صوفی پژوهی
🔶رمان نقد تصوف
🔰🔰عرفا و فلاسفه6️⃣2️⃣
💢درویش: در خاتمه از این مطلب چشم نباید پوشید که همه استنباطات عقلى ما صددرصد با واقع تطبیق نمى کند و لذا رهبران صوفیّه بر عقل و منطق حکما مى خندند و آنان را سرزنش مى کنند.(1)
👈🏻چون مبناى استدلال حکما عقل است و روى همین اساس بسیارى به بیراهه رفته اند، مولانا گوید:
پاى استدلالیان چوبین بود *** پاى چوبین سخت بى تمکین بود
👈🏻و سنایى گوید:
چند از عقل تُرّهات انگیز *** چند از این طبع و چرخ رنگ آمیز
صفى علیشاه هم گفته و راه علم و ایمان را بیراهه دانسته است!
آنان که به راه عقل و برهان رفتند *** و آنان که به راه علم و ایمان رفتند
آگاه نگشتند ز اسرار وجود *** حیران به جهان شدند و حیران رفتند(2)
👌🏻خلاصه آنکه عرفا استدلالات فلاسفه را بى اساس دانسته و مبناى کار خود را «کشف و شهود» قرار دادند.
(1). تاریخ تصوّف، ص 7.
(2). عرفان الحق، ص 113.
ادامه دارد...
#ارمغان_خانقاه
#نقد_مثنوی
#رمان
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
⭕️کشف و شهودهای شیطانی فرق تصوف و عرفان های کاذب
🔻یکی از بدعتهای رایج در تمام فرق صوفیه و عرفان های جعلی، مسئله کشف و شهودهای ساختگی اقطاب و مشایخ و سرکردگان فرقه است. متأسفانه دراویش و هواداران سادهدل، گوش جانشان را به عناصر فرقه سپرده تا آنان هرچه میخواهند بگویند. داستانهای کشف و شهود متعدد و متنوعی در فرق انحرافی وجود دارد که از بیان آنها پرهیز میکنیم.
🔻اما طبق سیره و روایات معتبر منقول از ائمه معصومین چنین موضوعی بهطور کامل رد شده و هیچ نقطه تأییدی در شریعت اسلام ناب محمدی ندارد. در این مجال، فرمایش نورانی امام صادق علیهالسلام در خصوص کشف و شهودهای شیطانی راه به شرح ذیل بیان میکنیم.
🔻در کتاب رجال الکشی به نقل از ابن عَمرو نخعی آمده است با جمعی از افراد و صحابه نزد امام صادق سلاماللهعلیه نشسته بودیم. شخصی به امام عرض کرد: فدایت شوم، ابا منصور میگوید که من در عالم بالا نزد خدا رفتم و خدا سر مرا نوازش کرد و به زبان فارسی به من گفت: ای پسرم. به اینجا که رسید حضرت حرف او را قطع نمود و سپس فرمود: همانا پدران من از رسول خدا صلیالله علیه و آله نقل فرمودند: شيطان در بين زمين و آسمان عرشی دارد و به عدد ملائكه يارانى برگزيده است. هر زمان كسى را بهسوی خويش دعوت كند و آنکس او را پاسخ گفته و مردمان پيرو او گردند، بر او تجلى میکند و او را بهسوی عرشِ خويش بالا میبرد و آن شخص خیال میکند خدا او را بالابرده و خدا را دیده است. پس ابا منصور فرستاده شیطان است، نه خدا. سپس سه مرتبه فرمود: خدا او را لعنت کند.
التماس تفکر
#مکاشفه
#کشف_و_شهود
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
نظر آیت الله نوری همدانی در مورد ساخت سریال شمس و مولانا: جائز نمیباشد و حرام است
#دیدگاه_مراجع_تقلید
#علما_تصوف
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
🔆مقام عرفانی حضرت زینب(علیهاالسلام)
🖊حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در تبیین جملۀ معروف حضرت زینب(علیهاالسلام)یعنی « ما رایت الا جمیلا» ( چیزی جز زیبایی ندیدم)،
✳️یکی از مهمترین ابعاد و شاخصه های عرفانی آن حضرت را بیان نمودند و فرمودند:
✳️ این جملۀ حضرت زینب سلام الله علیها در کوفه و در مقابل طعنه های گزندۀ ابن زیاد؛ بر اساس توحید افعالی است
👈🏻زیرا آن حضرت در برابر جسارت های ابن زیاد نفرمود ، صبر می کنم، یا اینکه بفرماید« رأیت جمیلا» یعنی خوبی دیدم، بلکه آن حضرت پاسخش را منحصر نمود و فرمود؛
👌🏻«ما رأیت» یعنی ما جز خوبی چیز دیگری ندیدیم،
🔷این جمله از کسی است که امام سجاد(علیه السلام) به عنوان امام زمانش و حجت خدا روی زمین دربارۀ او فرمود: «أنتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَيرُ مُعَلَّمَةٍ، فَهِمَةٌ غَيرُ مُفهَّمَةٍ»؛ [اى زينب!] تو، بحمداللّه، عالمى هستى كه نزد كسى تعليم نديدى و دانايى هستى كه نزد كسى نياموختی.
💢در کتابهای تراجم صوفیه، زنهایی همچون رابعه عدویه و رابعه شامیه را به عنوان عارفه ذکر کردهاند؛ در حالی که عارفه های واقعی وجود مقدس حضرت فاطمه سلاماللهعلیها و تربیت یافتگان این مکتب همچون حضرت زینب سلاماللهعلیها هستند.
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
📌 یکشنبه
☀️ ۸ بهمن ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۱۶ رجب ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 28 ژانویه 2024 میلادی
📎 #تقویم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اعتکاف راهی به عرفان اسلامی
«اينكه میبینید عده ای بعد از اعتكاف احساس سبكی میکنند،همان بيان وجود مبارك پيغمبر و وجود مبارك اميرالمؤمنين(عليهما أفضل صلوات المصلّين) است؛ وجود مبارك رسول گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: «نجا المخفّفون» آنها كه سبك شدند نجات پيدا كردند [و] همان بيان نورانی را وجود مبارك حضرت امير(سلام الله عليه) به اين صورت در آورد، فرمود: «تخفّفوا تلحقوا» ؛ مگر نمیخواهید برسيد به اوليای الهی خب سبكبار بشويد.»
۸۶/۵/۵
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
❓سؤال: شما آینده این جانب را چگونه میبینید؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔰 «باسمهتعالی»
آینده میزان نیست، عاقبت میزان است،
اگر در ابتدا (دنیا) بندگی نماید به ترک معصیتِ معبود در اعتقاد و عمل، در عاقبت از مقربان است.
📚به سوی محبوب، ص۸۷
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
💢ظلم متصوفه بر ائمه بعد از امام رضا (ع)
🔶یکی از این اقدامات متصوفه، این بوده که بین سران خویش و اهلبیت علیهمالسلام پیوند زده و بزرگان خویش را مرتبط با آنها نشان دهند.
🔶 شیخ مؤذن خراسانی، از بزرگان فرقه ذهبیه، در کتاب خود بیان کرده که «معروف کرخی» خرقه خویش را از امام علی بن موسیالرضا علیهالسلام دریافت کرده و همه فرق صوفیه، از این طریق با اهلبیت علیهمالسلام مرتبط میشوند.
🔷در بررسیهای تاریخی، اثبات تاریخی وجود شخصی به نام «معروف کرخی» و دربان بودن او، بعید به نظر میرسد؛ چون حضرت امام رضا علیهالسلام سال ۲۰۰، مأمون را در طوس ملاقات کرده است و این همان سالی است که «معروف» در بغداد از دنیا رفته است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.adyannet.com/fa/news/43937
#غصب_منصب_عرفانی_معصومین
#مقالات_نقد_تصوف
#معروف_کرخی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
🔍 ابراهیم ادهم و دوری از خلق
ابراهیم ادهم می گفت: حبّ لقای مردم از حبّ دنیاست، و ترک ایشان از مقوله ترک دنیاست. ابراهیم می گفت: من دوست دارم مریض شوم تا نماز جماعت بر من واجب نشود؛ و من مردم را نبینم! و مردم مرا نبینند!
➖ابراهیم ادهم و ترک محبّت به غیر خدا
وقتی ابراهیم از بلخ رفت، پسری داشت. هنگامی که آن پسر بزرگ شد، سراغ پدرش را گرفت! لذا به همراه مادرش به سوی مکه حرکت کرد به امید آنکه پدرش را ببیند. وقتی ابراهیم خانواده اش را دید، گریه کرد و دعا کرد: " الهی اَغِثِنی". در این هنگام فرزندش در کنارش جان داد. یاران ابراهیم علت را جویا شدند. گفت: وقتی او را در آغوش گرفتم، مهر او در دلم نشست امّا ندایی آمد که ای ابراهیم! تو محبّت ما را ادّعا می کنی، و در عین حال به دیگری محبّت می ورزق؟ وقتی این صدا را شنیدم، از خدا کمک خواستم و گفتم: اگر محبت او مرا از محبت تو باز می دارد، یا جان او را بگیر یا جان مرا. پس آن دعا مستجاب شد، و او از دنیا رفت!
ابراهیم گفت: تا عیالِ خود را چو بیوگان نکنی، و فرزندان خود را چون یتیمان نکنی، و در شب در خاکدانِ سگان نخوابی، امید نداشته باش تو را در صف مردان راه ندهند!
➖ابراهیم در طواف خانه خدا به مردی گفت: تا از چند مرحله عبور نکنی، به درجه صالحین نمی رسی: درِ نعمت بر خود ببندی و درِ محنّت و غم بگشایی؛ در عزّت بر خود ببندی و در ذّلت بگشایی؛ درِ خواب بر خود ببندی و درِ بیداری بگشایی؛ در غنا و توانگری بر خود ببندی و درِ فقر و درویشی بگشایی.
➖ابراهیم ادهم و خوردن خاک
نقل شده است که چون ابراهیم ادهم، غذایِ بی شبهه نمی یافت، گِل و خاک می خورد.
📚الکواکب الدریه، ج۱، ص ۲۰۱-۲۰۳
📚تذکره الاولیاء ص ۹۵-۹۷-۱۰۴
📚 پیدایش سیر تصوف، ص ۱۱۳
#اقطاب_صوفیه #ابراهیم_بن_ادهم
🔵صوفی پژوهی
@sufi110