.......:
یک نکته قرآنی
🍂از عبادت شبانه غافل نشوید.🍂
🔶يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ
قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلاً
نِصْفَهُ أَوِ انقُصْ مِنْهُ قَلِيلاً
أَوْ زِدْ عَلَيْهِ وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلاً
(مزمل/۱تا۴)
⚡️شب، بهترين زمان براى عبادت است و نماز شب مورد تأكيد خداست.
🍁خواندن نماز و قرائت قرآن در شب، بهترين وسيله براى ايجاد آمادگى روحى و كسب انرژى است.
❌مقدار شب زنده دارى محدوديّتى ندارد : يك دوم، يك سوم يا دو سوم شب.
و در انتهای سوره نیز تخفیف بیشتری قائل شده و می فرماید: هر مقدار كه مى توانيد و براى شما مقدور است به عبادت برخيزيد ونماز وقرآن بخوانيد. خصوصاً هنگامى كه بيمار هستيد و يا در سفر به سرمى بريد.
#چله_ترک_گناه
🚫اصلاح ذات البین از مجوزات #دروغ مصلحتی🚫
هر گاه دو نفر از یکدیگر کدورت و کینه ای داشته باشند
و با هم قطع رابطه کنند برای اصلاح و آشتی دادن آنها #دروغ گفتن جایز اس
یعنی گفتن مطالبی که موجب رفع کدورتها و دشمنی ها و برقراری روابط دوستانه و صمیمانه گردد ،
و همانگونه که برای رفع و درمان خصومتها و اصلاح روابط میان مسلمانان #دروغ_گفتن جایز است .
برای رفع و پیشگیری از خصومت ها و دشمنی ها نیز گفتن #دروغ جایز است .
بنابراین هرگاه راستگویی باعث وقوع فتنه و ایجاد دشمنی میان دو مسلمان و #دروغ_گویی مانع فتنه و موجب دوستی و صمیمیت و ارتباط و الفت شود، آن راست ، مذموم
و این دروغ، ممدوح خواهد بود...
وسائل الشیعه شیخ حر عاملی جلد 8 صفحه578
⛔️⛔️پس تا آخر امروز حواسمان باشد که ما میتوانیم با حد و مرز های قرار داده شده #دروغی را که به مصلحت است با این هدف که رابطه بین مومنان را بهبود ببخشیم ، بیان کنی
taheri-milad-hazrat-ali-akbar-95-003.mp3
4.58M
🎤🎤 طاهری
🌺 سرود بسیار زیبا
❤️ اومد دوباره خود پیغمبر
❤️ میلاد #علی_اکبر علیه السلام
❤️ #روز_جوان #صلوات
.......:
✍
آیا گفتن کلمه حاجی یا کربلایی به کسی که به حج یا کربلا نرفته جایز است؟
گرچه معنای اصلی «حاجی» و «کربلایی» شامل افرادی میشود که به حج و زیارت مشرف شده باشند، اما عرف جامعه، این کلمات را منحصراً به معنای فردی که واقعاً حج و کربلا رفته قلمداد نمیکند، بلکه امروزه از لحاظ عرفی یک معنای آن را میتوان فرد بزرگوار و محترم و یا شخص روحانی دانست. بر این اساس، نمیتوان گفت که افراد با مخاطب قرار دادن اشخاصی که به حج و زیارت کربلا نرفتهاند با چنین عناوینی مرتکب دروغ حرام شده است، زیرا نه مخاطبان و نه حضار، چنین برداشتی از این کلمات نداشته و عملاً خبر دروغی به آنها منتقل نشده است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اگر به نحوى باشد که دروغ محسوب نشود، مانع ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
حرام نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
حاجی کسی است که حج تمتع انجام داده ولی گفتن آن به کسی که عمره بجا آورده نیز مانعی ندارد و گفتن حاج آقا به روحانیون یک اصطلاح عرفی است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
اگر مستلزم نسبت کذب نباشد مانعی ندارد.
[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
#سوال👇
آیا مرد می تواند به تک خوانی زن گوش دهد؟
#پاسخ👇:
آیت الله خامنه ای: گوش دادن به خوانندگی زن که غالباً مشتمل بر مفسده است، جایز نیست.
آیت الله مکارم: سرود دسته جمعی بانوان در مکانهای مخصوص به بانوان اشکالی ندارد، مشروط بر این که صدا و آهنگ آن مناسب مجالس لهو و فساد نباشد؛ امّا در جایی که مردان حضور دارند جایز نیست.
—---------------
سایت آیات عظام خامنه ای ( استفتائات موسیقی و غنا ) و مکارم شیرازی (احکام موسیقی)
✍
آيا امام زمان(عج) به شهادت ميرسند يا به مرگ طبيعي از دنيا ميروند؟ آيا اين روايت درسته که ائمه همه يا شهيد مي شوند يا با زهر کشته مي شوند؟
قرآن مي فرمايد: "هر نفسي مرگ را مي چشد". [1]طبق اين آيه که بيان کننده سنت الاهي در باره هم? مخلوقات است، امام زمان (ع) نيز پس از برقراري عدالت جهاني و ايجاد حکومت جهاني از اين دنيا مي روند. اما آيا به مرگ طبيعي يا به شهادت؟ از دستهاي روايات استفاده ميشود که آن حضرت به مرگ طبيعي از دنيا ميرود. روايات زير از آن جملهاند:
1. ام سلمه از پيامبر خدا (ص) چنين نقل ميکند:
مهدي از خاندان من و از فرزندان فاطمه است.... او در ميان مردم به سنت پيامبرشان عمل ميکند، پس هفت سال درنگ ميکند و آن گاه از دنيا ميرود و مسلمانان بر او نماز ميگزارند.[2]
2. در روايتي که در تفسير آيه شريفه: "ثُمَّ رَدَدْنا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَيهِم"[3]؛ پس از [چندي] دوباره شما را بر آنان چيره ميکنيم، از امام صادق (ع) نقل شده چنين آمده است:
[منظور] خروج [امام] حسين(ع) با هفتاد تن از يارانش [در زمان رجعت است] در حالي که کلاهخودهاي زريني که دو رو دارد بر سر دارند و اعلام کنندگاني به مردم برسانند: اين حسين است که خارج شده است، تا آن جا که مؤمنان هيچ شک و ترديد درباره او نکنند و بدانند که او دجّال و شيطان نيست، و او است حجّت قائم [به حق] در ميان شما و چون معرفت به اين که آن حضرت همان حسين (ع) است در دلهاي شيعيان استقرار يافت، حضرت حجّت را مرگ فرا ميرسد و کسي که آن جناب را غسل ميدهد و کفن و حنوط ميکند و به خاک ميسپارد همان حسين [بن علي](ع) خواهد بود.
جز وصي و امام هيچ کس متصدّي [کار کفن و دفن] وصي نشود.[4]
3. در روايت ديگري نيز امام صادق (ع) در پاسخ به اين پرسش که اولين کسي که به دنيا رجعت خواهد کرد چه کسي است ميفرمايد: [امام] حسين (ع) در پي قائم (ع) خروج ميکند...
حسين (ع) به همراه آن گروه از يارانش که با او به شهادت رسيدند، به پيش ميآيد در حالي که هفتاد پيامبر او را همراهي ميکنند، آن گونه که به همراهي موسي بن عمران فرستاده شدند. قائم (ع) انگشتر خود را به او واگذار ميکند. پس حسين (ع) نخستين کسي است که عهدهدار غسل و کفن و حنوط آن حضرت ميشود و ايشان را در قبر خود قرار ميدهد.[5]
از دسته اي ديگري از روايات استفاده ميشود که آن حضرت به شهادت خواهند رسيد:
1. از امام حسن مجتبي (ع) روايت شده است: "به خدا سوگند، پيامبر خدا با ما پيمان بسته است که اين امر [امامت] را دوازده تن امام از فرزندان علي و فاطمه به دست خواهند گرفت و هيچ کدام از ما نيست، مگر اين که مسموم يا کشته ميشود".[6]
2. امام صادق (ع) نيز در اين باره ميفرمايد: "به خدا قسم هيچيک از ما نيست، مگر اين که کشته شده و به شهادت ميرسد.[7]
3. از امام رضا (ع) نيز مشابه همين تعبير، روايت شده است.[8]
با توجه به اين دو دسته روايات اظهار نظر صريح و قطعي در مورد چگونگي وفات اماممهدي (ع) مشکل به نظر ميرسد.
اما با توجه به اين که رابطه بين مرگ و شهادت عموم و خصوص مطلق است، يعني مرگ اعم از مردن طبيعي و شهادت است و شهادت نيز نوعي از مرگ است نه خارج ار آن، از اين رو مي توان روايات دست? اول را حمل بر شهادت نمود و تعارض ظاهري را رفع نمود چون روايات دست? اول در مقام بيان اصل مرگ هستند نه کيفيت آن.
[1]. آل عمران، 185.
[2]. علامه مجلسي، بحارالانوار، ج 51، ص 104، ح 39.
[3]. اسراء، 6.
[4]. کليني، الکافي، ج 8، ص 250، همچنين ر. ک: بحارالانوار، ج 53، ص 94، ح 103.
[5]. بحارالانوار، ج 53، ص 103، ح 130.
[6]. بحارالانوار، ج 27، ص 217، ح 19.
[7]. همان، ص 209، ح 7.
[8]. همان، ص 214، ح 16.
✍
تکلیف افراد عقب مانده ذهنی در قیامت چیست؟
اگر این فرد واقعا خوب و بدش را نمی فهمد خدا از او تکلیفی نمی خواهد و در قیامت با لطف خود با او برخورد می کند.
اما اگر برخی از چیز ها را می فهمیده (خوب و بد و زشت و زیبا) ولی نه کامل، خدا با همین احکام عقلی و فطری که می فهمیده از او بازخواست می کند.
در خصوص این افراد و این که سرنوشت این ها در قیامت چگونه است و چگونه و به چه قاعده ای برای آن ها جایگاه و مقام آخرتی تعیین می گردد، از دیرباز بحث های گوناگونی در بین اندیشمندان وجود داشته و در کتاب های اعتقادی به آن ها پرداخته شده است.
از نظر عقل و نقل، این گونه افراد چون از ادراک متناسب و قابل قبول که شرط هر تکلیف و مسئولیتی است، بی بهره اند، در دنیا هم تکلیفی بر عهده آنان نیست. در نتیجه، گناهی برای آنان ثبت نمیشود و عقوبت و مجازات هم نمیشوند و بر همین اساس سوال و جواب قبر و مانند آن در خصوص ایشان بی معناست.
اما در مورد جایگاه اخرویشان نظرات گوناگونی ارائه شده از جمله آنکه اگر از خانوادهای مسلمان باشند، به دنبال پدر و مادر خویش - شاید به عنوان پاداش و مایه خوشحالی ایشان - به بهشت خواهند رفت. اما اگر وابسته به کفار و ظالمان باشند، به واسطه قصور ادراکی خود، در قیامت عذاب نخواهند شد.
در برخی منابع آمده است: علم آن را به خدا واگذارید؛ یعنی درباره آن سؤال نکنید؛ خدا بهتر میداند با آن ها چه کند.[۱]
در برخی روایات در باره اطفال شیعیان آمده است که در عالم برزخ فاطمه زهرا (س) آنان را تربیت میکند.[۲] ذکر شده که حکم دیوانگان، مانند اطفال است.[۳] البته در پاره ای از روایات نیز ذکر شده که این افراد به شکل خاصی در قیامت مورد آزمون قرار می گیرند تا وضع تسلیم یا متمرد بودن آن ها در برابر تکالیف الهی معین باشد. بعید نیست متناسب با وضع آخرت و میزان ادراکات آن ها در آن جهان آزمونی از ایشان گرفته شود.
در حدیثی زراره از امام باقر (ع)نقل میکند: «وقتی قیامت میشود، خداوند با پنج دسته بحث میکند:
طفل کسی که در دوران فترت بمیرد؛ کسی که در زمان پیامبر ابله باشد (سبک عقل)؛ دیوانهای که عقل نداشته باشد و بالأخره کر و لال.
همه آن ها بر خدا اعتراض و یا عرض میکنند: تقصیری نداشتیم. اگر حجت داشتیم، اطاعت میکردیم. خداوند فرشتهای را میفرستد و آتشی آماده میکند. سپس به آن پنج گروه میگوید: خداوند به شما امر فرموده است داخل آتش شوید. هر کدام از آن ها پذیرفتند و داخل آتش شدند. خداوند آتش را بر آنها سرد و خنک میکند و از سوختن نجات شان میدهد؛ ولی عده ای که نپذیرفتند، به سوی آتش جهنّم سوق داده میشوند».[۴]
پی نوشت:
۱- کافی، نشر دار الکتب لاسلامیه، تهران، ۱۳۸۰ ق، ج ۳، ص ۲۴۸
۲- همان، ج ۵، ص ۲۸۹ و ج ۶، ص ۲۲۹
۳- کافی، ج ۳، ص ۲۴۸
۴- رعد (۱۳)، آیه ۱۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚪️استاد رائفی پور
#عفاف_و_حجاب
امروز زن خانه دار در امریکا پز میده به چه علت!!!
این هفته ادامه میدیم ادامه مبحث جلسه قبل رو (دلایل عقلی حجاب می گفتیم رسیدیم به دلیل هفتم (حجاب ضامن سلامت جسم)
این سلامت جسم را چون من پزشک نیستم از نظر پزشکان برای شما بیان می کنم. آقای دکتر “الکسیس کارل” که پزشک معروفی است که نامش را بسیاری از شما شنیده اید
وی کتابی دارد که در آن نوشته است بیشتر بیماری های روده و معده که اکنون هم خیلی زیاد شایع است منشاش هیجانات و اضطراب هاست. یعنی اگر شخص دچار اضطراب نشود، امکان مبتلا شدن به بیماری های روده و معده بسیار کم خواهد بود.
وقتی فرد گرفتار بیماری های معده و روده نشد، کل بدن او سالم خواهد بود. بیشتر این بیماری ها به دلیل هیجانات کاذب است. اگر ما از این سخن وی در بحث مان استفاده کنیم،
نتیجه می گیریم که بیشتر اضطراب ها مربوط به پوشش های نامناسب است که افراد بر می گزینند. این افراد همین طور اضطراب دارند و فکرشان نگران است. اگر می خواهید آرامش فکری داشته باشید با چادر مشکی می توانید آرامش را در خود و دیگران حاکم سازید.
دلیل عقلی هشتم : تفاوت زن و مرد از نظر مظهر زیبایی .
زن مظهرزیبایی است و زیبایی او مظهر جلب توجه مردان است. و مرد در ساختارش شیفته شدن به زن نهفته شده است. و ما به این نکته پی می بریم که زن به خاطر این زیبایی که نسبتا در وجودش هست و جلب توجه می کند باید پوشش او در جامعه کامل باشد.
از نظر روان شناختی، زن شکارچی است و مرد شکار. زن مایل به جلوه گری و جذب مرد به خود است. این قدرتی فوق العاده است که آفریدگار دانا در وجود او نهاده است تا با استفاده از این قدرت همسر خود را جذب و بنیان خانواده را استوار و محکم سازد. او باید از این قدرت خدادادی در خانه استفاده نماید و در جامعه با سر کردن چادر مشکی، قدرت جذب خود را کنترل نماید تا خود و دیگران و جامعه را به تباهی نکشاند.
زن در وجودش این نهفته شده است که دوست دارد دیگران او را زیبا ببینند. و مرد می خواهد شیفته زیبا باشد و می خواهد مظهر زیبایی را ببیند.
زن و مرد باید این شیفته شدن و شیفته کردن دیگران به خود را در محدوده قانون و محدوده خانواده انجام دهند. اگر بخواهیم محدود به قانون کنیم باز چادر مشکی پشتوانه اش دلیل عقلی است.
پایان دلایل عقلی حجاب
💠✨💠✨
#گزیده_منبر
✳️حجت الاسلام #عالی
#غیرتمند
🔹خدا رحمت کند مرحوم آیتالله مرعشی نجفی را. در زمان جوانی و هنگامی که رضاخان قانون کشف حجاب را اجرا میکرد، نقل میکنند که رئیس شهربانی قم که آدم هیکلمند، لات و قلدری بود، وارد حرم حضرت معصومه سلام الله علیها شد و به قسمت خانمها رفت و چادرهایشان را کشید.
🔹هیچ کس جرئت نداشت کاری بکند و فقط صدای فریاد یا اباالفضل یا صاحبالزمان(عج) به گوش میرسید.
🔸 میگویند ایشان که وارد حرم حضرت معصومه شد و صدای جیغ و فریاد شنید، پرسید: «چه خبر است؟» جواب دادند فلانی دارد چادر زنها را میکشد.
🔹 ایشان شتابان رفت و سیلی محکمی به گوش رئیس شهربانی قم زد که برق از چشمش پرید، چون باور نمیکرد که کسی بیاید و او را این طور بزند.
🔸چند لحظهای بهتش زد و بعد آقای مرعشی نجفی را تهدید کرد که حسابت را میرسم که البته خدا به او امان نداد.
💭آدم غیرتمند نسبت به ناموس دیگران هم بیتفاوت نیست.
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌼
همه ی جهان حجاب دارد:
کره زمین دارای پوشش است...
میوه های تر وتازه دارای پوشش اند...
شمشیر نیز داخل غلافش حفظ میشود...
قلم بدون پوشش جوهرش خشک میشود و فایده اش از بین میرود.
سیب هم اگر پوسته اش گرفته شود و رها شود فاسد میشود...
و......
در تعجبم از مردی که ماشینش را از ترس خط و خش افتادن چادر می پوشاند؛ اما دختر یا همسر و یا خواهر خود را بدون پوشش رها میکند!!
🌼
بانو!
این چادر تا برسد بدست تو
هم از کوچه های مدینه گذشته
هم از کربلا
هم از بازار شام...!
چادرت را در آغوش بگیر ،
و بگو برایت روضه بخواند...
همه را از نزدیک دیده است..