فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حجت الاسلام رهدار: سردار نظامی در حوزه فرهنگ باید سرباز باشد نه سردار!
#مدافعین_فرهنگی_حرم
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نگاهی به مصلحتاندیشیهای القاعده؛ از رابطه با آمریکا و سعودی تا ارتباط با ایران و سوریه
✂️برشهایی از متن:
📍از همان ابتدا، القاعده از تواناییاش برای بهرهگیری از منازعات بیندولتی آگاه بود. این گروه که در روزهای پایانی جنگ افغانستان و شوروی ایجاد شد، هیچگاه به صورت مستقیم تحت حمایت هیچ دولتی نبود با این حال القاعده به صورت غیرمستقیم، از حمایت ایالات متحده، عربستان و پاکستان برای مقابله با شوروی در افغانستان برخوردار بوده است. همین حمایتها باعث شد تا القاعده رشد کرده سرباز گیری کند و با آرمان مجاهدانه ضد شوروی خود توانست حامیهای مالی بسیاری پیدا کند.
📍 القاعده همچنین در دهه ۱۹۹۰ توانست با ایران روابطی برقرار کند. به غیر از حمایت دولتی و پناهدادن به اعضای القاعده معمولا این روابط پر تنش بوده که گاهی به دستگیری و آدمربایی میانجامیده که مجبور به تبادل زندانیان میشدند. علیرغم تفاوتهای چشمگیر بین یک حکومت دینسالار شیعی و گروه سنی جهادی بینالمللی، ایران ارتباطاتی با القاعده – هر چند ناپایدار – داشته است.
📍شواهد تاریخی اخیر نشان میدهد که تجدید جنگهای بیندولتی به توانمند شدن القاعده کمک خواهد کرد اما موضع ایدیولوژیک سازشناپذیر گروه داعش توانایی این گروه را برای ایجاد رابطه و استفاده از حمایت دولتها محدود خواهد کرد با این حال باید بدانیم که سرسختترین گروههای شبه نظامی نیز در طول زمان متحول خواهند شد. داعش ممکن است استراتژی فعلیاش را دوچندان کند و خودش را به عنوان تنها گروه جهادی نشان دهد که کمک دولتهای به زعم خودش نامشروع را رد میکند و یا اینکه با تقلید از گروه القاعده، با منعطف نشان دادن مواضعش، به دنبال بازسازی قدرتش باشد.
🖇متن کامل:
https://plink.ir/nQQcb
#القاعده
#سلفیت_جهادی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯بررسی فرازونشیبهای احزاب اسلامگرای سنّی افغانستان؛ چیزی از اسلامگراییِ اسلامگرایان باقی نمانده!
✂️برشهایی از متن:
📍ربانی از جمله افرادی بود که به مدارج عالی در الازهر رسیده بود و تحت تاثیر شدید اخوان قرار گرفته بود. بلافاصله پس از بازگشت دو جلد تفسیر «فی ظلال القرآن» سید قطب را به فارسی ترجمه کرد. برهانی کم کم وارد فعالیتهای سیاسی نیز شد. در این زمینه اشخاصی چون گلبدین حکمتیار، احمد شاه مسعود، انجینیر حبیب الرحمان و لطیف الرحمان از آموزه های برهانی متاثر شدند.
📍پس از سقوط نجیب و در زمان حکومت موقت دو ماهه به ریاست مجددی جنگ داخلی در گرفت. پس از پایان دوماه، شورای اهل حل و عقد ربانی را به عنوان رییس دولت معرفی کرد اما جنگها ادامه داشت تا اینکه به قول هابز «جنگ همه علیه همه» منجر به ویرانی کابل و برخی شهرهای دیگر و در نتیجه ضعف دولت مرکزی شد. در این دوره میتوانیم بگوییم که هیچ ردپایی از تفکر میان این سران و مجاهدین وجود نداشت. همه وعده ها راجع به حکومت اسلامی و شریعت فراموش شد و مسئله فقط قدرت بود و امتیاز.
📍پس از تشکیل حکومت حامد کرزی، اخوانی ها دیگر نقش چندانی ندارند، به گونه ای در هاضمه لیبرال دموکراسی هضم شدند. اگر چه همچنان بر سر یک سری سمبلها از جمله جهاد تاکید دارند ولی از آن ایده آلهای اولیه اخوانی و آرمان شهر مدنظرشان چیزی باقی نمانده است. به تعبیر دیگر این احزاب با احزاب سکولار فرق ماهوی ندارند، احزاب جمعیت و حزب اسلامی هر دو به دموکراسی، آزادی بیان، انتخابات، و مهمتر از همه حقوق بشر که خط قرمزشان بوده، تن داده اند.
📍در مورد جمعیت اسلامی باید بگوییم ما با یک حزب چندپارچه مواجه هستیم. صلاح الدین ربانی، عطا محمد نور، یونس قانونی، دکتر عبدالله هر کدام ساز خود را می زنند. احمد ضیا مسعود و خانواده مسعود در حاشیه عمل می کنند و در نتیجه پیش بینی می شود تا در آینده نامی از جمعیت اسلامی باقی نماند.
🖇متن کامل:
https://plink.ir/g5A5z
#افغانستان
#حزب_اسلامی_افغانستان
#حزب_جمعیت_اسلامی_افغانستان
#اسلامگرایان_افغانستان
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯اخوان سودان و تکرار تجربه ای آزموده
محمدرضا عشوری مقدم
📍تجربه تاریخی اخوان سودان در قبال «کودتا» نسبت به دیگر اخوانها موضعی متمایز است. شیخ حسن ترابی سه دهه قبل در ماجرای کودتای عمر البشیر علیه دولت صادق المهدی، سهم بسزایی ايفا کرد و خود یک پای کودتا بود. اما آنچنانکه در قاموس اخوان المسملين آمده، آنها نبايد با انقلاب و کودتا میانه خوبی داشته باشند. با این حال، بعد از سالها حتی در ماجرای سرنگونی عمر البشیر هم اخوانیها گرچه سردمدار نبودند اما آنقدر هم متفاوت از قبل عمل نکردند. همان ایام، عادل ابراهیم مرشد اخوان سودان اقدام نظامیان و برکناری البشیر را ستود و در بیانیهای رسمی آن را «گامی با اهمیت» خواند. عمده طیف های اسلامگرا در سودان، از «نوگرایانِ» حسن ترابی تا اخوانیهای سنتی و سلفیها نيز این «کودتا» را تایید کردند.
🖇ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/d5yrG
#اخوان_المسلمین
#سودان
#اخوان_المسلمین_سودان
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯گزارش راهبردی: روابط چین و اسرائیل و چشمانداز آن
📌روابط و مناسبات میان چین و اسرائیل طی سالهای گذشته به صورت گسترده توسعه پیدا کرده است؛ به گونهای که اسرائیل در طول این سالها برای گسترش دامنه روابط سیاسی و اقتصادیاش با یکی از کشورهای بزرگ که از قضا در حوزه اقتصادی از رشد سریع و روزافزونی برخوردار است، تلاش زیادی کرده است. این درحالی است که چین نیز برای استفاده از تکنولوژی اسرائیل تلاش میکند. در عین حال، طرف اسرائیلی به هیچ وجه مایل نیست که روابطش با چین به مناسبات استراتژیک و حیاتی آن با ایالات متحده آمریکا آسیب برساند. در واقع، این ماهیت روابط اسرائیل و آمریکا است که خطوط قرمز مناسبات تلآویو با پکن را مشخص میکند. در طرف مقابل، چین نیز به برقراری روابطِ فعّال با اسرائیل تمایل دارد اما میخواهد که این روابط در سایه ادامه پیدا کند تا بدینترتیب، چنین روابطی بر مناسباتش با کشورهای عربی و اسلامی تأثیر منفی نگذارد. علت این مسأله هم آن است که کشورهای عربی و اسلامی بازار سودمندی برای تجارت خارجی چین محسوب میشوند. از سوی دیگر، چین مایل است همچنان موضع سنتی خود در حمایت از مسأله فلسطین را حفظ نماید.
🖇ادامه این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/OAQAE
#اسرائیل
#چین
#روابط_اسرائیل_و_چین
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🌐 دوره آموزشی آشنایی با جریان تصوف در جهان اسلام
🔶 با حضور :
👈دکتر اکبر ثبوت(استاد دانشگاه و محقق در عرفان فلسفه)
👈هادی میرزایی(پژوهشگر عرفان و تصوف اسلامی)
🔹آخرین مهلت ثبتنام: سه شنبه 19 آذرماه
🔹زمان: پنجشنبه 21 آذرماه , ساعت 9:30 الی 15:30
🔻مکان: تهران, خیابان ولیعصر, بالاتر از چهارراه ولیعصر, خیابان رشت, بن بست اول, پلاک 67/2
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯آیا «حزب التحریر» برای برپایی خلافت همچنان روی ارتشها حساب میکند؟
📌در دهه 70 قرن گذشته بود که حزب التحریر تئوری سزارین را مطرح کرد و پس از مدتی با تطبیق دادههای میدانی مشخص شد که مقصود حزب از این تئوری درخواست کمک از کسانی است که توانایی انجام کودتای نظامی را دارند. اما آیا آنها هنوز هم بر تئوری خود پافشاری میکنند؟
🖇ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/1IVbS
#حزب_التحریر
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯مروری بر 600سال حاکمیت فرهنگ و زبان فارسی بر هند/مرکز زبان فارسی هند بود نه ایران!
📌هند نه تنها زبان پارسی را پذیرفت بلکه به سرعت تبدیل به مرکزی شد که فرهنگ پارسی را تولید و به دیگر نقاط صادر میکرد. در دوره ۶۰۰ ساله بعدی، هندوستان -و نه ایران- به مرکز اصلی فرهنگ لغت فارسی در جهان تبدیل شد. اولین گلچین بزرگ شعر فارسی نه در آسیای مرکزی و نه در فلاتهای ایران بلکه در جنوب پنجاب گردآوری شد. با جمعیت هفت برابری فارسی زبان در هند نسبت به ایران، تا سال ۱۷۰۰ این سرزمین مرکز اصلی ادبیات و دانش زبان فارسی بود.
🖇ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/zBEoY
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯هسته بین الملل مرکز راهبری ورثة الانبیاء برگزار میکند:
📌انصارالله یمن؛ ریشه های فکری و عملکرد سیاسی
با حضور:
سیدمحمدرضا سیداحمد، کارشناس مسائل یمن
📆شنبه 23/ 9/ 98 ساعت 15
قم، میدان سپاه، خیابان شهید اخلاقی، مابین تقاطع گلستان و مفتح، پ 110، ساختمان شهید شرعی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 زوایای مخفی فعالیتهای آمریکا در یمن در مستند «آمریکا و القاعده در یمن»/ آمریکا واقعا با القاعده میجنگد؟
📌 سالهاست که روزانه در نقاط مختلف جهان اسلام بر سر افرادی آتش ریخته میشود که آمریکاییها مدعیاند از اعضای القاعده هستند. به اعتراف بسیاری از کارشناسان غربی همین حملات گاه و بیگاه آمریکاییها به خانه و کاشانه مردم است که القاعده و امثال آن را ایجاد و تقویت کرده است. در مستند «آمریکا و القاعده در یمن» با گوشهای از زوایای مخفی جنگ میان آمریکا و القاعده در یمن آشنا میشویم. این مستند توسط پایگاه اینترنتی «شعوبا» ترجمه و زیرنویس شده است.
🖇 این مستند را در لینک زیر مشاهده و دانلود کنید:
https://plink.ir/HsARZ
#القاعده
#سلفیت_جهادی
#القاعده_یمن
#جنگ_القاعده_و_آمریکا
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯مقایسه اسلامگرایی در تونس و الجزایر؛ جنبشی نخبگانی در کنار حرکتی مسلحانه
✂️ برشهایی از متن:
📌 در تاریخ معاصر جهان اسلام، دقیقا در دوره استعمار است که جریان اسلامگرا به طور خاص و متمایز شکل میگیرد و قوام مییابد. تا پیش از این دوران با یک جامعه سنتی مواجهیم که همگی مسلمانند. اما زمانی که این جوامع با مظاهر مدرنیته مواجه شده و مدرنیته را درون خانه خود و نه پشت در (که به خاطر حضور مستقیم و فیزیکی استعمار و نزدیکی به غرب بوده) احساس میکنند، بحران هویت گستردهای این دو جامعه را فرا میگیرد. در این شرایط بحران هویت، جریانهای اسلامگرا برای حفاظت از هویت اسلامی البته با شیوههای متفاوت احساس مسئولیت و وظیفه کرده و وارد میدان میشوند.
📌 در تونس این جریان، شهری و نخبه گرا است که منابع انسانی خود را عمدتا از محیطهای دانشگاهی و آکادمیک میگیرد اما در الجزایر برعکس، عمده جریانهای اسلامگرا از دل قبایل و روستاها و از دل خانقاهها بیرون می آید.
📌 اساسا تصوف در شرق دنیای اسلام با تصوف در غرب دنیای اسلام بسیار متفاوت است. چیزی که در اینجا از تصوف در ذهن ماست بیشتر خرقه، خانقاه و کشکول و بیتوجهی به امور دنیوی است. اگرچه در شرق هم نمونههایی ازفعالیت تصوف را داریم، مثل نقشبندیه در پارهای از دوران حیات خود و یا جریان قادریه در قفقاز که در برابر روسیه قیام کردند، اما قاطبهی تصوف در شرق یک جریان عزلتگرا و حاشیهنشین است. ولی در مغرب تصوف آمیخته با زندگی مردم است. در آنجا صوفیه همان کاری را انجام میدهد که روحانیت در شرق انجام میدهد.
🖇 متن کامل:
http://rizy.ir/W75
#الجزایر
#تونس
#اسلامگرایی_در_تونس
#اسلامگرایی_در_الجزایر
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯بازگشت پدرخوانده دلار و کودتا به سوریه
هادی معصومی زارع
✂️برشهایی از متن:
📍سوریه امروزین از یک جنگ ویرانگر داخلی خارج شده است که حجم خسارت های آن معادل ده تا پانزده برابر تولید ناخالص داخلی این کشور ارزیابی می شود. از این رو دوره جدید را باید دوره سازندگی سوریه عنوان کرد. نظام فعلی سوریه اگرچه با کمک های ایران و روسیه و همپیمانانشان توانست در دوره جنگ دوام بیاورد با این حال معلوم نیست که بدون کمک ایشان دوام و ثبات چنین نظامی و نیز موفقیت آن در خروج از بحران سازندگی در دوره پیش رو تا چه اندازه قابل تحقق باشد.
📍وخامت وضعیت اقتصادی سوریه در ماه ها و هفته های اخیر و سقوط ارزش لیره این کشور، افزایش قیمت کالاهای اساسی ، سخت تر شدن وضعیت معیشتی مردم و فراتر از همه بحران سوخت و انرژی، نگرانی ها را در خصوص احتمال انفجار مجدد مردمی و اعتراضات خیابانی را افزایش داده است.
📍امروزه چنین ذهنیتی در حال غلبه در سطح منطقه است که در پیش گرفتن الگوی مقاومت، نتیجه ای جز تحمیل جنگ و تحریم و در نهایت عقب ماندگی و فلاکت نخواهد داشت. وصول سوریه به چنین مرحله ای پس از سال ها جنگ و تحریم و دست و پا زدن این کشور برای خروج از وضعیت فعلی، می تواند محرک لایه ای در ساختار سیاسی-امنیتی این کشور باشد که منفعت را حتی در برکناری بشار اسد از طریق یک کودتای نظامی ببیند.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/YzY
#سوریه
#امارات
#روابط_سوریه_و_امارات
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯تصویب لایحه بازنگری در قانون تابعیت هندوستان و آینده نامعلوم مهاجران مسلمان
سید روح الله رضوی
✂️برشهایی از متن:
📌نکته تحریک کننده این قانون آنجاست که از میان سه کشور با اکثریت قاطع مسلمان پاکستان، افغانستان و بنگلادش، تنها به آن دسته از مهاجران قبل از سال 2014 حق تابعیت ارائه میشود که مسلمان نباشند! تصویب این قانون در پی لغو خودمختاری و ایالت بودن جامو و کشمیر به عنوان تنها ایالت مسلمان نشین هند، حکم دادگاه عالی بر سر مسجد بابری (که دولت در آن موثر بوده است) و فشار بر مسلمانان ایالت آسام برای بازگشت به بنگلادش خلال ماه های گذشته، برای مسلمانان هندوستان معنا و مفهومی چون خورشید در روز روشن دارد: این کشور جای مسلمانان نیست!
📌از نخستین تاثیرات این قانون فشار بر روی ده ها هزار آواره روهینگیای تبار ساکن در مناطق مختلف کشور هندوستان است که متاسفانه در بدترین شرایط ممکن به سر می برند. فضای اسلام هراسانه حاکم شده بر هند در کنار رویکردهای ناسیونالیستی تند این روزهای هند، اساسا زیست ده ها هزار تن از آوارگان روهینگیایی را در شهرهای مختلف هندوستان با مشکلاتی متعدد همراه کرده بود.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/Bcq9
#مسلمانان_هند
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نقدی بر مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی»؛ داعشهراسی برای طالبانستایی!
علیرضا صالحی
✂️برشهایی از متن:
📌اگر بخواهیم محتوا و پیام اصلی مستند را به طور خلاصه بگوییم این است که: «طالبان افغانستان گروهی در حال جنگ با بیگانگان آمریکایی است. علاوه بر این، حضور و قوت طالبان در کشور فایده دیگری هم داشته است: جلوگیری از نفوذ داعش در منطقه»
📌اگر به حضور جدی داعش در افغانستان معتقد باشیم، پایگاه اصلی آن در شرق است نه در شمال. گروههایی که رویکرد جدی داعش گونه دارند در ارتباط با گروههای پاکستانی «لشکر طیبه» و «تحریک طالبان پاکستان» در شرق افغانستان از جمله ولایت ننگرهار شکل گرفته اند. داعشِ شرق است که حملات خونین به شهرها از جمله کابل و مناطق شیعه نشین را طراحی می کند. آن داعشی که خطرناک است و ترس دارد داعش شرق است.
📌این روایت از افغانستان در راستای روایتهای رایج رسانه های ایرانی از افغانستان است و در ادامه همان مسیر تعریف می شود. روایتی که اذهان عمومی با آن خو گرفته است و پر است از جنگ، خشونت و خونریزی در افغانستان.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/k73d
#افغانستان
#طالبان
#داعش_در_افغانستان
#سلفیت_جهادی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯تجربهنگاری خیریه بینالمللی انفاق؛ باید از مرزهای مذهبی و سیاسی عبور کرد
📍خیریه انفاق اولین و تنها خیریه ایرانی است که خارج از مرزهای جغرافیایی ایران فعالیت میکند.
فاطمه خطیب، مدیر این خیریه معتقد است یکی از مسائلی که باعث اثرگذاری فعالیتهای این خیریه و اعتماد خیرین با سلیقههای مختلف سیاسی و مذهبی شده، نگاه انسانی خیریه فارغ از هرگونه جناحبندی سیاسی و قومی و مذهبی بوده است.
📌مدیر خیریه بین المللی انفاق در یادداشتی از تجربیات خود در فعالیتهای خیریهای بینالمللی میگوید.
🖇این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
http://rizy.ir/zsF
#تجربه_نگاری
#خیریه_بین_المللی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نگاهی به آمار اسلامهراسی در اروپا؛ افزایش عجیب حمله به مسلمانان/اکثر قربانیان زن هستند
✂️برشهایی از متن:
📌سازمان مستندسازی اسلام هراسی و نژادپرستی علیه مسلمانان در اتریش در گزارش 2018 خود از افزایش 74 درصدی حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان خبر میدهد. جمعیت ضد اسلامهراسی در فرانسه (CCIF) افزایش 52 درصدی حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان در فرانسه را به ثبت رسانده است. نهادهای دولتی انگلیس از افزایش 40 درصدی وقایع تبعیض دینی در سالهای 2017-2018 نسبت به سالهای 2015-2016 خبر میدهند. در همان دوره افزایش 50 درصدی حملات به مکانهای عبادی به ثبت رسیده است. سازمانهای مبارزه با تبعیض (AVDS) در هلند اعلام کرده است که 91 درصد از 151 واقعه تبعیض دینی که به پلیس گزارش شده است در مورد مسلمانان اتفاق افتاده است. سازمانهای مبارزه با تبعیض از مسجل شدن 304 حادثه تبعیض دینی خبر میدهد که دوسوم آنها علیه مسلمانان به وقوع پیوسته است.
📌زنان مسلمان بخش بزرگی از قربانیان اسلام هراسی را تشکیل میدهند و در این حملات، زنان محجبه به صورت ویژه مورد هدف قرار میگیرند. به عنوان نمونه، جمعیت ضد اسلامهراسی در فرانسه (CCIF) اعلام کرده است که 70 درصد از قربانیان فعالیتهای اسلام هراسی در فرانسه را زنان تشکیل میدهد. حملات صورت گرفته علیه زنان مسلمان، در کنار حملات لفظی، ممانعت از دسترسی به خدمات و کشف حجاب اجباری زنان محجبه، به تجاوز جنسی و حملات فیزیکی ارتقاء یافته است.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/hXW
#اسلام_هراسی
#مسلمانان_در_غرب
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯جماعت تبلیغی و مشکل توقف در مکه!
علیرضا کمیلی
✂️برشهایی از متن:
📌مهمترین مساله جماعتی ها بنظر من توقف در فضای مکه و عدم انتقال به مدینه است! مدینه شهری است که نماد عبور از دعوت به مثابه یک مرحله و آغاز مرحله تحقق و اجراست. گرچه دعوت همواره و همه جا نیاز است ولی در جامعه مسلمین خصوصا آنان که دچار مشکلات عدیده هستند، تمرکز انرژی ها بر دعوت شایسته نیست و این جریان اجتماعی گسترده، توان ارائه خدمات مختلفی به مردمان محروم سیستان و بلوچستان را دارد ولی خب چنین نگاهی اساسا در آنان نیست!
📌آنان امر به معروف و نهی از منکر را به مساله دعوت تقلیل داده اند. حال آنکه می دانیم «اقربکم الی الله یوم القیامه انفعکم للناس» و وقتی کسی درگیر فقر و ناتوانی است «کاد الفقر ان یکون کفرا» لذا شایسته است که به ابعاد اجتماعی زندگی یک مسلمان نیز توجه شود و احیای وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنان نیز به عنوان تکلیف شرعی محسوب گردد.
📌جریان جماعت برای مناطق کم برخورداری که در شبه قاره مشابه آن زیاد است یک حرکت مبارک برای پیوند دادن مردم و جوانان با دین است ولی عدم تعمیق دینی آن و نیز باقی ماندن در دعوت زبانی و عدم ورود عملیاتی به حل مسائل مردم می تواند آنرا دچار انحراف یا تکرار و اثربخشی اندک کند.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/SvJ6
#جماعت_تبلیغ
#دیوبندیه
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯چرا ابن تیمیه مهم است؟/ میراث نظری ابن تیمیه برای مصلحان دینی
✂️برشهایی از متن:
📌نگاهی گذرا به جریانات مختلف و متعدد اهل سنت نشان می دهد که ابن تیمیه نه تنها صرفا «پدر وهابیت» نیست، که اکثر جریانات اهل سنت هریک از وجهی از وجوه اندیشه ابن تیمیه تاثیر گرفته و برای وی احترام زیادی قائل اند. از میان جریانات به شدت متنوع اهل سنت که با یکدیگر اختلافات زیادی نیز دارند، صرفا صوفی های دوآتشه – و نه همه صوفیان – هستند که ابن تیمیه را قبول ندارند و علنا بر او می تازند. این یعنی ما با یک شخصیت به شدت پیچیده و ذوابعاد طرف هستیم که با آرای خود توانسته طیف عظیمی از جریانات مختلف فکری را – از روشنفکری متمایل به غرب گرفته تا میلیتاریسم تکفیری داعشی – جهت دهی کند.
📌میراث نظری ابن تیمیه و ساختارشکنی که او در ساختار معرفتی اهل سنت ایجاد کرد، علاوه بر مصلحان مسلمان، برای روشنفکران غرب گرایی که به دنبال ارائه برداشت هایی نو و متجددانه از اسلام بودند نیز مورد استفاده قرار گرفت. ابن تیمیه چارچوبهای سنتیِ فکرِ دینی در اهل سنت را درهم شکست و این مهم ترین کار او بود. او حصار مذاهب چهارگانه فقهی و مذاهب دوگانه کلامی را فروریخت و آنها را از مشروعیت انداخت. درواقع ابن تیمیه امکانی فراهم کرد برای نواندیشی دینی و طرحی نو درانداختن. ابن تیمیه به متفکران اهل سنت کمک کرد که حرف های نو بزنند و نظریات بدیع ارائه دهند.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/T0EG
#ابن_تیمیه
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📌هسته بین الملل مرکز راهبری ورثة الانبیاء برگزار میکند:
🎯 موانع تحقق وحدت اسلامی در تجربه 40 ساله جمهوری اسلامی
باحضور:
علیرضا کمیلی، کارشناس مسائل جهان اسلام
📆دوشنبه 2 / 10 / 98 ساعت 18
قم، میدان سپاه، خیابان شهید اخلاقی، مابین تقاطع گلستان و مفتح، پ 110، ساختمان شهید شرعی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯درباره مشاوران غربی حکام خلیج فارس؛ استراتژی بقا دروغ گفتن نیست، کم گفتن است!
✂️برشهایی از متن:
📌با گذر زمان متخصصین با محیط سیاسی استبدادی این کشورها سازگار شده و یاد میگیرند که توصیه و مشاورههای خود را محدود کرده یا تغییر دهند. ابتدا متوجه میشوند که علیرغم تعهدات اولیه، متخصصین خارجی ممکن است به راحتی از کشور اخراج شوند و مشاوران داخلی نیز ممکن است بدون ادای هیچ توضیحی، تنزل درجه پیدا کنند.
📌سران حاکم در تلاش اند تا برای حل مشکلات خود، راه حلی بیابند که معجزه کند. مثلا میگویند چگونه میتوان بدون افزایش قیمت، مصرف انرژی را کاهش داد؟ وقتی در جواب میگویی این کار شدنی نیست میپرسند؛ خب دیگر کشورها برای مقابله با این مشکل به چه راهحلی رسیده اند؟ جواب میدهیم که باید قیمت را افزایش دهید که پاسخ میدهند این کار شدنی نیست و این مکالمه میتواند ساعتها ادامه داشته باشد و در آخر پادشاه یا حاکم میگوید؛ باید برای من راهحلی پیدا کنید، شما متخصص هستید و قبلا این کار را انجام داده اید.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/OGi
#خلیج_فارس
#حکام_خلیج_فارس
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نگاهی به زندگانی و اندیشه عصام العطار؛ پرچمداری اعتدال در دل اخوان سوری
محمد قطرانی
✂️برشهایی از متن:
📌اخوان المسلمین سوریه در میان تمامی شاخههای اخوان به نگاهی تندتر معروف است. شاید در هیچ کشوری به اندازه سوریه گفتمان دعوتی حسن البنا نقض نشده باشد؛ سوریها از همان دهه 60 به مبارزه مسلحانه علیه حکومت بعثی سوریه دست زدند و مبارزین شاخصی همچون مروان حدید به عنوان طلیعهداران حرکتهای جهادی، وابستگی روشنی به اخوان سوریه داشتند. اما تمام ماهیت اخوان المسلمین در سوریه این گونه نیست. بلکه در همان دوران، افرادی در اخوان سوریه حضور داشتند که به نگاهی منفتح نسبت به تمامی گروهها و احزاب معروف بودند. شاخصترین فرد در این میان کسی نیست جز عصام العطار مراقب عام اخوان المسلمین در دهه های 70 و 80.
📌اگرچه عصام در اخوان جایگاه ویژه ای داشت اما به تدریج اختلافاتش با اغلب اعضای اخوان به گونه ای پیش رفت که ناچار شد از اخوان جدا شود. فشارهای حزب بعث در سوریه و اعلام حالت اضطراری از سال 1963، در میان اخوانیهای سوریه گزینه جهاد و مبارزه را بیش از پیش زنده کرد. مروان الحدید از حماه در سال 1964 قیام کرده و جسته و گریخته اقداماتی را انجام میداد. اخوانیهای جبهه شمال سوریه(شامل حلب، حماة و...) قائل به مبارزه مسلحانه بودند و عصام نه؛ به تدریج انشقاق گسترده ای میان اخوانیهای سوریه ایجاد شد. دفتر دمشق به رهبری عصام العطار و دفتر حلب به رهبری عبدالفتاح ابوغده.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/A3WU
#اخوان_المسلمین
#اخوان_المسلمین_سوریه
#عصام_العطار
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نتایج نظرسنجی پیو در لبنان؛ نارضایتی اقتصادی 84 درصدی، ناامیدی سیاسی 76درصدی
✂️برشهایی از متن:
📍 نظرسنجی دیگری در تابستان 2019 نشاندهنده نارضایتی گسترده در موارد دیگر بود. بیش از دو سوم (76%) قشر بزرگسال در مورد آینده سیاسی کشورشان خوشبین نبوده، 72% اعتقاد دارند که تصمیمات دولت به نفع همه مردم نیست، 67% از نحوه اجرای دموکراسی در کشورشان ناراضی بوده، و 66% عقیده دارند بیشتر منتخبین اهمیتی به آنچه مردم از آنها انتظار دارند، نمیدهند.
📍 در یک نظرسنجی در میانه سال 2019، 84% لبنانیها وضعیت اقتصاد کشورشان را «بد» توصیف کردند و این در حالی بود که نیمی از این تعداد، این وضعیت را «خیلی بد» می دانستند. همچنین حدود نیمی (49%) از آنها ادعا داشتند که کودکان امروز، در آینده وضعیت بسیار بدتری از والدینشان خواهند داشت.
🖇 متن کامل:
http://rizy.ir/JkM
#لبنان
#اعتراضات_لبنان
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯تصویر ایران و اسرائیل در رسانههای سعودی، در کنار اسرائیل در جنگ با «دشمن شماره یک»!
✂️برشهایی از متن:
📌در گیرودار بروز تنش در روابط ایران و عربستان و وقوع «نبرد نفوذ» میان دو کشور در منطقه، نقش برخی از نویسندگان سعودی و افراد صاحبنظر که خواستار مواجهه با ایران، «پروژه طایفهگرایی» آن در منطقه و مقابله با برنامه هستهایاش هستند، برجسته شد. این دست از افراد، ایران را «دشمن شماره یک» میدانند؛ دشمنی که باید به طور کامل روی آن متمرکز شد. آنها همچنین صراحتا مطالبه «صلح با اسرائیل» را مطرح کرده و حتی برخی، حمایتشان از آن را مخفی نمیکنند. آنها بر این باورند که در صورت ورود اسرائیل به جنگ با ایران، باید با تمام وجود در کنار تلآویو ایستاد.
📌مقالات صاحبنظران سعودی درخصوص ترسیم ویژگیها و ابعاد تصویر اسرائیل، بر این مسأله تأکید میکنند که اعراب هیچ گزینهای جز صلح با اسرائیل و امضای توافقنامه صلح فراگیر با آن از یک سو، و متمرکز شدن بر مواجهه با پروژه ایران در منطقه از سوی دیگر، ندارند.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/Iosy
#عربستان
#رسانه_های_سعودی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
شعوبا
🎯آیا «حزب التحریر» برای برپایی خلافت همچنان روی ارتشها حساب میکند؟ 📌در دهه 70 قرن گذشته بود که حز
🎯 جوابیه حزبالتحریر به گزارش «آیا حزبالتحریر برای برپایی خلافت همچنان روی ارتشها حساب باز میکند؟»
📌 پیشتر در گزارش «عربی 21» به خطمشیِ «حزب التحریر» از زمان تأسیس آن توسط «تقیالدین نبهانی» روحانی فلسطینی در سال 1953 پرداخته شده بود. در گزارش مذکور عنوان شده بود که یکی از خطمشیهای اصلی حزب التحریر، درخواست کمک از ارتشها با هدف ازسرگیری حیات اسلامی به منظور برپایی خلافت بوده است.
حال این حزب جوابیهای در این باره صادر کرده است.
🖇متن کامل این جوابیه را در لینک زیر بخوانید:
http://rizy.ir/XX3
#حزب_التحریر
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba