هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
10.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش با رهبر انقلاب
🔹همزمان با ۱۹ بهمن، سالروز بیعت تاریخی جمعی ازهمافران با امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۷، جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش صبح امروز با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
@TasnimNews
تبیین
⭕️اهمیت حفظ وحدت کلمه
🔹من از ملت شریف و مبارز ایران تشکر میکنم. من از این وحدت کلمهای که بین اقشار ملت بوجود آمده است سپاسگزاری میکنم. من به این #پیروزی که از برای ملت ایران پیدا شده است تبریک میگویم. باید ملت ایران بداند که این انقلاب ایران با سایر انقلاباتی که در دنیا واقع شده است فرق دارد. این انقلاب از باب اینکه #انقلاب_اسلامی و انسانی بود ضایعات کمی به بار آورد. در انقلاباتی که در دنیا واقع شده است ضایعات بسیار زیاد بوده است؛ و ما بحمدالله با کمی ضایعات به پیروزی بزرگ نایل شدیم. یک شاهنشاهی ظالم دو هزار و پانصد ساله را شما ملت ایران با مشت و با همتی بزرگ و با ایمانی راسخ سرنگون کردید و توجه به پشتیبانی هایی که از او میشد نکردید.
🔹خداوند شما را پایدار نگه دارد. خداوند اسلام را عظمت بدهد. پیروزی شما پیروزی بزرگ اسلام است، و از این به بعد توجه به بسیاری از امور لازم است که عمده آن توجه به #حفظ_وحدت_کلمه است. ما در بین مبارزه هستیم و باز محتاج به وحدت کلمه هستیم؛ باز باید همه اقشار با هم برادروار و در کنار هم آماده باشند برای مبارزه و جلوگیری از تشتتات و اختلافات. اگر خدای ناخواسته اختلافات پیدا شوند معلوم نیست که ما به پیروزی نهایی برسیم. من به همه ملت توصیه میکنم که به همین نحو که تا کنون به وحدت کلمه خودشان ادامه دادهاند از این به بعد هم ادامه دهند. همین طور که حس انسانیت و ملیت و اسلامیت در آنها بیدار شده، آن را بیدارتر نگه دارند و نگذارند این شعله الهی خاموش شود. تمسک به اسلام و حَبْل متین اسلام و قرآن کریم و امام اعظم، امام عصر - سلام الله علیه - بکنند، و با همت والای خود تمام مشکلات را رفع کنند.
بیانات حضرت امام ۵۷/۱۱/۲۳
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تقوا در کار (بخش پنجم)
🔸 #تقوا در کار یعنی چه؟ چطور میتوانیم در کارهای تشکیلاتی تقوا را رعایت کنیم. «تقوا» ملکه ای نفسانی است که بر اثر آن، انسان از خود در برابر خداوند سبحان به شدت مراقبت میکند تا دچار لغزش رفتاری نشود. معنای اصطلاحی تقوا در کلام امام صادق (ع) خلاصه میشود: یعنی آنجا که خداوند دستور داده حاضر باشی، تو را غایب نبیند و آنجا که نهی کرده، تو را مشاهده نکند. شایسته است هر انسان مومنی در کار، به زیور تقوا آراسته باشد.
💠بعضی از شاخصه های تقوا در کار (۴)
8⃣«حفظ عزت نفس مردم»؛ در مکتب اسلام، انسان، شرافت و کرامتی دارد که از طرف خداوند به او داده شده است. بر همگان، یکی از شاخصه های تقوا در کار، حفظ این کرامت و منزلت انسانی است، به نحوی که از هرگونه تحقیر و اهانت به مردم بپرهیزد و با مراجعان، از هر طبقه و صنفی باشند؛ کوچک یا بزرگ، باسواد یا بیسواد، شهری یا روستایی و… محترمانه رفتار کند.
9⃣«رعایت عدل و انصاف»؛ #عدل و دادگری، از اساسی ترین ویژگی های تقوا در کار است. شخص باتقوا باید در هر زمینهای و هر زمانی با عدل و انصاف با مردم برخورد کند، و از این که عدهای را بر دیگری، یا فردی را بر فرد دومی برتر بداند و ترجیح دهد، به شدت بپرهیزد و همه مردم را با یک چشم بنگرد. باید در اجرای قانون، استفاده از امکانات و مواهب عمومی جامعه، برخورداری از حقوق اجتماعی و تقسیم بیت المال در مورد طبقات مختلف جامعه، با عدل و انصاف رفتار کند و از هرگونه اعمال تبعیضی و نابرابری به دور باشد. امام علی (ع) به یکی از کارگزاران خود میفرماید: «در نگاه، اشاره چشم، سلام کردن و اشاره کردن، با همگان یکسان باش تا زورمداران در ستم تو طمع نکنند و ناتوانان از عدالت تو مأیوس نباشند». #ادامه_دارد...
منبع؛ پرسمان
#تقوا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تمسخر
🔹#تمسخر نوعی تحقیر است؛ #تحقیر یک انسان موجب #خردشدنشخصیت او می شود. این اثر ممکن است گاهی آن چنان شدید باشد که نه تنها #شخصتحقیرشده را از بالندگی در زندگی و ایفای نقش در جامعه باز دارد، بلکه آثار سوء آن به #خانواده و #نسل او نیز سرایت کند، و بدین سان یک #تمسخر و دست انداختن ساده، می تواند از جنایتی عظیم که حد و اندازه آن قابل برآورد نیست، سر در آورد.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۳۶۰
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#تمسخر #تحقیر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مردم سالاری از ديدگاه امام خمينی (بخش ششم)
🔸 #مفهوم_دموكراسی و #مردم_سالاری در بيانات امام خمینی (ره) به دو شكل بكار گرفته شده است: نخست، #دموكراسی_مطلوب و مثبت و ديگر، #دموكراسی_نامطلوب و به تعبير امام، غيرحقيقی و جعلی كه در مغرب زمين بنا نهاده شده و طبق نظر ايشان اساساً دموكراسی نيست. در اين ميان، نكته آن است كه امام خمینی (ره) طرح خود از دموكراسی مطلوب را بر تعريف و قرائت ويژه ای از مفهوم دموكراسی بنا گذشته اند. حضرت امام برای دموكراسی مطلوب خود ويژگی ها و مشخصاتی بيان كرده اند كه طرح آن میتواند به شكل گرفتن تصوير نسبتاً واضحی از دموكراسی و مردم سالاری مطلوب ايشان بینجامد.
💠طرح نظام مبتنی بر مردم سالاری مطلوب از ديدگاه امام خمينی (ره)
🔹 #امام_خمینی (ره) در حد فاصل برپايی نهضت اسلامی (۱۳۴۱) تا زمان رحلتشان (۱۳۶۸) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی قرن ۲۰ و بنيانگذار نخستين حكومت دينی در جهان معاصر، ديدگاه ها و نظرات خويش دربارهی مسائل مختلف را مطرح نموده اند كه از آن جمله میتوان به شمای حكومت مطلوب از منظر ايشان، اشاره كرد. حضرت امام در طول فاصله زمانی ۱۳۴۱ الی ۱۳۶۸ به مناسبت و به تدريج، گوشه هايی از ويژگی های نظام حكومتی را بيان كرده اند كه با جمع بندی اين ويژگی ها میتوان به تصوير نسبتاً كاملی از حكومت مطلوب ايشان دست يافت. حكومتی كه بر اساس مردم سالاری بنا شده، به نوبهی خود، ظرف بسط و ظهور چنين قرائتی از مردم سالاری نيز به شمار میآيد.
🔹اين بخش از تحقيق به طرح توصيفات حضرت امام از چنين حكومتی اختصاص يافته است. دموكراسی و مردم سالاری مطلوب امام خمینی (ره) بنا كنندهی حكومتی است كه به خاطر خدا، به كسب رضايت مردم بپردازد. [صحیفه نور، ج۱۷، ص۱۶۱] و رضايت خداوند را از طريق كسب رضايت مردم [همان، ج۱۸، ص۲۰۱] (مؤمن) جلب كند. مقبول مردم باشد، [همان، ج۳ چ۲، ص۷۶] و مردم، از جان و دل موافق آن باشند. [همان، ج۱، چ۲، ص۷۱] معترف به خطای خود بوده، [همان، ج۱۸، چ اول، ص۴۱] و از تصميم های نادرست خود عدول كند، [همان، ج۱ ص ۵۹] در مقابل قانون تسليم بوده [همان، ج۲، ص۲۴۱] و در محدودهی آن عمل كند. [همان، ج۸ ص۵۵۳]
🔹به آرا و افكار عمومی احترام گذاشته، [همان، ج۲ ص۱۸۶] و در برابر خواسته های شرعی و قانونی مردم تسليم باشد. [همان، ج۱، چ، ۲ص۵۹] متكی به اراده ملت بوده [همان، ج۳، ص۳۷] و بيشترين توجه خود را به قشر ضعيف جامعه اختصاص دهد. [همان، ج۵، ص۱۹۰] در برابر مردم متواضع و فروتن باشد. [همان، ج۱ ص۱۱۰] به مشاركت مردم در مسائل كشور معتقد باشد. [همان، ج۱۹، چ۱، ص۲۳۸] مردم به سهولت امكان ارتباط با مسؤولان آن حكومت را داشته باشند. [همان، ج۸ ص۶۲] با جمع بندی مواردی كه فهرست وار به آن ها اشاره شد میتوان ساختار و شمای كلی حكومت مطلوب حضرت امام را تصويب كرد. #ادامه_دارد...
نویسنده: محمدصادقکوشکی (تأملاتی در انديشه سياسی امام خمينی ره)
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه
#مردم_سالاری #امام_خمینی #انقلاب #انقلاب_اسلامی #جمهوری_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آرزوهای طولانی و اقسام آن (بخش پنجم و پایانی)
🔸 #آرزوهای_دراز همچون سرابی است که تشنگان را در بیابان زندگی به دنبال خود می کشانند و چهره واقعیت ها را به گونه ای دروغین نشان می دهند و انسان به خاطر آنها درک نمی کند. امید و آرزوی پسندیده، دل بستن به آینده ای است که دسترسی به آن معقول است و با تلاش می توان به آن رسیده و این یک امر فطری است.
💠آثار و پیامدهای طول امل (۲)
5⃣«داشتن زندگی ذلت بار»؛ صاحبان آرزوهای دراز ناچارند شخصیت انسانی خود را درهم شکنند و برای رسیدن به مقصود خیالی در برابر هر کسی خضوع کنند و دست التماس به سوی این و آن دراز نمایند و به زندگی ذلت بار تن دهند. امیرالمؤمنین (ع) در این مورد می فرماید: «ذُلُّ الرِّجَالِ فِی خَیبَةِ الْآمَال؛ [۱] خواری مردان در ناکامی آرزوهاست».
6⃣«محروم بودن از درک حقایق»؛ #آرزوهای_دراز همچون سرابی است که تشنگان را در بیابان زندگی به دنبال خود می کشانند و چهره واقعیت ها را به گونه ای دروغین نشان می دهند و انسان به خاطر آنها درک نمی کند کجاست و به کجا می رود؟ وظیفه اش در برابر این سرنوشت چیست؟ امام علی علیه السلام می فرمایند: «الْأَمَانِی تُعْمِی عُیونَ الْبَصَائِر؛ [۲] #آرزوهای_دراز دیدگان بصیرت را نابینا می کند». کسی می تواند چهره زیبای حقیقت را آنگونه که هست ببیند و به سرچشمه زلال معرفت برسد که دیده عقل خود را با حجاب آرزوها نپوشاند.
7⃣«کفران نعمت»؛ #آرزوهای_دراز، انسان را به آنچه ندارد و شاید هرگز به آن نمی رسد، دلبند می سازد، به همین دلیل آنچه از نعمت های الهی در دست دارد کوچک می شمارد و نسبت به آنها بی اعتنا می شود و این کفران نعمت، پیامدهای شومی در دنیا و آخرت برای او دارد. امیرالمؤمنین امام علی (ع) در این مورد می فرماید «تَجَنَّبُوا الْمُنَی فَإِنَّهَا تَذْهَبُ بِبَهْجَةِ نِعَمِ اللَّهِ عِنْدَکُمْ وَ تُلْزِمُ اسْتِصْغَارَهَا لَدَیکُمْ وَ عَلَی قِلَّةِ الشُّکْرِ مِنْکُم؛ [۳] از #آرزوهای_دراز بپرهیزید، که زیبایی نعمت های الهی را از نظر شما می برد و آنها را نزد شما کوچک می کند و به کمی شکر (و کفران نعمت) از سوی شما منتهی می شود!».
💠درمان طول امل
🔹۱) توجه به آخرت و یاد مرگ. ۲) انسان خود را بشناسد و بداند موجودی آسیب پذیر است که فاصله میان مرگ و زندگی او بسیار کم است. ۳) توجه به بی اعتباری دنیا و کم کردن علاقه به آن. ۴) مطالعه پیرامون پیامدهای بسیار شوم آرزوهای دراز. ۵) واقع بین بودن و برنامه ریزی کردن بر طبق واقعیت ها، امکانات و استعدادها نه براساس خیالات و آرزوها.
پی نوشتها؛
[۱] تصنیف غررالحكم و دررالکلم ۳۱۴
[۲] همان، ص ۶۵
[۳] همان، ص ۳۱۴
منبع: حوزه نت به نقل از وبسایت پژوهه
#آرزو
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد