هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی «مترسک مزرعه آتشین» نوشتهی داوود امیریان
سمیه سلیمانی شیجانی
تصور ما از مزرعه وسعتی است سرسبز. زمینی که ثمر می دهد و ثمره اش موجب خوشحالی است. مزرعه می تواند در تصور آدم ها، شکل دیگری هم به خود بگیرد و ثمره اش خون و ویرانی باشد درست شبیه همان مزرعه ای که آیدین قصه ی مترسک های مزرعه ی آتشین در آن قدم گذاشت و زیر و رویش کرد.
قصه ی آیدین از روزهایی شروع می شود که یک بی خوابی شبانه دردسرهای بزرگی را برایش به وجود آورد و او را مجبور به باج دادن کرد. آیدین که از ترس، تمام خواسته های نامعقول هم کلاسی قلدرش را بی چون وچرا اجرا می کند در خلال حوادث و ماجراهای داستان به جایی می رسد که شجاعانه در مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستادگی می کند و سر از مزرعه ی آتشین درمی آورد.
مترسک های مزرعه ی آتشین رمان نوجوانی است که سال های جنگ را روایت می کند. فراز و نشیب ماجراهای داستان از کلاس درس تا دل جبهه و جنگ، مخاطب را با خود همراه و جذابیت اثر را دوچندان می کند. آیدین نوجوانی است که مثل همه ی پسران هم سن و سال خودش دغدغه هایی دارد و در مسیر رسیدن به خواسته های روزهای پر تب وتاب نوجوانی، موانعی بر سر راهش قرار می گیرد. تلاش آیدین برای رفع این موانع داستانی خواندنی را رقم می زند. روایت زندگی روزمره ی پسران نوجوان در ابتدای داستان، تصویر خوبی از فضای کشور، در سال های دفاع مقدس ارائه می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
کمی جلوتر، نامه های آیدین از فضای جبهه و جنگ چهره ی جدیدی به رمان می بخشد و در کنار این تنوع اواخر داستان چرخشی جذاب به خود می گیرد و مخاطب نوجوان را به فضای جنگ رودررو با دشمن بعثی می برد. گنجاندن طنزی لطیف توسط شخصیت پردازی ها، قدرت انعطاف داستان را بالا می برد. وجود شخصیت های مختلف که هر کدام نماینده ی بخشی از جامعه هستند هم از دیگر نقاط قوت کتاب به حساب می آید.
نویسنده در خلال داستان از به تصویر کشیدن روابط عاطفی و خانوادگی غافل نمانده و با تأکید بر مفاهیم اخلاقی کلی چون ضرورت مهارت آموزی، لزوم مشورت با بزرگ ترها و ایستادگی در مقابل ظلم، رمانی عرضه داشته که علاوه بر مخاطب نوجوان برای مخاطب بزرگ سال هم خالی از لطف نیست. مترسک های مزرعه ی آتشین با نگاه دقیقی که به رفتارهای سال های نوجوانی داشته از محدودیت زمانی رها شده است. به این معنا که نوجوان امروزی هم به راحتی می تواند با فضای داستان ارتباط برقرار کند. روانی زبان اثر و استفاده از نثری ساده و دل نشین از دیگر نقاط قوت کتاب است. مترسک های مزرعه ی آتشین به قلم توانمند آقای داوود امیریان چهره ی نام آشنای رمان نوجوان نوشته شده و از پرفروش های بازار کتاب است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
دخترمان نورا
مریم جهانگیری زرگانی
این روزها توی خیابان همه اش چشمم به دختران نوجوان و تازه به سن تکلیف رسیده، است. نگاهشان که می کنم غم دنیا می نشیند روی دلم. کمتر دختری را می بینم که محجبه باشد. تازه اگر نگویم اصلاً نمی بینم! یعنی مثلاً در طول یک هفته شاید فقط یکی دو تا دختربچه نه ده ساله ببینم که روسری سرشان است یا لباسی غیر از تیشرت پوشیده اند. حالا نه اینکه فکر کنید من آن قدر آدم خوبی ام که غم مشکلات اجتماع را ندارم. راستش من بیشتر نگران دختر خودم هستم؛ نورا!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدایی که زیباست و زیبایی را دوست دارد...
💛اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💛
سلام! صبحتون بهخیر. روزتون پر روزی و با برکت ان شاالله🌺🍂
«وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ لِأَبِيهِ آزَرَ أَتَتَّخِذُ أَصْنَامًا آلِهَةً ۖ إِنِّي أَرَاكَ وَقَوْمَكَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ. (به خاطر بیاورید) هنگامی را که ابراهیم به پدرش [= عمویش] «آزر» گفت: «آیا بتهائی را معبودان خود انتخاب میکنی؟! من، تو و قوم تو را در گمراهی آشکاری میبینم.» (سوره مبارکه انعام، آیه ۷۴)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
دو جان آرام
مریم کمالی
بزرگ ترین و سخت ترین تصمیمی که زوجین در طول زندگی شان می گیرند، تصمیم برای فرزندآوری است. کسانی که از بیرون تماششا می کنند، احتمالا میزان سختی و فشارهای روانی این مسئله را چندان متوجه نمی شوند و حق هم دارند، چون از شرایط محیطی، احساسات و آنچه در پس زمینه ی ذهنی زن و مرد می گذرد، خبر ندارند. اغلب زوجین می دانند که با این تصمیم قرار است زندگی دو نفره شان برای همیشه متحول شود و کسی به آن ها قول نداده که همه چیز به آسانی طی شود. سختی هایی در پیش است که البته در کنار شیرینی های بچه، رنگ می بازد و بالأخره زن و مرد به این نتیجه می رسند که می خواهد یک زندگی دیگر را به دنیا دعوت کنند. روشن است که زن ها حداقل از نظر فیزیکی بیش از مردها درگیر بچه هستند. از همان ابتدا باید بچه را در درون خود برای مدت طولانی ۹ ماه، حمل کنند و بعد از آن نگهداری های اولیه به مقدار زیادی وابسته به مادر است. زن در دوران بارداری، که دوران شگفت انگیزی در زندگی اوست، تغییرات زیادی می کند چون در حال ایجاد یک زندگی است. با این حال بارداری می تواند استرس و اضطراب زیادی داشته باشد. به همین دلیل مراقبت از سلامت روان زن در دوران بارداری بسیار مهم است. ما در «مشاوره» این هفته می خواهیم به این مسئله ی مهم بپردازیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
علائم افسردگی و اضطراب دوران بارداری
مریم کمالی
علائم رایجی که زنان باردار از افسردگی و اضطراب تجربه می کنند شامل بی قراری، بی خوابی، تغییر در الگوی خواب، تهوع صبحگانی، تغییر در اشتها و نوسانات خلقی می شود. برخی از افراد مبتلا به افسردگی از کاهش توانایی در احساس لذت یا احساس حساسیت نسبت به انتقاد از خود یا به طور کلی بازخوردهای دیگران رنج می برند.
تا حدودی علائم افسردگی و اضطراب بخشی از تجربه ی معمولی هر انسانی است. همه ی ما گاهی اوقات احساس غمگینی یا استرس می کنیم و این بخش طبیعی از پاسخ ما نسبت به عوامل استرس زاست. بنابراین تجربیات جدید دوره بارداری نیز می توانند به اندازه ی کافی استرس زا باشند و باعث ایجاد پریشانی شوند.
اما اگر استرس یا ناراحتی، شدید یا مداوم باشد، ممکن است مادر دچار رنج زیادی شود. سطوح بالای اضطراب نتیجه معکوس دارد و مانع ما برای یافتن راه حل مناسب برای مشکلات مان می شود. غم و اندوه طولانی و شدید مشکل ساز است و این می تواند بر احساس ارزشمندی مادر و سلامت روان او و کودکش اثر بگذارد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
«نماز» تمرین با خدا بودن در زندگی
امام موسی صدر
شما وقتی که در نماز با خدا هستید و کارهایی هم انجام میدهید، این نماز شما با نماز مسیحیها فرق دارد که در حال سکون و هدوء بنشینند و فکر کنند و توجه کنند. شما نماز میگزارید، یعنی به فکر خدا هستید و با خدا در رازونیاز هستید و قیام و قعود میکنید و پایین و بالا میروید. حرف میزنید، رکوع میکنید، سجود میکنید، قنوت میکنید و این کار شما را عادت میدهد که در زندگی عادی وقتی میخرید، میفروشید، بازی میکنید، اداره میروید، کاغذ مینویسید، مبارزه میکنید، مقاله مینویسید، در آن موقعها هم میتوانید خدا را همراه خودتان ببینید و به این ترتیب انسان رفتهرفته میتواند آنقدر خودش را به خدا نزدیک ببیند که دائماً خودش را در کنار خدا و در مقابل خدا و در زیر سایهٔ خدا مشاهده کند و به این ترتیب خیلی از غربتها، از مشکلات، از انحرافها و خطاها از انسان جدا میشود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
کیک دارچینی
👩🍳مواد لازم:
وانیل: نصف قاشق چای خوری
آرد سفید: ۱ پیمانه
دارچین: ۱ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر: ۱/۵ قاشق چای خوری
چای سیاه: (غلیظ، دم کرده و سرد): ½ پیمانه
شکر: ¾ پیمانه
روغن مایع: ½ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد متوسط
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
سپس تخم مرغ، شکر و وانیل را با دور تند هم زن به خوبی هم بزنید تا پفکی، سفید و کش دار شود، سپس چای را اضافه و مخلوط کنید.
توجه داشته باشید که چای غلیظ باشد و آب داخل آن نریزید و اجازه دهید چای سرد شود، سپس با مواد مخلوط کنید.
سپس روغن را اضافه کرده و هم بزنید، بعد آرد، بیکینگ پودر و پودر دارچین را که از قبل سه بار الک کرده اید به مخلوط اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد یکدست شود.مواد را داخل قالب چرب و آرد پاشی شده بریزید و قالب را به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد که از قبل گرم شده قرار دهید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
چطور مادر باردار باید سلامت روان خود را مدیریت کند؟
مریم کمالی
اگر حواس مان به خودمان باشد و خودمراقبتی را انجام دهیم، سلامت روان ما بهبود پیدا می کند. به عنوان مثال، خود مراقبتی بر میزان خستگی ما اثر می گذارد. همچنین علاوه بر مراقبت، مادر باردار باید نسبت به خود شفقت و دلسوزی داشته باشد و همین باعث سلامت روان او خواهد شد. داشتن سطوح بالای شفقت نسبت به خود با سطوح پایین تر افسردگی و استرس والدگری، هنگام مواجهه با انتقادات دیگران مرتبط است. این یعنی که مدام خود را سرزنش نکند. اعتمادبه نفسش را افزایش دهد. خودش را درک کند و دست از قضاوت کردن خود بکشد. شفقت یا مهربانی نسبت به خود یعنی در مواجهه با شکست های شخصی یا اشتباهاتی که مرتکب شده ایم، خود را ببخشیم.
مثلا یک بی احتیاطی جزیی در عدم رعایت رژیم غذایی خاص دوران بارداری یا از دست دادن یک قرار ملاقات، می تواند به راحتی به فراموشی سپرده شود. اشتباهات خود را بپذیریم، ببخشیم و سعی کنیم در آینده تصمیم های بهتری بگیریم و به آن ها متعهد باشیم. همین.
همین شفقت می تواند در از بین بردن اثر منفی انتقاد دیگران که کم هم نیستند به مادر، کمک کند و منجر به بهبود سلامت روان او شود.
با این حال تحقیقات می گوید که بسیاری از تازه والدها، هیچ استراتژی منظمی برای مراقبت از خود ندارند. همین تحقیق می گوید والدینی که از خودشان مراقبت می کنند و نسبت به خود آگاه هستند، به فرزندپروری خود اطمینان بیشتری دارند، اما والدینی که اعتمادبه نفس کمتری داشتند بیشتر درگیر خودانتقادگری می شدند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97