✍️ معتقدانِ به #بازار_آزاد و #تجارت_آزاد استدلال شان چیست؟
امشب مبتنی بر کتابِ #دولت_و_بازار دیدگاهِ #آدام_اسمیت رو تقریر می کنیم و سپس نقدِ وارد بر اون رو هم بیان خواهیم کرد.
📚 #معرفی_کتاب: تاریخ عقائد اقتصادی، اثر دکتر یدالله دادگر، نشر سازمان سمت
✍️ اساسا برای درکِ دقیق و عمیقِ هر علمی، آشنایی با "سیر تطوّرِ اندیشه ها" در آن علم بسیار حائز اهمیت است. طبعا #علم_اقتصاد هم از این امر مستثنی نیست. کتابِ بسیار عالیِ پیش رو برای آشنایی با سیر اندیشه های اقتصادی در طول تاریخ گزینه ی بسیار خوبی است که مطالعه ی آن را به شما فرهیختگان پیشنهاد می کنم.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 کتابِ #دولت_و_بازار، فصل اول؛ بخشِ سوم
🔍 بررسیِ اجمالیِ مبانیِ فکری و اصول سه گانه ی #آدام_اسمیت در اقتصاد
🔰 با توجه به کتابِ #ثروت_و_ملل آدام اسمیت، او همانندِ متفکرینِ فرانسوی [فرانسوا کنه، تورگو، روسو و ولتر] معتقد و متاثر از "مکتبِ فیزیوکراسی" است. او همانند فیزیوکرات ها قائل به وجودِ یک #نظم_طبیعی در جهان است. او می گوید: "حکمت طبیعت، خوشبختانه تدارکاتِ فراوانی برای جبرانِ بسیاری از تاثیراتِ نامطلوبِ حماقت و بیدادگریِ انسان فراهم آورده است."
🔰 در اندیشه ی #اسمیت، باور به "نظم طبیعی" و "اصالت و آزادی فرد" باعث شد او به طرفداری از #بازار_آزاد و #تجارت_آزاد روی آورد. بنابراین مبانیِ فکری بالا، منجر به بوجود آمدنِ سه مفهومِ کلیدیِ #دست_نامرئی، #تقسیم_کار_بین_المللی و #مزیت_مطلق شد و اینگونه بود که پایه های نظریِ #اقتصاد_کلاسیک شکل گرفت.
🔰اما توضیحِ اجمالیِ اصول سه گانه
1️⃣ #دست_نامرئی؛ اسمیت برای توضیح و تأکید بر وجودِ "نظام طبیعی" مفهومِ جدیدِ #بازار_خود_تنظیم [Self-regulating Market] را ابداع و آن را با استعاره ی "دست نامرئی" تبیین می کند. به نظر او، یک دست نامرئی وجود دارد که بازار را تنظیم می کند و به کمک #مکانیسم_قیمت ها آن را به سوی تعادل می کشاند. او معتقد است؛ بازار به صورتِ غیرمتمرکز به تنظیم روابطِ #عرضه و #تقاضا پرداخته و در شرایطِ #رقابت_کامل، وضعیت موجود را به طور خودکار تعدیل می کند. باید توجه داشت که؛ نظریه ی "دست نامرئیِ" آدام اسمیت، بر اساس این فرض بنا شده که مردم #عقلانی عمل می کنند و بر مبنای "اصالت فرد" در همه ی اوقات سعی می کنند رفاه و منافعِ شخصیِ خود را ارتقا دهند.
همچنین با توجه به #دست_نامرئیِ آدام اسمیت؛ پیگیریِ #نفع_شخصی توسط افراد جامعه، فارغ از توجه شان به منافع عمومی، در راستایی به پیش می رود که در عین حال #منافع_اجتماعی را نیز تأمین می کند. اسمیت با این استدلال، وجودِ موانع در برابرِ #تجارت_آزاد در عرصه ی بین المللی را به چالش کشیده و #عدم_مداخله_دولت در این عرصه را نیز توصیه می کند.
🔰 در ادامه، دو اصلِ باقی مانده ی دیگر را مورد بررسی قرار خواهیم داد و سپس نقدهای وارده بر آنها بیان خواهد شد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
🔰 قال مولانا الامام الکاظم علیه السلام: تَفَقَّهُوا فِي دِينِ اَللَّهِ فَإِنَّ اَلْفِقْهَ مِفْتَاحُ اَلْبَصِيرَةِ وَ تَمَامُ اَلْعِبَادَةِ وَ اَلسَّبَبُ إِلَى اَلْمَنَازِلِ اَلرَّفِيعَةِ وَ اَلرُّتَبِ اَلْجَلِيلَةِ فِي اَلدِّينِ وَ اَلدُّنْيَا وَ فَضْلُ اَلْفَقِيهِ عَلَى اَلْعَابِدِ كَفَضْلِ اَلشَّمْسِ عَلَى اَلْكَوَاكِبِ وَ مَنْ لَمْ يَتَفَقَّهْ فِي دِينِهِ لَمْ يَرْضَ اَللَّهُ لَهُ عَمَلاً.
حضرت فرمودند: در دين خدا ژرف نگر و دانا شويد؛ زيرا فقه كليد بصيرت است و مايه كمال عبادت و وسيله رسيدن به مقامات بلند و مراتب عالىِ دينى و دنيايى. برترى فقيه بر عابد، همچون برترى خورشيد است بر ستارگان و هر كه در دين خود دانا و فقيه نشود، خداوند هيچ عملى را از او نپسندد.
📚 منبع: بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام، جلد۱۰، صفحه۲۴۷
🔸️ سالروز شهادت امام موسی بن جعفر علیهما السلام بر شیعیان و محبین حضرتش تسلیت.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از اندیشکده قصد
35.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 سید امیرحسین حسینی؛ پژوهشگر اندیشکده قصد در برنامه کتاب قانون شبکه یک سیما:
▫️تقاضای طبیعی سالانه خودرو در کشور حدود ۱.۵میلیون به همراه چندین میلیون تقاضای انباشته تعویض خودروهای فرسوده است!
▪️طبق آمار وزارت صمت، ۸۵درصد قدرت خرید مردم ایران برای خودرو بین ۱۵۰ تا ۵۵۰میلیون است و هر سیاست تولیدی و وارداتی که نتواند خودروی باکیفیت در این بازه قیمتی تامین کند قطعا «ناکارآمد» است.
▫️ارزیابی نرخ خودروهای وارداتی باکیفیتتر از نمونه داخلی نشان میدهد که این خودروها بیش از ۱میلیارد تومان در کشور مبدا قیمت داشته و حداقل بین ۱.۵ تا ۲میلیارد تومان به دست مصرفکننده میرسد.
▪️در شرایطی که بهخاطر روشن کردن کولر در منازل، برق صنایع قطع میگردد، واردات خودروهای برقی و تاسیس چندین هزار ایستگاه شارژ در کشور یک سیاست ناکارآمد است.
▫️راهکار حل مشکلات صنعت خودروی کشور، «آزادسازی تولید خودرو» برای همه نخبگان و متخصصینی هست که قادر به تولید خودروی باکیفیت هستند اما قانون مانع آنها شده است.
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
📚انتشار کتاب سیاستهای ارزی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم
♦️ طرح تقویت ارزش پول ملی/احمدرضا صفا
♦️ چگونگی ایجاد ثبات در بازار ارز/ احمدعلی یوسفی
♦️ تعدیل و تثبیت ارزی از منظر اقتصاد اسلامی/ محمدجواد توکلی
♦️ جهشهای ارزی:آثار،علل و راههای کنترل/محمدطاهر رحیمی
♦️طرح تقویت ارزش پول ملی و کنترل بازار ارز/امید ایزانلو
♦️لایه های مختلف تحلیل رفتار نرخ ارز در اقتصاد ایران/محمد واعظ بارزانی
♦️ دوگانگی اقتصادی و چندگانگی در سیاست ارزی/مرتضی مرتضوی
♦️ مثلث رهایی/ رضا غلامی
♦️ ضرورت توجه به زیرساخت سیاست گذاری ارزی/حسن حسنخانی
♦️ریشهیابی بیثباتیهای اخیر در بازار ارز؛عوامل داخلی یا بیرونی/موسی شهبازی
📔صفحات اولیه کتاب👇
https://scih.ir/wp-content/uploads/2024/02/arz021116.pdf
📙تهیه کتاب از بوستان کتاب
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #دولت_و_بازار، فصل اول؛ بخشِ سوم 🔍 بررسیِ اجمالیِ مبانیِ فکری و اصول سه گانه ی #آدام_اسمیت
📚 کتابِ #دولت_و_بازار، فصل اول؛ بخشِ چهارم
🔍 ادامه ی بررسیِ اصول سه گانه ی #آدام_اسمیت در اقتصاد
2️⃣ #تقسیم_کار_بین_المللی [تخصص گرایی]؛ آدام اسمیت در حمایت از #تجارت_آزاد، به بیانِ توضیح مزایای "تقسیم کار بین المللی" می پردازد که از آن به عنوان "تخصص گرایی" نیز یاد می شود. او معتقد است: یک عاملِ مهم تعیین کننده ی ثروتِ ملل، #بهره_وری_نیروی_کار است، و بهره وری نیروی کار بیش از هر چیز به #تقسیم_کار بستگی دارد. اسمیت معتقد بود: تفاوت در توانایی افراد و در نتیجه، بهره وری آنها، خود تا حدودِ زیادی نتیجه ی "تقسیم کار" است. [مثالِ #کارخانه_سنجاق_سازی او، برای توضیحِ نظریه ی تقسیم کارش شهرت یافته است.]
🔸️ از نظر اسمیت، تقسیم کار منجر به افزایش تولید شده و اندازه ی این افزایش تولید هم تنها بستگی به اندازه ی #بازار دارد. بنابراین گسترشِ جغرافیاییِ بازار به تحقق تجارت آزاد منجر می شود. او در کتاب #ثروت_و_ملل می نویسد: "اگر یک کشور خارجی می تواند کالایی را ارزان تر از خود ما در اختیار ما بگذارد، بهتر است آن کالا را از آن کشور بخریم و در عوض بخشی از تولیداتِ خودمان را که در تهیه ی آن به نوعی توافق داریم به کشور مزبور بفروشیم."
3️⃣ #مزیت_مطلق؛ بر اساس نظریه ی آدام_اسمیت، تجارتِ بین دو کشور، با توجه به "مزیت مطلق" انجام می شود. مزیت مطلق یعنی؛ بالاتر بودنِ #بهره_وری یک تولید کننده نسبت به تولید کننده ی دیگری در تولید یک کالا و یا خدمت است. وقتی یک کشور، کالایی را با #کارآیی بیشتر، نسبت به کشور دیگر تولید می کند؛ اقتصاددانان در این زمینه می گویند: کشور A در تولید کالای X مزیت مطلق دارد.
🔰 اجمالا اصول سه گانه ی #آدام_اسمیت در اقتصاد مطرح شد. در یادداشتِ بعدی به نقد و بررسیِ این اصول خواهیم پرداخت.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
21.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰هرمِ اقتصاد صهیونیستیِ حاکم بر جهان را بشناسید...
🔸️ ارائه حجت الاسلام دکتر سید محمدرضا رضی، استاد و پژوهشگر اقتصاد اسلامی
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تاریخ بخوانید.PDF
897.1K
🔰 فایلِ PDF مذکور در دو صفحه اهمیتِ مطالعه #تاریخ و کسب #بصیرت_تاریخی برای جوانان انقلابی را در بیانات رهبر انقلاب اسلامی بررسی نموده و همچنین چند پیشنهاد کاربردی برای مطالعاتِ تاریخی شده است.
📚 پ.ن: به مناسبتِ #ایام_الله_دهه_فجر یه کتاب تاریخیِ بسیار خوب به جهت آشنایی با #تاریخ_معاصر_ایران فردا خدمت شما فرهیختگان تقدیم و معرفی خواهد شد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
✍️ نقدِ #اصول_سه_گانه ی "آدام اسمیت" مبتنی بر کتابِ "دولت و بازار" امشب در کانال بارگذاری خواهد شد.