فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نوبت جهاد ماست
جهادی متفاوت.........
🔴 باز هم اشتباه زدی داداچ!
🔻آقای #ظریف؛ یک نفر را هم پیدا نمی کنید که خواستار نابودی #آمریکا باشد!
🔻«شهید ثانی» در کتاب «منیة المرید» که در باب «آداب شاگرد و استاد» نگارش شده، می نویسد: «إذا مشی مع شیخه، فلیکن أمامَه باللیل و وراءَه بالنهار». یعنی وقتی با استاد و بزرگ خود همراه هستی، در روز پشت سر وی راه برو و در شب جلوی او. چون در روز باید احترامش را نگه داری و در شب اگر چاله ای در راه باشد تو بیافتی و معلمت سالم بماند. یعنی سپر بلای استاد و معلمت باشی.
🔹سال قبل #محمدجواد_ظریف در گفتوگو با نشریه فرانسوی لوپوئن گفت: «ما کی گفتیم میخواهیم اسرائیل را نابود کنیم؟ فقط یک نفر را پیدا کنید و به ما نشان دهید که این حرف را زده باشد».
🔸این اظهارنظر خلاف واقعیت در حالی از سوی مقام رسمی جمهوری اسلامی به دنیا و دشمنان ایران مخابره شد که حضرت امام خمینی(ره) به صراحت فرمود: « #اسرائیل یک غده سرطانی است و باید از روی زمین محو شود».
🔹و رهبر انقلاب نیز به صراحت گفته بود: «صریح میگوئیم. ما در قضایای ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم؛ نتیجهاش هم پیروزی جنگ سی و سه روزه و پیروزی جنگ بیست و دو روزه بود. بعد از این هم هر جا هر ملتی، هر گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش میکنیم و هیچ ابائی هم از گفتن این حرف نداریم. این حقیقت و واقعیت است.» ۱۴/۱۱/۱۳۹۰
🔸درباره آمریکا اما، نه حضرت امام و نه رهبر انقلاب و نه هیچدام از بزرگان انقلاب نگفتهاند که ما میخواهیم آمریکا را نابود کنیم! نگفتند آمریکا باید از صحنه روزگار محو شود! هیچوقت نگفتند آمریکا از صفحه زمین خارج شود! علت هم روشن است چون دولت آمریکا، یک دولت رسمی با پشتوانه یک کشور و یک ملت و یک سرزمین است.
🔹به همین علت، حرف از نابودی یک دولت و یک ملت، خلاف عقلانیت و منطق است و بار حقوقی دارد. اما درباره اسرائیل این مسئله متفاوت است و اساساً دولت یا ملتی به نام اسرائیل در طول تاریخ وجود نداشته و نخواهد داشت و این رژیم نامشروع است.
🔸ولی امام و رهبری همیشه گفتهاند آمریکا شیطان بزرگ است، آمریکا ظالم و مستکبر است، آمریکا بدعهد است؛ به آمریکا اعتماد نکنید و دهها هشدار در این رابطه.
🔹حالا جناب ظریف در اجلاس رسمی با حضور مسئولین دولتی و غیردولتی و خیل عظیم خبرنگاران میگوید: «انشاءالله دولت آمریکا از صفحه زمین خارج شود!». یعنی از صحنه روزگار محو بشود!
🔸این حرف خلاف عقلانیت و خلاف قواعد انقلابیگری و دیپلماتیک، از سوی کسی زده میشود که بارها اظهارات عجیب و اقدامات نابجایی داشته است. از اعتماد به آمریکا و بیتوجهی به هشدارهای رهبری گرفته تا عبور از خطوط قرمز نظام در برجام و پذیرفتن توافقی که یک طرف براحتی و بدون هیچ هزینهای از آن خارج میشود و نقض برجام محسوب نمیشود، اما ما باید تا آخر در آن بمانیم وگرنه نقض برجام است!
🔹این جماعت همیشه یا از قافله عقب اند یا جلو! یا دچار افراط در موضع گیری اند یا هم تفریط! روزی حرف صریح امام را تحریف می کنند و روزی بدترش را به آمریکا می گویند! روزی آمریکا را بزک می کنند و روزی می خواهند آمریکا را از صفحه زمین محو کنند. یک روز می گویند فلانی چون هولوکاست را زیر سؤال برده برای ما مشکل ایجاد کرده اما حالا به صراحت از نابودی یک ملت 300-400 میلیون نفری سخن می رانند! تازه مدعی اعتدال هم هستند!
🔸در زیارت جامعه و صلوات شعبانیه میخوانیم: «الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ وَ الْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ وَ اللَّازِمُ لَهُمْ لَاحِقٌ». هر که بر ایشان تقدم جوید از دین بیرون رفته و کسى که از ایشان عقب ماند به نابودى گراید.
🔹حالا ما از این جماعت انتظار همراهی با رهبری در مبارزه با استکبار نداریم و انتظار هم نداریم که خود را سپر بلای رهبری کنند، ولی می گوئیم دست از افراط و تفریط برداشته و باعث شکست جبهه حق نشوید. ما انتظار نداریم شما آمریکا را نابود کنی؛ بلکه انتظار داریم به آمریکا اعتماد نکرده و در برابر زورگویی او مقاوم باشید و گرنه یک نفر را حتی پیدا نمی کنید که خواستار محو آمریکا از صفحه زمین باشد!
#داود_مدرسی_یان
✍️«تحریم»، «تطهیر» و «تجلیل» ظریف، بازی پیچیده دشمن برای «تحمیل» برجام موشکی و منطقه ای
🔰چند گزاره:
1️⃣ظریف، در کنار روحانی و لاریجانی بیشترین نقش را در تصویب برجامی داشت که دیکته شده از سوی آمریکایی ها بود و همواره از آن دفاع کرده و می کند.
