یک نفر ۱۲۰۰ بار مزاحم اورژانس شده!
🔹رئیس اورژانس تبریز: ۱۰ تا ۱۵ درصد تماسهای روزانهی اورژانس، مزاحمت تلفنی است. فقط یک نفر، ۱۲۰۰ بار مزاحم شده.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سلطان زمینخواری در ایران
🔺 زمانی که حقوق کارمندان دولت ۴۰ تومان تا ۱۰۰ تومان بود، خانهای را به ۳ ریال و دکانی را به ۱ ریال خرید
🔺 او با زور املاک مردم را غصب میکرد، طوری که در پایان حکومتش، ۴۴ هزار سند برای املاکش در کل کشور داشت
@ttt1400
بررسی دلایل فروپاشی حکومت و تمدن باستانی هخامنشیان
نویسندگان: غزاله طاهری عطار علی اصغر پورعزت
منبع: پژوهش حقوق و سیاست 1385 شماره 21
وضعیت امروز جهان، پیامد حوادث گوناگون در گذر تاریخ است؛ در کشاکش این حوادث و دگرگونی ها، تمدن-هایی ظهور کرده رشد یا سقوط می کنند. بررسی و تحلیل عوامل مؤثر بر بقا یا فروپاشی یک تمدن، می تواند برای تمدن ها و جوامع در حال رشد، بسیار عبرت آموز باشد. تمدن ایرانی یکی از قدیمی ترین و تاثیرگذارترین تمدن های تاریخ بشری است و ایران زمین نیز به مثابه خاستگاه این تمدن در اعصار گوناگون، حکمرانی حکومت-ها و سلسله های بی شماری را به خود دیده است که برخی از آنها به هنگام برخورداری از فر و شکوه و سطح بالایی از اقتدار سیاسی و اقتصادی، گاهی به دلایل ناشناخته ای افول کرده و در نهایت منقرض شده اند؛ حکومت های مقتدری همچون هخامنشی، اشکانی، ساسانی، و صفوی! در این میان امپراتوری هخامنشی یکی از تاثیرگذارترین حکومت های حیات بشری بوده است که به رغم برخورداری از سابقه ای 230 ساله به دست سرداری جوان و کم تجربه منقرض شد. تاسیس این امپراتوری که اقوام، زبان ها و فرهنگ های گوناگون و متنوعی را در بر می گرفت، ابتکاری بزرگ در تاریخ جهان بود؛ دولتی واحد و متمرکز که تا سال ها بعد، فقط امپراطوری روم توانست با آن برابری کند! سؤال اصلی پژوهش این است که امپراطوری و تمدنی با این حد از قدرت، عظمت و گستردگی قلمرو، چگونه به مرور زمان از درون فرو پاشید. به نظر می رسد که دلایل بسیاری در انقراض و فروپاشی تمدن ها دخیل اند یا موجب بقا و استمرار حیات آنها می شوند. در این پژوهش چنین فرض شده است که ضعف در تحقق عدالت، پاسخگویی، آزادی و هویت ملی و عواملی چون استبداد، خودشیفتگی و تبعیض، موجب تسریع فروپاشی این تمدن شده اند. بررسی سوابق تاریخی نیز مؤید این پیش فرض بود که بی عدالتی از جمله مهم-ترین عوامل فروپاشی درونی و تدریجی و کاهش سطح هوشمندی این حکومت ها بوده است.
حیاتِ فرنگیها با جاسوس است.
✅ آیتالله بهجت:
💥 ملتفت باشید! حیاتِ فرنگیها با جاسوس است؛ تا به حال بر سر ما، هر چیزی آوردهاند، از جاسوسها آوردهاند.
💥 ملتفت باشید! اطراف خودتان را نگاه کنید، گاهی میشود به چند واسطه، به جاسوس میرسند.
💥 اینها یک فِطانَتی است، که خدا باید این زرنگی را بدهد که آدم گول دروغگوها را نخورد؛ آنقدر به آدم راست میگویند، تا اینکه دروغشان را بفروشند.
📚 بهسوی محبوب، ص١١۶
جملههایی از کتاب "دلایلی برای زنده ماندن"
مت هیگ :
تصور کنید همۀ زمانی که در اختیار داریم را در یک بطری سربسته به ما میدادند. چه میکردید برای اینکه آن بطری بیشتر باقی بماند؟ با آهسته نوشیدن آن، با لذت بردن از طعمش یا با یکباره سرکشیدنش؟
به آسمان نگاه کنید. نظم جهان را به خود یادآور شوید. در هر موقعیت دنبال وسعت بگردید تا کوچکی خودتان را ببینید.
تردیدها مثل پرستوها هستند. همدیگر را دنبال میکنند و با هم گرد میآیند.
عمل حرف زدن خود یک معالجه است. جایی که حرف زدن وجود دارد امید هم هست.
مغز تستر نیست پیچیده است. شاید تنها کمی بیشتر از یک کیلو وزن داشته باشد، اما یک کیلویی است که تمام خاطرات یک عمر را در خود دارد.
در لحظات سخت تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم، گوش دادن به خودمان است.
اگر قرص برای شما مفید است زیاد مهم نیست روی چه روندی در بدنتان تأثیر میگذارد، آن را بخورید. ما بهترین آزمایشگاههای خودمان هستیم.
ما افسرده را مترادف غمگین به کار میبریم همانطور که قحطیزدگی را مترادف گرسنگی میدانیم. حالا به این توجه نمیکنیم که قحطیزدگی واقعی و اندکی احساس گرسنگی چقدر متفاوت است.
ما سه چهارم وجودمان را فدا میکنیم تا شبیه دیگران شویم، پس عشق در بهترین حالت خود راهی برای بازپس گرفتن آن بخشهای وجود ما است. عشق یعنی یافتن کسی که بتوانید با او خود غیرعادیتان باشید.
اگر به اندازۀ کافی زیر موجهای طوفانی بروید آب آرام است.
بین دوست داشتن کتابها و نیازمند بودن به آن تفاوت وجود دارد.
هر روز دویدن نوعی مبارزه با خودتان است. فقط با بیرون رفتن در یک صبح سرد فوریه حس میکنید به موفقیتی دست پیدا کردهاید.
حواستان باشد که تنفس میکنید.
روی این سیاره هفت میلیارد نوع عادی بودن وجود دارد پس اگر افسرده شدید احساس غیرعادی بودن نکنید و بدانید افسردگی شاید جهنمی باشد برای پرداخت بهای بیداری در زندگی و تا زمانی که بر شما مسلط است به نظر نمیرسد ارزش این پرداخت را داشته باشد.
خمسه، از کهنترین و رایجترین نمادهای حمایتی و تعویذی است که سابقۀ آن به پیش از اسلام برمیگردد به گونهای که یهودیان هنوز از آن استفاده میکنند، اما رواج آن به عنوان نماد دست حضرت فاطمه(س) و حضرت عباس(ع) موجب شده است که ابداع شیعه پنداشته شود.
نماد خمسه امروزه نزد شیعیان کاربردهای گوناگونی دارد از جمله: در بالای توغها و علمها در مراسم عزاداری محرم، نذرها و برخی اماکن مذهبی.
خمسه، از کهنترین و رایجترین نمادهای حمایتی و تعویذی است که سابقۀ آن به پیش از اسلام برمیگردد به گونهای که یهودیان هنوز از آن استفاده میکنند، اما رواج آن به عنوان نماد دست حضرت فاطمه(س) و حضرت عباس(ع) موجب شده است که ابداع شیعه پنداشته شود.
نماد خمسه امروزه نزد شیعیان کاربردهای گوناگونی دارد از جمله: در بالای توغها و علمها در مراسم عزاداری محرم، نذرها و برخی اماکن مذهبی.
تاریخچه
هر چند نمادهای متنوع خمسه در جهان اسلام رواج بسیار داشته، برخلاف تصور عام، به هیچ وجه ابداع آن اسلام نبوده است و سابقۀ آن به زمانهای بسیار دور باز میگردد. با توجه به شواهد باستان شناختی، نمادهای خمسه بسیار پیش از دورۀ اسلامی، در میان اقوام مدیترانه، بین النهرین، مصر و شمال افریقا و همچنین نزد یهودیان معمول بوده[۱] و در سنّت اسلامی مفاهیم جدیدی به آن نسبت داده شده است.
یهودیان هنوز هم از نمادهای خمسه استفاده میکنند.
گاه نماد ماهی را که مصون از چشم زخم دانسته میشود در خمسهها نقش میکنند.
انواع دعاها از جمله «شما بیرکتها بییت» (تبرک خانه) یا «تفیلاتهادِرِخ» (دعای مسافران) را بر آنها مینگارند و آنها را برای حمایت، تأیید، تبرک و استفادههای تعویذی به ویژه در برابر چشم زخم، بر اشیا، ساختمانها خودروها و جز آنها میآویزند یا به صورت تزیینی نقش میکنند.
از نماد خمسه، به صورت تاج (كِتِر) در تزیین جعبه و جایگاه طومار تورات در کنیسهها استفاده میشود.[۲]
نمادهای خمسه در نزد اهل سنت بر پنج اصل اعتقادی اسلام دلالت دارد که عبارتند از: شهادتین، نماز، زکات، روزه و حج.
شیعه
اشتهار این نماد به دست حضرت فاطمه(س) و نیز رواج این باور که خمسه نماد دست بریده حضرت عباس(ع) است موجب شده است که عده ای آن را ابداع شیعه بینگارند.
حتی محتواهای راجع به عدد ۵ در اسلام (۵ نوبت نمازهای یومیه، پنج تن آل عبا، پنج پیامبر اولوالعزم و...)، دلالتهایی دانسته شدهاند که نماد خمسه بدان ناظر است.[۳]
در حالیکه انتساب خمسه به یک وجود مقدّس مؤنّث، سنّتی بسیار کهن است و دستکم در زمان حیات اقوام فنیقی کارتاژی، خمسه نماد تأنیث (الهۀ ماه) نزد ایشان بوده و در یهودیت نیز آن را به میریام، خواهر موسی و هارون علیهما السلام نسبت داده و آن را «دست میریام=پنجۀ میریام» خواندهاند.[۴]
بعید نیست وجه تسمیۀ گیاه موسوم به چنگ مریم (کفّ العذّرا) که عوام آن را به باور تسهیل زایمان زائو، در آب میانداختند[۵] و نیز انتساب نماد خمسه به دست حضرت فاطمه(س) نوعی دگردیسی امتدادی از دست میریام یهودیان، در زمینۀ اسلامی-شیعی باشد.
منبع مقاله، دانشنامه، ج۱۶، ص۱۵۵-۱۵۷، با تلخیص.
بورژوازی
/burZvAzi/
برابر پارسی: دارامندی، سرمایه داری، طبقه کاسب و دکاندار، طبقه سوداگر، حکومت طبقه دوم، طبقه سرمایه دار، مالکان وسرمایه داران
( اسم ) طبق. طبقۀ شهرنشین و مالک وسایل تولید که با استفاده از فنّاوری و کار و سرمایه، فعالیت اقتصادی می کند
فرهنگ معین: طبقة سرمایه داری که با در دست داشتن وسایل تولید و سرمایه، زندگی مرفه دارد.
فرهنگ عمید: نظام مبتنی بر تولید، که در آن صاحبان سرمایه، با در دست داشتن ابزار تولید و بهره گیری از نیروی کارگران به انباشت سرمایه می پردازند، طبقۀ بین اشراف و طبقۀ سوم.
بورژوازی (به فرانسوی: Bourgeoisie) یک اصطلاح در علم جامعه شناسی و تاریخ است که مورد دسته بندی های مورد استفاده در تحلیل جوامع بشری است. این واژه به دستهٔ بالاتر یا مرفه و سرمایه دار در جامعه اطلاق می شود. این دسته قدرت خود را از استخدام، آموزش و ثروت به دست می آورند و نه لزوماً از اشراف زادگی.
طبقه متوسط
پرولتاریا
مارکسیسم
بیشترین ظهور و بروز این طبقه با افول قدرت کلیسا در اواخر قرون وسطی همراه بود. روش زندگی آنها ایجاب می کرد که در خارج از مراکز جمعیتی، به دور از چشم مردم و حکام زندگی کنند. همین روش، آنها را به زندگی در قلعه ها سوق داد. بسیاری از این قلعه ها امروزه جزو آثار تاریخی اروپاست و برخی پس از گذشت قرنها همچنان نسل به نسل و دست به دست توسط نوادگان بورژواهای اولیه، مسکون باقی مانده است.
در جامعهٔ سرمایه داری این واژه معمولاً به دسته های قانون گذار و مالک اطلاق می شود. طبقه بورژوا پس از اضمحلال شیوهٔ تولید فئودالی در قلعه هایی (borge) تجمع کردند و اطلاق بورژوا به این طبقه را نیز به (borge) یا همان قلعه نسبت می دهند که ریشه آن (burg) است که از زبان آلمانی وارد لاتین و سایر زبان ها شده است؛ لذا ریشه پیدایش آن را تاریخی می دانند. شاید بتوان واژه «برج نشین» را به عنوان جایگزین واژه بورژوازی پیشنهاد داد.
نظریه های کارل مارکس طبقهٔ اجتماعی بورژوازی را به عنوان صاحبان امکانات تولید (مانند کارخانه، ماشین آلات و ابزار) در یک اجتماع سرمایه داری معرفی می کند. این طبقهٔ اجتماعی از راه استخدام کارگران برای به کار درآوردن سرمایهٔ خود باعث کسب درآمد برای خودشان می شوند. در دست داشتن امکانات تولید به بورژواها این اجازه را می دهد که تعداد زیادی کارگر را در ازای مزد استخدام و از دسترنج کار آنها بهره و سوءاستفاده ببرند و این کارگران برای کسب درآمد چاره ای جز فروختن کار خود به سرمایه دار ندارند. از دیدگاه مارکسیسم، دو طبقهٔ پرولتاریا و بورژوازی به صورت مستقیم و دائم درگیر جدال طبقاتی هستند که در آن سرمایه دار درصدد سوء استفاده از کارگران هستند و در موضع مخالف، کارگران در برابر سوء استفاده مقاومت می کنند. این سوءاستفاده از کارگران بدین شرح است: کارگران که به صورت مستقل دارای امکانات تولید نیستند و برای به دست آوردن درآمد به استخدام سرمایه دار در می آیند. آنها برای سرمایه دار مشغول به تولید کالا یا خدمات می شوند و سرمایه دار صاحب این کالا یا خدمات می شود. سرمایه دار این اقلام را در برابر پول می فروشد و از آن پول مزد کارگران، هزینهٔ تولید و سود (مازاد تولید) به دست می آورد. بدین صورت سرمایه دار می تواند بدون کار یا با کار کمتر از مازاد تولید کارگران سود به دست آورد. در نظریه های مارکسیستی، ثروت فقط از طریق کار به وجود می آید و از این رو، اگر کسی بدون کار کردن ثروت بدست بیاورد، این ثروت را به قیمت سوء استفاده از کار دیگران ایجاد کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وحشت عجیب خاخام یهودی از قدرت ایران
🔴 رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی دانشگاه حیفا:
▪️ایران با برخورداری از جامعه ای نیرومند تلاش دارد تا بر خاورمیانه مسلط شود...!