هدایت شده از هاد
🌿عمل و اثر عمل!
زمانی فکر می کردیم این ماییم که می سازیم، این ماییم که اراده می کنیم و می شود، این ماییم که می خواهیم و حرکت می کنیم و بنا می کنیم... بزرگتر که شدیم فهمیدیم فقط اوست و ما همه هیچیم... این را امام به ما گفت او یادمان داد که باید خواست و اراده کرد و بلند شد و حرکت کرد و ساخت اما اثر را خدا می دهد، نه به اندازه جابجا شدن آجرهایی که روی هم چیدیم، بلکه به اندازه فضلش می دهد، به خلوص دل حرکت کننده ها نگاه می کند و اثر می دهد. باید اهل حرکت بود و همزمان خلوص داشت، خلوص هم به این معنی که برای نصرت امام جامعه اسلامی اقدام می کنیم، دنبال نفع شخصی نیستیم و هزینه هم می دهیم، آنوقت است که قلیلِ تو دنیایی را تکان میدهد. بیاور قطره ای اخلاص... دریا کردنش با من...
حالا که خیلی هایمان به فکر انتخابات هستیم، متذکر این نکته باشیم که ما کار می کنیم اما اثر با خداست.
در این شب های پربرکت از خدا خلوص و قدرت کار برای انقلاب بخواهیم و منتظر اثر دادن به کارهایمان از جانب خودش باشیم.
#انتخابات
✍صالحه مددی
@haad1442
✨بحث انحرافی تحریمهای ترامپ در وین
یک بحث انحرافی در مذاکرات وین وجود دارد و آن اینکه آمریکا تحریمهای دوره ترامپ را بردارد و به وضعیت برجام بازگردد یا خیر، بخشی از تحریمهای دوره ترامپ حفظ شود. این بحث از این رو انحرافی است که حتی اگر آمریکا همه تحریمهای دوره ترامپ را لغو کند و به وضعیت برجام بازگردد، به معنی لغو تحریمهای وعده داده شده در برجام نیست و نباید متضمن بازگشت ایران به تعهدات برجامیاش باشد.
آنچه ملاک ایران برای بازگشت به تعهدات خود خواهد بود، راستیآزمایی اجرایی شدن تعهدات اروپا و آمریکا در بندهای ۱۸ تا ۳۳ و ضمیمه دوم برجام است. به صورت کلی، طبق تعهدات تحریمی آمریکا و اروپا، اشخاص حقیقی/حقوقی مندرج در پیوستهای یک و سه از ضمیمه دوم برجام باید از فهرست تحریمی آمریکا و اروپا حذف شوند و هر گونه محدودیت مربوط به نقل و انتقالات مالی، فعالیتهای بانکی، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و خدمات مرتبط، صنعت کشتیرانی، بیمه، تجارت فلزات پایه و گرانبها، صنعت خودرو، هواپیمای مسافربری و قطعات مربوطه و... از پیش پای ایران برداشته شود.
مسئله اینجاست که بسیاری از این محدودیتها حتی در دوره قبل از خروج آمریکا از برجام نیز برداشته نشدند و برای مثال ایران امکان نقل و انتقال پول نفتی را که فروخته بود، نداشت. در واقع ایران باید پیش از خروج آمریکا از برجام در واکنش به اجرایی نشدن تعهدات تحریمی طرف مقابل، اقدام به کاهش تعهدات هستهای خود میکرد که معالاسف این اقدام تا یک سال پس از خروج رسمی آمریکا از برجام به تعویق افتاد.
میدانیم که از روز ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵ یا ۲۶ مهر ۹۴ که به روز پذیرش موسوم شد(Adoption Day) ایران تمامی تعهدات هستهای فهرست شده در بند C از ضمیمه پنجم برجام را انجام داد و پس از مهر تایید آژانس بر اجرای این تعهدات، روز اجرای برجام(Implementation Day) در ۲۶ دیماه ۹۴ فرا رسید و قرار شد که طرف مقابل اجرای تعهداتش را آغاز کند، که نکرد؛ و این بدعهدی از زبان مقامات متعدد دولتی از جمله شخص آقای روحانی بیان شد. بنابراین، ایران از ۲۴ مهر تا ۲۶ دیماه تعهدات خود را بدون اینکه طرف مقابل اقدامی انجام دهد، انجام داده و یک سال پس از خروج آمریکا نیز تمام و کمال به اجرای تعهداتش ادامه داده است. این است که اکنون ما در جایگاه مدعی قرار داریم و آنچه رهبر حکیم انقلاب اسلامی به عنوان راستیآزمایی لغو تحریمها مطرح کردهاند، یک رویکرد کاملا عقلانی و منطقی است.
لذا باید به دو نکته مهم دقت کافی داشت. اولا نباید بحث حول تحریمهای ترامپ بچرخد و آنچه ملاک است، راستیآزمایی آثار وعده داده شده از لغو تحریمها در برجام است. ثانیا به همان دقتی که اثر اجرای تعهدات ایران با اندازه گیری درصد اورانیوم غنیشده یا میزان اورانیوم انباشت شده ممکن است، اثر رفع تحریمها نیز باید ملموس باشد و ایران بتواند در مقادیر قابل توجه و در بازه زمانی معقول، به تجارت اقلام تحریمی پرداخته و تراکنشهای مرتبط بانکی را تست کند که زمانی حداقل ۳ تا ۶ ماه برای اینکار لازم است. لمس اثر لغو تحریمها با عباراتی چون "راستیآزمایی سریع" در تناقض آشکار است.
اینکه روی کاغذ همچون عصر برجام فریبکاریهایی صورت گیرد و فیالمثل ایران نفت بفروشد و پولش در بانک کشور خریدار بلوکه شود و چند سال بعد میان بانک مرکزی و سازمان برنامه بر سر چاپ پول به پشتوانه پولهای بلوکه شده عصر برجام دعوا درگیرد، به معنی لغو تحریم نیست.
ملت ایران فراموش نکرده است که در عصر برجام وقتی روشن شد تحریمها در عمل برداشته نشده است، آقای عراقچی در تلویزیون ظاهر شده و اساسا هدف لغو تحریمها را منکر شد و گفت هدف مذاکرات لغو تحریمها نبوده است! این فاجعه نباید تکرار شود و در جلوگیری از تکرار آن، همه ما مسئولیم.
@syjebraily
4_6046602379766270658.pdf
912K
در شماره دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ روزنامه فرهیختگان، ادعای آقای احمدینژاد درباره رفع کامل فقر با توزیع مساوی ثروت ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان بین مردم را بررسی کردهام.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
در شماره دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ روزنامه فرهیختگان، ادعای آقای احمدینژاد درباره رفع کامل فقر با توزی
✨دارایی نهادهای انقلابی زیرنظر رهبری چقدر است؟
🖌برشی از سرمقاله دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ روزنانه فرهخیتگان
🔸️بر اساس گزارش صورتهای مالی حسابرسی شده 6 نهاد انقلابی در سال 1397، کل فروش این نهادها در این سال 53هزار میلیارد تومان بوده است. میتوان برای به دست آوردن نسبت این رقم با کل اقتصاد کشور به عدد تولید ناخالص داخلی در این سال مراجعه کرد که طبق گزارش بانک مرکزی، 1862هزار میلیارد تومان بوده است؛ یعنی مجموع 6 نهاد انقلابی حدود 2.8درصد از کیک تولید ناخالص داخلی(GDP) ایران را تشکیل دادهاند.
🔸️عدد دیگری که به ما کمک میکند با میزان ثروت 6 نهاد انقلابی آشنا شویم، خالص دارایی آنهاست. بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده سال 1397، دارایی خالص مجموع این نهادها، حدود 55 هزار میلیارد تومان بوده است. در پایان سال 1397 نرخ دلار ETS حدود 13468 تومان بوده است و بر این اساس، خالص دارایی مجموع شش نهاد انقلابی در سال 1397 حدود 4 میلیارد دلار برآورد میشود. یعنی اگر با دلار ETS امروز حساب کنیم(24 هزار تومان)، مجموع ارزش ریالی دارایی خالص این نهادها رقمی حدود 96 هزار میلیارد تومان خواهد بود. اگر خالص دارایی همه شش نهاد اقتصادی زیر نظر رهبر انقلاب را به فروش برسانیم و بخواهیم به طور مساوی بین همه مردم تقسیم کنیم، فقط به مدت یک سال میتوانیم ماهانه به هر فرد ایرانی حدود 95 هزار تومان پرداخت کنیم! حال این رقم را مقایسه کنید با آن ادعای واهی که میگوید اگر فقط ثروت دو نهاد از این 6 نهاد را به طور مساوی بین همه مردم تقسیم کنیم، هیچ فقیری باقی نخواهد ماند.
🔸️اما تلختر از طنز «فقرزدایی با تقسیم ثروت ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان بین مردم به صورت مساوی»، تفکری است که به نام عدالت، میخواهد داراییهای عمومی کشور را که باید نقش پیشران در پیشرفت ملی ایفا کنند، نابود کند. با منابع عمومی کشور به دو شکل میتوان برخورد کرد. یکی این است که هرچه در اختیار حاکمیت است از نفت تا املاک و... همه را بفروشیم و بین مردم تقسیم کنیم و چندصباحی محبوبیت تجارت کنیم؛ که با پایان این منابع و داراییها، مردم به فلاکت خواهند افتاد. اما میتوان بین «پول محرومیتزدا» با «پول مولد محرومیتزدا» تفاوت قائل شد و به جای پولپاشی برای محرومیتزدایی کاذب و موقت، سرمایه و دارایی ملی را اهرمی برای به راه انداختن موتور نوآوری و تولید کرد و درآمد و رفاه پایدار برای مردم ایجاد نمود.
@syjebraily
✨کلاه تَکراری برجام
آقای ربیعی سخنگوی دولت گفتهاند "به خاطر اختلافات داخلی نتوانستیم از برجام خوب استفاده کنیم".
این عبارات در میان حروف و کلمات خود، سخن فراوان دارد. نخست اینکه آقای ربیعی اعتراف بهروزی کردهاند درباره بیفایده بودن برجام برای اقتصاد ایران؛ و این اعتراف را در دورهای که جماعتی با مفروض گرفتن فقدان حافظه تاریخی در ملت، از عصر برجام نوستالژی ساختهاند تا خسارتی جدید به کشور تحمیل کنند، باید به فال نیک گرفت. برجامی که از رئیس کل بانک مرکزیاش تا وزیر نفتش تا رئیسجمهورش معترف شدهاند که تحریمهای بانکی را رفع نکرد و این یعنی تحقیقا هیچ، امروز در قالب یک آرزو به ملت فروخته میشود و دشمن در کمین است که از این آرزوی باطل، صید دیگری کند.
اما نیت آقای ربیعی اعتراف به بیفرجامی برجام نیست و این اعتراف، محصول جانبی همان پروژه نوستالژیسازی از عصر برجام است. سخنگوی دولت آقای روحانی به جای اینکه در مقام مطالبه قرار گیرد و خطاب به طرف آمریکایی حرف قطعی نظام را بزند و بگوید که دولت در دوره حضور آمریکا در برجام نیز به دلیل بدعهدی و سنگاندازی آمریکا نتوانست از وعدههای داده شده بهرهمند شود و لذا اشتباه گذشته که عبارت بود از اعتماد به آمریکا تکرار نخواهد کرد"، در کمال وقاحت طرف آمریکایی را از خیانتهایش در توافق تطهیر میکند و بهرهمند نشدن از مواهب برجام را به گردن اختلافات داخلی میاندازد!
این یک پیام به دشمن است که شما راحت باشید. صد بار اگر عهد شکستید بازآیید و ما عهدشکنی شما را به گردن اختلاف داخلی خودمان میاندازیم و اجازه نمیدهیم چهره شما لکه دار شود. و دشمن غدار، در میانه مذاکرات، خوب میداند با چنین پیامی چه کند.
سوال از آقای ربیعی این است که دقیقا کدام اختلاف داخلی باعث شد که دقیقا از کدام مواهب برجام بهرهمند نشویم؟ اینکه نفت فروختید و پولش در بانکهای خریداران بلوکه شد، نتیجه کدام اختلاف بود؟ اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را معطل توتال گذاشتید و توتال سرتان کلاه گذاشت و رفت، دقیقا مربوط به کدام اختلاف بود؟ اینکه بعد از برجام دوباره پای پژو و رنو را به ایران باز کردید و مونتاژکاری خودرو را دوباره از سر گرفتند و با خروج ترامپ از برجام، شوک سنگین دیگری به صنعت خودروی ما وارد شد، ناشی از کدام اختلاف بود؟
چرا با ملت دوپهلو سخن میگویید. دقیق و جوانمردانه بگویید که بر سر چه چیزی اختلاف وجود داشت و این اختلاف کدام مانع را در برابر بهرهمندی از برجام ایجاد کرد؟ شما که در امضای برجام از خطوط قرمز نظام گذشتید و در اجرای برجام هم از شروط نظام عدول کردید! چه چیز دیگری میخواستید که بر سرش اختلاف وجود داشت؟
امروز با اینکه همه چیز روشن است، مجددا وارد مذاکره شدهاید و به جای اینکه قواعد مذاکره را رعایت کنید، طرف بدعهد را تطهیر میکنید و داخل را مقصر جلوه میدهید؟ دولت آقای روحانی اگر به فکر منافع مردم است و واقعا در پی رفع تحریمهاست، باید این ادبیات را کنار بگذارد و همچون یک فروشنده ناچار پای میز مذاکره ننشیند. اگر واقعا در پی برداشتهشدن تحریمها هستید، باید از تجربه برجام درس بگیرید و به جای سیاسیکاری داخلی، محکم بر سر راستیآزمایی تحریمها بایستید تا کلاه تَکراری برجام بار دیگر سرتان نرود.
@syjebraily
پیرو انتشار یادداشتی در روزنامه فرهیختگان و توهمزدایی از میزان دارایی نهادهای انقلابی، برخی حامیان کم اطلاع و غیرمتخصص آقای دکتر احمدینژاد از فرط علاقهای که به ایشان دارند، سعی کردند با استناد به برخی مصاحبهها و نقل قولها و خاطرات، از ادعای وی درباره فقرزدایی از طریق تقسیم مساوی دارایی این نهادها بین مردم، حمایت کنند. راقم این سطور قصد کش دادن این ماجرا را ندارد، اما صرفا برای نمونه، برخی مسائل مطرح شده را مرور میکنم تا عیارشان مشخص شود.
▫️ادعا شده که طبق گزارش سازمان حسابرسی وزارت اقتصاد، فقط دارایی بنیادمستضعفان در سال ۹۵، حدود ۵۶هزار میلیارد تومان بوده است. سخن دقیقی است. منتهی دوستان باید با مفاهیمی چون دارایی خالص و ناخالص و بدهی و سهم اقلیت و... آشنا شوند. دقت کنیم که دکتر احمدینژاد از تقسیم دارایی بنیاد و ستاد بین مردم سخن گفته بودند. حتما ایشان میپذیرند که قبل از این تقسیم، باید بدهیهای این نهادها و سهم اقلیت از دارایی کسر شود. طبق همان گزارش سازمان حسابرسی سال ۹۵، بنیاد درست است که ۵۶هزار میلیارد دارایی دارد، اما ۳۵.۹هزار میلیارد بدهی دارد و ۵هزار میلیارد نیز سهم اقلیت است! یعنی خالص دارایی بنیاد حدود ۱۵هزار میلیارد میشود!
▫️ادعا شده که در پایان ۹۸ جمع داراییهای بانک سینا ۲۴.۲هزار میلیارد بوده است. اشتباه عزیزان باز این است که عنایت ندارند این بانک ۲۲.۷هزار میلیارد بدهی دارد که عمدتا سپرده مردم نزد بانک است و اگر کسر شود، خالص ارزش دارایی بانک سینا به ۱.۵هزار میلیارد کاهش مییابد!
▫️از خاطرات مرحوم هاشمی نقل شده که سال ۷۶ بنیاد چقدر دارایی و ۴۰۰ شرکت داشته و اضافه کردهاند "یقینا" داراییها افزایش یافته است! نمیدانم این یقینا از کجا آمده اما بخش عمدهای از املاک بنیاد در این سالها فروخته و خرج محرومین شده و بنیاد در حال حاضر ۱۶۰ شرکت دارد.
▫️نقل قولی از آقای فتاح ذکر شده که سال ۹۸ درآمد بنیاد ۳۶هزار میلیارد بوده است. اولا این عدد صحیح نیست و طبق صورتهای مالی جمع فروش بنیاد ۲۷.۹ هزار میلیارد بوده که هر اهل حساب و کتابی میداند این به معنی سود نیست! سود خالص بنیاد در این سال، ۲.۸هزار میلیارد بوده است.
▫️یک نکته جالب دیگر که دکتر احمدینژاد در نامهای به رهبر انقلاب، خواهان فروش و تقسیم داراییهای بنیاد تعاون سپاه و ارتش و وزارت دفاع و... نیز شده و دارایی این نهادها را هم در محاسبات خود لحاظ کرده است. خوب است به ایشان یادآوری شود که اموال این بنیادهای تعاون متعلق به کارکنان این نهادهاست نه نظام که بین مردم تقسیمش کند!
والعاقبه للمتقین...
@syjebraily
🖊روحانی بزرگترین مخالف رفع تحریمها میشود؟
▪️آمریکاییها با وقاحت تمام میگویند نمیپذیریم که ایران برداشته شدن تحریمها را راستیآزمایی کند و سپس به تعهدات هستهای اش بازگردد!
ایران یک بار همه تعهداتش را یکجا انجام داد و پس از راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نوبت به رفع تحریمها توسط آمریکا رسید که به قول جناب آقای صالحی دبه درآورد و آقای روحانی نیز در سخنرانی شهریور ۹۵ خود در سازمان ملل متحد زبان به اعتراف و اعتراض گشود که "تعلل ایالات متحده در اجرای تعهدات قانونیاش در ماههای گذشته اشتباهی راهبردی است که باید فوراً جبران شود".
▫️آمریکا اما بدعهدیهایش را جبران نکرد و پس از روی کار آمدن ترامپ، پس از اینکه آقای روحانی به خانم موگرینی تضمین داد در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران در این توافق خواهد ماند، واشنگتن با خیال راحت برجام را ترک کرد.
▪️اینک به نقطه سر خط رسیدهایم. ایران همچنان به بسیاری از تعهدات برجامی خود پایبند است، تنها چیزی که از برجام نصیبش شده، ولخرجیهای دهها میلیارد دلاری با توهم رفع شدن تحریمها و پولهایی است که بابت فروش نفت در بانکهای خریداران بلوکه شده است؛ و والبته حفرههای امنیتی به بزرگی فجایعی که در نطنز شاهدش بودیم.
▫️امروز جمهوری اسلامی ایران یک شرط منطقی دارد و آن این است که نمیخواهیم یک بار دیگر تعهداتمان را تمام و کمال انجام دهیم و ۹ ماه بعد رئیسجمهورمان در سازمان ملل سخنرانی کند و از تعلل آمریکا از انجام تعهداتش شکایت به بیخاصیتترین مجمع عالم ببرد! آمریکا باید تحریمها را بردارد و ایران پس از راستیآزمایی و مشاهده اثر این رفع تحریمها به انجام تعهداتش بازگردد. ایران یک بار ثابت کرده است که در انجام تعهداتش صادق است و آمریکا نیز ثابت کرده است که به تصریح آقای روحانی اهل تعلل است.
▪️باید گفت مخالف اصلی رفع تحریمها کسی است که از سیاست راستیآزمایی رفع تحریمها کوتاه بیاید. آقای روحانی اگر دغدغه رفع تحریمها را دارد، باید با توجه به سابقه برجام، محکم بر سر سیاست راستیآزمایی که حرف قطعی نظام است بایستد. اما اگر با نیش و کنایه در پی کوتاه آمدن نظام از این سیاست باشد، بدانیم که بزرگترین مخالف رفع تحریمها شخص آقای روحانی است.
@syjebraily
هدایت شده از هاد
🌳برداشت هایی با حال و هوای انتخابات از آیات قرآن
وَإِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ ۖ وَإِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ۚ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۚ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ(۱۰۷) سوره مبارکه یونس
اگر خدا ضرری بهتون برسونه "وَإِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ" جز خودش کسی نمی تونه اونو برطرف کنه "فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ " شما داشتین تو مسیر الهی حرکت می کردین و طبق وعده خدا، دشمنان خدا شما رو تحریم کردن، چون خدا می خواست استقامت شما رو آزمایش کنه. مثل قضایای شعب ابی طالب.
یه وقت فکر نکنید برداشتن تحریم از مسیر کنار اومدن با دشمنان خدا براتون محقق می شه.
"وَإِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ" اگر زمان رسیدن خیر به شما بشه هیچ کدوم از این کشورهای قلدر جهان، نمی تونه مانع رسیدن خیر الهی به شما بشه. مثل زمان خورده شدن عهدنامه توسط موریانه. بالاخره خدا برای هر چیزی زمانی مشخص کرده که سر موعد هیچ کس ازش نمی تونه تخلف کنه.
کلا اونا رو هیچ کاره ببینید چه در ضررهایی که بهتون می زنن و چه در خیرها. از منِ خدا حساب ببرید نه از دشمن چون :يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۚ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ" خدا لطف خودش رو شامل حال هر کی بخواد می کنه و بسیار می بخشه و رحمت ویژه خودش رو شامل مومنین می کنه.
یعنی اگه قبلا یه مقدار دشمنان رو شریک خدا دونستید و تحت تاثیر این شرک به وعده های بعضی ها رای دادید، از خدا غفران بخوایید که خدا منتظرتونه و بسیار بخشنده است.
#انتخابات
✍صالحه مددی
@haad1442
✨دیپلماسی دادائیستی!
درباره صحبتهای آقای ظریف پیرامون هزینه شدن دیپلماسی برای میدان، بک بحث نظری بسیار مهم هست که نمیتوان از کنار آن بهراحتی عبور کرد و بدان نپرداخت؛ و باور حقیر این است که اساسیترین مشکل آقای ظریف و طیف سیاسی همسو با ایشان دقیقا همینجاست.
به عبارات آقای ظریف دقت بفرمایید. ایشان در شاهدی که برای هزینه شدن دیپلماسی برای میدان میآورد، میگوید: "تقریبا هر بار که من برای مذاکره رفتم این شهید سلیمانی بود که میگفت میخواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری...میگفت تو میروی با لاورف مذاکره میکنی از او یک دو سه چهار بخواه. یعنی دیپلماسی هزینه این شود که شما مثلا در حلب میخواهید این کار را بکنید یا در ادلب میخواهید شیعیان... اینها اهداف مقدسی بودند، نمیگویم اهداف بدی بود...تو میروی با لاورف مذاکره میکنی فشار بیاور که فوعا و کفریا را باید ما آزاد کنیم".
آقای ظریف از این درخواستهای حاج قاسم با عنوان "هزینه دیپلماسی برای میدان" سخن میگوید و اشکال این تفکر دقیقا در همین نگاه است و میتوان آثار این اشکال را از برجام تا دیگر مسائل حوزه سیاست خارجی دولت آقای روحانی نیز دید.
اشکال آقای ظریف اینجاست که توجه ندارد چه مذاکره در دیپلماسی و چه عملیات در میدان، هر دو ابزارهایی برای رسیدن به اهداف و سیاستهای تعیین شده از سوی یک نظام سیاسی هستند. اگر کتاب هنر تحریمها نوشته ریچارد نفیو را خوانده باشید، او مذاکره و تحریم را دو قطعه مکمل از پازل فشار بر ایران توصیف میکند. یعنی رژیم آمریکا هدف اعمال فشار بر ایران برای تغییر رفتار/تغییر نظام را تعریف کرده و هم از ابزار دیپلماسی(مذاکره) و هم از ابزار حمله اقتصادی(تحریم) برای این امر بهره میگیرد. این است که میبینیم دیپلمات آمریکایی در برجام دنبال همان چیزی است که افسر تحریم آمریکایی در پی آن است. اهداف اینها با یکدیگر تباین و تناقض ندارند که مثلا وزیر خارجه آمریکا به وزیر خزانهداری این کشور بگوید من دیپلماسی را هزینه میدان جنگ اقتصادی کردم! میبینید چقدر این حرف مضحک است؟!
کشور و منطقه با تهدید داعش مواجه است و نظام هوشمندانه تصمیم میگیرد تهدید داعش را سرکوب کند. حال برای دستیابی به هدف "نابودی تهدید داعش"، سیستم باید همه ابزارهای خود را فعال نماید. حاج قاسم جانش را کف دستش میگیرد و به سوریه و عراق میرود تا در میدان عملیات کند. دولت باید بودجه مورد نیاز را تامین کند. دستگاههای اطلاعاتی باید کمک اطلاعاتی کنند. و دیپلماتها باید ابزار سیاست خارجی را هرجا لازم است فعال کنند.
حال شما مظلومیت حاج قاسم را ببینید که از طرف نظام در کف میدان مشغول شمشیر زدن است، یکی بودجهاش را نمیدهد، آن یکی میگوید نباید از بشار اسد حمایت کنیم، دیگری به زبان شکایت میگوید من دیپلماسی را هزینه کردم تا فلانی مثلا در حلب چه کند!
این نگاه خسارتبار معالاسف در ماجرای برجام هم حاکم بود. آقایان قرار شد بروند دیپلماسی کنند تا تحریمها برداشته شود. در میدان، صنعت هستهای به شکل بیسابقهای تحدید شد و بازرسی از اماکن مختلف کشور باز به شکل بیسابقهای تشدید شد تا آقایان دیپلمات با تقدیم این امتیازات، لغو تحریمها را از طرف مقابل بگیرند. اما در کمال تعجب پس از اینکه تحریمی لغو نشد، آقای عراقچی آمد و در تلویزیون فرمود که اساسا برجام برای لغو تحریمها نبود! یعنی اصلا دیپلماتها فراموش کرده بودند -و از ملت هم میخواستند فراموش کنند- که برای چه مذاکره کردهاند و قرار بود به یک هدفی دست یابند!
دیپلماسی در ذهن آقایان ظاهرا ابزاری نیست که باید در خدمت اهداف کشور قرار گیرد و بیآنکه حاصل و نتیجهای برایش بتوان متصور شد، خودش به خودی خود موضوعیت دارد. این دیپلماسی برای دیپلماسی، همچون هنر برای هنر یادآور مشی دادائیستهاست که نحلهای از نهیلیسم بودند، برای افعالشان هیچ هدفی جز رسیدن به "تازگی" متصور نبودند و میگفتند ما وطن و سياست نمیخواهيم، ما «هيچ» میخواهيم؛ اينگونه به تازگی خواهيم رسيد!
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیپلماسی دادائیستی...
@syjebraily
با آقای داریوش سجادی گفت و گویی درباره مسائل جاری کشور داشتم که فیلم کامل آن را میتوانید در تلویزیون اینترنتی صحرا مشاهده فرمایید.
https://sahratv.com/گفتگوی-داریوش-سجادی-با-یاسر-جبرائیلی/
@syjebraily
▫️چند ماه پیش که به سیستان و بلوچستان رفته بودم، سری هم به منطقه آزاد چابهار زدم. در یکی از خانههای کپری از یکی از ساکنان سوال کردم که چرا اینجا زندگی میکنید؟ گفت اهل فلان منطقه هستیم. آنجا کشاورزی داشتیم. با وقوع خشکسالی اینجا دنبال کار آمدیم. پرایدی خریده بود و مسافرکشی میکرد و زن و فرزندش در آن مخروبه با آن وضع... سوال کردم که اگر شرایط در منطقه خودتان برای کار فراهم شود برمیگردید. با سوال جوابم را داد. گفت این زمینی که در آن خانه ساختهایم چه میشود. متوجه شدم به امید اینکه زمینی که تصاحب کردهاند، در منطقه آزاد قرار خواهد گرفت و بهایی پیدا خواهد کرد، آن زندگی را انتخاب کرده است.
▫️چند روز پیش نماینده شهرمان زنگ زد. گفت شنیدهایم در مجمع تو با منطقه آزاد شدن منطقه مخالفی و به ما گفتهاند تو را خاموش کنیم تا راه باز شود. استدلال کردم. گفتم من از همه دستگاهها درباره مناطق آزاد گزارش گرفتهام. تیمهای ارزیابی به مناطق آزاد فرستادهام. یک گزارش مثبت از اینکه این مناطق به اقتصاد کشور کمکی کرده باشند ندارم. دروازه واردات و قاچاق شدهاند. نسبت سرمایهگذاری خارجی در منطقه مادر نسبت به مناطق آزاد بیشتر است. تراز تجاری اکثر این مناطق منفی است. با فروش زمین و تعرفه واردات هزینههایش تامین میشود... نگذاشت حرفم تمام شود. گفت اینجا مردم محرومند. اگر منطقه آزاد شود زمینهایشان گران میشود. یاد چابهار افتادم...
▫️اقتصاد ایران از توسعه کمی مناطق آزاد نه تنها نفعی نبرده، بلکه زیان فراوان دیده است. سال گذشته از طرف مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، یک اظهار نظر کارشناسی منتشر و اعلام کردیم که هدف بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، توسعه کمی این مناطق نیست، بلکه هدف سیاستگذار، توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه صنعتی موجود، در راستای «انتقال فناوریهای پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» بوده است.
▫️همیشه با شعار مقابله با تحریمها و ایجاد فرصت و حلوا حلوا کردن، مناطق آزاد جدید ایجاد شده و فرجام آن پیش چشم ماست. از تصویب هفت منطقه آزاد جدید در مجمع تشخیص به شدت متاثر شدم. متاسفم که به جلسات مربوطه راه نیافتم تا بتوانم اثری بگذارم. کاش به جای تصویب این مناطق جدید و توصیه به اصلاح قانون مناطق آزاد، لااقل بررسی موضوع به اصلاح قانون فعلی مشروط میشد...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحریم، دیوار نیست که با بیل و بولدوزر تخریب شود. اینها بیل و بولدوزر را برای تخریب سازهها و ساختههای خودمان میخواهند تا دل تحریمکننده را بهدست آورند. در ماجرای برجام با بیل و فرغون بتون در قلب صنعت هستهای ریختند، امروز با بولدوزر میخواهند به جان همه داشتههای ملت بیفتند.
@syjebraily
▫️چند ماه پیش که به سیستان و بلوچستان رفته بودم، سری هم به منطقه آزاد چابهار زدم. در یکی از خانههای کپری از یکی از ساکنان سوال کردم که چرا اینجا زندگی میکنید؟ گفت اهل فلان منطقه هستیم. آنجا کشاورزی داشتیم. با وقوع خشکسالی اینجا دنبال کار آمدیم. پرایدی خریده بود و مسافرکشی میکرد و زن و فرزندش در آن مخروبه با آن وضع... سوال کردم که اگر شرایط در منطقه خودتان برای کار فراهم شود برمیگردید. با سوال جوابم را داد. گفت این زمینی که در آن خانه ساختهایم چه میشود. متوجه شدم به امید اینکه زمینی که تصاحب کردهاند، در منطقه آزاد قرار خواهد گرفت و بهایی پیدا خواهد کرد، آن زندگی را انتخاب کرده است.
▫️چند روز پیش نماینده شهرمان زنگ زد. گفت شنیدهایم در مجمع تو با منطقه آزاد شدن منطقه مخالفی و به ما گفتهاند تو را خاموش کنیم تا راه باز شود. استدلال کردم. گفتم من از همه دستگاهها درباره مناطق آزاد گزارش گرفتهام. تیمهای ارزیابی به مناطق آزاد فرستادهام. یک گزارش مثبت از اینکه این مناطق به اقتصاد کشور کمکی کرده باشند ندارم. دروازه واردات و قاچاق شدهاند. نسبت سرمایهگذاری خارجی در منطقه مادر نسبت به مناطق آزاد بیشتر است. تراز تجاری اکثر این مناطق منفی است. با فروش زمین و تعرفه واردات هزینههایش تامین میشود... نگذاشت حرفم تمام شود. گفت اینجا مردم محرومند. اگر منطقه آزاد شود زمینهایشان گران میشود. یاد چابهار افتادم...
▫️اقتصاد ایران از توسعه کمی مناطق آزاد نه تنها نفعی نبرده، بلکه زیان فراوان دیده است. سال گذشته از طرف مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، یک اظهار نظر کارشناسی منتشر و اعلام کردیم که هدف بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، توسعه کمی این مناطق نیست، بلکه هدف سیاستگذار، توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه صنعتی موجود، در راستای «انتقال فناوریهای پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» بوده است.
همیشه با شعار مقابله با تحریمها و ایجاد فرصت و حلوا حلوا کردن، مناطق آزاد جدید ایجاد شده و فرجام آن پیش چشم ماست. از تصویب هفت منطقه آزاد جدید در مجمع تشخیص به شدت متاثر شدم. متاسفم که به جلسات مربوطه راه نیافتم تا بتوانم اثری بگذارم. کاش به جای تصویب این مناطق جدید و توصیه به اصلاح قانون مناطق آزاد، لااقل بررسی موضوع به اصلاح قانون فعلی مشروط میشد...
@syjebraily
⚡️آقای روحانی با هشت سال سابقه فرماندهی پدافند هوایی، تبلیغاتش را با ناسزاگویی به نظامیان آغاز کرد و گفت من سرهنگ نیستم. سرتیپ لاریجانی نیز با بیش از یک دهه سابقه حضور در سپاه، روش و منش روحانی را تکرار کرد. در ارتباطِ جنابعالی با دولت روحانی، همین یک فقره کفایت میکند.
▫️سال ۷۶ مردم رنج کشیده از نئولیبرالیسم، در مقام نه به #دولت_سوم_هاشمی بودند و آقای ناطق نوری، هرچند اصولگرا، نماد تداوم آقای هاشمی بود. امروز آقای لاریجانی، با همان مختصات، در همان موقعیتی قرار گرفته است که آقای ناطق در سال ۷۶ قرار داشت. مردم به #دولت_سوم_روحانی نه خواهند گفت.
@syjebraily
✨آمدهام تا با کمک همه مردم ایران، و در طلیعه گام دوم، دولتی مردمی برای ایرانی قوی تشکیل دهم؛ دولتی که ارکان و مسئولیتهای اصلی آن بر دوش جوانان شجاع، تحول خواه، متخصص ، پاک و ضد فساد خواهد بود که هر کجا به آنها اعتماد شد، قدرت و افتخار برای ایران آفریدهاند.
#دولت_جوان_حزباللهی
@syjebraily
⚡️آنچه به عنوان طرح بانکداری اسلامی یا بانک مرکزی با تعجیل مشکوک و در کوران انتخابات در دستور کار مجلس قرار گرفته، یک تهدید جدی علیه حاکمیت پولی و بانکی جمهوری اسلامی و در یک کلام خصوصیسازی بانک مرکزی است.
▪️یادداشت مهم دکتر ایروانی را در این باره مطالعه کنید:
https://b2n.ir/w49587
@syjebraily
⚡️از معیارها و شرایط بسیار مهم جهت تشخیص افراد واجد صلاحیت برای نامزدی ریاست جمهوری، "مدیر و مدبر" بودن است. رد صلاحیت آقای جهانگیری که بیتدبیریها، اتلاف منابع، بحرانآفرینیها و ناتوانیهایشان در حل مشکلات کشور به وضع امروز منجر شده، مطالبهای معقول و منطقی از شورای نگهبان است.
@syjebraily
✨ با کدام رویکرد میخواهید با قاچاق مبارزه کنید؟
آقای لاریجانی گفتهاند "قاچاق مسئله مهمی است؛ اگر چه در این سالها گفته شده است که حجم قاچاق از 20 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار کاهش یافته است اما باید گفت که رقم 15 میلیارد دلار نیز، رقم کمی نیست و این میزان، رقمی است که میتواند تولید را نابود کند".
این عبارات را در ذم قاچاق، ننهجون آن بنده خدا نیز با اندکی حذفیات و اضافات میتواند بیان کند. اما آنچه از یک نامزد ریاستجمهوری انتظار میرود این است که کلیات ابوالبقاء را به کناری نهد و دقیقا بگوید مسائل کشور را با کدام رویکرد و با چه روشی حل خواهد کرد؟
فیالمثل درباره همین بحث قاچاق، دو رویکرد متباین و متضاد وجود دارد که دو روش و دو نتیجه متفاوت از آن ناشی میشود.
ما معتقدیم موثرترین شیوه مبارزه با قاچاق، کور کردن منابع مالی قاچاق است. چه، قاچاقچی ارز مورد نیاز خود را یا از محل صادرات کشور تامین میکند یا از بازار داخل. بر این اساس، راهکار مبارزه با قاچاق، اجرای دقیق سیاست پیمانسپاری ارزی، اشراف کامل دولت بر جریان ارز، و هدایت مصارف ارزی توسط دولت در جهت منافع عمومی است. وقتی ارز حاصل از صادرات، تحت اشراف دولت قرار گرفت و تحت هدایت دولت تخصیص یافت، قاچاقچی اساسا ارزی در اختیار نخواهد داشت که صرف کالای قاچاق کند.
اما نئولیبرالها قاچاق را یک مسئله اخلاقی قلمداد میکنند و میگویند قاچاقچی قاچاق میکند، چون تعرفه واردات بالاست. اگر تعرفه را پایین بیاوریم، قاچاقچیها واردات خود را از مبادی رسمی انجام خواهند داد و مسئله قاچاق حل خواهد شد. مثل اینکه برای جلوگیری از وقوع تخلف "عبور از چراغ قرمز"، همه چراغها را سبز کنیم یا محدودیت را از سرعت در جادهها برداریم تا هیجکس مشمول جریمه سرعت بیش از حد مجاز نشود!
این جماعت اساسا نمیخواهند بفهمند که اگر برای کالایی تعرفه گذاشته میشود، یا واردات آن ممنوع میشود، هدف، حمایت از تولید داخلی است! اینها از پشت عینک ایدئولوژیک و متصلب تجارت آزاد به عالم مینگرند و نسخهشان برای همه مسائل پیچیده، همین رهاسازی است. نئولیبرالها به همین دلیل و برخی دلایل دیگر که ریشه در منافعشان دارد، با پیمانسپاری ارزی نیز به شدت مخالفند.
میبینیم که وقتی کمی از کلیگویی درباره قاچاق فاصله میگیریم و وارد جزئیات میشویم، دیگر نمیتوان در وسط لحاف خوابید و همه اطراف را راضی نگه داشت.
آقای لاریجانی اگر میخواهد به سوالات سخت پاسخ دهد، به ما بگوید از میان این دو رویکرد، کدام را برای حل مسئله قاچاق انتخاب خواهد کرد؟!
@syjebraily