#کلوچه
1لیوان آب ولرم
1لیوان شیر ولرم
11 گرم پودر مایع خمیر
1عدد تخم مرغ سفیدش برای مواد زردش واسه روی کلوچه ها
1لیوان روغن مایع
یه قاشق مربا خوری نمک
یه قاشق غذاخوری شکر
آرد هم 4لیوان بریزید وقتی دیدیدخمیر میچسبه به دستتون کم کم بازهم بریزید تا یه خمیر نرم به دستتون بیاد
آب و شکر و مایع خمیر را تو یه کاسه مخلوط کنید بگذارید10 دقیقه بمونه در جای گرم تا دوبرابر بشه
بعد آرد روغن،شیر و نمک را اضافه کنید یه خمیر نرم به دست بیارید
من گذاشتم خمیر یه ساعت استراحت کرد و در دمای 180 درجه به مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار میدید تا بپزه
میانش هم هرچی دلتون بخواد میتونید بگذارید
نوش جان😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کتلت_گوشت_کوبیده
اگه گوشت کوبیده از آبگوشت اضافه مونده و نمیخوایم دوباره تکراری استفاده کنیم
گوشت کوبیده را خوب له کردم ،بعد آرد نخودچی ، یه عدد تخم مرغ و نمک و ادویه را زدم بهش و ورز میدیم
بعد که سرخ کردیم ،یه مقدار سس درست میکنیم و کتلتها را لایه لایه میچینیم و سس را میریزیم روی کتلتها ،البته روی هر لایه میریزیم
بعد،درب تابه را میگذاریم و ده دقیقه میگذاریم دم بکشه
البته هر چه نازک تر سرخ بشه خوشمزه تر میشه
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#مراحل_روغنگیری_از_سرشیر👇
دوستان گلم سلام ، من و خانوادم چون اصلا سرشیر دوست نداریم ، همیشه شیر محلی رو که می جوشوندم سرشیرش رو دور می ریختم تا اینکه یه نفر بهم یاد داد که اونا رو توی فریزر جمع کنم و بعد یه مدت ازش روغن بگیرم
به خاطر همین شیر رو بعد از خنک شدن توی یخچال میگذارم تا قشنگ ببنده و بعد سرشیرش رو جدا می کنم
حدودا دو سه ماه که جمع شد از فریز بیرون میارم تا یخش باز بشه بعد توی یه قابلمه یا تاوه دیواره بلند می ریزم و با قاشق کمی هم می زنم و شعله رو روشن می کنم
کم کم شروع می کنه به روغن انداختن فقط باید چند دقیقه ای یک بار هم بزنید چون زود ته می گیره
خدارو شکر دیگه سرشیرهام اسراف نمیشه
روغنش هم که عطر و طعم فوق العاده ای داره
یا علی
@sofrebanovanbeheshti
#کتلت_بلغور_گندم 👇
۳تا سیب زمینی متوسط رو آب پز کردم ورنده کردم
یک پیمانه بلغور ریز رو با ۱/۵لیوان آبجوش خیس کردم و درب ظرف رو گذاشتم ونیم ساعت گذاشتم بمونه تا بلغور خیس بخوره ونرم بشه (بلغور باید نرم نرم باشه)
میتونید با کمی آب بگذارید بپزه وآبشو بکشه و اصلا آب نداشته باشه و کاملا نرم بشه یک عدد پیاز درشت هم رنده کردم
تو یه کاسه سیب زمینی رنده شده،
بلغور خیس خورده وپخته شده و پیاز رنده شده و
نصف قاشق رب گوجه ونصف قاشق رب فلفل
و۳ قاشق غذا خوری پر آرد و نمک و زردچوبه و فلفل و پودر سیر
یک عدد تخم مرغ
هم اضافه کرده خوب مخلوط کرده وبا دست ورز دادم( باید خوب ورز داده بشه )
بعد با دست شکل دادم و مرتب دستمو به آب زدم چون مایه چسبناکه و کناره های کوکو را مرتب کردم وتو روغن داغ سرخ کردم
حرارت رو کم کنید وتو ظرف کوچیک وگود با روغن نسبتا زیاد سرخ کنید تا کوکو هاتون خوشرنگتر وخوشمزه تر بشه
و تا یه طرفش کاملا سرخ نشده طرف دیگه رو برنگردانید وگرنه کتلت وا میره
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇
@sofrebanovanbeheshti
#حلیم_با_گوشت_گوسفندی 👇
سه لیوان گندم رو ۲ ساعت خیس میکنیم بعد میگذاریم خوب بپزه
۱۰ دقیقه مونده خاموش کنیم ۵۰ گرم کره را با کمی نمک ونصف ق چایخوری دارچین اضافه میکنیم
بعد که خاموش کردیم میریزیم توی مخلوط کن
خوب له که شد از صافی رد میکنیم
وبعد دوباره توی قابلمه ریخته روی شعله کم
بعد یک لیوان گوشت گوسفندی که جدا پختیم با نمک ریش ریش میکنیم وبه حلیم اضافه میکنیم تقریبا نیم ساعت دایم هم میزنیم وبعد اماده هست باشکر ودارچین وکنجد نوش جان میکنیم😉
@sofrebanovanbeheshti
#نان_خانگی_ساده 👇
مواد لازم برای۱۰ نفر
تخم مرغ ۲ عدد
روغن مایع ۱ استکان
خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
شکر 2 قاشق غذا خوری
شیر یا آب ۲ لیوان
زعفران به مقدار لازم
آرد به مقدار لازم
نمک یک قاشق چای خوری
کنجد به مقدار لازم
۱- در یک ظرف خمیرمایه و شکر و یک لیوان شیر یا آب را مخلوط کنید و بگذارید خمیرمایه به عمل بیاد.
۲- در ظرف دیگری نمک و روغن و زعفران و یک لیوان آب یا شیر یک عدد تخم مرغ کامل و یک عدد سفیده تخم مرغ را بزنید زرده را برای رومال نان نگه دارید... همه موادرا با همزن دستی مخلوط کرده...
۳- خمیر مایه به عمل آماده را به مخلوط بالا اضافه کنید و هم برنید...
۴- در این مرحله آرد رو بغل دستتان بگذارید و کم کم به مواد اضافه کنید و ورز دهید تا زمانی که خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد و به دست نچسبه...
۵- روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک ساعت استراحت دهید بعد یک ساعت هرطوری که دوست دارین شکل بدین و روش رو با زرده تخم مرغ و کنجد و گردو تزیین کنید و در فر به مدت 45 دقیقه و 180 درجه بگذارید بپزد...
سایر نکات
بستگی به خودتان دارد که شیر برنید و یا آب با هردو خوشمزه و پوک میشه...
من برای رومال نان به زرده تخم مرغ یکم زعفرون میزنم تا رنگش قشنگتر بشه...
تو فرتون حتما یه کاسه آب ولرم بگذارید.
@sofrebanovanbeheshti
#فلافل👇
نخود نیم کیلو
پیازدرشت 1عدد
سیب زمینی کوچیک ۲ عدد
سیر ۸ حبه
فلفل تند به دلخواه
ادویه مخصوص فلافل ۱ قاشق غذاخوری شامل تخم گشنیز
پودر کاری ۱قاشق غذاخوری
جعفری ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ ،۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
نمک وفلفل
نخودرا از شب قبل خیس کردم ونخودرو سه بار چرخ کردم
سیب زمینی پخته رو چرخ کردم بعد پیاز رو چرخ کردم و جعفری و ادویه ها رو افزودم روغن هم اضافه کردم
بعد خوب ورز دادم وبعد با قالب تو روغن فراوون و داغ با حرارت متوسط سرخ کردم.
( بجای قالب میشه اندازه یک قاشق برداشت و گرد کرد)
@sofrebanovanbeheshti
#کلوچه_فومن👇
آرد سفید2 ، 1/2پیمانه (400گرم)
نمک1/8ق چایخوری
بکینگ پودر1/2ق چایخوری
پودر هل1/2ق چایخوری
پودر قند1ق غذاخوری
کره100گرم
روغن جامد80گرم
شیر نصف پیمانه
زرده تخم مرغ 1عدد
همه مواد خشک رو باهم مخلوط میکنیم
کره و روغن جامد رو باهم ذوب میکنیم
به آردمون اضافه میکنیم ورز میدیم تا حالت پودری شود، زرده تخم مرغ رو با چنگال کمی هم میزنیم و همراه شیر به مواد قبلی افزوده ورز میدهیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد، و روی مواد را پوشانده نیم ساعت استراحت میدهیم.
مواد میانی
گردو خرد شده 80گرم
شکر80الی100گرم
پودر جوز هندی1/2ق چایخوری
پودر هل1/2ق چایخوری
پودر دارچین 2ق چایخوری
گلاب1الی2 قاشق اختیاری
همه موادرو باهم مخلوط میکنیم، مقداری از خمیر مثلا80گرم را برداشته با دست گرد میکنیم وسط آن را بادست حفره ایجاد میکنیم و خمیر را میبندیم یا به اصطلاح بقچه میکنم و کمی با دست یا وردنه پهن کرده و قالب را ابتدا در آرد زده میتکانیم و کلوچه را مهر میکنیم، چند قسمت از کلوچه را با چنگال میزنیم تا پف نکند، سپس با زرده تخم مرغ و زعفران رومال میکنیم.
و در فر 180درجه حدود 20دقیقه یا تا وقتی طلایی بشن میپزیم.
با فر برقی دمای 160درجه بمدت20الی25 دقیقه کافیه.
@sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_نان_برنجی_های_کرمانشاه_با_روغن_حیوانی👇
آردبرنج ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم یا نصفشو میتونید روغن زرد بریزید
پودرقند ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
گلاب یک دوم پیمانه
دارچین وتخم خرفه برا تزیین
زعفران هم دلخواه
زرده وسفیده تخم مرغ ها رو از هم جدا میکنیم وسفیده رو خوب میزنیم
بعد روغن وپودر قند وزرده ها رو همراه زعفران خوب مخلوط میکنیم سپس ۳ ق غ خوری از سفیده رو به موادمون اضافه میکنیم ودر نهایت گلاب وآرد برنج اضافه میکنیم وخمیر میشه
اگه شل شد آرد رو تاجایی اضافه میکنیم که خمیر به دست نچسبه
بعد خمیر رو به مدت ۲۴ ساعت در کیسه فریزر میگذاریم یخچال
بعد ۲۴ ساعت از یخچال در میاریم دوباره ورز میدیم خمیر را روی میز باز کرده .
با قالب گرد کوچیک قالب میزنیم وبا فاصله رو سینی که روش کاغذ روغنی پهن شده میچینیم وبا مهره های مخصوص روش طرح میندازیم وبه دلخواه روش خرفه یا دارچین میپاشیم داخل فر طبقه وسط دما ۱۸۰ درجه مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه
واما نکته های این شیرینی👇
حتما روغن جامد استفاده بشه
شیرینی رو وقتی که داغه از سینی فر جدا کنیم وگرنه پودر میشه
@sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_اسکار👇
50گرم روغن صاف قنادی یا جامد
25گرم کره
1پیمانه آرد(125گرم)
یک سوم پیمانه یالیوان پودر قند(50گرم)
تخم مرغ1عدد
پودر هل نصف ق چایخوری
وانیل نوک ق چایخوری
گردوی خورد شده یا کنجدیا پودرنارگیل
🍰🍰روغن وکره روکه تو دمای محیط گذاشتیم نرم شدن به همراه پودر قند که روی روغن وکره مون الک کردیم
انقدر باهمزن میزنیم تا سفید وپوک بشن،بعد زرده تخم مرغ رو جداکرده وبه همراه پودر هل و وانیل اضافه میکنیم و دوباره چنددقیقه همزن رو روشن میکنیم تا مواد یکدست بشه ؛
آخر کار آرد رو الک میکنیم رو مواد واول آروم با قاشق و بعد کم کم با دست ورز میدیم؛
نبایدخمیرو زیاد ورز بدیم چون روغن میندازه و شیرینی خشک میشه.
وقتی خمیر آماده شد کاغذ روغنی رو کف سینی فر پهن میکنیم و از خمیر به اندازه ی یک گردو برمیداریم گرد میکنیم و مینداریم تو سفیده ی تخم مرغ که یکم بادست همزدیم تااز لختگی دربیاد وبعد بنا به سلیقه و ذائقه داخل پودر گردو یا کنجد یا نارگیل میغلتونیم وداخل سینی فرکه آماده کردیم میچینیم.
فر با دمای150درجه س رو گرم وروشن میکنیم به مدت15دقیقه تو فرمیگذاریم وبعدازاین مدت زمان مدام به شیرینی ها سرمیزنیم تا زیرش خیلی برشته نشه یا نسوزن.
بعد که آماده شد از فر خارج میکنیم و هروقت سرد شد میتونیم شیرینی هارو برداریم.☺️شیرینی خیلی راحت و کم دردسریه.
نوش جان
@sofrebanovanbeheshti
#بیسکویت_کرمدار_دورنگ👇
(من با نصف دستور درست کردم)
مواد لازم
کره نرم شده 200گرم
روغن زیتون یا مایع یک دوم پیمانه
پودر شکر 1پیمانه
تخم مرغ1 عدد
وانیل شکری1قاشق مرباخوری
آرد 4پیمانه
پودر کاکائو اختیاری
پودر شکر و کره نرم رو ورز بدین تا مخلوط بشن(من با دست ورز دادم در کل هم زن نیاز نیست باز هر جور راحتید پیش برید)
روغن و تخم مرغ رو اضافه کنین و مخلوط کنین، وانیل و آرد هم اضافه کنین ورز بدین(میتونین نصف خمیر رو پودر شکلات اضافه کنید تا کاکائویی بشه ) (آرد رو پیمانه پیمانه اضافه کنین) خمیر نه نرم نه سفت میشه.
خمیر رو به کلفتی نیم سانتیمتر باز کنین با وردنه،
با هر شکلی خواستین ببرین و روی کاغذ روغنی که کمی روغن مالیدین ، با فاصله بچینین، با سیخ چوبی روشون رو سوراخ سوراخ کنین، و در فر 175درجه بپزین، تا کمی رنگش مایل به صورتی بشه.
نکته:
دقت کنید کره خوب به دمای محیط برسه ولی روغن نندازه، انگشت بزنید اگه نرم بود هم دمای محیط شد مناسبه
من همون ابتدا دو قاشق آردو کم کردم بعد که خمیرم جمع شد به یکی یه قاشق آرد و به یکی دیگه دو قاشق پودر کاکائو زدم که دو رنگ بشه.
@sofrebanovanbeheshti
#ترشی_فلفل
▪️ سرکه یک و نیم کیلو
▪️ نمک یک قاشق
طرز تهیه
ابتدا با نوک چاقو شکم فلفل ها را شکاف کوچکی می دهیم و آنها را به مدت سه روز در آب و نمک قرار می دهیم باید به این نکته توجه داشت که تمام مدت این سه روز صبح و عصر آب و نمک آن را عوض می کنیم.
باید توجه داشت که در هر وعده تعویض آب دو قاشق نمک در آن می ریزیم تا تلخی و تندی فلفل ها به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
بعد از گذشت سه روز فلفل ها را داخل قابلمه ریخته می جوشانیم سپس آب آن را صاف کرده و به مدت دو روز در هوای آزاد می گذاریم تا کاملاً خشک شود.
در آخر فلفل های نیمه خشک را با سرکه می جوشانیم و داخل شیشه می ریزیم.
مدت زمان جا افتادن این ترشی هشت تا ۱۰ روز است.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#خورش_کدو
گوشت و پیاز را تفت میدید کدو سبزو نگینی نازک خردمیکنید به گوشت اضافه میکنید زردچوبه وادویه ونمک میزنید زیرش وکم میکنید تابخارپزبشه
هرازگاهی باپشت قاشق هم میزنی تاله بشه و به روغن بیفته بعدهم گوجه رواضافه میکنید
میذارید باهم بجوشند تا گوجه هاهم بپزه تاخورش جابیفته
این خورشت وهم میشه بانون وهم بابرنج خورد😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#پیراشکی_با_خمیر_جادویی
خمیر جادویی برای انواع نان شکم پر
پیتزا و پیراشکی
شیر یا آب ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۶ ق غذاخوری
پودر خمیر مایه ۲ ق مرباخوری
شکر ۱ ق غذاخوری
نمک ۱ ق مرباخوری
آرد الک شده ۳ پیمانه
ابتدا شیر ولرم جوری که دست نسوزه با شکر وخمیرمایه مخلوط کنین درب بگذارین عمل بیاد حدود ۶ دقیقه
نشانه عمل آمدن اینه که خمیر مایه پف میکنه
تا وقتی اون عمل میاد
تو ظرف دیگه روغن و تخم مرغ ونمک مخلوط میکنیم
بعد خمیرمایه رو به مخلوط روغن اضافه میکنیم ولی هم نمیزنیم
بعد کم کم آرد اضافه میکنیم و آروم ورز میدیم خمیر وقتی آماده است که بدست نچسبه پس ظرف آرد کنارتون باشه چون علاوه براون سه پیمانه بازم لازم میشه
فقط آرد اضافه رو کم کم بریزین چون آرد زیاد باعث میشه خمیر سفت بشه
بعد که خمیر آماده شد
کف ظرف یکم آردپاشی میکنیم وخمیر میگذاریم داخلش روشم پلاستیک فریزر میکشیم میگذاریم جای گرم تا خمیر پف کنه و آماده طبخ بشه
من با یه پارچه کاملاً دور تا دور ظرف میپوشونم که الان که هوا سرد شده کاملاً محیطش گرم باشه
بعد از ۱ساعت و نیم خمیر پف میکنه
پف خمیر با دست میگیرین و استفاده میکنین
فقط سطح کار یکم آردپاشی بشه که خمیر نچسبه
بعد ازاینکه مثل قطاب پیچیدیم دروغن فراوان و داغ سرخ میکنیم
برای پیراشکی هم همون مواد سس ماکارونی البته خشک تر استفاده کردم
نوش جان
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#پلو_اسفناج_با_گوشت_چرخ_کرده
پیاز رو سرخ کنید بعد گوشت چرخ کرده رو تفت میدیم
بعد بهش زرد چوبه، فلفل سیاه، دارچین😋اضافه میکنیم.
کمی که ادویه تفت خورد ومخلوط شد اسفناج خرد کرده را اضافه میکنیم.
قسمت انتهایی اسفناج را نمیریزیم. جدا میپزیم ومیخوریم. 😋 با حرارت ملایم صبر میکنیم تا اسفناج نرم بشه.
برگه آلوترش را هم یه ربع میخیسانیم ودر آخر به مواد اضافه میکنیم. برنجم رو هم کته کردم. وبا هم توی ظرف میکشیم.
خوشمزه بود من که دوست داشتم مخصوصا آلو ترش هارو😋😋😋😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti