تحلیل سیاسی منطقه و جهان
✳️ بنا بر اطلاع خبرگزاری رویترز که دقایقی پیش منتشر شد نمایندگان اتحادیه اروپا اعلام کرده اند طبق تو
تابحال چندین بار تا مرحله ی امضای نهایی پیش رفتیم حال باید دید اینبار به کجا ختم می شود.
از شلوغ بازی ها که نتیجه ای برای آنها حاصل نشد حال باید برای جلوگیری از پاسخ ایران فکری کنند یا بپذیرند یا هزینه بدهند.
هدایت شده از اخبار سوریه
به نظر میرسد مذاکرات میان ایران و آمریکا در مورد برجام به چیزی فراتر از آن تبدیل شده و مسائل دیگری هم وارد این مذاکرات شدند تا طرف آمریکایی ناچار شود حقیقت را پذیرفته و پای میز مذاکره در مورد این مسائل از جمله جنگ اوکراین حاضر شود. مشارکت ایران در جنگ علیه ناتو در اوکراین باعث گردیده تا طرف غربی که همین ۶ ماه پیش احساس پیروزی میکرد و شروط عجیبی را برای روسها جهت پایان جنگ ارائه مینمود امروز عملاً شکست خورده این جنگ باشد. کشورهای اروپایی که طاقت تحمل مصائب جنگ را بیشتر از این ندارند به آمریکا در این مورد فشار مضاعف وارد کردهاند و به همین دلیل امروز برجام به یکی از موضوعات مذاکره میان ایران و آمریکا تبدیل شده و این مذاکرات در سطحی بالاتر و به احتمال زیاد با مدیریت رییس سازمان جاسوسی آمریکا در حال انجام است و سلطان و عمان شخصاً این واسطه گری را انجام میدهد. مزخرفگویی چند هفته اخیر رابرت مالی در مورد ایران و مذاکرات هم به این دلیل است که او دیگر در این پرونده کارهای نیست و وزارت امور خارجه آمریکا نیز از مذاکرات با ایران خارج شده تا دیگر در تلآویو کسی از محتوای رایزنیها باخبر نشود.
@syriankhabar
📩 رهبر انقلاب در دیدار خانواده آیتالله مصباح یزدی: بزرگداشت جناب آقای مصباح یکی از واجبات کارهای حوزه و روحانیّت و ماها و همه است و بزرگداشت ایشان به معنای زنده نگه داشتن جهتگیری ایشان و راه ایشان است.
🔹 مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک خصوصیّات منحصربهفردی داشتند که من در مجموعهی فضلای برجستهی قم که از قدیم میشناختیم، و حالا هم بحمدالله برکات بعضیشان ادامه دارد، نگاه میکنم، جامع این خصوصیّات را کسی مثل مرحوم آقای مصباح مشاهده نمیکنم؛ علم فراوان، فکر خوب و نوآور، بیان رسا و واضح، انگیزهی تمامنشدنی و بینظیر، خلقیّات و رفتارهای شایسته و برجسته، سلوک و معرفت و توجّه معنوی و مانند اینها؛ مجموع اینها را واقعاً انسان نمیتواند پیدا کند. اینها در آقای مصباح جمع بود. ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
✳️۳۵ هزار خبر منفی برای کاهش ارزش پول ملی
🗣بهادریجهرمی سخنگوی دولت گفت:
🔸ما ناترازی ارزی نداریم و درآمد ارزی کشور بیش از مخارج ارزیاش است. دشمن در جنگ ترکیبی و اغتشاشات اخیر، یک ناامنی در کشور ایجاد کرد تا مسیرهای کریدوری بسته شود و سرمایهگذاران داخلی و خارجی نیز سرمایه خودشان را از بازار کشور خارج کنند و همین امر یکی از دلایل افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر است.
🔹یکی از مجموعهها گزارش داد که فقط در آبانماه، ۳۵ هزار خبر واحد برای القای آینده منفی ارزش پول ملی و آینده اقتصادی کشور تولید شده تا در نهایت منجر به فرار سرمایه شود و در بازار ارز تأثیر منفی بگذارد.
تحولات این روزهای کشور نشان می دهد لازم است برای همه ی تریبون دارها و فعالان فرهنگی و ... یک دوره اقتصادی برگزار شود تا در مواقع لازم، مواضع دقیق و راهگشا داشته باشند و تحت تاثیر جو قرار نگیرند.
متاسفانه بخاطر ضعف در این مسئله مطالبه گری های دقیقی صورت نمیگیرد.
آفت بزرگی که کشور همیشه با آن درگیر است و متأسفانه هیچ وقت مسئولان امر درس نمیگیرند نقطه ای عمل کردن است و عموم برنامه ریزی ها صرفا مسکن است و برنامه ریزی بلند مدت صورت نمی گیرد به عنوان مثال در سال های گذشته چندین بار شرایط بازار بحرانی شد و یکی از راه های مهتر تورم و شرایط بحرانی بازار، طرح مالیات بر عایدی سرمایه بود ولی هربار بعد از آرام شدن نسبی بازار به فراموشی سپرده می شد.
این روزها که دوباره بازار ملتهب شد دوباره حرف های قدیمی تکرار شد و چند وقت بعد باز فراموش می شود.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
آفت بزرگی که کشور همیشه با آن درگیر است و متأسفانه هیچ وقت مسئولان امر درس نمیگیرند نقطه ای عمل کردن
کشور ما بهشت دلالان است و هیچ کاری مثل دلالی پرسود نیست.
وقتی بازاری در کمتر از یک ماه به صورت انفجاری رشد می کند ولی در روندهای اقتصادی تغییری حاصل نشده است یعنی کنترل بازار دست دلال است نه دولت و ...
همیشه فعالان اقتصادی از اقتصاد دستوری و قیمت گذاری دستوری شاکی هستند ولی هر زمان کنترل قیمت ها به دست این فعالان افتاده است نشان داده اند که در این زمینه اشتهائی سیری ناپذیر دارند.
به عنوان مثال وقتی از عرضه خودرو در بورس کالا حمایت شد و خودروسازان توانستند به حاشیه سود خوبی دست پیدا کنند سریع بازار خودرو به هم ریخت تا این حاشیه سود بالاتر برود و این یعنی اینها جنبه ی حمایت ندارند.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
همیشه فعالان اقتصادی از اقتصاد دستوری و قیمت گذاری دستوری شاکی هستند ولی هر زمان کنترل قیمت ها به د
✳️وزارت صمت: از بورس کالا خودرو بخرید
سخنگوی وزارت صمت:
قیمت خودرو در بازار آزاد قیمتسازی است. قیمت خودرو چیزی است که در بورس عرضه میشود.
کسانی که میخواهند خودرو بخرند از طریق بورس کالا اقدام کنند. از این به بعد هم عرضهها در بورس کالا تقویت میشود.
وزارت صمت قیمت بازار آزاد را به هیچوجه قبول ندارد. یک استثنایی در تفاوت قیمتیِ عرضه و فروش خودرو در بورس کالا اتفاق افتاد که آن معامله را باطل کردیم.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
✳️وزارت صمت: از بورس کالا خودرو بخرید سخنگوی وزارت صمت: قیمت خودرو در بازار آزاد قیمتسازی است. قیم
در شرایطی که بازار خودرو به آرامش نسبی رسیده بود و سایپا مجبور شد بعضی خودروهایش را به صورت شرایطی بفروشد و برای خودروهای دیگر نیز تقاضای زیادی وجود نداشت فقط التهاب در بازار خودرو می توانست دوباره کسب و کار این ها را رونق دهد
لذا به نظر می رسد در این التهابات بازار خودرو، خودروسازان بیش از دیگران نقش دارند.
شرایط فروش در بازار ملتهب=اول پول را کامل میگیرید، سودی پرداخت نمی کنید خودرو را چند ماه بعد تحویل می دهید.
شرایط فروش در بازار آرام= اول باید با هزینه ی خود تولید کنید و بعد به صورت نقدی یا شرایطی بفروشید لذا ارامش بازار جذابیتی ندارد.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
✳️وزارت صمت: از بورس کالا خودرو بخرید سخنگوی وزارت صمت: قیمت خودرو در بازار آزاد قیمتسازی است. قیم
فروش خودرو در بورس کالا تصمیم خوبی بود ولی باید نسبت به تبعات آن مراقبت بیشتری صورت می گرفت.
برای قیمت سازی در بورس کالا دو راه وجود دارد:
اول در خود بورس قیمت سازی صورت بگیرد به این صورت که خود شرکت افرادی را مامور کند تا قیمت های بالا پیشنهاد دهند تا سود بیشتری نصیب شرکت شود.
در مواردی این کار به قدری ناشیانه انجام شد که همه فهمیدند و معاملات ابطال شد لذا در این روش خیلی قدرت مانور وجود ندارد.
اما راه دوم: تغییر قیمت ها در بازار است زیرا در این صورت در بورس کالا هم قیمت های پیشنهادی بالاتر می رود و ابطالی هم صورت نمی گیرد.
#خودرو
✅ افزایش دوبرابری فروش آذر ۱۴۰۱ در مقایسه با آبان
✅رشد 4.5 برابری فروش آذر ۱۴۰۱ در مقایسه با آذر ۱۴۰۰
✅رشد نزدیک 3 برابری فروش ۹ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته
این هم وضعیت فروش بعد از عرضه در بورس کالا
هدایت شده از خبرگزاری فارس
عبور عبدالحمید از اهل سنت با رمز حمایت از بهاییت
🔹عبدالحمید هر هفته با سوژهای جدید سعی در تحریک احساسات دارد. اینبار او در بخشی از خطبههای نماز جمعه، قانون اساسی را دچار ضعف دانست و برای بهاییها در ایران حق و حقوق قائل شد.
🔹این درحالی است که علمای اهل سنت رسما درباره ارتداد بهاییت و بهاییان اعلام نظر کردهاند. شیخ جادالحق از معروفترین شیوخ الازهر مصر در عبارتی صریح چنین میگوید: «بهاییت مذهب باطلی است که نه تنها اسلام را رد میکند، بلکه ارتباطی با مسیحیت و یهود ندارد. بهاییت گروهی است که تابع صهیونیسم بینالملل بوده و ماموریت دارد تا برنامههای تبهکارانه آن را در کشورهای اسلامی و عربی به اجرا در آورد؛ و دلیل آشکار آن، پذیرفتن حیفا به عنوان قبله بهاییان است.
🔹رشیدرضا دیگر عالم شاخص اهل سنت نیز فرقههاى بدعتگذار از جمله بابیت و بهاییت در ایران و قادیانیه و احمدیه در هند را باتوجه به اظهارات و ادعاهاى رهبرانشان، فرقههایى خارج از اسلام، همه پیروان آنها را مرتد و عقایدشان را مضرتر از هر دین یا فرقه دیگرى براى اسلام اعلام مىکند.
نظر علمای اهل سنت ایران درمورد بهاییت را اینجا بخوانید
@Farsna
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
عبور عبدالحمید از اهل سنت با رمز حمایت از بهاییت 🔹عبدالحمید هر هفته با سوژهای جدید سعی در تحریک
باید به این احمق گفت از هرکسی دوست داری حمایت کن ولی با اینکارا نمی توانی خرابکاری هایی که داشتی را به حاشیه ببری...
وقتی آدم می فرستادی که از افغانستان و پاکستان مزدور اجیر کنی برای خرابکاری و انجام اقدامات تروریستی باید احتمال میدادی که در تور اطلاعاتی هستی و برات دردسر میشه
بنابراین تمام این موضع گیری ها و سروصداها صرفا بخاطر این هست که اگر با ایشون برخورد شد بگوید بخاطر این موضع گیری ها بوده است نه بخاطر اینکه علیه امنیت کشور اقدام کرده است.
🔰برای تبیین نظم جهانی به چه مولفه هایی باید توجه کنیم؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰سیاست خارجی چگونه می تواند در خدمت اقتصاد باشد؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰آفت جامعه نخبگانی ما چیست؟ چرا مطالبه گری ما نقطه زن نیست؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰کلان نگری چگونه ما را در فهم دقیق مسائل کشور یاری می کند؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰تبیین گفتمان مقاومت
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰 بررسی چالش های اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💠 تحلیل مسائل سیاسی روز فارغ از جنجال های رسانه ای
📍کانال تحلیل سیاسی منطقه و جهان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔️ @tahlilrahbordi_mantaghe
سلام خدمت دوستان عزیز
با توجه به درخواست دوستانی که کار تربیتی دانش آموزی می کنند یک کانال جدید تاسیس شد و به مرور طرح درس های تبلیغی در آنجا گذاشته می شود.
در کنار ان تجربیات تبلیغی هم بیان می شود ان شاء الله مفید باشد و بتوانیم قدمی در این زمینه برداریم.
کانال طرح درس:
@tablighdaneshamozi
کانال تحلیل سیاسی
@tahlilrahbordi_mantaghe
هدایت شده از بسیج دانشجویی خراسانشمالی
📣 بدانید | نشست مجازی
با موضوع «آشنایی با آثار و سیر مطالعاتی کتب مرحوم آیتالله محمدتقی مصباح یزدی»
📱پخش زنده از کانال ایتا بسیج دانشجویی خراسانشمالی به آدرس
https://eitaa.com/bso_nkh
📍چهارشنبه، ۱۴ دی
📍ساعت ۲۱:۳۰
📌با ارائه حجتالاسلام والمسلمین درخشانی
دانشآموخته علوم سیاسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
#استاد_فکر
#نشست_مجازی
#رشد_و_کادرسازی
🇮🇷@bso_nkh
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
📣 بدانید | نشست مجازی با موضوع «آشنایی با آثار و سیر مطالعاتی کتب مرحوم آیتالله محمدتقی مصباح یزدی»
ان شاء الله پخش زنده در همین کانال هم خواهیم داشت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بلندشو علمدار...😭😭😭
#تجربه_نگاری
دهه ی دوم فاطمیه برای تبلیغ با یکی از دوستان عازم خراسان شمالی شدیم
با رصدی که داشتیم متوجه شدیم مجموعه های مختلف فرهنگی مشغول فعالیت هستند و چندین استاد خوب از مشهد و قم به استان دعوت کرده اند که مایه خوشحالی بود و از این بابت باید از مسئولین امر تقدیر و تشکر کرد.
اما یک مسئله وجود داشت به عبارت دیگر می توان گفت یک خلأ اساسی وجود داشت که خیلی خوشایند نبود، با وجود حضور اساتید مختلف و برنامه های مختلفی که در حال برگزاری بود متاسفانه مجموعه های مختلف از فعالیت یکدیگر بی خبر بودند و هر مجموعه صرفا برای مخاطبین خودش برنامه گذاشته بود و با حداقل ظرفیت برنامه اجرا می شد در صورتی که اگر یک کار ستادی انجام می شد و بین مجموعه های مختلف هم افزایی صورت می گرفت با تجمیع ظرفیت ها می توانستند چندین برنامه منسجم، مستمر و مثمر ثمر را
اجرا کنند.
در این شرایط فرهنگی به شدت نیازمند کار ستادی هستیم و با تک روی نمی توان اوضاع فرهنگی را سامان داد لذا از کلیه دوستانی که در نقاط مختلف کشور فعالیت فرهنگی دارند استدعا دارم تمام همت خود را برای شبکه سازی و تجمیع ظرفیت ها بکار بگیرید و با تشکیل جبهه ی فرهنگی نگذارید مسائل و حاشیه های کوچک باعث تفرقه بین امت حزب الله بشود.
#ستاد_فرهنگی
#کار_تشکیلاتی
#شبکه_سازی
@tahlilrahbordi_mantaghe
هدایت شده از A.R Keshmiri
سلام خداقوت
یکی از چیزهایی که برای مردم و حتی خواص حل نشده اینه: اگر پیشرفت میکنیم، اگر... پس چرا تو سفره مردم دیده نمیشه و هر روز گرونتر میشه؟ پس پیشرفت الکیه پس...
حتما حل این مساله در اذهان مقدمات و پیش فرض هایی میخواد، اما اگر حل بشه خیلی کمک کننده ست
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
سلام خداقوت یکی از چیزهایی که برای مردم و حتی خواص حل نشده اینه: اگر پیشرفت میکنیم، اگر... پس چرا ت
یک سوال دیگر هم که تقریبا در تمام جلسات دانش اموزی و دانشجویی و عمومی پرسیده می شود:
با این حقوق و دستمزد ها یک کارگر یا کارمند یا ... چند سال باید کار کند تا بتواند یک خانه بخرد؟
بعد هم حساب می کنند به فرض هم اگر کسی ماهانه ۱۰میلیون درآمد داشته باشد اگر ده سال کل درآمد را پس انداز کند می شود ۱میلیارد و ۲۰۰ تازه می شود پول یک خانه به قیمت الان!!!
پس خانه دار شدن و ... با این شرایط اقتصادی محال است!
اما جواب چیه؟
آیا صورت مسأله درست طرح شده است؟
#سوالات_اقتصادی
✳️حجم تجارت غیر نفتی به ۷۷.۴ میلیارد دلار رسید
بر اساس آمار گمرک ایران، ارزش تجارت ایران یعنی صادرات غیر نفتی و واردات امسال به ۷۷.۴ میلیارد دلار رسید که صادرات غیر نفتی از افزایش ۱۹ درصدی برخوردار شده است.
✳️اقتصاد ایران ۵۰۰ میلیارد دلار از ترکیه عقبتر است/ از عدم فروش نفت ۱۰۰ میلیارد دلار ضرر کردیم
رئیس اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر اقتصاد ایران از ترکیه حدود 500 میلیارد دلار عقب مانده است همچنین رشد سرمایهگذاری نسبت به استهلاک کاهش پیدا کرده است.
✳️کاهش تعرفه واردات خودرو
بهادری جهرمی سخنگوی دولت:
🔻یکی از آفتهای خودرو وارداتی، زیاد بودن تعرفه واردات بود که باعث افزایش نهایی قیمت خودروی خارجی میشد و دولت برای اولین بار در آئیننامه واردات خودرو، تعرفه واردات خودرو را از ۱۰۰ درصد به ۳۵ تا ۹۰ درصد برحسب قدرت موتور کاهش داد تا قیمت مصرفکننده خودروی خارجی تا حد ممکن کاهش یابد. | انتخاب
سازوکار قیمتگذاری خودروهای چینی تولید داخل تغییر میکند/ بزودی عرضه خودرو از تقاضا بیشتر میشود
سخنگوی وزارت صمت از شکسته شدن رکورد تولید ماهانه خودرو در پنج ساله گذشته خبر داد و گفت: بزودی عرضه از تقاضا بیشتر می شود و خودروسازها برای فروش محصول تسهیلات نیز می دهند.
🔴 ویژه و اختصاصی
در کمتر از ۱ هفته به چاپ سوم رسید !!
به دستور دفتر سید عبدالملک بدرالدین الحوثی (رهبر جنبش انصارالله یمن) گروه جهادی اویس قرنی به تعداد محدود عرضه میکند:
📚 کتاب «انقلاب اسلامی جدید»
انقلاب اسلامی ایران در بیانات و دروس رهبر شهید و بنیانگذار انصارالله یمن، سید حسین الحوثی این کتاب در طرح جلد و ویراستاری جدید با استقبال فراوان مواجه شده
📖 این کتاب به دستور سید عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله یمن، به فارسی ترجمه شده و با حمایتهای ایشان به چاپ رسیده است.
📖 این کتاب علاوهبر دیدگاه شهید سید حسین الحوثی به انقلاب اسلامی ایران، روایت جالبی از تطابق شخصیت امام خمینی(ره) با آموزههای قرآن دارد که شاید کمتر کسی در ایران چنین دیدگاهی را به ایشان داشته باشد.
📖 آنچه پس از مطالعه کتاب برای خوانندگان آن حاصل میشود، بسیار فراتر از دیدگاه شهید سید حسین الحوثی به انقلاب ایران و مرحوم امام خمینی است. خوانندگان در خلال سطور این کتاب، میتوانند معرفت عمیقی نسبت به ایدئولوژی جنبش انصارالله یمن و منظومه فکری رهبران آن پیدا بکنند.
لذا مطالعه این کتاب برای همه کسانی که قصد فهم درست جریان مقاومت یمن را دارند، ضروری است.
👇 اطلاعات بیشتر و خرید کتاب 👇
https://owaisqarani.com/2022/01/31/فروش-کتاب-انقلاب-اسلامی-جدید
#معرفی_کتاب
#کتاب_خوب
#انقلاب_اسلامی_جدید
⭕️ همکاری با غرب گریزناپذیر است/ حل معضلات توسعه اقتصادی ایران از مسیر کشورهای همسایه نمیگذرد
👤 محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران:
🔹برای ایران شرق و غرب ابداً جایگزین هم نیست. چرا که عمدتاً بازارهای صادراتی ما در شرق است؛ اما ضوابط مربوط به زیرساختهای تجارت و نظام بانکی، بیمهای و حملونقل را غرب تعیین میکند. دستکم در کوتاهمدت این پیشبینی وجود ندارد که قدرتهای نوظهوری مانند شانگهای و بریکس و یا کشورهایی مثل چین و روسیه توان و یا تمایلی داشته باشند که بتوانند به نظام مالی جدیدی دست پیدا کنند. لذا برای ما همکاری با غرب گریزناپذیر است.
🔹(چرا ایران با وجود اهمیت موضوع هنوز وارد عملیاتی کردن مسیر همکاری 25 ساله با چین نشده است) نکته مهم این است که پیمان همکاری ما با چین اولین سند راهبردی بلندمدتی است که میخواهیم با یک قدرت جهانی اجرا کنیم./ در درجه اول ما اساساً تجربه اینچنین همکاریهای بلندمدت را نداریم. اصلاً توان دستگاههای اجرایی ما برای این موضوع روشن نیست. دستگاههای اجرایی الان درگیر مسائل روزمره از جمله ناترازی گاز، برق، کمبود آب و ... هستند. تا زمانی که تا این اندازه درگیر مسائل روزمره مردم هستیم و تا زمانی که عالیترین مقامات این کشور مسئله قیمت مرغ و تخممرغ روی میزشان است، برای مسائل بلندمدت که معلوم نیست در طول دوره چهارساله خودشان به نتیجه خواهد رسید یا خیر، وقتی نخواهند داشت.
🔺نکته دوم این است که اساساً ساخت تصمیمگیری درباره مسائل بلندمدت در کشور روشن نیست. مجلس و دولت چهارساله هستند و میخواهند اقدامات انجام دهند که در دوره خودشان به نتیجه برسد و این شدنی نیست. لذا به نظر میرسد ایجاد نهادی که ویژه این توافقات بلندمدت باشد، ضروری است.
🔺نکته دیگر اینکه هم دولت نمیداند بخش خصوصی در این ماجرا کجا میتواند کمک کند و هم بخش خصوصی نمیداند چقدر میتوان به دولت اعتماد کرد و وارد این موضوع شد. سود، عامل مهمی در تصمیمگیری برای هر سرمایهگذاری است. اما در قراردادهای بلندمدت نکته مهم امنیت و اعتبار حرف است. همه کشورها به دنبال جذب سرمایه هستند. سرمایهگذار ایرانی هم به این فکر میکند که آیا سرمایهگذاری در عمان یا امارات یا ترکیه و کانادا بهتر نیست؟ اینجاست که بحث فضای کسبوکار پیش میآید.
🔺ما نمیتوانیم بگوییم میخواهیم تافته جدابافته باشیم و با وجود همه موانعی که وجود دارد ساختار یونیک و منحصر به فرد برای حل مسائل خود پیدا میکنیم. طبیعی است که سرمایهگذار نمیتواند به این ساختار اعتماد کند. لذا به سمت جای کم ریسک تر میرود.
🔺در ایران فرصتهای سرمایهگذاری خوبی وجود دارد؛ اما باید ریسکها را هم کم کرد. یکی از راههای کاهش ریسک هم حل مسائلی است که موجب این منازعات و تحریمها شده است.
🔹شرقگرایی همانقدر تله است که غربگرایی تله است.
🔹حل معضلات توسعه اقتصادی ایران از مسیر کشورهای همسایه نمیگذرد. شکی در این نیست که باید روابط بسیار خوب و سطح بالای اقتصادی با کشورهای همسایه داشته باشیم. اما اینکه فکر کنیم معضل کمبود انرژی و استفاده به شدت ناکارآمد از آن، معضل آب و محیط زیست و قرار گرفتن کشور در انتهای زنجیره ارزش آسیا با منطقهگرایی حل خواهد شد، اشتباه است. حل آنها نیاز به تکنولوژی روز و نیاز به سرمایه دارد. نه ما و نه کشورهای همسایه اینها را ندارند و تأمین آنها نیازمند کمک گرفتن از همه کشورهاست. حتی همکاری با آمریکا هم اگر بتواند در جایی مشکلات ما را حل کند و در خدمت اقتصاد و منافع ملی ما باشد مباح است.
🔹ما میگوییم کشورهای منطقه برای ما مهم هستند اما آیا ایران هم برای آنها مهم است؟ این کشورها خیلی روشن در سندهای سیاستگذاری اقتصادی بلندمدتی که نوشتهاند جایگاهی برای ایران در نظر نگرفتهاند. لذا اگر میخواهیم به معنای واقعی کلمه از ظرفیتهای دیپلماسی اقتصادی استفاده کنیم باید حتماً توازنی بین همه طرفها برقرار کنیم./ اتاق ایران آنلاین
@tahlilrahbordi_mantaghe
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
⭕️ همکاری با غرب گریزناپذیر است/ حل معضلات توسعه اقتصادی ایران از مسیر کشورهای همسایه نمیگذرد 👤 مح
خوب دیگه مشکل حل شد
ما در کشور برنامه ریزی بلند مدت نداریم
نهادهای اجرایی ما درگیر مسائل روزمره هستند
نتیجه: پس گریزی از رابطه با غرب نداریم!!!
✍بزرگترین معضل کشور همین اقتضایی عمل کردن و روزمره عمل کردن است چه در وزارت خارجه چه در وزارتخانه ها و استانداری ها و ... همگی دچار روزمرگی شده و فاقد برنامه ریزی بلند مدت هستند.
لذا صبح که سر کار می روند میگویند مسئله امروز گرانی خودرو و دلار و ... است زود چاره اندیشی کنیم تا بیش از این همه شاکی نشوند با یک اقدام ضرب الاجلی برای مدت کوتاه مشکل را به خیال خود حل می کنند و بعد از چند وقت دوباره روز از نو روزی از نو...
متاسفانه با این رویه بسیاری از مشکلات چه در سیاست داخلی و چه در سیاست خارجی تداوم پیدا کرده است و استخوان لای زخم شده است.
به عنوان مثال در یکی دو سال گذشته چندین بار شاهد التهاب در بازارهای مختلف بودیم و هر بار یکی از راه ها، طرح مالیات بر عادی بر سرمایه بود تا جلوی دلالی گرفته شود ولی هر بار بعد از مدتی طرح رها می شد و الان دوباره با التهاب در بازار مطرح شده است حال باید دید به اخر می رسد یا دوباره فراموش می شود تا بازار به هم بریزد.
#شفافیت
#کلان_نگری
#اقتصاد
#مطالبه_گری