2️⃣برجام، نتیجه ای جز افزایش تحریم ها و افزایش فشار اقتصادی بر مردم و تعطیلی صنعت هسته ای نداشت.
3️⃣پس از اینکه آمریکایی ها بهره هایشان را از برجام بردند، از آن خارج شدند.
4️⃣آمریکایی ها رسماً و علناً خواستار مذاکره بر سر برنامه موشکی و منطقه ای و تصویب FATF در ایران هستند.
5️⃣ظریف در «علن»، سخنانی انقلابی- و حتی بعضاً انقلابی تر از رهبرانقلاب!- بر علیه آمریکا بیان می کند و همزمان در «عمل» و «خفا» خواستار مذاکره با آمریکایی ها در موضوعات موشکی و منطقه ای است و برای تصویب FATF نیز تلاش می کند!
6️⃣با وجود شکست برجام، ظریف به جای عذرخواهی از ملت ایران، با لجبازی همچنان از آن دفاع کرده و می گوید اگر به عقب بازگردد، بازهم برجام را امضا می کند!
7️⃣ظریف، به بهانه عدم دعوت از او در دیدار روحانی با بشاراسد، با «مظلوم نمایی» استعفا می دهد و با راه اندازی سرو صدای رسانه ای، «دیدار بی سابقه و غرور انگیز بشار اسد با رهبرانقلاب» که نماد پیروزی جریان و گفتمان «مقاومت» بود را به حاشیه می برد.
8️⃣آمریکا در کنار سرداران استکبارستیز سپاه، که چندی پیش تحریم شده بودند، ظریف را هم تحریم می کند و وزیر امورخارجه آمریکا در بیان علت این تحریم، او را سخنگوی رهبر ایران می داند! و خود ظریف هم در توئیتی، خود را سخنگوی نظام قلمداد می کند!
9️⃣رسانه های غربگرا در ایران، همه در دفاع از ظریف و «مظلوم نمایی» از او تیتر می زنند و با «قهرمان سازی» از او، او را عنصری «مقاوم» جلوه می دهند.
0️⃣1️⃣لاریجانی، واعظی، روحانی و برخی دیگر! برای «دلجویی»! از ظریف، به دیدار او می روند.
🔰چند سؤال:
1️⃣چگونه ممکن است آمریکا کسی را که بیشترین همراهی با سیاست های آنان داشته و اندیشه و انگیزه اش، کاملاً همسو با آنان بوده و هست را تحریم کند؟
2️⃣چه کسی بهتر از ظریف می تواند سیاست های آمریکا در ایران را پیش ببرد؟
3️⃣آیا تحریم ظریف از سوی آمریکا نشانه «انقلابی بودن» اوست؟
4️⃣آیا دیدگاه ظریف درباره نوع تعامل با دشمن، به یکباره عوض شده است؟ آیا او دچار تحول عمیق فکری و روحی شده است؟ آیا او از مواضع سابقش درباره سازش با دشمن (حتی ذره ای) عدول کرده است؟
5️⃣اگر نه،(که شواهد متعددی همین را تأیید می کند)، «مظلوم» و «انقلابی» جلوه دادن ظریف چه نفعی برای دشمن دارد؟
6️⃣چه شده است که رسانه های غربگرا، که تا چندی پیش تحریم افراد از سوی آمریکا را، موجب کاهش محبوبیت آن افراد در افکار عمومی می دانستند، اکنون با سرو صدای رسانه ای، تحریم ظریف را موجب «محبوبیت بیشتر» او می دانند؟!
ادامه👇👇👇
#بصائر
ادامه از بالا👆👆👆
🔰تحلیل و نتیجه گیری:
1️⃣یکی از نامهای شیطان در قرآن «غَرور» است. (لقمان: 33، فاطر: 5، حدید: 14) یعنی فرد یا نظام سیاسی ای که همه سخنان و اقداماتش، «فریب» است و باید به همه اقدامات و سخنانش به دیده «فریب» نگریست. به نظر می رسد بازی پیچیده ای از سوی «شیطان بزرگ» و رسانه های داخلی اش طرّاحی شده است.
جریان انقلابی، نباید در دام این بازی پیچیده و خطرناک قرار گیرد. هرگاه جریان نفاق، «بدون تحول درونی و واقعی»، یکباره انقلابی شد و حرف از «مقاومت» زد، باید دانست به احتمال زیاد، «مذاکره» و «سازشی» دیگر در کار است.
2️⃣«مظلوم» و «مقاوم» جلوه دادن ظریف، با دو هدف انجام می شود:
الف. «فرار» او از پاسخگویی درباره برجامی که نتیجه اش تحریم بیشتر و معیشت دشوارتر برای مردم بوده است؛
ب. «فریب» افکار عمومی؛ با دو هدف:
اول؛ القاء دروغ همسویی سیاست های ظریف با رهبرانقلاب (مراجعه به اظهارات پمپئو مبنی بر اینکه ظریف سخنگوی رهبر ایران است و اظهارات خود ظریف که خود را سخنگوی نظام قلمداد کرد!)
دوم؛ «تحمیل» مذاکره ای دیگر به نظام اسلامی بر سر مسائل موشکی و منطقه ای!
نباید گذاشت پرچم گفتمان مقاومت را افرادی غیرانقلابی به دست گیرند که تا چندی پیش، پرچم سازش در دستشان بود و خسارت محضی به نام برجام را به نظام تحمیل کردند. حال که منطق مقاومت در حال تبدیل شدن به گفتمان فراگیر جامعه است، جریان نفاق با همراه جلوه دادن خود با این گفتمان، به دنبال فریب مردم و جریان حزب الله است تا پس از مدتی، در پس «ادبیات مقاومت»، «سازش» و «مذاکره» را به ولیّ خدا تحمیل نمایند!
3️⃣اکنون زمان «پاسخگویی» کسانی است که 6 سال کشور را معطل مذاکره با غرب کردند و در نهایت، با پررویی و بی انصافی، ناکارآمدی و عملکرد غلط خودشان را به پای نظام اسلامی نوشتند، نه «دلجویی» و «قهرمان سازی» از آنها!
اکنون زمان «عبرت گیری» از کسانی است که روزی با رد شدن از همه خطوط قرمز رهبری، با مقامات آمریکایی دیدار کردند، قدم زدند، تلفنی صحبت کردند، آنها را «مؤدب» و «باهوش» توصیف کردند، همه گونه امتیاز به آنها دادند، دیکته آنها را در برجام، مو به مو نوشتند و امضا زدند و اجرا کردند و در نهایت «تحریم» شدند!
اکنون زمان بازخوانی و مقایسه دستاوردهای «برجام» با دستاوردهای «سقوط پهپاد» و «توقیف نفتکش» و «شکست داعش» و ... است.
اکنون زمان بازخوانی این سخن عبرت آموز امیرالمؤمنین(ع) است که فرمود:
🔸«فَإِنَّ الْعَدُوَّ رُبَّمَا قَارَبَ لِيَتَغَفَّلَ فَخُذْ بِالْحَزْمِ وَ اتَّهِمْ فِی ذَلِكَ حُسْنَ الظَّنِّ؛ گاه دشمن نزديك مىشود تا «غافلگير» كند؛ پس «دورانديش» باش و «خوشبينى» خود را «متّهم» كن.» (نهج البلاغه؛ نامه53)
و سخن دیگر حضرت که درباره علت پذیرش و تعیین زمان برای «حکمیّت» فرمود:
🔸«فَإِنَّمَا فَعَلْتُ ذَلِكَ لِيَتَبَيَّنَ الْجَاهِلُ وَ يَتَثَبَّتَ الْعَالِمُ؛ من اين كار (پذیرش اجباری حکمیّت و تعیین مدّت زمانی برای آن) را كردم تا نادان خطاى خود را (در اعتماد به دشمن) بشناسد، و دانا بر عقيده خود استوار بماند.» (نهج البلاغه؛ خطبه125)
اکنون زمان بهره گیری از «تجربه تاریخی ملت» است که رهبرانقلاب آن را مهمترین دلیل اجازه شان برای انجام مذاکره با غرب بیان کردند.
اکنون زمان یادآوری این آیه مورد استناد رهبر انقلاب (و دهها آیه دیگر قرآن) است که نتیجه عبودیت کدخدا و پذیرش ولایت دشمنان خدا را اینگونه بیان می دارد:
🔸«وَاتَخَذُوا مِن دُونِ اللَهِ ءَالِهَةً لِیَکونوا لَهُم عِزاً * کَلا سَیَکفُرونَ بِعِبادَتِهِم وَ یَکونونَ عَلَیهِم ضِداً؛ و آنان غير از خدا، معبودانى را براى خود برگزيدند تا مايه عزّتشان باشد! * (چه پندار خامى!) هرگز چنين نيست! به زودى (معبودها) منكر عبادت آنان خواهند شد (بلكه) بر ضدّشان قيام مىكنند!»(مریم: 82-81)
اکنون زمان به جان نشاندن حقانیت این آیه شریفه است که فرمود:
🔸«وَ لَنْ تَرْضى عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لا النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ؛ هرگز (دشمنان) يهود و نصارى از تو راضى نخواهند شد، تا (به طور كامل، وابسته و تسليم خواستههاى آنها شوی) از آيين آنان پيروى كنى.» (بقره:120)
اکنون زمان خوانش هشدارهای مکرر رهبر انقلاب است که فرمود: «من به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستم»؛ «وقتی خرشان از پل گذشت، برمی گردند و به ریش شما می خندند»! و ... .
اکنون زمان دور ریختن «میوه گندیده برجام» و چیدن «میوه شیرین مقاومت» است. این فرصت بی نظیر را با «ساده اندیشی» از دست ندهیم.
#بصائر
گویا همه چی از یک کامنت و قبولِ دعوتِ یک هموطنِ گنابادی (به صرفِ آبدوغ خیار)، از سوی وزیر ارتباطات شروع شده است...
هرچند زمانی اصلاحطلبان به اینگونه اقدامات میگفتند پوپولیستی و اخیراً به نام مردمداری، آنرا فاکتور میکنند اما باید امیدوار بود که اینگونه اقدامات، لااقل نه دیگر ملاک تشخیص اصلح بودنِ یک نفر برای نامزدی در انتخابات شود و نه بهانهای برای انتقاد؛ آنهم وقتی که جناب وزیر تکالیف قانونیِ بر زمین مانده و عمل نکردهی بسیاری دارند که بشود با توسل به آنها، ایشان را نقد کرد!
#مهدی_قاسم_زاده
⭕️ روحانی: تقابل با دنیا هنر نمی خواهد!
بله، هنر اینه که شش سال کشور رو معطل مذاکراتی کنی که در نتیجهش صنعت هستهای به فنا بره، تحریمها برداشته نشه هیچ، اضافه هم بشه، ارزش پول ملیت بشه یک ششم، بیکاری به اوج برسه، وزیر خارجهتم تحریم کن و ادعای کاربلدی و #اجتهاد_سیاسی هم بکنی!
