✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️سطوح سواد رسانه (بخش اول)
💠مقدمه؛ مهارت های سواد رسانهای
🔹برای آن که شخص بتواند به هنگام برخورداری از رسانه ها از مهارت #سواد_رسانه_ای خویش بهره گیرد و پیام های دریافتی از آنها را منتقدانه تحلیل کند، نخست باید توجه داشته باشد که #رسانهها صرفاً در چارچوب منافع اقتصادی و سیاسی خود گام برمیدارند؛ لذا ممکن است با توجه به این اهداف، نه تنها بتوانند فقط بخشی از واقعیت ها را بیان کنند، بلکه در دگرگون ساختن و وارونه نشان دادن واقعیات نیز مؤثر باشند.
🔹همچنین هریک از «رسانه ها» از قواعد مخصوص به خود برای تولید پیامها استفاده می کنند، که ممکن است با یکدیگر متفاوت بوده و همین امر سبب شود تا یک پیام واحد را به صورت های مختلفی ارائه کنند، همان گونه که افراد مختلف نیز ممکن است از پیام های یکسان، با توجه به پیش زمینه های ذهنی خویش، معانی متفاوتی را دریافت کنند.
🔹در مرحلهی بعد فردِ مخاطب به هنگام برخورد با «رسانه ها» باید سؤالات زیر را در ذهن خویش مطرح کند و به دنبال یافتن پاسخی مناسب برای آنها باشد: چه کسانی پیام های رسانهای را می آفرینند؟ کدامیک از فنون رسانهای برای جلب توجه مخاطبان استفاده شده است؟ چگونه افراد مختلف قضاوت ها و تفسیرهای گوناگونی از پیام های یکسان دارند؟ ارزشها و سبک های زندگی که در رسانه ها ارائه میشوند، کدامند؟ و در نهایت، هدف سازندگان و آفرینندگان پیام چیست؟ #ادامه_دارد...
منبع: راسخون به نقل از سایت حوزه
#سواد_رسانه #رسانه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام جعفر صادق عليه السلام:
🔸«لا تَنْظُرُوا فی عُيُوبِ النّاسِ كَالْأرْبابِ وَانْظُرُوا فی عُيُوبِكُمْ كَهَيْئَةِ الْعَبـْدِ».
🔹ارباب گونه به #عيوب_ديگران ننگريد، بـلكه چـون بنـده اى #متـواضع، #عيبهاى_خود را وارسى كنيد.
📕تحف العقول، ۲۹۵
#امام_صادق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دختر مرواریدی تمام نشدنی (بخش دوم و پایانی)
💠دختر، مرواریدی تمام نشدنی
🔹تأثر فرهنگی، به خصوص در مواجهه با فرهنگ غیر دینی موجب می شود جامعه دینی آنچه خود دارد را از بیگانه تمنا کند؛ در حالی که در واقع، داشته های خود را در قبال تقریباً هیچ فرهنگ غربی مبادله خواهد نمود. یکی از دردناکترین توهم های پیشرفت در جامعه اسلامی، این است که مرواریدی همانند «دختر اسلامی» را تحت تأثیر الگوهای دختران و زنان غربی قرار داده و پس از مدتی که طولانی هم نیست، در حسرت آن پاکی، صفای معنوی و حیاء و متانت اسلامی از دست رفته، ماتم به پا کنیم. #دختر، مرواریدی نیست که با فروش آن خرجی آینده جامعه را تأمین کنیم، بلکه سرچشمه معنویت و طهارت و نمودار تربیت دینی جامعه در افق اعلای اسلامی است، که نه تنها دیروز و امروز، بلکه فردا و فرداهای جامعه با پاسداشت اسلامی حریم و حرمت آن تضمین شدنی است. «دختر، سرمایه جامعه اسلامی است» و چه بیچاره است جامعه ای که سرمایه خود را در قبال ثمن بخس و پوچ فرهنگ غربی هراج کند.
💠نازکتر از برگ گل
🔹جنس مراقبت از «دختر»، از جنس مراقبت از لطیف ترین و ظریف ترین گل ها در باغچه جامعه یا گلدان خانواده است. لطافت و ظرافت، میدان مانور دخترانگی است که تنها با مهندسی اسلامی می توان آن را حفظ و در مسیر اعتلای جامعه هدایت نمود. ظرف وجودی دختر باید از مهربانی پدر و مادر لبریز شود تا از آن پس، با این اندوخته فزاینده مهربانی بتواند به عنوان مادر و همسری شایسته چتری باشد بر سر چندین انسان دیگر؛ چتری از مهربانی، چتری از نور! و اینچنین است که خانواده ها به عنوان تک سلول های یک جامعه، طراوت و سرزندگی را در سراسر آن می پراکنند.
🔹باید توجه کرد که با توجه به ویژگی های روحی #دختران، حتی خداوند متعال نیز به آنها مهربان تر است؛ چنان که رسول مهربانی ها، نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله فرمود: «إِنَّ اللهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى الْإِنَاثِ أَرْأَفُ مِنْهُ عَلَى الذُّكُورِ وَ مَا مِنْ رَجُلٍ يُدْخِلُ فَرْحَةً عَلَى امْرَأَةٍ بَيْنَهُ وَ بَيْنَهَا حُرْمَةٌ إِلَّا فَرَّحَهُ اللهُ تَعَالَى يَوْمَ الْقِيَامَة؛ [۱] خداوند تبارک و تعالی بر #دختران مهربانتر از پسران است، و هر کسی بانویی از محارم خود را خوشحال سازد، روز قیامت از سوی خداوند شادمان می گردد». بارش محبت و مهربانی بر سر دختران موجب می شود، ابر مهربانی خداوند هر چه بیشتر باران نشاط، امید و مهربانی را بر جامعه ببارد.
پی نوشت؛
[۱] الكافی، کلینی، (ط - الإسلامية)، ج ۶، ص ۵
نویسنده؛ محسن رفیعی وردنجانی
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر
#دختر #دختران
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️حضور و ایستادگی ملت ایران
🔹آیا #ملت_دلاور_ایران در مقابل جنایات متعدد #آمريکا در خلیج فارس اعم از حمایت نظامی و اطلاعاتی به عراق و حمله به سکوهای نفتی و #کشتیها و قایقها و سرنگونی #هواپیمای_مسافربری #مقاومت نکرده است؟ آیا #ملت_ایران در #جنگ_دیپلماسی شرق و غرب علیه خود و ایجاد بازی های سیاسی مجامع بین المللی #مقاومت نکرده است؟...
🔹آیا #ملت_عزیز_ایران در مقابل توطئه #منافقین و #لیبرالها و زراندوزی و احتکار #سرمایه_داران و حیله #مقدس_مآبان مقاومت نکرده است؟ آیا همه این #حوادث و جریانات برای ضربه زدن به #اصول_انقلاب نبوده است؟ که اگر نبود #حضور_مردم، هر یک از این #توطئهها میتوانست به #اصول_نظام ضربه بزند؛ که خدا را سپاس میگزاریم که #ملت_ایران را موفق نمود تا با قامتی استوار به رسالت خود عمل کند و #صحنهها را ترک نگوید.
📕صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۸۶
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه كنيم تا كلام و نصيحتمان در «فرزندان» تاثيرگذار باشد؟
1⃣به مقدار ضرورت بسنده كنيد. نصيحت پی در پی، سبب لجاجت فرزندان میشود و رفتار ناشايست را در آنان تثبيت میكند. توجه داشته باشيد كه حتی بزرگسالان نيز پند را به سختی می پذيرند.
2⃣اول خودتان به موعظه هايتان عمل كنيد، بعد به فرزندتان توصيه كنيد. در روايات آمده است: «اگر عالم به دانش خود عمل نكند، موعظه اش از قلب ها میلغزد؛ همانگونه كه قطره آب از روی سنگ فرو میریزد».
3⃣برای تأثير نصيحت، بايد بين خود و فرزندانتان رابطهای قلبی و عاطفی برقرار سازيد. دل فرزند به والدينی روی می آورد كه با آنان انس داشته باشد. امام علی (علیه السلام) میفرمايد: «دلهای انسانها وحشی اند؛ پس به كسی روی می آورند كه با آن ها انس گيرد». موانع رابطه قلبی، مانند زنگارهای روی آهن است كه جلو جذب آهنربا را میگيرد.
4⃣هنگام پند دادن، خوشرو باشيد. ترشرويی، جلو تأثير پند را میگيرد.
5⃣از لحنی نرم استفاده كنيد و به آرامی تذكر دهيد. وقتی خداوند متعال، موسی و هارون عليهم السلام را به سوی فرعون فرستاد، به آنها فرمود كه با او به نرمی سخن بگويند: «فقولا له قولاً ليناً».
6⃣نصيحت های شما به ويژه برای نوجوان بايد پنهانی باشد. نوجوان با توجه به ويژگی شخصيت طلبی اش، نصيحت شنيدن در جمع را برنمیتابد.
7⃣در پند و اندرزها، به منفعت و مصلحت فرزند توجه كنيد و مصالح خود را در نظر نگيريد. اگر فرزند شما احساس كند نصيحت های شما برای منافع خودتان است، چندان اثری نخواهد داشت.
منبع: وبسایت انوار طاها
#تربیت #فرزند #تربیت_فرزند
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️گزیده ای از روایات جهاد با نفس
🔹 #امام_باقر علیه السلام فرمود: #خداوند عز و جل میفرماید: «سوگند به عزت و بزرگی و برتری و بلندی جایگاهم، که هیچ بندهای #خواسته_مرا بر خواهش نفسانیاش مقدم نمیدارد، مگر اینکه حرفه و #پیشهاش را برایش فراهم میسازم و #آسمانها و #زمین را #ضامن_روزیاش قرار میدهم و من برای او #برتر از تجارت هر تاجری خواهم بود.
📕وسائل الشیعه، ج ١۵، ص ۲۷۸
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#روايات_جهاد_با_نفس
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آشنایی با «فمینیسیم» و ادعای آن مبنی بر دفاع از حقوق زنان (بخش اول)
💠سؤال اساسی این است که آیا «فمینیسم» توانسته است از حقوق زنان به معنای واقعی آن دفاع کند؟ پاسخ منفی است.
🔹 #فمینیسیم چیست؟ آیا «فمینیسم» از حقوق #زنان دفاع میکند؟ از قرن ۱۹ میلادی به بعد در «دنیای غرب» به ویژه «آمریکا»، گروهی از زنان و مردان با شعار دفاع از حقوق زن و مرد، خواستار برابری و همانندی زن و مرد در عرصه های مختلف حیات فردی و اجتماعی شدند. این جریان در طول زمان، حرکتها و جنبش های اجتماعی گروههای مختلفی از زنان را به دنبال داشت. افزون بر حرکتها و تلاش های سازمان یافته، تفکر و اندیشهی تشابه و برابری زن و مرد در همهی عرصهها به مرور زمان به یک جریان فکری تبدیل شد.
🔹امروزه در «جهان غرب»، به حرکتها و جنبش های داعیهدار دفاع از حقوق زنان و اندیشه هایی که در این مسیر حرکت میکنند «فمینیسم» گفته میشود. به عبارت دیگر فمینیسم، نهضتی اجتماعی یا ایدئولوژی و تفکری است که ادعای دفاع از حقوق زنان را در قالب اعتقاد به برابری زن و مرد در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دنبال میکند. «فمینیسم» یکی از اهداف اساسی خود را از بین بردن سلطهی مردان بر جامعه میداند. [۱]
🔹در گذشته، «زن و مرد در خانواده»، یکدیگر را یار و همراه و همدل میدانستند و غم هم را میخوردند و وجود خویش را نثار هم میکردند. «مرد» در کنار دفاع و حمایت از خانواده، خود را در اختیار همسر و فرزندان قرار میداد و حاصل دسترنج خویش را برای آنان هزینه میکرد. «زن» نیز با تمام وجود، خود را در خدمت همسر و فرزندان قرار داده بود؛ اما امروزه در بسیاری از نقاط جهان که تفکر دنیاطلبی و خودمحوری و لذتگرایی حاکم شده است، خانواده بیشتر شبیه جایی برای رفع خستگی است و اعضای آن یکدیگر را رقیب خویش تلقی میکنند و هر کس به دنبال دستیابی به اهداف فردگرایانهی خویش است.
💠عدم تعادل ساختاری
🔹«فمینیستها» با آنکه ستیز با مردان را سرلوحهی حرکت های خود قرار داده اند، شعار دیگر آنان یعنی تشابه و برابری زن و مرد در همهی عرصه های حیات بشری، بر برتری مردان دلالت دارد. فمینیستها از «زنان» میخواهند که در همهی زمینهها همانند مردان باشند و نشان دهند توانایی های زنان نیز مانند مردان است، غافل از آنکه این شعار بدین معناست که چون کارها و صفاتِ مردانه همگی ایدهآل و ارزشمند است، بنابراین «زنان» باید همچون «مردان» شوند.
🔹به بیان دیگر، آنان با سر دادن شعار برابری زن و مرد، زنانگی و روحیات زنانه را نشانهی ضعف، و مردانگی و روحیاتِ مردانه را نشان دهندهی اقتدار و موفقیت میدانند و از زنان میخواهند که به سوی مردانگی بروند. بنابراین «فمینیستها» با این شعار ایدهی خود عملاً اعلام کردهاند که مرد موجود برتر است، در حالی که در «تفکر اسلامی» نه مرد موجود برتر است، نه زن؛ بلکه «هر چیز به جای خویش نیکوست». صفات و روحیات مردانه و زنانه هر کدام از حکمت الهی ناشی شده است و هریک برای تکامل بشر لازم و ضروریاند. #ادامه_دارد...
پینوشت:
[۱] در زبان انگلیسی Feminine به معنای مونث میباشد و Feminist یعنی تفکر و اندیشه مؤنثگرایی و Feminism (فمینیست) یعنی کسی که طرفدار تفکر زنگرایی و مؤنثگرایی است. ترجمه فارسی این واژه را میتوان زن محوری و زنگرایی نامید. ر.ک: باقر ساروخانی، درآمدی بر دایرة المعارف علوم اجتماعی، ج ۱، ص ۲۸۱ و علی آقابخشی و دیگران، فرهنگ علوم سیاسی، ج ۱، ص ۲۵۱
📕مقام و جایگاه زن، سیدجعفر حق شناس، با همکاری پژوهشکده باقرالعلوم (ع)، تهران: سازمان تبلیغات اسلامی، شرکت چاپ و نشر بین الملل، چ اول، پاییز۹۰
پدیدآورنده: مرتضی شعله کار
منبع؛ تبیان
#زن #زنان #بانوان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️روزه
🔹وَ الصِّیامُ وَ الحَجُّ تَسکینُ القُلوب... هم #روزه و هم حج مایه سکونتِ_دل هستند. سکونت دل یکی از آن نعمت های بزرگ خدا است: اَنزَلَ السَّکینَةَ فی قُلوبِ المُؤمِنین؛ «ثُمَّ اَنزَلَ اللهُ سَکینَتَه عَلی رَسولِه وَ عَلَی المُؤمِنین»؛ سکینه، یعنی آرامش دل. آرامش دل به معنای بیخیالی نیست، به معنای بیدغدغهای نیست؛ به معنای این است که دل تلاطم ندارد. گاهی اوقات قلب انسان در یک امری متلاطم است، همین طور دائم به این طرف، به آن طرف [میرود]، حیرت [میکند] و نمیداند چه کار بکند!
🔹این آرامش، همان چیزی است که اولیای خدا داشتند و در سختیها، در مشکلات فراوان، روحشان آرامش داشته است، تلاطم نداشته است؛ این سکینه خیلی چیز مهمی است. در #قرآن، چند بار در سورهی مبارکهی انّا فتحنا و جاهای دیگر تعبیر سکینه تکرار شده است. حالا [حضرت] میفرمايد که #روزه به انسان آرامش میدهد؛ طبیعتِ کارِ «روزه» این است. وقتی که انسان، خود را از طعام و مُشتهَیات نفسانی خارج کرد، به طور طبیعی یک آرامشی در روح انسان به وجود میآید و آن تلاطمها از بین میرود.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۷/۱۱/۱۴
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد