✅️ #مکتب_کلاسیک؛ اندیشه های اقتصادی از #تورنز تا #گوسن
1️⃣ رابرت تورنز [۱۷۸۰ -۱۸۶۴] عقیده داشت که #تجارت_آزاد، لزوما برای همه ی کشورها مطلوب نیست. وی مفید بودنِ نظریه ی #ارزش_کار_مطلق ریکاردو را زیر سؤال برد. به عقیده او، ارزش، تنها مربوط به نیروی کار نبوده، بلکه نقش سرمایه در آن مطرح است. تورنز همچنین برای کاهش فشار جمعیت، از مهاجرتِ نیروی کار به دیگر کشورها حمایت می کرد.
2️⃣ جیمز میل [۱۷۷۳ -۱۸۳۶] از دوستان ریکاردو است. او بیشتر به ترویج اندیشه ی ریکاردو می پرداخت. او در سال ۱۸۲۱ کتابِ "عناصر اقتصاد سیاسی" را منتشر کرد.
3️⃣ جان رمزی مک کالاک [۱۷۸۹- ۱۸۶۴] در عین هواداری از ریکاردو، از نظر روش، نوعی ترکیب تحلیلی و تجربی را دنبال می کرد. وی بر خلافِ ریکاردو و مالتوس معتقد بود؛ قوانینی توسط دولت در حمایت از فقیران تدوین و اجرا شود تا مانع شورش آنان گردد.
4️⃣ مونتی فورت لانگ فیلد [۱۸۰۱- ۱۸۸۴] در ابتدا از تجارتِ آزاد و دیگر مؤلفههای اقتصادِ لسفری دفاع می کرد. ولی در پایان عمر، از گسترش هزینه های بخش دولتی برای رفع فقر و ایجادِ رفاه عمومی حمایت می نمود. همچنین معتقد بود که صاحب سرمایه و صاحب ماشین نیز می تواند سودِ مربوط به آن را دریافت کند؛ زیرا سرمایه و ماشین از نظر فنی باعثِ بالا رفتنِ بهره وری می شوند. او بر خلافِ مالتوس و ریکاردو معتقد بود؛ دستمزد به سوی حداقل معیشت میل نمی کند.
5️⃣ ساموئل بیلی [۱۷۹۱- ۱۸۷۰] برخلافِ ریکاردو معتقد بود که نیروی کار، علت ایجادِ ارزش نیست، بلکه ارزش یک باورِ ذهنیِ کارگزاران اقتصادی نسبت به کالای مورد نظر می باشد. گذشته از آن، در خلقِ ارزش، عناصرِ دیگری علاوه بر نیروی کار نقش دارند. به عنوان مثال در این رابطه صاحب سرمایه متحمل ریسک می شود. خلاصه او ارزش مطلق کار ریکاردو را مورد نقد قرار داده و تأکید می کند که تنها می توان از ارزش نسبی سخن گفت.
6️⃣ ناسا سنیور [۱۷۹۰- ۱۸۶۴] معتقد بود؛ از یک سو #عرضه و #تقاضا ارزش را تعیین می کنند و از سوی دیگر خودِ تقاضا، با مطلوبیت کالا ارتباط دارد. او همچنین از اولین اقتصاددانانی است که بحث پیرامونِ اقتصادِ #دستوری و #اثباتی پرداخته است. و البته مباحثی دیگر که مجال پرداختن به آنها نیست.
7️⃣ آگوستین کورنو [۱۸۰۱- ۱۸۷۷] از اقتصاددانانی است که مطالعاتِ وسیعی در ریاضیات و فلسفه دارد. معروف است که کاربردِ ریاضیاتِ پیشرفته در اقتصاد را اولین بار وی انجام داده است. کورنو بدون آنکه از #کشش_تقاضا نام ببرد، نقش آن را بر درآمد بنگاه نشان داده است. او همچنین نشان می دهد که #سود_بنگاه زمانی به حداکثر می رسد، که در سطحی فعالیت نماید که #درآمد_نهایی و #هزینه_نهایی آن برابر شود. کورنو از اینرو از طلایه دارانِ #مکتب_نهایی_گرایی و #اقتصاد_ریاضی است.
8️⃣ ژول دوپوئه [۱۸۰۴- ۱۸۶۶] متخصص در علومِ مهندسی است و با کمکِ تئوری های اقتصادی، قیمت گذاری برای خدماتِ بخش عمومیِ فرانسه را انجام داده است. او #مازاد_مصرف_کننده و #مازاد_تولید_کننده را محاسبه کرده است. به نظر می رسد وی اولین اقتصاددانی است که کاربردِ تجزیه و تحلیلِ #هزینه_فاییده در بخش عمومی را نشان داده است.
9️⃣ هاینریش گوسن [۱۸۱۰- ۱۸۵۸] و هاینریش فون ثونن [۱۷۸۳- ۱۸۵۰] از پیش کسوت های #مکتب_نئوکلاسیک نیز هستند. گوسن معتقد است که چیزی بنام ارزش مطلق وجود ندارد و ارزش از نظر وی به #مطلوبیت مربوط می شود. او نزولی بودنِ #مطلوبیت_نهایی را هم صورت بندی کرد. و یوهان ثونن از کلاسیک هایی است که صاحب نظر در #اقتصاد_سنجی و #اقتصاد_ریاضی می باشد. برای جزئیات به کتب تفصیلی مراجعه شود.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
🔰نکاتی کوتاه پیرامونِ #مناظره_اول
1️⃣ آقایان پورمحمدی و پزشکیان از همان ابتدا با رویکردی سطحی و ژورنالیستی بحث را آغاز کردند. این نوع ورودِ به بحث از سوی ایشان از ابتدا هم مشخص بود. چرا که اساسا این دو بزرگوار #کارنامه و #برنامه ی جدی در سطحِ ریاست جمهوری از خود ارائه ندادند. و طبعا نمایندگان اصلی جریان اصلاحات و اعتدال هم محسوب نمی شوند.
2️⃣ جناب آقای زاکانی از همان ابتدا با دست گذاشتن بر روی مسائل دقیق و امروزیِ کشور، #نقطه_زنی کردند، و اذهانِ اقتصادی جامعه را که در چمبره ی مشهوراتِ اقتصادِ نئولیبرالی بود، معطوف به مسائلِ مهمی چون #دلار_زدایی از اقتصاد ایران، مقابله با #آزادسازی_قیمت_ها که توسط نئولیبرال ها مستمرا پمپاژ می شود، و بحثِ #درآمد_های_ریالی مردم و #مخارج_دلاری شان نمودند تا بل ذهن های مسحور شده ی در چمبره #اقتصاد_سرمایه_داری اندکی متوجه و متنبه گردد.
3️⃣ آقای قاضی زاده هاشمی هم طبیعتا نماینده دولتِ #شیهد_جمهور، آیت الله رئیسی عزیز بودند. از اینرو مباحث و مطالب شان هم ناظر به حمایت از دولت سیزدهم بود. بنابراین ایشان هم قصد جدی برای نامزدی ریاست جمهوری از ابتدا نداشتند و صرفا به نحوی سخنگوی دولت سیزدهم در انتخابات بودند.
4️⃣ کُنش گریِ جنابِ آقای قالیباف هم تقریبا بدون حاشیه صورت گرفت و هم افزا با جبهه انقلاب [فارق از دیدگاه های اقتصادی شان] و نشان می داد که ایشان بنا دارند ایثاری بزرگ در حق جبهه ی انقلاب کنند، که البته تا روزهای پایانی باید منتظر ماند.
5️⃣ و در پایان جنابِ آقای جلیلی، همچون گذشته، معقول، مؤدب و با برنامه و البته با عُمقِ نگاهی راهبردی و بدون حاشیه به ارائه ی دیدگاه ها و برنامه های #دولت_سایه پرداختند. البته ایشان به طرحِ وان هم اشاره ای داشتند که اندکی نگران کننده است، به همان دلائلی که سابقا عرض شد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
1️⃣ حاکمیت ریال بر اقتصاد ایران
2️⃣ مقابله با آزادسازی قیمت ها
3️⃣ دلارزدایی از اقتصاد ایران
سه گزاره اساسی است که جریان نئولیبرال همواره از مطرح کردن آنها هراس داشته و دارد.
✍️🏼 هجمه ها و توهین ها علیه #دکتر_سعید_جلیلی کم نیست. چرا که هتاکان می دانند؛ حضور دکتر جلیلی در مسند ریاست جمهوری، مساوی است با تداومِ دولت شهید رئیسی در عرصه های سیاست داخلی و خارجی، رشد و جهش همه جانبه ی کشور در راستای اهداف انقلاب اسلامی و تقویت جبهه ی مقاومت. در اقتصاد هم حضور ایشان برکات قابل توجهی برای کشور خواهد داشت.
هدایت شده از اقتصاد ما🇮🇷
#دلار چیست؟
داخل آمریکا، وسیله مبادله و سنجش ارزش و حفظ ارزش است!
خارج آمریکا، وسیله تحمیل اراده دولت آمریکا به دیگران است!
#دلارزدایی چیست؟
خارج ایران، مبادله براساس پولهای ملّی است (پیمان پولی)!
داخل ایران، محاسبه هزینههای تولیدی و مصرفی براساس ریال است!
نظر نامزدها درباره این دو پرسش چیست؟
https://eitaa.com/egtesade_ma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◽️شرق: امضای کری تضمین است.
✍️🏼 انگار یادشون رفته دهه ی ۹۰، دههی سیاه اقتصادی برای ملت ما بود. دوباره دارند شانتاژ می کنند تا عده ای رو تحریک کنند. عرض کردیم که حضور جناب پزشکیان در مسند ریاست جمهوری، برابر است با تداومِ دولتِ سوم دکتر روحانی.
✍️🏼 بخش آخر از اندیشه های اقتصادیِ #مکتب_کلاسیک تا ساعاتی دیگر بارگذاری خواهد شد.
✍️🏼 جناب آقای پزشکیان و کارشناسان همراه، دیگر آن دوران گذشته است که بخواهید با رویکردهای عوام فریبانه مجددا از سازش دم بزنید. کشور ما مذاکره با آمریکا را بسیار خوب تجربه کرده است و می داند که راه پیشرفت و توسعه، سازش نیست، بلکه قدرتمند شدن است.
🔸️ پ.ن: برای آنکه اسیر فضاسازی های رسانه ای و رویکردهای پوپولیستی و عوام فریبانه در رابطه با #برجام نشوید، کتاب های مستند و مستدل و برجسته ی پیش رو تقدیم حضورتان می گردد.
@taammolatenazari
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
این نمودارها را خوب به یاد داشته باشید. احتمالا همین روزها افسانه سازی از #اقتصاد_اصلاحات را آغاز میکنند. اصلاحطلبان، رشد اقتصادی متوسط ۶.۹ درصدی زمان هاشمی را به رشد اقتصادی متوسط ۲.۲ درصدی تبدیل کردند.
دولت سوم روحانی یا دولت سوم خاتمی؟ فرقی ندارد.
منبع آمار: مرکز آمار ایران
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️🏼 کسانی که با الفبای ادب و گفتگو کردن آشنا نیستند، و اسمِ کارشناس را یدک می کشند، چگونه می توانند برای ملت با فرهنگ و فهیم ما تصمیماتِ کارشناسی بگیرند؟
ادب مرد به ز دولت اوست
هدایت شده از رهام مدیا
☕️کافه اقتصاد ۵
✍️دورهمی تولید محتوای اقتصادی
◽️موضوع: دیدگاه اقتصادی نامزدهای چهاردهمین دوره ریاستجمهوری
👨🏫با حضور اساتید اقتصاد و ارائه حجتالاسلام سید محمدرضا رضی (پژوهشگر اقتصاد اسلامی)
📺همراه با #پخش_زنده از کانال رهام
🗓پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰
📍دانشگاه قم، دهکده ورزشی شهید شهناززاده، کافه دنج
برای دسترسی به مکان یاب روی عبارت کلیک کنید 👆🏻
💬جهت عضویت در گروه کافه اقتصاد در پیامرسان ایتا به @raham_media_admin پیام دهید.
⚜️رهام، رسانه اقتصاد مردمی
🎬 @raham_media
هدایت شده از حسین زمانی میقان
جمع بندی بررسی نظرات کاندیداها توسط گروه مطالعاتی " هاد " تا ۲۷ خرداد رو در آدرس ذیل ببینید و ببینانید 👇
https://eitaa.com/haad1442
🔰 نکاتی کوتاه پیرامونِ #مناظره_دوم
🔸️ فارق از بحث کردن پیرامونِ دیدگاه ها (تو لینک بالا دوستانمون انجام می دن) مناظره ی امشب چنگی به دل نزد. امیدوارم شب های آتی شاهد بحث های جدی تری باشیم.
1️⃣ اما جناب قالیباف خیلی داره رو مدیریتش تکیه می کنه و می خواد پررنگش کنه، تا بتونه وجه امتیاز مناسبی به دست بیاره بلکه در روزهای پایانی جلیلی لاجرم مجبور شه به نفعش بره کنار.
2️⃣ جناب آقای جلیلی، همان مسیر آرام، متواضع و ارائه ی برنامه های دولت سایه رو در پیش گرفته. که به نظرم باید با حفظ همین پرستیژ، کمی حرارت و شور به نحوه ارائه ی مطالبش اضافه کنه تا برای مخاطب عام جذاب تر بشه.
3️⃣ آقای قاضی زاده هاشمی هم کما فی السابق با صراحت بیشتری به حمایت از دولت شهید رئیسی و دست آوردهاش می پردازه.
4️⃣ آقای پورمحمدی امشب یه نکته ای گفت که به نظر اساسِ حرکتِ دولتش رو تشکیل میده و آن اینکه: کسی می تواند این تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، آموزشی و درمانی رو رقم بزنه که: نظام اداریِ کشور رو دقیق و عمیق بشناسه. داشت غیرمستقیم می گفت: چون من سال ها تو دستگاه قضا و سازمان بازرسی بودم: اشراف دارم به نظام اداری. و برای تحول همه جانبه در کشور به این اشراف نيازمنديم.
5️⃣ آقای پزشکیان هم طبق روال سابق؛ صرفا اکتفاء به کلیات ابوالبقاء کرد.
6️⃣ و البته آقای زاکانی امشب یه چالش جدی با آقایان پورمحمدی و پزشکیان داشت که حتما تو مباحث سیاسی بحث های دقیقی مجددا ازش خواهیم شنید و همچنین یادآوریِ مناسبی به تداومِ #دولت_سوم_روحانی در صورت رأی آوری پزشکیان داشت. همچنین به لطائف الحیلی و با تیزبینی، عنایتی به مباحث تمدنی داشت. اون جایی که به ضرورتِ علم و اندیشه ورزی پرداخت و نقش هم افزای حوزه و دانشگاه رو در این رابطه مطرح کرد. و البته برخی مواضع قابل قبولِ اقتصادی.
@taammolatenazari
✅️ #مکتب_کلاسیک؛ اندیشه های اقتصادی #جان_استوارت_میل
1️⃣ استوارت میل [۱۸۰۶- ۱۸۷۳] از مشهورترین اقتصاددانانِ کلاسیک است. صاحب نظرانِ تاریخ عقائد اقتصادی، از استوارت میل، ریچارد جونز و سنیور به عنوانِ اقتصاددانانِ #حلقه_گذار نام می برند. به این معنا که تأثیر اندیشه ایشان، بین دوره ی اقتصاد سنتی (کلاسیک) و اقتصاد مدرنِ آخر قرن نوزدهم میلادی (نئوکلاسیک) قرار دارد.
2️⃣ استوارت میل اندیشمندی چندبُعدی است؛ زیرا او هم در منطق و فلسفه نظریه پردازی برجسته بود و هم در امور سیاسی و اقتصادی. سال ها کتابِ "اصول اقتصاد سیاسی" وی اصلی ترین کتاب درسی بود. ضمنا او ادیب و خطیب هم بود. در مقابلِ اسمیت که اندیشه ی #لسفر را به این دلیل که رفاه مادی را به حداکثر می رساند، مورد تأیید قرار می دهد، میل معتقد است؛ اندیشه ی لسفر به این خاطر مطلوب است که بیشترین آزادیِ فردی را به ارمغان می آورد. میل همچنین موافق سیاست گذاری های جمعیتی مالتوس هم بود و معیارهای سیاست گذاری را بر مبنای آن مورد ارزیابی قرار می دهد. در عین حال استوارت میل به آموزه های سوسیالیستی در اقتصاد نیز علاقه مند بوده است.
3️⃣ دو نقطه نظر اساسی از استوارت میل شایسته ی توجه بیشتر است: #عقلانیت و #اصالت_انسان. به این صورت که میل برخی از فرض های مطلوب گرایان را رد می کند. یکی از این فرض ها، عقلانیت ابزاری است. وی تأکید می کند که عقلانیت را نمی توان تماما به منفعت شخصی و جستجو برای حداکثر لذت تحویل برد. همچنین میل این دیدگاه مطلوبیت گرایان را که فرد همواره بهترین قاضی و تنها قاضی برای تشخیص منافع خود است، رد می کند. به نظر میل افزایش منافع و لذت های فردی، به همراه افزایش منافع و لذت های دیگران نیز قابل دستیابی است. وی عقیده دارد که فرد تا جایی که زیانی به آزادی دیگری نرساند، آزاد است. میل همانند جان لاک و بر اساس قانون طبیعی عقیده داشت که؛ هر فرد باید صاحب و مالکِ اموال و دارایی هایی باشد که نتیجه ی دسترنج خودش است. او در عین حال معتقد بود که از این حق مالکیت شخصی، سوء استفاده های زیادی شده که باعث شده توزیع درآمدها و ثروت ها ناعادلانه شود. از این جهت، به نظر او #دخالت_دولت برای رفع این بی عدالتی ها مناسب است.
4️⃣ همچنین معروف است که استوارت میل اولین اقتصاددانی است که به مطالعه و بررسیِ #روش_مطالعه_اقتصاد پرداخته است. در این رابطه وی به بررسی این سؤال می پردازد که؛ آیا علوم اجتماعی، علوم رفتاری و علوم اخلاقی- مثل اقتصاد، همانند علوم طبیعی اند یا خیر؟ سپس پاسخ می دهد که؛ چون امکان انجام آزمایش های کنترل شده خارج از قلمرو علوم طبیعی، وجود ندارد، بنابراین، بین علوم اجتماعی مانند اقتصاد و علوم طبیعی، از جهت روش، تفاوت اساسی وجود دارد.
5️⃣ همچنین مشهور است که؛ اولین بحث های زیرساختیِ نظریه ی تجارتِ بین المللِ #هکشر_اوهلن، چندین دهه قبل، توسط میل بیان شده است. آنجا که تصریح می کند: یک کشور کالایی را صادر می کند که به طور نسبی هزینه ی کمتری دربر دارد. او همچنین در مخالفت با قانون #سه؛ که ادعا می کند، در اقتصاد مشکلِ #مازاد_تولید وجود ندارد می گوید: در بسیاری از کالاهای تولیدی، مازاد تولید مشکل اساسی است. ضمنا #سود از نظر وی پاداشِ ریسک و عدم مصرفِ سرمایه در زمان حال شمرده می شود.
@taammolatenazari
✍️🏼 مسعود پزشکیان اخلاقا شخصیت سالمی است، اما در عرصه ی سیاست بسیار راحت بازی می خورد. حلقه ی غرب گرای ضد منافع ملی دورش را احاطه کرده اند و او را در راستای اهداف سکولاریستی اصلاحات مدیریت می کنند.
#دولت_سوم_روحانی
@taammolatenazari
✍️🏼 مناظره ی سوم نیز همانند دو مناظره ی قبلی صرفا بیان کلیات بود و آنگونه که باید رقابتی نبود و چنگی به دل نزد. باید ببینیم مناظره ی چهارم که در حوزه ی #سیاست است، چگونه خواهد شد. آیا فضای رقابتی را در عین رعایت اخلاق در فضای اجتماعی ایجاد می کند یا خیر.
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀سیاه چاله یارانه پنهان انرژی
🔹تقریباً همه نامزدهای ریاستجمهوری کمر همت بسته اند که بی عدالتی در توزیع یارانه پنهان انرژی را ریشه کن کنند، هرکس به طریقی؛ یکی با یارانه طلایی، دیگری با اعتبار یارانه ای وان و ...
🔹 منطق شأن هم این است یکی یک ماشین دارد و یکی سه ماشین و این دومی سه برابر اولی از یارانه انرژی استفاده میکند
🔹 خروجی این پیشنهادات این است که بازاری برای انرژی ایجاد کنیم و مردم بتوانند سهمیه شأن را به یکدیگر بفروشند.
🌀فرض کنید ۸۵ میلیون لیتر بنزین را روزانه بین ۸۵میلیون نفر توزیع کنیم, به هرکسی می رسد یک لیتر بنزین در روز و ۳۰ لیتر بنزین در ماه.
🔹با این وضعیت حمل و نقل عمومی و مصرف سوخت خودرو ها ، پس از اجرای طرح چیزی از مصرف کم نمیشود. فقط کسی که به قول آقایان سه ماشین دارد یا مسافرکش است الان باید برود به جای بنزین ۳هزارتومانی آزاد، بنزین از در و همسایه بخرد و قاعدتاً برای تحقق وعده پولدارشدن مردم از این راه باید قیمت هر لیتر بنزین طلایی یا وانی مثلاً ۶۰هزارتومان باشد (اگر قیمت واقعی را یک دلار و قیمت دلار را هم ۶۰هزارتومان در نظر بگیریم).
🔹حالا کرایه اسنپ آن فرد بی ماشین هم براساس قیمت بنزین ۶۰هزارتومانی تعیین میشود، حالا کسی که یک ماشین دارد یا ماشین ندارد باید کرایه بیشتری بدهد و با توجه به تورمی که ایجاد میشود با توجه به تجربه قبلی ما در نهایت این فرد باید یک چیزی از جیبش هم بگذارد روی اون یارانه طلایی و پول کرایه و پول اجناس گران شده به خاطر افزایش کرایه را بدهد.
🔹صاحب چند ماشین هم که متمول تر است روی قیمت کالاها و خدماتش میکشد و در نهایت آن که ضرر میکند صاحب یک ماشین و یا فرد فاقد ماشین است.
🔹 اگر این طرح بخواهد برای گازوئیل هم که سهم بالای ۶۰درصدی از سوخت را دارد اجرا شود در کنار بنزین که سهمش از سوخت فقط ۸درصد است، ببیند موشک قیمتها چطور با سرعت نور بالا میرود
🔻 چشمبندی شد ها؟ انگار پولدارها یک کم به زحمت میافتند که چطور این افزایش قیمت را به فقرا تحمیل کنند، ولی فقرا هم پولدار نمیشوند، اگر اوضاعشان بدتر نشود که میشود.
🔹 تو رو به خدا مردم را با این طرحها بیچاره نکنید که بعدش بگویند اصلأ ما یارانه نخواستیم قیمتها را برگردانید به حالت قبل!
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✍️🏼 چرا پرسش های اقتصادیِ مناظرات انتخاباتی به گونه ای طراحی شده است که در مجموع در راستای منافعِ سرمایه داری در ایران باشد؟ مباحثی چون حاکمیت ارزش پول ملی، دلارزدایی از اقتصاد ایران، مقابله با جهانی سازی قیمت ها و... . مضاف بر این؛ در طراحی سؤالات اساسا از چهره های برجسته ی اقتصادی که در مقابل طیف سرمایه داری هستند، هیچ شخصی به چشم نمی آید.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺یارانه پنهان چیست و چگونه محاسبه میشود؟
@syjebraily
JOER_Volume 6_Issue 21_Pages 81-120.pdf
870.2K
📚 مقاله ی پیش رو تحتِ عنوانِ "الگویی برای محاسبه ی مناسبِ #نرخ_ارز در دوران اصلاح ساختار اقتصاد ایران"
دکتر محمد ناصر شرافت جهرمی
دکتر حسین صمصامی
@taammolatenazari
داره کم کم فضای اجتماعی درگیر انتخابات میشه؛ این خوبه...
امروز اصفهان، و امشب اهواز؛ حامیان دکتر جلیلی
طبعا اصلِ مشارکت [فکر می کنم تا ۵۵ درصد رو این دوره داشته باشیم] در نگاه کلان و بین المللی برای انقلاب اسلامی عزیز حائز اهمیته