✍حجت الله عبدالملکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ سخنان جناب روحانی در رابطه با برجام
ببینید دوستان
💬پاسخ جالب تهیهکننده سریال گاندو به توئیت محسن هاشمی رفسنجانی!
🔺مجتبی امینی در پاسخ به این توییت محسن هاشمی نوشت: جناب آقای محسن هاشمی رفسنجانی!
ساخت سریالی در مورد محرومیت در سیستان و بلوچستان،۸سال مدیریت مرحوم هاشمی رفسنجانی و ۶ سال عملکرد دولت اصلاحات را زیر سوال می برد. لطف صدا و سیما و آبرو داریش بیش از اندازه هست!
🔺یادتان نیست مرحوم پدر از چرخ توسعه می گفت و محرومینی که زیر این چرخ له می شوند؟! یادتان نیست مرحوم پدر در نماز جمعه از مانور تجمل می گفت؟! حالا شما یاد محرومین افتادید یا نگران سوژه های گاندوی بعد هستید؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماجرای عجیب آقازاده و داماد دوتابعیتی در یک فدراسیون
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 آیا ایران از سهم مالکیت و حق بهرهبرداری خود از دریای خزر کوتاه آمده است؟
🔻یک سری معلومالحال با هشتگهای: #برای_کاسپین_بپاخیز و #درياى_كاسپين و #CaspianSeaSellOut شروع کردهاند به اتهامزنی علیه ج.ا.ایران!
آن هم با استناد به دو معاهده ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ که میدانم آن را هرگز نخواندهاند.
🔻اتهامی که وارد میکنند این است که"دولتمردان ایرانی از حقوق ملت ایران و مالکیت ۵۰ درصدی ایران بر دریای خزر عقبنشینی کردهاند و قرار است سهم ایران به ۲۰ تا ۱۱ درصد کاهش یابد".
🔹و این، کذب محض است! چرا؟ اگر بخواهیم بر واقعیت و به دور از احساسات و حب و بغضهای سیاسی موضوع را بررسی کنیم باید به دو نکته توجه کنیم: اگر دریاچه خزر یک دریاچه دایرهایشکل بود و ایران و شوروی در دو طرف این دایره به طور مساوی ساحل داشتند، طبق منطق و مقررات بینالمللی، مالکیت هر کدام بر این دریا ۵۰% بود و هر گونه تغییری در جغرافیای سیاسی شوروی نمیتوانست به این مالکیت ۵۰ درصدی ایران خللی وارد کند. اما واقعیت بر اساس اقلیم و جغرافیایی که در مقابل چشمان ماست چیز دیگری است:
🔺دریاچه خزر ۶۵۰۰ کیلومتر ساحل دارد که از این میزان سواحل ۵۸۴۳ کیلومتر متعلق به شوروی سابق بود و تنها ۶۷۵ کیلومتر آن برای ایران است. حال چگونه و براساس کدام منطق عقلی و قاعده میتوان ادعا کرد که: کشوری که ۹ برابر کشور دیگر ساحل دارد باید به طوری مساوی سهم بهرهبرداری از سواحل دریاچه خزر را داشته باشد؟!
🔹اکنون که شوروی از هم پاشیده و در آن سوی دریاچه خزر به جای یک کشور ۴ کشور: روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان هست، سهم ایران هم چنان همان ۶۵۷ کیلومتر ساحل همیشگیاش است و میزان مالکیت ایران بر دریا نیز بر اساس همین میزان ساحل باقی مانده، ولی بخاطر فروپاشی شوروی باز طبق مفاد معاهده ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ چهار کشور فعلی که جایگزین شوروی سابق شدهاند بر اساس داشتن سواحل ۵۸۴۳ کیلومتری خود حق بهرهبرداری از سواحل دریاچه خزر دارند.
🔺نقشه دریای خزر را ببینید! حالا یک خودکار بردارید و خط مرزی دریای خزر را بین ایران و این ۴ کشور ساحلی ترسیم کنید، طوری که ۵۰% حق بهرهبرداری از سواحل به ایران برسد؛ میبینید که حتی روی نقشه هم نمیتوان این تقسیم را انجام داد، چه برسد به مقررات بینالمللی حاکم بر حقوق دریاها.
🔹علاوه بر تقسیم دریا بر اساس میزان نوار ساحلی هر کشور، فرمولهای دیگری نیز در حقوق بینالملل وجود دارد که بر اساس هیچ کدام از آنها سهم ایران از ۱۱ الی ۲۰% فراتر نمیرود. این سهم حداکثر ۲۰ درصدی ایران (بر مبنای تقسیم مالکیت دریاچه خزر بر ۵ قسمت به طور مساوی) هم در صورتی پذیرفته میشود که قزاقستان با دارا بودن ۱۹۰۰ کیلومتر از سواحل دریاچه خزر رضایت دهد که از حق خود بگذرد و با ایرانی که تنها ۶۷۵ کیلومتر ساحل دارد حقالسهم یکسانی داشته باشد.
🔺بد نیست بدانیم که کمترین میزان برخورداری جغرافیایی از سواحل دریاچه خزر متاسفانه متعلق به ایران است:
قزاقستان ۱۹۰۰ کیلومتر
ترکمنستان ۱۷۶۸ کیلومتر
روسیه ۱۳۵۵ کیلومتر
آذربایجان ۸۲۰ کیلومتر
ایران ۶۷۵ کیلومتر....
🔻اما شبهه دومی که میکنند این است که "بله درست. ایران طبق نقشه کمترین سهم ساحل را در دریاچه خزر دارد، ولی ایران و شوروی در سالهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ معاهداتی داشتهاند که طبق آنها مالکیت خزر به دو قسمت ۵۰ درصدی تقسیم شده است. چرا جمهوری اسلامی از حق ۵٠% مردم ایران کنار کشیده؟
🔹جواب این شبهه یا راستیآزمایی این ادعای واهی اصلا کار سختی نیست؛ چون میتوان به متن این ٢ معاهده مراجعه کرد:
در هیچ بندی از این ٢ معاهده کوچکترین اشارهای به مالکیت ۵۰ درصدی ایران و شوروی سابق اشاره نشده است! یعنی در معاهده ۱۹۲۱حق کشتیرانی ایران در دریاچه خزر به رسمیت شناخته شده است؛ چون قبل معاهده ۱۹۲۱ ایران طبق مفاد معاهده ترکمانچای از حق کشتیرانی در دریاچه خزر ممنوع شده بود که دولت جدید شوروی در آن دوران با معاهده ۱۹۲۱ این حق را به ایران برگرداند. مفاد دیگر این معاهده و معاهده ۱۹۴۰ درباره بهرهبرداری از شیلات، عوارض بندری، نحوه حمل و نقل مسافر و بار و نظایر اینها سخن میگوید.
🔻بنابراین کسانی که به این دو معاهده استناد میکنند یا آن را نخواندند یا میدانند، ولی با این شایعات میخواهند سیمای مقتدرانه نظام جمهوری اسلامی ایران را در منظر مردم ایران ذلیل جلوه بدهند.
💢 ای کاش طبق ادعاها، شاهان بیعرضه و خائن ایران عرضه داشتند و در این معاهدات آن چه که اینها شایعه کردند را قید میکردند! یا ای کاش جغرافیای خزر و مقررات بینالمللی اجازه میداد که نه فقط نصف خزر که کل آن برای ایران باشد! ولی واقعیتها با "ای کاشها" عوض نمیشود.
✍🏻 #مرتضی_جلیلی
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴چرا بیبیسی در اتاق خواب ایرانیان هم دخالت میکند؟
🔺ایران بواسطه سیاستهای وارداتی و تقلیدی و اشتباه کنترل جمعیت در دهه هفتاد در یکی دو دهه آینده کشوری پیر خواهد بود. و نسبت بازنشستگان سربار تامین اجتماعیش به نسل جوان و مولد کارش روزبروز بیشتر. و این کهولت نسلی مانعی جدی برای توسعه ایران و خطری امنیتی خواهد بود.
🔸رهبر ایران از منظری استراتژیک و بلند مدت و با مشورت با گروههای تحقیقی و کارشناسی، چند سالی است نسبت به لزوم تغییر سیاستهای جمعیتی هشدار میدهد. اما این هشدارها به صورت عامدانه توسط رسانههای دولتهای بیگانه تحریف و به کاریکاتور تبدیل شدهاند.
🔸برای مثال امروز سایت رهبری به نقل از او گفته: «در دنیا کشورهایی که جمعیّتهای زیادی دارند، به برکت آن به خیلی امکانات دست یافتهاند؛ چین یک نمونه، هند یک نمونه… افزایش فرزند باید به صورت یک فرهنگ دربیاید. در بعضی از کشورهای غربی ــ مثلاً آمریکا ــ خانوادهای [هست که حتی] پانزده تا بچّه دارند، بیست تا بچّه دارند و از این قبیل، تشویق [هم] میشوند و هیچ کس مذمّتشان نمیکند.»
🔺بیبیسی این خبر را به این شکل منتشر کرده: «آیت الله علی خامنه ای در دیدار با گروهی از زوج های جوان با بیان این مطلب که در آمریکا «هر خانواده» پانزده تا بیست بچه دارد، خواهان افزایش جمعیت ایران شده است.»
🔹آیتالله خامنهای با اشاره به «بعضی» خانوادههای پرجمعیت نشان داده داشتن فرهنگ فرزندآوری در غرب هم هنوز وجود دارد. حرفی که دقیق است و کارمندان بیبیسی هم این را خوب میدانند. در همین بریتانیا، کشور کارمندان بیبیسی، رهبران سیاسی خود دارای فرزند زیاد هستند و این را با افتخار به رسانهها نشان میدهند تا فرزندآوری را به فرهنگ تبدل کنند. تونی بلر و دیوید کمرون چهار فرزند داشتند و بوریس جانسون نخست وزیر جدید هم چهار فرزند دارد.
🔺اما بیبیسی روز روشن سخن رهبر ایران را تحریف کرده و با نقل دروغ اینکه «هر خانواده» پانزده تا بیست فرزند دارد گزارهای اشتباه و غیرممکن را به رهبر ایران نسبت داده تا او را کم اطلاع از غرب یا ناصادق نشان دهد.
🔹در چند سال گذشته بیبیسی همیشه به نگاه رهبر ایران در زمینه سیاستهای جمعیتی یکطرفه حمله کرده. با دعوت از تحلیلگران لیبرالی که فرزندآوری را در تضاد با آزادی زنان و ارزشهای فردگرایی مدرن دانستهاند. این بار اما به جای نقد سیاستها، بیبیسی خجالت را کنار گذاشته و رسما پروپاگاندا کرده. آنهم به شیوه آمدنیوز.
💢باید پرسید چرا این موضوع اینقدر مهم است که بیبیسی حاضر شده حتی به قیمت از دست دادن اعتبارش جلویش بایستد؟ و دولت بریتانیا که خودش فرزندآوری بیشتر را برای مردمش تبلیغ میکند چه منفعتی در دخالت در سیاستهای جمعیتی کشوری دارد که پنج هزار و پانصد کیلومتر آنطرف تر است؟
✍🏻 #علی_علیزاده
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 ۱۵ مرداد ۶۸ را بخاطر بسپارید
🔸۱۵ مرداد روز مهمی در تاریخ ایران است. روز مهمی که البته به واسطهی عدم اطلاع رسانیهای درست، کمتر مورد توجه قرار گرفته است و همین امر موجب فضاسازیهای کذایی ضدانقلاب در مورد نحوهی رهبر شدن آیت الله خامنهای شد. ۱۵ مرداد سالروز انتخاب حضرت آیت الله خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی به شکل «دائم» است. فیلم انتخاب جانشین برای امام خمینی (ره) در عصر روز ۱۵ خرداد سال ۶۸ بارها و بارها از صداوسیما پخش شده است. مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در جلسه حساس آن روز که همراه با غم درگذشت امام امت است، سرانجام با این جملهی مرحوم هاشمی رفسنجانی پشت تریبون مجلس خبرگان به پایان میرسد: «آقایانی که با رهبری جناب آقای خامنهای- تا رفراندوم البته، این موقته، دائمی نیست- تا اون موقع موافق هستند، قیام بفرمایند.» و اکثریت قریب به اتفاق اعضای خبرگان قیام میکنند و آیت الله خامنهای رهبر ایران میشوند؛ البته موقتاً!
🔺ماجرای این موقتی بودن رهبری البته خیلی ساده است. ۴ اردیبهشت ۶۸ حضرت امام خمینی (ره) نامهای به رئیس جمهور، آیت الله خامنهای مینویسند و دستور بازنگری برخی اصول قانون اساسی درباره ۸ موضوع از جمله «رهبری» را صادر میکند. یکی از مواردی که با نظر امام خمینی در دستور کار شورای بازنگری قانون اساسی قرار گرفت، حذف شرط مرجعیت از شرایط رهبری بود. شورای بازنگری قانون اساسی کار خود را آغاز میکند. اما ۴۰ روز پس از آن نامه، امام رحلت میکنند و در حالی که قانون اساسی و قوانین مربوط به رهبری در میانه مسیر تغییر بود، کشور نیاز به انتخاب رهبر پیدا کرد. حال مجلس خبرگان میتواند حداقل تا زمان تصویب قانون جدید، موقتاً فردی را براب رهبری انتخاب کند. بدیهی است از آنجایی که جایگاه رهبری در ایران حساس بوده و شأنیت بالایی دارد و از سویی از آنجا که پیش بینیها نشان از رأی آوری تغییرات قانون اساسی در همه پرسی دارد، خبرگان برای رهبری موقت هم سراغ کسی بروند که در صورت انتخاب دائم، او را انتخاب خواهند کرد. اینگونه میشود که اعضای مجلس خبرگان رهبری، همانی را که شایستهی جانشینی امام خمینی (ره) و بر عهده گرفتن رهبری میدانند، انتخاب میکنند؛ اما چون در میانهی راه تغییرات مهم در قانون اساسی هستند و از سویی با درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی، مجبور به انتخاب رهبر، فی الحال انتخاب او به شکل موقت انجام میگیرد.
🔸۶ مرداد ۶۸ مردم در رفراندوم به تغییرات قانون اساسی رأی مثبت میدهند. مطابق بخشی از این تغییرات شورای رهبری حذف شده و اختیارات رهبر افزایش مییابد و شرط مرجعیت نیز از شرایط رهبر حذف میشود. ده روز پس از رأی ۹۷ درصدی مردم به این تغییرات قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری مجدداً تشکیل جلسه میدهد تا این بار برای رهبری آیت الله خامنهای که تاکنون رهبر موقت بودهاند، مجدداً و به شکل دائم رأی گیری انجام شود. روز ۱۵ مرداد ۶۸ این رأی گیری مجدد انجام شده و حتی نسبت به رأی گیری ۱۴ خرداد، ایشان تعداد آرای بالاتری کسب میکنند.
🔹روز ۱۶ مرداد ۶۸، روزنامههای کشور در صفحه اول خود خبر از رأی گیری مجدد برای رهبری حضرت آیت الله خامنهای و انتخاب دائم ایشان میدهند. روزنامه جمهوری اسلامی در شماره روز ۱۶ مرداد سال ۱۳۶۸ از دیدار خبرگان با رهبرانقلاب خبر میدهد و مینویسد: «مجلس خبرگان در جلسهی فوق العاده دیروز خود ضمن بررسی اصول جدید قانون اساسی با اکثریت قاطع و قریب به اتفاق آراء ادامه رهبری آیت الله خامنه ای را تصویب کرد.» تأکید این روزنامه بر "ادامه" رهبری آیت الله خامنهای جالب توجه است. روزنامه اطلاعات، دیگر رسانهای بود که به این موضوع پرداخت.
💢نکته اما آن است که در طول سه دههی گذشته از سال پر ماجرای ۶۸ کمتر رسانههای ایران و خصوصاً رسانه ملی (صداوسیما) به تبیین این دوبار رأی گیری و چرایی موقت بودن بار اول پرداختهاند. سیاسیونِ اغلب محافظه کار ایران هم ترجیح دادهاند در مورد آن صحبتی نکنند و به دلیل عدم شناخت آنان از فضای رسانه و بی اعتنایی به مدیریت افکار عمومی، تصور نمیکردند این سکوت ممکن است در دهههای آینده شبهه آفرین باشد. حتی آن جملهی معروف آیت الله هاشمی هم که تأکید میکند انتخاب ۱۴ خرداد موقتی است، در رسانهها با حسن نیت! سانسور شد. در حالی که روند انتخاب حضرت آیت الله خامنهای در هر دو تاریخ ۱۴ خرداد و ۱۵ مرداد قانونی بوده و شبههای به آن وارد نیست.
✍🏻 #کبری_آسوپار
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 یارانه برای شما نیست!
🔺حرف این است که یارای نه گفتن به ثروتمندان را داشته باشیم. ثروتمندانی که گویی سیر نمی شوند و هر چه هست و نیست، حق و سهم آنان است. دولتمردان و قانون نویسان و ناظران هم، آنچنان که باید و شاید معنا و مفهوم عدالت را درک نکرده اند.
🔺گویی هدفمند قرار است به ثروتمندان یارانه بیشتری بدهیم! به کسانی که مصرف گرا هستند و می خواهند از هر چیزی بیشتر داشته باشند یارانه بیشتری می رسد و سهم کسی که کمترین مصرف از موارد مشمول یارانه را دارد عموما نادیده انگاشته می شود.
🔺 جیب ثروتمندان پر از یارانههایی است که باید به فقرا می رسید اما حالا هم مستقیم و نقدی و هم غیرمستقیم و غیر نقدی چندبار یارانه می گیرند. یارانه ای که قرار بود ضعفا را یاری دهد، بی جهت به کسانی می رسد که مستحق دریافت آن نیستند.
🔹آری، نه تنها ثروتمندان و برخورداران، هیچ حقی برای دریافت یارانه ندارند و این یارانه برای آنان نیست که صدالبته حق فقرا باید از دارایی های آنان ستانده شود. «و فی اموالهم حق معلوم للسائل و المحروم؛ و در اموال آنها حقی برای سائل و محروم بود» این در جامعه اسلامی باید به عنوان یک فرهنگ درآید و عموم مردم که دارا هستند و متقاضی حمایت نیستند، حق مابقی افراد را بپردازند؛ آن هم به عنوان حق آنها نه لطفی در حق آنان؛ اما فارغ از وظیفه آحاد مردم، قدر متیقن این است که نهادهای حاکمیتی، اجرایی، تقنینی و نظارتی خود را مکلف به انجام این اصل بدانند.
🔹امروز با عنایت به سیستم های یکپارچه و شفافیت ولو ناقص در احوال و اموال و املاک می توانیم دست اغنیایی که بی نیازند از یارانه را کوتاه کنیم و سهم کسانی که به آن نیاز فوری دارند را بیشتر کنیم. بالاخره این جراحی باید انجام شود؛ مجلسی ها ادعا می کنند قانونش را گذرانده اند و دولتی ها در اجرای این قانون، کوتاهی می کنند؛ اما قطعا هم این دو نهاد و هم قوه قضائیه کمکاری و کوتاهی کرده اند که مسئله ای اینچنینی سالها در صف اجراست.
🔹یک نکته مهم دیگر در این امر، مصرف پول ذخیره شده از حذف یارانه ثروتمندان، فقط و فقط در مسیر افزایش سهم و سبد نیازمندان است نه پوشش بدهی های دولت در امور دیگر. مردم باید به این اعتماد برسند که آنچه از مالیات، یارانه، پول نفت و درآمدها یا صرفه جویی های دیگر حاصل می شود، صرف خود مردم می شود آن هم با اولویت دهی به اقشار آسیب پذیر و نیازمند.
💢روزی که خط بطلانی به این تفکر که ثروتمندان، ثروتمندتر و فقرا فقیرتر می شوند کشیده شود، سرمایه اجتماعی حاکمیت رو به فزونی خواهد رفت و مردم بیش از پیش همراهی خود را با دستگاه های مختلف کشور نشان می دهند.
✍🏻 #مسعود_پیرهادی در #رسالت نوشت
🔴 موتورسواری زنان؛ دغدغه اول مسئولان در هفته ازدواج!
🔻 روز اول ذی الحجه سالروز ازدواج حضرت امیر (ع) و حضرت زهرا (س) چند سالیست که بعنوان روز ملی ازدواج در تقویم کشور ثبت شده است. طبیعی است که در این هفته نهاد های مختلف مسئول در بحث ازدواج، اقدام به ارائه گزارش فعالیت های سال گذشته و برنامه های آتی خود برای ترویج امر ازدواج بپردازند.
🔻 یکی از مهمترین قوانین مرتبط با ازدواج در ایران، قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب سال 1384 است. در این قانون وظایفی برای دستگاه های مختلف از جمله مجلس و نهاد های مختلف دولتی از جمله استانداری ها، فرمانداری ها و شهرداری های سراسر کشور برای تسهیل امر ازدواج جوانان مقرر شده است
🔻 محمد مهدی تندگویان معاون وزیر ورزش و جوانان و رئیس ستاد ملی هفته ازدواج با حضور در گفتگوی ویژه خبری در اظهار نظری عجیب از عدم ذکر نام وزارتخانه متبوعش در این قانون گفته و درخواست کرد، مجلس وظایف این وزارتخانه را در حوزه ازدواج «محکم» ابلاغ نماید!
🔻 اتفاق جالب تر هفته ازدواج امسال، تبدیل خبر حکم بدوی یکی از شعب دیوان عدالت اداری برای صدور گواهینامه موتورسیکلت یک خانم، به دغدغه اول مسئولان کشور بود. حکمی غیر قطعی که جنبه شخصی داشته و برای عموم افراد نیز الزام آور نیست.
🔻 فریده اولاد قباد رئیس فراکسیون زنان مجلس با استقبال از این حکم بدوی، همگان را به تمکین از قانون دعوت کرد و از نشست این فراکسیون با نیروی انتظامی برای پر کردن خلاء های قانونی موتورسواری بانوان در مجلس خبر داد.
🔻 محمد کاظمی نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، از منع قانونی نداشتن موتورسواری زنان گفته و موتورسواری را از حقوق زنان ارزیابی نمود.
🔻 ثریا شارقی مدیرکل امور بانوان استانداری تهران نیز ضمن استقبال از این رأی، موتورسواری زنان را عاملی برای کمک به محیط زیست کلانشهر ها برشمرد.
🔻 زهرا صدراعظم نوری از اعضای شورای شهر تهران نیز ضمن ابراز رضایت از این حکم گفت که علی رغم کم بودن تعداد موتورسواران زن در ایران، باید به مطالبه آنان پاسخ گفت.
💢این حجم از دغدغه در مورد موتورسواری زنان در هفته گرامیداشت ازدواج در حالیست که تمامی افراد فوق مسئولیت مشخص در اجرا و یا نظارت بر اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان دارند. قانونی که طی ۱۴ سال گذشته نه اجرایی و نه مطالبه برای اجرایش شده است! قانونی که زندگی حداقل ۱۳ میلیون جوان ایرانی پشت سد ازدواج را، به شدت تحت تاثیر قرار میدهد!
✍🏻 #حامد_جلالی_کاشانی
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 واقعیت #کنوانسیون_دریای_خزر
🔻 این روزها دوباره در فضای مجازی اظهارات غیرتخصصی در خصوص کنوانسیون خزر شنیده و دیده میشود و در این هیاهو کسی گوشش بدهکار این حقیقت نیست که کمترین میزان ساحل در خزر متعلق به ایران است: قزاقستان ۱۹۰۰، ترکمنستان ۱۷۶۸، روسیه ۱۳۵۵، آذربایجان ۸۲۰ و ایران ۶۵۷ کیلومتر.
🔹 برخی ها معاهدههای خیالی رو میکنند و سهم ۵۰ درصدی را علم میکنند. در حالی که در هیچ سند تاریخی اشارهای به این سهم برای ایران نشده است. باید توجه داشت که کنوانسیون دریای خزر از نقاط #ضعف و #قوت برخوردار است و مواجهه با آن با نگاه صفر و صدی صحیح نیست.
🔻 #نکات_مثبت_کنوانسیون:
1️⃣ به رسمیت شناخته شدن خزر به عنوان «دریاچه» که براساس آن همه مسائل حقوقی دریای خزر تنها با «اتفاق نظرپنج کشورساحلی» اجرایی می گردد،
2️⃣ عدم امکان حضور قدرتهای بیگانه در خزر،
3️⃣ ممنوعیت استقرار پایگاه نظامی قدرتهای بیگانه در قلمرو کشورهای ساحلی،
4️⃣ انعکاس موارد مندرج در قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ در زمینه کشتیرانی و ماهیگیری در سند اخیر،
5️⃣ همکاری و تعهد در موضوعاتی نظیر سامانه بوم زیستی دریای خزر،تحقیقات علمی دریایی و..
6️⃣ تعبیه خطوط لوله زیر دریایی،
7️⃣ مبارزه با تروریسم، قاچاق اسلحه، صید غیر مجازو.....
🔻 #نکات_منفی :
1️⃣ در کنوانسیون چهارچوب هایی در تعریف خط مبدا گنجانده شده که موجب محدودیت مذاکره کنندگان ایرانی در مذاکرات آتی می شود و اختصاص آبهای داخلی کشور را با چالش مواجه می سازد.
2️⃣ امکان عبور کشتی های بیگانه تحت لوای پرچم کشورهای ساحلی،
3️⃣ عدم اشاره صریح به قرادادهای ۱۹۲۱و ۱۹۴۰ در سند اخیر،
4️⃣ عدم اشاره صریح به اصول و قواعد حقوق بین الملل در حل و فصل اختلافات و...
✍🏻 #دکتر_محمدی_الموتی نویسنده کتاب رژیم حقوقی دریای خزر در #زمانه نوشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باهنر: قبل برجام میخواستند فروش نفت ما را به صفر برسانند
▪️مجری: خود وزیر نفت میگوید قبل برجام بین یک تا یک و نیم میلیون بشکه نفت میفروختیم ولی بعد برجام فروش نفت مان کمتر شده!
▪️باهنر: آقای زنگنه خیلی حرفها زده! عذر میخواهم، این رویه ها را در رسانه ملی شروع نکنید!
🌤 عصرنوشت 🌤
نشد دیگه آقای رئیس جمهور!
قرارمون نبود که این قدر کم انصاف باشیم!
واقعا مذاکرات ۸ ساله هیچ حاصلی نداشت؟! هیچی؟! حتی یه ذره؟! مطمئنید؟!
اگه مذاکرات جلیلی با ۱+۵ به توافقی ختم نشد، عوضش برای شما که بد نشد!
آیا جلیلی نمی تونست چیزی شبیه همین توافق ژنو شما رو در آلماتی بپذیره و در انتخابات ۹۲ با اکثریت مطلق آرا رئیس جمهور بشه؟ پذیرفتن پیشنهاد غربی ها در آلماتی که برای او کاری نداشت! داشت؟!
خودِ شما هم بهتر از ما می دونید که هیچ کاری نداشت.
اساسا زیر بار توافقی مثل ژنو و وین (برجام) که کاری نداره! داره؟
اساسا امتیاز دادن که هنر نیست، امتیاز گرفتنه که هنره!
گل خوردن که هنر نیست، گل زدنه که هنره!
غرض اینکه اگه هم می خواید کم انصاف باشید، لااقل یه خرده حرفه ای تر، نه اینقدر تابلو!
#ابرشاگرد