🌸 مولا امیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند:
✍️... #آداب و #رسومِ_خويش را به فرزندانتان #تحميل نكنيد، زيرا آنان براى زمانى غير از #زمانِ شما آفريده شدهاند.
📖 «لاتُقَسِّـرُوا أَوْلادَ كُمْ عَـلى آدابِكُمْ، فَإِنَّهُمْ مَخْلُوقُونَ لِزَمانٍ غَيْرِ زَمانِكُمْ».
📚 شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد، جلد ۲۰، صفحهی ۲۶۷.
🆔 @Torab_bash
💎 #قسم_به_امامِ_عصر_عج!
🌤️ میگویند: وَ العَصرِ إِنَّ الإنسانَ لَفِی خُسرٍ؛ «عصر» #انسان_کامل است؛ امام زمان(ع) است. یعنی «عصاره» همهی موجودات.
📗 ۷ تیر ماه ۱۳۵۸.
🆔 @Torab_bash
🔻دوستان مؤمن از یک پدر و مادرند!
🧩 امام صادق علیه السلام: «إنّما المؤمنونَ إخْوَةٌ بنو أبٍ و اُمٍّ، و إذا ضَرَبَ على رَجُلٍ مِنهُم عِرْقٌ سَهِرَ لَه الآخَرونَ».
🤝 همانا مؤمنان برادران یکدیگر و فرزندان یک پدر و مادر هستند؛ و اگر رگهای یکى از آنان [به ناراحتى] بجنبد؛ دوستانش [که برادرانش هستند] به خاطر [همدلی با او و از روی ناراحتی] شب را نمىخوابند .
📚 اصول کافی، جلد ۱، صفحه ۱۶۵.
🆔 @Torab_bash
📔 برخی از فضائل مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام در قرآن:
✍️ #معرفی برخی از آیاتِ قرآن که دربارهی #فضائل مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام است؛ و اینکه در روایات ذیل بسیاری از این آیات، مطالب بسیار ارزشمند و عجیبی صحبت شده است؛ لذا برای #معرفت_قرآنی به مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام این عناوین خدمت دوستان معرفی میگردد.
❗دوستان میتوانند برای مطالعه بیشتر، به سیاق آیات مربوطه در خود قرآن و نیز به روایاتِ ذیل این عناوین در تفسیر القمی، تفسیر نورالثقلین و تفسیر البرهان فی تفسیر القرآن مراجعه کنند. و من الله توفیق.
۱. من آیاتنا الکبری (لنریك من آیاتنا الکبری: طه ۲۳)
۲. الداعی در قیامت (یومئذ یتبعون الداعی لا عوج له: طه ۱۰۸)
۳. القیوم (و عنت الوجوه للحيّ القیوم: طه ۱۱۱)
۴. القیوم (الله لا اله إلا هو الحيّ القیوم: آلعمران ۱)
۵. المَلِک (تعالی الله الملک الحق: طه ۱۱۴)
۶. أنفسنا (فقل تعالوا ندع ابنائنا... و نساءنا... و انفسنا: آلعمران ۶۱)
۷. نفس الله (و یحذرکم الله نفسه: آلعمران ۲۸و۳۰ و سوره انعام ۱۲و۵۴)
۸. النجم (و النجم إذا هوا: نجم ۱)
۹. ما اوحی در فضای أدنی (فکان قاب قوسین أو ادنی، فأوحی الی عبده ما أوحی: نجم ۱۰و۱۱)
۱۰. ذکري (و من أعرض عن ذکري: طه ۱۲۴)
۱۱. ذکرنا (فأعرض عن من تولی عن ذکرنا: نجم ۲۹)
۱۲. سدرة المنتهی (عند سدرة المنتهی، عندها جنة المأوی، إذ یغشی السدرة ما یغشی: نجم ۱۴ الی ۱۶)
۱۳. من آیات ربه الکبری (نجم ۱۸)
۱۴. بسمالله (بسمالله الرحمن الرحیم: حمد ۱)
۱۵. الآزفة (نجم ۵۷)
🆔 @Torab_bash
👾 #توضیح_کوتاه_درباره_دیّاران
✍️... بر اساس آیات ابتدایی سوره اسراء، ما باید به تبعیت از رسولالله ص عبد باشیم، اگر میخواهیم خیلی یسیر، دستهجمعی سیر داده شویم بسوی #مسجد_الاقصی، باید جزو عباداً لنا باشیم. در جریان سریانِ رسولالله ص از مسجدالحرام به مسجدالاقصی، اینطور نبود که از چند روز قبل خدا به ایشان بفرماید که خودت را هماهنگ کن، بلکه ایشان به حسبِ عبودیت پیوسته آماده بود! ماهم باید پیوسته آماده باشیم. بخشی از این أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى که بر رسولالله ص واقع شد؛ توسط خودِ ایشان به عنوان کارگزار الهی، به عنوان خلیفه الهی بر عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ واقع میشود، عِباداً لَنا سردارانی ایرانیاند که انشاءالله در #جنگ_اسرائیل، رسولالله ص اینها را تربیت کرده و براحتی حرکتشان میدهد بسوی فلسطین و آنها را به مسجدالأقصى میرساند؛ و از طریق اینها #نورُ_الله را به #دیّاران که دشمنان اصلی بشریت و پشتوانه اصلی صهیونیستها هستند؛ اصابت میدهد!
🌅 به خاطر این ماجرا، #شیعه باید خیلی رشد کند، شیعه باید خیلی رشد داده شود، پس تن به رشد الهی بدهیم، دل بدهیم، با تعلیم و تربیتهای الهی همراه شویم، خدا صحنههای تعلیم و تربیت قرار میدهد، خدا صحنههایی قرار میدهد که از دل آن صحنهها عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ که در آیه ۵ سوره اسراء مطرح شده؛ تربیت شوند، عملیاتی شوند و بروند بهسوی مسجدالأقصی و دمار از روزگار دیّاران در فلسطین دربیاورند، این وعدهی خداست، إنشاءالله حتماً واقع میشود؛ ای شیعه! تو هم باید جریان پیدا کنی، تو هم باید جریان داده شوی، تا حد جریانی که بر عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ مطرح شده، این الحمدلله میّسر است، باید وارد شویم، باید با مسیر آشنا شویم، باید با نوعِ همراهی آشنا شویم، باید عادت کنیم به همراهی، باید عادت کنیم به همگامی، خداوند به سمت بالا میخواهد ببرد، این نباشد که ببخشید خدایا! تا وقتی روی زمین حرکت کنی ما هستیم، توی آسمان بخواهی حرکت دهی ما دیگر نمیتوانیم! نه، نباید اینطور باشیم. بلکه باید عبدِ همراه و همگام باشیم.
#کاهن
#جادوگر
#طلسم
🆔 @Torab_bash
🌹 #امام_سجاد_علیهالسلام:
🌤️ «هَلَكَ مَن لَيس لَهُ حَكيمٌ يُرشِدُهُ»:
✍️... «كسىكه برای او #حكيمى نباشد تا [به سوی #رشد، ارشاد و] راهنمايىاش كند؛ #هلاک خواهد شد.»
📚 بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۱۵۹.
🆔 @Torab_bash
⭐ #سخن_نگاشت | یا مَن یُعطی مَن سَأَلَه
✍... هر کسی از او چیزی بخواهد، به او میدهد. این واقعیّت است، بدانید که [اگر] انسان از خدا چیزی بخواهد، خدا به او میدهد؛ آنجایی که میبینید #دعا مستجاب نمیشود، یا شما درست نخواستید یا یک مصلحتی، یک مانع بزرگی در کار است یا بر خلاف سنّتهای آفرینش است؛ [چون] سنّتهای #آفرینش هر دعایی را #مستجاب نمیکند، اجازه نمیدهد هر خواستهی انسان برآورده بشود.
💭 امّا اگر این #موانع نباشد، هر خواستهای از #خدا داشته باشید، خدای متعال میدهد.
📝 بیانات #رهبر_معظم_انقلاب در شرح دعای #ماه_رجب
🆔️ @Torab_bash
هدایت شده از @Torab_bash
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✡ يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ!
✍... [و آن جنیّان] میخواهند نور خدا را با [فوت کردن طلسماتی از طریق] دهانهایشان خاموش كنند؛ درحالیكه خدا تام كننده نور خود است، اگرچه كافران خوش نداشته باشند.
#صف_آیه_هشت
#قرآن_مبین
#دخان_مبین
🆔️ @Torab_bash
❗چقدر افرادِ خوشحال کماند!
🔺«فَلْيَضْحَکُوا قَليلاً وَ لْيَبْکُوا کَثيرًا جَزاءً بِما کانُوا يَکْسِبُونَ»
🚨 [وای از روزی که فقط] #گروهی_اندک از خوشحالی بخندند؛ و افراد بسیاری به جزای آنچه به دست میآوردند، گریاناند.
🆔 @Torab_bash
⭐ #سخن_نگاشت | یا مَن یُعطی مَن سَأَلَه
✍... هر کسی از او چیزی بخواهد، به او میدهد. این واقعیّت است، بدانید که [اگر] انسان از خدا چیزی بخواهد، خدا به او میدهد؛ آنجایی که میبینید #دعا مستجاب نمیشود، یا شما درست نخواستید یا یک مصلحتی، یک مانع بزرگی در کار است یا بر خلاف سنّتهای آفرینش است؛ [چون] سنّتهای #آفرینش هر دعایی را #مستجاب نمیکند، اجازه نمیدهد هر خواستهی انسان برآورده بشود.
💭 امّا اگر این #موانع نباشد، هر خواستهای از #خدا داشته باشید، خدای متعال میدهد.
📝 بیانات #رهبر_معظم_انقلاب در شرح دعای #ماه_رجب
🆔️ @Torab_bash
▪️امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
▫️«مَنْ کَفَّ نَفْسَهُ عَنْ أَعْراضِ النّاسِ أَقالَهُ اللّهُ عَثْرَتَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مَنْ کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ».
🔺هر کس خود را از ریختن #آبروی مردم نگه دارد، خدا در روز قیامت از لغزشش میگذرد و هر کس #خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند در روز #قیامت خشمش را از او باز دارد.
🆔 @Torab_bash
🌹 #امام_موسی_کاظم_علیهالسلام:
✍🏻... چشم و گوش خود را نسبت به برادر دينیات #تكذيب كن؛ آنچنان كه اگر پنجاه نفر درباره او حرفی زدند [و او #خلاف آنها را گفت] تو حرف او را #قبول كن و ديگران را تكذيب نما! [و به او #كمال_خوشبينی را داشته باش.]
📚 سفينة البحار، ج ٢، ص ١١١.
🆔 @torab_bash
🌷 پرهيز از #بدگویی در #فضای_اخلاق
✍🏻... سعی کنيم #اخلاقمان را #تميز کنيم! سعی کنيم #هر_اخلاقی نداشته باشيم! سعی کنيم #مثبت_بین باشیم و فقط #بدیهای_ديگران را #نبينيم!
⛔️ اينکه انسان مدام #پشت_سر این و آن بگويد: «فلانی اين کار را کرد، چنين کرد، چنان کرد، پس به اين دليل بد است، اينطور است یا آنطور است!» این #کار_غلطی است. اگر انسان دارد به اشتباه بدگويی میکند که کار غلطی دارد انجام میدهد؛ و اگر واقعاً اين #حرفهایی که دارد درباره #دوستش یا #دیگران میزند؛ صحت داشته باشد؛ خب او اگر میخواهد جزو «الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ» باشد؛ اگر میخواهد در فضایی از #اخلاقیات_مثبت صالحانه رفتار کند؛ باید بنا را بر #اصلاح بگذارد؛ و دنبال اصلاح دوستان و اطرافیانش باشد...!
📌 اينکه انسان مدام #بدگويی کند و #بدی_ظاهری افراد را پيش اين و آن نقل کند؛ #چه_فايدهای دارد؟
🌷 گفتا شیخا! هرآنچه گویی هستم!
🌷 آیا تو چنان که مینمایی هستی؟
🆔 @torab_bash
35.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 | مجموعه مستند #برنامه_شیطان
✡قسمت بیستوپنجم: ۲.سلطه_استثمار
👁🗨 همه باید تحت سلطه ما باشند!!
👀 #اختصاصی
⛔️نامناسب برای شیطانپرستان⛔️
⏳کانال تراب باش
🆔️ @Torab_bash
❗تا چه حدّ به امام زمان عج بَها دهيم؟
✍️... در سورهی طه، آيه ۱۱۵ جواب اين سئوال داده شده است. خداوند دربارهی جد بزرگوارمان آدم علیهالسلام میفرماید: «وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلی آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً» ما قبلاً از آدم(ع) پيمان گرفتيم، با او عهد بستيم، گفتيم ای آدم! نسبت به اين موضوع، اينطور که گفته میشود رفتار کن، ایشان هم گفت چشم. با ما عهد بست ولی عهدش را فراموش کرد و آن عزم بايد و شايد را از خودش نشان نداد. اين عهد چيست؟ آدم (ع) و به تبعِ ایشان تمامِ بنیآدم نسبت به چه موضوعی بايد عزم داشته باشند؟ در احاديث ذيل همين آيه که نگاه میکنيم؛ مثلاً در کتاب بصائر الدرجات، صفحه ۷۰ از قول امام باقر (ع) حديثی نقل میشود که ایشان فرمود: از آدم علیهالسلام در موردِ رسولالله (ص) و امامانِ بعد از ايشان (ع) خصوصاً نسبت به امام مهدی عج و سیره مهدوی ایشان #عهد و #پيمان گرفته شد؛ «فَتَرَکَ وَ لَمْ يَکُنْ لَهُ عَزْمٌ...» ولی ايشان آن عهدش را ترک کرد، قولش را فراموش کرد، بلکه اصلاً بها نداد و به قولی آن عزم بايد و شايد را نسبت به اهلبيت (ع) از خودش بروز نداد.
🔺همچنين مولا در همین حدیث میفرمايد: «أَنَّهُمْ هَکَذَا وَ إِنَّمَا سُمِّيَ أُولُو الْعَزْمِ أُوْلِي الْعَزْمِ لِأَنَّهُ عَهِدَ إِلَيْهِمْ فِي مُحَمَّدٍ وَ الْأَوْصِيَاءِ مِنْ بَعْدِهِ وَ الْمَهْدِيِّ وَ سِيرَتِهِ وَ أَجْمَعَ عَزْمُهُمْ عَلَي أَنَّ ذَلِکَ کَذَلِکَ وَ الْإِقْرَارِ بِهِ...» در مورد دیگر پیامبران نیز این عهد و پیمان گرفته شد؛ لذا اينکه به بعضی از ایشان گفته میشود #اولو_العزم به اين خاطر است که آنها هم عهد بستند و با تمام وجود بر این عهد و میثاق، #پایمردی کردند. با #رسولانِ اولوالعزم و دیگر رسولان در موردِ سیدِ ما رسولالله (ص) و ديگر اهلبيت (ع) و همچنين در مورد امام زمان(عج) و رفتارهای امام زمان عج که #عهد بسته شد، ایشان بنای زندگیشان را #تقوای_ولایی گذاشتند؛ مبنای حیاتشان را محضریت اهلبیت علیهمالسلام از امام زمان عج گذاشتند؛ چون رفتارهای مولايمان امام زمان عج عجيب است، لذا مخصوصاً از اولوالعزم برای امام زمان عج و رفتارهای امام زمان عج عهد گرفته شد. به ايشان گفته شد که آيا هرچه امام زمان گفت، هر رفتاری انجام داد روی چشمتان میگذاريد؟ انجام میدهيد؟ قبول میکنيد؟ ایشان هم گفتند بله، هرچه امام زمان عج انجام داد، انجام میدهيم، هرچه ايشان خواست انجام میدهيم، «وَ أَجْمَعَ عَزْمُهُمْ عَلَي أَنَّ ذَلِکَ کَذَلِکَ وَ الْإِقْرَارِ بِه» یعنی دیگر رسولان از جمله اولوالعزم من الرسل، اقرار کردند و تمام عزمشان را برای حرف شنوی از اهلبیت علیهمالسلام جمع کردند.
📚 در حديث ديگری از همين کتاب بصائر، صفحه ۷۰، باز از قول امام باقر (ع)، صحبت از اين است که خداوند در روز #الست از انبيا (ع) عهد گرفت «قالُوُا أَقرَرْنا و شَهِدْنا يا رَبَّ»، همه آنها گفتند که خدايا! ما اقرار میکنيم و اين ماجرا را دنبال میکنيم؛ «وَ لَمْ يَجْحَدْ آدَمُ وَ لَمْ يَقِرّ» ولی آدم (ع)، آن عزم بايد و شايد را از خود بروز نداد. زمانی که با انوار طيبهی اهلبيت (ع) آشنا شد، وقتی که انوارِ دور #عرش را ديد، اقرار نکرد، ولی از بين پيغمبران، پنج نفر عزم بايد و شايد را خیلی خوب از خودشان نشان دادند و لذا اولوالعزم بودن برای اين پنج نفر تثبیت شد. بخاطر چه موضوعی؟ در چه مقولهای بيشتر عزم نشان دادند که بخاطر آن، اينها اولوالعزم ناميده شدند؟ «فَثَبَتَتِ الْعَزِیمَةُ لِهَؤُلَاءِ الْخَمْسَةِ فِی الْمَهْدِی» (اصول کافی،ج ۲، ص ۸)، به خاطر صددرصد بها دادن به مهدی عج و مهدویت، صفت یا مقوله اولوالعزمی در اين پنج نفر تثبیت شد؛ و ايشان به خاطر امام زمان عج اولوالعزمِ ناميده شدند. بعد امام باقر (ع) میفرمايد: آدم (ع) عزم بايد و شايد را نشان نداد و لذا آيه ۱۱۵ طه برایش مطرح شد که ما قبلاً از آدم پيمان گرفتيم، ولی او فراموش کرد و عزم بايد و شايد را از خودش نشان نداد.
🔻خب، #سئوال ما اين بود که به امام زمان عج و #مهدویت ایشان تا چه حدی #بها دهيم؟! تا چه ميزان بها دادن مطلوب است؟ جوابش را خداوند در اين آيه به ما داد، منظور چيست؟ اين آيه را بياوريد و بگذاريد کنار آيه آخر سوره يوسف که خداوند ميفرمايد: «و لَقَد کانَ فِي قَصَصِهِمْ عِبرَةٌ لِأُولِي الأَلبابِ»، ماجراهای رسولان الهی را بشنويد و از سرگذشت ایشان #عبرت بگيريد. خب ما چه عبرتی از رفتار آدم (ع) بگيريم؟ اين عبرت را بگيريم که بايد #بيشترين_عزم را نسبت به امام زمان عج داشته باشیم. #ادامه👇
🆔 @Torab_bash