⭕️ شریعتی، چمران، جلال و نادر جستجوگرانی در مسیر اسلام ناب
🔺اواخر خرداد هرسال با تقارن فقد دکتر شریعتی و شهادت شهید چمران همراه است. این دو اما ویژگیهای مشترکی دارند که میتوان جلال آلاحمد و نادر ابراهیمی را نیز به این دو افزود:
🔺همه اینها با شناختی اجمالی از اسلام، در فضای علمزده قبل از انقلاب وارد محیط علمی و روشنفکری شدهاند. در حوزه تخصصی خود تا منتهای آن حوزه را رفتهاند. فطرت سالم، دغدغههای مردمگرایانه و غیراشرافی، استقلالخواهانه، عدالتخواهانه و آزادیخواهانه آنان را به جستجو کشانده و با دستیافتن به قلهها در حوزه خود به دنیا، التقاط، اشرافیت، عافیتطلبی و پز علمی و روشنفکری پشت پا زدند و بهدنبال حقیقت، استقلال، عدالت و آزادی به راه افتادهاند. از اوج قلههای حوزه خود که در فضای آن روز در تعارض با اسلام و فرهنگ ایرانی قرار داشت، با سرعت و عالمانه به سمت دین و حقیقت حرکت کردهاند و توانستند با خود خیل کثیری از تشنگان حقیقت، عدالت و آزادی را همراه بیاورند که با هیچ تبلیغ دینی و فضای عمومی قابل دستیابی نبودند. البته در این مسیر بعضاً اشتباهاتی نیز داشتند اما رشد کردهاند و به سطح معرفت و بینشی تفصیلی دست پیداکردهاند و همه در نقطه محبت و ارادت به انقلاب و امام به ته خط رسیدهاند و شکفتگی مضاعف پیدا کردند. همه هم بهخاطر این سیر و دفاع از اسلام، مردم و انقلاب بهنوعی مغضوب روشنفکران و متحجران شدند! و در میان دوستان نیز مظلوم، ناشناخته و فراموششده.
🔺شریعتی از تاریخ و جامعهشناسی و فضای علوم انسانی شروع کرد. بهاقتضای آن حوزهها نقدهایی به جامعه دینی و فرهنگی ایران، ارائه کرد؛ اما آن حوزهها و پز روشنفکری دهه سی و چهل او را اقناع نکرد و روحیه تشنه و تلاشگر، او را به معرفتهایی عمیق رهنمون کرد. چهاینکه خود متوجه اشتباهات خویش شد و بهضرورت اصلاح آثارش اشاره کرد و حتی عدهای از علما و روشنفکران دینی و معتقد را بر این کار گماشت. شریعتی متأخر و کویر و شهادت و تعلیم و تربیت در اسلام به نسبت با حسین وارث آدم و اسلامشناسی و... تغییر بسیار کرده است؛ اما در همان دوران ابتدایی نیز، دغدغههای درست فطری، عدالتخواهانه و حقطلبانه در آثار شریعتی قابل نقد است، مثلاً شاید در یک جلوش تا بینهایت صفرها و تشیع علوی و تشیع صفوی نقدهایی به عملکرد بخشی از روحانیت وارد کرده، شاید جامعه دینی را نقد کرده، اما نقد او از عمل نکردن به دین و رویکردهای عافیتطلبانه و گزینشی به دین و اسلام سلطنتی است! در انتها نیز به تأیید آشکار و پنهان امام و انقلاب و روحانیت پرداخت. طبقه جوان دانشگاهی را جذب دین، روحانیت و انقلاب کرد.
🔺چمران از فضای مهندسی راه را تا دکترا با حقوق بالا در برکلی پیمود، اما روح تشنه او که در ایران و آمریکا او را به مبارزه با طاغوت و عدالتخواهی کشیده بود، او را راهی لبنان کرد تا زمینه رهایی شیعیان لبنان را همپای امام موسی صدر دنبال کند و در حرکةالمحرومین و امل از جامعه نامقید و ذلیل شیعیان لبنان، چیزی ساخت که بعدها جهاد اسلامی، امل اسلامی و نهایتاً حزبالله از درون آن متولد شد. بعد راهی ایران شد و مقاومت را در ابتدای جنگ تحمیلی سامان داد و تا شهادت راه پیمود. چنان آدمی بهجای میرسد که عرفانیترین سخنان از او به یادگار مانده است.
🔺جلال در خانوادهای روحانی به دنیا آمد، اما فضای روشنفکری دهههای بیست تا چهل او را تا مارکسیسم و سطوح بالای حزب توده برد، اما همین روحیه حقجویانه و عدالتخواهانه و استقلالخواهانه او را به تعارضهای مارکسیسم و روشنفکران آشنا کرد و او را به آغوش معنویت و اسلام کشاند و در قله ادبیات و مردمشناسی کشاند که به جدال با روشنفکران نیز نشست و در خدمت و خیانت روشنفکران و غربزدگی و خسی در میقات را نوشت و از اینکه خود را سالها از عظمت صبح و نماز صبح محروم کرده بود به شرم نشاند، به نزد امام رفت و مبلغ امام شد.
🔺نادر نیز با همین دغدغهها در فضای روشنفکری به دفاع هنری و ادبی از انقلاب، جامعه ایران و میراث آن کشاند و از دل روشنفکری قویترین دفاعها را از اسلام، امام، انقلاب، استقلال و عدالت و آزادی در قالب هنر و ادبیات کرد که مثل جلال در سینما، تلویزیون و ادبیات در قله ایستاد و حیف که حجاب معاصرت باعث شد نسل ما نادر را بعد از رفتنش آنهم محدود بشناسد.
🔺مهم، داشتن دغدغههای حقطلبانه و عدم عجب و ماندن در یافتههای خود و دیگران است که به قول مرحوم صفایی، اسلام راکد به کفر میانجامد و کفر متحرک به اسلام. و مهمتر بزرگداشت این میراث بزرگ فرهنگی-مبارزاتی و برداشتن قدمهای بعدی بر شانههای نسل پیشین.
✍ #محمدصادق_شهبازی
✅به تریبون مستضعفین بپیوندید:
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روایت شنیدنی مرحوم روح الله نامداری از پیام شهید ۱۳ ساله ایذهای به رئیسجمهور آمریکا:
🔹مرغابی را از آب می ترسانی؟
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹این تکه پارههای لاشخوری که بالای سرمان میچرخید و از آب گرفتیمش را با افتخار به بچههایتان نشان بدهید و از قصههای #هواپیمای_مسافربری ۳۱ سال پیش تعریف کنید و جگرگوشههایی که از آب گرفتیم تا به دنیا نشان بدهیم.
🔹از آن نمایشگاه #مظلومیت تا این نمایشگاه #اقتدار، عجب مسیر پرسنگلاخی را طی کردیم.
وحید اشتری
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
⭕️کار گروه FATF تعلیق ایران از لیست سیاه را تمدید کرد
🔹 کارگروه ویژه اقدام مالی که مأموریت خودش را مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در جهان عنوان میکند امروز اعلام کرد تصمیم گرفته تعلیق «اقدامات تقابلی» علیه ایران را برای یک دوره دیگر تمدید کند.
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
⭕️ کار زدن پهپاد آمریکایی تمام نشده...!
🔹جمهوری اسلام ایران با رصد و رهگیری دقیق و بعد شلیک نقطه ای به دوربرد ترین پهپاد عملیاتی جهان یعنی گلوبال هوک متعلق به نیروهای تروریست ایالات متحده آمریکا بجز خسارت 220 میلیونی دلاری که روی دست ترامپ تاجر گذاشت ، ضربه اساسی را جای دیگری وارد کرد و آن هم شکست هیمنه پوشالی نیروهای نظامی آمریکا بود. هیمنه پوشالی که بواسطه پروپاگاندای رسانه ای و سیاست ارعاب و ترس کشورهای مختلف تبدیل به یک امرمسلمی شده که کسی جرات تعرض به او را ندارد. و حالا در میانه تهدیدها و جنگ روانی آمریکایی ها در منطقه با دستان نیروهای مقتدر نظامی جمهوری اسلامی ایران فرو میپاشد.
🔹امروز اگر رسانه های دنیا از غرب تا شرق تا عرب ها را نگاه کنیم، چیزی جز حیرت و تحسین نخواهی دید. حتی در همان کاخی که امروز روزگارش به سیاهی افتاده هم تا ساعت ها جز واکنش های متناقض و حیرت ترامپ و جلسات بی نتیجه چیزی یافت نمی شود. برایان هوک که تا دیروز می گفت موشک های ایران فتوشاپی است از ایران خواسته دیپلماتیک رفتار کند!
🔹به تعبیر شبکه انگلیسی تلهسور «ایران به جایی ضربه زد که پرزیدنت ترامپ درد را آنجا بیشتر احساس میکند؛ یعنی غرورش را. ایران آمریکا را سرجایش مینشاند.»
🔹این ضرب شست ایران به آمریکا و نشان دادن عملی توان بازدارندگی نظامی ما ، اولا صحنه بازی که آمریکا در آن قصد داشت ایران را مقصر ماجرای بندر الفجیره و نفتکش های ژاپن جا بزند و به دنبال ایجاد اجماع جهانی علیه ایران بود را بهم زد و آمریکا را حالا که پهپاد جاسوسی اش در مرزهای ایران به زمین افتاده در جایگاه متهم قرار داد. و دوما ایران با نمایش عملی این بازدارندگی کارآمدترین ابزار حفظ صلح و جلوگیری از جنگ را به کار برد.
🔹حالا با این اوصاف که در زمین نظامی بازی را با قدرت پیروز شده ایم ، تمام دنیا فرو ریختن هیمنه آمریکا را دارند تماشا می کنند ، و روح غیرت و عزت و افتخار در مردم ایران به اوج خود رسیده و باید جشن سراسری ملی بگیریم اما در زمین رسانه و افکار عمومی بازی برده را داریم می بازیم.
🔹کار زدن پهپاد آمریکایی تمام نشده ، ادامه این نزاع پیوست های رسانه های و در دام جنگ روانی طرف مقابل نیفتادن است. نشان دادن لاشه های پهپاد آمریکایی بسیار بجا و لازم بود اما آنقدر زبان رسانه های عمومی ما مانند صداوسیما الکن و بی خاصیت و منفعل شده است که حتی نمی تواند این جشن اقتدار ملی را فقط بازنمایی کند. خبرگزاری های دولتی و غیردولتی هم در دام جنگ روانی دو تا سایت و روزنامه آمریکایی افتاده اند و افکار عمومی داخلی نیز متاثر از آنها درگیر خبرهای جعلی و بازی روانی ترامپ شده است.
🔹آمریکا حالا که در رویایی مستقیم ضربه سخت و سنگین را خورده ، در جنگ عملیاتی روانی پیچیده ای که آغاز کرده می خواهد مجددا دوگانه جعلی جنگ-مذاکره را در افکار عمومی احیا کند و از طرفی نگذارد این اتفاق بی نظیر و جشن اقتدار ملی ایران و عزای آمریکا عمومی و فراگیر شود.
🔹کار زدن پهپاد آمریکایی تمام نشده است، این روزها در تمامی مساجد و دانشگاهها باید جشن اقتدار ملی و شکست هیمنه آمریکا بصورت مردمی برگزار شود ، فیلم سازها و مستندسازها باید دست به کار شوند ، صداوسیما و رسانه های داخلی باید از حالت انفعال خارج شوند و به بازنمایی دقیق و هوشمندانه این اقدام دست بزنند ، دستگاه دیپلماسی نه تنها باید در مجامع حقوقی و رسمی جهانی پیگیر محاکمه آمریکا به عنوان متجاوز بشود بلکه این اقدام نیروهای نظامی ایران را به عنوان پشتوانه قدرت ایران سردست بگیرد ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید نمایشگاه عمومی بازدید از لاشه پهپاد آمریکایی در کنار به رخ کشیدن پهپادهای پیشرفته ایران و سامانه پدافند سوم خرداد و...را برپا کند و حتی رسانه های خبری دنیا و نیروهای مقاومت از کشورهای مختلف را دعوت کند و این شکست آمریکا را نمایش دهد.
🔹کار زدن پهپاد آمریکایی تمام نشده است، حالا ادامه ماجرا در زمین افکار عمومی و جنگ رسانه ای است، نباید بازی برده را باخت، بلکه باید این پیروزی بزرگ را در تاریخ و جلو چشم مردم دنیا ثبت کرد ، کشوری که تحت بی سابقه ترین تحریم های ظالمانه تاریخ بوده و در اوج تهدیدها و فشارها دیروز با تحقیر دیپلماتیک توسط رهبرمعظم انقلاب و امروز اینگونه با اتکا به توان نیروهای نظامی خود هیمنه پوشالی ایالات متحده آمریکا را فرو ریخت.
🔺این مطلب در نسیم آنلاین👇
http://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2325353/
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
⭕️می شود گفت پدرم شیخ ابراهیم زکزکی را دارند می کشند
🔹آخرین وضعیت زکراکی به نقل از پسرش ابراهیم زکزاکی
🔺می شود گفت پدرم، شیخ ابراهیم زکزکی را دارند می کشند! یک قتل هم اکنون در حال انجام و تقریبا رو به پایان است و عاملین، کاملا مصمم اند که این امر اتفاق بیفتد
🔺این شنبه یعنی ششم جولای 2019 با پدر و مادرم ملاقات کردم؛ همانطور که قبلا نیز به صورت عمومی اعلام شده است، مقادیر بسیار زیاد و خطرناک و کشنده ای از سرب و کادمیوم در خون پدرم وجود دارد. بر همین اساس و در نتیجه مشورت های متعدد با نخبگان، بستری فوری پدرم در یک بیمارستان مناسب و تخصصی با تجهیزات لازم برای انجام فرآیندهای درمانی به منظور حفظ جان ایشان توصیه شده است. اما تقریبا یک ماه است که هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
🔺درباره مادرم نیز که مسائل متعدد درمانی او مشخص و اعلام شده است، هیچکدام از توجهات و درمان های توصیه شده، انجام نشده است. حمله های شدید درد که سابقا ماهیانه رخ می داد، اکنون به صورت روزانه اتفاق می افتد و تا الان هیچ اقدامی برای درمان های اساسی لازم برای این حمله ها صورت نگرفته است.
🔺اکنون بدتر شدن اوضاع پدرم کاملا مشهود است؛ دندان های پدرم از حدود یک ماه قبل که قهوه ای تیره شده بودند الان کاملا سیاه شده اند و پدرم اطلاعاتی را درباره بدتر شدن حالش به من داده است. چیزی که بیشتر مایه اضطراب و نگرانی است این است که نشانه های ایشان اکنون خیلی شبیه به حمله عصبی ای است که ژانویه سال 2018 رخ داد (و منجر به فلج شدن ایشان شد). سابقا ایشان دردهای مزمن متناوبی داشتند ولی اکنون دائما درد دارند.
🔺هرچند نمی خواهم ناامید باشم ولی اکنون حس می کنم که دیگر کار زیادی نمی توانم برای ایشان انجام بدهم و تلاش های اندکی که انجام دادیم، تعمدا خنثی شده و یا به راحتی نادیده گرفته شده اند. واقعیت این است که تلاش ایشان برای زنده ماندن تا الان، حقیقتا یک معجزه است.
🔺بر اساس همه آن چیزی که من طی هفته گذشته از متخصصین پزشکی شنیده ام و با قلبی آکنده از درد می خواهم بیان کنم این است که: در این شرایط، تقریبا همه گزینه ها برای حفظ جان ایشان عملا از دست رفته اند و هیچ چیزی که بشود به آن دل بست اکنون وجود ندارد! می شود گفت پدرم شیخ ابراهیم زکزکی را دارند می کشند. یک قتل هم اکنون در حال انجام و تقریبا رو به پایان است و عاملین، مصمم اند که این امر اتفاق بیفتد
#محمد_ابراهیم_زکزکی
جولای 2019
#freezakzaky
#جان_زکزکی_در_خطر_است
#علما
#مسوولین
#وزارت_خارجه
#فعالین_فرهنگی
#زکزکی_تنها_نیست
✅ @teribon
📝فتنه بنزینی، سهمیه بندی ضروری، کار غلط دولت و سردرگمیها و سوءاستفاده ها
#محمدصادق_شهبازی
🔺سهمیه بندی بنزین کاری ضروری و درست بود و قیمت بنزین باید اصلاح میشد، زیرا:
🔹فاصله قیمت با خارج بالا رفته بود و قاچاق گسترش پیدا کرده بود
🔹مصرف بنزین داخلی زیاد شده بود
🔹کسری بودجه وجود داشت.
🔹به علت تدابیر غلط دولت مدیریت مصرف بنزین مسئله جدی شده بود.
🔺️ولی اقدام غیرکارشناسی و بدون تدبیر کافی بود:
🔹در زمان بدی صورت گرفت
🔹یکدفعه میزان بالا بردن قیمت بنزین ازاد زیاد بود
دولت با شوک درمانی و بدون توجیه مردم کار را جلو برد و مردم را لاجرم معترض کرده و نیروهای نظآمی و انتظامی را در برابر انها قرار داد.
🔹راهکارهای اصلاحی دیگری وجود داشت نظیر دادن بنزین به هر فرد و ایجاد کردن بازاری برای خرید و فروش اتوماتیک بنزین که هم فروشنده و هم خریدار سود میکردند یا افزایش تدریجی قیمت یا زیاد کردن سهمیه خانوارها و...
🔹دولت راهکارهای جبرانی مثل افزایش یارانه یا سبد حمایتی را نه درست طراحی کرده نه درست اجرا در صورتی که در دهه هشتاد نظام تدابیر درستی اندیشید و ضمن توجیه مردم ابتدا ان اقدامات صورت گرفت.
🔹دولت در یک استراتژی خاص سکوت کرد و هزینه تصمیم خود را به گردن نظام و در نهایت رهبری انداخت. جوری که فضای مجازی و رسانه ها و حتی در هواپیماها هم صوت حمایت رهبری از سهمیه بندی بنزین در دهه هشتاد پخش شد و سکوت دولت فضا را ملتهب کرد و نظام را مسیول تصمیم غلط دولت کرد
🔹نظریه پردازان نولیبرال حامی دولت از دهه هفتاد تا کنون به تبع برنامه های اجماع واشنگتن و توصیه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به دنبال قطع یارانه بدون اقدام جبرانی بودند.
🔺️فشار روی مردم بالاست، مردم از بیتدبیری و تبعیض ناراضی هستند و از شهرهای مختلف گزارش میرسد مردم به ویژه بخشی از مستضعفین در کف خیابان هستند و این فرصت بیشتری برای گروه های معارض نظام برای تخریب و فراهم کرده است.
🔺️موضع رهبری چرا حمایت بود؟
رهبری در تصمیمی درست و براساس مردمسالاری دینی و طبق رویه پیشین خود و امام راحل، تصمیمات اکثریت سران نظام که ازقضا در این موزد انتخابیها بودند را تایید کردند تا:
🔹نظام دوپارچه نشده و درگیر درگیری درونی نشود
🔹در شرایط بحران داخلی و دومینوی ناارامی کشورهای همجوار اعتراضاتِ بحق به سمت سرنگونی دولت نرود و خلا قدرت در درون به وجود نیاید و زمینه بیثباتی دولتهای اتی با این تجربه فراهم نشود
🔹 دولت مجبور شود به پشتوانه حمایت نظام با تدبیر بیشتر فرایند را اصلاح کند و بهانه نمیگذارند کار کنیم و چه کسی مملکت را تعطیل کرده از انان گرفته شود
🔹توده های مردم، متدینین و وفاداران نظام از سردرگمی خارج شوند و با وجود نارضایتی شدید از دولت، مقابل نقشه سوریه سازی ایران بایستند
🔹رهبری نشان داده رهبرِ مسئول است و مسئولیت اقدامات نظام را هرچند مثل ماجرای جمعیت خود مخالف ان باشد، میپذیرد
🔺️سازوکار جلسه سران قوا قانونی است:
🔹بر اساس حکم حکومتی شکل گرفته است و در حکم قانون است
🔹این ساختار مثل نهادهای بالادست سیاستگزاری کشور است و هرچند ناکارامد باشو تصمیمات غلط بگیرد برای خروج از بن بست شکل داده شده است
🔹مجلس میتواند در مواردی که این سازوکار تصمیمگیری کرده با قانونگزاری مستقل، چارچوب قانونی درست کند. در این مورد مثلا برای اصلاح ادامه فرایند ریلگذاری کند
🔹ناقض ادعای دولت در بسته بودن دست او و نداشتن اختیارات است.
🔺️اصلاحطلبان به دنبال تکرار تجربه شان در تقابل با هاشمی از ۷۴ تا ۷۹ در مورد دولت فعلی هستند و میخواهند با ان مرزبندی کنند، انتقاد از دولت، استعفا در مجلس و... برای این مرزبندی و ایجاد محبوبیت مردمی در شرایطی است که انها در کشتی دولت مورد حمایتشان در حال سقوطند. اصولگرایان دو دسته شده اند توجیه گران وضع موجود و کسانی که صرفا به دنبال استفاده برای تقابل با دولتند. بهاریها هم به دنبال اپوزیسیون نمایی و بهره برداری هستند. بعضی بزرگان و مجموعه های اتقلابی هم بدون اطلاع از ضرورت ماجرا در حال مطالبه توقف فرایندند که در صورت تحقق این مطالبه غلط گذشته از بحران اقتصادی، تصمیمات اینده نطام و دولتها را نیز متزلزل خواهد کرد.
🔺️حال چه باید کرد؟
✅از اصل سهمیه بندی دفاع کرد و حتی باید دولت را مورد سوال قرار داد با چه عقلانیتی با حذف کارت سوخت در ایتدای دولت یازدهم، برنداشتن فازهای بعدی هدفمندی یارانه ها و تعطیلی تولید بنزین در پتروشیمیها کشور را دچار بحران کرد؟
✅باید مطالبه کرد تا فرایند اصلاح شود، بسته های حمایتی و جبرانی مثل افزایش یارانه تسریع شود. دولت و مجلس اینجا نوک پیکان مطالبه هستند. مجلس میتواند به صورت قانونی چارچوب درستی ایجاد کند.
⛔️در فصای کنونی اعتراض میدانی برنامه ناارامسازی دشمن را تداوم میدهد، باید تلاش کرد هم با مردم مذاکره کرد و در قالب هسته های کوچک خیابانی با مردم
صحبت کرد و هم با شکل دادن اعتراضات در مکانهای سالنی و مسجدی و... مردم معترض را از کف خیابان خارج کرد. باید مطالبه مداوم باشد و مثل ۹۶ فورا رها نشود.
⛔️مطالباتی مثل استعفای دولت، قطع سهمیه بندی و افزایش قیمت سوخت اشتباه و موجب تزلزل نظام است و اساسا غلط هم هست و دولت هم نشان داده از ان استقبال میکند تا ادعا کند نمیگذارند کار کنیم. بجای ذن مطالبه اصلاح فرایند از طریق مجلس و پاسخخواهی از دولت ضروری است.
✅دولت حسن روحانی اختیاراتی دارد که جز بنیصدر کسی در جمهوری اسلامی نداشته است، باید از دولت مطالبه کرد با این حجم اختیارات چه کرده است؟
✅مطالبه از صداوسیما برای نشر درست انتقادات از این ماجرا و خارج شدن از رویه غیرعاقلانه طی شده در مواردی مثل برجام ضروری است. بیانیه و طومار اعتراضی خطاب به صداوسیما ضروری است.
✅باید نشان داد با تدبیر درست میتوان این مسئله را اجرا کرد. بازخوانی نحوه مدیریت سهمیه بندی و هدفمندی در نظام در دهه هشتاد یکی از راهکارهاست.
✅باید سوال کرد چرا اصلاح تنها متوقف بر مواردی است که زندگی مردم از انها مستقیما تاثیر میپذیرد. چرا مواردی مثل اصلاح نظام مالیاتی و فرار مالیاتی، مالیات بر درامد و ثروت، مالیات بر دلالی (عایدی سرمایه)، مالیات از پزشکان و تجار، معوقات بانکی و...، اصلاح نطام بانکی، اصلاح رویه خصوصیسازی مورد توجه قرار نمیگیرد. هم با کار رسانه ای و همایشهای اعتراضی و موضغگیری و کار نمادین باید بر این مورد تمرکز کرد.
✅باید به صورت جدی مطالبه کرد درامدحاصل از اصلاح قیمت بنزین شفاف شده د در مسیرهای درست مثل حمایت از تولید و مستضعفین هزینه شود.
✅ @teribon
⭕️سرکوب اغتشاشگران همراه با تریبون دادن به مردم معترض
🔹طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین که در اصل وجودش تقریبا میان همه کارشناسان اتفاق وجود دارد اما نقدهای کارشناسی و فنی به شیوه اجرای آن و زمان اجرای آن وجود دارد و باید میان نخبگان و کارشناسان طرح و بررسی شود و مقامات مسئول در شورای هماهنگی اقتصادی نیز به آنها گوش فرا دهند تا همانطور که رهبرمعظم انقلاب فرمودند هرچه می شود از فشار بر مردم کمتر بشود، مساله ای مهم و درخور تامل تبعات اجتماعی آن و فضای شنیده شدن حرف مردم منتقد و معترض به این طرح و مصوبه است.
🔹هنوز فراموش نکرده ایم که بعد از آشوب های دی ماه ۹۶ و اتمام آن فتنه که هرچند نقش عوامل خارجی در آن کاملا بارز و روشن بود اما اصل اعتراضات مردمی به وضعیت نامناسب معیشتی و اقتصادی بود که در اغتشاش ها دیده نشد و به فراموشی سپرده شد. بعد از فروش کردن آشوب های دی ماه ۹۶ بنا شد مکانی مشخص شود با تامین امنیت نیروهای انتظامی و امنیتی مردم بتوانند مطالبات خود را بیان کنند و دچار حاشیه و انحراف و اغتشاش نیز نشود. هرچند به این طرح هم انتقاداتی وارد است اما با گذشت زمان همان نیز به فراموشی سپرده شد.
🔹اکنون نیز با افزایش ناگهانی قیمت بنزین آن هم بدون درنظرگرفتن پیوست های رسانه های و اقناع مردم و همچنین حمایت های جبرانی قبل از اجرای طرح، شاهد اعتراضات و البته اغتشاشاتی در کشور هستیم. که مانند گذشته با دو مساله مواجه هستیم.
🔺اولا آنچه از صحنه اغتشاشات و اطلاعاتی که مقامات امنیتی ذکر کرده اند برمی آید افرادی در پوشش مطالبات مردمی که وابستگی های روشنی به گروهک منحوس منافقین و جریانات ضدانقلاب دارند، وارد میدان شده و دست به آشوب و اغتشاش و آتش زدن بانک ها و تخریب اموال عمومی زده اند. اتفاقی که نیروی انتظامی و دستگاه های امنیتی باید با قاطعیت تمام با اینگونه اقدامات ضدامنیت ملی برخورد کنند و نگذارند امنیت کشور و مردم دچار چالش شود. اشرار و اراذلی که نه تنها امنیت را از مردم می گیرند بلکه مسیر صحیح مطالبات مردمی را منحرف می کنند و به اموال عمومی کشور نیز آسیب می زنند. ذره ای مماشات و سهل گیری با این جریانات ضدانقلاب آشوب طلب چیزی جز خسارات به بار نخواهد داشت.
🔺دوما اما از طرفی آنچه که این میان باید برای مسئولین و سران قوا قابل اهمیت باشد ترمیم شکاف اجتماعی موجود و شنیدن حرف های منتقدین و معترضین مردمی است، که اکنون صفوف خود را از آشوب گران ضدانقلاب جدا کرده اند. مردم نجیبی که زیربار مشکلات اقتصادی و معیشتی قرار دارند و در تمامی صحنه های حساس انقلاب نیز تکیه گاه اصلی کشور هستند و به میدان آمده اند اما نسبت به عملکرد مقامات دولتی انتقادات جدی دارند. مردمی که صاحبان انقلابند، اما تریبونی برای بیان دردها و مطالبات خود ندارند.
🔺حاکمیت باید مسیر صحیحی برای شنیدن حرف های مردم طراحی کند. در درجه اول صداوسیما موظف است به میان مردم رفته و مطالبات و انتقادات مردم را نسبت به طرح مذکور و اعتراضات معیشتی مردم را بازتاب دهد. اگر صداوسیما و رسانه های دولتی تریبون مردم نباشند، بی بی سی و رسانه های ضدانقلاب خود را در جایگاه تریبون مردم جا خواهند زد و مسیر صحیح مطالبات مردمی را نیز منحرف خواهند کرد.
🔺دولت و دستگاههای اجرایی نیز باید به فورا به فکر تدبیری باشند تا مردم بتوانند در جایی اعتراضات منطقی خود را بیان کنند. از کارگران تا معلمان و توده های مردمی که صدایشان سهم ناچیزی در تصمیم گیری ها دارد.
🔺جدای از این ها نهادهای انقلابی، ائمه جمعه، مساجد و پایگاه های بسیج نیز باید در خط مقدم باشند و اماکن و تریبون های خود را تریبون دردها و مطالبات به حق مردمی کنند. و مسئولین را دعوت کنند تا در برابر مردم پاسخگوی عملکردهای خود باشند.
🔺مسئولین و متولیان امر باید هرچه سریعتر به فکر چاره ای برای یک سیستم گسترده برای شنیده شدن حرف ها و انتقادات مردمی باشند و در کنار آن نیز سطح تحمل و انتقادپذیری خود را بالا ببرند. که اگر چنین فضایی مهیا گردد ضدانقلاب و آشوب گران نیز امکان جولان نخواهند داشت و موجبات افزایش اعتماد عمومی در کشور را نیز در پی خواهد داشت.
✅ Eitaa.com/teribon_ir
⭕️درآمد سهمیهبندی بنزین و جیب مردم!
🔹طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین هرچند با انتقادات کارشناسان و اعتراضات مردمی روبرو شده است و می طلبد در ادامه اجرایی شدن آن با اصلاحات اساسی جهت تامین بیشتر منافع مردم و کاهش فشار اقتصادی به مردم همراه شود، اما یکی از نکاتی که نباید مورد غفلت واقع شود پیگیری توزیع تمامی منابع حاصله از این صرفه جویی و سهمیه بندی بنزین برای رسیدن به دست مردم است.
🔹در همین راستا بسیاری از کارشناسان اقتصادی بیان کردند که دولت برای جبران کسری بودجه دست به چنین اقدامی زده است، از طرفی دولت و رئیس جمهور در اظهاراتی ضمن تکذیب این موارد بیان داشت: «خدمت مردم عزیز عرض میکنم و اطمینان میدهم به عنوان امین و منتخب مردم در این طرح هیچ پولی نخواهد بود جز آنکه به مردم داده خواهد شد.»
🔹آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه نیز در بیانیه ای سازمان بازرسی کل کشور را مامور کردند که بر محل هزینه کرد درآمدهای ناشی از افزایش قیمت و اجرای کامل تعهدات دولت نظارت کند.
🔺دولت نه تنها باید تمامی درآمدهای حاصله از این صرفه جویی و صادرات بنزین را مستقیم به مردم برگرداند ، بلکه به مرور با افزایش درآمد صادرات بنزین و صرفه جویی مردم در مصرف سوخت میزان یارانه حمایتی را افزایش دهد تا بلکه کمی از تبعات و فشارهای اقتصادی به مردم کاسته شود. در همین راستا نیز با سیاست های کنترلی و حمایتی از تورم افسارگسیخته بر روی کالاهای دیگر نیز جلوگیری کند و نگذارد ثبات بازار بهم بخورد. و همچنین دولت باید بصورت شفاف و جزئی آمار و اطلاعات اقدامات خود را گام به گام با مردم در میان بگذارد تا شکاف اجتماعی و نارضایتی ایجاد شده میان مردم بهبود یابد.
🔺از طرفی مجلس شورای اسلامی نیز طبق وظایف قانونی خود ضمن نظارت بر عملکرد دولت، نگذارد از چارچوب های تعیین شده عدول کند و قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور نیز طبق وظایف قانونی خود برمحل هزینه کرد درآمدهای ناشی از طرح مذکور نظارت دقیقی کنند و در صورت تخلف برخورد قاطع و شفافی کند.
🔺رسانه ها، تشکل های دانشجویی و تریبون دارها نیز در همین مسیر می توانند ضمن هوشیاری با رصد کامل اقدامات دولت در نقش تریبون و صدای مردم، این مطالبه را پیگیری کنند تا حداقل درآمدهای حاصله از این طرح بجای جبران کسری بودجه یا دیگر کارها به جیب مردم برود
Eitaa.com/teribon_ir
هدایت شده از علیرضا فقیهی راد
⭕️دیوار کوتاه مردم در اصلاح اقتصادی!
🔹خنثی سازی تحریم با اصلاح ساختارهای مالیاتی
🔺در شرایط جنگ اقتصادی و فشار تحریمی دشمن، کشور حتما به اصلاحات و جراحی های جدی اقتصادی نیاز دارد تا بتواند خود را در برابر فشارهای بیرونی و کاهش درآمد کشور از فروش نفت مقاوم کند و خود را با این وضعیت هماهنگ و تطبیق دهد. نقطه کانون راهبرد فشارحداکثری آمریکا علیه ایران فشار به مردم و به تعبیر ریچارد نفیو معمار تحریم های آمریکا علیه ایران،مردم مورد هدف تحریم باید احساس درد را در زندگی خود مشاهده کنند و اثرات روانی و اجتماعی قابل لمسی داشته باشد
🔺در این میان راهبرد دولت دقیقا باید بر مبنای تقابل و خنثی سازی هدف تحریم ها یعنی فشار بر مردم و ایجاد نارضایتی های اجتماعی، افزایش شکاف اجتماعی و نهایتا اعتراضات و شورش های شهری باشد. لذا طرح ها و اصلاحات اقتصادی دولت ضمن اینکه باید همراه با پیوست های رسانه ای و اجتماعی هوشمندانه جهت جلب رضایت مردم باشد، آن طرح ها نیز دقیقا باید در جهت کاهش فشار معیشتی روی مردم و بطور خاص قشر ضعیف جامعه طراحی گردد.
🔺حال با این شرایط اولویت های اصلاح اقتصادی و توزیع درآمدی دولت باید در حمایت و تقویت مردم باشد، اما دولت با اقدام ناگهانی و بدون اطلاع رسانی قبلی در افزایش قیمت بنزین به مردم شوک ناگهانی وارد کرد و موجبات نارضایتی مردم را فراهم کرد. اکنون با اجرایی شدن طرح مذکور می طلبد دولت ضمن اصلاحاتی در آن و توزیع کامل درآمد حاصل از صرفه جویی در مصرف بنزین و صادرات بنزین به مردم و راهکارهای جبرانی و حمایتی تا آنجا که می شود از فشار به مردم کاسته شود.
🔹اما آنچه قابل تامل و نقد و بررسی است، این است که آیا در اصلاح ساختار اقتصادی کشور سهمیه بندی بنزین در این شرایط جزو اولویت های کشور بود یا اقدامات ساده تر، کم هزینه تر که موجب فشارهای اقتصادی به مردم هم نشود وجود نداشت؟ موارد متعددی از اصلاح نظام بانکی به عنوان یکی از ریشه های مشکلات اقتصادی تا ایجاد پتروپالایشگاه ها و تبدیل نفت خام به فرآورده های نفتی و جلوگیری از خام فروشی و دور زدن تحریم ها، اصلاح سازوکارهای خصوصی سازی، حذف یارانه سوخت خودروهای لوکس و لیست بلندی از اقدامات اولویت دار در اصلاح اقتصادی کشور وجود دارد که دولت به آنها بی توجه بوده است.
🔹اما فقط در یک مورد یعنی با اصلاح سازوکارهای مالیاتی کشور می توان حجم قابل توجهی از مسائل درآمدی کشور را جبران کرد، بدون اینکه به مردم مستضعف فشار بیاید و به تحقق عدالت و کاهش فاصله طبقاتی و نتیجتا افزایش اعتبار اجتماعی در کشور کمک کند.
🔹براساس بعضی آمار اکنون نزدیک به 150 هزار میلیاردتومان فرارمالیاتی در کشور داریم، که اگر همین یک مورد بطور کامل اصلاح و اعمال شود می توان به آرزوی دیرینه کشور یعنی قطع وابستگی نفت رسید و تحریم ها را نه تنها دور زد، بلکه تحریم ها را خنثی و بی اثر کرد. چرا که در بودجه سال 98 درآمد پیش بینی شده حاصل از فروش نفت 148 هزار میلیاردتومان است، یعنی بیش از فروش نفت می توان برای کشور درآمد حاصل کرد
🔹از طرفی کارمندان بخش دولتی و بخش خصوصی که همگی از طبقه متوسط یا پایین هستند و اقشار ضعیف جامعه که مالیات های خود از جمله مالیات بر حقوق خود را کامل پرداخت می کنند، اما جمعیتی اندک که ثروتمند و مرفه نیز هستند در این سالها با رانت های ایجاد شده از پرداخت مالیات فرار کرده اند
🔹 رئیس سازمان مالیات کشور می گوید 300 هزار میلیاردر در ایران داریم که نیمی از آنها هیچ مالیات نمی دهند و نیمی هم مالیات غیر واقعی می دهند که نسبتی با درآمدشان ندارد و حتی بسیاری از آنها یارانه هم می گیرند
🔹مقدار واقعی مالیات پزشکان به عنوان یک قشر پردرآمد طبق بررسی های مرکز پژوهش های مجلس در سال حدود 7 هزار میلیارد تومان است، که در سال گذشته میزان پرداختی مالیات پزشکان تنها 150 میلیارد تومان بوده است. یعنی 98 درصد فرار مالیاتی در پزشکان وجود دارد
🔹طبق آمار اعلام شده بازرگانان نیز بیش از 15 هزار میلیارد تومان زیر سایه کارت بازرگانی فرار مالیاتی دارند که با لابی اتاق بازرگانی در مجلس طرح اصلاح آن لغو می شود یا وکلا به عنوان کسانی که درآمدهای بالا دارند و جزو دهک های بالای معیشتی کشور هستند حدود 12 هزار میلیاردتومان فرار مالیاتی دارند.
🔹از طرفی تصویب و پیگیری اجرایی شدن کامل قانون مالیات بر عایدی سرمایه(CGT (موجبات هدایت نقدینگی به سمت تولید و کاهش جذابیت های بازارهای غیرمولد خواهد شد. یا تصویب مالیات بر خانه های خالی که با لابی جناب آخوندی و علی لاریجانی از دستور کار مجلس خارج شد، می تواند هم نقش مهمی در کاهش قیمت مسکن داشته باشد و هم درآمدی قابل توجه حاصل شود.
🔹لذا فقط پیگیری و اصلاح ساختارهای مالیاتی می تواند درآمد فراوانی نصیب دولت و مردم کند، بدون آنکه به اقشار ضعیف و متوسط جامعه فشاری وارد نماید
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
هدایت شده از حمید رسایی
.
♻️ جناب لاریجانی! چرا سکوت؟
🔰 حمید رسایی: بعد از اتفاقات تلخ روزهای اخیر که محصول عملکرد غلط دولت در نحوه اطلاعرسانی و اجرای مصوبه تغییر قیمت بنزین بوده است، مطابق معمول روحانی که باید پاسخگو باشد، در تلاش است تا تقصیر را متوجه دیگران کند.
برای همین در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بعد از ارائه گزارش درباره دلایل تغییر نرخ بنزین، ادعا کرده که «مردم با این تصمیم مشکلی نداشتند و همراهی کردند تا ظهر روز شنبه که برخی مراجع تقلید بیانیه صادر کردند و برخی نمایندگان معترض شدند»!
روحانی در حالی مراجع تقلید و نمایندگان مجلس را عامل تحریک مردم و اتفاقات پس از آن دانسته که برخلاف بدیهیترین اصول مدیریتی، قبل از اعلام عمومی این تصمیم حساس، نه تنها مردم را توجیه نکرده بلکه نخبگان علمی و سیاسی را نیز در جریان نحوه اجرای این مصوبه قرار نداده است.
چنین رفتاری البته از سوی روحانی مسبوق به سابقه است. وی همواره نتایج ناتوانی، ناکارآمدی، بیتدبیری و در مواردی نتایج «تدابیر جهتدار» خود را متوجه دیگران کرده است بطوری که تا سال ۹۶ همه تقصیرها را متوجه دولت قبل میدانست و از دیماه ۹۶ همه تقصیرها را متوجه دولت بعد و در اتفاقات اخیر متوجه مراجع میداند.
سئوال اما اینجاست که نماینده شهر قم (علی لاریجانی) که همواره از حمایت مراجع تقلید بهره برده، چرا دربرابر اتهام ناروای روحانی نسبت به مراجع تقلید سکوت اختیار کرده است؟ آیا بیانیه مراجع باعث تحریک مردم به اعتراض شد یا این بیانیهها در راستای دفاع از حقوق مردم بود و بیشتر به جهتدهی درست اعتراضات مردمی کمک کرد؟
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
هدایت شده از علیرضا فقیهی راد
⭕️حسن رحیم پور صدای اعتراض مردم
🔹در حالی که دولت بدون اطلاع رسانی قبلی و تبیین موضوع، بصورت شبانه و ناگهانی آن هم در شرایط تورم و اوضاع نامناسب معیشتی مردم، سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت ها را اعلام کرد و با این کار شوک سنگینی به مردم وارد نمود. از فردای اعلام سهمیه بندی بنزین موج گسترده نارضایتی و انتقاد نسبت به این اقدام آن هم با چنین شیوه ای در میان مردم و حتی مراجع تقلید آغاز شد. مردم نامحرم دانسته شده بودند و دولت و شخص رئیس جمهور حاضر نشده بودند حتی در یک گفتگو تلویزیونی دلایل این تصمیم را برای مردم توضیح دهند.
🔹موج اعتراضات با موج سواری ضدانقلاب به اغتشاش و آشوب کشیده شد، حالا دیگر مردمی که انتقاد هم دارند صف خود را جدا کردند و نجیبانه برای جلوگیری از سوءاستفاده دشمن سکوت کردند اما پشت این سکوت دنیایی از سئوال و ابهام و انتقاد وجود دارد. تاکنون هم هیچ مسیر صحیح و مناسبی برای بیان حرف ها و مطالباتشان توسط دولت طراحی نشده است.
🔹سال 96 هم همین مسیر اتفاق افتاد و صدای انتقاد و مطالبات به حق مردمی در میان اغتشاشات ضدانقلاب گم شد و پس از اندکی به فراموشی سپرده شد.
🔹بالاتر از این طی این 6 سال هم هربار مردم اعتراضی داشته اند با برچسب های تند جناب رئیس جمهور از «افراطی» ، «به جهنم»، «بی سواد» ، «بزدل» و «هوچی باز» و امثالهم برچسب باران شده اند و همان ابتدا خفه شده اند.
🔹حالا خبر رسیده در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی حسن روحانی رئیس جمهور نسبت به انتقادات حسن رحیم پور ازغدی عضو حقیقی این شورا نسبت به گرانی بنزین و التهابات کشور واکنش تندی نشان داده و از جلسه خارج می شود. حجتالاسلام سلیمی نماینده مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه را این گونه توضیح می دهد: «آقای رحیمپور از رئیس جمهور که رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی هم محسوب میشود، سؤال کرده است که با توجه به گران کردن بنزین از سوی دولت و ایجاد التهاب در کشور، رئیس جمهور کمی در این باره توضیح دهد. پس از این اظهارنظر آقای رحیمپور و درخواست برای پاسخگویی رئیسجمهور، مباحث تندی مطرح میشود که بعد از جدل تند صورت گرفته، حسن روحانی جلسه این شورا را ترک کرد. ادبیات آقای روحانی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی غیرقابل دفاع بوده و الفاظی را در برابر یکی از اعضا به کار برده است که به هیچ وجه قابل قبول نیست.» دیشب نیز حسن رحیم پور در جلسه ای اعلام کرد که احتمالا دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور پیدا نکند.
🔺حسن روحانی در مقام رئیس جمهور که گویا نیازی نمی بیند به مردم پاسخگو باشد و طی این سالها هر صدای اعتراضی را خفه کرده است، حالا با یک مقام رسمی کشور این گونه برخورد می کند. حسن رحیم پور ازغدی را می توان جزو معدود صداهای مردم در حاکمیت دانست که مطالبات مردم را پیگیری و فریاد می زند و البته متاسفانه او هم با فشارهای مقامات دولتی حتی از سخنرانی در پیش از خطبه های نمازجمعه تهران محروم می شود. استاد حسن رحیم پور ازغدی صدای اعتراضی مردم است، صدایی که هیچ سازوکاری برای شنیده شدن آن وجود ندارد.
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️ وقتی نظر علی مطهری درباره FATF در برنامه زنده عوض می شود
🔺در برنامه "عصر" که شب گذشته با اجرای نادر طالبزاده پخش شد، مهمانان برنامه اقایان علی مطهری به عنوان موافق لوایح fatf و محمدحسین صفارهرندی به عنوان مخالف، حضور داشتند.
🔻اواسط برنامه گزارشی از سخنرانی رئیس فعلی کار گروه fatf پخش شد که در انتهای آن، برای سرنگونی اقتصاد ایران ابراز امیدواری کرد که منجر به عقبنشینی علی مطهری از موضع خود شد؛ پس از این علی مطهّری معترض شد که چرا این مطالب از اخبار صدا و سیما پخش نمیشود!
🔺این اعتراض علی مطهّری در حالی بود که تا کنون، دهها مستند روشنگرانه در خصوص لوایح استعماری FATF، از صدا و سیما پخش شده!
🔺البته جای سوال است که چرا آقای مطهری به عنوان نماینده مجلس و موافق وسط میدان این لوایح درباره این لوایح کوچک ترین تحقیق و سرچ هم نکرده است!
✅ @teribon
⭕️رفاه رانندگان تاکسی های اینترنتی پس از افزایش قیمت بنزین چقدر کاهش می یابد؟
🔸وقتی پای صحبت رانندگان اینترنتی می نشینیم بابت افزایش قیمت بنزین نگرانی فراوانی دارند و انتظار افزایش نرخ کرایه های خود تا 50 درصد را هم دارند، به همین دلیل برای پی بردن به رفاه از دست رفته این رانندگان، با کسب اطلاعات میدانی دست به حساب بردیم تا ادعای این رانندگان و صحت و سقم آن را بررسی کنیم.
🔹فرض کنیم یک راننده اینترنتی در هر ماه 24 روز را کار میکند و هر روز 220 کیلیومتر مسیر را برای جابجایی مسافران می پیماید. تحقیقات ما نشان داده که هر راننده با طی 100 کیلیومتر مسیر بطور میانگین 80 هزار تومان درآمد بدست میآورد. یعنی یک راننده تاکسی اینترنتی در تهران اگر روزی 220 کیلیومتر مسیر را طی کند، بطور میانگین روزی 176 هزار تومان درآمد بدست خواهد آورد. این درآمد با احتساب 24 روز کار در ماه 4 میلیون و 224 هزار تومان خواهد شد.
🔸خودروهای تاکسی های اینترنتی که عمدتاً پراید، تیبا و.... هستند، بطور میانگین به ازای هر 100 کیلیومتر 7.2 لیتر بنزین مصرف میکنند. یعنی یک راننده برای طی مسیر 220 کیلیومتری حدود 16 لیتر بنزین میسوزاند که در 24 روز 384 لیتر خواهد شد. پس با احتساب قیمت بنزین هزار تومانی، یک راننده تاکسی اینترنتی برای کسب درآمد 4 میلیون و 224 هزار تومان باید 384 هزار تومان پول برای بنزین خرج میکرد. یعنی درآمد راننده با احتساب کسر هزینه بنزین 3 میلیون و 840 هزار تومان در ماه می شد. حال سوال این است که همین راننده با طی همین مسیر و برای کسب همین درآمد باید چه مقدار پول برای بنزین خرج کند و رفاه او چقدر کاهش می یابد؟
🔹با توجه به قیمت های جدید بنزین که تا 60 لیتر سهمیه 1500 تومانی دارند و بیشتر از آن را باید با نرخ آزاد 3000 تومانی حساب کنند. یک راننده برای طی مسیری که 384 لیتر بنزین لازم دارد و قبل از گرانی بنزین 384 تومان هزینه داشت، حال باید 1 میلیون و 62 هزار تومان بپردازد. یعنی در فرمول جدید قیمت بنزین درآمد راننده با احتساب کسر هزینه بنزین 3 میلیون و 162 هزار تومان خواهد شد. یعنی با ثابت نگه داشتن میزان کار، درآمد راننده مذکور تا اینجای کار 678 هزار تومان کاهش یافته است.
🔸اما این همه ماجرا نیست، زیرا دولت تعهد داده است که به رانندگان تاکسی های اینترنتی به ازای هر 100 کیلیومتر مقدار نقدی 7 لیتر بنزین 1500 تومانی را به رانندگان بپردازد. یعنی راننده ای که هر روز 220 کیلیومتر مسیر طی میکند در 24 روز کاری هر ماه حدود 5300 کیلو متر مسیر را میپیماید. همان طور که مشخص است این راننده آخر ماه به میزان 53 تا 7 لیتر بنزین 1500 تومانی وجه نقد از دولت دریافت میکند که برابر با 556 هزار تومان خواهد بود. که اگر این عدد را با 3 میلیون و 162 هزار تومان درآمدش جمع کنیم 3 میلیون و 718 هزار تومان خواهد شد. یعنی راننده با همان میزان کار با توجه به حمایتی که از سمت دولت خواهد شد، فقط 122 هزار تومان که برابر با حدود 3 درصد درآمد قبل از گرانی بنزین خواهد بود، متضرر خواهد شد.
🔹همانطور که مشاهده شد بر خلاف تصور عمومی این رانندگان عزیز، با ثابت نگه داشتن میزان کار و نرخ کرایه ها تنها 3 درصد از درآمدشان را متضرر میشوند، که دولت برای جبران این 3 درصد هم میتواند با رایزنی خود با شرکت های تاکسی ها اینترنتی آنها را مجاب کند که این شرکت ها حق الزحمه 15 درصدی خود را به 12 درصد کاهش دهند، تا هیچگونه ضرری متوجه زندگی این قشر از رانندگان محترم کشورمان نشود.
🔸تورم انتظاری گاهی نتیجه محاسبات ذهنی اشتباه ماست، گاهی لازم است برای رسیدن به واقعیت دست به قلم برد.
#سید_سجاد_پادام
✅ @teribon
✊🏻 اجتماع اعتراضی فریاد مستضعفان
▫️پس از شکست آشوبگران و دشمنان ملت، #دانشجویان انقلابی با همراهی عموم مردم و اقشار و اصناف مختلف، در اعتراض به شنیده نشدن صدای نارضایتیشان در میان همهمه و آشوب و در اعتراض به وضعیت معیشت و اقتصاد کشور، به صحنه میآیند.
🗓 یکشنبه ۳ آذر | ساعت۱۴ تا ۲۰
📍میدان بهارستان، خ مصطفی خمینی، خ علامه شریف رضی، خ شهید دیالمه، مسجد المهدی
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️رهبر انقلاب : اگر در یک جامعه فساد در میان مردم رواج داشت و مردم از اخلاق خوب برخوردار نبودند نمی شود مردم آن جامعه را ملامت کرد؛باید زمامداران آن جامعه را ملامت کرد
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
⭕️ اجتماع اعتراضی فریاد مستضعفان
با حضور حجه الاسلام سید عباس نبوی
محمد صادق شهبازی
حجه الاسلام زارع
دکتر راغفر
#تهران
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
⭕️ بی کفایتی شاخ و دم ندارد
🔹 در حکایت ملا نصرالدین آمده است؛ روزی ملا نصرالدین برای تعمیر بام خانه خود مجبور شد مصالح ساختمانی را بر پشت الاغ بگذارد و به بالای پشت بام ببرد. الاغ هم به سختی از پله ها بالا رفت. ملا مصالح ساختمانی را از دوش الاغ برداشت و سپس الاغ را به طرف پایین هدایت کرد. ملا نمیدانست که خر از پله بالا میرود، ولی به هیچ وجه از پله پایین نمی آید. هر کاری کرد، الاغ از پله پایین نیامد. ملا الاغ را رها کرد و به خانه آمد تا استراحت کند. در همین موقع دید الاغ دارد روی پشت بام بالا و پایین می پرد. وقتی که دوباره به پشت بام رفت؛ میخواست الاغ را آرام کند که دید الاغ به هیچ وجه آرام نمیشود؛ برگشت و بعد از مدتی متوجه شد که سقف اتاق خراب شده و پاهای الاغ از سقف آویزان شده است؛ بالاخره الاغ از سقف به زمین افتاد و مرد؛ ملانصرالدین گفت:لعنت بر من که نمیدانستم که اگر خری به جایگاه رفیع و پست مهمی برسد؛ هم آن جا را خراب میکند و هم خودش را میکشد.
♦️ حضرت امیرفرمود: «چهار چیز باعث سقوط حکومت ها میشود؛ ضایع نمودن اصول اساسی و مهم، سرگرم شدن به فروعات و مسائل کم اهمیت،(تقدیم الاراذل) مقدم داشتن فرومایگان و به کار گماردن آدم های پست و(تاخیر الافاضل) کنار گذاشتن فرزانگان و افراد فاضل».
🔹 این روزها بهتر معنای این طنز تلخ و روایت زیبای حضرت امیر را متوجه میشویم. در طول عمر انقلاب هر کجا ضربه ای به اعتماد عمومی و مردم و مستضعفین وارد آمده و باعث ریزش هایی در جبهه انقلاب شده است؛ یکی از عوامل کلیدی آن وجود کارگزارانی برآمده از قاعده «تقدیم الاراذل» بوده است. کسانی در مناصبی قرار گرفته اند که نه نسبت به آن تخصصی دارند و نه تعهدی. عنصر شایسته سالاری در نظام اسلامی یک اصل اساسی است و اگر مورد اهتمام قرار نگیرد؛ نتیجه ای جز تباهی و نابودی دولت و حاکمیت سیاسی نخواهد داشت؛زیرا فقدان صالحان در امور کشوری به معنای تباهی سرمایه های مادی و معنوی است؛چرا که فرومایگان نادان سرمایه مادی را در غیر جای ضروری هزینه میکنند و با حضور خویش در مناصب؛ یک شایسته را از حضور در آن منصب باز میدارند و اینگونه سرمایه های انسانی هدر میرود.
اجتماع و دولتی که فرزانگان را به کار نمیگیرند با ناکارآمدی مواجه شده و مقبولیت خویش را از دست میدهند و در نهایت مشروعیت سیاسی نیز از دست خواهد رفت و نابودی حاکمیت سیاسی را به دنبال خواهد داشت.
🔹و اما بنزین و ما ادراک بنزین؛ قصهی پر غصه روزگار ما. بعید میدانم کسی باشد که بتواند از این تصمیم غلط و غیر کارشناسی در این مقطع زمانی و با این شیوه اجرایی و توسط چنین دولتی دفاع کرده و برهان قابل دفاعی را بیان کند. تصمیمی که ضربه ای بزرگ به اعتماد عمومی و مشروعیت مردمی نظام وارد و خسارات جانی و مالی و انسانی متعددی را ارمغان آورده و کشور را در بحرانی یک هفته ای فرو برد.
به راستی چه کسی جواب گوی خون های ریخته شده است؟ چه کسی جواب اشک های فرزند شهید ابراهیمی را میدهد؟ آیا نباید آقایان به علت تصمیم غلط خود به پای میز محاکمه کشیده شوند؟ کسانی که طرحی را صرفا به علت آن که متعلق به دولت قبل بوده و باید به هر دلیلی با آن مخالفت میکردند لغو کرده و حال یاد احیا آن افتاده اند؛ پاسخ گوی خسارت ناشی از لغو طرح قبلی که میلیارد ها تومان برآورد شده است کیست؟نمیدانم دقیقا دولت باید چه اقدامی را انجام میداده که نداده است تا عدم کفایت آن بر همگان مبرهن شود؟ ضربه هایی که این دولت به کشور زده است؛ باور کنید که بمب اتم هم نمی توانست چنین خساراتی را وارد آورد!! از فساد گسترده فرزندان و برادران آقایان تا تلف کردن سرمایه های کشور به پای برجام بی فرجام و تعطیلی صدها کارخانه و..مگر بی کفایتی شاخ و دم دارد؟ بس است ظلم به نظام و مردم؛ نفس های آخر جریان اشراف و غرب گرا به شماره افتاده است؛ شک نکنید.
♦️آیا میتوان اقدامی در این دولت مثال زد که در جهت حمایت از مستضعفین کلید خورده باشد؟
اساسا در نظام فکری اینان مردم جایی ندارند؛ مگر امام نفرمود: «وقتی که اشراف و اعیان و متمکنین و یال و کوپال دارها متصدی امور یک کشور شدند، قهراً اینها مردم را به حساب نمی آورند، این یک امر قهری است و در مقابل یک قدرتمند بزرگتر از خودشان خاضعند و در مقابل ضعفا و ملت خودشان جابر و ستمگر.»
🔹اگر قرار است کسری بودجه دولت جبران شود؛ چرا باید دست به جیب مردم برد؟ چرا مالیات بر عایدی سرمایه،اخذ مالیات از سلبریتی ها، مالیات بر خانه های خالی، مالیات بر پزشکان را پیگیری نکردید؟ چرا کمی دست در جیب آقایان اتاق بازرگانی نمی کنید؟ جواب روشن است؛ پول لیست ها و هزینه های انتخاباتی مان را چه کسی دهد؟
فاین تذهبون!
راه حل در بازگشت به مردم است ؛ کمی هم دلمان به حال جمهوریت نظام بسوزد؛ جای دوری نمی رود؛خداوند چک سفید امضا به جمهوری اسلامی نداده؛ باور کنید.
✍️ #علی_ریاحی_پور
⭕️پلاکاردها چه می گویند...
🔺فریاد دادخواهی مردم #یزد در اعتراض به تصمیم آشوب ساز دولتمردان بی تدبیر
✅ Eitaa.com/teribon_ir
⭕️دست نوشته های مردمی چه می گویند؟
🔹فریاد دادخواهی مردم #تهران در محکومیت اغتشاش گران و در اعتراض به اقدامات دولتمردان بی کفایت
✅ Eitaa.com/teribon_ir
⭕️مرگ بر فتنه گر چه قمه کش چه برهم زننده معیشت مردم!
🔺شورای هماهنگی تبلیعات اسلامی مثل فتنه های گذشته که سیاسی و عمدتا به وسیله بخشی از اقشار بالا رقم میخورد، مردم را به اعتراض و حضور در صحنه فراخوانده است و در شهرهای مختلف مردم را به صحنه آورده تا مرگ بر فتنه گر و مرگ بر آمریکا بگویند و از ناامنی تبری بجویند.
🔺اما اعتراض به ناامنی و فتنه و امریکا اعتراض به تمام ابعاد ناامنی و فتنه گری و نفوذ دشمن است:
اعتراض به فتنه گری و اعتشاش اشرار و اراذل.
اعتراض به دخالت امریکا و عربستان و اروپا.
اعتراض به فتنه گری اقتصادی و بی تدبیری مسئولان و سیاست های غلطی که هم زندگی مردم را به هم ریخته هم زمینه خشم مردم و سوءاستفاده دشمن و ریخته شدن خون جوانان این وطن را فراهم ساخته است.
اعتراض به ساکتین فتنه اقتصادی که مقابل این بی تدبیری و فتنه اقتصادی و سیاست غلط، وظیفه اعتراض و نظارت خود را انجام نمیدهند و عافیتطلبانه، رهبری و نظام را سپر بی عملی خود قرار میدهند و وسط می ایستند.
🔺️وگرنه شعار دادن صرف، علیه فتنه گر شهری و دست خارجی که ادمکشی کرده و اموال عمومی را غارت و تخریب کرده نه با دشمن مقابله میکند نه مردمی که فتنه اصلی را بی تدبیری و سیاست غلط مسئولان میدانند راضی میکند.
🔺فتنه امنیتی بر فتنه اقتصادی بناشده است. مردم تا از سیاستهای مسئولان و تدبیر انها و نظارت بر مسئولان و شنیده شدن صدایشان احساس امنیت نکنند از دستگیری چند اسلحه به دست و اشرار شهری احساس امنیت نمی کنند.
🔺اری مرگ بر فتنه گر ، چه قمه و سلاح به دست، چه بر هم زننده زندگی مردم با سیاست غلط و بی تدبیری اقتصادی.
مرگ بر امریکا چه بخاطر دخالت امنیتی نظامیش چه بخاطر اجرای سیاستهای اقتصادی دیکته شده او.
مرگ بر بی تدبیری.
مرگ بر وارد کردن شوک به مردم.
مرگ بر انجام ندادن وظیفه نظارتی.
مرگ بر دور زدن جمهوریت.
مرگ بر عمل نکردن به اقتصاد مقاومتی.
✍ #محمدصادق_شهبازی
Eitaa.com/teribon_ir