#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#کارگر #کارگران
✅ کارگران بصير و باتدبير
🔶 مسئله کار در نظام توليد و اقتصاد يک کشور مهمترین رکن تحولی بهحساب میآيد که توجه به آن میتواند بنيان پويايی و دگرگونی اقتصادی و توسعه و پيشرفت يک کشور را فراهم آورد.
🔸 در اين مسير مکاتب و نگاههايی که کار را بهعنوان يکی از مهمترین ارزشهای اجتماعی- فرهنگی مورد توجه قرار میدهند، میتوانند بسترساز شکلگيری جامعهای کاری باشند.
🔸 امامين انقلاب در طول چهار دهه گذشته همواره بهعنوان بزرگترین حاميان کار و کارگر شناخته شدهاند.
امام خمينی(ره) در روزگاری که کار و کارگر توسط گروهها و جريانهای چپ مارکسيستی به ظاهر مصادره شده بود، و درحالیکه دو ماهی بيشتر از پيروزی انقلاب اسلامی نمیگذشت، در ارديبهشت سال ۱۳۵۸ روز کارگر را مورد توجه قرار داد. رويکردی که هر سال تکرار شد و به سنت حسنهای در انقلاب اسلامی بدل گرديد.
حکيم انقلاب اسلامی نيز بر همان سنت حسنه تأکید ورزيد و در طول دوران متمادی، سالی نبوده است که ديدار ايشان با کارگران قطع گردد. امسال نيز پس از دو سال دوری، بهواسطه فراگيری بيماری کرونا، ديدار رهبری با کارگران برگزار شد و جامعه کارگری مورد تفقد ايشان قرار گرفت.
🔸 جايگاه استراتژيک کارگران در بدنه عرصه اقتصادی کشور، موجب شده تا فتنه گران و بدخواهان اين سرزمين همواره چشم طمع به اين قشر شريف داشته باشند و تلاش کنند تا از برخی معضلات پيش روی کارگران بهره گرفته و آنان را در مقابل نظام قرار دهند و يا آنکه به بهانه اعتراض به مشکلات، آنان را از خط توليد کارخانه خارج کرده و به صف اعتصاب و اعتراض بکشانند!
تاکنون اقشار آگاه و هوشيار کارگری با بصيرت و هوشمندی مانع تحقق اين سناريوها شده است؛ اما اين ترفندها پايانی ندارد و هر روز به بهانهای آتش بياران معرکهای پيدا شده و سعی بر تحريک کارگران داشتهاند.
🔸 هوشمندی کارگران هرچند در ناکامی سناريوی فتنهگران اصلی اساسی است؛ اما دستمزدهای موجود کفاف رتقوفتق زندگی بخشی از اين اقشار زحمتکش را نمیکند که انتظار آن است دولت انقلابی پرتوان و پرانگيزه، برای حل اين مشکلات، بهترين تدابير را با فوریترين اقدام در دستور کار قرار دهد.
🔶 نکته پایانی
🔸 دولت سیزدهم اولين سالی است که ايام متعلق به روز کارگر را سپری کرده است و کارگران که خود نقش مهمی در روی کار آمدن آن بر عهده داشتهاند، منتظرند تا وعدههای دولت انقلابی برای حل مشکلاتشان محقق گردد. اميد که اين اتفاق زودتر از انتظار رقم بخورد و اميد بر قلب کارگران جوانه زند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 4⃣ آیا دانشبنیا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
5⃣ تا بحث دانشبنیان مطرح میشود فوراً اذهان سمت تولید محصولات و الگوهای دانشی با فناوری بالا میرود. قدری درباره تنوع موضوعی و حوزهای دانشبنیانها صحبت کنید.
🔸 ببینید همانطور که گفتم این یک فرهنگ است که در کشور توسعه پیدا میکند. یک بخش عمدهای از آن شرکتها در حوزههای صنایع نرم دارند کار میکنند. یعنی کارهایی که پایهی اصلی آن علوم انسانی است. مثلاً از یک عروسکی که طراحی میشود، تکنولوژیای که در طراحی، داستان سازی و نحوهی ساخت آن استفاده بکار میرود در این حوزه قرار میگیرد، تا بازی، پویانمایی و حتی فیلم و جلوههای ویژه که اینها همه کاربردهای دانش است.
🔸 از این موارد تا حوزههای تکنولوژیهای پیچیده روز، مثل سخت افزار کامپیوتر، سخت افزار حوزهی آی سی تی، میکروالکترونیک، تا حوزههای دیگر مثل کشاورزی، که از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.
🔸 حوزهی کشاورزی یکی از جاهایی است که ورود تکنولوژی در آن فوق العاده خلق سرمایه میکند و ارزش افزودهی محصولات را بالا میبرد. همان چیزی که ما در این سالها از آن غافل بودهایم.
🔸 ما بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید میکنیم ولی سهممان همیشه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار در صادرات آن به صورت ماده خام بوده است. در حالی که این یک تجارت بالای ۹ میلیارد دلاری در دنیا است. این ارزش افزودهای که در حوزههای مختلف به واسطهی دانش ایجاد میشود آن بخشی است که میتواند اقتصاد را خیلی تقویت کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#یارانه
✅ دولتها و هدفمندسازی یارانهها
🔶 یکی از مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران، توزیع غیرهدفمند یارانههاست. دولتهای احمدینژاد و روحانی تلاش کردند و دولت رئیسی نیز تلاش میکند که یارانه و حمایت دولت به اقشار ضعیف جامعه تعلق گیرد؛ چراکه افراد ثروتمند جامعه نیازی به حمایت ندارند؛ اما سازوکار تصمیمات آنها و تبعات تصمیمات دولتها بهگونهای بوده است که بخشی از جامعه نسبت به اینگونه تحولات اقتصادی، به دیده تردید نگاه میکنند.
🔸 در دولت احمدینژاد، منابع حاصل از هدفمندسازی یارانهها صرفاً بین مردم توزیع شد و چون تولید مورد حمایت کافی قرار نگرفت و تورم هم کنترل نشد، آثار مثبت هدفمندسازی یارانهها کاهش یافت؛ بهگونهای که در ادامه و در دولت روحانی به صفر نزدیک شد.
🔸 دولت روحانی در قدم اول تلاش کرد یارانهها را تعدیل کند؛ بهطوریکه با تبلیغات بسیار زیاد، از مردم خواست که از دریافت یارانه معیشتی انصراف دهند؛ ولی در عمل پاسخ مردم مورد انتظار دولت نبود. در گام بعد دولت سعی کرد، توزیع یارانه بنزین را هدفمند کند ولی ازآنجاکه با مردم گفتگو نکرده بود، مردم برداشت هدفمندسازی یارانه را نداشتند، بلکه بیشتر گرانی بنزین را احساس کردند.
🔸 دولت سیزدهم با بهرهگیری از تجارب گذشته و با استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان و همچنین همراهی مجلس، سعی نموده است هدفمندسازی یارانهها را بدون تبعات اجرای طرح در دولتهای گذشته، انجام دهد و لذا اقدامات زیر را پیشبینی کرده است:
1⃣ قبل از اجرای طرح با مردم گفتگو کرده و جزئیات طرح را بیان کرده تا به مردم شوک وارد نشود و سؤالات افکار عمومی را پاسخ دهد.
2⃣ توزیع نقدی یارانهها را به عنوان راهکار دائم در نظر نگرفته است که پس از مدتی اثر آن از بین برود، بلکه در یک بازه دوماهه، یارانه نقدی با کالابرگ الکترونیک جایگزین میشود و از این طریق تورم ناشی از تزریق نقدینگی به بازار کنترل خواهد شد.
3⃣ پیامد طبیعی اجرای این طرح، حمایت از تولید کالاهای اساسی در کشور است که در کنار کاهش رانت و فساد و فراهم شدن زمینه رقابت سالم در سایر حوزههای اقتصاد، میتواند کمک شایانی به تولید بکند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 مهمترین پیامدهای این جراحی اقتصادی که باید مدیریت شود، در سه حوزه گرانی، گرانفروشی و التهاب روانی در جامعه خلاصه میشود. بهجرئت میتوان گفت که با نظارت جامع و مستمر بر بازار و با اطلاعرسانی به موقع مردم از تصمیمات، نهتنها قدرت خرید اقشار ضعیف آسیب نمیبیند، بلکه تقویت هم میشود. البته برای مدیریت گرانفروشی و همچنین التهابات، حمایت و همراهی مردم نیز گریزناپذیر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ بمباران شدید روانی برای سقط یک تصمیم
🔶 سیستم اطلاعرسانی اقتصادی دولتها در ایران آنقدر ضعیف است که عمده مردم تا اکنون نمیدانستند که: دولت برای ماکارونی، انواع شیرینی، شکلات، کیک، بیسکوییت، انواع نان صنعتی و ساندویچ، یارانه میدهد. اگر میدانستند به جای «گران شدن» از عبارت «واقعیشدن» قیمتها استفاده میشد.
🔸 از سوی دیگر کوتاهی ما رسانهایها و دولتمردان باعث شده که ملت از نقش کلیدی روسیه و اوکراین در تأمین گندم و روغن جهان مطلع نباشند.
آیا ملت میدانند که نیمی از روغن آفتابگردان جهان در اوکراین بحرانزده تولید میشود؟
آیا میدانند روسیه و اوکراین حدود ۴۰ درصد گندم جهان را تأمین میکنند؟
آیا میدانند هماکنون آلمان، انگلیس، ترکیه، اندونزی و... روغن را تحتکنترل دولت درآوردهاند؟
آیا ملت ما میدانند سازمان ملل رسماً اعلام کرد قیمت مواد غذایی در سراسر جهان ۱۳ درصد رشد داشته است؟
آیا میدانند که ما ۱۴ میلیون تن گندم تولید یا وارد میکنیم اما از ۸ میلیون آن استفاده بهینه و مفید میشود؟
آیا ملت میدانند که جنگ اوکراین باعث قاچاق آرد یارانهدار آنان به کشورهای همسایه میشود؟
🔸 اگر نمیدانند از بیعرضهگی ما و مهارت دشمن است.
🔸 منافقین کارت توزیع نان طراحی و تولید میکنند، کلیپ به سخره گرفتن حاکمیت با ماکارونی تولید میکنند و ما اینجا فوروارد میکنیم. برای ذائقه حزباللهی و اصلاحطلب، جدا، جدا محتوا تولید میکنند و ما با چه ولعی فوروارد میکنیم. اصل تصمیم دولت را باید همه حمایت کنند.
🔸 بدون تردید اگر رئیس جمهور به فردای سیاسی خود میاندیشید چنین تصمیمی نمیگرفت و با سرهمبندی و پولپاشی زمان میخرید. پس باید از اقدام دولت برای کنترل فساد در آرد و ارز حمایت کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله گنجی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
سند تحول دولت مردمی.pdf
6.09M
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#تحول
✅ سند تحول دولت مردمی
🔸 رهبر معظم انقلاب: «مقصود ما از تحوّل، ایجاد یک حرکت جهشی و جهادی است در همهی بخشهای اداری کشور و بخشهای حکمرانی کشور و همچنین در بخشهایی از سبک زندگی عمومی -که حالا بعد نمونههایی را عرض خواهم کرد- و به طور خلاصه، حفظ و تقویت اصول و خطوط اساسی انقلاب و نوآوری در شیوهها و روشها و کارکردها.» ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 5⃣ تا بحث دانشب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
6⃣ در طرحهای کلان تولیدی و علمی کشور جایی برای دانشبنیانها در نظر گرفته شده است؟
🔸 در نقشهی جامع علمی کشور بخش دانشبنیان وجود دارد. این نقشه در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مصوب شده است.
🔸 درباره تمام مشکلاتی که در این ده سال در حوزهی دانشبنیان داشتیم، از حدود سه سال پیش با مجلس در حال گفتوگو و حل و فصل مسائل هستیم و خوشبختانه الان قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس تصویب شده و در حال رفت و برگشت با شورای نگهبان است و به زودی نهایی میشود.
🔸 آن قانون میتواند یک اتفاق بزرگ برای حوزهی دانشبنیان کشور باشد. این نتیجهی سه سال کار است. فرآیند آن از مجلس قبل شروع شد و امروز به اینجا رسیده است.
🔸 قانون جهش دانشبنیان اگر درست عمل بشود، ما سال آینده حتماً رشد چشمگیری در حوزهی دانشبنیان خواهیم داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #آمریکا
✅ غروب هژمونی آمریکا در غرب آسیا
🔶 سابقه حضور جدی آمریکا در غرب آسیا به دوران بعد از جنگ جهانی دوم و قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی برمیگردد. برای دهها سال، آمریکا که ۱۳ هزار کیلومتر فاصله از غرب آسیا دارد، قدرت هژمون و بلامنازع این منطقه محسوب میشد و تا دهه هشتاد میلادی بهتنهایی مسائل منطقه را مدیریت میکرد؛ اما در دو دهه اخیر، جایگاه آمریکا در منطقه تضعیف شده است.
🔶 اخیراً «مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاورمیانه نزدیک» در نظرسنجی بزرگی که در چند کشور عربی انجام داده است، به این نتیجه رسیده که اعتبار واشنگتن در سطحی گسترده روندی نزولی در میان مردمان کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا پیدا کرده است.
🔸 نظرسنجیهای انجام شده توسط این مؤسسه در ماه مارس گذشته، قبل از شروع ماه رمضان، نتایج تکاندهندهای را در مصر، اردن، کویت، عربستان سعودی و امارات نشان داد.
🔸 نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که، مردم کشورهای کویت، عربستان سعودی و امارات روابط دولتهای خود با روسیه را بهاندازه روابط خود با ایالاتمتحده دارای اهمیت میبینند. ۵۰ درصد از مشارکتکنندگان، آمریکا را مطلقاً شریکی غیرقابلاعتماد میدانند و حتی ۷۵ درصد از مشارکتکنندگان تلاش واشنگتن برای احیای توافق هستهای با ایران را فاقد برآیند و دستاورد برای خود میبینند. اکثریت ۷۰ درصدی از شهروندان عراقی نیز بهوضوح واشنگتن را غیرقابلاعتماد و سیاستهای آن را برای کشورشان منفی ارزیابی کردهاند. نزدیک به ۹۰ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی، برقراری مناسبات با ایران را دارای اهمیت ویژه دانستهاند.
🔸 از نظر مشارکتکنندگان، ایران، روسیه و چین سه قدرتی هستند که بهتدریج در حال تضعیف قدرت آمریکا در منطقه غرب آسیا هستند.
🔸 در این میان، تنها کشوری که مشارکتکنندگان آن حفظ مناسبات با آمریکا را همچنان از درجه اهمیت بالا ارزیابی کردهاند، «اردن» میباشد. شهروندان دیگر کشورها بهویژه مصر، عربستان و امارات، خواهان برقراری مناسبات همسطح با ایران، روسیه و چین شدهاند.
🔸 علاوه بر این، بر اساس این نظرسنجی اکثریت قاطع جمعیت شیعیان حاضر در کشورهای حاشیه خلیجفارس، حضور ایران در منطقه را عدم دخالت ارزیابی و تأکید کردهاند که نقش ایران در مسیر تقویت ثبات و امنیت در منطقه، ایجابی است.
🔶 بر اساس خروجی نظرسنجی فوق و گزارههای مختلف برآمده از واقعیت میدان:
1⃣ تنزل جایگاه آمریکا عمدتاً در کشورهایی صورت گرفته است که جزو شرکای اصلی ایالاتمتحده در منطقه محسوب شده و همکاریهای گستردهای در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و ... با آمریکا دارند!
2⃣ با وجود تبلیغات وسیعی که در جوامع عربی منطقه و در محافل سیاسی و رسانهای در خصوص ایران هراسی وجود دارد، اما نتایج نظرسنجی نشان میدهد که نهتنها سیاست ایران هراسی شکست خورده است، بلکه افزون بر آن ملتهای عربی رویکرد بسیار مثبتی در خصوص تعمیق و گسترش مناسبات دوجانبه و چندجانبه با جمهوری اسلامی ایران دارند. این موضوع که ناشی از سیاستهای اصولی ایران در منطقه است، میتواند به یک مطالبه ملی در داخل این کشورها تبدیل شود.
3⃣ سیاستهای همگرایانه کشورهای عربی با آمریکا با هر هدفی که صورت گرفته باشد، مورد تأیید افکار عمومی و ملتهایشان نیست. این موضوع در میانمدت میتواند به تضعیف سرمایه و پایگاه سیاسی و اجتماعی حکام عرب در کشورهایشان مبدل گردد.
🔶 نکته راهبردی
🔸 مجموع نتایج حاصلشده در این نظرسنجی بهوضوح نشان میدهد، سیاستهای آمریکا در غرب آسیا، دیگر آن جذابیت گذشته را برای شهروندان عرب ندارد. احساسات ضدآمریکایی در منطقه بهشدت در حال افزایش است و افکار عمومی کشورهای عربی به این نتیجه رسیدهاند که مناسبات یکسویه با آمریکا تأمینکننده منافع ملی آنها نیست. در صورت استمرار چنین روندی، دوستی با آمریکا قطعاً برای دولتهای منطقه به مسئلهای پرهزینه تبدیل خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#یارانه
✅ معایب یارانه پنهان و ضرورت اصلاح آن
🔸 دولت دو نوع یارانه به مردم پرداخت می کرد. یکی یارانه آشکار که ماهانه بهصورت نقدی بهحساب مردم واریز میشد و نوع دیگر یارانه پنهان که دولت برای برخی از کالاها پرداخت میکرد تا کالاها ارزانتر به دست مردم برسد.
مانند یارانه بنزین، یارانه آب و برق و گاز و... این یارانه پنهان به صورت ماهانه برای هر ایرانی بیش از یکمیلیون و سیصد و پنجاههزار تومان بود.
🔶 چند مورد از معایب یارانه پنهان:
1️⃣ توزیع ناعادلانه
طبق بررسیهای انجامشده، اقشار ضعیف و متوسط به پایین، از این نوع یارانه خیلی کم استفاده میکنند. چون ابزارهای بهرهمندی از آن مثل خودرو و ... را ندارند.
2️⃣ رانت
رانتخوارها با استفاده از نفوذ سیاسی و اقتصادی و... بهصورت غیرقانونی به منابع مالی دست پیدا میکردند و باعث کسب ثروت میشد.
3️⃣ قاچاق
انواع کالاهایی که از یارانه پنهان برخوردارند، به خارج از کشور قاچاق میشد.
🔶 نتیجه
🔸 اکثر یارانه پنهان به جیب اقشار مرفه، قاچاقچیان و رانتخواران و کشورهای همسایه و... میرفت. بنابراین هدفمند کردن یارانهها و جراحی اقتصادی توسط دولت سیزدهم ضرورت داشت و مردم نیز باید با صبوری، همراهی و حمایت کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیاکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ کاسبی سیاسی از دوگانههای کاذب
🔶 یکی از اهداف غربیها و غربزدگان داخلی در مذاکرات هستهای وین بزرگنمایی دوگانه «جنگ-توافق» است تا از این طریق مسئولین امر از خطوط قرمز کوتاه بیایند و «توافق بد» را امضا کنند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 ند پرایس (سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا) در نشست خبری روزانه خود درباره وضعیت مذاکرات بازگشت به برجام، گفت: «هنوز نتوانستیم توافق را تکمیل کنیم و مشخص نیست که آیا این مذاکرات به نتیجه میرسد یا نه! ما با متحدان و شرکای خود برای سناریویی آماده میشویم که در آن برجام وجود نداشته باشد و باید به تاکتیکها و رویکردهای دیگری متوسل شویم که الزامات آن را برای ما برآورده کند».
🔸 صادق زیباکلام از تحلیلگران سیاسی جریان اصلاحات در پاسخ به این سؤال که «در صورت شکست مذاکرات چه خواهد شد؟» با یک سیاه نمایی مینویسد: «من معتقدم که آنها یک تیر چراغ برق را هم در ایران سالم نمیگذارند؛ چه اسرائیلیها، چه سعودیها، چه خود آمریکاییها. اصلاً هم نه به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی هستند، نه به دنبال اینکه یک سربازی داخل ایران شود، اما یک تیر چراغ برق هم سالم نمیماند. بله، ما خسارتی وارد میکنیم؛ اما ما فلج خواهیم شد؛ چند صد و یا چند هزار عرب و غربی کشته خواهند شد؛ اما در مقابل چه بر سر ما میآید؟»
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 غربیها در دوران ترامپ تلاش میکردند تا با بهرهبرداری از نظریه «مرد دیوانه» و اعمال فشار حداکثری نظرات خود را بر جمهوری اسلامی تحمیل کنند که با هوشمندی نظام و رهبر معظم انقلاب، از شرایط سخت آن زمان عبور کردیم؛ ولی قضیه تمام نشد، بلکه غرب مجدداً با کمک پادوهای داخلی خود درصدد ایجاد جنگ روانی بر پایه دوگانه «جنگ-توافق» است.
🔸 رئیسجمهور جدید آمریکا با فضاسازی رسانهای سعی کرده است اینگونه القا نماید که رویکردش نسبت به مسائل هستهای و ارتباط با ایران تغییر کرده، درصورتیکه کارنامه او نشان میدهد تغییری در سیاستهای آمریکا نسبت به دوران ترامپ ایجاد نشده و صرفاً فشار حداکثری به فشار هوشمند علیه ایران مبدل شده است.
🔸 دولت انقلابی از ابتدای مذاکرات سه شرط لغو تحریمها، راستیآزمایی و ضمانت معتبر را مطرح کرد. تاکنون بایدن حاضر نشده تعهد و تضمین معتبری درباره لغو تحریمها ارائه دهد. چنین موضوعی حکایت از عدم صداقت طرف آمریکایی در موضوع هستهای دارد و نشان میدهد که مذاکره برای آمریکا صرفاً بهمنزله گرفتن توانمندیهای ایران و عدم انتفاع اقتصاد ایرانیها است.
🔸 ناتوانی بایدن در مهار کرونا، استمرار سیاستهای نژادپرستانه سیستماتیک در آمریکا، وضعیت نامناسب اقتصادی و اجتماعی، خروج فاجعهبار بایدن از افغانستان، گافهای زنجیرهای بایدن در سخنرانیهایش، ناتوانی در احیای جایگاه جهانی آمریکا، جنگ اوکراین، افزایش قیمت نفت و... باعث شد تا محبوبیت بایدن به زیر چهل درصد برسد؛ بنابراین بیش از آنکه ایران نیاز به برجام داشته باشد، بایدن برای کسب دستاورد داخلی و خارجی، کنترل قیمت نفت و پیروزی در انتخابات میاندورهای، به توافق با ایران نیاز دارد.
🔸 ناتوانی آمریکا از یکسو و پیچیدگیهای شرایط منطقهای که موجب برتری موازنه قوا به نفع ایران از سوی دیگر، باعث شده که گزینه تهدید نظامی یا فشار دیگر در قبال ایران جواب ندهد؛ اما اینکه پادوهای رسانهای غرب در داخل بر طبل دوگانه کاذب جنگ- توافق میکوبند، رویکردی روانشناختی دارد تا نظام از ترس جنگ، به یک توافق بد و بدون انتفاع اقتصادی برای مردم تن دهد؛ درصورتیکه هوشمندی نظام باعث میشود در دام این تله و تاکتیک رسانهای نیفتد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#معلم #معلمان
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
🔶 توصیه به وزیر آموزش و پرورش:
🔸 ما از لحاظ تصمیم و قانون و سند خوب هیچ کمبودی نداریم. مهم این است که به این تصمیمها عمل بشود.
بروید دنبال عمل جدّی و مجاهدانه
🔸 ارزش معلّم:
کلمهی معلّم دو کاربرد دارد:
1️⃣ معلّم به معنای آموزنده
2️⃣ معلّمِ آموزش و پرورش
🔸 بار ارزشی کاربرد دوّم، دو برابرِ بار ارزشی کاربرد اوّل است؛ برای خاطر مخاطب این تعلیم.
مخاطبین شما در بهترین سنّ تأثیرپذیری و تربیتپذیری هستند.
زیرساخت اصلی هر تمدّنی، منابع انسانی است. این نسل را شما میخواهید امروز بسازید.
🔸 خصوصیات این نسل:
خودساخته
دارای هویت
بدون دلباختگی به تمدن منسوخ شرق و غرب
دانا و دانشمند
کارآمد و ماهر
آشنا با سبک زندگی اسلامی و سنتهای ایرانی
🔶 نکات و توصیههایی خطاب به آموزش و پرورش و معلمین:
🔸 مشکلاتی وجود دارد در آموزش و پرورش. برطرف کردن اینها، احتیاج دارد به تدبیر، مجاهدت و حوصله ورزیدن.
🔸 ما به ابزارهایی احتیاج داریم:
توجه به اهمیّت متن آموزشی
توجه به کمّیّت و کیفیّت معلّمان
🔶 مسائل مربوط به کلّیّت آموزش و پرورش:
🔸 ما بایستی کاری کنیم که دانشآموز ما دارای هویّت ملّی بشود.
🔸 مهمتر از علمآموزی یا لااقل در حدّ علمآموزی این است:
پیدا کردن هویت ملی و اعتماد به نفس ملی
آشنایی با افتخارات کشور
🔸 شما بین بچّههای مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی آشتیانی را با آن همه خدمات، میشناسند و مثلاً رونالدو را چند درصد میشناسند!
قضایای انقلاب را چه تعدادی از این بچّههای امروز، نسل سوّم و چهارم، درست میدانند؟ از امام بزرگوار، چقدر اطّلاع دارند؟
باید یک ملّت بتواند در مقابل زورگوییها مقاومت بکند؛ این را باید از بچّگی یاد بگیریم.
🔸 یک نکتهی دیگر تفکیک بین علم نافع و علم لاینفع است.
الان در دبیرستانها و شاید در دبستانهای ما دانشهایی تدریس میشود که هیچ فایدهای به حال امروز و آیندهی این دانشآموز ندارد.
🔸 یک بخش از وقت به آموزش و مهارتها صرف بشود:
سبک زندگی اسلامی؛
تعاون، همکاری اجتماعی؛
نظم و قانونگرایی؛
روح مطالعه و احساس تحقیق؛
فعالیتهای جهادی؛
مبارزه با آسیبهای اجتماعی؛
🔸 نکتهی بعد مربوط به سند تحوّل است
آنچه واقعیّت دارد این است که به این سند تحوّل عمل نشده.
اگر معتقدند که ایرادی در این سند هست، خیلی خب، به روز کنند آن را.
برای سنجش پیشرفت هم باید شاخص معیّن بشود.
🔶 مسائل مربوط به خصوصِ معلّمین:
🔸 در درجهی اوّل خود معلّمین باید نقش خودشان را احساس کنند و بدانند چه کار بزرگی بر عهدهی آنها است؛ خسته شدن، کار را کوچک انگاشتن به خاطر برخی از مشکلات خطا است.
🔸 معلّم احساس کند امانتدار است؛ آن امانتی هم که به او سپرده شده که باید از زیر دست او سالم و با ارزش افزوده خارج بشود، عزیزترین امانتها است.
🔸 یک نکتهی دیگر مسئلهی دانشگاه فرهنگیان است و دانشگاه شهید رجائی و همهی مراکز تربیت معلّم... واقعاً تشکیل این دانشگاهها کار لازمی بود و اهتمام به آنها هم خیلی مهم است.
🔸 رشتهی تحصیلی بسیاری از معلمها با درسی که میدهند منطبق نیست... البتّه میدانم ناشی از کمبود معلّم است... امّا به هر حال باید فکر کرد روی این مسئله.
🔸 در دوران کرونا معلّمین واقعاً زحمت کشیدند، ما صمیمانه از معلّمین در این زمینه تشکّر میکنیم.
🔸 سفارش من در مورد مسائل معیشت، همان سفارش همیشگی است.
مسئلهی بیمه، بازنشستگی، هزینههای درمان، اینها مسائل مهمّی است، به اینها بایستی حتماً توجّه کرد.
🔸 ما توقّعات زیادی را متوجّه آموزش و پرورش میکنیم، شما معلّمین منتظر نمانید، با ابتکارات شخصی خودتان خیلی کارها میتوانید انجام بدهید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه #یارانه
✅ دولت، واتساپ و عادلانهسازی یارانهها
🔸 واتساپ، اینک فراگیرترین دستگاه، پلتفرم یا بستر انتقال پیام است. بعد از وایبر و تلگرام که با فیلترینگ روبرو شدند، ایرانیان در دومین مهاجرت به واتساپ کوچ کردند. کم و بیش ۵۰ میلیون ایرانی در واتساپ حضور دارند و به ویژه گروههای خانوادگی، طنز و سرگرمی و انجمنهای بحث و گفتگو در واتساپ تشکیل میشود.
🔸 نرمافزار کمامکانات و تقریباً بد شکل و قوارهای که بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان را اسیر خود کرده و همراه با اینستاگرام به شرکت فیسبوک تعلق دارد. واتساپ به ویژه در استانهای مرزی و جنوبی، پیامرسان نخست محسوب میشود و به دلیل بهرهمندی از تماس صوتی و تصویری، در دوران کرونا سهم بالایی از ارتباطات و تعاملات را از آن خود کرد.
🔸 چنین پلتفرم ذینفوذ و پراستفادهای به ویژه در میان توده مردم، منبع تولید شایعات، اخبار گمراهکننده و کلیپهای تمسخر و تصاویر هجوی است که روزانه در مورد رویدادهای سیاسی و اتفاقات اقتصادی ساخته میشود و گریزی از آن هم نیست. به ویژه در شرایط دشوار اقتصادی و با وجود یک دشمن طراح دسیسهپردازی که میخواهد در میان مردم مرجعیت و اعتبار پیدا کند. کافی است همین دو سه روز اخیر، به کلیپها و تصاویر و پیامهایی که در واتساپ خود دریافت کردهاید، توجه کنید.
🔸 برخی کلیپها و شایعات و برخی مضامین و محتواها تنها و تنها در واتساپ تولید، منتشر و توزیع و در نهایت باور میشوند. چرا که اولاً دروغ شش برابر بیشتر از تکذیب و تصحیح و توضیح و تبیین دیده میشود و ثانیاً گستردگی نفوذ به انتشار سریع کمک میکند و ثالثاً واتساپ، شبکه اجتماعی نیست که دوسویه یا چندسویه باشد و حرفها رد و بدل شوند و وزن پیدا کنند؛ یک پیامرسان است که بیشتر سکوی نشر و دریافت است تا عرصه تبادل و تضارب. در نتیجه و علاوه بر همه اینها، نبود تعامل با مقامات و مدیران رسمی این پلفترم برای طراحی، رهگیری و پیگیری دروغها و شایعات، سبب شده واتساپ، صحنه زیرزمینی سیاست در ایران باشد. به ویژه در برهههایی که اتفاقی همهگیر مانند یک تصمیمگیری سهمگین اقتصادی یا رخداد تکاندهنده سیاسی یا اجتماعی رخ میدهد.
🔸 در مواجهه با این فضا، پاسخگویی و واکنش در برابر شایعات دائماً سیاست رسمی را عقب میاندازد و محاسبات را تحت تأثیر قرار میدهد. در نتیجه لازم است یک سیاست یا راهبرد اساسیِ ایجابیِ واتساپی تدوین و اجرا کرد. باید محتواهایی کاملاً متناسب با حال و هوا و ادبیات و سبک و اتمسفر واتساپ ساخت و صد البته باید متکی بر شبکههای رسمی افراد و چهرههایی که در استانهای مختلف گستره گسترده واتساپی دارند، برنامه تبیین را پیش برد.
🔸 پیامها باید اولاً ساده،
ثانیاً کوتاه
و ثالثاً متنوع باشد
و حتیالامکان متناسب با استانها و مناطق باشد.
🔸 بررسی پیامها و ویدئوهای وایرال شده واتساپی نشان میدهد اگرچه توئیتر همچنان چشمه تولید محتوای شبکههای اجتماعی به شمار میرود، برای واتساپ باید برنامهریزی متمایز و جداگانهای و نه ضرورتاً پیچیده و دشواری داشت.
🔸 دولت سیزدهم در تبیین موضوع عادلانهسازی یارانهها غیر از یکپارچگی، صراحت، وضوح، تکرار و تنوع باید به بسترها توجه کند، در غیراینصورت در وضعیتی که با امکان نشر ویروسی شایعات و دروغها به شکل ویروسی روبروست، توفیق اندکی خواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد رستم پور
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
✅ هموطن! این بار قطعکننده زنجیره باش!
🔶 چگونه میتوان به دولت در اجرای برنامههای اقتصادی کمک کرد؟
🔸 «ویدئوی یورش، غارت یا حمله مردم قزوین به فروشگاه»، «تصویر کارت یارانه نان»، «خبر ۹۰ هزار تومانی شدن مرغ» و ... که در هفته اخیر دست به دست در رسانهها و پیامرسانها چرخیده و هر بار به طریقی تکذیب شده، نشان میدهد با همه تبیینها و توضیحها و هر اندازه اطلاعرسانیها و پاسخگوییها قوی و جامع باشد (که نیست و ایراداتی دارد)؛ رسانه همچنان رسانا نیست و پیام به درستی به مخاطب نمیرسد.
🔸 علاوه بر آنکه نباید از یاد برد رسانه فقط رسانه نیست و محصول محیط سیاسی و وضع اقتصادی است. همچنان که از پدیدهای مانند «انتظارات تورمی» سخن میگوییم و «اثر روانی» بازار را در تغییر قیمتها مؤثر میدانیم و کنش رسانه را بر اقتصاد هم در نمودار میآوریم، از منظر اقتصاد و تجارت نیز به رسانه بنگریم. واقعیت بازار را تنها آمار و عدد و نمودار نمیسازد، جیب مشتری و تجربه خریدار نیز میسازد.
🔸 با این همه، تجربه تجمعات و رخداد نارضایتیهای پنج سال اخیر نشان میدهد رسانهها به ویژه پیامرسانهای موبایلی و شبکههای اجتماعی در وخیم شدن شرایط روانی و حتی نابسامان شدن وضعیت اقتصادی اثر مستقیم دارد.
🔸 اینجاست که باید مراقبت کرد به جای ارتقای فهم عمومی و آموزش شهروندی، مطالبه محدودیت شبکه و سیاست گرانسازی اینترنت پررنگ نشود. فاصله میان این دو را باید جامعه مدنی آگاه و دلسوز و مراجع اجتماعی پر کنند. از جمله در عالم رسانه، به معلمان، مشاوران و فعالانی نیاز داریم که شهروندان جامعه را توانمند کنند تا از آسیبپذیری آنان بکاهند.
🔸 «سواد رسانهای» بهرغم استفاده ناآگاهانه و بیجایی که در سالهای اخیر از آن شده، همچنان ضرورتی خطیر است. فقر این سواد و ضعف این آگاهی در برهههایی مثل روزهای اخیر که یک جراحی اقتصادی در جریان است، بهتر و بیشتر خود را نشان میدهد.
🔶 از این روست که شاید چهار مهارت عمومی سواد رسانهای زیر به کار آید:
1️⃣ به منبع توجه کنیم
آیا مطلب یا ویدئو، رفرنس یا منبعی دارد؟ آیا رفرنس یا منبع در آن زمینه معتبر است؟ عمده پیامها یا ویدئوهای فیک و دروغ، منبع ندارند و حاصل تقطیع یا دستکاریاند. اهمیت نفوذ در رسانههای رسمی و هک وبسایتها و خبرگزاریها نیز از همین روست که اصالت منبع اهمیت دارد.
2️⃣ به ناشر توجه کنیم
اخبار جعلی یا پیامها و ویدئوهای دروغین را کسانی منتشر میکنند که توجهی به اثر کار خود ندارند. برخیها عادت دارند فقط و فقط سیاهنمایی و تخریب کنند. از نظر روانی، همنشینی و معاشرت با افراد منفیباف و افسرده، پیامدهای تخریبی پرشماری دارند. صرف نظر از این پیامدها، غفلت از روی ناراحتی سبب میشود دروغ مثل بومرنگ بازگردد و ذهن و روان خود فرد را نیز به بازی بگیرد.
3️⃣ در سایر رسانهها جستجو کنیم
جستجوی ساده عنوان پیام یا ویدئو در موتورهای جستجو یا دیگر خبرگزاریها و وبسایتها کمک میکند درستی یا نادرستی آن محک بخورد. این معیار اگرچه یک معیار حداقلی است اما میتوان گفت در بیشتر اوقات، فرد را به یک سپر دفاعی قدرتمند مجهز میکند.
4️⃣ به رنگ، لباس، هوا و جزئیات پیام، ویدئو یا صوت دقت کنیم
در دورانی که رفتهرفته دستکاری در افکار عمومی به یک صنعت تبدیل میشود، تجزیه و تحلیل عناصر یک محصول یا تولید رسانهای، میتواند مانعی هر چند کوچک جلوی تسلط فریب بر حقیقت باشد. برای این منظور، یک تجزیه و تحلیل ابتدایی، مثل همین کاری که در ویدئوی موسوم به یک فروشگاه در قزوین صورت گرفت و از روی لباس گرم حاضران، دروغین بودن ادعای ویدئو معلوم شد.
🔸 کمک کردن به دولت تنها صبر بر این شرایط سخت نیست. این بار باید زنجیره انتشار و توزیع پیام دروغ را قطع کرد. حتی پیامهایی که برای دفعات پرشمار فوروارد شده یا بازدیدهای میلیونی گرفته، ممکن است دروغین باشد. مانند ویدئوی خوشگذرانی ادعایی یک سردار سپاه. اگرچه واکنش رسمی، سریع و البته همراه با سعه صدر و نرمی خلق به این دروغها و فریبها نیز نباید از یاد برود. چیزی که متأسفانه در نظر برخی با استدلال «بیشتر به دیده شدنش کمک میکنه» و «ارزشش رو نداره» همراه میشود و این همراهی به گسترش اخبار دروغی که در ابتدا مسخره و مضحک به نظر میآیند، میانجامد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#کارگر #کارگران
#دانشگاه #دانشجو #دانشجویان
✅ کارگران، ستون خیمه تولید
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۴۰.pdf
1.1M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#کارگر #کارگران
#دانشگاه #دانشجو #دانشجویان
✅ کارگران، ستون خیمه تولید
🔶 گزارش این هفته خط حزبالله به مناسبت دیدار اخیر با کارگران، نگاهی به تأکیدات رهبر انقلاب درباره رسیدگی به مطالبات و مشکلات جامعه کارگری داشته است.
🔸 یادداشت هفته خط حزبالله، با عنوان «دانشگاه آرمانگرای انقلابی» به این سؤال که، چرا باید نسبت به «هویتزدایی» و «آرمانزدایی» از دانشگاه حساس بود؟ پاسخ داده است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم حسن رجائیفر تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۴۰
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#مرزبندی_با_دشمن
#دیدارنگار
#کارگر #کارگران
#بصیرت
✅ مجموعه آگاه، بابصیرت و متعهّد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
دیدارنگار ۹۸.pdf
2.24M
#ولایت_فقیه
#مرزبندی_با_دشمن
#دیدارنگار
#کارگر #کارگران
#بصیرت
✅ مجموعه آگاه، بابصیرت و متعهّد
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار کارگران ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «روایت تاریخی»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «مجموعه آگاه، بابصیرت و متعهّد» مشکلات و اعتراضات جامعه کارگری و مرزبندی آنان با دشمن مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۹۸
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هویت
✅ هویت و نسل تمدنساز
🔶 هدف غایی نظام آموزشی در هر کشوری، یادگیری محفوظات کتب درسی نیست؛ بلکه نظام آموزشی موظف است که متربیان خود را برای زیست اجتماعی آماده نماید.
🔸 این رسالت در حاکمیتی با عنوان جمهوری اسلامی که وظیفهاش علاوه بر آموزش، هموارسازی مسیر سعادتمندی جامعه نیز هست، اهمیت بیشتری مییابد. بر این اساس، رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از معلمین و فرهنگیان کشور، وظیفه آموزشوپرورش را «تربیت منابع انسانی برای تمدن نوین اسلامی» بیان کردند که برای تحقق این امر، اولین الزام، شناخت و تعمیق هویت ایرانی اسلامی است؛ چراکه به تعبیر ایشان، «مهمتر از علمآموزی، این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته شود».
🔸 یکی از آسیبهای زندگی مدرن و ماشینی، تهی سازی جوامع و نسل جدید از هویت اصلی است؛ لذا هویت بخشی و نهادینهسازی آن وظیفه اصلی و اولویتدار آموزشوپرورش است.
🔸 هویت در پاسخ به این سؤال پدید میآید که من کیستم؟ پاسخ به این سؤال دو کارکرد دارد:
اولین اصل این است که تعلقخاطر داشتن به ملت، مذهب، فرهنگ بومی، سنن و ... را ایجاد میکند و در ثانی موجب ایجاد یک غیریت یا دیگری در فرد میشود که در مقابل دیگر فرهنگ و سنن مهاجم واکنش نشان دهد. در كشور ما باوجود قريب به ۱۵ ميليون دانشآموز، بزرگترین شبكه ارتباطی بين دولت و مردم از طريق بيش از ۱۵۰ هزار مدرسه برقرار است و این میتواند مهمترین بستر برای تعمیق هویت در نسل جوان باشد؛
🔸 اما این سؤال ممکن است مطرح شود که آیا ما در این مسیر موفق بودهایم؟ برخی پژوهشهای مراکز علمی معتقدند که به علت تهاجم فرهنگی و اشتباهات ما در عرصه سیاستگذاری، فقط ۳۳ درصد از نوجوانان و جوانان دانشآموز کشور به مرحله پيشرفت و دستيابی به هويت اجتماعی و مدنی رسیدهاند و بقيه در تعليق، توقف و اغتشاش هويت گرفتارند.
🔸 نکته مهم اینکه، در این مسیر ساختار آموزشوپرورش موظف به طراحی الگوی توسعه هویت ایرانی اسلامی است که البته بخشی در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش آورده شده و بخشی دیگر نیازمند تأمل و کارشناسی بیشتر است. این الگو باید نسلی را برای جامعه فراهم سازد که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «در او مفاهیم جریانساز و عملساز را تولید کنیم و به راه بیندازیم و زنده کنیم؛ ایمان؛ اندیشهورزی، یاد بگیرد، فکر کند؛ مشارکت اجتماعی، دوری از انزواهای اجتماعی نامطلوب.»
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
دیدارنگار ۹۹.pdf
2.3M
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#معلم
✅ افسرانِ سپاه پیشرفت ایران
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان و فرهنگیان ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «شخصیت»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «افسرانِ سپاه پیشرفت ایران» نقش بنیادین معلمان در تحقق تمدن نوین اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۹۹
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شخصیت_ها
✅ حمزه(ع) الگوی ولایتپذیری و ولایت یاوری
🔸 حضرت حمزه فرزند حضرت عَبدالمُطَّلِب، ملقب به «سَیّدالشُهَداء»، عموی پیامبر اکرم(ص) و از شهدای اُحُد است؛ ایشان از حامیان مهم رسول خدا بوده و آوردهاند که حتی در زمانی که هنوز مسلمان نشده بود، از پیامبر(ص) در مقابل آزار مشرکان حمایت میکرد؛ حمزه از بزرگان قریش بوده و از این رو، مسلمان شدنش، تأثیر زیادی در میان عرب داشته و همچنین از میزان آزار قریش نسبت به پیامبر(ص) کاسته است؛
🔸 شجاعت ایشان به حدی بوده که سران قریش و بزرگان عرب از ابهّت و دلاوری حضرت حمزه(ع)، همواره در بیم و هـراس بـودند؛ بهگونهای که مورخین آوردهاند:
روزی ایشان برای شکار در خارج از مکه بود و پس از بازگشت، خبردار شد که ابوجهل به پیامبر اسلام، توهین و جسارت نموده است؛ پس بلافاصله به سراغ ابوجهل رفت و در مقابل جمعی از بزرگان قریش، با کمان خود، چنان بر فَرق او زد که سَر او شکافته شد! و با فریاد به مسلمانی خود اظهار نموده و گفت: «به پیامبر خدا، ناسزا میگویی؟! من به او ایـمان آوردهام و بـه راهی که محمد(ص) رفته است، میروم؛ حالا اگر قـدرت داری با من ستیز کن!» [فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام، ص ١١۴]
🔸 همچنین در تاریخ آمده که «ابولهب» و همسر ملعون او، که از هر فرصتی برای آسیب زدن به رسول خدا استفاده میکردند، روزی بـچّهدان گوسفندی را بر سر آن حضرت ریختند؛ وقتی خبر به حضرت حمزه(ع) رسید، ایشان بلادرنگ، بچهدان گوسفندی تهیه کرد و در برابر مردم بر سر ابولهب، خالی نمود؛ (همان)
🔸 حضرت حمزه(ع) که جنگجویی سلحشور بوده، در همه حال از پیامبر اسلام دفاع میکرد و در شعب ابیطالب نیز همراه حضرت بود و همچنین در جنگهای مختلف از جمله غزوات بدر و احد، همدوش امیرالمؤمنین(ع) چون شیری غرّان شجاعانه جنگید و قهرمانان بزرگ عرب را یکی پس از دیگری از پای درمیآورد، چنانچه در غزوه بَدر، بزرگترین قهرمانان قریش از جمله «شَيْبَه» و «عُتْبَه» را به جهنم واصل نمود! [طبقات ابن سعد، ص١۶]
🔸 ایشان در جنگ احد نیز در سختترین وضعیت، که بسیاری از اصحاب پیامبر از میدان نبرد فرار کرده و به کوهها پناه بردند! دلیرانه مقاومت کرد و با سپر قرار دادن خویش و نبرد با دو شمشیر، از رسول اللّه دفاع نمود تا جایی که دشمن طبق برخی از نقلها ناجوانمردانه ایشان را از پشت و با نیزه به شهادت رساند و سپس «هند»، دختر عُتْبَه و زن ابوسفیان و مادر معاویه، به انتقام کشتن پدر و عمویش در جنگ بدر، پیکر حضرت را مُثْله کرد و سینه حضرت را شکافت و جگر ایشان را به دندان گرفت! لذا او را «آکلَةَ الْأَکبَاد» به معنای خورنده جگرها لقب دادند؛ [تاریخ پیامبر اسلام ، دکتر آیتی، ص٢٩۵]
🔸 رسول خدا که علاقه شدیدی به عموی گرامیشان داشتند، وقتی جسد ایشان را با آن وضعیت فجيع دیـدند، بسیار محزون شده و فرمودند: «هـرگز به مصیبت کسی مثل شما گرفتار نخواهم شد، و هرگز هیچ مقامی سختتر از این، بر من نگذشته است»
سپس مدتی در کنار جسد حضرت حمزه ایستاده و گریستند و ادامه دادند: جـبرئیل نـزد من آمد و به من خبر داد که در میان هفت آسمان نوشته شده: «حمزه فرزند عبدالمطّلب، شیر خدا و شیر رسول خدا و سیدالشهداء است» [بصائرالدرجات، ص ٣۴]
🔸 همچنین حضرت فرمودند: «پروردگارم مرا با سه نفر از اهلبـیتم بـرگزید: علی بـن ابیطالب، جعفر بن ابیطالب و حمزه بن عبدالمطّلب» [تاریخ پیامبر، ص٣٢۴]
🔸 البته درباره فضائل و کرامات حضرت حمزه سیدالشهداء روایات بسیاری نقل شده، تا جایی که امیرالمؤمنین(ع) و سایر ائمه اطهار در احتجاج با مخالفان، به خویشاوندی خود با حضرت حمزه مباهات کردهاند؛
🔸 رهبر انقلاب: «جناب حمزه(ع) واقعاً یکی از اصحاب غریب رسولالله(ص) است، آن هم با آن نقشی که ایشان داشته است... (لذا) به نظر میرسد که پیغمبر اکرم از همان لحظهی اوّل که ایشان شهید شد، میخواستند از ایشان الگو درست کنند؛ اینکه پیغمبر به او لقب «سیّدالشّهدا» دادند... و بعد همهی مدينه را وادار کردند [بر ایشان گریه کنند]؛ پیغمبر غوغا درست کردند برای جناب حمزه؛ معنای این چیست؟ این [یعنی] پیغمبر میخواهند حمزه را برجسته کنند که او سیّدالشّهدا است، و کسی است که همه باید بر او گریه کنند؛ این الگوسازی است و برای آن روز هم فقط نیست؛ (بلکه) برای همیشهی تاریخ و برای همهی مسلمین است...» سخنان امام خامنهای "مدظلهالعالی" ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#معیشت
✅ حداقل در صف نایستیم!
🔸 در روزهای اخیر همزمان با اعلام حذف ارز ترجیحی برخی از کالاها، شاهد ایجاد صفهای طولانی و یا حرص و ولع بسیار برای خرید کالا در مقابل برخی فروشگاهها هستیم و حتی شنیده شده که برخی از افراد در حال خشککردن نان برای مواقع گرانی قیمتها هستند!
🔸 هرچند که ممکن است در برخی از نقاط کمتر برخوردار و ضعیف این اتفاق عادی باشد؛ اما در مناطق لاکچری شهرها، تب خرید و انباشت کالا در منازل باعث تعجب است؛ خرید مواد غذایی در برخی مناطق بهگونهای بوده است که گویا میخواهند تا آخر عمر فقط با این چند کالا امرارمعاش کنند!
🔸 واقعیت آن است که در اینگونه اصلاحهای قیمتی، احساس فقر به خاطر عملیات رسانهای، از فقیر سبقت میگیرد و نمایش این صحنهها باعث خدشه به فرهنگ ملی میشود.
🔸 الگوها و قهرمانهای تاریخی در همه جوامع وجود دارند و جوامع مختلف، بسیاری از بحرانها را با درسهای این الگوها، با موفقیت طی کردهاند. در زندگی ما شیعیان این الگوها چون به مذهب و شریعت پیوند خورده است، دارای کارکردهایی بهتر و دلانگیزتری هم هستند؛
🔸 حضرت علی علیهالسلام یکی از بهترین این الگوها است که ماجرای بخشیدن انگشتر(خاتم) توسط ایشان به فقیر در رکوع نماز در کتب روایی شیعه و اهل سنت نقل شده و به گفته مفسران، آیه ولایت درباره این واقعه نازل شده است.
🔸 نمونه بارز انفاق و ایثار دیگر، حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها هستند که بخشش «لباس عروسی» به زن فقیر، آنهم در شب عروسی بهقدری بزرگ و درسآموز است که تاکنون تاریخ نتوانسته نمونهای از آن را در خاطره خود ثبت نماید. آنها حتی سه وعده غذای افطاری خود و فرزندانشان را به مسکین و یتیم و اسیر عطا کردند تا اینکه حضرت جبرئیل با سوره دهر بر پیامبر اکرم صل الله علیه و آله نازل شد و در شأن حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم و خانواده و ارزش ایثار و اطعام آنان آیاتی را ابلاغ فرمودند.
🔸 بیان فضائل ائمه در جلسات وعظ و سخنرانی صرفاً برای گریه و یا ایجاد نشاط در دلهای ما نیست؛ بلکه باید آنها را وارد زندگی عملی خود کنیم. در چنین شرایط سختی که بسیاری از هموطنان نگران تأمین غذایی خود هستند، ما میتوانیم با کوتاه آمدن از برخی رفتارهای هیجانی، از خود گذشتگی و با مساوات به یاری هموطنان بشتابیم؛
🔸 اگر توانایی کمک و دستگیری از مردم را نداریم، حداقل میتوانیم در صف مواد غذایی نایستیم. میتوانیم بهجای پر کردن قفسههای یخچال و کمد غذایی منازلمان، به نیاز روز نیازمندان جامعه فکر کنیم.
🔸 علاوه بر این، بخش زیادی از اقلامی که قیمت آنها آزاد شده است و طی روزها و هفتههای آتی به بازار تزریق خواهد شد، از ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شده است و میتوان با تأسی به آموزههای دینی، مانع غلبه نفس منفعتطلب بر حقایق الهی شد و این اقلام را با نرخهای سابق به مصارف عموم رساند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 6⃣ در طرحهای کل
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
7⃣ رهبر انقلاب در چند سال اخیر تأکید زیادی بر حوزهی دانشبنیان داشتهاند. حمایتهای ایشان چه تأثیری در رشد و گسترش این فضا در کشور داشته است؟
🔸 من خدمت رهبر انقلاب هم گفتم اگر حمایت ایشان نبود ما هم اینجا نبودیم. فقط گفتههای ایشان درباره موضوع دانشبنیان چند جلد کتاب است. خود معاونت علمی و فناوری زاییدهی تفکر رهبر انقلاب است.
🔸 حمایتهای فوق العادهی رهبر انقلاب در این سالها از حوزه دانشبنیان، باعث شده است تا معاونت علمی این پویایی را داشته باشد و در بین وزارتخانههای مختلف بتواند کار بکند و جوانها وارد اینکارها شوند و ایدههایشان را تبدیل به محصول و ارزشافزوده کنند.
🔸 ما همه مدیون این فضا هستیم. بسیاری از چیزهایی که یک دهه قبل در فضای اقتصاد نفتی یک ننگ محسوب میشد، الان یک ارزش است. آن وقت اصلاً نمیتوانستیم در محیط علمی بگوییم که یک استاد دانشگاه میتواند شرکت داشته باشد. یا دانشگاهها بیایند درآمدهایشان را با کار در این حوزه متنوع کنند. یا بپرسیم چرا این قدر وابستگی به دولت وجود دارد؟ پس قرارداد ارتباط با صنعت چه میشود؟ درواقع شرکتهای دانشبنیان چه میشود؟ اصلاً این حرفها را نمیشد زد.
🔸 الان شما در طول این هفت، هشت سال اخیر فقط عدد لغاتی که به ادبیات کارآفرینی کشور اضافه شده است را ببینید. پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای خلاق، کارخانجات نوآوری، مراکز نوآوری، صندوقهای خطرپذیر و... . اینها فقط بخشی از لغاتی است که به ادبیات کارآفرینی کشور اضافه شده و پایهی رشد همان فرهنگی است که راجع به آن صحبت میکنیم. اینها همه مدیون این حمایتها است.
🔸 واقعاً هر وقت ما خدمت رهبر انقلاب نامهای ارسال کردیم، جوابهای بسیار صریحی گرفتیم. انشاءالله دولت سیزدهم هم از این حوزه حمایت لازم را داشته باشد. من در همین مدت کوتاه همکاری با دولت جدید، خیلی خوشحالم از اینکه میبینم بسیاری از مشکلات گذشتهی ما دارد حل میشود. نمونهاش تصویب همین قانون جهش تولید در مجلس است. ما بیش از سی نماینده در مجلس شورای اسلامی داریم که عضوی از همین زیستبوم دانشبنیان بوده و الان نماینده شدهاند. چرا یک قانون آنجا تصویب میشود؟ چون مجلس، مجلسی است که این اصول را میفهمد. ادبیات کارآفرینی را در حوزهی دانشبنیان متوجه میشود.
🔸 بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تهران فکر میکنم ۴۲ عضو دارد، که حدود هفده، هجده مورد از آنها شرکتهای دانشبنیاناند. خب یک زمانی اتاق بازرگانی در دست تجار و بازرگانان بوده است، وقتی که در آنجا راجع به محیط کسب و کار صحبت میشد، آن موقع فضای غالب واردات بوده است. الان فضای حاکم، فضای تولید است، فضای صادرات است و بحث بر سر حل مشکلات تولید و صادرات است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شخصیت_ها
✅ نکته اشتراک حاج قاسم با آیتالله فاطمینیا!
🔸 آیتالله فاطمینیا در کوران ابتلاها و شبهات، چراغ معرفت را فروزان نگاه داشت و جان پویندگان تشنه طریق شریعت و حقیقت را از زلال معارف الهی سیراب کرد.
🔸 استاد فاطمی نیا، ذوالفنون بود و در بسیاری از معارف، سرآمد. انسان که متخلق و سرآمد شد، چشمههای حکمت در جان و از زبان او میجوشد؛ و ازجمله بالاترین حکمتها، این کلمات است که بارها فرمود: «امروز تضعیف رهبری و نظام بالاترین گناه است. من سیاسی نیستم، اما باید بگویم که ما مؤید نظام هستیم، مؤید رهبری هستیم و تضعیف نظام و رهبری را حرام میدانیم. این مرد بزرگ، عزّ اسلام است و آگاه باشید هرکس کوچکترین حرفی در تضعیف مقام رهبری بزند، هر کس اندیشهای داشته باشد که ضد مقام رهبری است، خدا او را نخواهد بخشید؛ این را یقین بدانید. امروز این ایران مشعل دارد. مشعل امّ القری، رهبرش هم این مرد بزرگ است. اگر بخواهد کسی با این مرد مخالفت کند، با اسلام بازی کرده است و هرکس با شئون اسلام، با کیان اسلام، با حیثیت مسلمین بازی کند، خدا او را نمیبخشد».
🔸 این کلمات نورانی، دقیقاً مشابه حکمتهای درخشانی است که بر قلب و زبان سردار والامقام، شهید سلیمانی جاری شد: «برادران از مهمترین شئون عاقبتبهخیری نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب است. والله از مهمترین شئون عاقبتبهخیری رابطه قلبی، دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد. در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه این است. برادران و خواهران عزیز ایرانی من، از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیفقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را عزیز جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید».
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد ایمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بصیرت #معیشت
✅ وفاق برای جراحی بزرگ
🔶 موضوع مردمیسازی و عادلانه کردن پرداخت يارانهها و جلوگيری از رانتی که در ماجرای واگذاری ارز ۴۲۰۰ نهفته بود، به مهمترین مسئله اين روزهای کشور بدل شده است و تلاش همه دلسوزان کشور آن است که اين اقدام مهم تحولی در اقتصاد کشور، با کمترين هزينه بر ملت رقم بخورد.
🔸 در اين ميان انتظار آن است که در جراحیهای بزرگ اقتصادی که بدون شک مقابله با فسادی آشکار است، نوعی وفاق عمومی شکل گيرد و هماهنگی همگانی جريانهای سياسی برای موفقيت دولت، امکان تحقق آن را آسان نمايد.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 متأسفانه غرضورزیهای سياسی و تنگ نظریهای جناحی موجب شده تا بخشی از جريانهای سياسی مخالف دولت، چشم بر اصول اوليه فعاليت سياسی بسته و تضعيف دولت را در دستور کار خود قرار دهند.
🔸 طبيعی است که هر طرح اجرايی در کشور با موافقين و مخالفينی همراه باشد، اما انتظار آن است که نقد با انصاف همراه بوده و مبتنی بر منافع ملی تعريف شده باشد. نقد بايد کمک کند تا طرحها با کمترين آفت و آسيبی اجرايی گردد، نه آنکه با سياهنمايی همراه شده و افکار عمومی را دچار ترديد کرده و ترس و نگرانی در ذهنها بنشاند.
🔸 آنچه تحت عنوان مشکلات اقتصادی امروز گريبانگير جامعه است، محصول سياستهای غلط گذشته است! متأسفانه بخشی از بانيان وضع موجود خود به صف منتقدين پيوسته و غيرمنصفانه به تخريب اذهان عمومی مشغولاند و جراحی بزرگ دولت برای مقابله با غده سرطانی که در زمان حکمرانی اين جريان رشد کرده را زير سؤال میبرند.
🔸 سوءاستفاده از نگرانیهای مردم نسبت به دشوار شدن مديريت اقتصادی و ابهام نسبت به چگونگی چرخش چرخ معيشت، موجب شده تا برخی از جريانهای سياسی که از کاهش اعتبار و محبوبيت مردمی رنج میبرند، برای کسب محبوبيت، سياستی پوپوليستی را در پيش گرفته و عوامفریبانه خود را مدافع سرسخت طبقات محروم نشان دهند. اين در حالی است که عملکرد گذشته آنان بهخوبی حکايت از آن دارد که اين جريان هیچگاه حامی واقعی طبقات محروم نبوده و اتفاقاً سياستهای اتخاذی آنان اغلب تأمینکننده منافع طبقات برخوردار بوده است.
🔸 البته فراموش نبايد کرد که در ميان مخالفان و منتقدين دولت، افراد منصفی نيز يافت میشوند که نهتنها به تخريب جراحی بزرگ دولت سيزدهم نپرداختهاند، بلکه قلم و زبان خود را برای موفقيت آن بکار گرفته و برای همراه سازی افکار عمومی تلاش کردهاند که بايد از آنان تقدير نمود و ديگران را نيز به اتخاذ چنين رويهای دعوت نمود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #تولید #دانش_بنیان ✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان 7⃣ رهبر انقلاب د
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ تقویت اقتصاد کشور، با تولید دانشبنیان
8⃣ به عنوان سؤال آخر چه آیندهای را برای این حوزه تصور میکنید؟
🔸 ما هدف گذاری کردیم که با تصویب قانون جهش تولید برای سال آینده در تمام حوزههای دانشبنیان سی درصد رشد حداقل داشته باشیم.
البته در بحث درآمدها قطعاً عدد بالاتر از این است.
🔸 ما سال گذشته نیز نسبت به امسال هم یعنی سال ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ هم قریب به دو برابر رشد داشتیم. انتظار داریم که امسال تعداد شرکتهای دانشبنیانمان به مرز نه هزار شرکت برسد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab