برنامه شوکران،گفتگو با دکتر «احمد مهدوی دامغانی» .mp3
22.01M
📻 #گفتگو
🔸برای اولینبار پس از انقلاب
📍گفتگو با دکتر #احمد_مهدوی_دامغانی اسلامشناس و ادیب ۹۴ ساله و استاد پیشین دانشگاههای تهران، پنسیلوانیا، کمبریج و هاروارد.
📍او سال ۱۳۶۴ به آمریکا رفت و تا امروز مقیم فیلادلفیا است و ریاست مرکز اسلامی این منطقه را نیز برعهده دارد
📍صدایی از انتهای تاریخ معاصر ایران: آیا #دین با #عقل سازگار است؟
✍️ بهروز فرنو (مدیر بنیاد فردید)
📌 قیام لله چیست و چه نسبتی با تفکر دارد؟!
حال بحث این است که مکر زمانه و حجاب غفلت در هر عصر و دوره متناسب با سیر تفکر و حوالت تاریخی آدمی در این عالم، صورتی خواهد داشت و طبق صریح اعتقاد شیعه، رویت بی حجاب حقیقت، البته به وجه غالب، تنها در عصر ظهور امکان پذیر است. مسلم در عصر و زمان کنونی کسی به مانند مشرکان زمان ظهور اسلام، نبی اکرم یا مومنان و مجاهدان را اهل جنون یا سحر و جادو به شمار نمیآورد؛ گر چه که ممکن است مستکبران کنونی نیز اهل مجاهدت را «دیوانه» به معنای کسی که فاقد عقل کارافزا و منفعتطلب است، بدانند یا تفکر و حکمت را خلافآمد عادت بشمارند؛ لیکن نوع این حجب و اتهامات با صدر اسلام متفاوت است. لذا لازم میآید که در طریق تفکر، متذکر حجاب عصر جدید و ماهیت ابتلائات و مکر زمانه در عالم کنونی باشیم.
در زمانه کنونی و در بین متفکران حکمت و فلسفه و آشنایان به مبانی تفکر قدیم و جدید در مملکت ما، نخستین کسی که پرسش جدّی از ماهیت عالم جدید داشت، متفکر فقید سید احمد فردید بود که از مسئله بشرانگاری در عالم مدرن با طرح موضوع غرب و غربزدگی، سخن گفت و حوالت خودبنیاد عالم کنونی را متذکر شد. چنان که در عنوان مباحث خود در سال ۶۳، که مجلد اول آن اکنون منتشر شده، آورده است: «غرب و غربزدگی و بحران حوالت تاریخی آن در روزگار نیستانگار و مکر لیل و نهار زده آخرالزمان کنونی».
حالا پرسش این است که قیام لله، یقظه و سپس تفکر در عالم کنونی به چه معنایی میتواند باشد و چه نسبتی با حقیقت انقلاب اسلامی دارد؟ همچنین ممکن است این سول مطرح شود که آنچه مد نظر خواجه انصاری یا حافظ در زمان گذشته بوده با بازجست موضوع در زمان کنونی در نظرگاه مرحوم فردید چه نسبتی دارد؟!
بله خودبینی، خود رایی، منیت و مائیت همواره در هر عصری به صورتی بودهاست، اما هیچگاه به معنای اومانیسم و بشرانگاری در عصر جدید اصالت موضوعیت و حجّیت نداشته ومنشاء تدوین قوانین ومناسبات اجتماعی نبوده است. خود بنیادی به این معنا فصل ممیز فرهنگ تمدن جدید از اعصار گذشته است. همچنین این که در دورههای قدیم و میانی تاریخ، چه قرون وسطای مسیحی چه فرهنگ و تمدن اسلامی، حاکمیت و سیاست مشوب به طاغوت و استبداد بودهاست، بحثی نیست، اما به مانند استعمار و استثمار در دنیای جدید وتحقق تام وتمام آن در امپریالیسم، طاغوت مضاعف نبودند و خود را ملاک و مبدا همه فضایل نمیدانستند. لفظ استعمار خود به معنای عمران و آبادی است. اما این آبادی در مستعمرات به معنای ایجاد تاسیسات برای استثمار ملل عقب مانده در ایجاد ظواهر تمدن است. تمدنی که خود بر پایه استعمار استوار است.
به هر حال روشن است که حجب و ابتلائات هر دوره از تاریخ متناسب با صورت احوال و اصالتهای فکری همان دوره تعیّن پیدا میکند. لذا در دوران عسرت و آخر الزمان کنونی، یعنی در فرهنگ تمدن الحادی و لائیک مدرن، استکبار، تفرعون و خدایگانی یا امپراطوری صورت مضاعف و مرکب به معنای امپریالیستی پیدا کردهاست.
حال اگر بپذیریم که پرسش حکمی از ماهیت مدرنیته و غرب و غربزدگی، شرط خودآگاهی است، پس ذکر و فکر نسبت به حجاب خودبنیاد آخرالزمان، میتواند مصداقی از یقظه و قیام لله باشد که لازمه گذشت از حجب و تفکر به معنای حقیقی است. عنایت بفرمایید که در تحولات تاریخی معاصر، مردم ایرانزمین چند مرحله، حجب تاریخی را پشت سر گذاشتهاند تا در آستانه انقلاب اسلامی، کم و بیش حجب و انگارهها فرو ریخت و گوشها به نسبت آماده شنیدن سخن حق شد. اگر غیر از این بود با این همه ابتلائات، پیروزی انقلاب در این منطقه حساس، که روزی پایگاه استراتژیک نفوذ آمریکا و مستکبران عالم بود، میسر نمیشد....
✍️ بخش دین و اندیشه خبرگذاری مهر
📌آیا عزاداری موجب افسردگی است؟!
🔸 یکی از پرسشهای چالش برانگیز پیرامون مذهب تشیع این است که آیا مذهب شیعه، مذهبی غمبار و اندوهناک است که پیروان خود را به سوگواری دعوت میکند؟ چندی پیش عبدالکریم سروش با تأسی به آموزههای عرفان مولوی بارها بر دینداری شادمانه و پرهیز از غم و اندوه تأکید کرده است. سروش در یکی از سخنرانیهای خود دینداری شیعیان را دینداری غمگینی معرفی میکند و می گوید: «دینداری مولوی اینگونه نیست. شیعیان هر چیزی را بهانه میگیرند برای غصه و غمناک ساختن حوادث تاریخی؛ مگر عمر و عثمان کشته نشدند؛ چرا اهل سنت اشک نمیریزند؟ اشک نزد مولوی قیمتی است نباید همه جا هزینهاش کرد.»
🔸امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب اسلامی در پاسخ به این شبهه که عدهای ملت ایران را ملت گریه نامیدهاند، فرمودهاند: «این را دیگران القا کردند به شماها که بگویید ملتِ گریه! آنها از همین گریهها میترسند، برای اینکه گریهای است که گریه بر مظلوم است....فریاد مقابل ظالم است اینها میبینند که این مجالس، مجالس روضه، ذکر مصائب مظلوم و ذکر جنایات ظالم، در هر عصری [مظلومان را] مقابل ظالم قرار میدهد. اینها ملتفت نیستند که اینها خدمت دارند میکنند به این کشور؛ خدمت دارند میکنند به اسلام…بازی این بزرگها را نخورید. اینها خیانتکارند! اینهایی که تزریق میکنند به شما «ملت گریه»، «ملت گریه»، اینها خیانت میکنند. بزرگهایشان و اربابهایشان از این گریهها میترسند».
اینکه گریه، عامل افسردگی میشود را هم از منظر روانشناسانه و هم از منظر مبانی دینی میتوان مورد مداقه قرار داد. در ادامه گزارش پیش رو در گفتگو با دکترسیدعلی مرعشی روانشناس به بررسی این مسئله پرداختهایم:
متن گفتگو را در لینک ذیل بخوانید:
🌐mehrnews.com/news/4677603
✍️ استاد شهریار زرشناس
📌ایدئولوژی نئولیبرالیسم: حمله به آرمان گرایی انقلابی به اسم ایدئولوژی
🔸 اینجا مسئله موج #نئولیبرالیسم پیش می آید. من قائل نیستم که لیبرال ها این کار را کرده باشند بلکه نئولیبرال ها کرده اند. یعنی لیبرال های کلاسیک که در قرن هجده و نوزده ایدئولوگ اند و منکر ایدئولوژی نمی شوند. حتی سوسیال دموکرات های نیمه اول قرن بیستم اینگونه نیستند.
🔸 نئولیبرال ها مسئله #اصلاح نقطه به نقطه یا اصلاح ریز را مطرح می کنند. شما اگر مناظره بین #پوپر و مارکوزه و بحثی که در مورد مهندسی اجتماعی اصلاحات گام به گام و ذره و ذره دارند را ببینید. پوپر می گوید نیازی نیست که ما کلیت ماجرا را به هم بریزیم. ما می توانیم در هر موردی اصلاحی جزئی بکنیم و این یعنی اینکه سیستم را حفظ می کنند. مفروض او این است.
🔸 اینها تعریفی از ایدئولوژی ارائه می دهند که آن را مجموعه ای از اندیشه های متصلب، متعصبانه، بسته، عاطفی و جزم اندیش نشان می دهند. رجوع کنید به تعریفی که داریوش #شایگان در کتاب «انقلاب دینی چیست» از ایدئولوژی ارائه می دهد.
🔸 مضمون آن تعریف این می شود که هر نوع حرکتی که بخواهد شما را به #تغییر دعوت کند و بخواهد آرمانی را برای یک دگرگونی بنیادین به شما بدهد و هر نوع حرکتی که بخواهد با بدنه اجتماعی برای بسیج آن نزدیک بشود و بخواهد این تغییر را ایجاد کند، معادل ایدئولوژی می گیرد.
🔸 نکته بعدی این است که اگر ما به تعریف اصلی ایدئولوژی که گفتیم مجموعه ای از دستورالعمل های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که از عقل مدرن درآمده، نئولیبرالیسم هم کاملا ایدئولوژی است. نئولیبرالیسم وقتی برنامه #خصوصی_سازی و تعدیل و دولت کوچک را مطرح می کند، همه این برنامه ها ایدئولوژیک است با این تفاوت که آنها آرمان گرایی به عنوان زیر و رو کردن را مطرح نمی کنند وجز به جز در افق وضع موجود حرکت می کنند.
🔸 لذا نئولیبرالیسم یک صورت ایدئولوژیک است، منتهی مسئله آنها این است که تعریف ایدئولوژی را به سمت آن دسته از ایدئولوژی هایی می برند که بیشتر می خواهند حرکت های #انقلابی و آرمان گرایانه بکنند و آنها را تحت عنوان بی خردی مورد حمله قرار می دهند.
🔸 از سال های دهه ۱۹۶۰ که این مباحث در غرب مطرح می شود دهه ۴۰ ماست. شما دقت کنید دهه ۴۰ و دهه ۵۰ ما این حرف ها در کشور ما نیست و از اواسط دهه ۱۹۸۰ درست جریان نوظهور نئولیبرالی در داخل کشور ما که محور آن عبدالکریم #سروش است، این حرف ها را مطرح می کند.
🔸 اولین بار که سروش در سال های ۶۹ و ۷۰ مجال پیدا می کند و آن #نقاب_نفاق را بر می دارد در سخنرانی هایی مانند فربه تر از ایدئولوژی و بحث های او در مورد شریعتی و... این حرف ها را مطرح می کند و این موج می آید و یکسره از زرادخانه نئولیبرال ها استفاده می کنند. زرادخانه ای که از سال های ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ تولید شده است. آن زرادخانه #ناتوی_فرهنگی است.
🔸 هوشنگ #گلشیری به عنوان نماینده نوعی ادبیات فرمالیستی یا تکنیک گرا یا به قول بنده تکنیک زده در سال های دهه ۴۰ یک جریان منزوی است که حتی بدنه #روشنفکری ایران آن را جدی نمی گیرد چون آن زمان گرایش رئالیستی حاکم است. همین آدم در دهه ۱۳۶۰ به بعد به الگوی اصلی ادبی ما تبدیل می شود. نه فقط بر کلیت جریان ادبیات روشنفکری ایران غلبه می کند حتی از بچه های مذهبی هم تغذیه می کند و کلی از آدم های #حزب_اللهی و بچه های نویسنده حوزه هنری را هم به سمت خود می برد.
🔸 باید توجه کرد که ادبیاتی که #ایدئولوژی_زدایی می کند چه چیزی را توجیه می کند؟ وضع موجود را #توجیه می کند. پس خودش کاملا #ایدئولوژیک است.
🔺به نظر من دعوای جهان اسلام از فرهنگ و تمدن ناشی می شود. در این انقلاب ظرف تمدنی را می بینند. دعوای ما با تمدن غرب با منطق حل می شود نه با جنگ!!
🔺انقلاب اسلامی اگر فقط در این محصور شود یک انقلاب ملی تلقی می شود. این شان و تعلق وزیست تمدنی اگر حوزه اعتبار تمدنی پیدا کرد ظرفیت آن بالا می رود و ملیت های مختلف را می پذیرد.
🔺تمدن نوین اسلامی سه جزء دارد:
1-میراث گذشته
2-گزینش تمدن غرب
3-ترکیب (البته در اینجا التقاطی عمل نمی کنیم بلکه ما غرب را تفسیر می نماییم.)
🔺این تمدن نوین اسلامی که امتداد تمدن رضوی است در مسیر استعلایی به تمدن برتر مهدوی می رسد و در این تمدن امام ولایت معصوم به صورت زنده و حاضر وجود دارد. امامی که تحول و تغییر انسان ها به او سپرده شده است.امام نه تنها رشد جامعه ایمانی بلکه رشد جامعه انسانی را نیز متکفل است.امام بستر تشریع است و می تواند مناسبات جدیدی وضع کند.لذا تمدن اسلامی با حضور امام معصوم نه سکولار نه بنیادگرا و نه افراطی است.
🎙 #مصاحبه
♦️روش شناسی درست #غرب
🔸تاکید و اصرار دارم که ما باید روش مواجهه و مطالعه غرب را عوض کنیم.
🔸تقلیل دادن غرب به یکی از حوزههای دیسیپلینیک یکی از اشتباههای راهبردی است که اتفاقا ما در گام اول انقلاب گرفتارش شدیم.
🔸این موضوع نیز بستگی به این دارد که ما غرب را چه تلقی کنیم.
🔸اگر برای مثال ما غرب را یک تمدن تلقی کرده باشیم، تمدن هم لایه مبانی دارد که مثلا لایه فلسفی یکی از نمونههای بارز آن است، هم لایه ادبیات و هنر دارد و هم لایه تکنولوژیک و به اصطلاح محصولات محسوس دارد.
🔸ترکیب همه اینها بهویژه با لحاظ کیفیت نسبتی که علوم انسانی با هنر و تکنولوژی برقرار میکند، غرب را غرب میکند.
🔸نکته من به این معناست که مثلا بنز غربی همانقدر غربی است که بقراط غربی است یا هگل همان اندازه غربی است که بتهوون.
🔸به همین جهت در گام دوم یکی از ضرورتهای مواجهه با دنیای غرب، تامل در روش مواجهه با غرب است.
🔸در کتاب «غربشناسی انتقادی مسلمین» در بخشی از یکی از مقالاتی که نوشتهام، کدهایی گذاشتهام که مسلمین چگونه با دنیای غرب مواجهه پیدا کنند.
🔸ما در گام دوم به یک چیزی از آن جنس بحثها نیاز داریم.
✍️نویسنده: حجتالاسلام دکتر احمد رهدار
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐 http://fekrat.net/1331
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔چرا رهبری با افزایش قیمت بنزین موافقت کردند؟!
◾مروری بر دلایل افزایش قیمت بنزین در آبان ماه سال قبل و درایت رهبرحکیم انقلاب
#محاکمه_مسئولان_ناکارآمد
" همیشه بهار"
﷽
📝 امام خامنهای بارها در سخنرانی هایشان از جنگ اراده ها صحبت کرده اند؛
کدام اراده ها؟
🔺اول اراده ی خداوند،
اراده ای که براینست حق ماندگار وباطل نابود شود و ظالمان و مستکبران ذلیل و مستضعفان وارثان زمین شوند .
🔺دوم اراده ی پیروان اسلام ناب محمدی(ص):
اراده ای که بر این بوده است (وهنوز هست )پیروان اسلام حقیقی یا اسلام انقلابی و استکبار ستیز با مجاهدت و تلاش در تمام عرصه های سیاسی واجتماعی،اقتصادی،نظامی...
در انتظاری فعالانه برای رسیدن به تمدن عظیم اسلامی وحرکت در مسیرِ خواست واراده ی الهی به تکلیف خود عمل کنند.
🔹 سالهاست که نظام استکباری دنیا و در رأس آن صهیونیست جهانی با شیوه های مختلف در راستای کسب مطامع خود در تضاد با این دو اراده حرکت کرده و میکند و در هر زمانی با توجه به احساس خطری که داشته ، مواضعی خصمانه علیه عامل مخاطره اتخاذ کرده است.
🔹بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و امروز ، از هر زمانی بیشتر نسبت به گسترش اسلام احساس خطر میکنند و علیرغم صرف هزینه های سنگین برای تجزیه ی کشورها و گماشتن حکومت های همسو یا خنثی و تشکیل گروهک ها ، مثل القاعده و داعش و منافقین و... و ایجاد جنگ های داخلی و فرسایشی و ارائه ی چهره ی خشن و نامطلوب از اسلام ، همچنان شاهد درخشش و گسترش اسلام است و به ناچار ، با اهانت به مقدسات مثل قرآن و شخص پیامبر اسلام (ص ) قصد جلوگیری از این تحول عظیم جهانی را دارد؛ غافل از این که ، در مسیر تحقق نظام عدل و توحید ، آنچه بیش از اراده ی اسلام ناب محمدی (ص) و انقلابی و استکبار ستیز وجود دارد ، اراده ی الهی است و « ید الله فوق ایدیهم»
هر چند ما از اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) و جنایت علیه مردم مظلومی که فقط به واسطه ی عقایدشان ، سالهاست زیر شدیدترین حملات و بمباران ها ، پرپر میشوند بسیار ناراحت و آزرده خاطر هستیم و برای مقابله با چنین #وحشیگری هایی ساکت نمینشینیم ، اما اطمینان داریم که این جنایت ها راه به جایی نخواهد برد و در نهایت نور اسلام ناب محمدی (ص) و مکتب پیامبر اسلام (ص) ، تمام دنیا را در بر خواهد گرفت .
چراغی را که ایزد برفروزد
هرآن کس پف کند ریشه ش بسوزد
«يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ »
والعاقبةللمتقین
"مظفر"
❗️تلنگر ❗️
🔹 تحمیل و پذیرش مطالبات جریان باطل، محصول «اراده ولیّ حق» نیست !!
بلکه محصول عملکرد «اطرافیان ولیّ »است❗️
👈 همان ها که حتی در صف اول نمازند ❗️
✅ رهبرمعظم انقلاب با اشاره به این واقعیت در تحقق واقعه عاشورا میفرمایند:
👈 «مسجد کوفه مملو از جمعیتی شد که پشت سر ابن زیاد به نماز عشا ایستاده بودند !!!
❓ چرا چنین شد؟ 😔
👌 بنده که نگاه میکنم، میبینم #خواص_طرفدار_حق_مقصرند ❗️
و بعضیشان در نهایت بدی عمل کردند. 😔
مثل چه کسی؟
مثل شریح قاضی❗️
شریح قاضی که جزو بنیامیّه نبود!
کسی بود که میفهمید حق با کیست.
میفهمید که اوضاع از چه قرار است.
وقتی هانی بن عروه را با سر و روی مجروح به زندان افکندند، سربازان و افراد قبیله او اطراف قصر عبیدالله زیاد را به کنترل خود درآوردند.
ابن زیاد ترسید. 😱
آنها میگفتند: شما هانی را کشتهاید. ابن زیاد به شریح قاضی گفت: برو ببین اگر هانی زنده است، به مردمش خبر بده.
شریح رفت و دید که هانی بن عروه زنده، اما مجروح است.
تا چشم هانی به شریح افتاد، فریاد برآورد: ای مسلمانان! این چه وضعی است؟! پس قوم من چه شدند؟! چرا سراغ من نیامدند؟! چرا نمیآیند مرا از اینجا نجات دهند؟! مگر مردهاند؟! ❓😔
⚠️😔 شریح قاضی میگوید: میخواستم حرفهای هانی را به کسانی که دورِ دارالاماره را گرفته بودند، منعکس کنم.
اما افسوس که جاسوس عبیدالله آنجا حضور داشت و جرأت نکردم ! 😳❗️
جرأت نکردم یعنی چه؟😡❗️
👌یعنی همین که ما میگوییم «ترجیح دنیا بر دین!» 😔
🤔 شاید اگر شریح ، همین یک کار را انجام میداد، تاریخ عوض میشد. ↪️
👈 اگر شریح به مردم میگفت که هانی زنده است، اما مجروح در زندان افتاده و عبیدالله قصد دارد او را بکشد⚠️
👌 با توجّه به اینکه عبیدالله هنوز قدرت نگرفته بود، آنها میریختند و هانی را نجات میدادند.
👌 با نجات هانی هم قدرت پیدا میکردند، روحیه مییافتند، دارالاماره را محاصره میکردند، عبیدالله را میگرفتند؛ یا میکشتند و یا میفرستادند میرفت.
👌 آنگاه کوفه از آنِ امام حسین علیهالسّلام میشد و #دیگر_واقعه_کربلا_اتفاق_نمی_افتاد! 😥
👌اگر واقعه کربلا اتّفاق نمیافتاد؛ یعنی امام حسین علیهالسّلام به حکومت میرسید.😊🌹
👌 حکومت حسینی، اگر شش ماه هم طول میکشید برای تاریخ، برکات زیادی داشت.
گرچه، بیشتر هم ممکن بود طول بکشد......
✍ این نقش و عملکرد شریح بود در آن فراز تلخ تاریخ !😔 نقش و عملکرد ما را هم آیندگان بررسی خواهند کرد !!❗️⚠️
التماس تفکر ❗️
🔻برای اینکه محافظهکاری بر ما غلبه نکند، چه تمرینی باید انجام بدهیم؟
🔻باید دنبال منقلبشدنهای کوچک در دل باشیم، که البته لذت هم دارد
🔘محافظهکاری؛ قتلگاه انقلاب، تحولخواهی؛ گام دوم انقلاب(ج۴)
➖ محافظهکاری در بُعد فردی، قتلگاه انسانیت و در بُعد اجتماعی، قتلگاه انقلاب است. برای اینکه محافظهکاری بر ما غلبه نکند، همیشه باید «تمرینِ منقلبشدن» یعنی تمرین زیر و رو شدنِ قلب، داشته باشیم.
➖ انسان از اینکه قلبش منقلب بشود لذت میبرد. مثلاً میگوییم «در جلسه روضه و مناجات، منقلب شدیم» و این را علامت خوبی میدانیم. ما باید دنبال این انقلابهای کوچک در دل باشیم و نگذاریم قلبمان قساوت پیدا کند، با همین تحولهای کوچک، میشود خود را برای تحولهای بزرگ آماده کرد.
➖ آدمهایی که قلبشان ساکن و راکد شده نه اثری بر دیگران میگذارند و نه اثری میپذیرند، انگار مردهاند! ولی آدمهای انقلابی هرلحظه برای متأثرشدن از واقعیتهای مهمی که در محیط رخ میدهد آمادهاند؛ هم اثرِ خوب میپذیرند و هم اثر خوب میگذارند.
➖ فرزند آقای بهجت(ره) میفرمود: «وقتی در اخبار میگفتند در عراق، یک انفجار رخ داده، ایشان تا دو روز بههم میریخت و میگفت ببین چطوری آدم میکشند...» کسی که از حقایق عالم، خیلی تأثیر میپذیرد و منقلب میشود، میتواند خیلی تأثیر بگذارد.
➖ همه منقلبشدن را دوست دارند، اما خیلیها منقلبشدن را در چیزهای پست و پلشت میبینند (مثل تماشای فیلم بیمحتوا و...) شما سعی کنید انقلاب روحی را با امور بزرگ تجربه کنید. وقتی اهل منقلبشدن با حقایق بزرگ عالم باشید میتوانید در جهان غوغا بهپا کنید.
➖ اگر برای موضوعی که واقعاً ارزش دارد، منقلب بشوی، انسان بزرگی خواهی شد. مثلاً فکر کن اگر امامزمان(ع) از تو راضی باشد این نکته منقلبت میکند؟ بگذار دعا عهد، زیارت عاشورا و روضۀ امامحسین(ع) منقلب کند. اصلاً چرا اشک مهم است؟ برای اینکه علامت منقلبشدن دل است.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت هنر - ۹۹.۶.۱۲
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6539
#تحول_خواهی
💠 تعجب سفیر انگلیس از رمز بقای ایران💠
👈 ماجرایی از زبان آیتالله موسوی تهرانی
▪️آیتالله حاج آقا سيد عبدالرسول موسوى تهرانى، استاد محترم حوزه علميه قم، در اوايل شهريور 1374 شمسى نقل میكردند:
در اوايل پيروزى انقلاب اسلامى ايران پيرمردى ـكه اكنون نام وى را در خاطر ندارم ـ براى من نقل كرد كه:
▪️من با سفير انگليس دوستى و مراوده داشتم. يك روز سفير به من گفت: فلانى، من از كار ايران در حيرتم. با مطالعات دقيقى كه من در ادوار اخير تاريخ ايران داشته ام به اينجا رسيده ام كه، گذشته از مشكلات گوناگونى كه در مواقع مختلف گريبانگير اين كشور بوده است، 17 بار مسائل و پيشامدهاى مختلف (فشارهاى خارجى ومشكلات داخلى) كار
را به جايى رسانده است كه نزديك بوده است كشور ايران اساساً از روى نقشه جغرافيا محو شود.
ولى بزودى حوادثى رخ داده و اوضاع در ادخل و خارج كشور به گونهاى پيش رفته كه اين خطر برطرف شده است!
حال چه سرّى در اين امر نهفته است معلوم نيست!
▪️آقاى موسوى فرمودند:
پيرمرد مزبور مى گفت: پس از شنيدن سخنان سفير به وى گفتم:
🌸 ما شيعيان، عقايدى داريم كه بر اساس آن اعتقادات، حل و هضم اين مسئله بر ما دشوار نيست.
سپس اشاره به وجود امام زمان ـ سلام اللّه عليه ـ كرده و افزودم:
🌸ما معتقديم امام زنده و معصوم، و در عين حال توانا و دلسوزى داريم كه هر چند، روى مصالحى، در پس پرده غيبت نهان است
امّا از مسائل و مشكلات ما كاملاً مطلع و آگاه مىباشد و درمواقع لزوم توطئه ها را خنثى كرده و در طوفان مصائب، ما و كشورمان را كه مركز محبّان و مريدان اوست ـ از خطرات سخت حفظ مى نمايد.
📙 استاد ابوالحسنی منذر، مقالۀ راز بقای ایران، عنایات اهل بیت (علیهم السلام)، مجلۀ موعود.
✅ #اختصاصی
🔻یک عبد و دو نافرمانی
🔸شور و شوق پیروزی بر دلدادگان آمریکا سراسر ملت را فرا گرفته بود ولی همه می دانستند که زین پس باید از انجام اقدامات جهادی خودداری کرده و فقط به گوش به دهان یک نفر باشند. به خیابان ریختن و کارهای تهاجمی مال زمانی بود که هنوز سازو کار منظمی وجود نداشت و حضور مردم در خیابان برای رژیم سنگین تمام می شد. اما حالا که همه چیز به خوبی و خوشی گذشته و یک نفر سُکان دار این کشتی شده، همه باید منتظر بمانند تا او به آنها دستور کاری را بدهد. این قانون تمام کشورهاست.
سیزدهمین روز از دومین ماه آبان عده ای گویا قصد انجام کاری را داشتند. آنها دانشجویان را با خود همراه کرده و بر گِرد سفارت آمریکا در تهران حلقه زده بودند. کسی نمی دانست که رهبر کشور از این اتفاق آگاه هست یا نه؟ آیا به اینگونه رفتارهای خشونت آمیز رضایت دارد یا نه؟
🔹 بعد از تمام شدن کار، رسانه ها از تسخیر لانه ی جاسوسی گفتند و روسیاهی ماند به صورت کسانی که حتی بدون اطلاع رهبر کشور اقدام به این کار کردند. همه می دانستند که روحیه ی امام با اینگونه رفتارها همخوانی ندارد و شاید هم بخاطر همین مساله، سردمداران این واقعه هیچگاه حاضر نشدند که قبل از کار، برنامه ی خود را برای امام توضیح دهند. البته دانشجویان جوان از پیر مُراد خود خواستند که از امام کسب اجازه کند اما او گویا خود اجازه ی صدور حکم جهاد را از جانب خداوند دریافت کرده بود.
🔚 چهل و یک سال بعد...
🔸کشور ایران با تمام فراز و نشیب هایی که داشته، به یک ثبات نسبی رسیده و چند سالی است که به دنبال مسیری ثابت برای رشد و ارتقای خود می گردد. در این میان به گفته ی رهبری نظام، فقط دو مساله است که می تواند باز کشور را فلج کرده و به دوران تاریک خود برگرداند. اولین مساله اختلاف و عدم وحدت بین گروه های مختلف اجتماعی و سیاسی و دوم ایجاد تشنج و هیاهوی اجتماعی به منظور تعطیل شدن تولید و پرداختن به نزاع های بی فایده ی سیاسی است.
🔹ششمین روز از اولین ماه تابستان، باز هم خبری جنجالی سرتیتر اخبار شد. این بار نه شخصی از دیوار بالا رفته و نه انسان بی گناهی کشته شده بلکه فقط یک کاغذ سیاه شده است. کاغذی که باز آتش اختلاف ها را روشن ساخته و تشنجی عجیب در کشور به راه انداخته است. همان که روزی از دیوار سفارت آمریکا بالا رفته بود، امروز با نگارش نامه ای به رهبری نظام، تمام توصیه های ایشان را زیر پا گذاشت. او با نگارش این نامه اختلافات فراموش شده را به یاد مردم آورد و شبهات فراوانی را در ذهن مردم کاشت. تشنج حاصل شده درفضای اندیشه ای کشور حاصل هذیان هایی است که این پیر طریق از درون ذهن خود به روی کاغذ انتقال داده است. باز هم همه فهمیدند که او رسالتش درست کردن چالش و هیاهو در کشور است یعنی دقیقا همان چیزی که برای اوضاع امروز کشور می تواند همچون سَمی مُهلِک عمل کند.
🔸قدیمی ها اینگونه می گفتند که یک عبد هیچگاه دو بار از ولی خود نافرمانی نمی کند. گویا آقای خوئینی ها نیز به همین مساله ی اعتقاد دارند چرا که یک نافرمانی در زمان انقلاب از امام خمینی و یک نافرمانی در زمان حاضر از رهبری در کارنامه ی ایشان می درخشد. این فرد نه در آن زمان به اذن ولی اعتنا کرد و نه در این زمان به انذار ولی توجه. اکنون فرصت آن است تا مردم به وضوح ببینند کسانی پرچمدار مذاکره با آمریکا هستند که چهار دهه قبل خود از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتهاند.
✍️نویسنده: سید محمد مهدی شرف الدین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایجادجریان های مخالف بانظام جمهوری اسلامی از اوایل انقلاب وحمایت از #فتنه گران سال های اخیر و ایضاً تلاش برای به قدرت رسیدن #دولت_بنفش.
چرا #غریق_استخر_کوشک بدنبال تضعیف قدرت نظامی کشوربود؟
چرا با اینکه38سال دربالاترین جایگاه های کشوری بود, هرگز انقلابی و ولایت مدار نبود؟
#صلح
"شهید گمنام"
﷽
🚫شایعه👆
❇️پاسخ
سخنان منتسب به مرحوم روح الله حسینیان شایعه است.
.
روابط عمومی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ضمن تکذیب مطلب فوق اعلام کرد: متن کامل و صحیح اظهارات حجتالاسلام #روحالله_حسینیان مربوط به 27 اردیبهشتماه 1392 میباشد که در همان زمان در مطبوعات و خبرگزاریهای رسمی کشور منعکس شده است، نشان میدهد اظهارات منتسب به ایشان صحیح نمیباشد و این فضاسازیهای دروغین با اغراض سیاسی در حال توزیع در شبکههای اجتماعی است.‼️
.
📌متن یاد شده با تحریف و تغییر سخنان ایشان در نشستی در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۹۳ تهیه و منتشر شده است!
ایشان در سخنان خود نه تنها آبادانی کشور را نفی نکرده اند، بلکه هدف #انقلاب را آبادانی همراه با معنویت و دین دانسته اند!
lish.ir/1GUu
آقای خمینی که وارد شد، همه برای دستبوسی هجوم آوردند....آقای طالقانی در گوشه ای نشستند و به صحنه خیره شدند، حضار علت را جویا شدند، آقای طالقانی گفتند؛ بنده فکر میکردم برای پایان دادن به این دست بوسی ها انقلاب کردیم!
❇️ پاسخ
☑️پاسخ اول
✳️در پاسخ عده ای که میگویند این نوع #دستبوسی و صفهای طولانی برای دیدار رهبر تملق و #چاپلوسی ست!!
و مقایسه میکنند با محمدرضا شاه!! باید گفت:
🔸این #جمعیت مردمی هستند که مایلند با رهبری از نزدیک ملاقات کنند و سخنی به او بگویند یا از او بشنوند.
در این صحنه های پر شور، چاپلوسی و #تملق راهی ندارد و هر چه هست، صفا و محبت از دو سوست. اشکهای شوق و لبخندهای محبت و غمگساریهایی که در این دیدارها هست، در شمار نادرترین و زیباترین پدیده ها در باب پیوند میام مردم و مسئولان است.
🔸دستبوسی #شاه از روی اجبار و ترس و برای چاپلوسی و برای ارزش و جایگاه پیدا کردن پیش شاه است.
🔸ایت الله #طالقانی در موارد زیادی #حامی امام و انقلاب بودند. و این مطلب را مستندات تاریخی تایید می کند .
ما ایت الله طالقانی را در کنار امام و انقلاب می بینیم،هر چند در #مسائل_فرعی و جزئی یا امام اختلاف نظر داشتند.
🔸مستندی بر انتساب این سخن به آیت الله طالقانی موجود نیست.
حال برفرض صحت این سخن از جانب وی؛
معیار سنجش نمیباشد.
نظر ایشان آن بوده.
🔸اما در مقابل علامه #جوادی_آملی هم اینچنین فرموده اند؛
نه دست کسی را ببوسید و نه بگذارید #دستتان را ببوسند.
من تا کنون هیچ دستی را نبوسیده ام، جز یک دست و آن هم دست #امام_خمینی بود و به راستی که آن دست بوسیدنی بود.
☑️پاسخ دوم
🔺اولا؛
استقبال با دست بوسی فرق دارد و دست بوسی از روی تملق و چاپلوسی با دست بوسی که #شرع اجازه داده نیز فرق دارد.
🔺ثانیا؛
اسلام با استقبال مخالف نیست، به همان دلیل که پیامبر(ص) مانع استقبال نشد و از ایشان در #مدینه استقبال با شکوهی شد ،پيامبر اكرم(ص) به هنگام ورود به مدينه و استقبال مردم مدينه از آن حضرت، اين كار را مذمّت نكردند؛
چرا كه استقبال مردم از آن حضرت، از سر عادت آنان در برابر شاهان و حكمرانان سرچشمه نگرفته بود؛ بلكه از محبت و #شوق آنان از ورود رسول خدا (ص) و زيارت آن حضرت بود اما علت مخالفت امیر المومنین(ع) از استقبالی که مردم انبار داشتند به خاطر این بود که مردمان آن منطقه به رسم و سبک #استقبال از امرای پیشین (که حتی طوری بود که مردم #ذلیلانه تعظیم می کردند)، به همان شکل به استقبال امیرمومنان(ع) رفته بودند ، یعنی آنان با #پاي_برهنه و به شكلي ذليلانه در مقابل حضرت مي دويدند و كارهايي را كه در برابر حكمرانان قبلي انجام مي دادند، در برابر آن حضرت تكرار مي كردند که این جا با مخالفت آقا امیر امومنین(ع) مواجه شدند:
🔸وقال عليه السلام : وقد لقيه عند مسيره إلى الشام دهاقين الأنبار فترجلو له واشتدوا بين يديه ) : ما هذا الذي صنعتموه ؟ فقالوا : خلق منا نعظم به أمراءنا . فقال : والله ما ينتفع بهذا أمراؤكم . وإنكم لتشقون به على أنفسكم في دنياكم وتشقون به في آخرتكم ، وما أخسر المشقة وراءها العقاب ، وأربح الدعة معها الأمان من النار .
🔸در حالي که عده اي از دهقانهاي انبار ( شهري در عراق) حضرت را ديدند پس به دنبال حضرت پياده به راه افتادند ودر جلوي حضرت به هم فشار مي آوردند ، حضرت فرمودند : چه مي کنيد؟ پس جواب دادند عادتي است از ما که با آن امراي خودمان را #تعظيم مي کنيم .
🔸پس حضرت فرمودند : قسم به خدا امراي شما از اين کار شما هيچ سودي نمي برند وشما با اين کار خود به خود سخت مي گيريد در دنياي خودتان و در #آخرت هم خود را به سختي مي اندازيد
چقدر زيان آور است سختي که به دنبال آن #عذاب باشد وچقدر سود آور است راحتي که بعد از آن امان از آتش باشد
نهج البلاغة - خطب الإمام علي (ع) - ج 4 - ص 10 (باب ما قاله لدهاقين الأنبار عندما ترجلوا له) چاپ دار الذخائر - قم - ايران
🔸امير مومنان (ع) از اينکه شخص براي #احترام و جلب رضاي امير چنين کاري کنند نهي فرمودند.
اما هدف اصلي از اين تجمع ها يک نوع #رفراندوم غير رسمي و #رأي_گيري غير دولتي است که مردم با حضور خود علاقه خود را به نظام ثابت کرده و به دشمنان ضربه مي زنند.
lish.ir/1GIl
🔺ثالثا؛
از روايات استفاده مى شود كه علاوه بر زمان #رسول_خدا (ص) در زمان ائمه(ع) هم اين كار نسبت به ايشان انجام مى شده است.
🔸يونس بن يعقوب گفت: به امام صادق عرض كردم دست خود را بده تا ببوسم؛ حضرت دست خود را به من داد؛ (بوسيدم) عرض كردم فدايت شوم سر خويش را به من بده تا بوسه زنم حضرت به تقاضاى من رفتار نمود؛ عرض
كردم دو پاى خود را بده تا ببوسم، حضرت فرمود قسم ياد كرده ام كه اجازه ندهم كسى پايم را ببوسد ، (بحارالانوار، ج 76، ص 39).
🔸یا شخصی می گوید بر امام صادق(ع) وارد شده و دست ایشان را بوسیدم، سپس فرمود جایز نیست دست کسی بوسیده شود، مگر دست #انبیای_الهی یا اوصیای آنان.
🔸ابن عمر مى گويد: ما دست رسول خدا(ص) را مى بوسيديم ، (محجة البيضاء، ج 3، ص 387)
✳️بوسیدن دست #علما اگر به این عنوان باشد که آنها شاگردان مکتب امامان(ع) و رواج دهنده روش و منش آنها و مشعل داران #علم و #هدایت در جامعه بشری می باشند، در واقع نوعی #تکریم علم و عمل و بزرگداشت کمال و فضیلت است و ایرادی ندارد و بیانگر روح #تواضع و کرنش در برابر بزرگی و عظمت می باشد.
بوسیدن دست رهبرى، همان تعظیم علماء دین و #شعائر_اسلامى و اظهار محبت شخصى به دین اسلام و به مظاهراین دین الهى است. (براى مطالعه بیشتر، ر.ک: جلد 76 بحارالانوار، صفحه 40. )
بر این اساس معیار مهم در بوسیدن دست هدفی است که این عمل بر اساس آن انجام می شود:
🔸اگر به جهت حفظ ارزش ها و شعائر الهی و تکریم جایگاه و #منزلت_الهی رهبر و نیابت و جانشینی ایشان از طرف معصومین (ع) باشد و برای همگان مشخص باشد که چنین عملی با #اهداف_الهی است ، هیچ گونه اشکالی نداشته بلکه با توجه به روایات و سیره بزرگان دین مقبول و قابل پذیرش است .
🔸اما اگر با اهداف غیر الهی و برای چاپلوسی ، یا مطامع دنیوی یا تظاهر به #ولایت_پذیری و یا سایر مواردی که در بین زمامداران نظامهای غیر دینی رایج است، بوده باشد ، عملی #مذموم و غیر قابل دفاع است
توجه کردین کسانی که در ترورِ شهیدفخریزاده، لال شده بودن با اعدام "زم"شفا گرفتن!؟
همون سلبریتیهای دوزاری که موقع ترور شهید فخریزاده لال بودن، برای اعدام روحاللهزم خائن پیام تسلیت گذاشتن.
مرزهای وقاحت و بیشعوری یه بار دیگه توسط سلبریتیها جابجا شد. :///
🔆 اخبار جعلی درباره سلامتی رهبر انقلاب از کجا آب میخورد؟
🔹نیوزویک، هفتهنامه آمریکایی که پایگاه اطلاعرسانی آنلاینی هم دارد، روز گذشته بر اساس توییت جعلی یک اکانت عربی مدعی شد که آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به لحاظ جسمی در شرایط خوبی به سر نمیبرد و به همین دلیل قدرت را واگذار کرده است!
🔹نیوزویک با علم بر اینکه این خبر کذب است، مطلب را به نقل از یک اکانت توییتری نقل کرده و پس از چند ساعت ذیل مطلب خود نوشت که نمیتواند این ادعای اکانت توییتری را تایید کند!
🔹صفحه توییتری که نیوزویک خبر جعلی را به نقل از آن منتشر کرده بود، متعلق به یک فرد ساکن لندن و البته طرفدار جدائیطلبی در ایران است! برخی منابع از ارتباطات او با آلسعود در عربستان سعودی خبر میدهند.
🔹بر همین اساس به نظر میرسد کل موضوع، یک پروژه سعودی است و به همین دلیل احتمالاً نیوزویک هم میخواسته از یک طرف از دلارهای سعودی پشت این شایعهسازی چشم نپوشد و هم با نقل از اکانت توییتری بگوید که نسبت به صحت و سقم آن مسئولیتی هم ندارد!
🔹این درحالی است که همین روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آقای حجتالاسلام والمسلمین شکری را به عنوان نماینده ولی فقیه در بنیاد امور شهید و ایثارگران منصوب کردند.
🔹روز گذشته کیان عبداللهی روزنامهنگار و عضو تحریریه خبرگزاری تسنیم هم در واکنش به این شایعه در توییتر نوشته بود که: "شکستهای مداوم غربیها از آیتالله خامنهای و ناکامی آنها در بازگرداندن ایران به عصر استثمار، رفته رفته وضع روحی آنان را وخیمتر میکند. ملیخولیای رسانهای پایگاهی مانند نیوزویک آنهم مبتنی بر مطلب سراسر کذب یک اکانت درجه چندم، از جدیدترین علایم این پریشانی است."
🔹امروز هم آقای مهدی فضائلی معاون موسسه دفتر تنظیم و نشر آثار آیتالله خامنهای در توییتی نوشت: "به کوری چشم دشمنان و به فضل الهی و با دعای خیر ارادتمندان، حضرت آقا سلامت و با نشاط به انجام برنامههای خود طبق روال مشغول هستند".
🔹انتشار شایعات جعلی درباره سلامتی آیتالله خامنهای، پروژهای باسابقه و البته سوخته در رسانههای غربی است. پیشتر اجرای این پروژه در غرب بیش از دیگران برعهده فردی به نام مایکل لدین بود که هر از گاهی اخباری از این دست منتشر میکرد. به نظر میرسد با سوختن این منبع، منابع دیگری برای این جعلیات در غرب انتخاب شدهاند./تسنیم
موسسه #گالوپ از معتبرترین موسسات نظرسنجی در جهان است که در یک پروژه نظرسنجی بین المللی در سال ۲۰۲۰ نظرسنجی کرده است.
این نظر سنجی در ۲۰۹ کشور جهان صورت گرفت و ایران رتبه ۲۰۹ را بدست آورد.
رتبه اول از نظر توجه دولت مردان به وضعیت معیشت و رفاه مردم به دولت سوئیس رسید و پس از آن کشورهای دانمارک ، سوئد، فنلاند و هلند رتبه های دوم تا پنجم جهان را بدست آوردند .
دولت امریکا رتبه ۴۲ و کانادا رتبه ۲۸ و پادشاهی اسپانیا رتبه ۱۹ جهان میباشند.
ایران پس از سودان ، گامبیا و سومالی رتبه ۲۰۹ جهان را کسب کرده است.
طبق این نظر سنجی میزان رفاه و معیشت مردم سوئیس ۴/۹۸ از ۵ میباشد و میزان رفاه معیشت در ایران ۰/۰۲ از ۵ می باشد.
✅ پاسخ
🔹دو سال قبل هم مشابه همین ادعا، با اعداد و ارقامِ مشابه منتشر شد که جدیدا با عوض کردن تاریخ آن بازنشرداده شده
✅ اما واقعیت اینست که چنین رتبهبندی و تحقیقی اصلا در این موسسه وجود ندارد.
🔺پیشتر هم این خبر کذب برای اولین بار در سایت رادیو پیام اسرائیل، به نقل از گالوپ منتشر شده بود.
🔺بر این اساس ادعا شده بود که «رهبر جمهوری اسلامی ایران، بیتوجهترین رهبر نسبت به وضعیت #معیشت مردم کشور خود است.» و جدیدا جای اسم رهبر اسم دولت را گذاشتهاند
🔺ادعای مذکور چندی بعد توسط وبسایت رادیو پیام اسرائیل حذف شد و این وبسایت عذرخواهی کرد.
🔺 کسی منکر وجود مشکلات اقتصادی نیست ولی این نباید دلیل شود هر مطلب و شایعه و آمار جعلی را نشر دهیم
Seraaj.ir
📌رفتار محمدعلی زم، پدر روح الله زم، و متنی که درباره فرزند معصوم و پاک! خود منتشر کرد رو با رفتار بزرگان زیر مقایسه کنیم. همین!
1⃣امام خمینی(ره)
در سال 59 وقتي سيدحسين خمينی در مشهد در دفاع از بنی صدر سخنراني کرده بود، مردم در اعتراض به او حملهور شدند که وی دست به اسلحه برد و نيروهای کميته او را از بين مردم بيرون آوردند.
حضرت امام پس از اطلاع از اين موضوع بدون کوچکترين ملاحظهای بر ضرورت برخورد قاطع با وی تأکيد کردند و دستور دادند: "سيد حسين خمينی تحتالحفظ به تهران بازگردانده شود و اگر دست به اسلحه خود زد او را با تير بزنند."
2⃣آیت الله محمدی گیلانی
دو فرزند آیت الله، از اعضای گروهک منافقین بودند. در جریان آشوب منافقین در خرداد ۶۰، آیت الله در پاسخ به این پرسش که در صورت مواجهه با فرزندان شما در خانه تیمی و یا درگیری چه عکسالعملی نشان دهیم؟ گفته بودند همان کاری که در حال انجام وظیفه و در موارد مشابه انجام میدهید بدون اینکه در نظر بگیرید طرفتان فرزند چه کسی است.
3⃣آیت الله حسنی امام جمعه ارومیه
رشيد حسنی (پسر بزرگ آیت الله ) پس از پيروزى انقلاب ناگهان به گروه سياسى سازمان فدائيان خلق پيوست و از سران آنها شد، به طورى که مسئوليت شاخه آذربايجان غربى بر عهده او بود. در پي شناسايي محل حضور رشيد در تهران آيت الله حسني حکم دستگيري وی را صادر کرد. وی در بخشي از خاطرات خود مي نويسد:
" جايش را شناسايى کرديم. در کميته انقلاب تهران با آيتالله مهدوىکنى تماس گرفتم و گفتم: يک موردى هست، چند نفر مسلح بفرستد. نگفتم پسرم است..... گفتم اگر مقاومت يا فرار کند، بزنيد، نگذاريد فرار کند و اگر هم تسليم شد، دستگير کنيد و به کميته تحويل بدهيد. آنها رفتند و او را دستگير کردند."
در اين رابطه وي بعدها نيز کمترين ترديدی از خود نشان نداده و می نويسد: "وقتى خبر اعدام رشيد را شنيدم، چون به وظيفه خود عمل کرده بودم هيچ ناراحت نشدم. من در مورد انقلاب با هيچ شخصى ولو پسرم باشد، شوخى ندارم و با هيچ احدى در اين مورد عقد اخوتى هم نبستهام. هنوز هم اگر يکى از فرزندانم بر ضدانقلاب و رهبرى خداى ناکرده فعاليت کند، همان کارى را خواهم کرد که با رشيد کردم."
4⃣آیت الله خزعلی
در فتنه ۸۸ ، مهدی خزعلی صحبت ها و اقداماتی انجام داد که آیت الله اینچنین درباره او بیانیه صادر کرد:
مدت مديدي است پسرم مهدي خزعلي از راه مستقيم منحرف شده درست در خط مقابل قرار گرفته هر چه نصحيت ميکنم و براي هدايتش متوسل به اولياي خدا ميشوم اثر نميکند.... ديگر کاسه صبرم لبريز شده، ديگر با او صحبت نميکنم و حرفهاي نامناسب او را بر نميتابم.
ملت انقلابي عزيز هميشه در صحنه ما بدانند او از ما جدا هست و هر چه از من نقل کند، نپذيرند. با من ارتباطي ندارد ولي الان هم دعا ميکنم خداوند به او توفيق دهد که از راه انحرافي که پيش گرفته است برگردد و گرنه خداوند مقتدر، اسلام و انقلاب و امام و رهبر و رئيس جمهور و مسلمين عزيز را از شر او مصون و محفوظ بفرمايد.
#تاریخ_بخوانیم
🔰 تأثير شبهه در تحريف حقايق:🔰
🔸اگر باطل در چهره اصلىاش ظاهر شود، بر کسى مخفى نمىماند و وجدانهای بيدار و طبع سليم انسانها هرگز آن را پذيرا نمىشود و تنها کسانى به سراغ آن مىروند که دلى بيمار و فکرى منحرف دارند.
🔰انواع شبهه
1️⃣ هنگامى که باطل را در لباس حق بپيچند و با آرايشِ حق آن را بيارايند، غالباً کار مشکل مىشود و حقطلبان گرفتار اين فريب و نيرنگ شده و به آن روى مىآورند. اين يکى از شاخههاى شبهه است.
2️⃣ شاخه ديگر آن است که مقدارى از حق با مقدارى از باطل آميخته گردد و چهره زشت و شوم باطل، در اين اختلاف پنهان گردد.
3️⃣ شاخه ديگر اين که باطل را از طريق توجهيات فريبنده در نظرها حق جلوه دهند بىآنکه باطل به حق آميخته شده باشد.
🔹از اينجا مصايب و فاجعههايى که به خاطر شبهات دامنگير فرد يا جامعه میشود، به خوبى آشکار مىگردد.
تاريخ بشر پر است از مشکلات و مصايبى که از طريق شبهات و وسوسههاى شيطانى دامان انسانها را گرفته و شيّادان و فريبکاران با ايجاد شبهات خود را بر مردم صالحِ سادهدل تحميل کردند.
نمونههای تاریخی:
🔺جنگهاى سهگانه معروفى که در بصره و صفّين و نهروان رخ داد و گروه زيادى را به کام مرگ فرو کشيد ـ که در ميان آنها افراد سادهدلِ بسيارى بودند ـ نمونههاى روشنى از سوءِاستفاده شيّادان از شبهه، براى پيشرفت مقاصدشان محسوب مىشود.
🔺داستان اشک ريختن بر کشته شدن عثمان و استفاده از پيراهن خونين او براى بسيج مردم، حتّى از سوى کسانى که دستِ خودشان به خون عثمان آلوده بود و سپس تحريک «اُمّ المؤمنين» و سوار کردن او بر شتر و کشاندن حرم پيامبر به ميدان جنگ، دیگر نمونه اين معنا است.
🔺بر افراشتن قرآنها بر سر نيزه و شعار تسليم در برابر فرمان آن، هر چه باشد و جلوگيرى از خونريزى و برادرکشى، شبهات ديگرى بود که جنگ صفّين را به نتيجه دردناکى کشاند.
🔺در نهروان نيز، يک عدّه بهظاهر قاريان قرآن و نماز شب خوانهاى داغِ سجده به پيشانى بسته، با شعار فريبنده «لا حُکْمَ اِلاّ للهِِ»، «حکميّت تنها از آنِ خداست»، چنان بازار شبهه را داغ کردند که گروه عظيمى از بى خبرانِ غافل را به کام مرگ فرو بردند، مرگى که پايانش دوزخ و جهنّم بود!
📣 در دنياى فريبکار امروز، وضع از اين هم بدتر است؛ شعارهاى بسيار زيبا و جالب، مانند شعار آزادى و برابرى انسانها و حکومت مردم بر مردم و احياى حقوق بشر و تمدّن و تعالى و پيشرفت، عناوينى هستند که تحت پوشش آنها بدترين جنايات و زشتترين اعمال و وقيحترين کارها انجام مىشود.
🔰 بعضیها زمزمه میکنند #نظام "ناکارآمد" است❗️
✅ بزرگترین دلیل کارایی این نظام، خود وجود این نظام و ماندن این نظام است.
🔺اگر نظام ناکارآمد بود تاحالا دهبار بلعیده شده بود
#رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ما برای دفاع از نظام چند ثانیه در روز وقت میذاریم؟
شیعه از ابتدای تاریخش نتونسته حکومت تشکیل بده..
بعد از ۱۴۰۰ سال مظلومیت شیعه، شما الآن این فرصت رو پیدا کردی تحت حاکمیت شیعه زندگی کنی...
پس در قبالش مسئولی..
هرجا که هستی، تو هر شغلی، هر جایگاهی
همونجا رو سنگری کن برای تبلیغ یکتاپرستی و مکتب اسلام و اهلبیت و انقلاب اسلامی
خشونت یعنی ترس از صحبت با جنس مخالف
ترس از گذاشتن تصویر خود روی پروفایل
خشونت یعنی تمسخر و پایین آوردن اعتماد یک زن موقع رانندگی
خشونت یعنی من به تو اعتماد دارم اما از جامعه میترسم
خشونت یعنی از زن کمترم که....
خشونت یعنی برای زن مشخص کنی چی بپوشه چی نپوشه
✅پاسخ
بسیاری از مواردی که در متن فوق "خشونت علیه زنان" نام برده شده است، از برخی فرهنگ و تفکرات غلط در جامعه ما و دیگر جوامع ناشی می شود که اسلام نیز با آن مخالف است و شاید ریشه این رفتارها، عدم درک صحیح از آموزه های دینی باشد.
✳️ امر به معروف و نهی از منکر درجه بندی دارد و تذکردادن با لحن آرام و دوستانه بر همه درجات بالاتر مقدم است.
(رساله آموزشی مطابق با فتاوای آیت الله خامنه ای، ج1، درس77.)
✳️اسلام مدافع حقوق راستین زنان است.(برگرفته از مجموعه معارف اسلامی.
https://b2n.ir/810239)
✳️اسلام جایگاه و شخصیت معنوی و انسانی زن را برابر با مرد می داند.
(توبه،72/ احزاب،35/حدید،12 و ...)
✳️اسلام به هیچ وجه به مردان اجازه زورگویی و ظلم و ستم به زنان را نمی دهد.(نمونه: عبارت پایانی آیه 34 سوره نساء)
✳️در اسلام زن و مرد مستحق بهره مندی از عدالت اند.
(نمونه: آیات 4،6و23 سوره نور)
✳️اما متاسفانه امروزه نمونه هایی از خشونت علیه زنان را در جوامع می بینیم که به اسم آزادی و برابری بر آن سرپوش گذاشته می شود.
https://b2n.ir/389335
خشونت علیه زنان یعنی اینکه زنان را با آرایش و لباس مستهجن، برای تبلیغ کالاهای بی ارزش به کار بگیرند.
خشونت یعنی اینکه در مجالس رسمی، مردها لباس کامل بپوشند و زنان با لباسهای نیمه برهنه باشند تا مردها از مشاهده آنان لذت ببرند.
خشونت یعنی استفاده از عنصر جذابیت جنسی در فیلمها برای فروش بیشتر.
خشونت یعنی تعارف "ladyies first" برای ورانداز کردن زنان. در حالی که اسلام برای جلوگیری از این مفاسد، راه رفتن پشت سر زنان را منع کرده است.
خشونت یعنی 500هزار شرکت کننده در جنبش "Me-Too"
https://b2n.ir/463070
خشونت یعنی 57 درصد نوزادان فرانسوی، 55 درصد نوزادان سوئدی، 48 درصد نوزادان انگلیسی، 40 درصد نوزادان آمریکایی، 35 درصد نوزادان آلمانی و 33 درصد نوزادان کانادایی حاصل رابطه خارج از ازدواج اند. خشونت یعنی مادرانی که بدون حمایت شوهر باید فرزند ناخواسته و غیر قانونی خود را بزرگ کنند.
https://b2n.ir/940170
خشونت یعنی تجاوز به 90 درصد زنان ارتش آمریکا توسط همکارانشان.
https://b2n.ir/597786
انسانی که
هدفش خدمت به خداست
ممکن است انسان خوبی باشد
اما انسانی که هدفش خدمت به انسان باشد
حتما انسان خوبی است!
پاسخ
🔺اولا این یک ادعاست و ماهم طبیعتاً به عنوان یک انسان خردمند و منطقی برای هر ادعایی باید دلیل بخواهیم.
🔺دوما باید دید منظور نویسنده از خوبی با این دو هدف کلی است یا فقط از همان یک جهت است؟
اگر منظور یک جهت باشد، در هر دو باید گفت «یقینا هر دو» خوب است.
⚠️تذکر:«آیا مگر همان خدمت کردن هم غیر خدایی است؟»
👈اینجا باید دقت کرد اگر نیت از خدمت خدایی نباشد هیچ کسی نمیتواند آن را خوب بداند،چون ممکن است برای سواستفاده وخیانت به همان انسان باشد.
📌پس باید این را توجه کنیم در هر عملی یکنیت داریم یکی هم خود عملی که واقع میشود و ممکن است عملی فی نفسه خوب باشد اما با نیتی شیطانی و کاملا بد.‼️
اما درمورد این دو نفر بصورت کلی ممکن است خوب یا بد باشند. چون ممکن است کارهای دیگرشان این جهت خدایی بودن و خدمت کردن را نداشته باشد.
اما این حرف از نظر ما قطعا دقیق نیست.بلکه باطل هم باشد.
☑️و احتمالاً قضیه برعکس باشد و چون هدف الهی همیشه صحیح ترین و درست ترین و با ارزش ترین و کامل ترین هدف است، قطعا اگر «خالص» باشد حتما خوب است 👈اصلا ملاک انسان خوب بودن داشتن هدف های الهی است.
انسان خوب میفهمد بین اهدافش باید بالاترین هدف و ارزش مطلق را برگزیدند.
⁉️آیا برای داشتن اراده و انجام فعلی ،هدفی و انگیزه ای متعالی تر و کامل تر از خدا هم قابل تصور است؟
👈اما طرف دوم چون هدف ناقص است و صرفاً هدف خود انسان است این ممکن است تغییر کند و قطعا هرکسی که هدفش خدمت با انسان ها باشد ضرورتا خوب نیست. گرچه، بخواهیم صرفا از این جهت خدمت ببینیم چه بسا حتماً خوب باشد.
حالا چرا بصورت کلی نمیتواند حتما خوب باشد؟؟؟
چرا.....
چون اینجا هم اگر این شخص نگاه الهی نداشته باشد شاید در تعیین مصداق خدمت به انسان ها اشتباه کند یعنی یک کاری کند به ضرر انسانها باشد در حالی که هدفش خدمت بوده.
🔰اما یک انسان الهی چون شاخصه اش را هم خدا تعیین میکند حتما در عمل هم کارش در واقع خدمت به خلق است.
پس اولا، یقیقا کسی که هدفش خداست «ازاین جهت» حتما آدم خوبی است . کسی که خدایی است و هدفش بخاطر خدا خدمت به انسان هاست اینهم حتما آدم خوبی است.
👈👈اما کسی که صرفا بخاطر خود انسان ها هدفش خدمت است از این جهت میتواند آدم خوبی باشد ولی لزوماً بصورت کلی نمیشود گفت حتما از هر جهت آدم خوبی است.
نهایتاً اگر بخواهیم خوب بودن را غیر از خدایی بودن بدانیم قطعا این غلط بزرگی است.
☑️چون خوبی فقط و فقط با خدایی بودن معنا میدهد.
🔺🔺ممکن است سوال شود یعنی مثلا یک بی دین ممکن نیست هرگز کار خوبی کند آیا آن خوبی در ذات خودش خوب نیست ولو اینکه یک بی دین مرتکب شده باشد؟
جواب این است که هرگز اقدامات و افعال و افکار و ارده های خوبِ انسان نمیتوانند برخواسته از منشأهای غیر فطری و غیرالهی انسان باشند.
📌کسی با غریزه های طبیعی و حیوانی نمیتواند خوب باشد.
نتیجه اینکه آن شخص بی دین هم بنا بر انسان بودنش و داشتن فطرت الهی، خوبی میکند و خوبی را درک میکند همان طور که قرآن کریم در سوره مبارکه شمس میفرماید:«فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا»
و خوبی کردن انسان هرگز نمیتواند برخواسته از بی دینی و غیر الهی بودن و بخصوص دین ستیز بودن آنها باشد.
☑️چراکه جز روح الهی و فطرت حق گرای انسانی هرچه در انسان هست شهوت و غضب و نفسانیت و هوا پرستی است. اصلا اگر خداپرستی یا فطرت پاک یک انسان را از او بگیرم منشأ پاک و خیری برای انسان باقی نخواهد ماند که بخواهد از آن خیری هم سر بزند. هرچه هست حیوانیت و ظلمت و جهالت و تاریکی است.
☑️اما در آخر فقط این تذکر را بدهم شاید بشود منظور نویسنده را اینگونه برداشت که او با دیدن بعضی به ظاهر دین داران و نیت های ناسالم آنها و ریاکاری های عده ای، به این نتیجه رسیده اینها که دم از خدا می زنند لزوما هم خوب نیستند ولی کسی که واقعا به خلق خدمت میکند، حتما خوب است که اینهم مشکل خطای شناختی « عنوان تعمیم افراطی و بیجای» این شخص است.
✍ حجتالاسلام والمسلمین رمضان زاده
تفاوت حضرت امام خمینی (ره) و حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) این است که:
✅امام خمینی...
بهشتی، رجایی، مطهری، مفتح، باهنر، چمران، عراقی و... داشت.
✅و اما: امام خامنهای
هاشمی، خاتمی، روحانی، موسوی و... داشت و هنوز هم دارد!
✅یعنی خودش باید
به جای رجایی از مستضعفین دفاع کند،
به جای مطهری مبانی را بیان کند،
به جای مفتح با دانشگاهیان و حوزویان همکلام شود،
به جای بهشتی از گفتمان انقلاب اسلامی دفاع کند،
به جای باهنر و چمران و عراقی در تنگناها وارد میدان مبارزه شود.
✅این است دلیل "این عمار؟" او در فتنه ۸۸
👈و چه زیبا گفت شهید مرتضی آوینی که "خون دادن برای امام خمینی زیباست اما خون دل خوردن برای امام خامنهای از آن هم زیباتر است."
🇮🇷و چه زیباتر گفت شهید سردار حاج قاسم سلیمانی که خامنهای عزیز مظلوم است، او را تنها نگذارید.
🔺 شاید اینکه کسی مقام معظم رهبری را قبول ندارد، بخشی از آن مربوط به ما باشد، ما در شناساندن این جایگاه و شخصی که در این جایگاه قرار دارد، کم کاری کردیم...
⚘لطفاََ تا به انتها و با دقت خوانده شود
👈آقای سیدعلی حسینی خامنهای کیست که در نیویورک و کالیفرنیا چهارصد هزار نفر مقلد دارد؟
👈کدام رهبر در دنیا هشت سال سردار جبهههای دفاع از کشور بوده است؟
👈کدام فرمانده جنگی، هشت سال رئیس جمهور بوده است؟
👈کدام رهبر، دشمنش مهاجرانی میگوید در زندگینامهاش نه یک برگ سیاه، بلکه یک برگ خاکستری هم
وجود ندارد؟!
👈کدام سیاستمداری در دنیا، فرزندانش اینقدر سالم و پاک هستند؟ چگونه تربیتشان کرده است؟
👈همان که هفتهای دوبار درس خارج فقه و اصول میگوید؟
👈همان که آیتالله جوادی آملی گفته است: "وقتی میهمانش بودم، اجازه نداد پسرش با ما ناهار بخورد که از بیت المال است."
👈همان که خانهاش موکت است و فقط یک فرش دارد از جهیزیه خانمش.
👈کدام مدیری با این حجم کاری، مثل همیشه سر وقت به قرارش آمد، راس ساعت ۸ صبح، نه دقیقهای دیر و نه دقیقهای زود.
👈همان که به خاطر نگهداری پدر، درس و قم را رها کرد.
👈همان که دستش هنوز هم به خاطر آسیب درد دارد و در چهرهاش درد مشخص است.
👈این مرد ۸۱ ساله کیست؟ که امیر کویت گفته است: "از نصایحتان، منطقه بهره میبرند."
👈کوفی عنان، رئیس سابق سازمان ملل گفته است: "دیدم در اوج معنویت، در اوج سیاست بود، باید رئیس سازمان ملل، او بود."
👈پوتین: "آنچه دیدم، منطبق بود بر داستانهایی که از مسیح در انجیل خواندهام."
💠حالا این رهبر عالیمقام کیست؟
👈کسی است که وقتی آیتالله بهجت(ره) در بیمارستان بستری بود و به همان درد مرحوم شد، پسرش گفته است:
"دیدم در ساعات آخر عمرش پدرم ختم صلوات گرفته. گفتم چرا؟ گفت آقای خامنهای در سفر هستند!"
👈او کیست که پسر آقای پهلوانی گفته است: "وقتی ایشان قم آمدند، آقا سیدعبدالله جعفری به من زنگ زدند. پیرمرد نود و اندی سالهای که قبلهٔ عرفا بعد آقای بهجت بود و کسالت داشت و گفت که مرا برای دیدار آقای خامنهای ببر
و پسر آقای پهلوانی میگفت: آن ابرمرد توحید، خم شد و دست سید علی را بوسید."
⚘«یـــا صـــاحـــب الـــزمـــان(عج)»
👈اگر نایبت، اینچنین مدیریت میکند ده کشور منطقه را و دلها را، تو چه میکنی؟
👈بیا باور کن دشمنانمان هم ماندهاند و از دشمنی این مرد پشیمان شدهاند!
👈او بینظیر است، افتخار میکنیم
به نفسش، به قدمش. به نورش، چشم اسلام و ایران روشن است.
لبیک یا خامنهای✌
❤عشق یعنی یک خمینی سادگی
عشق یعنی با علی دلداگی
عشق یعنی لا فتی الّا علی
عشق یعنی رهبرم سید علی
برای سلامتیشان صلوات: الّلهم صلّ علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم⚘
سخنرانی تکان دهنده ای از آیت الله خمینی که بسیاری نشنیده اند.
منبع : صحیفه نور / سخنرانی به مناسبت هفته #وحدت و تولد #پیامبر اسلام /سال 1360
👈 یوم الله واقعی روزی است که امیرالمونین علیه السلام شمشیرش را کشید و خوارج را از اول تا آخر درو کرد و تمامشان را کشت . ایام الله روزهایی است که خداوند تبارک و تعالی یک زلزله ای را وارد می کند ، یک سیلی را وارد می کند ، یک توفانی را وارد می کند ، به این مردم شلاق می زند که آدم بشوید .
امیرالمومنین اگر بنا بود مسامحه بکند شمشیر نمی کشید تا هفتصد نفر را یک جا بکشد .
شما آقایان علما چرا فقط سراغ احکام نماز و روزه می روید ؟ چرا هی آیات رحمت را در قرآن می خوانید و آیات قتال را نمی خوانید ؟ قران می گوید بکشید ! بزنید ! حبس کنید ، چرا شما فقط همان طرفش را گرفته اید که صحبت از رحمت می کند ؟ رحمت مخالفت با خداست ! محراب یعنی مکان حرب ، یعنی مکان جنگ ، از محراب ها باید جنگ پیدا شود ، چنانکه بیشتر جنگ های اسلام از محراب ها پیدا می شد.
پیغمبر شمشیر دارد تا آدم بکشد ، ائمه ما علیهم السلام همگی جنگی بودند ، همگی جنگی بودند ، شمشیر می کشیدند ، آدم می کشتند . ما خلیفه می خواهیم که دست ببرد ، حد بزند ، رجم (سنگسار) کند ، همانطور که رسول الله صلی اله علیه دست می برید ، حد می زد ، رجم می کرد. همانطورکه یهود بنی قریضه را چون جماعتی ناراضی بودند قتل عام کرد . اگر رسول الله فرمان داد که فلان محل را بگیرید فلان خانه را آتش بزنید ، فلان طایفه را از بین ببرید ، حکم به عدل فرموده است. زندگی بشر را باید به قصاص تامین کرد ، زیرا حیات توده زیر این قتل قصاصی خوابیده است . با چند سال زندان کار درست نمی شود ، این عواطف کودکانه را کنار بگذارید.
❇️ پاسخ
1⃣ #امام_خمینی (ره) در تاریخ ۲۰ دی ماه 1360 به مناسبت میلاد رسول اکرم و هفته دفاع مقدس، در دیدار اقشار مختلف مردم ، میهمانان خارجی ، روحانیون اهل سنت شرکت کننده در اردوی وحدت و کارکنان بنیاد مسکن با ایشان، سخنرانی کرده و به تشریح برکات انقلاب اسلامی پرداختند که هیچ کدام از مواردی که در شبهه آمده در سخنرانی ایشان وجود ندارد.
2⃣ تنها قسمتی از بخش اول شبهه، در سخنرانی ایشان که در تاریخ ۱۷شهریور ۵۸ ایراد نمودند وجود دارد، که با نیات پلیدی تفطیع شده است، برای واضح شدن موضوع قسمتی از اصل آن سخنرانی را در اینجا می آوریم.👇
"روزی که پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) هجرت کردند به مدینه، این روز یوم الله است.
روزی که مکه را فتح کردند، یوم الله است. یوم قدرت نمائی خداست که یک یتیم را که همه ردش کرده بودند، نمی توانست زندگی بکند تو وطن خودش، تو خانه خودش، بعد از چندی فتح مکه به دست او شد و آن قلدرها و آن ثروتمندها و آن قدرتمندها همه در تحت سیطره او واقع شد و فرمود (انتم الطلقاء) می گویند آزادتان کردم، بروید. این یوم الله است یوم خوارج، روزی که امیرالمومنین سلام الله علیه شمشیر را کشید و این فاسدها را، این غده های سرطانی را درو کرد این هم یوم الله بود. این مقدس هائی که پینه بسته بود پیشانیشان! لکن خدا را نمی شناختند، همین ها بودند که کشتند امیرالمومنین را. قیام کردند در مقابل امیرالمومنین سلام الله علیه، از لشکر خودش بودند، قیام کردند در مقابل او برای خاطر آن قضایائی که در صفین واقع شد و امام (علیه السلام) دید، که اگر اینها باقی باشند، فاسد می کنند ملت را، تمامشان را کشت، الا بعضی که فرار کردند.
این یوم الله بود. روزهایی که خدای تبارک و تعالی برای تنبیه ملت ها یک چیزهائی را وارد می کند، یک زلزله ای وارد می کند، یک سیلی وارد می کند، یک طوفانی وارد می کند که شلاق بزند به این مردم که آدم بشوید، اینها هم یوم الله است"⬇️
lish.ir/1Hgh
3⃣ بقیه مطالب شبهه، به هیچ عنوان نه در صحیفه امام و نه در هیچ منبع دیگری وجود ندارد و اصولا با ادبیات و سبک سخنرانی ایشان اختلاف بسیار زیادی دارد.
شبهه افکنان برای جلوگیری از رسوایی به شماره ی جلد و صفحه ی صحیفه ی امام که ادعا میکنند متن سخنرانی در آنجا وجود دارد، اشاره ای نکرده اند.
4⃣ آنان که اندک آشنایی، با عقاید امام خمینی(ره) دارند، می دانند که اینجور مطالب، فرسنگها با اعتقادات و افکار ایشان فاصله دارد و کسانی که آشنایی ندارند با یک جستجوی ساده به باطل بودن چنین شبهاتی پی خواهند برد.👌
📝 استاد پاسخگو: شریفی
روزی دانشجویان در محضر استاد دکتر *سید علی آزمایش*، استاد حقوق جزا و جرمشناسی پرسیدند که چرا استاد دانشش را در کتابی گردآوری نمیکند؟
استاد چهره درهم کشید که:
من کتاب بنویسم تا شما اعدام کنید و دست بِبُرید و سنگسار کنید؟
متشرعی از استاد پرسید مگر شما حدود و قصاص را قبول ندارید؟
استاد فرمود مگر میشود قبول نداشت؟ اتفاقآ من مدافع اجرای حدود و قصاص هستم!
همه در شگفت از پاسخ استاد بودند که کلاس تمام شده را دوباره آغاز کرد. همه سراپا گوش و چشم شدند. استاد طرح پرسشی کرد و به دانشجوی متشرع گفت:
فرض کن در بیابانی بی آب و علف که حتی جاده هم ندارد در حال رانندگی هستی. پس از ساعتی، پلیس جلوی شما را میگیرد و به شما میگوید چهار تا ورود ممنوع رفتهاید، پنج چراغ قرمز را رد کردهاید، شش تا سبقت غیرِمجاز داشتهاید. به آن پلیس چه میگویید؟
دانشجوی متشرع گفت:
استاد مزاح میفرمایید ... در بیابان چراغ قرمز و.. کجا بود؟
استاد فرمود:
"شما مزاح میفرمایید! مقدمهی اجرای حدود اسلامی عدالت اسلامی است!
شما نخست عدالت اسلامی را اجرا کنید که همان خیابان کِشی است سپس اجرای حدود کنید که همان جریمه است!
در عدالت اسلامی فقر نیست، بیکاری نیست، فساد نیست، رانت نیست، ستم نیست!
در جامعهای که بیکاری و فساد است و خبری از عدالت نیست، اجرای حدود معنا ندارد و اجرای حدود خودش نقض غرض است و خودش ستم است.
فقر قاتل ایمان است!
شما نخست عدالت اسلامی را اجرا کنید خودم برای اجرای حدود، کفن میپوشم!"
همه شرمسار شدند از این که از اسلام فقط ظاهرش را دیده بودند!
جامعه اسلامی شرط وجودیش عدالت است نه اجرای حدود!
❇️پاسخ
🔹 مغلطهی آشکار!! اگر طبق رویای این به اصطلاح استاد حقوق جزاء، رانت و فساد و دزدی و ستم و.... نباشد، پس اساسا چه کسی را میخواهند مجازات کنند؟!! ⁉️مجازات وقتی وجود دارد که فساد باشد و اساسا فلسفه مجازات مبارزه با همین مفاسدی است که این استاد! نام برده است. همین طرز تفکر ناشیانه نشان میدهد نویسنده، نه تنها استاد حقوق جزاء و جرم شناسی نبوده، بلکه حتی آشنایی اولیه با این مفاهیم را نداشته و تنها یک مغالطهی تکراری را از زبان یک استاد حقوق جزاء بیان کرده است.
☑️بله آنچه لازم است اینکه، در اجرای مجازات باید #عدالت را رعایت کرد و تبعیض قائل نشد. نه اینکه بگوییم تا عدالت در جامعه گسترش نیافته و رانت و فساد و تبعیض نابود نشده، حق اجرای مجازاتهای اسلامی را نداریم چون جامعه هنوز اسلامی نشده است.
📌همچنین وظیفهی حکومت ایجاد فضای مناسب اقتصادی برای مردم است و باید دانست که همانطور که در روایات هم آمده، $فقر گاهی به کفر منتهی میشود (که معنای صحیح آن به نظر نگارنده این است که جوان وقتی جامعه ی اسلامی را فقیر و جامعهی کفر را ثروتمند ببیند به کفر تمایل پیدا میکند) ولی این دلیل موجهی برای انجام جرم و خلاف نیست، زیرا معنای مفاهیمی مانند صبر و تقوا مقاومت در برابر کششهایی است که انسان را به خلاف سوق میدهد. بله یک وقتی است که فقر به حد اضطرار میرسد که آن از نظر نظام جزایی اسلام، رافع مسئولیت کیفری است.
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم