❇️ تحصیل و تقوا باید با هم باشد.
استاد حسن زاده آملی یک تعبیری داشتند و همیشه هم در درسها میفرمودند. آن تعبیر این بود که:
«ره چنان رو که رهروان رفتند.»
تأکید میکردند که اینگونه نباشید که طلبه بگوید من مسیر علمی را طی نمیکنم و درس نمیخوانم، بعد میروم دنبال مسائل سلوک. این راه نیست. طلبه باید درسش را بخواند. این بزرگان مثل مرحوم قاضی و علامه طباطبایی را نگاه کنید. اینها همین ضَرَبَ ضَرَبا را خواندهاند. همه راه را طی کنید، اما دو چیز باشد: تحصیل و تقوا.
گاهی تعبیر میکردند به کار علمی و طهارت. این دو باید در کنار هم باشند. لذا خودشان عملا این شکلی بودند. ما میدیدیم همیشه مسئله تهذیب برایشان جدی است و درسهایشان با مسائل اخلاقی آمیخته میشد و هیچ فاصلهای هم نداشت. یعنی به راحتی میتوانستند در حالیکه بحث علمی میکنند، گریزی به مسائل معنوی بزنند و به درسشان برگردند، و به این ملتزم بودند و توصیه هم میکردند.
همیشه به شاگردان تحصیل و طهارت و در کنار آنها تهذیب را توصیه میکردند.
گاهی میفرمودند:
شخصی آمده میگوید من میخواهم به این جا برسم، هیچ چیز هم نخوانده است. ایشان تعبیر میکردند: با حلوا حلوا کردن که دهان شیرین نمیشود!
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@tollabolkarimeh
آیا میدانید؟
🔹امس :ديروز
کلمه امس هنگامي که ال بگیرد، مفهومی نكره و غیر مشخص پیدا میکند . مثلا دو نفر دوست که بعد از سالها از کنار دانشگاه میگذرند و بهم میگویند:
«كأنّنا كنّا ندرُسُ بالامس القريب في هذه الجامعة»؛ یعنی انگار ما همین دیروز و نه چندان دور در این دانشگاه درس میخواندیم؛ که منظور از دیروز روز گذشته متعارف و معین نیست؛ بلکه گذشته نزدیک منظور است.
بههمین سبب دانشمندان صرف و نحو می گویند:
✅ انّ لفظ امس اذا نكر عرّف و اذا عرّف نكّر.
باز بههمین سبب ضابطه مطابقت صفت با موصوف در این كلمه، جاری نمی گردد. (امس معرفه است)
رايت اخاك امس الاول و هو ذاهب الي الجامعة.
#آیا_میدانید
@tollabolkarimeh
دفتر آیت الله العظمی سیستانی ، شایعات وخامت وضعیت سلامت ایشان را تکذیب کرد
◻️یک منبع نزدیک به دفتر حضرت آیت الله سید علی سیستانی، شایعاتی که در خصوص وخامت وضعیت سلامت معظم له در شبکه های اجتماعی شده را تکذیب کرد.
◻️ این منبع تأکید کرد: وضعیت سلامت آیت الله سیستانی بسیار خوب است و آنچه در خصوص وخامت وضعیت سلامت یا انتقال ایشان به بیمارستان منتشر شده، صحت ندارد.
@tollabolkarimeh
🔻آیت الله اعرافی:
❇️ مدارس علمیه برنامه ۵ ساله خود را تدوین و ارائه نمایند
◻️ در پرتو برنامه ۵ ساله حوزه، انتظار داریم تا مدارس علمیه برنامه ۵ ساله خود را ناظر به اسناد بالادستی حوزه های علمیه تدوین و ارائه نمایند، مدرسه باید دورنمایی را برای خود ترسیم و آینده ای روشن را با بهره گیری از امکانات رقم بزند.
@tollabolkarimeh
اجرای طرح امین در ۷ هزار مدرسه سراسر کشور
🔻 حجت الاسلام و المسلمین حسین ملانوری، معاون تبلیغ حوزه های علمیه:
طرح امین با استقبال طلاب برادر و خواهر در ۷ هزار مدرسه در استانهای کشور اجرا می شود که در آن طلاب به صورت جهادی به ترویج احکام دینی در بین دانش آموزان میپردازند.
@HawzahNews | حوزهنیوز
💠 میشود خانه پر از عطر خدا، هر صبح و شام تا که میگویم به سمت این حرم:
آقا سلام!
#وقت_سلام
#تولیدی
@tollabolkarimeh
▪️▪️قسمتی از نامه عرفانی امام ره به عروسش فاطمه طباطبایی :
🔸دخترم!
«در رفع حُجُب کوش نه در جمع کُتب»، گیرم کتب عرفانی و فلسفی را از بازار به منزل و از محلی به محلی انتقال دادی یا آنکه نفس خود را انبار الفاظ و اصطلاحات کردی و در مجالس و محافل، آنچه در چَنته داشتی عرضه کردی و حضار را فریفته معلومات خود کردی و با فریب شیطانی و نفس اماره خبیثتر از شیطان، محموله خود را سنگینتر کردی و با لُعبه ابلیس، مجلس آرا شدی و خدای نخواسته غرور علم و عرفان به سراغت آمد که خواهد آمد، آیا با این محمولههای بسیار به حُجُب افزودی یا از حجب کاستی؟
🔸 خداوند - عزّ و جلّ - برای بیداری علما آیه شریفه مَثَلُ الَّذینَ حُمِّلُوا التَّوْریة را آورده تا بدانند انباشتن علوم - گرچه علم شرایع و توحید باشد - از حُجُب نمیکاهد، بلکه افزایش دهد، و از حُجُب صغار او را به حُجُب کبار میکشاند. نمیگویم از علم و عرفان و فلسفه بگریز و با جهل عمر بگذران، که این انحراف است، میگویم کوشش و مجاهده کن که انگیزهْ الهی و برای دوست باشد.
@file_darsi_h
🔻آیتاللهالعظمی مکارم در دیدار دکتر جبلی:
تربیت محوری در صدر برنامه های صدا و سیما باشد.
◻️ صداوسیمای اسلامی باید به گونهای باشد که عمق وجودی #اسلام در تمام برنامههایش، حتی در برنامه های طنز احساس شود.
◻️ باید در تمام برنامه های صداوسیما محور، #تربیت باشد، نه کسب رضایت بی قید و شرط.
◻️ پخش آگهیهای نامناسب و نیمه مبتذل بخاطر درآمد درست نیست و باید جنبۀ فرهنگی در پخش آگهیها رعایت گردد.
◻️ صداوسیما باید از حوزه های علمیه و طلاب جوان و مستعد در تولید محتوا و برنامههای خود استفاده کند، البته مقصود از جوان، فکر جوانی، روح جوانی و فعالیت جوان است.
@tollabolkarimeh
🔻حجتالاسلاموالمسلمین عباسی، رئیس جامعةالمصطفی(ص) در دیدار تعدادی از علمای ترکیه:
❇️ پذیرش پیروان مذاهب مختلف اسلامی، یکی از ویژگیهای منحصر به فرد جامعةالمصطفی است
تأسیس تمدن نوین اسلامی، که هدف اصلی گام دوم انقلاب اسلامی عنوان شده است، تنها با مشارکت و همراهی همه مذاهب اسلامی پدید میآید و هر عنصری که موجب تفرقه و گسست صفوف مسلمانان گردد، در برابر این نگاه قرار دارد.
@tollabolkarimeh
🔔 کلاسهای حوزه علمیه استان تهران حضوری شد
مدیر حوزه علمیه تهران در نامه ای به مدیران محترم مدارس علمیه استان، برگزاری حضوری کلاس ها را اعلام کرد.
@tollabolkarimeh
قالَ الاْمام الْمَهْدىّ(عليه السلام):
إنّا غَيْر مهْملينَ لمراعاتكمْ، وَ لا ناسينَ لذكْركمْ، وَ لَوْ لا ذلكَ لَنَزَلَ بكم اللاَّْوا، وَ اصْطَلَمَكم الاَْعْداء. فَاتَّقوا اللّهَ جَلَّ جَلاله وَ ظاهرونا.
« ما در رعايت حال شما كوتاهى نمی كنيم و ياد شما را از خاطر نبرده ايم، كه اگر جز اين بود گرفتاريها به شما روى میآورد و دشمنان، شما را ريشه كن میكردند. از خدا بترسيد و ما را پشتيبانى كنيد.»
#انتظار
@tollabolkarimeh
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تا وقتی بانکها ربا میگیرند، نماز باران تاثیری ندارد🔸
«إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حتی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ.» (خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. سورۀ رعد، آیۀ 11)
تا زمانی که انسان علت و سببِ سلب نعمتها را تغییر ندهد، محال است آن نعمت را خداوند به او برگرداند.
وقتی فکر میکنم در رابطه با «بانکها»، «خشکسالی» و «تبدیل باران به مصیبت» درمییابم که اینها، نتیجه رفتار ما با حکم رباست. ما بانکداری «بدون قرض» را بانکداری «بدون ربا» نامیدیم و این نوع بانکداری را، به خدا نسبت دادیم!
امام راحل به مسئولان بانکها فرموده بودند: «کاری کنید پول کار نکند؛ در اسلام پول کار نمیکند.» امام راحل، «کار کردن پول» را به «خدا» نسبت نداد بلکه به «ناچاری و بیچارگی» مربوط کرد.
شورای نگهبان نیز نه بدلیل «احکام اولیه» بلکه بدلیل ضرورت و اضطرار و «احکام ثانویه» قانون بانکداری را تأیید کرد.
وقتی دانشمندان و مردم باور کنند و بپذیرند، که بانکداری فعلی، بانکداری حلال است و خداوند این بانکداری را امضا کرده و این مسئله، از باب ضرورت و اضطرار نیست، معنایش اینست که ما با خدا «بد رفتاری» کردهایم و مصداق این آیهایم: «وَمَنْ یَکْسِبْ خَطِیئَهً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ یَرْمِ بِهِ بَرِیئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِینًا.»(کسی که خطا یا گناهی مرتکب شود، سپس بیگناهی را متهم سازد، بار بهتان و گناهِ آشکاری بر دوش گرفته است. سورۀ نساء، آیۀ 112)
خداوند مبرا است از اینکه «کار کردن پول» را امضا کرده باشد! گناه «بهتان زدن» به خداوند، بالاتر از اصل گناه [ربا] نباشد، کمتر نیست. در حال حاضر به ادعای بانکهای کشور، تورم یک رقمی و حداکثر 9 درصد است. چرا سود تسهیلات بانکی هجده درصد است؟ خواهند گفت که این 9 درصد اضافی، کارمزد است. اگر یک بازاری 9 درصد روی قرضی که به کسی میدهد سود بگیرد و بگوید کارمزد است، شما میگویید حکم خداست و حلال است؟ یا میگویید رباست؟ اگر این کار حلال است پس ربایی که حرام است چیست؟ پس آن یک درهم ربا دادن یا ربا گرفتن که آن گناه کذایی و بزرگ را دارد کدام است؟ (پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: یک درهم ربا نزد خداوند عزّوجلّ بدتر از هفتاد بار زنا با محارم در خانه خداست است. من لا یحضره الفقیه: جلد 4 صفحه 367)
جمهوری اسلامی و علماء عظیم الشان، محبوبان خداوند هستند ولی «إِنَّ اَللَّهَ یُحِبُّ اَلْعَبْدَ وَ یُبْغِضُ عَمَلَهُ.» (همانا خداوند بندهای را دوست اما کردار او را دشمن میدارد. خطبۀ 153 نهج البلاغه.)
خداوند دشمن میدارد کار کسی را که گرفتن کارمزد اینچنینی برای قرض را، حلال میکند! اگرچه حلال کننده از دوستان خدا باشد. خداوند نعمت خود را حبس میکند تا دوستان او آنچه مورد غضب اوست ترک کنند و محال است بدون ترک آن عمل ناشایست توسط دوستان، خداوند نعمت را آزاد کند. این قرآن کریم و این شما: «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَارًا.»(به آنها گفتم: «از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است. تا بارانهای پربرکت آسمان را پی در پی بر شما فرستد و شما را با اموال و فرزندان فراوان کمک کند و باغهای سرسبز و نهرهای جاری در اختیارتان قرار دهد! سورۀ نوح، آیۀ 10-12)
آیا همه خشکسالیها طبیعی، اقلیمی و جغرافیایی است؟ آیا این اتفاقات مربوط به تغییرات آب و هوایی جهانی است؟
آیا امکان ندارد دوستان خدا، مرتکب امری شوند که بارندگی بموقع و پر منفعت، کم شود و ضررهای بارندگی افزایش یابد؟ آیا امکان ندارد دوستان خدا امری که برای خداوند عظیم است جدی نگیرند و خدا بر آنها نپسندد که در غفلت بمانند و برای رفع غفلت ایشان، نعمت باران را حبس کند و یا با خسارت همراه نماید؟
اگر چنین احتمالی ولو به احتمال ضعیف ممکن باشد، بدلیل عظمت محتمَل باید جدی گرفته شود و به قول بعضی بزرگان متاسفانه جدی گرفته نشده است.
اگر حبس نعمت و نازل نشدن نعمت و یا همراه شدن نعمت با مصیبت، بدلیل سهل انگاری در مسئلۀ عظیمی که عظیمتر از آن قابل تصور نیست باشد، تا هر زمان آن سهل انگاری تغییر نکند، حبس نعمت نیز تغییر نخواهد کرد.
نماز باران هم در چنین مواردی مؤثر نیست چون نماز باران، تغییر نیست. «إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حتی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ.» (خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. سورۀ رعد، آیۀ 11)
والسلام
محی الدین حائری شیرازی
۲۹ آبان، ۱۳۹۵
#تاثیر_ربا
#خشکسالی
@tollabolkarimeh
هدایت شده از دروس حـــــــوزوے
اصول 3 حلقات.rar
14.96M
#المراقبه
مؤمن اهل آیه و نشانه است!
وقتی دندان آدم درد می کند ، نشانه ی این است که آسیبی به دندان رسیده و باید معالجه کند.
فکر بد ، حسادت ، کینه و نفرت ، عداوت همگی یک نشانه است. نشانه یک بیماری در قلب !
#طرید
منبع: کانال #شمیم_ملکوت
@tollabolkarimeh
هدایت شده از دروس حـــــــوزوے
اصول چهار.rar
37.99M
اصول 4 (حلقه ثالثه)
حلقات شهید صدر، حلقه ثالثه
جزوه کامل و عالی
#جزوه
#شرح
#اصول
#حلقات
@file_darsi_h
#المراقبه
لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
شیطان خیلی ناامید می شود، وقتی کسی را که در حق تو بدی کرده ، حلال می کنی !!
همه زحماتی که کشیده یکی بدی کند و دیگری کینه به دل بگیرد ، هدر رفته است!!
امروز ،
شیطان را ناامید کنیم !
#طرید
منبع: کانال #شمیم_ملکوت
@tollabolkarimeh
🔔 طرح ارائه خدمات هدفمند به طلاب غیرشاغل
طلاب جهت بهره مندی از خدمات هدفمند مرکز حداکثر تا تاریخ ۷/۹/۱۴۰۰ اطلاعات خود را در سامانه سخا تکمیل نمایید. توضیحات بیشتر در این سامانه ارائه شده است.
جزئیات بیشتر:👇
https://hawzahnews.com/xbsqc
@tollabolkarimeh
ساز نفوذ
سال ها پیش اگر از ما می پرسیدند به نظرتان اولویت های دشمن برای #نفوذ کجاست؟ قطعا محیط زیست یا اصلا به ذهنمان نمی رسید و یا در آخر لیست بود.
اما چند سال پیش با دستگیری جاسوسان یهودی "مراد موشه طاهباز" و "کاووس سیدامامی" و فرار "کاوه مدنی" معاون عیسی کلانتری در سازمان محیط زیست ، کم کم اهمیت حوزه اکوسیستم و محیط زیست روشن شد.
حالا اما بحران آب در ایران از خوزستان تا چهارمحال و #اصفهان و نقاط مختلف کشور یک قطعه از سازی است که دشمنان در طی چند دهه با نفوذ در حوزه محیط زیست نواخته بودند و الان دارد به گوش می رسد ...
✍"قاسم اکبری"
@tollabolkarimeh
🔻معاون امور مدارس حوزه علمیه قم مطرح کرد:
🔔 برگزاری دروس سطح یک حوزه به صورت حضوری
◻️ در حال حاضر طبق شیوه نامه دریافتی از مسئولین بهداشت، اکثر مدارس سطح یک حوزه به صورت حضوری است و در ارتباط با سطوح عالی هم بعضی به صورت حضوری و بعضی منتظر دریافت شیوه نامه بهداشتی هستیم.
@tollabolkarimeh