✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از انقلاب اسلامی ایران تا انقلاب جهانی موعود (بخش دوم)
🔸در اواخر قرن بیستم که نظریه پردازان غربی مکتب لیبرال دموکراسی را پایان تاریخ و نجات دهنده بشریت معرفی می کردند، در #ایران، انقلابی در آستانه تحقق بود که تمام مناسبات و محاسبات آنها را بر هم می زد. #انقلاب_اسلامی_ایران در دوره و زمانی پا به عرصه گذاشت که #مدرنیته، تمام آنچه را که داشت به مرحله عمل در آورده و بیش از پیش بشر را دچار سر درگمی کرده بود.
💠«انقلاب اسلامی مقدمه انقلاب جهانی منجی»
🔹در برخی روایات خبر از #قیامی داده شده که زمینه ساز #ظهور است و شاید بتوان از آن رهگذر توسط قرائنی به انقلابی که #امام_خمینی (ره) بنا نهاد، اشاره نمود. #امام_کاظم (علیه السلام) می فرماید: «مردی از #قم مردم را به سوی خدا دعوت می کند، افرادی گرد او جمع می شوند که قلب هایشان همچون پاره های آهن ستبر است که بادهای تند حوادث آنان را نمی لغزاند، از جنگ خسته نشده و نمی ترسند. اعتماد آنان بر خداست و سرانجام کار از آن پرهیزگاران است». [۱]
🔹و یا در روایت دیگری از #امام_باقر (علیه السّلام) آمده است: «میبینم گروهی از مشرق زمین #قیام می کنند و طالب حق می باشند، امّا آنان را اجابت نمی کنند، مجدداً بر خواسته هایشان پافشاری می کنند، امّا مخالفان نمیپذیرند. وقتی چنین وضعی را مشاهده میکنند، شمشیرها را به دوش کشیده و در مقابل #دشمن می ایستند. این جاست که پاسخ مثبت می گیرند، امّا این بار نمی پذیرند تا اینکه همگی با هم قیام میکنند و آنچه به دست میآورند جز به دست توانای صاحب شما به کس دیگری نمی سپرند. کشته های آنان شهید محسوب می گردد؛ اگر من آن زمان را درک میکردم خویشتن را برای صاحب این امر نگه میداشتم». [۲]
🔹حتی اگر نخواهیم در بیان زمینه سازی ظهور توسط #انقلاب_اسلامی به روایات رجوع کنیم، این #حرکت_عظیم در صحنه جهانی تاثیراتی داشته که این تصور را به یقین تبدیل می کند. در بحث از #شرایط_ظهور، سخن از آمادگی عمومی مردم، جهت پذیرش #نظام_الهی مبتنی بر توحید است. آیا مردم تا زمانی که آن واقعه عظیم را نه در ساحت نظر، که در ساحت عمل نشناسند، به آن تمایلی خواهند یافت یا خیر؟ آیا اگر نظامی بتواند ساز و کار حکومت #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را هر چند در مقیاس بسیار کوچک بنمایاند زمینه ساز #ظهور خواهد بود یا خیر؟ و آیا غیر از #انقلاب_اسلامی نظام دیگری توان الگوسازی و معرفی نمونه را داشته یا خیر؟
🔹#امام_خمینی (ره) می فرماید: «ما می خواهیم یک #انقلابی درست کنیم تا معلوم شود #حقوق_بشر یعنی چه؟ حق بشر چه هست؟ حقوق زن یعنی چه؟ حقوق مرد یعنی چه؟ حقوق کشاورز یعنی چه؟ ما می خواهیم یک همچو چیزی درست بشود. اگر این #شیاطین دست پرورده شیاطین بزرگ بگذارند که حکومتی پیدا شود، آن وقت معلوم می شود که برای کارگر، #اسلام چه جور نظر دارد، به کارگر چه جور، به اقلیت های مذهبی چه نظر دارد، لکن مهلت به ما نمی دهند». [۳] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] عصر ظهور، علی کورانی، ص ۲۳۷
[۲] بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۴۳
[۳] صحیفه نور، ج ۶ - ۵۸/۰۱/۰۷
نویسنده: سهیلا آقاجانلو
منبع: تبیان
#انقلاب #انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️«کلام نور»
🔸«إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِيرًا وَ نَذِيرًا ۖ وَ لَا تُسْأَلُ عَنْ أَصْحَابِ الْجَحِيمِ».
🔹«قطعاً ما تو را به درستی و راستی، بشارت دهنده و بیم رسان فرستادیم، و تو [بعد از ابلاغ پیام حق] مسؤولِ [ایمان نیاوردن و وضع و حال] دوزخیان نیستی».
📕قرآن کریم، سوره بقره، آیه ۱۱۹
#قرآن #کلام_نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حضرت علی اکبر (عليه السلام) وارث صفات نبوی
🔹#حضرت_علی_اکبر (ع) وارث صفات نبوی است و صفات خَلق، خُلق و منطق را از #پیامبر به ارث برد. #امام_حسین(ع) میفرمود: پسرم؛ تجلی وجود جدم را آنقدر در تو آشکارا میبینم که هرگاه دلم برای او تنگ میشود به تو مینگرم. ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری از راه میرسد و زمین مشتاقانه در انتظار هدیهای الهی است. ملکوتیان بی صبرانه در تدارک برگهای از مصحف وجود پیامبر بر دفتر گیتی هستند. #علی_اکبر(ع) پسر ارشد #امام_حسین(ع) چشم به جهان میگشاید و عالم را به نور خود روشن میسازد.
🔹در توصیف عظمت او همین بس که #امام_زمان(عج) زائر اوست و در رثای او چنین سخن میگوید: «سلام بر تو ای #علی_اکبر، اول فدایی از بهترین نسل ابراهیم خلیل؛ شهادت میدهم که تو از هر کس أولی به خدا و رسولش هستی و خداوند ما را به زیارت تو و رفاقت جد و پدر، عمو، برادر و مادر مظلومهات، موفق بدارد. من از دشمنان و کشندگان تو بیزارم و از خداوند میخواهم با تو در نعیم ابدی بوده و همیشه از دشمنانت دور باشم؛ سلام و رحمت خدا بر تو باد». [۱]
🔹#حضرت_علی_اکبر (ع) تجدید نسخهای از وجود #خاتم_انبیاء (ص) بر آفاق بود و از اینرو آنحضرت را «أشبَهُ النّاسِ خَلقاً و خُلقا و مَنطِقاً بِرَسولِ» [۲] از نظر #صورت، #سیرت و #سخنگفتن، شبیه ترین مردم به #پیامبر(ص) دانستهاند. از این کلام در مییابيم که #علی_اکبر(ع) از رسول خدا سه ويژگی خَلق، خُلق، و منطق را به ارث بردهاند:
💠علی اکبر (ع) وارث صفت خَلق
🔹بی تردید #پیامبر_اکرم(ص) از نظر جمال و زيبايی، بهترين فرد جامعه بوده است، و زيباترين حسن جمال را دارا بوده است. نقل کردهاند که کسی بهتر و زیباتر از #رسول_الله(ص) ندیده بود. گویا خورشید در صورت مبارکش نمایان بود. [۳] همچنان که مرحوم طبرسی در معرفی #رسول_خدا(ص) از قول هند بن ابی هاله چنين مینگارد: #پيامبر(ص) بسيار بزرگوار و با شخصيت بود، چهره اش چون ماه شب چهارده ميدرخشيد، رنگ رخسارش روشن و شاداب و پيشانيش گشاده و بلند بود، ابروانى كمانى و ظريف و پيوسته داشت، محاسنی انبوه داشت و گونه اى صاف، چشمانش سياه و...، دندانهايش سپيد و زيبا و از هم گشاده بود. [۴] #علی_اکبر (ع) نیز حسن جمال و زیبایی را از جد خود به ارث برده بود.
💠علی اکبر (ع) وارث صفت خُلق
🔹خداوند متعال که همه چیز در برابر او کوچک و ناچیز است، #خلق و خوی #پیامبر(ص) را در #قرآن_کريم، چنين توصیف ميکند: «وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ» [قلم،۴] (و به راستی تو #اخلاق_عظيم و برجستهای داری). آری، #پیامبر که تربيت يافته ذات ربوبی بوده باید دارای چنین اخلاق پسندیدهای باشد، چنان که #امام_صادق (ع) فرمود: «خداوند عزوجل پيامبرش را تربيتى نيکو كرد؛ چون تربيت او را تكميل نمود فرمود: و به راستی تو اخلاق عظيم و برجستهای داری». [۵] اگر پیامبر قلههای #اخلاق را فتح نکرده بود هرگز نمیفرمود: «من برای تکميل ارزشهای اخلاقی مبعوث شدم». [۶] وجود مقدس #علی_اکبر(ع) نیز این ویژگی منحصر به فرد را از جد خویش به ارث برد و صاحب #خُلق_عظیم گشت.
💠علی اکبر (ع) وارث صفت منطق
🔹رفتار اجتماعی نیکو و برخورد مناسب با اطرافیان، که ثمره تفکر سلیم است، از جمله آموزه های اسلام میباشد و #پیامبر_اکرم(ص) بهترين الگوی عملی در اين مساله مهم هستند. با تأمّل در تاريخ اسلام و روايات، به اين امر مهم در حیات رسول گرامی اسلام (ص) پی میبریم، ولی خداوند متعال در قرآن کريم پيرامون منطق نبوی توصیفی دارد که هر کسی را توانایی دستیابی به چنين منطقی نیست: «وَ مَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى» [نجم،۳] (و هرگز از روى هواى نفس سخن نمىگويد).
🔹علامه طباطبايى در تفسیر اين آيه چنين مینگارد: مقصود از كلمه «هوى» هواى نفس و رأى و خواسته آن است. جمله «ما ينطق» مطلق است و در آن، نطق، به طور مطلق نفى شده است. مقتضاى اين اطلاق آن است كه #هواى_نفس از مطلق سخنان پيغمبر نفى شده باشد». [۷] #حضرت_علی_اکبر(ع) این صفت ویژه را نیز از #خاتم_الانبیاء (ص) به ارث برده و صاحب #نطقی مبرّا از هوای نفسانی بود.
🔹اینکه امام حسین(ع) فرزندش #علی_اکبر (ع) را از سه منظر (خَلق، خُلق و منطق) به #رسول_خدا(ص) تشبيه کردند، حاکی از مقام والای «حضرت علی اکبر» (ع) است که زبان از توصیف آن لال، قلم از نگارش آن شکسته و کُمیت عقل آدمی از درک حقیقت آن لَنگ است. سلام بر تو ای صدیق و شهید بزرگوار و سید پیشتاز که با سعادت زیستی و با شهادت درگذشتی و از دنیا جز عمل صالح بهرهای نگرفتی و در زندگی جز به سودای پر سود آخرت نپرداختی.
پینوشتها؛
[۱]بحارالانوار ج۹۸ ص۲۶۹. [۲]لهوف ص۶۷. [۳]فتح الباری ج۶ ص۵۷۳. [۴]مكارم الأخلاق ص۱۲. [۵]کافی ج۱ ص۲۶۶. [۶]مجمع البيان ج۱ ص۵۰۰. [۷]الميزان ج۱۹ ص۲۷
منبع:وبسایت رهروان ولایت
#حضرت_علی_اکبر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️شیعه غرق در نور است!
🔹دعاهایی که در ماه #شعبان وارد شده، کمتر از دعاهای ماه رجب نیست. #شیعه را با داشتن این همه ادعیه مأثوره از #اهل_بیت علیهم السلام، غرق در نور میبینیم.
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۶۸
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از انقلاب اسلامی ایران تا انقلاب جهانی موعود (بخش سوم و پایانی)
🔸در اواخر قرن بیستم که نظریه پردازان غربی مکتب لیبرال دموکراسی را پایان تاریخ و نجات دهنده بشریت معرفی می کردند، در #ایران، انقلابی در آستانه تحقق بود که تمام مناسبات و محاسبات آنها را بر هم می زد. #انقلاب_اسلامی_ایران در دوره و زمانی پا به عرصه گذاشت که #مدرنیته، تمام آنچه را که داشت به مرحله عمل در آورده و بیش از پیش بشر را دچار سر درگمی کرده بود.
💠«امتیازات انقلاب اسلامی بر سایر انقلاب ها»
1⃣رهبری
🔹در فرهنگ اسلام آنکه حق #حکومت و سرپرستی انسان ها را دارد، ذات باری تعالی است [۱] و اگر بناست این #حکومت بر روی زمین بروز و ظهور پیدا کند، تنها کسانی شایسته این مقاماند که از جانب او نصب شده باشند. طبق آیه «...أَطیعُوا اللهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْكُم...» [۲] #اطاعت_مطلق از #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) و #اولی_الامر (علیهم السلام)، در ردیف اطاعت از خداوند قرار داده شده است. در ادامهی این جریان، #ولایت_فقیه توسط آخرین جانشین رسول وحی (صلی الله علیه و آله) بنیانگذاری می شود، که رمز استقامت و پایداری تشیع تا به امروز بوده است.
🔹در این #نظام، حکومت از آن شخص نیست، بلکه فقاهت و عدالت و تقوای شخص معیار صلاحیت او برای این مقام است. #انقلاب_اسلامی_ایران مدل #حکومتی_متعالی را مقابل چشم جهانیان به نمایش گذاشت که در آن انسان ها برده و محکوم حاکم نیستند، بلکه او مسئولیت خطیر تامین سعادت دنیوی و اخروی آنان را بر عهده دارد. #مردمسالاریدینی در معنای واقعی در این مکتب محقق شده و حقوق آن پاس داشته می شود. این #انقلاب_مبارک، رابطه دولت - ملت را به رابطه امام - امت تغییر داد، که در کنه و باطن آن پیوستگی و وابستگی دو طرف نسبت به هم نهفته است، تا حدی که پذیرش حکم #ولی_فقیه نه از سر اجبار، که از سر عشق است و ارادت؛ و این یعنی تلازم وَلایت با وِلایت.
2⃣فرهنگ
🔹برای انسانی که زندگیش در حد خور و خواب و شهوت و صنعت و تکنولوژی تنزل پیدا کرده، وعده اتصال او به آسمان و #معنویت_حقیقی، به معنای حیات دوباره است. شعار #انقلاب_اسلامی پیاده کردن #ارزشهای_اسلامی در تمام شئون زندگی اعم از فردی و اجتماعی انسان هاست. در این #نظام، محور همه امور خداست و دستوراتش منشور زندگی است، و این رمز گرایش روزافزون مردم دنیا به این مدل حکومتی است.
3⃣عدالت اقتصادی
🔹سمت و سوی #انقلاب_اسلامی، برداشتن تبعیضات ناعادلانه و رساندن مردم به سطح قابل قبولی از رفاه اجتماعی و فردی است. در روزگاری که سران مستکبر دنیا و نوکران دست به سینه شان در گوشه و کنار دنیا هر روز سیرتر می شوند، و بهای سیری شان گرسنه تر شدن مردم مستضعف است، #نظامی روی کار آمده که الگویش #عدالت_علوی است، و سعی در کم کردن فاصله طبقاتی در جامعه دارد.
🔹همانگونه که آن حضرت در پاسخ به پیشنهاد بخشش هدایا به اشراف عرب و بزرگان قریش برای جذب آنان می فرماید: «آیا به من دستور می دهید برای پیروزی خود، از جور و ستم درباره امت اسلامی که بر آنها ولایت دارم استفاده کنم؟ به خدا سوگند تا عمر دارم هرگز چنین کاری نخواهم کرد؛ اگر این اموال از خودم بود، به گونه ای مساوی در میان مردم تقسیم می کردم، تا چه رسد که جزء اموال خداست». [۳]
💠«گام های استوار انقلابی در مسیر ظهور»
🔹#انقلاب_اسلامی_ایران بی شک در مسیر آماده سازی جهان برای ورود امام عصر علیه السلام، عامل مهم و موثری است که برای این مدعا، هم شاهد روایی وجود دارد و هم شاهد عینی. اتفاقاتی که امروز در اغلب کشورها در شرف وقوع و به گونه ای الگوگیری از نظام اسلامی ایران است، اثبات کننده این ادعاست. اگر با نگاهی منطقی و دور از غرض ورزی به این واقعه عظیم نظر شود تصدیق می گردد که انقلاب اسلامی ایران در معرفی حکومتی بر مبنای خدامحوری و کرامت انسانی به دنیا و ایجاد آمادگی عمومی در پذیرش #حکومت_جهانی_مهدوی گام های مهمی برداشته است، و از این منظر هر اقدامی که موجب تزلزل و تضعیف این نظام باشد، عاملی در تاخیر تحقق آن وعده الهی است.
پی نوشت:
[۱] «فَاللهُ هُوَ الْوَلِيُّ» [سوره شورا، آیه ۹]
[۲] سوره نساء، آیه ۵۹
[۳] نهج البلاغه، خطبه ۱۲۶
نویسنده: سهیلا آقاجانلو
منبع: تبیان
#انقلاب #انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️«کلام نور»
🔸«وَ لَنْ تَرْضَىٰ عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللهِ مِنْ وَلِيٍّ وَ لَا نَصِيرٍ».
🔹هرگز #یهود و #نصاری از تو راضی نخواهند شد، [تا به طور کامل، تسلیم خواستههای آنها شوی، و] از آیین [تحریف یافته] آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها #هدایت_الهی است!» و اگر از هوی و هوس های آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شدهای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.
📕قرآن کریم، سوره بقره، آیه ۱۲۰
#قرآن #کلام_نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اصلاح شخصی و اجتماعی
🔹از جمله تاکیدات دین مبین #اسلام، تاکید به #محاسبه_نفس است تا اینکه بدانیم در طول روز چه مقدار موفق در عمل کردن به #فرامین_الهی بودهایم و چه مقدار در این امر کوتاهی کردهایم. امام کاظم (علیه السلام) در مورد #محاسبه_نفس میفرمایند: «کسى که هر روز به #حساب_خویش نرسد از ما نیست، اگر کار خوبى انجام داده، از خدا توفیق فزونى طلبد و اگر عمل بدى انجام داده، استغفار کند و به سوى خدا برگردد و توبه کند!» [۱]
🔹این روایت به روشنی به فلسفه و حکمت #محاسبه_نفس اشاره کرده که مایه فزونى حسنات و جلوگیرى از سیئات و جبران آنها میگردد. از طرفی همانطور که در دین به #اصلاح_نفس و رشد و کمال شخصی تاکید شده، با دستوراتی مانند وجوب #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر، نسبت به #اصلاح_جامعه نیز تاکید شده است، و این نشان از مهم بودن بُعد شخصی و اجتماعی افراد در دین است، که هر فرد همانطور که باید به فکر اصلاح خود باشد، باید به فکر ترقی و رشد اطرافیان و جامعه خود نیز باشد.
🔹پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در این مورد می فرمایند: «هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند، خداوند بَدان آنها را بر آنان مسلّط گرداند». [۲] از این رو #حکومت_اسلامی نمی تواند نسبت با مردم و جامعه، بی تفاوت باشد، بلکه یکی از وظایف حکومتها، بسترسازی و ایجاد فضایی برای رشد جامعه است. اگر #جامعه ناسالم و فاسد شد، #آدمهای_فاسد منصب ها و رسانه ها و قدرت را به دست می گیرند و #حکومت هم فاسد می شود؛ پس حکومت، هم باید امر به معروف کند و هم امر به معروف بشود.
پی نوشتها؛
[۱] ابن شعبه حرانى، تحف العقول، جامعه مدرسين، چ دوم، ص ۳۹۶
[۲] كلينى، الكافی، دار الكتب الإسلاميه، چ چهارم، ج ۲، ص ۳۷۴
نویسنده: کاظمیان
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر حوزه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد