🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️فواید و درس های روز #عرفه
🔷با قدمهایی استوار و دلهایی لبریز از عشق، در روزی مهم و سرنوشت ساز به سمت جایگاههای ارتباط با معشوق در حرکت هستند، زن و مرد، کوچک و بزرگ، پیر و جوان، همه برای ارتباطی دلنشین با حضرت حق دور هم جمع میشوند و در روز #عرفه با خداوند سبحان سخنانی از جنس اشک میگویند، سخنانی که میتواند سرنوشت انسان را تغییر داده و طعم بندگی را برای انسان ترسیم کند، ارتباطی که علاوه بر آرامش روانی دارای فواید و درسهای تربیتی دیگری نیز هست.
💠فواید و درسهای روز عرفه
1⃣رهایی از گناهان
🔷انسان موجودی ممکن الخطاست و با غفلت و کوتاهی و گاهی با جهالت و نادانی و گاهی نیز با پیروی از هوای نفس و شیطان رجیم به گناهان آلوده میشود و با هر گناهی قدمی از خداوند سبحان و آمرزش او فاصله میگیرد، #روز_عرفه روز بخشش گناهان است، روزی است که بخشی از مردم در صحرای عرفات دست به دعا و نیایش و طلب بخشش بر میدارند و برخی دیگر در جاهای مقدسشان مانند مساجد و حرم امامان و امامزادگان از خداوند سبحان طلب بخشش و استغفار میکنند و بدین وسیله خود را از زنگار گناهان پاک کرده و ارتباطشان را با خداوند اصلاح میکنند، اگر کسی واقعا از خداوند طلب بخشش کند و از گذشته خود پشیمان باشد قطعا مورد بخشش خداوند واقع میشود.
🔷امام صادق (ع) میفرماید: «هر كس در اين روز قبل از رفتن به مراسم دعای عرفه در زير آسمان دو ركعت نماز بخواند و در پيشگاه خداوند متعال به تمام گناهان و خطاهای خود اعتراف كند و حقيقتاً از درگاه پروردگار پوزش طلبد، خداوند متعال آنچه كه به اهل عرفات مقدر کرده او را نيز عطا می كند و تمام گناهان او را می آمرزد».[۱] #روز_عرفه روزی است که انسان میتواند خودش را از آتش سوزان جهنم نجات داده و به بهشت برین الهی برساند، رسول خدا (ص) میفرماید: «خداوند در هیچ روزی به اندازه #روز_عرفه، بندگان را از آتش دوزخ نمیرهاند». [۲]
2⃣برآورده شدن حاجات
🔷انسان سر تا پا نیاز است، نیاز به سلامتی، رزق و روزی حلال، موفق شدن به عبادت و بندگی خداوند سبحان، شغل و حرفه مناسب و... همگی نیازهایی است که همیشه با انسان هستند و او برای تأمین این نیازها به خالق قادر متعال روی میآورد و دستانش را به درگاهش بلند میکند، #روز_عرفه بهترین زمان برای دعا و مناجات و خواستن حوائج مادی و معنوی میباشد.
🔷امام سجاد (ع) خطاب به گدایی که در روز #عرفه دست نیاز به سوی مردم دراز کرده بود فرمودند: «وای بر تو در چنین روزی از غیر خداوند طلب حاجت میکنی؟ در چنین روزی این امید هست که انسانهایی که در دل مادرانند سعادتمند شوند».[۳] در این روز با برکت، درهای روزی و بخشش خداوند به سوی بندگان باز میباشد، این انسان است که باید با دلی امیدوار از درگاه لطفش درخواست نماید، امام صادق (ع) میفرماید: «هر چه میخواهی برای خود دعا بخوان و در دعا كردن بكوش كه #روز_عرفه، #روز_دعا و درخواست است».[۴]
3⃣محبت به همدیگر در قالب دعا
🔷 #محبتبههمدیگر قالبهای متعددی دارد که یکی از آنها #دعا میباشد، کسانی که اطرافیان خود را دوست دارند در بهترین حالات در حق آنها دعا میکنند و از خداوند خیر دنیا و آخرت را خواستار هستند، چقدر خوب است در این روز بزرگ که دستها خالی برنخواهد گشت، از خداوند سبحان برای برادران و خواهران ایمانی دعا کنیم، همان گونه که عبدالله جندب که یکی از بزرگان است را در روز عرفه دیدند، که پیوسته دست به سوی آسمان بلند کرده و اشک از گوشه چشمانش سرازیر بود به طوری که اشکش بر روی سنگریزههای عرفات میچکید، و در آن حالات عرفانی با خداوند سبحان سخن میگفت، پس از اتمام مناجات به او گفتم عجب حال خوشی داشتی و چه زیبا دعا میکردی، من چنین حالی تا به حال ندیده بودم،
🔷عبدالله پاسخ داد به خدا قسم، یک کلمه برای خودم دعا نکردم و در تمام اين مدت برای برادران دينی خود دعا کردم و اين بدين جهت بود كه از حضرت موسی بن جعفر (ع) شيندم كه فرمود: «هر كس برادر مؤمن و دينی خود را در غياب او دعا كند، از عرش الهی به او ندا میرسد هان ای بندهی من، برای تو صد هزار برابر باد بدين جهت راضی نشدم از صد هزار دعای تضمين شده و مورد قبول در برابر يك دعا كه معلوم نيست مستجاب شود، صرف نظر كنم».[۵] امید است در این #روز_بزرگ که منشاء خیر و برکات بسیاری است خود را به جمع دعا کنندگان برسانیم و ضمن طلب بخشش و استغفار به درگاه ایزد منان حوائج مادی و معنوی خود و سایر مومنان را از خداوند سبحان درخواست کرده تا به خیر دنیا و آخرت دست پیدا کنیم.
پی نوشتها:
[۱] وسائل الشيعة، ج۸، ص۱۸۴
[۲] خرمشاهى، بهاءالدين، انصاری، مسعود، پيام پيامبر، ص۴۲۲
[۳] منلايحضرهالفقيه، ج۲، ص۲۱۲
[۴] اصولکافی، ج۴، ص۴۶۴
[۵] أمالیالصدوق، ص۴۵۶
نویسنده: سجاد
منبع: وبسایترهروانولایت
#عرفه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️همه چيز درباره پديده «مد و مدگرايی» (بخش پنجم)
🔶يکی از پديدههای رايج اجتماعی معاصر، مسأله #مد و #مُدگرايی است، شايد کمتر خانوادهای باشد که با اين پديده درگير نباشد؛ در اين نوشتار به بررسی چند وجهی اين پديده پرداخته میشود و مشخصاً برای پرسشهای پیرامون این موضوع پاسخ مبسوط ارائه میگردد.
💠علل و عوامل پيدايش مد (۳)
6⃣مدگرايی و تشخّص طلبی
🔷 #برتريی_جويی و #تشخّص_طلبی از ديگر عوامل پيدايش #مد در بين جوانان است. برخی از افرادی که خود را برتر از ديگران و مربوط به قشر مرفّه جامعه ميدانند، سعی ميکنند اين برتری را در گويش، لباس پوشيدن، محيط آرايی و سبک آرايش و زيور آلات خود نشان دهند، و لذا #مدهای_جديد را مطرح ميکنند. تورشتاين وبلن، #مد را وسيلهای برای اين که افراد، نشان دهند ثروتمند و باشخصيت و يا دارای انديشهای خاص هستند، ميداند؛
🔷لذا به محض اين که مدی در جامعه گسترده شد، اشرافزادگان و ثروتمندان به سراغ اين #مد_جديد ميروند؛ زيرا مد قديمی ديگر آنها را از طبقات ديگر جامعه متمايز نميکند. از طرف ديگر در پديده #مدگرايی گاهی افراد سعی ميکنند ظاهر خود را همانند طبقات بالای جامعه جلوه دهند، و متعاقب اين قضيه قشر بالا برای حفظ موقعيت و فاصله قبلی، به سرعت معيارها و ارزشهای خود را تغيير ميدهد، تا برتریاش از بين نرود.
🔷تداوم اين جريان، چرخهای دائمی را سبب ميشود، که قشر پايين و متوسط، همواره در حال تبعيت از قشر بالا و قشر بالا در حال تغيير معيارهای خود است، يعني طبقه بالا پديد آورنده مد و طبقات متوسط و پايين مصرف کننده آن هستند. #ادامهدارد...
✍حجتالاسلاموالمسلمين حسين هاشمنژاد، عضو هيئت علمی دانشگاه
منبع: مشرقنیوز
#مدگرایی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از قربانی کردن حیوان درون تا پرواز به ملکوت اعلی (بخش اول)
🔹در آیین و فرهنگ وحیانی همواره خدای متعال، برای هدایت و سعادت جامعه بشری، افرادی را به عنوان #اسوه و الگو در پیش روی آحاد مردم قرار داده است، تا اینکه با اقتدا به این افراد، انسان بتواند پله های کمال و سعادت را طی نمایند. در میان #انبیاء و اولیای الهی، پیامبری والا مقام به نام #ابراهیم (ع) وجود دارد که سبک زندگی او چراغ راهی برای فتح قله های خوشبختی است. جایگاه و اهمیت سبک زندگی #حضرت_ابراهیم (ع) تا به جایی است که خدای متعال در فرهنگ قرآن قریب به ۶۹ بار به نیکی از او یاد کرده است.
🔹تنها در گوشه ای از این آیات رحمانی، خدای متعال اینچنین او را به عنوان #الگو و اسوه مردم معرفی می فرماید: «قَدْ کانَتْ لَکُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فی إِبْراهیمَ وَ الَّذینَ مَعَهُ؛ [ممتحنه، ۴] قطعاً براى شما در [پیروى از] #ابراهیم و کسانى که با اویند سرمشقى نیکوست». با اندکی دقت و تأمل در آیات رحمانی، متوجه عنایت خاص قرآن کریم به سبک زندگی #حضرت_ابراهیم (ع) می شویم؛ سبک زندگی که دارای شاخص و فاکتورهای اخلاقی ویژه ای است و درس ها و آموزه های زیبایی برای غلبه بر شیطان درون و هوای نفس را در پیش افراد قرار می دهد.
💠«عید قربان» جشن رهایی انسان از وسوسه شیطان
🔹 #عید_قربان یکی از مهمترین و بارزترین اسناد و مدارکی است که گواه بر عظمت و بزرگی #حضرت_ابراهیم (ع) است. در واقع #عید_قربان، رزمگاه و میدان نبرد ابراهیم نبی (ع) با #شیطان و هوای نفس است که پیام ها و درس های فراوانی را برای جامعه بشریت به دنبال دارد. در اهمیت و ارزش این عید بزرگ و قربانی کردن، در منابع روایی نکات طلایی و زیبایی به یادگار مانده است، ولی آنچه در این مهم از همه بیشتر اهمیت دارد، قربانی کردن هوای نفس است، که فاکتورهای خاص خود را می طلبد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت.
1⃣انقیاد، اطاعت پذیری و تواضع در برابر خدا
🔹در سبک زندگی #حضرت_ابراهیم (ع) مدال های زرین تربیتی، اخلاقی، عرفانی و اعتقادی فراوانی وجود دارد، که هر یک از آنها به نوبه خود از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است، ولی با این وجود، یکی از برجسته ترین و پراهمیت ترین درسهای سبک زندگی حضرت ابراهیم (ع) انقیاد و #اطاعت در برابر امر الهی است. اگر اندکی در حال و روز زندگی خودمان دقت و تأمل نماییم، متوجه می شویم در بسیاری از موارد در تقابل میان انتخاب خود و امر الهی به دنبال راهکاری می گردیم که فرمان الهی را با توجیه و بهانه تراشی دور بزنیم و از انجام آن سر باز بزنیم. این رویه نامیمون و دردسر ساز نوعاً در تمام عمر ما جریان دارد. علت و منشأ این گرفتاری نیز چیزی جز هوای نفس و تمایلات شیطانی نیست. این در حالی است که اگر زندگی حضرت ابراهیم (ع) را مورد مطالعه قرار دهیم متوجه خواهیم شد که او معلم و استاد اعظم مبارزه با هوای نفس و خواهش های شیطانی است.
🔹بزرگترین مصداق این سخن را می توان در قربانگاه اسماعیل (ع) مشاهده کرد. امتحان سخت و پیچیده ای که موجب سربلندی و سرافرازی حضرت ابراهیم (ع) شد. سختی و پیچیدگی این امتحان از دو جنبه قابل ملاحظه است. جنبه اول: مهر عمیق پدری که می تواند دست هر پدری را در اجرای حکم الهی بلغزاند؛ و نکته دوم اینکه: ابراهیم (ع) مأمور شده بود، فرزندی را ذبح کند که سالیان متمادی از وجود او محروم بود و همواره برای داشتن فرزندی نیک به درگاه الهی دست به دعا بر می داشت. «رَبِّ هَبْ لی مِنَ الصَّالِحینَ، فَبَشَّرْناهُ بِغُلامٍ حَلیمٍ؛ [صافات، ۱۰۰ و ۱۰۱] اى پروردگار من! مرا [فرزندى] از شایستگان بخش»؛ پس او را به پسرى بردبار مژده دادیم.» انقیاد و اطاعت پذیری #حضرت_ابراهیم (ع) در برابر خدا و پیروی نکردن از وسوسه شیطان موجب شده است که خدای متعال این چنین شاخص اخلاقی او را به همه انسانها معرفی نماید: «وَ لکِنْ کانَ حَنیفاً مُسْلِماً؛ [آل عمران، ۶۷] بلکه حق گرایى فرمانبردار بود». #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت راسخون
#عید_قربان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️توزیع ثروت در اسلام
💠 #اسلام برای #توزیععادلانهثروت در بین مردم چه راهکارهایی ارائه داده است؟
🔷 #توزيعناعادلانهثروت، بلای بزرگ و درد بی درمان دنیای معاصر است؛ اما #اسلام در شيوه درمان خود، #اقتصاد را با #اخلاق پیوند می دهد و آن را در لايه هاى مختلف اقتصاد، يعنى #توليد، #توزيع و #مصرف كالا حاكم ميكند، تا فاصله بين فقير و غنى كم شده، و #ثروت به طور #عادلانه توزيع گردد. از جمله این دستورات تاکید بر #روزی_حلال و #سود_عادلانه، و تحریم ربا و رشوه است. در واقع #اسلام با طرح بايدها و نبايدهاى اخلاقى در حوزه اقتصاد، عملا چشمه هاى توليد ثروت نامشروع را مسدود ميکند.
منبع: وبسایت آیت الله مکارم (بخش آئین رحمت)
#اقتصاد_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از قربانی کردن حیوان درون تا پرواز به ملکوت اعلی (بخش دوم)
🔸 #عید_قربان یکی از مهمترین و بارزترین اسناد و مدارکی است که گواه بر عظمت و بزرگی #حضرت_ابراهیم (ع) است. در واقع #عید_قربان، رزمگاه و میدان نبرد ابراهیم نبی (ع) با #شیطان و هوای نفس است که پیام ها و درس های فراوانی را برای جامعه بشریت به دنبال دارد. در اهمیت و ارزش این عید بزرگ و قربانی کردن، در منابع روایی نکات طلایی و زیبایی به یادگار مانده است، ولی آنچه در این مهم از همه بیشتر اهمیت دارد، قربانی کردن هوای نفس است، که فاکتورهای خاص خود را می طلبد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت.
2⃣عقلانیت، بصیرت و هوشمندی
🔹یکی از ویژگی های مهمی که موجب می شود انسان در مواجهه با #هوای_نفس به راحتی پیروز شود و هوای نفس خود را قربانی کند، مجهز شدن به شاخص تعقل، بصیرت و هوشمندی است. انسان هایی که به خوبی از قوه تعقل و اندیشه ورزی استفاده می کنند، به راحتی مغلوب هوای نفس خود نمی شوند؛ چرا که این دسته افراد به خوبی به جوانب و تبعات کارخود واقف هستند، از این رو برای لذات زود گذر مادی، آخرت خود را به دنیای ناپایدار نمی فروشند.
🔹در #قرآن_کریم به خوبی به این نکته اشاره شده است که اگر انسان ها در حیات مادی و دنیوی خود از قوه تعقل و اندیشه ورزی استفاده می کردند، گرفتار عذاب اخروی نمی شدند: «وَ قَالُوا لَوْ کُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ مَا کُنَّا فِی أَصْحَابِ السَّعِیرِ؛ [ملک، ۱۰] و می گویند: اگر ما گوش شنوا داشتیم یا #تعقّل میکردیم، در میان دوزخیان نبودیم!». خدا در قرآن کریم این چنین #حضرت_ابراهیم (ع) را با شاخص و ویژگی بصیرت و تعقل ورزی معرفی می فرماید: «وَ اذْکُرْ عِبادَنا إِبْراهیمَ وَ إِسْحاقَ وَ یَعْقُوبَ أُولِی الْأَیْدی وَ الْأَبْصارِ؛ [ص، ۴] و به خاطر بیاور بندگان ما ابراهیم و اسحاق و یعقوب را، صاحبان دستها (ى نیرومند) و چشمها (ى بینا)!».
3⃣معاد باوری و خداترسی
🔹بطور قطع و یقین هستند افرادی که اعتقادی به معاد و خدای متعال ندارند، و هیچگاه در برابر هوای نفس نمی توانند قد علم کنند. #ایمان به حیات ابدی و اعتقاد به حساب و کتاب روز جزا است که موجب می شود انسان در عواقب و تبعات کارهای خود بیاندیشد و خود را تسلیم و تابع هوای نفس خود نکند، در واقع اگر کسی به دنبال قربانی کردن نفس خود می گردد، و تلاش دارد که سعادت و خوشبختی ماندگار را برای خود به ارمغان آورد، باید شناخت و معرفت خود را نسبت به حیات ابدی تقویت نماید، و این علم و شناخت را به ایمان و باور تبدیل نماید. اگر اندکی در آیات وحیانی قرآن کریم دقت و تأمل نمایید، متوجه خواهیم شد یکی از علل و عواملی که موجب جهنمی شدن افراد شده ضعف در معاد باوری ایشان بوده است؛
🔹«مَا سَلَکَکُمْ فِی سَقَرَ، ... وَ کُنَّا نُکَذِّبُ بِیَوْمِ الدِّینِ؛ [مدثر، ۴۲ و ۴۶] چه چیز شما را در آتش [سقر] درآورد؛ ... و روز جزا را دروغ مى شمردیم». خدا در قرآن کریم #حضرت_ابراهیم (ع) را به عنوان، شخصی که توانست به خوبی بر هوای نفس خود غلبه نماید را با ویژگی معاد باوری معرفی کرده و می فرماید: «إِنَّا أَخْلَصْناهُمْ بِخالِصَةٍ ذِکْرَى الدَّارِ؛ [ص، ۴۶] ما آنها را با خلوص ویژهاى خالص کردیم، و آن یادآورى سراى آخرت بود!». مفسران قرآن کریم در ذیل این آیه شریف این چنین بیان داشته اند: «آرى آنها پیوسته به یاد جهان دیگر بودند، افق دید آنها در زندگى چند روزه این دنیا و لذات آن محدود نمی شد، آنها در ماوراى این زندگى زودگذر، سراى جاویدان با نعمت هاى بى پایانش را می دیدند، و همواره براى آن تلاش و کوشش داشتند». [۱] #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] تفسیر نمونه، ج ۱۹، ص ۳۰۸
منبع: وبسایت راسخون
#عید_قربان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️ضرورت تربیت دینی (بخش پنجم)
🔶یکی از #حقوق_فرزندان بر والدین این است که آنها را با خدا و اهل بیت علیهم السلام و #مسائل_اعتقادی و #عبادی آشنا سازند. #کودک با فطرتی پاک متولد میشود و این پدر و مادر هستند که باید فطرت او را در مرحلهی عمل و رفتار نیز هدایت کنند و به فعلیت تبدیل نمایند.
💠محبت و معرفت اهل بیت علیهم السلام
🔷از آیات و روایات استفاده میشود، پس از معرفت الهی، که آنهم در سایه سخنان اهل بیت علیهم السلام امکان پذیر است، #ولایت و #معرفت #اهل_بیت مهمترین اعتقاد هر انسان است و بدون محبت و معرفت ایشان فلاح و رستگاری رخ نمیدهد. مودت و دوستی اهل بیت علیهم السلام [۱] و پیروی از پیامبر (ص) [۲] اساسیترین پایهی دین است؛ از این رو، ضروری است که پدر، مادر و مربیان از همان #کودکی و به تدریج، بذر شیرین #عشق به #اهل_بیت (ع) را، در دل پاک فرزندان بکارند و آنان را به گونهای پرورش دهند، که اطاعت و پیروی از ایشان را پیروی خدا بدانند.
🔷پیامبر اسلام (ص) میفرماید: فرزندان خود را با سه ویژگی و خصلت پرورش دهید: ۱) دوستی پیامبرتان؛ ۲) دوستی خاندان آن حضرت؛ ۳) قرائت قرآن. [۳] در حدیث دیگری فرمود: ای گروه انصار! فرزندان خود را بر دوستی علی (ع) پرورش دهید. [۴] در کتاب شریف «من لا یحضره الفقیه» آمده است: جابر بن عبدالله انصاری، که از اصحاب بزرگ و با فضیلت پیامبر (ص) بود، در کوچههای مدینه راه میرفت و میگفت: امیر مؤمنان علی (ع) بهترین انسان است؛ کسی که این را نپذیرد کافر است؛ پس ای گروه انصار! فرزندان خود را بر دوستی آن حضرت پرورش دهید. [۵]
🔷برای پرورش معرفت و محبت اهل بیت (ع) باید به تدریج، و با توجه به #سن_کودک حرکت کرد. افزون بر رعایتها، یادها و ذکرها، حتی در زمانی که کودک در رحم مادر است، یا همزمان با شیر دادن، در همهی این مراحل بعدی باید با برنامه عمل کرد. از همان ابتدا که کودک گاهی زمین میخورد و میخواهد بلند شود، به او میگویید: یا علی بگو؛ و یا در آن زمان که آب مینوشید و بر امام حسین (ع) سلام میدهید و دشمنانش را لعن میکنید، گامهایی را برای #معرفت و #محبت #اهل_بیت (ع) برداشتهاید.
🔷آنگاه که #کودک را در مجالس و مراسم شادی یا عزای خاندان عصمت علیهم السلام میبرید، زمانی که در محرم لباس سیاه و یا پیشانی بند بر پیشانی او میبندید، گامهای دیگری را برداشتهاید. زمانی که با قصههای ساده و کوتاه پیامبر (ص)، امامان (ع) و حضرت زهرا (س) را به صورت غیرمستقیم به کودک معرفی میکنید، گامهای اساسیتری برداشتهاید. همه این مراحل تا قبل از هفت سالگی رخ میدهند؛ در همین زمانها و با توجه به آنچه که کودک مشاهده میکند، سؤالاتی را میپرسد که باید به دقت و ظرافت به آنها پاسخ داد و این فرصت را برای آشنایی کودک با اهل بیت علیهم السلام غنیمت شمرد. #ادامهدارد...
پینوشتها
[۱] شوری، ۲۳
[۲] آل عمران، ۳۱
[۳] کنزالعمال، ج۱۶، ص۴۵۶
[۴] روضة المتقین، ج۸، ص۶۴۴
[۵] منلایحضرهالفقیه، ج۳، ص۴۹۳
📕دورانطلاییتربیت (محمدعلیقاسمی)
منبع: وبسایتراسخون
#تربیت_دینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ حضرت آیتالله بهجت (ره)
🔹با اینکه میدانیم #نظام_مذهبی #حق است، با گرفتن رشوه ها، اشاعهی اکاذیب و اتهامات برای براندازی آن تلاش میکنیم، تا پست و مقام ديگران نصیب ما گردد!
📕در محضر بهجت، ج۳، ص۱۶۸
منبع: وبسایتمرکزتنظیمونشرآثار آیتالله العظمی بهجت
#نظام_اسلامی #جمهوری_اسلامی #آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از قربانی کردن حیوان درون تا پرواز به ملکوت اعلی (بخش سوم و پایانی)
🔸 #عید_قربان یکی از مهمترین و بارزترین اسناد و مدارکی است که گواه بر عظمت و بزرگی #حضرت_ابراهیم (ع) است. در واقع #عید_قربان، رزمگاه و میدان نبرد ابراهیم نبی (ع) با #شیطان و هوای نفس است که پیام ها و درس های فراوانی را برای جامعه بشریت به دنبال دارد. در اهمیت و ارزش این عید بزرگ و قربانی کردن، در منابع روایی نکات طلایی و زیبایی به یادگار مانده است، ولی آنچه در این مهم از همه بیشتر اهمیت دارد، قربانی کردن هوای نفس است، که فاکتورهای خاص خود را می طلبد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت.
4⃣صبر، تعهد و وفاداری
🔹برای پیروزی بر #دشمن_درونی و خواهش های شیطانی، هیچ انسانی بینیاز از عنصر #صبر نیست. در واقع این صبر و بردباری است که مانع نفوذ شیطان در سرزمین وجودی انسان می شود. انسان های مقاوم و صبور هیچگاه در برابر وسوسه های شیطان سستی و ضعف از خود نشان نمی دهند، و همچون کوهی استوار در برابر لذات زودگذر نفسانی خویشتنداری می کنند. این دسته افراد زمانی که با خدای متعال عهدی را می ببندند، بر پیمان خود ایستادگی می کنند و صداقت و درستی خود را به منصه ظهور می رسانند. خدای متعال این چنین وفاداری #حضرت_ابراهیم (ع) را به رخ جهانیان می کشد: «وَ إِبْراهیمَ الَّذی وَفَّى؛ [نجم، ۳۷] و [نیز در نوشته هاى] همان ابراهیمى که #وفا کرد».
5⃣توکل و پیوسته در مسیر خدا بودن
🔹برخی افراد برای مبارزه با هوای نفس تنها به نیرو و توان خود تکیه و اعتماد می کنند، این در حالی است که انبیاء و اولیای الهی در مواجهه با شیطان و هوای نفس بهترین پناهگاه را نه نیرو و توان خود، بلکه مدد و یاری خداوند معرفی کرده اند؛ این موضوع به خوبی در داستان پیامبران و اولیای الهی مشهود است. بطور مثال داستان حضرت یوسف (ع) و زلیخا در قرآن کریم این چنین بیان شده است: «وَ مَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّی إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَحِيمٌ؛ [یوسف، ۵۳] من هرگز خودم را تبرئه نمیکنم، که #نفس (سرکش) بسیار به بدیها امر می کند؛ مگر آنچه را پروردگارم رحم کند! پروردگارم آمرزنده و مهربان است». در سبک زندگی حضرت ابراهیم (ع) نیز به خوبی با عنصر و ویژگی #توکل و اعتماد بر خدا و در مسیر او بودن مواجه می شویم: «وَ قالَ إِنِّی ذاهِبٌ إِلى رَبِّی سَیَهْدینِ؛ [صافات، ۹۹] و [ابراهیم] گفت: من به سوى پروردگارم رهسپارم، زودا که مرا راه نماید».
منبع: وبسایتراسخون
#عید_قربان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️همه چيز درباره پديده «مد و مدگرايی» (بخش ششم)
🔶يکی از پديدههای رايج اجتماعی معاصر، مسأله #مد و #مُدگرايی است، شايد کمتر خانوادهای باشد که با اين پديده درگير نباشد؛ در اين نوشتار به بررسی چند وجهی اين پديده پرداخته میشود و مشخصاً برای پرسشهای پیرامون این موضوع پاسخ مبسوط ارائه میگردد.
💠 #نقشتوليدکنندگان در اشاعه مد
🔷شرکتهای توليدی از طرق روانسنجی و شناخت #روحياتافرادجامعه، و با توجه به همين روحيهى نوگرايی و ميل به امروزی شدن در جوانان، هر روز، يک فرم شلوار، پيراهن، کفش، کلاه، عينک، گوشی تلفن و... را عرضه ميکنند و اندک تغييری از جانب آنها، يک #مد جديد ميشود، و حتّی گاهی برای آنکه کالای توليدی شان زودتر در جامعه #مد شود، با بهره گیری از #سلبریتیها، و با صرف هزینههای بالا، نسبت به انجام تبليغات مورد نظر خود اقدام میکنند.
🔷يکی از دلايل عمده ای که توليد کنندگان و طرّاحان خارجی توانسته اند در سطح جهانی برای خود، جايی باز کنند و #مدآفرينی داشته باشند، آشنايی آنها با مبانی روانشناختی #تأثيرگذاری و به کارگيری روش ها و اصول فنّی مناسب در کار است، در حالی که توليد کنندگان داخلی و محدود، معمولاً به الگوبرداری و تقليد از آنها می پردازند و به نحوی مدهای غربی را در جامعه ترويج ميکنند.
💠رسانه ها و ترويج مد
🔷برنامه های تلويزيونی داخلی نیز بعضا از طريق فيلمها و سريالها که در خانههای مجلل اعيانی و اشرافی، و با بازنمايی سبک و مدهای رايج اين قبيل طبقات ساخته ميشوند، همچنین شبکههای ماهوارهای، مجلات و پايگاههای اينترنتی، انواع #مدهای_جديد را تبليغ ميکنند و از اين طريق، زمينه را برای گرايش خانوادهها و بخصوص جوانان به سوی #مدهای_نو مهيا ميسازند. #ادامهدارد...
✍حجتالاسلاموالمسلمين حسين هاشمنژاد، عضو هيئت علمی دانشگاه
منبع: مشرقنیوز
#مدگرایی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ويژگیهای #حكومت_مهدوی (عج) (بخش شانزدهم)
🔶در اين مقاله نگاهی گذرا به ابعاد و زوايای گوناگون زندگی اجتماعی در جامعه نبوی #امام_مهدی(عج) داريم و از آنجا كه اين مساله نقلی، و مستند به خبرهای آسمانی و وحی است (وگرنه بر اساس محاسبات ديگر، آينده بشريت تاريك است) طبعاً با استفاده از آيات و روايات بايد مورد مطالعه قرار گيرد و نگارنده در اين مقاله از همين زاويه، وضع دنيا در عصر #امام_مهدی(عج) را ترسيم نموده است.
💠بی نیازی عمومی (۲)
🔷 ...فيجی ء الرجل فيقول: يا مهدی أعطنی أعطنی فيحثی له فی ثوبه ما استطاع ان يحمله؛ [۱] مردی خدمت #امام_عصر (عج) ميرسد و ميگويد: ای #مهدی (عج) به من كمك كن، به دستور امام تا آنجا كه ميتواند حمل كند به او درهم و دينار ميدهند. (يعنی حد و مرزی ندارد و ظاهراً اينها غير از آن تقسيمی بالسويه و اضافه بر آن است كه در خزانه وجود دارد و هر كس هر چه بخواهد به او می دهند، البته شرايط به گونه ای است كه اينگونه مراجعه كنندگان انگشت شمار می باشند و مثل اين زمانها نيست كه اگر اعلان شود فلانجا فلان ماده غذایی را ارزان ميدهند، يا مجانی تقسيم ميكنند و مردم بشنوند چه غوغایی ميشود و قيامتی به پا ميكنند، و چه بسا عده زيادی زير دست و پا له شوند و وقتی اين مقايسات انجام ميشود، عظمت ثروتهای عمومی در آن زمان معلوم ميشود).
🔷... يعطی المال بغير عددٍ... [۲] بی حساب و شمارش، مال را عطا ميكند و به افراد ميدهد. ...يطلب الرجل منكم من يصله بمآله و يأخذ من زكاته لايوجد احد يقبل منه ذلك استغنی الناس بما رزقهم آله من فضله؛ [۳] هرچه انسان میگردد كه كسی را پيدا كند و زكات اموالش را به او بدهد، كسی را نمی يابد و فقير و مسكينی پيدا نميشود، چرا كه همگان به واسطه آنچه خداوند از فضل خويش به آنها روزی كرده، بی نياز می باشند و نيازمندی نيست كه زكات قبول كند. ...ولا يجد الرجل منكم يومئذً موضعاً لصدقته و لالبره لشمول الغنی جميع المومنين.[۴] و آن روزگار مردی از شما ميخواهد صدقه بدهد، نيكی كند (و به كسی كمك مالی كند) ولی كسی را نمی يابد، چرا كه غنا و بی نيازی همه مومنان را فرا گرفته است.
🔷باری آرزوی بشر از ديرباز اين بوده كه روزی فقر و بدبختی را از جامعه خودشان ريشه كن كنند و همه آحاد مردم ثروتمند باشند، زندگی شرافتمندانه ای داشته باشند، و اين آرزوی ديرينه در زمان حضرت #بقيه_الله (عج) جامه عمل می پوشد و همگان بی نياز ميشوند، و #زندگی_مرفه و خوش و خرمی پيدا ميكنند، و بدهكاری شرمنده طلبكار نميشود، هيچ مردی شرمنده اهل و عيال نميگردد، هيچ رئيس اداره و كارخانه شرمنده كاركنانش نميشود و...
پینوشتها
[۱] بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۱۰۴
[۲] همان، ص ۱۰۵
[۳] همان، ج ۵۲، ص ۳۳۷
[۴] همان، ص ۳۳۸
نویسنده: علیمحمدیخراسانی (مجموعه مقالات(۱) بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی عج)
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️همه چيز درباره پديده «مد و مدگرايی» (بخش هفتم)
🔶يکی از پديدههای رايج اجتماعی معاصر، مسأله #مد و #مُدگرايی است، شايد کمتر خانوادهای باشد که با اين پديده درگير نباشد؛ در اين نوشتار به بررسی چند وجهی اين پديده پرداخته میشود و مشخصاً برای پرسشهای پیرامون این موضوع پاسخ مبسوط ارائه میگردد.
💠نقد و بررسی مد
🔷از آنجا که پايه و اساس مد و #مدگرايی، #تقليد است، ضروری است ابتدا به نقد و بررسی تقليد بپردازيم. #تقليد غالباً يک رفتار منفی و مذموم تلقی ميشود. مذمّت کنندگان #تقليد، آن را ويژگی برخی حيوانات و پرندگان مانند طوطی دانسته اند. از اين رو معتقدند تقليد نامعقول، در شأن يک انسان کمال يافته نيست که مختار و موجودی انتخابگر آفريده شده است.
🔷قرآن کريم میفرماید: «وَ إِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنزَلَ اللّهُ قَالُواْ بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ آبَاءنَا أَوَلَوْ کَانَ آبَاؤُهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ شَيْئًا وَلاَ يَهْتَدُونَ؛ [بقره، ۱۷۰] و هنگامی که به آنها گفته شود از آنچه #خدا #نازلکردهاست #پيروی کنيد، ميگويند: بلکه ما از آنچه پدران خود را بر آن يافتيم پيروی مينماییم، آيا نه اين است که پدران آنها چيزی نمیفهميدند و هدايت نيافتند؟!» اما به نظر ميرسد اين مذمتها مربوط به #تقليد_منفی و نامعقول است، نه #تقليد_مثبت و #معقول؛ پيروى و اطاعت عقلانى مانعى ندارد، مورد انتقاد قرآن، #تقليد از كسانى است كه نه خود داراى #تعقّل بودهاند، و نه هدايت انبيا را پذيرفتهاند.
🔷لذا اين پرسش پيش میآيد که مگر تقليد مثبت و معقول هم داريم؟ بله؛ مثلاً #تقلید در #فقه، به معنای پیروی شخص مکلَّف از مجتهد در احکام عملی دین است، که شخص مکلف از شخص متخصص در فقه، که به او مجتهد جامع الشرایط یا مرجع تقلید میگویند، تقلید مینماید. همچنین بسياری از فنون و مهارتها در واقع با #تقليد بين ملتها و جوامع گسترش يافته است.
🔷بعنوان مثال گاوآهن را ابتدائاً قومی ابداع کرده و سپس در بين ساير ملل گسترش يافته و اکنون ارتقاء یافته و مکانیزه شده است، يا نحوه کشت و کار بسياری از محصولات کشاورزی از ابتدا، که اکنون علمی شده، و يا نحوهی ساخت و سازها و بدنبال آن ظهور علوم مهندسی در این زمینه، حتی ایجاد خاکريز در جبهه های جنگ و کندن کانال در خطوط مقدم جنگ، همگی بر اساس #تقليد گسترش يافته است. چنانچه نقل است در جنگ خندق، مسلمانان با تقليد از ايرانيان از طريق سلمان فارسی، اقدام به حفر خندق نمودند و پيروز شدند.
🔴پس بنابراین #تقليد مبتنی بر #عقلانيت و خردورزی نه تنها منفی نيست، بلکه باعث #رشد و توسعه است. #ادامهدارد...
✍حجتالاسلاموالمسلمين حسين هاشمنژاد، عضو هيئت علمی دانشگاه
منبع: مشرقنیوز
#مدگرایی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️جرعه ای از دریای بیکران #امام_شناسی در اندیشه #امام_هادی (ع) - (بخش اول)
🔶یکی از مهمترین و اساسی ترین مبانی فکری و اعتقادی جامعه اسلامی بحث #امام_شناسی است؛ موضوعی بسیار مهم و راهبردی که بنیادی ترین مباحث فکری، اخلاقی، اعتقادی، فقهی و اجتماعی در گرو شناخت و آشنایی آن است. در اهمیت و جایگاه ممتاز #امام_شناسی در فرهنگ اسلامی، همین بس که در منابع روایی شیعه و سنی نقل شده است، هر گونه سهل انگاری و بی توجهی به این موضوع راهبردی موجب می شود، مرگ انسان مصادف با #مرگ_جاهلیت قلمداد شود.
🔷«حارث بن مغیره گوید: به امام صادق (ع) عرض کردم: پیغمبر فرموده است: هر که بمیرد و پیشوایش را نشناسد به #مرگ_جاهلیت مرده است؟ فرمود: آرى. عرض کردم: جاهلیت کامل یا جاهلیتى که امامش را نشناسد فرمود: #جاهلیت_کفر و #نفاق و #گمراهى».[۱] از این رو بسیار لازم و ضروری است که انسان به این #اصلمهماعتقادی اهتمام جدی داشته باشد، و برای تحصیل معارف مرتبط با #امام_شناسی وقت بیشتری را صرف نماید.
🔷به همین منظور در این نوشتار تلاش داریم به مناسبت ولادت #امام_هادی (ع)، که از مهمترین اسناد #امام_شناسی، یعنی #زیارت_جامعه_کبیره را در اختیار جامعه بشری قرار دادند، خوشه ای از خرمن پر بار مباحث امام شناسی در اندیشه امام هادی (ع) برچینیم.
💠جامع ترین دانشگاه امام شناسی به روایت امام هادی(ع)
🔷در متون و منابع روایی و دینی هیچ آیه و روایتی در شأن و منزلت #امام_هادی (ع) و شناخت زوایای وجودی حضرت، بالاتر از #زیارت_جامعه_کبیره، برای درک و فهم این مقام قدسی نمی توان یافت. برای درک بهتر و اهمیت معارفی که در زیارت جامعه کبیره بدان اشاره شده، باید این چنین یادآور شویم، که:
🔷اگر کسی بخواهد تحقیق جامعی در خصوص #امام_شناسی داشته باشد، باید کتاب ها و روایات فراوانی را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد، تا اینکه خوشه ای از دریای معارف اهل بیت (ع) را کسب نماید، ولی به اذعان منابع روایی، #امام_هادی (ع) در عباراتی رسا و ارزشمند، کار محبان و شیعیان خاندان عمصت و طهار (ع)، بلکه تمام اسلام شناسان را راحت نموده اند و در مجموعه ای به یاد ماندنی و ارزشمند گوهر های نابی از #معارفامامشناسی را در اختیار همه قرار داده است. #ادامهدارد...
پینوشت
[۱] الکافی، ج۱، ص۳۷۷، ح۳
منبع: وبسایت راسخون
#امام_هادی
#امام_شناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ #تاخير در #نمازاولوقت چه آثار و پيامدهای سویی برای ما دارد؟ (بخش دوم)
🔶 #تأخيرنماز از اول وقت آن، بدون عذر، موجب محروم ماندن انسان از فيوضات و پاداش هاى آن و عدم بهره مندی از بركات و آثار نماز اول وقت و نیز تضييع و سبك شمردن نماز است. در این نوشتار به بعضی از آثار سوء تاخير عمدی از نماز اول وقت اشاره میگردد؛
💠نماز او را نفرين ميكند
🔷امام باقر (ع) میفرمایند: «هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفيد و درخشان به سوی صاحبش باز ميگردد و به او خطاب ميكند: از من مواظبت نمودی، خدا تو را حفظ كند، و هرگاه در غير وقت خود و بدون شرايط بالا برود، سياه و تاريك به سوی صاحبش باز ميگردد و به او ميگويد مرا تباه ساختی، خدا تو را نابود كند.» [وسائل الشیعه ج۴ ص۱۰۸]
💠دوری از شفاعت پيامبر (ص)
🔷 #پيامبر_اکرم (ص) میفرمایند: «لَا يَنَالُ شَفَاعَتِی غَداً مَنْ أَخَّرَ الصَّلَاةَ الْمَفْرُوضَةَ بَعْدَ وَقْتِهَا؛[امالی صدوق ص۳۹۹] #شفاعتمن در قيامت شامل كسی كه نمازهای واجبش را در وقت آن نخواند نميشود.»
💠فقيران بهشت
🔷شخصی به نام ابو سلام عبدی ميگويد: خدمت امام صادق (ع) رسيدم و عرض كردم چه ميفرماييد درباره كسی كه نماز عصرش را عمدا تاخير اندازد؟ حضرت فرمودند: «روز قيامت بیكس و تنها (و فقير) و بدون ثروت محشور ميگردد. عرض كردم: اگر چه از بهشتيان باشد؟ فرمود: اگر چه از اهل بهشت باشد. پرسيدم: منزل و جايگاهش در بهشت در كجاست؟ فرمود: يكه و تنها، بی زن و فرزند و مال و منال در بهشت سرگردان است و اهل بهشت به او چيزی میدهند».[ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ص۲۳۱]
📕پرسشهاوپاسخهاینماز - سيد حسن موسوی (مركز تخصصی نماز)
منبع: وبسایتانوارطاها
#نماز
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد