هدایت شده از شیخ فرهاد فتحی
کفترباز باش، ولی کار امام را راه بنداز!
...روایتی را در رابطه با این که «اولویت با چیست؟» میخوانم. در رجال کشّی که از منابع مهمترین منابع رجالی ماست، زید مفضل -که همین مفضلابنعمر است و توحید مفضل در حقیقت قرائت حضرت بر مفضل است- در مباحث توحیدی در صفحه 326 (کتاب کشی) آمده که أنّ عدّتاً مِن اهل الکوفة کَتَبوا إلی الصّادق علیه السلام فقالوا انّ المُفضّل یجالس الشّتار و اصحابَ الحَمام. عدهای نامه نوشتند به امام صادق(ع) و گفتند که مفضل با لات و لوتها و کفتربازها میچرخد. شما نامهای به مفضل بنویس تا خودش را جمع و جور کند. بالاخره برای تیپ علما و اصحاب شما این جریان خوب نیست. حضرت نامه نوشتند و سرش را هم مهر و موم کردند و گفتند این را به دست مفضل برسانید. امام نامه را به دست یک سری از بزرگان اصحاب دادند تا به مفضل برسانند. نمیدانم این اسمها را چقدر میشناسید، محمدبن مسلم، زراره، حجربنزائده، عبدالهبنبکیر و ابوبصیر. اینها از بزرگان اصحابند. میروند کوفه نامه را میدهند به مفضل. او نیز نامه امام را باز میکند و جلوی بقیه شروع میکند به خواندن. فاذا فیه بسم الله الرّحمن الرّحیم اشترِ کذا و کذا و اشتَرِ کذا. امام گفته بودند بسم الله الرّحمن الرّحیم، این لیست خرید من است. بخر و بیاور. اینها تعجب میکنند که این چه نامهایست. صورت مسئله چی بود و این نامه چیست. نامه را میچرخانند دارَ الکتاب إلی الکُل. همه میبینند که لیست خرید است. و لم یَذکُر قلیلاً و لاکثیراً بِما قالوا فیه. امام چیزی از بحثی که مفضل با کفتربازها میچرخد نیاورده است. مفضل به اینها میگوید به هر حال امام لیست خرید داده چه کار میکنید؟ میگویند که خوب این پول زیادی میخواهد. هذا مالُ العَظیم حتی ننظر و نجمع و نَحمِل الیک و لم نُدرک الا نراک بعد نَنظُر فی ذلک. خلاصهاش شد اینکه ما اول باید برویم یک سری کمیسیونهای اقتصادی تشکیل دهیم و مطلب را بررسی کنیم. جلساتی با هم میگذاریم و نتیجه جلسات را به تو میگوییم. بعداً بررسی میکنیم که این صورت خرید امام را چه طور بخریم. میگویند میرویم مدینه یک سری جلساتی میگذاریم و میآییم. این را میگویند و میروند. و أرادوا الانصراف همین که میخواهند که بروند مفضل میگوید نه نهار را باشید و بعد بروید. فَحَبسهم لغذائِه و وجّه المفضل الی اصحابه الذین سَعَوا بهم. بعد مفضل میرود همان قومی که به آنها سعایت شد، همان کفتربازها را میآورد، فجائوا فقرأ علیهم کتابَ ابیعبداله. برای آنها نامه امام را میخواند و میگوید امام نامه نوشته است. چه کار میکنید؟ این نامه امامتان است، چه کار میکنید؟ میروند و هنوز غذای آن مهمانها تمام نشده برمیگردند و پولها را جلوی مفضل و اینها میریزند. قبلَ أن یَفرُقَ هولاءِ من الغذات. فقال لهم المفضل تأمرونی ان اطرُدَ هولاء مِن عندی؟ شما میگویید من اینها را از دور خودم برانم؟ تَظُنون ان الله تعالی یحتاج الی صلاتِکم و صومِکم؟ گمانتان بر این است که خدا محتاج نماز و روزه شماست؟ کار امام را راه بیندازید. کفترباز باش ولی کار امام را راه بنداز. خواست امام را اجرا کن.
برخی میگویند چرا مسئله ولایت در دین روشن نیست. اگر کار کنید میبینید که روشن است. مثل نخ تسبیح میماند که دانههای تسبیح را به هم وصل کرده است. دانه تسبیح بدون نخ به چه دردی میخورد. خود امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه میفرماید حج میروید، این سنگ لایضر و لاینفع به چه درد میخورد. در روایات حج میفرمایند تمام الحج لقاءالامام (من لا یحضره الفقیه، ج2، ص578)، این که میگویند حج بروید برای این است که دور امام و ولایت جمع شوید و گرنه این اعمال به چه درد میخورد. شما یک پراکندگی مطلق در این اعمال میبینید. نماز میخوانیم، بعد روزه میگیریم؛ بعد... این با همه چیز سازگار است با طاغوت و همه چیز سازگار است. اینگونه معنویتها با همه چیزی سازگار است. اصلی که امامت پیگیری میکرد اصل ولایت بود که کار امام را راه بینداز. نگویید مگر امام کار راهبینداز نیاز دارد؟ بله واقعاً امام کار راهبینداز لازم دارد. ما در روایات داریم لَمْ یَزَلْ أَمْرُ عَلِیٍّ(ع) شَدِیداً حَتَّى مَاتَ الْأَشْتَر (بحارالأنوار، ج33، ص556). امر امام شدید بود تا مالک اشتر مرد. امام به آن عظمت! وقتی مالک رفت امام از کار افتاد. این اهمیت مالک است. هیچگاه معنویت آنچنانی از مالک ذکر نشده است. راجعبه کمیل نقل شده ولی راجعبه مالک نقل نشده است. مالک کار راه بینداز امام بود. از تو به یک اشاره از من به سر دویدن...
امام(ره) را دفن نکنید و در خاطرات نبرید. این کار مانند آن است که در مورد امیرالمؤمنین(ع) فقط مطلب بخوانی و بگویی بهبه! عجب امیرالمؤمنینی!...
💢 شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇🏻
@sheikh_farhad_fathi
هدایت شده از شیخ فرهاد فتحی
♨️۸ توصیه مقام معظم رهبری به طلاب
1⃣ اوّل اینکه #درس_خواندن را جدّی بگیرید...درس بسیار جدّی است؛ درس بسیار مهم است؛ علم و سواد #پایهی_اصلی است؛ بدون آن #هیچ_نقشی نمیتوانید ایفا کنید، یا #درست نمیتوانید ایفا کنید. نقشآفرینی غلط، از نقشآفرین نبودن به مراتب خسارت بارتر است.
2⃣حفظ #زى_طلبگی است. زىّ طلبگی چیست؟ من زىّ طلبگی را در دو جمله میتوانم معرفی کنم: #پارسایی با عزّت، و #نظم در تحصیل و زندگی...طلاّب - چه آنهایی که برخوردارند، چه آنهایی که دچار سختیهایی هستند - باید زىّ طلبگیشان محفوظ بماند؛ یعنی حالت پارسایی و #قناعت، همراه با عزّت نفس؛ این یک. دوم، نظم در تحصیل و به تبع آن نظم در زندگی؛ که خصوصیت طلبگی نظم است.
3⃣ باید #اخلاق_اسلامی را، هم بشناسیم - همهمان؛ این دیگر پیر و جوان ندارد؛ اما جوانها بیشتر و بهترند - و هم تحلّی به حلیهی اخلاق پیدا کنیم...هر کسی خودش باید با دل خود، با رفتار خود، به طور دائم مشغول تهذیب و مشغول کشتی گرفتن با بدیها و زشتیهای وجود خودش باشد.
4⃣ از لحاظ #علمی و همچنین از لحاظ #سیاسی، باید اعتماد به نفس کاملی را در خودتان به وجود آورید...اینطور نباشد که طلبهی جوان در مواجههی با طوفانهای فکرىِ مخالف، به خود #بلرزد و احساس ضعف و وحشت کند.
5⃣ من شما عزیزان را در زمینهی مسائل سیاسی، به دو چیز که گاهی با هم اشتباه میشود - دعوت میکنم. یکی این است که همچنان که بزرگان گفتند و میگویند و توصیه میکنند، #غیرت_دینی، لازم است. نباید بگذارید غیرت دینی از مجموعهی حوزهی علمیه و آحاد آن سلب شود. دوم اینکه از لحاظ سیاسی #عصبی نشوید. اینها با همدیگر نبایستی اشتباه بشود. بعضی کسان دوست میدارند حوزهی علمیه را عصبی و آشفته و دچار کارهای بیرویّهی سیاسی مشاهده کنند. توصیهی من این است که نگذارید.
7⃣ به برادران عزیز در حوزهی علمیه توصیه میکنم که نگذارند توطئهی #جدایی و تقابل حوزه و دانشگاه بار دیگر به ثمر بنشیند. دانشگاه را همتای علمی خودتان بدانید؛ دو همتا.
8⃣ در ارتباطات خود با #مردم، اصل #نرمش و #تواضع و #مدارا و درعینحال #اثرگذاری و #تبلیغ و #هدایت را هرگز نباید فراموش کنید. خصوصیت طلاب حوزهی علمیه و فضلای حوزههای علمیه همین است که بتوانند #دل مردم را جلب کنند و #فکر مردم را تحت تأثیر سخن هدایتآمیز خودشان قرار دهند. اگر امر بعکس شد، نتیجه بعکس خواهد شد. اگر در مقامِ دادن فکر، حرف درستی ارائه نشود، متاع قابلی عرضه نشود؛ اما در مقامِ برخورد، برخورد طلبکارانه، متوقّعانه و خشن ارائه شود، دل جذب نخواهد شد؛ فکر هم تسلیم نخواهد شد.
🎙۱۳۷۹/۰۷/۱۴
💢 شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇🏻
@sheikh_farhad_fathi
هدایت شده از غدیر تا ظهور
43.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ وظیفه اصلی روحانیت در این زمان چیست؟
جلسه با طلاب سطوح عالی و درس خارج، پنجشنبه ۱۸ آبان.
📲 قرارگاه رسانه ای #غدیر تا #ظهور👇
https://eitaa.com/joinchat/2985033989C66ea84d498
📌 عضو شوید☝️
هدایت شده از تدبیر نیوز
9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این فیلم کوتاه زیبا را ببینید🌹
✅ اگر این فرهنگ همگانی بشه دنیا گلستان میشود.👏
🌺🌸🌼
#خرید_آبرو
💚🌦حسنات🌦💚
هدایت شده از کانال خبری ، تحلیلی گردباد نیوز
13960510_19740_128k.mp3
2.03M
🚨 هشدار جدّی: در مسالهی فرهنگ، احساس ولنگاری میکنم...
#جنگ_ترکیبی
🌹 اَللّهُمَّ ارْزُقْنی تَوْفیقَ الشَّهادَةِ فی سَبیلِک🌹
📝 سیّد یار
👇هنر جنگ شناختی .. عضو شوید👇
@iwebnevis
هدایت شده از موسسه اندیشه شهید آوینی
💠امام خامنه ای :
💬 یکی از موثرترین راهها برای کاستن آسیبهای اجتماعی؛ترویج نماز است.
به اینکه حتی یک نفر از جوانان و نوجوانان کشور؛در نماز سهل انگاری نکند همت گمارید.
🇮🇷 @Sh_Aviny
هدایت شده از تحلیل سیاسی _ فرهنگی-اجتماعی
♦️نبود واسطهگر ازدواج، سومین عامل بالا رفتن سن ازدواج
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
هدایت شده از بیانالصدق
🔻آیتاللهالعظمی جوادیآملی در جلسه درس اخلاق:
❇️ اگر میخواهید بهشتی شوید باید علم را به عقل عملی گره بزنید
◻️عالمشدن تنها کافی نیست، چه بسا عالمانی که علمشان سبب جهل آنها بوده است «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ»، پس این دو اصل می خواهد یکی علمی است که از طریق حوزه و دانشگاه باید علم را کسب کند، ولی این یک عقد دیگری هم می خواهد که بین علم و جان انسان است که می شود اعتقاد، اگر کسی عقد دوم را خوب نبسته باشد و اعتقاد نداشته باشد، علم او برایش هیچ فایده ای ندارد.
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
هدایت شده از امینی محمدرضا
دانستنیهای مهدوی
شخصی به نام زید زراد میگوید
به امام صادق عليه السلام گفتم: مى ترسيم كه ما مؤمن نباشيم.
فرمودند: براى چه؟
گفتم: براى اين كه ما در ميان خود كسى را پیدا نمیکنیم كه بین دو راهی انتخاب ، برادر مومنش را بر پولش ترجیح دهد در حالیکه دوستى اميرالمؤمنين عليه السلام ما را دور هم جمع کرده است
حضرت فرمودند: هرگز! شماها حتماً مؤمن هستيد
ولى شما ايمانتان را كامل نمى كنيد تا قائم ما خروج نمايد، پس در آن هنگام خداوند عقل هاى شما را جمع مى كند، پس مؤمنين كامل مى شويد و اگر در زمين افراد مؤمنِ كامل نبودند، خداوند ما را از ميان شما مى برد و شما زمين و آسمان را منكر مى شديد.
از این روايت استفاده مى شود كه در عصر درخشان ظهور بر اثر تكامل يافتن عقل ها، آن چنان صفا و صميميّت و يكرنگى در ميان مردمان ايجاد مى شود كه ايمان را بر مال و ثروت مقدّم مى دارند و آن گونه باهم رفتار مى كنند كه گويا در مال و ثروت با يكديگر شريك هستند.
. بحار الأنوار ج ۳۵۰/۶۷
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی
«وقتی به امام سجاد سلام الله علیه خبر دادند که مختار قیام کرده،حضرت سوال کرد :حرمله را گرفتند یا نه؟...الان شما میبینید در غزه شب و روز کودک کشی است...
[آن فرعون فقط پسران را میکشت، اما این صهیونیست ها هم پسران، هم دختران، هم پدران و هم مادران را میکشد ] »
۱۴۰۲/٨/١٧
@BisimchiMedia
هدایت شده از امام زمان و ظهور
🔴امام زمان در عصر غیبت چه میکنند؟
جواب: در غیبت کبری کارها و مشاغل و مسئولیت های امام زمان بسیار حساس و مهم است. اگرچه تصرّفات و حکومت ظاهری بر اوضاع ندارند ولی ناظر بر اوضاع هستند و عنایاتی دارند. عمر طولانی شان در اطاعت خدا میگذرد.
ایشان علاوه بر انجام تکالیف فردی، بر حسب حکایات بسیار آنچه مصلحت باشد مانند هدایت اشخاص، یاری دادن مومنین بر مخالفین، حل مسائل و مشکلات، شفای امراض، هدایت گمشدگان، تعلیم ادعیه، کمک مالی به نیازمندان، فریادرسی گرفتاران و... را انجام میدهند.
از جمله میتوان به بقای شیعه و سازمان رهبری و تشکیلات علمی و تبلیغی شیعه و فعالیت حوزه های علوم دینی و همچنین وجود انقلاب اسلامی در جهان امروز که همه علیه شیعه بسیج شده اند، اشاره کرد که دوام و بقای این توفیقات نبوده مگر به عنایات و توجهات حضرت مهدی. دقیقا همانطور که امام زمان به شیخ مفید فرموده اند: «ما همواره به یاد شما هستیم»
📚کمال الدین
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان