✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«اقتصاد امن» دارای چه ویژگی هایی است؟
🔸در ادبیات اقتصادی برای #اقتصاد_امن، ویژگیهای متعددی ذکر شده است که میتوان آنها را در پنج مورد به شرح زیر خلاصه کرد:
1⃣«ثبات و شفافیت قوانین و مقررات»
🔹در یک #اقتصاد_امن، شهروندان، اعم از مصرف کنندگان یا فعالان اقتصادی میتوانند #شرایط_اقتصادی را پیشبینی، و برای خود #برنامه_ریزی کنند. در اقتصادهای امن، #قوانین و #مقررات، باثبات و قابل پیشبینی هستند و «دولت»، تصمیم های ناگهانی و غافلگیر کننده نمیگیرد. در یک #اقتصاد_امن، همچنین قوانین و مقررات ناظر به کسب و کار و «حقوق اقتصادی شهروندان»، کاملاً شفاف، روشن و غیرقابل تفسیر هستند و هیج مسئول حکومتی اعم از مدیر یا کارمند نمیتواند در پرداخت حق #شهروندان (مثلاً صدور مجوز یا پرداخت تسهیلات بانکی) اعمال سلیقه یا امروز و فردا کند.
2⃣«تعریف و تضمین حقوق مالکیت»
🔹در یک #اقتصاد_امن «حقوق شهروندان» هم دقیقاً روشن است و هم توسط حکومت به طور کامل تضمین شده است. در یک «اقتصاد امن»، #فعالان_اقتصادی برای احقاق به موقع و منصفانهی حق خود در دعاوی تجاری و مالی، به دستگاه قضایی اعتماد کامل دارند، و سرعت عمل و کارآمدی مراجع انتظامی و قضایی در رسیدگی به شکایت فعالان اقتصادی از یکسو، و «ضمانت اجرایی و بازدارندگی قوانین» مربوط به حقوق مالکیت شهروندان از سوی دیگر، به حدی بالا هستند که ناهنجاری هایی نظیر سرقت، کلاهبرداری، زمینخواری، و تعدی به مال دیگران و... در یک #اقتصاد_امن، اصولاً مقرون به صرفه نیست و تقریباً دیده نمیشود.
3⃣«ثبات اقتصاد کلان»
🔹در یک #اقتصاد_امن، اجزای «اقتصاد کلان»، نظیر نرخ #ارز، #نرخ_تورم، #اشتغال و #سرمایهگذاری باثبات هستند و تکانه های بیرونی، نظیر نوسانات ناگهانی قیمتها در بازارهای جهانی نمیتواند «زندگی اقتصادی مردم» و «واحدهای تولیدی» را دچار اخلال جدی کند. طبیعی است اقتصادهای تکمحصولی یا متکی به صادرات مواد اولیه نظیر نفت خام، از ویژگی های «اقتصاد امن» دور هستند.
4⃣«شفافیت و سلامت اداری مالی»
🔹در یک #اقتصاد_امن، «اطلاعات اقتصادی» در دسترس همهی شهروندان قرار دارد، و #رانت_اطلاعاتی وجود ندارد؛ در نتیجه شفافیت کامل درآمد و مزایای مسئولان و کارمندان و استفاده از بانکهای اطلاعاتی، ناهنجاری هایی نظیر فرار مالیاتی، اعمال نفوذ و تبانی در معاملات حکومتی، رشوه خواری، قاچاق، پارتی بازی در استخدام و توزیع رانت، عملاً وجود نخواهد داشت.
5⃣«فرهنگ وفای به عهد و صداقت»
🔹در #اقتصادهای_امن، هم مردم و هم مسئولان حکومتی به وعده های خود کاملاً وفادار و با یکدیگر #صادق هستند. در نتیجه در چنین اقتصادی، کلاهبرداری، تقلب، خیانت در امانت، صدور چک بیمحل، مطالبات معوق دولتی، خرید و فروش رأی، عملاً وجود خارجی ندارد یا بسیار نادر است. نگاهی به ماهیت #اقتصاد_امن نشان میدهد این مفهوم در واقع بخشی از شروط تحقق #اقتصاد_مقاومتی است؛ چرا که رکن مهم اقتصاد مقاومتی، #تولید و «صادرات محصولات دانش بنیان» است. در اقتصادی که امن نباشد، یعنی #فعالان_اقتصادی دائم در معرض تکانه های غیرقابل پیشبینی باشند، مال و حقوق شان تعریف و تضمین نشده باشد و با فساد و تقلب و رانت خواری مواجه باشند، نه جوششی در دستیابی به فناوری اتفاق میافتد، و نه تلاش مؤثری برای خلق ثروت از دانش.
💠عجیب نیست که اقتصاد های مرفه مبتنی بر صادرات محصولات دانشبنیان، واجد شرایط #اقتصاد_امن هستند. حُسن کلیدی «اقتصاد امن» این است که تحقق آن به هزینه های هنگفت برای احداث زیرساختها نیاز ندارد، بلکه به #اصلاح_رفتارها نیاز دارد. اگر مسئولان اجرایی، قضائی، تقنینی و انتظامی، شرایط #اقتصاد_امن را محقق کنند، «کارآفرینان بالقوه ایرانی» به میدان میآیند و هم برای کشور، زیرساخت های اقتصادی خواهند ساخت، و هم با تولید و صادرات محصولات دانشبنیان، #رفاه و #ثروت را نصیب هممیهنان خود خواهند کرد.
نویسنده: دکترسیدامیرسیاح، کارشناس مسائل اقتصادی
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#اقتصاد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️چه مبارک است روزی که حکومت عدل الهی بر سراسر گیتی گسترش یابد...
🔹چه مسعود و مبارک است روزی که جهان از دغل بازی ها و فتنه انگیزیها پاک شود و #حکومت_عدل_الهی بر سراسر گیتی گسترش یابد و منافقان و حیله گران از صحنه خارج شوند و #پرچم_عدالت و رحمت حق تعالی بر بسیط زمین افراشته گردد،
🔹و تنها #قانونعدلاسلامی بر بشریت حاکم شود و کاخ های ستم و کنگره های بیداد فرو ریزد، و آنچه غایت بعثت انبیاء - علیهم صلوات الله - و حامیان اولیاء - علیهم السلام - بوده تحقق یابد و برکات حق تعالی بر زمین نازل شود،
🔹و قلم های ننگین و زبان های نفاق افکن شکسته و بریده شود و سلطان حق تعالی بر عالم پرتو افکن گردد، و شیاطین و شیطان صفتان به انزوا گرایند و سازمان های دروغین حقوق بشر از بنیاد برچیده شوند.
بیانات حضرت امام ۶۰/۰۳/۲۸
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تا چه اندازه انسان مجاز است، از انسان هاى دیگر اطاعت کند؟
🔹با اندکى تأمل در «آیه ۳۱ سوره توبه» پاسخ این سؤال روشن مى شود، خداوند مى فرماید: «وَ ما أُمِرُوا إِلاّ لِیَعْبُدُوا إِلهاً واحِداً». (و هیچگاه به آنها دستورى داده نشده که خدایان متعدد براى خود انتخاب کنند، بلکه به آنها دستور داده شده که تنها #یک_معبود را بپرستند). «لا إِلهَ إِلاّ هُوَ». (#معبودى که هیچ کس جز او شایسته پرستش نیست). «سُبْحانَهُ عَمّا یُشْرِکُونَ».
(#معبودى که منزه است از آنچه آنها شریک وى قرار مى دهند).
🔹#قرآن_مجید در این آیه، درس بسیار پر ارزشى به همه پیروان خود مى دهد و یکى از عالى ترین #مفاهیم_توحید را ضمن آن خاطر نشان مى سازد، مى فرماید: هیچ #مسلمانى حق ندارد «اطاعت بى قید و شرط» انسانى را بپذیرد؛ زیرا این کار مساوی است با پرستش او؛ همه اطاعت ها باید در چهارچوبه #اطاعت_خدا در آید و پیروى از دستور یک #انسان تا آنجا مجاز است که با «قوانین خدا» مخالفت نداشته باشد، این انسان هر کس و هر مقامى مى خواهد باشد؛
🔹زیرا «اطاعت بىقید و شرط»، مساوى است با #پرستش، و شکلى است از #بتپرستى و عبودیت، اما متأسفانه مسلمانان با فاصله گرفتن از این دستور مهم اسلامى و بر پا ساختن بتهاى انسانى گرفتار تفرقهها، پراکندگى ها، استعمارها و استثمارها شده اند، و تا این بت ها شکسته نشود و کنار نرود، نباید انتظار برطرف شدن نابسامانى ها را داشته باشند.
🔹اصولاً اینگونه بتپرستى از بت پرستى هاى زمان #جاهلیت که در برابر سنگ و چوب سجده مى کردند، خطرناکتر است؛ زیرا آن بتهاى بىروح پرستش کنندگان خویش را هیچ گاه استعمار نمى کردند؛ اما #انسانهایى که به شکل «بت» در مى آیند بر اثر #خودکامگى، پیروان خود را به زنجیر اسارت مى کشند و گرفتار همه گونه انحطاط و بدبختى مى گردانند.
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمى مکارم شيرازى، دارالکتب الإسلامیه، چاپ سی و دوم، ج ۷، ص ۴۲۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه):
🔸«وَ جَعَلَ الاَْمْرَ بَعْـدَهُ صلی الله عليه و آله إلى أخيهِ وَ ابْنِ عَمِّهِ وَ وَصيِّهِ وَ وارِثِهِ عَليِّ بْنِ أبیطالِبٍ ثُمَّ إلىَ الْأوْصياءِ مِن وُلْدِهِ واحِداً واحِداً أحْيا بِهِمْ دينَهُ وَ أتَـمَّ بِهِمْ نُـورَهُ».
🔹«خداوند پس از پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله كار امّت را به برادر و پسرعمو و وصىّ و وارث او #علىبنابیطالب سپرد، سپس به #جانشينان او از فرزندانش يكى پس از ديگرى واگذار كرد، و توسط آنان دين خود را زنده كرد و نور خود را به اتمام رسانيد».
📕بحارالانوار، ج ۵۳، ص ۱۹۴
#امام_مهدی #امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا اکتفا به قرائت و روخوانی «قرآن» در هدایت و اثربخشی آن کافی است؟
🔹#قرآن_مجيد تنها كتاب تلاوت نيست، بلكه قرآن، #كتاب_عمل است، و اهمّيّتِ «تلاوت» آن نيز به خاطر اين است كه مقدمه اى براى #عمل باشد، و به همين جهت «آيات قرآن»، آن چنان روشن و قابل فهم است كه می تواند براى عموم طبقات «راهنما و رهبر» باشد. گرچه با نهايت تأسّف مشاهده می كنيم كه امروز عده اى تنها به آن به عنوان يك كتاب مقدّس و آسمانى و قطع نظر از جنبه هاى علمى نگاه می كنند.
🔹در مراسم تشريفاتى آنها #قرآن حضور دارد، ولى در #متن_زندگى آنان اثرى از آن نيست. حتى جلساتى به نام قرآن تشكيل مى شود، و روى قرائت و حتى تجويدِ آن، وقت زياد به عمل می آيد، اما گويى ماوراى قرائت و تجويد چيز ديگرى وجود ندارد.
اگر در رواياتى كه در زمينه فضيلت سوره هاى قرآن آمده دقّت كنيم روى محتواى سوره و جنبه هاى عملى آن كاملا تكيه شده است؛
🔹مثلا می بينيم از #امام_صادق (علیه السلام) در فضيلت تلاوت «سوره نور» چنين نقل شده: «حَصِّنُوا أَمْوَالَكُمْ وَ فُرُوجَكُمْ بِتِلَاوَةِ سُورَةِ النُّورِ وَ حَصِّنُوا بِهَا نِسَاءَكُمْ فَإِنَّ مَنْ أَدْمَنَ قِرَاءَتَهَا فِي كُلِّ يَوْمٍ أَوْ فِي لَيْلَةٍ لَمْ يَزْنِ أَحَدٌ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ أَبَداً حَتَّى يَمُوتَ...». [۱] (اموال و دامان عفّت خود را با تلاوت #سوره_نور محفوظ داريد، و همچنين به وسيله آن همسران خود را [از سقوط در دامان فساد] حفظ كنيد، هر كس هر شب يا هر روز اين سوره را بخواند، هيچ يك از اعضای خانواده او گرفتار بیعفتى نخواهد شد...).
🔹روشن است كه «سوره نور» با بحث هاى مؤثرى كه درباره حجاب و مبارزه با چشم چرانى كرده، و هم چنين دستورات مؤكَّدى كه در زمينه ازدواجِ دختران و پسران و مانند اينها داده، داروى مؤثرى است براى مبارزه با بی عفتى، و همچنين حيف و ميل اموالى كه از اين رهگذر به درّه نيستى ريخته می شود. شكّی نيست كه منظور از تلاوت اين سوره در هر شب و روز در محيط خانه و خانواده هشدارهاى پى در پى و يادآورى هاى مكرّر در زمينه هاى اجتماعى و اخلاقى است، و بنابراين افراد بايد آن را بخوانند و مضمون آن را درك كنند، نه تنها تلاوت و قرائت خالى از هر گونه فهم و درك.
🔹به هر حال مدارك فراوانى در دست داريم ـ و اصولا احتياج به مدرك هم ندارد ـ كه #مسلمانان وظيفه دارند #قرآن را با نهايت دقّت و به طور صحيح بخوانند؛ ولى خواندنى كه مقدمه #عمل و سازنده بوده باشد. البته مفهوم اين سخن اين نيست كه ما اگر قرآن را نفهميم تلاوت نكنيم (آن چنان كه بعضى تصور كرده اند)، بلكه منظور آن است كه آن را بخوانيم و همين خواندن اخطارى باشد براى «ياد گرفتنِ مفهوم آن»؛ زيرا هر زمان آن را مى خوانيم به ياد اين مطلب مى افتيم كه بايد برويم و معناى آن را ياد بگيريم.
پی نوشت:
[۱] ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ابن بابويه، دار الشريف الرضى، قم، ۱۴۰۶ق، چ دوم، ص ۱۰۹
📕تفسير به رأى و هرج و مرج ادبى، مکارم شیرازی، ناصر، مدرسه امام امیرالمؤمنین(ع)، قم، ص ۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️شگفتیهای قرآن
🔹در روایت، پیرامون اوصاف قرآن آمده است: «لا تَفْنی عَجآئِبُهُ» [۱] (شگفتیهای آن #پایانناپذیر است). همچنین در آیه شریفه میفرماید: «وَ نَزلْنَا عَلَیک الْکتَابَ تِبْیانًا لِکلِ شَیءٍ» [۲] (#قرآن را بر تو فرو فرستادیم، تا بیانگر هر چیز باشد). بعد از این تعبیر دیگر چیست؟!
🔹کسی که این مطلب را که #قرآن «تبیانُ کل شَیءٍ» است دنبال کند، #عجایب و #غرایب میبیند، ولی متأسفانه ما ضعیفیم و میترسیم که اگر تفأل به #قرآن بزنیم بلایی به سرمان بیاید! نمیدانیم که اگر آن بلا نمیآمد، بلاهای دیگر بدتر از آن بر سرمان میآمد.
پی نوشتها؛
[۱] بحارالانوار، ج۲، ص۲۸۴؛ ج۸۹، ص۲۷؛ احتجاج، ج۱، ص۲۶۱
[۲] سوره نحل، آيه ۸۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«الحمد الله رب العالمين» بر کدام قسم از توحيد دلالت دارد؟
🔹در #سوره_حمد كه هر صبح و شام در نمازها تكرار مى كنيم؛ چنين آمده: «الْحَمْدُ لِلهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ». (ستايش مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانيان است). عين اين جمله در سوره هاى متعدّدى از #قرآن_مجيد از سوى بندگان و از سوى خداوند با همين تعبير تكرار شده؛ كه گاه مربوط به #دنيا و گاه مربوط به #قيامت است. [۱] در حقيقت اين آيه استدلال لطيفى را در بر گرفته؛ و آن اين كه #خداوند شايسته هرگونه #حمد و #ستايش است؛ چرا كه «مربّى واقعى همه عالميان» او است.
🔹هم «خالق» است و هم «روزى دهنده»، هم «مالك» است و هم «تربيت كننده»، هم «مدير» و هم «مدبّر»، و هم «راهنما و معلّم» و «هادى». قابل توجّه اين كه «الحمد» چون به صورت جنس به كار رفته همه #انواع_ستايشها را شامل مى شود؛ و «اَلْعالَمينَ» نيز چون به صورت جمع با الف و لام است، #تمام_موجودات جهان را اعم از عاقل و غير عاقل، مادّى و مجرد، همه را در بر مى گيرد. (و اين كه به صورت صيغه جمع عاقل آمده است به اصطلاح از باب تغليب است). [۲]
🔹بنابراين اگر ديگران نيز در گوشه اى از اين جهان اقدام به تعليم و تربيت و پرورش و انعام مى نمايند، همه از پرتو او است؛ و اگر كسى مالكيّتى دارد شعاعى از مالكيّت مطلقه او مى باشد. بنابراين قبل از اين كه از بندگان او تشكر و سپاسگزارى كنيم يا حمد و ستايش آنها نماييم، بايد #خدا را بستائيم، و در برابر ذات مقدّس او #شكرگزارى كنيم. فخر رازى در اينجا با توجّه به اين كه حمد و سپاس در برابر نعمت است، به شرح اجمالى نعمت هاى خداوند پرداخته و گفته است:
🔹تنها دقّت درباره «بدن انسان»، نشان مى دهد كه به گفته دانشمندان علم تشريح نزديك به پنج هزار نوع اعضاى مختلف يا مواهب گوناگون از مواهب الهى در خلقت بدن به كار رفته است. تازه آنچه در اين زمينه معلوم شده، در مقابل آنچه هنوز كشف نشده همچون قطره در برابر اقيانوس است. سپس به ذكر آثار ربوبيّت و تدبير خداوند در بقيّه جهان هستى پرداخته؛ مى گويد: «از بررسى اينها چنين به دست مى آيد كه هزار هزار (يك ميليون) مسأله قابل توجّه يا بيشتر و كمتر در اين زمينه وجود دارد؛ و با توجّه به اين كه #خداوند همه چيز را مسخّر #انسان قرار داده، روشن مى شود كه جمله «الحمدلله» تمام اين مسائل را در بر مى گيرد». [۳]
🔹البتّه مفسّر مذكور (فخر رازى) با توجّه به علوم عصر خود چنين سخنى گفته، ولى با توجّه به اكتشافاتى كه در عصر ما در زمينه هاى مختلف علمى حاصل شده روشن مى شود كه اين اعداد و ارقام تا چه اندازه كوچك و بى مقدار است. تنها در «بدن انسان» ده ميليون ميليارد! سلّول وجود دارد كه هر كدام يكى از خدمتگزاران او و مشمول ربوبيّت پروردگارند؛ و بر آن شكر و حمد و سپاسى لازم است. اگر انسان بخواهد شبانه روز فقط اين تعداد سلّول را شماره كند ـ تا چه رسد به حمد و ستايش ـ سيصد هزار سال وقت لازم دارد!
پی نوشت:
[۱] سوره انعام، آيه ۱؛ سوره يونس، آيه ۱۰؛ سوره صافات، آيه ۱۸۲؛ سوره زمر، آيه ۷۵؛ سوره غافر، آيه ۶۵
[۲] به همين دليل هنگامى كه موسى (عليه السلام) در برابر فرعون خدا را به عنوان «رب العالمين» توصيف مى كند؛ او مى پرسد «رب العالمين» چيست؟ موسى (عليه السلام) مى فرمايد: «رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالاَْرْضِ وَ مَا بَيْنَهُمَا» (اوست پروردگار آسمانها و زمين، و آنچه ميان آن دو قرار دارد).
[۳] تفسير فخررازى، ج ۱، ص ۶
📕پيام قرآن، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، ج ۳، ص ۳۲۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️دشمن امروز روی مسئله برداشتن حجاب بانوان تلاش میکند
🔹[دشمن و بیگانگان] امروز روی مسئله برداشتن #حجابِ_بانوان تلاش میکنند، امّا این اوّل کار است، این آخر کار نیست؛ هدف این نیست. #هدف_دشمنان این است که وضع کشور را به وضعیّت قبل از انقلاب، به وضعیّت #دوران_طاغوت برگردانند؛ آن وضع #فضاحتباری که آن روز وجود داشت. حالا بعضی از شماها شاید دیده بودید، یادتان هست،
🔹خیلی از شماها ندیدید آن وضعیّت را. به معنای واقعی کلمه، وضع #زن، رفتار زن، برخورد زن، حضور زن در جامعه وضع فضاحتباری بود. امروز از لحاظ #علمی، از لحاظ قوّت #مدیریّتی، از لحاظ حضور در مناطق حسّاسِ اداره کشور، در سطح کشور، در سطح جهان، #زنان ما به مراتب بالایی رسیدهاند، از خیلی از زنهای کشورهای دیگر جلوترند؛ با #حجاب، با رعایت حجاب.
🔹آن روز این نبود؛ سطح سواد زنان، #سطحعلمیزنان، سطح مدیریّت زنان اینجور نبود؛ از آن جهت ضعیف بودند، امّا از لحاظ وضع #پوشش و مسئله هنجارهای [اجتماعی]، وضع خیلی بدی داشتند؛ واقعاً مفتضح بود. قصد اینها این است که آن حالت را بتدریج تکرار کنند. این اوّل کار است؛ به این باید توجّه کرد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۱/۱۵
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد