سفره بانـوان بهشتـی
#خانواده_متعالی #استاد_پناهیان #جلسه_ششم(کمحجم) 📝 موضوع: " 0⃣بی ارزِشی اخلاقِ بدونِ خدا" @Zendeg
جلسه ششم☝️
ان شاءالله هر هفته یکشنبه صوت های خانواده متعالی رو در کانال قرار میدیم ❤️
التماس دعا 🙏
#مافین_مرغ👇
اول ۲۵۰گرم فیله ی مرغ رو نگینی خورد کنین(میتونید از مرغ های از شب مونده هم استفاده کنید 😉) و با نمک و پودر سیر و یه قاشق روغن تفت بدین،بذارین کنار تا خنک بشه. چهار تا سیب زمینی رو نیم پز کنین و بذارین خنک بشه و نگینی ریز خرد کنین ،توی یه کاسه پنجاه گرم کره رو آب کنین و بهش سه تا تخم مرغ و سه قاشق پر ماست و چهار قاشق آرد اضافه کنین،
یه حبه سیر و آویشن و نمک و فلفل (ادویه ها اختیاری هستن) و یک لیوان پنیر پیتزا بهش بزنین.
در آخر مرغ و سیب زمینی و فلفل دلمه ی نگینی خورد شده اضافه کنین.
بریزین توی قالب دلخواه و بگذارین توی فر با درجه ۱۸۰ سانتی گراد برای چهل تا چهل و پنج دقیقه...
😊نوش جون😊
من به جای قالب مافین توی کاسه های ماست خوری موادم رو ریختم و درست کردم ، اینم برای کسانی که فک میکنن همیشه باید قالب اون کار و داشته باشن 😍
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_کشمش_و_گردو 👇
مواد لازم:
آرد یک و نیم لیوان
تخم مرغ 3 عدد
شکر یک لیوان
روغن مایع نصف لیوان
ماست نصف ليوان
کشمش يك چهارم لیوان
گردو يك چهارم ليوان
رنده شده پوست پرتقال ، به اندازه یک قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری سر پُر
طرز تهيه:
اول فر روی حرارت 180درجه سانتیگراد روشن میکنیم .
کشمش رو با یک قاشق آرد مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم.
تخم مرغ و شکر رو همراه وانیل با چنگال یا همزن دستی میزنیم تا خوب مخلوط بشن. ( من با همزن برقي ٣ دقيقه زدم)
روغن مایع رو اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم.
ماست را اضافه كرده هم مي زنيم.
حالا آرد و بیکینگ پودر رو که از قبل سه بار الک کردیم کم کم به مواد اضافه میکنیم وهم میزنیم تا خمیر یکدست
بشه.
درصورت تمایل میتونید مقداری از خمیر رو با کاکائو رنگی کنید.
حالا کشمش و گردو رو اضافه کرده و آروم مخلوط میکنیم.
مواد رو داخل قالب از قبل چرب شده میریزیم و در فر به مدت 30 دقیقه می پزیم.
قبل از در آوردن کیک حتما" با خلال دندون تست کنید تا از پخت کامل کیک مطمئن بشید.
نوش جان
🌹در این دستور از لیوان فرانسوی دسته دار استفاده کردم🌹
@sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_نخودچی
#شیرینی_نخودی👇
آردنخودچی(ترجیحا دوآتیشه یا کمی بوداده شده در فر)سه پیمانه
آردسفید یک پیمانه
روغن جامدذوب و خنک شده (یا روغن صاف قنادی) دوپیمانه سرخالی
پودرقند دوپیمانه
پودرهل یک قاشق مرباخوری
(آردها را مخلوط و باهم الک میکنیم )
اول پودرشکر و روغن جامد کاملا باهمزن برقی چنددقیقه زده شود و حالا بقیه مواد اضافه و مخلوط شود
این خمیر نیاز به ورز اضافی و استراحت هم ندارد
به ضخامت یک سانت باز میکنیم و باقالب شیرینی نخودچی ،قالب میزنیم و باخلال پسته یا سیاه دانه تزیین میکنیم
حالا یکی یکی به آرامی داخل سینی فر ترجیحا با کاغذروغنی و در فر ۱۲۰درجه که حداقل یکربع قبل گرم شده و به مدت ۱۵ دقیقه تا زمانی که زیر کارکمی تغییر رنگ بدهد قرار میدهیم
بعد از سردشدن به آرامی از سینی جدامیکنیم
نوووش جان😘
@sofrebanovanbeheshti
#کوکو_سیب_زمینی_در_فر
کف ظرف یا قالب رو فقط در حد چرب شدن روغن بریزید و کمی هم روش زدم بعد مواد رو در دمای ۱۸۰درجه طبقه پایین قرار دادم
تقریبا هر طرف بیست دقیقه طول کشید خیلی خوب شد چون این مدل کوکو بخاطر سیب زمینی پخته اش خیلی روغن جذب میکنه ولی اینطوری اصلا روغن نداشت.👌
نوش جان 😋😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#دسر_کاکائویی👇
آرد برنج ۱/۳پیمانه
نشاسته گل ۱ پیمانه
شکر ۳ پیمانه
آب یک لیتر
شیر یک لیتر
گلاب یا عرق بهارنارنج نصف پیمانه
خلال پسته به میزان لازم
کاکائو به مقدار لازم
نشاسته و شیر سرد را در کاسهای مخلوط میکنیم تا کاملا گلولههای نشاسته در شیر باز شود. همین کار رو با آرد برنج و آب سرد انجام میدیم و بعد باهم مخلوط میکنیم و در قابلمهای ریخته، روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم میزنیم تا داغ شود . بعد که داغ شد. شکر را اضافه میکنیم ومیگذاریم تا حل شود و بجوشد و غلیظ شود . توجه کرده که از ابتدای قرار دادن ظرف روی حرارت تا انتها این دسر باید همزده شود،در غیر این صورت سریع در قابلمه ته میگیرد. وقتی کاملا دسر تون غلیظ شد حرارت را کم کرده،پودر کاکائو رو با آب گرم حل میکنید و اضافه میکنید و هم میزنید بعد گلاب را اضافه کرده و مخلوط میکنیم و بعد خاموش میکنیم .
و تا زمان سرو در یخچال قرار میدیم و قبل از سرو با خلال پسته این دسر را تزیین مینماییم.
نوش جااان 😋😋😋
شمیم مهر
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#سرکه_انگور_خانگی:
انگور رسیده و شیرین2 کیلو
سرکه نصف استکان
نمک1 ق مرباخوری
خمیر مایه1 ق مرباخوری
آب نصف استکان
طرز تهیه سرکه انگور خانگی:
برای تهیه سرکه انگور خانگی ابتدا ساقه و چوب انگورها را جدا کنید و آنها را داخل ظرفی ریخته، با وسیلهای مثل گوشتکوب برقی، گوشتکوب دستی یا مخلوط کن له کنید.
انگورهای لهشده را همراه با تفاله داخل یک دبه بریزید.
دقت کنید که یک سوم از سر دبه خالی بماند که اگر سرکه در فرآیند تولید کف کرد؛ از سر دبه سر نرود.
به اندازه یک دهم از مقدار انگور، سرکه حاضری و نمک داخل دبه بریزید. مثلا برای دو کیلو انگور، نصف استکان سرکه و یک قاشق مرباخوری نمک داخل دبه ریخته و هم بزنید.
برای اطمینان از تهیه یک سرکه خوب و عالی میتوانید نصف استکان آب و یک قاشق مرباخوری خمیر مایه را نیز با هم مخلوط کنید و به انگورهای لهشده اضافه کرده و هم بزنید.
حالا درب دبه را طوری روی آن قرار دهید که لای آن باز بماند و هوا درون دبه جریان داشته باشد.
دبه را در جای گرم مثل گوشه آشپزخانه قرار دهید.
حدود یک هفته بعد، سرو کله پشه سرکه پیدا میشود. این حشرات ریز فرآیند تبدیل انگور به سرکه را سریعتر میکنند و وقتی آنها را دیدید مطمئن باشید که کارتان به درستی پیش رفته.
یکبار سرکه را هم بزنید و تا حدود سه هفته بعد دیگر به آن دست نزنید.
در این فاصله مواد تفاله تقریبا ته نشین میشوند و روی مواد زلال و صاف میشود.
میتوانید در این مرحله سرکه را بچشید؛ اگر کاملا ترش شده بود میتوانید تفالهها را جدا کنید و سرکه رو صاف کرده و داخل شیشه نگهداری کنید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#نکاتی_درباره_تهیه_سرکه_انگور:
برای تهیه سرکه انگور میتوان انگورها را درسته داخل دبه انداخت اما بهتر است که میوهها را له کنید.
اگر اولین بار است که سرکه تهیه میکنید با مقدار کم مثلا با دو کیلو انگور شروع کنید.
در تهیه سرکه خانگی مهمتر از هر چیز، انتخاب انگور شیرین و سالم هست و اگر انگور ترش یا سبز و نارس باشد، اصلا سرکه خوبی نخواهید داشت.
رنگ انگور برای تهیه سرکه خانگی فرقی ندارد.
فراموش نکنید که برای انجام فعل انفعالات تبدیل به سرکه، احتیاج به هوا هست پس در ظرف را کیپ نکنید.
داشتن جایی نسبتا گرم یعنی دمایی بین شانزده تا سی درجه برای تبدیل سرکه کاملا ضروری است. دمای سردتر یا گرمتر باعث خراب شدن سرکه میشود.
بعضی افراد یک تکه نان داخل دبه سرکه میاندازند که حکم همان خمیر مایه را دارد اما از آنجا که در بسیاری از نانواهاییها به جای خمیر مایه، از جوش شیرین استفاده میشود، ممکن است سرکه خراب شود.
امیدواریم از این توضیحات استفاده لازم را برده و در منزل یک سرکه خانگی خوب و باکیفیت تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه
#مربای_زردک_با_شکر_قهوه_ای👇
یک کیلو زردک
۶لیوان شکر قهوه ای
۵لیوان آب
نصف لیوان گلاب
۲عدد هل
۲قاشق آبلیمو
زردک ها رو رنده کردم با ۳لیوان آب گذاشتم پخت نیم ساعت
بعد شکر ها رو ریختم و کامل هم زدم
بعد که جوش اومد دیگه شعله رو خیلی کم نکردم جوش میزد
ده دقیقه بعد هل و گلاب و آبلیمو رو اضافه کردم.
وقتی به غلظت مناسب رسید خاموش کنید.
نوش جان
@sofrebanovanbeheshti
‼️جلوی #عطسه را نگیرید!
هیچوقت جلو عطسه رونباید گرفت درهرشرایطی کودک وبزرگسال فرقی نمی کند، اگه جلوعطسه گرفته شد اگه بعد مدتی بیماری سخت دچارشدید مثل مثل صرع ویاتشنج مثل سکته ویا… کسی روجز خود ملامت نکنید!!!
🌺 امام علی(ع)
عطسه کننده را سه بار بایـــــد دعا کرد واگر از سه بار بیشتر عطسه زد آن باد است.
و در حدیث دیگر است که اگر از سه بار بیشتر عطسه زد به او باید گفت: « #شفاک الله» خــدا شفایت دهد زیرا که منشأ عطسه ی زیاد مرضی است در مزاج
🌺 امام موسی کاظم(ع)
ازپیامبر(ص)روایت کرده که فرمودند: عطسه کردن برای بیمار دلیل
بر بهبودی یافتنش خواهد بود و باعث #آسودگی بدنش خواهد بود.
🌺 امام صادق(ع) :
بسیارعطسه کردن ایمن می گرداند پنج درد را
اول #خوره ،دوم #لقوه، سوم #درد_چشم، چهارم #صلابت وخشونت پرهای بینی و پنجم بیرون آمدن #مو_در_چشم
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
🌹 #آداب عطسه کردن
❇️ امام صادق صلوات الله علیه
هرکس سوره #حمد را بعد از آن که عطسه بزند یکبار بخواند و صورت خود را با آن مسح کند
از
✔️ ورم ملتحمه
✔️التهاب چشم
✔️ میگرن
✔️آب مروارید
✔️ گَری
✔️سیاه شدن پوست صورت و بدن
✔️و خون دماغ شدن
ایمن میشود.
📚مستدرک الوسائل
🌺 توضیح : یعنی فرد سوره #حمد را در #دستان خود بخواند و صورتش را با دستان خود #مسح کند.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#همه_بخونن
#آشپزی_مادرانه
همسرم خیلی بد غذاست. ولی از همون اول مُهر تأیید زد به آشپزی من. تو این سالها هم کم و بیش همه جا از دستپختم تعریف میکرد. فقط گاهی رو بعضی غذاها پیشنهاد میداد یک کم آبدارتر درستشون کنم. با اونکه اصولا غذای خشک رو ترجیح میداد.
بعداز چندسال که جمعه ها خونه پدرشوهر مهمان میشدیم، امسال که مادرشوهرم کمی کسالت داشت ناهار درست میکردم و میرفتیم خونه شون و دور هم بودیم. یک بار که داشتم ناهار رو آماده میکردم همسرم گفت: "میشه یک کم آبکی تر درست کنی خورشت رو؟ آخه مامان اینطوری درست میکرد برامون."
من هم که برام فرقی نداشت به خواسته ش عمل کردم. وقتی ظهر خونه پدرشوهرم داشتم غذا رو گرم میکردم به مادرشوهرم گفتم: "حسین گفت شما این مدلی دوست دارین."
لبخندی به صورت مهربان مادرشوهرم نشست و گفت: "الآن که دو نفر شدیم، مثل قدیما، دیگه آبکی دوست نداریم. این مدل مال زمانی بود که شکم پنج تا بچه قد و نیم قد رو باید با یک حقوق کارمندی پدرشون سیر میکردم."
لبخندش همچنان رو صورتش نشسته بود و ادامه داد. "مادر بودن سخته... مادر که باشی باید مدیر باشی. جوری امورات خونه رو بچرخونی که کسی بهش برنخوره و همه راضی باشن، کاری کنی که همیشه اوضاع مرتب بنظر برسه."
حرفهاش بدجور به دلم نشست و من داشتم فکر میکردم خورشتهای آبکی دوران مجردی همسرم به قدری لذیذ بوده که الآن هم گاهی هوس میکنه و هنوز نمیدونه دلیل آبکی بودن اونها چیه و بهش به چشم نوعی طبخ نگاه میکنه که من اسمش رو گذاشتم " #آشپزی_مادرانه "
به به جمع بانوان بهشتی بپیوندید 👇👇
🆔 @sofrebanovanbeheshti