✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حیا در فرهنگ دینی (بخش چهارم)
🔸 #حیا منشأ هر چیزی است و به فرموده امام صادق (ع): «اگر #حیا نباشد، هیچ مهمانی احترام نمیشود و به هیچ وعده ای وفا نمی شود و هیچ حاجتی برآورده نمی شود»؛ پس باید در نهادینه شدن این عنصر و حالت درونی کوشید و سعی کرد #فرهنگ_جامعه را به سوی فضای عاری از زشتیها هدایت کرد؛
💠حیا و پوشش
🔹هرگاه صحبت از پوشش می شود، ساده ترین چیزی که به ذهن می رسد، لباس است. کارکردهای لباس گسترده اند، اما وظایف اصلی آن، محافظت بدن از سرما و گرما و آراستگی و زیبایی ای است که به تن می دهد. پوشیدگی، عامل زیبایی است و در مقابل، برهنگی با عرضه زیبایی در تعارض و تقابل می باشد. همانگونه که پوشش، نقش مهم در زیباسازی دارد، #حیا هم خلعت و #پوشش_زیبای_انسانیت است و هدفش حفظ قامت رعنای بشر از #گناه است. امام علی (ع) فرمود: «#حیا، لباسی بلند و حجابی منع کننده و پوششی نگهدارنده از بدی هاست». [۱] آن حضرت #بهترین_لباس_دین را #حیا میداند که به زیبایی، آراستگی و جذبه دین کمک می کند. همان گونه که از حیا به عنوان ارزش یاد میشود و پوشیدگی، نشان وقار و حیاست، #بیحیایی، #ضد_ارزش و شخصیت است؛ نیز انسان بی حیا، دریده و عریان معرفی گردیده است. از رابطه تنگاتنگ مفهوم #حیا و #پوشش در می یابیم که حیا، با سِتر، قرین است و بی حیایی، با برهنگی.
🔹در صدر اسلام نزول آیه حجاب باعث شد پوشش زنان مسلمانان تغییر نماید، و زنانی که تا آن هنگام فقط سر خود را می پوشاندند و گوشواره، بناگوش و گردن و سینه شان باز می ماند، ملزم به رعایت حجاب شوند و با دستور قرآن که: «روسری های خود را بر سینه افکنید»، چارچوب حیا و پوشش در آنان محکمتر و کاملتر شد، تا از تیررس نگاه مردم بیگانه دور مانند و از خودنمایی و جلوه گری نیز بپرهیزند. بنابراین هرچه #حیا و #پوشش رعایت گردد و مصداق های پوشش در نوع دوخت و جنس لباس از حیث تنگی و چسبندگی و نازکی اصلاح گردد، #جامعه به سوی امنیت، آرامش و سعادتمندی می رود. امام علی (ع) بر تن کنندگان لباس نازک را دیندار نمی داند و می فرماید: «بر شما باد پوشیدن لباس های ضخیم (غیرنازک)، چرا که هرکس لباسش نازک باشد، دینش ضعیف است». [۲] پوشش های ناقص، چسبان و نازک - که جامعه اسلامی به آن مبتلا گردیده - ناشی از رقت حیا می باشد که می تواند فرد و #جامعه را به سوی #انحطاط و گمراهی بکشاند؛ زیرا رسول خدا (ص) فرمود: «هلاکت زنان امت من، در دو چیز نهفته است: طلا و لباس نازک». [۳] #ادامه_دارد...
پی نوشتها:
[۱] شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۲۰، ص ۲۷۲
[۲] تحف العقول، ص ۱۱۳
[۳] پژوهشی در فرهنگ حیا، عباس پسندیده، به نقل از تنبیه الخواص، ج ۱، ص ۳
نویسنده: زهرا نساجی زواره، نشریه فرهنگ کوثر، شماره ۸۵
منبع: وبسایت راسخون
#حیا #عفت #عفاف #حجاب #پوشش
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اجری که خدا می دهد، آن ارزش دارد
🔹ما هم از خدا هستیم؛ إنَّاللهِ، و به سوی او هم میرویم؛ دیر و زود خواهیم رفت؛ و چه بهتر که در این راهی که داریم قهراً به آن طرف میرویم با یک توشه باشد. و آن توشه توشه توحید است؛ توشه خدمت به اسلام است. من نمیتوانم برای - خدمتگزاری - جوانی که برای خدمتگزاری به اسلام شب تا صبح، شب زنده داری میکند، در حال خطر واقع میشود، مجاهده میکند، ارزش برای این ما نمیتوانیم حساب بکنیم که ارزش این چقدر است، اجرت این چقدر است؛
🔹مگر غیر از خدا میتواند کسی به این اعمال پاداش بدهد؟ مگر طبیعت و زینتهای طبیعت، پاداش یک موجودی است که برای خدا قیام کرده است و برای خدا خودش را به خطر انداخته است؟! آن چیزی که دل ما را خوش میکند این است که برای شما پیش خدای تبارک و تعالی یک حسابی باز است و الّا ما نمیتوانیم از شماها تشکر کنیم یا خدای نخواسته به شما اجر بدهیم. ما همچو قدرتی نداریم، آنچه هست این است که شما از خدا هستید، برای خدا هم کار کردید و خدا هم اجر شما را میدهد.
🔹اجری که خدا میدهد، آن ارزش دارد، ارزش عمل شما آن است که خدا به شما میدهد، «إنَّ اللهَ اشْتَرَی مِنَ الْمُؤمِنِینَ أَنْفُسَهُم وَ أَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ» جنّت، آن جنتی که لقای خداست، جنتی که لقای دوستان خداست؛ آن برای شما کافی است. و از آن که گذشت، دیگر در عالَم طبیعت نمیشود برای اعمالی که برای خداست یک چیزی قرار داد. هرچه مربوط به عالَم طبیعت است، مادون آن چیزی است که برای خداست.
📕صحیفه امام،ج۱۰،ص۹
منبع: وبسایت روح الله(ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دستاوردهای انقلاب اسلامی (بخش هفتم)
🔸 #انقلاب_اسلامی_ايران را بی شک بايد يکی از مهم ترين و تاثيرگذار ترين انقلاب های جهان دانست، که آثار آن هم در درون مرزها و هم فراتر از مرزها بسيار عميق بوده است؛ به گونه ای که با توجه به اين تحولات و دستاوردهايی که به صورت مستقيم يا غير مستقيم از اين انقلاب ناشی شده است، می توان آن را انقلاب به معنای واقعی کلمه دانست؛ يکی از ويژگى هاى اين تحولات و دستاوردها اين است که در اکثر زمينه ها حاصل شده است، به گونه ای که شاهد يک تحول عظيم و فراگير در کل ساختارهای کشور بوده ايم. هدف اصلی در اين مقاله اين است که برخی از #مهمترين_دستاوردها را مورد تحليل و ارزيابی قرار دهيم.
💠دستاوردهای سياسی
8⃣چرخش ايران از کشور حامی رژيم صهيونيستی، به کشور مدافع آرمان فلسطين و تبديل شدن آن به محور اصلی مقاومت ضد صهيونيستی
🔹در همين زمينه لازم است اشاره نماييم پيش از پيروزی انقلاب اسلامی، شاه، دولت جعلی #رژيم_صهيونيستی را به صورت دوفاکتو [۱] به رسميت شناخته بود [۲]، هر چند در مقام عمل، اين روابط حتی فراتر از روابط با کشورهايی بود که آن ها را به صورت کامل به رسميت می شناخت، و اين مساله تا جايی پيش رفته بود که يکی از سه مساله ای که رژيم شاه، امام خمينی را در سال ۱۳۴۲ از صحبت درباره آنها ممنوع کرده بود، سخن گفتن درباره رژيم صهيونيستی بود. [۳] همين مواضع در کنار اتهامات تاريخی که در جهان اسلام همواره توسط عناصر تفرقه افکن بر عليه شيعيان مطرح می شد، همچون اتهام همراهی شيعيان با يهود، باعث شده بود که تصويری غلط از ايران و ايرانيان و به ويژه شيعيان در جهان اسلام نقش بندد.
🔹اما موضعگيری های #امام_خمينی (ره) بر عليه اين رژيم و اعلام خط مشی #ضد_صهيونيستی انقلاب اسلامی و اقداماتی که بلافاصله پس از پيروزى انقلاب اسلامی در تقابل با رژيم صهيونيستی صورت گرفت، همچون تعطيلی سفارت رژيم صهيونيستی و تبديل آن به سفارت فلسطين، خط بطلانی بر اين تصورات غلط کشيد، و حتی #ايران را تبديل به #محور_مقاومت نمود، به گونه ای که همان سال ها عده زيادى از نيروهای انقلابی به صورت داوطلب خواستار اعزام به فلسطين بودند که متاسفانه به دليل درگير شدن بخش عظيمی از نيروهای انقلاب در جريان توطئه تجزيه طلبان و نيز تهاجم صدام به خاک کشورمان، عملا امکان پشتيبانی وسيعتر همچون اعزام نيرو برای آزادی قدس از بين رفت، هر چند اصل دفاع از #آرمان_قدس همچنان يکی از اصول مهم انقلاب اسلامی ايران باقی ماند، که نشانه آن نيز برگزاری هر ساله راهپيمايی در حمايت از آرمان آزادی قدس عزيز در آخرين جمعه ماه مبارک رمضان و حمايت عملی و معنوی از گروه های مقاومت ضد صهيونيستی در فلسطين و لبنان و سوريه می باشد.
9⃣دیگر دستاوردهای سياسی
🔹علاوه بر آنچه گذشت انقلاب اسلامی دستاوردهای ديگرى هم داشت که به صورت مختصر به آنها اشاره می کنيم از جمله حفظ تماميت ارضی کشور برای نخستين بار پس از ۲۰۰ سال که در هر منازعه ای بخشی از خاک کشور جدا می شد، اجرای برخی اصول مهم بر زمين مانده در دوران مشروطه، يعنى انطباق قوانين با شرع مقدس اسلام از طريق تشکيل شورای نگهبان قانون اساسی، به منظور نظارت بر قوانين مصوب مجلس شورای اسلامی، استقلال سياسی به معنای واقعی کلمه، تبديل شدن انقلاب اسلامی ايران به عنوان الگوی ملت های آزاده جهان، و زنده شدن روح اميد در دل ملت های مظلوم و مستضعف جهان، برجسته شدن موضوع وحدت اسلامی و برداشتن گام های عملی در راستای تحقق وحدت اسلامی و... #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] دیکشنری آبادیس: در اصطلاح به معنی به صورت غیر رسمی و آنچه عملا هست
[۲] غلامرضا علی بابايی، تاريخ سياست خارجی ايران، انتشارات دوسا، ص ۱۵۵
[۳] سيدجلال الدين مدنی، تاريخ سياسی معاصر ايران، انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، ج ۲، ص ۵۰
نویسنده؛ سید روح الله لطیفی
منبع؛ وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#انقلاب #انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دعا بر سر اصل استقلال و ایستادگی و تقویت و اقتدار ایران اسلامی است
🔹 ... دعوا بر سر مسئلهی باحجاب و بدحجاب نیست؛ دعوا بر سر از دنیا رفتن یک دختر جوان نیست؛ دعوا اینها نیست. خیلی از این کسانی که حجاب کاملی هم ندارند، جزو هواداران جدّی نظام جمهوری اسلامی هستند؛ شما میبینید در مراسم مذهبی، در مراسم انقلابی، اینها شرکت میکنند؛ بحث سر اینها نیست. بحث سر اصل #استقلال و ایستادگی و تقویت و اقتدار ایران اسلامی است؛ بحث سر این است.
بیانات مقام معظم رهبری در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️روش های شیطانی در جنگ نرم (بخش اول)
🔹 #جنگ میان #حق و #باطل، ایمان و کفر، عدالت و ظلم، جنگی دائمی است. بنابر گزارشهای قرآنی، این جنگ حتی پیش از وجود بشر نیز وجود داشته است. از این رو فرشتگان، به خلافت آدمی بر زمین به سبب پیشینه فسادها، جنگها و خونریزیها اعتراض میکنند و اصولا خواهان آفرینش موجودی مرید و مختار به نام آدم نیستند تا خلافت الهی را در زمین به عهده گیرد. پس از آفرینش حضرت آدم (ع) نیز زمانی کوتاه نگذشت که دوباره جنگ میان حق و باطل و ایمان و کفر آغاز شد و ابلیس از جنیان به سبب سابقه دیرین عبادت و پرستش الهی و ماده آفرینش خود، از خداوند میخواهد تا خلافت را به جای آدم (ع) به او واگذار کند، اما چون ادله و برهان الهی در مورد تقدم آدم (ع) خاکی بر جن آتشی را شنید و مامور به سجده اطاعت و ولایت از وی شد، زیر بار نرفت و کفر ورزید و عصیان نمود. پس کینه آدم (ع) را به دل گرفت و جنگ با وی را آغاز کرد.
🔹براساس گزارشهای قرآنی، جنگ نخست میان #ابلیس و #آدم (ع) #جنگ_نرم بود. بنابراین باید #ابلیس را به عنوان مبتکر و #مبدع_جنگ_نرم دانست. از آن جایی که براساس آموزههای قرآنی، اولیای جنی و انسی ابلیس، به عنوان شیاطین در جنگ میان حق و باطل و ایمان و کفر شراکت مستقیم و جدی دارند، بازخوانی روشها و #شیوههای_شیطانی در #جنگ_نرم میتواند مومنان را ضمن آگاهی بخشی از وضعیت و روشهای دشمن، مهیای شناسایی راههای مقابله نماید. نویسنده با توجه به این فرضیه به سراغ آموزههای قرآنی رفته تا روشهای شیطانی در جنگ نرم را تبیین کند.
💠جنگ نرم، جنگ اندیشهها و رسانهها
🔹 #جنگ_نرم برخلاف جنگ سخت که بر جسم و بدن و فیزیک متمرکز است، بر جانها و اندیشهها و قلبها متمرکز میشود. از این رو، ابزارهای جنگی در آن نیز بسیار متفاوت میباشد. در این راستا به سبب کاربرد بسیار زیاد و قوی #رسانه در این جنگ، آن را #جنگ_رسانهها نامیده و برخی دیگر نیز به سبب تاثیرگذاری بر روان مخاطب آن را #جنگ_روانی گفته اند. با این همه نمیتوان جنگ نرم را محدود به این امور کرد، چرا که #جنگ_نرم، جنگ همه جانبهای برای تسخیر قلوب، جانها و اندیشههاست. بنابراین از همه ابزارها از جمله رسانه استفاده میکنند تا مدیریت شخص و یا جامعه را در اختیار گیرند و او را همدل و در نهایت همراه خویش سازند. به سخن دیگر، هدف از جنگ نرم، نه تسلط بر جسمها بلکه جانهاست؛ چنان که جنگ نرم نه حذف فیزیکی، بلکه همدلی و همراهی روحی مخاطب و تسخیر قلوب و همراه کردن آن با دشمن پیشین است.
🔹شاید بهترین تعبیر در بیان هدف در جنگ نرم، همان واژه اولیاء است. به این معنا که هدف در جنگ نرم، تبدیل دشمن به اولیاء است. از آن جایی که دو جریان اصلی در تاریخ بشریت در برابر هم قرارگرفته اند، میتوان گفت که هدف از جنگ نرم از سوی هر دو رقیب دیرین، تبدیل دشمن به اولیاء الله یا اولیاء الشیطان است. خداوند در آیات بسیاری به این مطلب توجه میدهد که مومنان باید همواره مواظب باشند تا از اولیاء الله به اولیاء الشیطان تبدیل نشوند، چرا که جنگ امت اسلام و امت کفر با رهبری ائمه الایمان و ائمه الکفر همواره ادامه خواهد داشت تا این که امت اسلام بر امت کفر غلبه کند. #ادامه_دارد...
نویسنده: خلیل منصوری
منبع؛ وبسایت پژوهشکده باقر العلوم
#جنگ_نرم #جنگ_روانی #رسانه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️احترام والدین
🔹سرآمد همه حقوق الناس، حقی است که #پدر و #مادر بر فرزند دارند. حق پدر و مادر آنچنان بزرگ است که خدای بزرگ نام آنها را در قرآن مجید بارها در کنار نام مقدس خود نهاده و پس از مطالبه حق خود به حق آنان سفارش کرده است. چنانچه پدر و مادر، نامسلمان یا بیدین باشند، نیز باید از سوی فرزندان خود گرامی داشته شوند. گویند: کسی از پیامبر (ص) درباره حق پدر و مادر پرسش نمود؛ پیامبر (ص) در یک جمله فرمود: «هُما جَنَتُکَ و نارُکَ»؛ با خوشرفتاری با پدر و مادر، بهشتی خواهی شد و با بدرفتاری با آنها دوزخی.
📕نردبان سعادت، ص٢٨۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دشمن شناسی از دیدگاه امام علی (ع) - (بخش سوم)
🔸از مباحث مهم در #سیره_امام_علی (ع)، رفتار حضرت با #دشمنان است. این بحث، هم از جهت #دشمن_شناسی و هم شیوه درست برخورد با دشمن را می آموزاند. امام علی (ع) با کسانی مواجه بود که سابقه درخشانی در خدمت به اسلام داشتند! اهل عبادت و قرآن و شب زنده داری بودند؛ با این همه از روح مکتب بی خبر بوده و همین امور، زمینه ساز مقابله آنان با حکومت عدالت گستر مولا علی (ع) شد. امام علی (ع) در حقیقت با #نفاق_پنهان مواجه بود، و پُرواضح است که برخورد با این دشمن به مراتب سخت تر از برخورد با کفر آشکار است.
💠اقسام دشمن
🔹از سخنان امام علی (ع) استفاده می شود که #دشمن بر دو نوع است و دو نوع برخورد می طلبد: ۱) #دشمن_آشکار. ۲) #دشمن_پنهان. از دیدگاه امیرالمؤمنین (ع) کم خطرترین دشمن، دشمنی است که دشمنی خود را آشکار کرده است. حضرت ميفرمايد: «اوهن الاعداء کیدا من اظهر عداوته؛ سست ترین دشمنان کسی است که عداوتش را آشکار ساخته است». «من اظهر عداوته قل کیده؛ آن کس که دشمنی اش را اظهار کرده توطئه و مکرش کم است». و خطرناکترین دشمن، دشمنی است که دشمنی اش را پنهان می کند. همان که قرآن کریم نامش را #نفاق گذارده است. امام علی (ع) در این زمینه می فرماید: «شر الاعداء ابعدهم غورا و اخفاهم مکیده؛ بدترین دشمنان کسی است که دقت در فرو رفتن او در مسائل از همگان دورتر و دقیقتر بوده و کید و #مکرش #پنهانتر باشد».
🔹در سخنی دیگر فرمود: «اکبر الاعداء اخفاهم مکیده؛ بزرگترین دشمنان کسانی اند که #حیله خود را بیشتر #پنهان می دارند». این دشمنی خطرناکترین دشمنی ها است، و بدترین ضربه به مکتب از ناحیه اینان بوده است. امیرالمؤمنین (ع) در این زمینه می فرماید: «افرادی که نقل حدیث می کنند، چهار دسته اند و پنجمی نخواهد داشت: اول ... دوم: #منافقی که اظهار اسلام می کند، نقاب اسلام را به چهره زده، نه از گناه باکی دارد و نه از آن دوری می کند و عمدا به پیامبر (ص) دروغ می بندد. اگر مردم می دانستند که این شخص #منافق و دروغگوست از او قبول نمی کردند، و تصدیقش نمی نمودند، اما چون از واقعیت او آگاه نیستند می گویند وی صحابه رسول خدا است، پیامبر (ص) را دیده، از او حدیث شنیده و مطالب را از او دریافت کرده است، به همین دلیل به گفته اش ترتیب اثر می دهند». #ادامه_دارد...
نویسنده: حجة الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی
منبع؛ حوزه نت به نقل از مجله پاسدار اسلام، ش ۲۰۹
#دشمن #دشمن_شناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️در هر شرایطی باید بنیه دفاعی کشور در بهترین وضعیت باشد
🔹نیروهای نظامی ما هرگز نباید از کیْد و مکر دشمنان غافل بمانند. در هر شرایطی باید بنیه دفاعی کشور در بهترین وضعیت باشد. مردم ما، که در طول سالهای جنگ و مبارزه ابعاد کینه و قساوت و عداوت دشمنان خدا و خود را لمس کردهاند، باید خطر تهاجم جهانخواران در شیوهها و شکلهای مختلف را جدیتر بدانند.
📕صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۹۴
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) - (بخش هشتم)
🔸اندیشه پیروزی حق بر باطل که برگرفته از متن قرآن کریم است، بارقه ای از نور امید در دل ها تابانده است و همگان منتظر کسی هستند که منادی حق و سفیر نور و کشتی بان هدایت است. قافله سالار رهایی، این شخصیت بزرگ را در روایات اسلامی #مهدی (عج) می نامد. چنین انتظاری، افضل عبادات شمرده شده است. منتظران واقعی، در حال مهیای جامعه مطلوب هستند. از این رو، برای حضور حضرت شرایطی لازم است که زمینه ساز قدومش باشد و پذیرای حکومت عدل او.
💠زنان حکومت مهدوی
🔹 #حکومت_عدل_الهی با هدایت منجی بشریت، با یاری سیصد و اندی یار خاص، در مقام کارگزاران تشکیل حکومت، در جهان برقرار می شود. این سازمان حکومتی از عناصر گوناگونی تشکیل شده است که در این مشارکت، #زنان نیز مانند مردان سهیماند. در این خصوص دو دسته از روایات وارد شده است. به عنوان مثال در حدیثی امام باقر علیه السلام می فرماید: «به خدا سوگند سیصد و اندی نفر خواهند آمد و #پنجاه_زن در میان آنان هست». [بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۲۳]
🔹دسته دیگری از روایات نیز، تنها به همراه بودن زنان با حضرتش بسنده کرده و شمارشان را ذکر نکرده اند، اما مسلم است که در این تحول، #حضور_زنان عظیم است. در تقسیم بندی کلی، یاوران امام زمان (عج) از بانوان را می توان به دو گروه تقسیم کرد: ۱) زنانی که در همان دوره قیام امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف زندگی می کنند و هنگام ظهور حضرت، در شمار یاران ایشان قرار خواهند گرفت؛ ۲) بانوانی که پیش از ظهور مولایشان از دنیا رفته اند و لیاقت دارند در رکاب بقیه الله الاعظم باشند و هنگام قیام حضرت، به دنیا رجعت خواهند کرد.
🔹این زنان به دلیل شایستگی هایی که در گذشته، در دفاع از حریم دین به اثبات رسانده اند، جزو یاران حضرت قرار می گیرند، یا اینکه چون انتظار فرج امام را داشته و با این آرزو درگذشته اند، هنگام ظهور به دنیا باز خواهند گشت و به یاری امام خویش خواهند شتافت. نخستین گروه از زنانی که به محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می شتابند، کسانی هستند که در آن ایام زندگی می کنند. آنان همانند دیگر یاران امام، به هنگام ظهور در حرم امن الهی به خدمت حضرت می رسند و آمادگی خویش را برای یاری امامشان اعلام می دارند. #ادامه_دارد...
نویسنده: سید علی محمدی متکازینی
منبع؛ حوزه نت به نقل از مجله اشارات ایام (اشارات) شماره۱۴۹
#امام_زمان #امام_مهدی #قائم #زنان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️آن که اختلاف ایجاد میکند در خدمت دشمن است
🔹بنده یک وقت گفتم «شیعهی انگلیسی» و «سنّی آمریکایی»؛ [در تاریخ ۹۵/۰۹/۲۷] بعضی خیال کردند یعنی این جور بدروغ تبلیغ کردند که ما که میگوییم شیعهی انگلیسی، یعنی شیعهای که ساکن انگلیس است؛ نه، شیعهی انگلیسی ممکن است در خود کشور اسلامی باشد؛ الهامگیری از انگلیس است؛ یعنی شیعهی دعوا درستکن، سنّی دعوا درستکن؛ مثل داعش و مثل وهّابیها و امثال اینها که دعوا درست میکنند؛ یا تکفیریها که [میگویند] این کافر است، آن کافر است. اینها اسمشان مسلمان است، ممکن است به احکام فردی اسلامی متعبّد هم باشند امّا در خدمت #دشمن حرکت میکنند. آن که اختلاف ایجاد میکند در خدمت دشمن است؛
🔹فرقی [هم] نمیکند؛ در هر جایگاهی باشد، در هر مقامی باشد، در هر کشوری باشد. ما به این معتقدیم، ما به این عمیقاً اعتقاد داریم. ما با کسانی که به عنوان طرفداری از تشیّع، احساسات برادران اهل تسنّن را برانگیخته میکردند برخورد کردیم، برخورد جدّی کردیم؛ این باید همهگیر بشود؛ باید اتّفاق نظر به وجود بیاید. البتّه در هر دو طرف تندروانی وجود دارند؛ هم در شیعه افرادی هستند که حالا یا بر اثر اعتقاداتشان یا هر چه، تندروی میکنند، هم در سنّیها کسانی هستند که تندروی میکنند؛ تندروی وجود دارد. ما این تندرویِ تندروان را موجب این ندانیم که اصلِ اهلِ مذهب را متّهم کنیم؛ عمل خودِ ما این جوری بوده.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۰۷/۲۲
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حیا در فرهنگ دینی (بخش پنجم و پایانی)
🔸 #حیا منشأ هر چیزی است و به فرموده امام صادق (ع): «اگر حیا نباشد، هیچ مهمانی احترام نمیشود و به هیچ وعده ای وفا نمی شود و هیچ حاجتی برآورده نمی شود»؛ پس باید در نهادینه شدن این عنصر و حالت درونی کوشید و سعی کرد #فرهنگ_جامعه را به سوی فضای عاری از زشتیها هدایت کرد؛
💠حکمت حیا در پوشش و نگاه
🔹مطمئناً #پوشیدگی برای زنان #مصونیت است و از آنجایی که #بیحیایی - مربوط به نگاه و بدن - سرچشمه بسیاری از انحرافات است، غالباً هرگاه سخن از #حیا به میان می آید، ذهن ها متوجه این دو موضع می شود و توضیح درباره آنها در بحث حیا اجتناب ناپذیر است. آفریدگار مهربان با شناخت ساختار روحی و جسمی #زنان، به آنها فرمان داده که خود را از دید بیگانگان مستور داشته و با حفظ #حیا و پوشش در بالا بردن ضریب ایمنی، ساحت خانواده و جامعه را از هر گزندی محفوظ دارند. بر فرمان #حجاب، آثاری مترتب است که فشرده بدان اشاره می گردد: ۱) ارزش و احترام زن: زن مسلمان باید در جامعه تجسم عفت و حیا باشد و این ویژگی به دلیل مقام ارزشمندی است که #اسلام برایش رقم زده و گوهر وجودش را از دسترس نگاههای ناپاک و دل های آلوده مصون نگه داشته است. #حیا در نگاه و پوشش، به #زن #منزلت و احترام می بخشد؛ زیرا مطابق با فرمایش حضرت زهرا (س): «بهترین زن، زنی است که مردی او را نبیند و او هم مردی را نبیند».
🔹 ۲) استحکام روابط اجتماعی: #زنان بخش عظیمی از #نیروی_فعال_جامعه را تشکیل می دهند و با حضور در صحنه های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نقش مؤثری در گردش چرخه پیشرفت و تعالی ملت ها دارند؛ و حتی اگر حضور آنان در محیط کار و فعالیت با پوشش و #حیا همراه باشد، با امنیت و توجه لازم به وظایف خویش می پردازند. مشاهده شده در فضاهایی که معاشرت مردان و زنان آزاد است و گوهر شرم و حیا فراموش گشته و ستر و پوشش کنار گذاشته شده است، بی بند و باری بر فعالیت های اجتماعی سایه افکنده و نتیجه مثبتی عاید جامعه و انسان ها نگردیده است! ۳) تحکیم پیوند خانوادگی: منع لذتجویی های نامشروع در محیط اجتماعی، با تمسک به #حیا و حجاب واقعی، به پایداری و استحکام روابط گرم خانوادگی می انجامد. آمارها نشان داده است #بیحیایی و التزام نداشتن به پوشش اسلامی، یکی از مؤلفه های سردی و جدایی همسران نسبت به یکدیگر است. بنابراین رعایت پوشش و حفظ #عفت، در کاهش آسیب های خانوادگی مؤثر است.
🔹 ۴) امنیت و آرامش روانی: سست شدن حریم حیا و عفاف بین زنان و مردان در اجتماع، سبب هیجانات و تقاضاهای فزاینده جنسی می شود و به دنبال آن، امنیت از جامعه سلب می گردد. دین اسلام برای جلوگیری از به وجود آمدن جوّ ملتهب احساسات و ارتباطات نادرست، توصیه نموده با سپر #حیا و عفت، راه را بر بی شرمی ها ببندند و از فرو افتادن به باتلاق #گناه و سقوط ابدی نجات یابند. اسلام علاوه بر حفظ پوشش، به زنان و مردان سفارش کرده در #نگاه، جانب حیا را نگه دارند و در «برخورد با یکدیگر» غضّ بصر نموده و با کاهش نگاه، از #چشم_چرانی بپرهیزند؛ زیرا فردی که در نگاه کردن حیا نورزد، دلش به انحراف کشیده شده و به عاقبتی سخت دچار می گردد. امام صادق (ع) در این زمینه می فرماید: «نگاه های پیاپی، شهوت را در دل می کارد و برای بیننده، فتنه لغزش خواهد بود». [۱]
🔹ترویج #بیحیایی در رفتار و برخورد زنان و مردان در جامعه، و از بین رفتن قبح ارتباطات ناصحیح نامحرمان، به اعتقادات آنان لطمه زده و موجبات #فساد، گسیختگی و #بیدینی را فراهم می سازد. قرآن کریم افزون بر حیا در پوشش و نگاه، #زنان_مسلمان را مخاطب قرار داده و از آنان می خواهد در صحبت کردن خویش، نزد نامحرمان حیا کنند و از روی ناز و کرشمه سخن نگویند، تا دلهای بیمارگونه مردان وسوسه گر، تحریک نگردد و عفت و پاکدامنی آنان را نشانه نگیرد. امید آنکه با یادآوری و آموزش خصلت زیبای #حیا، #فرهنگ_جامعه از پرده دری ها، عیب جویی ها و آنچه با حیا در تضاد است، برهد و به کمال و سعادت واقعی برسد. ان شاءالله تعالی.
پینوشت:
[۱] وسائل الشیعه، حر عاملی، ج۱۴، ص۱۴۰
نویسنده: زهرا نساجی زواره، نشریه فرهنگ کوثر، شماره ۸۵
منبع: وبسایت راسخون
#حیا #شرم #عفت #عفاف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️بصیرت؛ چیستی و چگونگی (بخش پنجم)
💠ویژگی های افراد بابصیرت
2⃣تفکر و عبرت آموزی (۲)
🔹توجه به سرگذشت دیگران و #عبرت_آموزی از آنان، از ویژگی های مهم #افراد_بصیر است. از این رو، گاه #قرآن_کریم انسانها را از سرنوشت گذشتگان زنهار می دهد و به #عبرت_گیری از آنها فرا می خواند: «وَاللهُ يُؤَيِّدُ بِنَصْرِهِ مَنْ يَشَاءُ ۗ إِنَّ فِی ذَٰلِكَ لَعِبْرَةً لِأُولِي الْأَبْصَارِ؛ [آل عمران، ۱۳] و خدا هر که را بخواهد با یاری خود تأیید می کند؛ مسلماً در این [واقعیت] عبرتی برای دارندگان #بصیرت است»، و همچنین می فرماید: «أَ فَلَمْ يَسِيرُوا فِی الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِهَا أَوْ آذَانٌ يَسْمَعُونَ بِهَا فَإِنَّهَا لَا تَعْمَى الْأَبْصَارُ وَ لَٰكِنْ تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِي فِی الصُّدُورِ؛ [حج، ۴۶] آیا در زمین گردش نکرده اند تا برای آنان دل هایی [بیدار و بینا] پیدا شود که با آن بیندیشند یا گوش هایی که با آن [اندرزها را] بشنوند؟ حقیقت این است که دیده ها کور نیست بلکه دل هایی که در سینه هاست، کور است!».
🔹همچنین قران کریم با یادآوری سرگذشت دو گروهی که یکی خداپرست و دیگری کافر بودند، تاکید می کند که این مطلب برای #صاحبان_بصیرت، عبرت آموز است: «قَدْ كَانَ لَكُمْ آيَةٌ فِی فِئَتَيْنِ الْتَقَتَا فِئَةٌ تُقَاتِلُ فِی سَبِيلِ اللهِ وَأُخْرَىٰ كَافِرَةٌ يَرَوْنَهُمْ مِثْلَيْهِمْ رَأْيَ الْعَيْنِ وَاللهُ يُؤَيِّدُ بِنَصْرِهِ مَنْ يَشَاءُ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَعِبْرَةً لِأُولِی الْأَبْصَارِ؛ [آل عمران، ۱۳] تحقیقاً برای شما در دو گروهی که [در جنگ بدر] با هم رو به رو شدند، نشانه ای [از قدرت خدا و حقّانیّت نبوّت پیامبر] بود، گروهی در راه خدا می جنگیدند، و گروه دیگر کافر بودند، که اهل ایمان را به چشم خویش دو برابر می دیدند [به همین خاطر شکست خوردند] و خدا هر که را بخواهد با یاری خود تأیید می کند؛ مسلماً در این [واقعیت] عبرتی برای دارندگان بصیرت است».
🔹به گفته مفسران، این آیه مربوط به جنگ بدر است که مسلمانان و کفار در برابر یکدیگر قرار گرفتند. از نکات عبرت آموز آیه این است که یک ارتش کوچک و تقریباً فاقد ساز و برگ جنگی، اما با ایمان استوار و محکم، بر ارتشی که از نظر وسایل جنگی و تعداد نفرات چندین برابر بود، پیروز گشت، اگر تنها فزونی نفرات و امکانات می توانست کارگشا باشد، باید در جنگ بدر ظاهر شده باشد، در حالی که نتیجه معکوس بود و نصرت الهی باعث شکست کافران شد. خداوند در پایان آیه می فرماید: «إِنَّ فِی ذَٰلِكَ لَعِبْرَةً لِأُولِی الْأَبْصَارِ». آرى آنها که #چشم_بصیرت دارند و حقیقت را آنچنان که هست می بینند، از این پیروزی همه جانبه افراد با ایمان درس #عبرت می گیرند و می دانند سرمایه اصلی برای پیروزی، #ایمان است. [تفسیر نمونه، ج ۲، ص ۴۵۵] #ادامه_دارد...
منبع: حوزه نت، به نقل از مبلغان، شماره ۲۲۲، محمد علی محمدی
#بصیرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دستاوردهای انقلاب اسلامی (بخش هشتم)
🔸 #انقلاب_اسلامی_ايران را بی شک بايد يکی از مهم ترين و تاثيرگذار ترين انقلاب های جهان دانست، که آثار آن هم در درون مرزها و هم فراتر از مرزها بسيار عميق بوده است؛ به گونه ای که با توجه به اين تحولات و دستاوردهايی که به صورت مستقيم يا غير مستقيم از اين انقلاب ناشی شده است، می توان آن را انقلاب به معنای واقعی کلمه دانست؛ يکی از ويژگى هاى اين تحولات و دستاوردها اين است که در اکثر زمينه ها حاصل شده است، به گونه ای که شاهد يک تحول عظيم و فراگير در کل ساختارهای کشور بوده ايم. هدف اصلی در اين مقاله اين است که برخی از #مهمترین_دستاوردها را مورد تحليل و ارزيابی قرار دهيم.
💠دستاوردهای فرهنگی
1⃣چرخش در رويکردهای فرهنگی نظام و حرکت به سوی بازيابی فرهنگ ناب اسلامی
🔹اين دستاورد را نه تنها بايد يکی از عظيم ترين دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست بلکه شايد بتوان آن را کليدی ترين دستاورد انقلاب که با تغيير در آن، ساير دستاوردها نيز مسير درست خويش را پيدا میکنند دانست، چرا که نوع #فرهنگ هر #جامعه اساس و موتور محرک تحولات آن جامعه و تعيين کننده مسير حرکت آن است و از آنجایی که رژيم شاه با درک اين واقعيت، تلاش داشت تا با تبديل #فرهنگ_غنی_اسلامی و ايرانی، به #فرهنگ_منحط_غربی، اهداف و منافع غرب را در ايران پياده نمايد، امام خمينی (ره) نيز با درک همين موضوع، تلاش کرد تا با بهره گیری از زيرساختهای فرهنگی موجود به تقابل با اين توطئه بپردازد. بر اين اساس، هم #انقلاب_اسلامی ناشی از زیرساختهای فرهنگی موجود در ميان جامعه ايرانی، همچون فرهنگ جهاد و شهادت و ذلت ناپذيری و... بود و هم انقلاب اسلامی آغازی بر تحولات عظيم فرهنگی ديگر بود، تحولاتی که به شکل آرمان در ديدگاه های برخاسته از تفکر اسلام ناب محمدی امام خمينی (ره) متجلی بود و با پيروزى انقلاب اسلامی به عنوان آرمان فرهنگی انقلاب مطرح شد؛
🔹امام راحل بر اين آرمان محوری همواره پافشاری داشت که هدف اصلی انقلاب، زنده کردن احکام اسلام و تحقق آن در جامعه است. [۱] بر همين اساس در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران نيز برخی اهداف فرهنگی نظام که دولت موظف به تحقق آن شده است به اين صورت ذکر شده است: ايجاد محيط مساعد برای رشد فضايل اخلاقی براساس ايمان و تقوا و مبارزه با کليه مظاهر فساد و تباهی؛ بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی در همه زمينه ها با استفاده صحيح از مطبوعات و رسانه های گروهی و وسايل ديگر؛ تقويت روح تحقيق و ابتکار، تامين آزادیهای سياسی و اجتماعی، توسعه و تحکيم برادری اسلامی و تعاون عمومی بين مردم. [۲] در اين ميان لازم به تذکر است اگرچه مهم ترين رسالت انقلاب اسلامی ايران، #رسالت_فرهنگی است و در اين راستا گامهای خوبی هم برداشته است، اما با توجه به وضعيت موجود و مقايسه آن با آرمانهای مطلوب، مسلماً نمیتوان وضعيت موجود را وضعيت مطلوب دانست و در اين مسير قطعا گامهای مهمی باقی مانده است که بايد برداشته شود، هرچند در همين مسير نيز موانع فراوانی همچون تهاجم فرهنگی دشمنان، ضعف مديريت فرهنگی، غافل شدن از فرهنگ در پاره ای مواقع و... وجود دارد که بايد در ارزيابی توفيقات و يا عدم توفيقات فرهنگی انقلاب اسلامی اين موانع را هم در نظر گرفت.
🔹بنابراين، در مجموع، روند و حرکت کلی نظام جمهوری اسلامی با توجه به قرار گرفتن #ولی_فقيه در رأس نظام، که وظيفه حفظ جهت گيری کلی نظام و مهندسی نظام را برعهده دارد، به سمت #تحقق_اهداف_اسلامی و برپايی احکام و ارزشهای اسلامی می باشد، هر چند تا رسيدن به نقطه آرمانی و تحقق نظام اسلامی کامل فاصله زيادى وجود دارد و همانگونه که امام راحل در وصيتنامه الهی سياسی خودشان خاطر نشان نمودند: «اينجانب هيچگاه نگفته و نمیگويم که امروز در اين جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل میشود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمیکنند، لکن عرض ميکنم که قوه مقننه و قضائيه و اجرائيه با زحمات جانفرسا، کوشش در اسلامی کردن اين کشور ميکنند و ملت ده ها ميليونی نيز طرفدار و مددکار آنان هستند». [۳] رهبر انقلاب نيز در اين باره فرمودند: «ما هنوز تا يک جامعه کاملاً اسلامی که نیکبختی دنيا و آخرت مردم را به طور کامل تأمين کند و تباهی و کجروی و ظلم و انحطاط را ريشه کن سازد فاصله زيادى داريم، اين فاصله بايد با همت مردم و تلاش مسئولان طی شود». [۴] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] امام خمينی، آئين انقلاب اسلامی، سخنان برگزيده، ص۴۳۲، نقل از فرهنگ، جامعه، انقلاب، مجموعه مقالات، کانون انديشه جوان، ص ۱۴۱
[۲] اصل سوم قانون اساسی
[۳] امام خمينی، وصيتنامه الهی سياسی، ص۲۲
[۴] حديث ولايت، ج۴، ص۱ و ۲۵۳
نویسنده؛ سیدروح الله لطیفی
منبع؛ وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️روش های شیطانی در جنگ نرم (بخش دوم)
🔸براساس گزارشهای قرآنی، جنگ نخست میان #ابلیس و #آدم (ع) #جنگ_نرم بود. بنابراین باید #ابلیس را به عنوان مبتکر و #مبدع_جنگ_نرم دانست. از آن جایی که براساس آموزههای قرآنی، اولیای جنی و انسی ابلیس، به عنوان شیاطین در جنگ میان حق و باطل و ایمان و کفر شراکت مستقیم و جدی دارند، بازخوانی روشها و #شیوههای_شیطانی در #جنگ_نرم میتواند مومنان را ضمن آگاهی بخشی از وضعیت و روشهای دشمن، مهیای شناسایی راههای مقابله نماید.
🔹 #جریان_کفر میکوشد تا خود را به عنوان یک پدیده و جریان غالب بر جوامع بشری مطرح کند، و در این راه از همه توشه و توان خود بهره میگیرد. این جریان سعی دارد تا به عنوان یک پدیده که نمای اصلی جامعه است مطرح باشد، به گونهای که دیگر جریانهای فکری و رفتاری اصولا دیده نشود یا به چشم نیاید. بر این اساس از همه روشها برای خودنمایی و چیرگی بهره میبرد و #فتنه_جویی و #شبهه_افکنی و زشت و باطل را زیبا و حق جلوه دادن را به عنوان مهمترین اصول چیرگی به کار میگیرد. خداوند از مومنان میخواهد تا مواظب #فتنهگری های این جریان باشند و با ایجاد مرزهای شفاف میان خودی و غیرخودی، اجازه ندهند تا همانگونه که با شبهه سازی، #جریان_فتنه و کفر را قوی جلوه میدهند، با فروپاشی مرزها میان خودی و غیرخودی، اهل کفر خود را به عنوان اولیاء مومنان مطرح سازند.
🔹با نگاهی به آیات قرآن، از جمله آیه ۲۸ و ۱۷۵ سوره آل عمران، ۷۶، ۸۹، ۱۳۹ و ۱۴۴ سوره نساء، و ۵۱، ۵۷ و ۸۱ سوره مائده، و آیات دیگر به سادگی به دست میآید که #دشمن در برنامه #جنگ_نرم میکوشد تا مومن را از اولیاء الله و اولیاء المومنین بودن، به ولی ابلیس و اولیاء شیطان تبدیل کند. ولایت در این آیات تنها دوستی صرف نیست، بلکه مراد، نوعی دوستی است که همراه با اطاعت قلبی و ولایت و الگوبرداری باشد، چرا که انسان هایی که به یک شخص از باطن قلب ارادت و مودت دارند، در همه چیز از او الگوبرداری میکنند و با جان و دل از فرمانها و رفتارها و گفتارهایش اطاعت میکنند و ولایت اطاعت محض از او دارند. از این رو خداوند به مومنان هشدار میدهد که هدف از ولایت و دوستی از سوی کافران، چیزی جز ولایت اطاعت از ملت و آیین کفر ایشان نیست؛
🔹چنانکه در آیه ۱۲۰ سوره بقره میفرماید: «وَ لَنْ تَرْضَىٰ عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللهِ مِنْ وَلِيٍّ وَ لَا نَصِيرٍ؛ هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواستههای آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: هدایت، تنها هدایت الهی است! و اگر از هوی و هوسهای آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شدهای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود». در اینجا یهودیان و مسیحیان به سبب اینکه نوعی کفر را در پیش گرفتهاند، در برابر جریان تاریخی ایمان و اسلام قرار داده شدهاند و به مومنان هشدار داده میشود که ایشان جز به دست کشیدن از آیین حق، ایمان، عدالت و اسلام، خشنود نمی شوند و این #جنگ تا رسیدن به این نتیجه از سوی آنان ادامه خواهد داشت. در آیه ۲۰ سوره کهف بر این نکته تاکید میشود که #جریان_کفر جنگ و #دشمنی خود را به اشکال مختلف تا حذف فیزیکی و یا حذف فکری #جریان_حق و عدالت ادامه میدهد و میکوشد تا اینگونه، گفتمان غالب بر جامعه بشری گردد و به عنوان یک پدیده اجتماعی بر جامعه چیره و مسلط باشد. #ادامه_دارد...
نویسنده: خلیل منصوری
منبع؛ وبسایت پژوهشکده باقرالعلوم (ع)
#جنگ_نرم #جنگ_روانی #دشمن #فتنه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️دشمنی در مورد جمهوری اسلامی یک چیز ویژه است...
🔹ما یک کشور بیدغدغهی بیدشمنِ بیکمینگرفته نیستیم؛ ما #دشمن داریم. البتّه دشمنی در کشورها، بین دولتها، بین قدرتها چیز جدیدی نیست، لکن در مورد جمهوری اسلامی چرا، این یک چیز ویژه است؛ دشمنیِ ویژهای است. چرا؟ علّت چیست؟ علّت این است که #جمهوری_اسلامی یک پدیدهای است که در دنیا سابقه ندارد؛ این را قدرتهای جهانی دارند با دقّت نگاه میکنند. اینکه شما احتمالاً خواندید یا شنفتید که مثلاً در چند سال قبل از این، در فلان کشورِ دشمن ما، یک موسّسهی تحقیقاتی مخصوص تحقیق بر روی اسلام و اسلام سیاسی تشکیل شد، این برای همین است که ببینند این پدیده چیست. یک نظامی به وجود آمده است بر پایهی اسلام، بر «پایه مبانی اسلامی» که در این مبانی اسلامی ضدّیّت با استکبار هست، ضدّیّت با استبداد هست، ضدّیّت با ظلم هست، ضدّیّت با تبعیض هست، ضدّیّت با رباخواری هست، ضدّیّت با کارهایی که امروز قدرتها در دنیا میکنند هست.
🔹یک نظامی با این مبانی فکری و عملی به وجود آمده و این نظام روزبهروز دارد رشد پیدا میکند و هر کار کردهاند نتوانستهاند متوقّفش بکنند؛ روزبهروز ریشه دوانده و نفوذش زیاد شده. حالا خود آنها داد میکشند که ایران در منطقه فاعل مطلق است و نفوذ ایران قابل قیاس با نفوذ هیچ کشور دیگری در منطقه نیست؛ این را آمریکاییها میگویند، نه اینکه حالا بنده بگویم که بخواهم رجزخوانی کنم. خب یک چنین نظامی [است]؛ این، معنایش این است که امروز در سطح جهان یک قدرت جدیدی دارد سر برمیآورد و به وجود میآید که این قدرت، منافع ظالمانهی قدرتهای مستکبر را به چالش میکشد. دشمنی با جمهوری اسلامی به خاطر این است؛ این دشمنی، دیگر با هیچ کشور دیگری نیست. بله، عرض کردیم که دولتها با همدیگر اختلاف دارند - اختلاف ارضی دارند، [اختلاف] مرزی دارند، منافع دارند، تجارت دارند- و با هم دشمنی میکنند امّا اینجور دشمنی، [فقط] مخصوص جمهوری اسلامی است.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۵/۰۳/۲۵
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ امیرالمؤمنین امام على عليه السلام:
🔸إذا كانَ فی رَجُلٍ خَلّةٌ رائقَةٌ فانْتَظِروا أخَواتِها.
🔹اگر در وجود كسى خصلتى پسنديده باشد، انتظار خصلت هاى پسنديده ديگرى را نيز در او داشته باشيد.
📕نهج البلاغه، حكمت ۴۴۵
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دشمن شناسی از دیدگاه امام علی (ع) - (بخش چهارم و پایانی)
🔸از مباحث مهم در #سیره_امام_علی (ع)، رفتار حضرت با #دشمنان است. این بحث، هم از جهت #دشمن_شناسی و هم شیوه درست برخورد با دشمن را می آموزاند. امام علی (ع) با کسانی مواجه بود که سابقه درخشانی در خدمت به اسلام داشتند! اهل عبادت و قرآن و شب زنده داری بودند؛ با این همه از روح مکتب بی خبر بوده و همین امور، زمینه ساز مقابله آنان با حکومت عدالت گستر مولا علی (ع) شد. امام علی (ع) در حقیقت با #نفاق_پنهان مواجه بود، و پُرواضح است که برخورد با این دشمن به مراتب سخت تر از برخورد با کفر آشکار است.
💠هوشیاری در برابر دشمن
🔹از نکاتی که امام علی (ع) در رابطه با #دشمن بر آن تاکید دارد، آن است که باید پیوسته #هوشیاری در برابر دشمن را حفظ کرد و هرگز نباید دشمن را کوچک شمرد. امیرالمؤمنین (ع) میفرماید: «هرگز #دشمن را کوچک مشمار، هرچند ضعیف باشد». "دانی که چه گفت زال با رستم گرد - دشمن نتوان حقیر و بیچاره شمرد" حضرت نیز فرمود: «از #دشمن در امان مباش، هرچند از شما سپاسگزاری می کند». باید پیوسته دشمن را زیر نظر داشت، که اگر لحظه ای #غفلت صورت گیرد، چه بسا ضربه های آسیب ناپذیری از ناحیه #دشمن وارد شود. امام علی (ع) در بیانی دیگر فرمود: «کسی که از #دشمن غفلت کند، حیله ها و کیدهای دشمن بیدارش خواهد ساخت». حضرت در عهدنامه بعد از آن که مالک را سفارش به پذیرش صلح شرافتمندانه می کند، می فرماید: «زنهار، زنهار سخت از دشمنت پس از پذیرش صلح برحذر باش، چرا که #دشمن گاهی نزدیک می شود که غافلگیر سازد؛ بنابراین #دوراندیشی را به کار گیر و در این موارد خوشبینی را متهم کن!».
🔹حضرت از ویژگیهای خویش را، همین هوشیاری در برابر دشمن میداند و میفرماید: «به خدا سوگند من همچون کفتار نیستم که با ضربات آرام و ملایم در برابر لانه اش به خواب رود، تا صیاد به او رسد و دشمنی که در کمین او است #غافلگیرش کند. (هرگز غافلگیر نخواهم شد)». فرمایش امام علی (ع) ضرب المثلی است پیرامون ساده لوحی، و آن این است: #کفتار حیوان ابلهی است و به آسانی میتوان آن را شکار کرد؛ به این ترتیب که صیاد آهسته با ته پای خود یا قطعه سنگ یا چوب دستی به در لانه کفتار می زند و او به خواب میرود، سپس او را به راحتی صید می کند. حضرت (ع) در برابر این پیشنهاد که از تعقیب طلحه و زبیر صرف نظر کند، سخن فوق را فرمود و به حق پیشنهاد فوق بسیار ساده لوحانه بود، چرا که نقشه این بود که آنها بصره و سپس کوفه را در اختیار خود بگیرند و معاویه با آنها بیعت کند، و در شام از مردم نیز برای آنان بیعت بگیرد، و به این ترتیب بخش های عمده جهان اسلام در اختیار جاهطلبان پیمان شکن قرار گیرد و تنها مدینه در دست امیرالمؤمنین (ع) بماند. امام علی (ع) با آگاهی کامل از این توطئه، به سرعت ابتکار عمل را در دست گرفت و نخستین توطئه و تلاش جدایی طلبان را در نطفه خاموش ساخت و به آسانی بصره و کوفه و تمام عراق را نجات داد.
🔹این سخن امام علی (ع) درس است به همه زمامداران و مسئولان کشورهای اسلامی که برای مقابله با خطرات دشمن گاه روزها، بلکه ساعت ها و لحظه ها سرنوشت ساز است، نباید فرصت را به سادگی از دست بدهند و تسلیم پیشنهادهای سست عافیت طلبان گردند. امام (ع) افرادی که این لحظات حساس را از دست می دهند به کفتار تشبیه کرده است. این تشبیه از چند جهت قابل توجه است: «کفتار» حضور #دشمن را احساس می کند، ولی با زمزمه های او به #خواب می رود؛ خوابی که منتهی به اسارت و مرگ او می شود. «کفتار» در خانه و لانه خود شکار می شود. «کفتار» حتی بدون کمترین مقاومت در چنگال دشمن گرفتار میگردد و به دام می افتد. کسانی که فرصت های زودگذر را با خوش باوری ها یا ضعف و سستی یا تردید و تامل از دست می دهند، همچون کفتارند، به خواب می روند و در خانه و لانه خود به دام می افتند و مقاومتی نشان نمی دهند. این سخن بدان معنی نیست که بی مطالعه یا بدون مشورت و بدون در نظر گرفتن تمام جوانب کار اقدام کنند، بلکه باید با مشاورانی شجاع و هوشیار مسائل را بررسی کرد و پیش از فوت وقت اقدام نمود.
نویسنده: حجة الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی
منبع؛ حوزه نت به نقل از مجله پاسدار اسلام، ش ۲۰۹
#دشمن #دشمن_شناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️هنرآفرینی و پیشرفت جمهوری اسلامی در شرایط جنگ و محاصره
🔹مبادا اساتید و معلمینی که به وسیله معاشرت ها و مسافرت به جهان به اصطلاح متمدن، جوانان ما را که تازه از اسارت و استعمار رهیدهاند، تحقیر و سرزنش نمایند و خدای ناکرده از پیشرفت و استعداد خارجی ها بت بتراشند و روحیه پیروی و تقلید و گدا صفتی را در ضمیر جوانان تزریق نمایند. به جای اینکه گفته شود که دیگران کجا رفتند و ما کجا هستیم، به هویت انسانی خود توجه کنند و روح توانایی و راه و رسم استقلال را زنده نگه دارند. ما در شرایط جنگ و محاصره توانستهایم آن همه هنرآفرینی و اختراعات و پیشرفت ها داشته باشیم. ان شاء الله در شرایط بهتر زمینه کافی برای رشد استعداد و تحقیقات را در همه امور فراهم میسازیم. مبارزه علمی برای جوانان زنده کردن روح جستجو و کشف واقعیت ها و حقیقت هاست. و اما مبارزه عملی آنان در بهترین صحنه های زندگی و جهاد و شهادت شکل گرفته است.
📕صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۹۶
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️بصیرت؛ چیستی و چگونگی (بخش ششم)
💠ویژگی های افراد بابصیرت
3⃣باور به یاری خدا
🔹یکی دیگر از ویژگی های #اهل_بصیرت این است که به #نصرت_خدا و پیروزی اعتقاد دارند. خداوند در قرآن کریم با يادآوری برخی از حوادثی که در صدر اسلام برای مسلمانان پیش آمده بود، یکی از ویژگیهای اهل بصیرت را آن می داند که از وقایع #عبرت بگیرند و پیروزی و نصرت الهی را باور کنند. «هُوَ الَّذِی أَخْرَجَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مِنْ دِيَارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ۚ مَا ظَنَنْتُمْ أَنْ يَخْرُجُوا ۖ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ مَانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللهِ فَأَتَاهُمُ اللهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا ۖ وَ قَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ ۚ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَ أَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِی الْأَبْصَارِ؛ [حشر، ۲] اوست که کافرانِ از اهل کتاب را در نخستین بیرون راندن دسته جمعی از خانه هایشان بیرون راند. [شما اهل ایمان] رفتنشان را گمان نمی بردید، و خودشان پنداشتند که حصارها و دژهای استوارشان در برابر خدا [از تبعید و در به دری آنان] جلوگیری خواهد کرد ولی [اراده کوبنده] خدا از آنجا که گمان نمی کردند به سراغشان آمد و در دل هایشان رعب و ترس افکند به گونه ای که خانه هایشان را به دست خود و به دست مؤمنان ویران کردند. پس ای #صاحبان_بینش و بصیرت! #عبرت گیرید».
🔹در شان نزول این آیه می خوانیم: هنگامی که رسول خدا (ص) به مدینه هجرت فرمود، با یهودیان پیمان عدم تعرض بستند؛ ولی آنها هر زمان فرصتی یافتند، از نقض این پیمان فروگذار نکردند و پس از پیمان شکنی های مکرر آنان، پیامبر (ص) دستور دادند مسلمانان برای جنگ با این قوم پیمان شکن حرکت کنند. هنگامی که آنها با خبر شدند، به قلعه های مستحکم و دژهای نیرومند خود پناه بردند و درها را محکم بستند. پیامبر اکرم (ص) دستور دادند بعضی درختان نخل را که نزدیک قلعه ها بود، بکنند یا بسوزانند. محاصره چند روز طول کشید و پیامبر (ص) برای پرهیز از خونریزی به آنها پیشنهاد کرد که سرزمین مدینه را ترک گویند و از آنجا خارج شوند. آنها نیز پذیرفتند. مقداری از اموال خود را برداشته و بقیه را رها کردند. جمعی به سوی «اذرعات» شام و تعداد کمی به سوی «خیبر» و گروهی به «حیره» رفتند و باقیمانده اموال و اراضی و باغات و خانه های آنها به دست مسلمانان افتاد. هرچند تا آنجا که می توانستند، خانه های خود را به هنگام کوچ کردن تخریب کردند. و این ماجرا بعد از غزوه احد به فاصله شش ماه و به عقیده بعضی، شش ماه بعد از غزوه بدر اتفاق افتاد. [۱]
🔹خداوند پس از یاد کردن از یهودیان پیمان شکن، #شکست آنان را از #امدادهای_الهی دانسته و از #صاحبان_بصیرت می خواهد که از این شکست #عبرت گیرند. از این رو، در پایان آیه به عنوان نتیجه گیری کلی، می فرماید: پس عبرت بگیرید، ای بینایان! در حقیقت #اولی_الابصار کسانی هستند که آمادگی گرفتن درس عبرت را دارند، لذا قرآن به آنها هشدار می دهد که از این حادثه بهره برداری کنید. شک نیست که منظور از گرفتن عبرت این است که حوادث مشابه را که از نظر حکم عقل یکسان اند، با هم مقایسه کنند؛ مانند مقایسه حال کفار و پیمان شکنان دیگر. [۲] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] تفسیر نمونه، ج ۲۳، ص ۴۸۶؛ مجمع البیان فی تفسیر القران، حسن بن فضل طبرسی، به کوشش گروهی از علما، ج ۹، ص ۳۸۸
[۲] تفسیر نمونه، ج ۲۳، ص ۴۹۲
منبع: حوزه نت، به نقل از مبلغان، شماره ۲۲۲، محمد علی محمدی
#بصیرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد