشی باریک کنید به اندازه ۱ متر (چون خمیر کشسانی است هر چه شما طولش را بیشتر کنید خمیر خودش را جمع خواهد کرد سپس خمیر ۱ متری را ۲ لا کرده و به دور هم بپیچید و گرد کنید و به هم برسونید و همان قسمت را با دست رویمیز یکم فشار دهید تا به هم بچسبد
داخل ظرفی شیره انگور و آب و آرد را مخلوط کنید (آرد باعث میشو مواد بهتر به خمیر بچسبد ) و داخل ظرف دیگر کنجد بو داده بریزید و سیمت ها را داخل مخلوط شیره بغلتانید و سپس داخل کنجد بزنید هر ۲ طرفش را کامل بپوشاند و حدود ۲۰ دقیقه اجازه دهید به همین صورت استراحت کند تا کمی دیگر ور بیاید
داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۴۰ درجه برای اینکه سیمیت ها مثل سیمیت تنوری بشه حرارت فر باید زیاد باشه و سینی فر موقع روشن کردن فر داخلش باشد که سینی داغ شود و مستقیم سیمیت ها را داخل سینی داغ بگذارید
👈نکته: برای اینکه سیمیت ها کمتر پف کند خیلی مهم است که دمای فر زیاد باشد تا در مدت زمان کمتری پخته شود و قبل از اینکه داخل فر رود با دست کمی روی سطح سیمیت را فشار داده و پفش را کم کنید
سیمیت را داخل سینی داغ فر بگذارید و با دست روی سطح سیمیت را فشار دهید نباید زیاد پف کرده باشد و داخل سینی اطراف سیمیت ها را مرتب کنیدو گرد کنید چون هر طور که بگذارید همان طور میپزد و حدود ۲۰ دقیقه بپزید تا برشته شود و از فر خارج کنید
📚آموزشگاه رایگان مجازی 📁💻👇
@shirini71❤️
پاستيل ژله ☺️☺️☺️☺️
مواد لازم👇👇👇
شكر .......نصف پيمانه
ژلاتين......٢ق غ
اب.......1/4پيمانه
ابميوه يا نوشابه.....1/4پيمانه
اسانس يا رنگ خوراكي .....دو قطره
طرز تهييه👇👇👇👇👇👇
پودر ژلاتين با اب مخلوط كردم و روي بخار اب گذاشتم تا شفاف شد بعد بهش شكر و نوشابه رو اضافه كردم گذاشتم تا به جوش بياد و شكر كاملا حل بشه بعد بهش رنگ ژله زدم و داخل قالب گذاشتم و٣ساعت گذاشتم داخل يخچال تا خودشو گرفت بعد از قالب در اوردم و داخل شكر غلتوندمش☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️
shirini71❤️
#اسفناج_پلو
پلو مرغ اسفناج
سینه مرغ یک عدد
زرشک نصف پیمانه
اسفناج خرد شده نیم کیلو
جعفری خرد شده یک پ
پیاز دو عدد
برنج ۴پ
کره ، زعفران ، نمک، ادویه به مقدار لازم
ابتدا پیاز ها رو خرد میکنیم وتفت میدیم تا طلایی بشه بعد سینه مرغ رو خرد میکنیم وبا زعفران در پیاز طلایی شده تفت میدیم نمک وفلفل هم اضافه میکنیم ودر ظرف رو میزاریم تا چند دقیقه با دم پخته بشه
اسفناج وجعفری خردشده رو درکمی روغن تفت میدیم
بعد برنج رو ابکشی میکنیم وکف قابله سیب زمینی میزاریم واز مواد لابه لای برنج میریزیم
زرشک رو با کمی کره وشکر ی کوچولو تفت میدیم و بعد از دم کشیدن برنج روی ان میریزیم.
نکته :موقع سرخ کردن اسفناج و مرغ روغن کمتری بریزید تا پلو زیاد چرب نشه.نوش جان
https://eitaa.com/shirini71
#چالش_لاغری_پاییزه🍁🍁🍁
#روز_بیست و پنچ
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : چای+کف دست نان سنگک+۲ عدد گردو+۱قوطی کبریت پنیر+۲حبه قند(250کالری)
🍏 #میان_وعده :یک فنجان قهوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید +یک عدد کوفته برنجی+یک کاسه ماست کم چرب (350کالری)
☕️میان وعده #عصر :دو عدد میوه فصل
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید+۱۳قاشق غذاخوری سوپ جو+یک کف دست نان سنگک(270 کالری)
shirini71❤️
اینم دستور حلوای شطرنجی:
یه لیوان آرد رو به مدت یه ربع روی حرارت با شعله ملایم تفت میدیم تا بوی خامی اون گرفته بشه...ولی تغییر رنگ نده...50 گرم کره رو داخل تابه اب میکنیم بعد اردی رو که تفت دادیم از الک صاف میکنیم به کره که روی حرارته اضافه میکنیم در حد مخلوط کردن....بعد از روی حرارت برمیداریم...نصف لیوان شکر اسیاب شده و نصف ق چ هل ساییده و یه ق چ پودر زنجفیل....رو اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم بعد 2 ق غ گلاب و 5 ق غ اب جوش رو نیز اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا خمیر یه دستی بدست بیاد...اون رو سه قسمت میکنیم...یه قسمت بی رنگ...یه قسمت زعفرونی...یه قسمت کاکائو میزنیم تا به رنگ دلخواه دربیاد.
قسمت زعفرونی رو بیشتر بردارید و به شکل مستطیل پهن کنید.دو قسمت دیگه رو باز کنید و نوارهای یه سانتی برش بدید.حالا این دو رنگ رو یکی در میون روی مستطیل بزارید منتها فقط ابتدای اون رو.... و بقیه خمیر رو روی اون بیارید....دو ساعت تو یخچال بزارید...بعد برش بزنید...نوش جان...
shirini71❤️