هفتهنامه زن روز
#کاشانه
آموزش عذرخواهی کردن به کودکان
🔷در ابتدا به کودکتان بیاموزید که چه زمانى نیاز به معذرت خواهى کردن است. براى او توضیح دهید که چطور ممکن است رفتار ما دیگران را ناراحت کند. اینکه کودك بتواند خودش را جاى طرف مقابل بگذارد باعث تقویت حس همدلى هم مى شود. کودکى که بتواند همدلى کند، پس مى تواند عذرخواهى هم بکند، چون عمیقا متوجه حس ناراحتى دیگران مى شود. پس کار بد و خوب را با این جمله به او یاد دهید «اگر خودت جاى اون بودى و چنین رفتارى باهات مى شد چه حسى داشتى؟»
🔶کودك باید یاد بگیرد که معذرت خواهى کردن تنها به گفتن یک جمله تمام نمى شود که آن را با هر زبان بدن و هر تن صدایى بتواند تکرار کند. با انجام یک بازى به او آموزش دهید که هنگام معذرت خواهى باید آرام بایستد با طرف مقابل ارتباط چشمى برقرار کند، تن صدایش را تنظیم کند و بعد کلمات جادویى را بگوید و به فرد آسیب دیده قول تکرار نشدن و جبران کردن بدهد. این خیلى مهم است که کودك گمان نکند همه چیز با گفتن یک کلمه تمام مى شود. تلاش براى جبران و تکرار نکردن کار خطا، اصل مهم این موضوع است.
🔸کودکتان را درك کنید. همین که او کار خطایى را انجام داده، دلیل نمى شود که با گفتن جملاتى مثل «چه بچه بدى هستى» و «دیگه دوستت ندارم» او را طرد کنید. او باید بداند که شما تنها به خاطر این رفتارش ناراحت هستید و کل شخصیتش را زیر سؤال نبرید. با بى احترامى نمى توانید او را به یک فعل احترام آمیز تشویق کنید. به صحبت هایش گوش دهید و توضیحاتش را کامل بشنوید. شاید او هنوز نتوانسته بپذیرد که کارش اشتباه است. در عین حال آن قدر هم محبت آمیز و مدافع رفتار کودکتان نباشید که حسابى در مقابل کارى که انجام داده احساس بى تفاوتى داشته باشد و نیازى به عذرخواهى نبیند.
🔷زنگ خطرها را جدى بگیرید. اگر متوجه شدید که فرزندتان مدام در حال عذرخواهى کردن است اما همان کار را دوباره و صدباره انجام مى دهد، این زنگ خطر است. او یاد گرفته که همه چیز را با یک کلمه تمام کند و از زیر بار مسئولیت رفتارش فرار کند.
@zane_ruz
#پزشکی
چند ماده غذایی سالم، که ناسالم مصرف میشوند
🍖گوشت فقط در روز خورده شود.
سیب زمینی با پوست مصرف شود چرا که سالمترین بخش سیب زمینی، پتاسیم، آهن، فسفات و ویتامین C آن است که عمدتاً در پوست آن وجود دارد.
کیوی با پوست خورده شود.
هویج پخته شود بهتر است.
🍆بادمجان کبابی شود چرا که میزان پتاسیم در طول فرآیند کبابی کردن، بیشتر میشود.
🍚برنج فقط در روز خورده شود.
🍅گوجه فرنگی پخته شود چرا که میزان لیکوپن درحالت پخته افزایش مییابد. این به شما کمک میکند تا از بیماریهای قلبی عروقی، انکولوژیک و التهابی در امان باشید.
☕️چای سیاه با شیر مخلوط نکنید چرا که کازئین، پروتئین موجود در شیر باعث از بین رفتن مزایای چای میشود.
@zane_ruz
#در_محضر_خورشید
احتضار
یکى از یاران فرزند حبیبم هادى در بستر بیمارى افتاده است. خبر به على بن محمد مى رسد و او تصمیم مى گیرد تا به عیادت دوست بیمارش بشتابد. على بن محمد وارد خانه مى شود در کنار بستر مرد بیمار مى نشیند. چهره مرد بسیار پریشان است. در دل مرد آشوب است و از لحظه جان دادن مى هراسد. على بن محمد دست مرد را در دستانش مى گیرد و مى گوید: اى بنده خدا چون مرگ را نمى شناسى از آن مى ترسى!
مرد به چشمان هادى نگاه مى کند انگار که قوت قلبى گرفته باشد.
هادى ادامه مى دهد: آیا اگر بدنت کثیف باشد یا زخمى شده باشد دوست دارى به حمام بروى و کثافت ها و زخم ها را شستشو دهى؟
مرد لبخندى زد و مى گوید: بله اى فرزند رسول خدا هادى مصمم و مهربان مى گوید: مرگ همان حمام است و بدان چون از آن بگذرى از هر هم و غمى راحت مى شوى و به خوشى هایى که در انتظار توست مى رسى.
مرد شادمان مى شود با کلامى که از زبان فرزند رسول خدا شنیده است گویى تمام ترس ها از دلش رخت بسته است. با خود مى اندیشد، حالا مى توانم با آرامش جان به جان آفرین تسلیم کنم.
محمد بن على همان جا در کنار یار و همراهش مى نشیند تا قوت قلبى براى او باشد.
شگفتى هاى عالم برزخ، صفحه 1
@zane_ruz
#هاج_و_واج
محافظت بى دریغ پنگوئن هاى پدر
پنگوئن هاى امپراطور خوابیدن روى تخم ها را به پنگوئن نر مى سپارند. پنگوئن هاى نر پر هاى کلفت ترى دارند که راحت تر از آن ها در مقابل سرما محافظت مى کند. آن ها داراى کیسه اى موسوم به کیسه جوجه هستند. این کیسه باعث مى شود که تخم در تماس مستقیم با گرماى بدن پنگوئن باشد. پنگوئن ها معمولا تخم هاى خود را روى پا هایشان قرار داده که از تماس با یخ در امان باشد. جالب است بدانید که پنگوئن ها براى گرماى بیشتر، پاهایشان را از روى یخ بلند کرده و با استفاده از دمشان تعادل خود را حفظ کرده و براى ماه ها مى توانند در این حالت باقى بمانند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#باغبون_باشی
کاشت دانه انگور
🍀برای پرورش انگور حتما احتیاج نیست تاکستان داشته باشیم حتی در یک گلدان هم میتوانیم انگور پرورش دهیم.بهترین زمان کاشت در بهار تا اوایل تابستان هست با این وجود اگر شما در مناطق گرمسیر زندگی میکنید اوایل زمستان بهتر است.باید بدانید که ارقام انگور بیشمار هستند و موفقیت کار شما به انتخاب درست رقم آن بستگی کامل دارد.در این مرحله باید دانه های آن را تهیه کنید. میتوانید. انگور را خریداری و دانه های آن را استفاده کنید و هم میتوانید از باغداران دانه های آن را تهیه کنید.هرچه ارقام کوتله تر پیدا کنید بهتر هست.
🍀دانه را بین دو انگشت نگه دارید و فشار دهید. دانه های سالم سفت خواهند بود. به رنگ دانه ها توجه کنید در دانه های سالم شما قادر خواهید بود پوسته خاکستری یا سفید آندوسپرم را زیر پوشش دانه ببینید.دانه ها را در ظرف آبی بریزید. دانه هایی که پوج هستند بر روی آب شناور خواهند شد.در این مرحله باید دانه ها را با آب خوب بشویید تا هر گونه پالپ یا چیزهای دیگر از آن جدا شوند. دانه ها را در آب استریل برای 24 ساعت خیس کنید.بسیاری از دانه ها به یک دوره سرما و رطوبت برای جوانه زدن نیاز دارند.
🍀برای این منظور میتوانید از کیسه های پلاستیکی یا محفظه های بسته با دستمال کاغذی مرطوب یا شن، ورمیکولیت یا پیت ماس که قبلا مرطوب شده اند استفاده کنید. پیت ماس بهترین گزینه برای دانه های انگور است.دانه ها را در یخچال در دمای یک تا 3 درجه سانتیگراد نگه داری کنید. برای 2 تا 3 ماه آنها را در آنجا نگه دارید. مواظب باشید دانه ها یخ نزند.
🍀بهترین مکان برای انگور جایی است آفتاب گیر گرم و خشک. اگر در بعد از ظهر سایه دارید اشکالی ندارد ولی توجه کنید که حد اقل روزی 6 ساعت افتاب داشته باشید/ توجه کنید انگور باید در جایی باشد که هوا به خوبی جریان داشته باشد و گرنه ممکن است به قارچ آلوده شود.هر دانه را به صورت تکی در گلدانهای کوچک بکارید. اگر گلدان شما بزرگ است دانه ها را با فاصله 4 سانتی از هم قرار دهید.سعی کنید خاک سبک برای گلدان انتخاب کنید.
🍀خاک باید مرطوب باشد اما نباید غرقاب شود. اگر خاک خشک باشد میتوان از اسپری آب استفاده کرد.دانه ها بین 2 تا 8 هفته شروع به رشد میکنند.هنگامی که جوانه ها به ارتفاع 8 تا 10 سانتی متر رسیدند آنها را به یک گلدان بزرگ انتقال دهید. برای اطمینان از رشد جوانه ها بهتر است تا 30 سانتی متری نشدند و حداقل 5 تا 6 برگ داشتند به بیرون انتقال ندهید.
@zane_ruz
#شماوما
دعوى خدایى
فرعون خوشه اى انگور در دست داشت و تناول مى کرد. ابلیس نزدیک او آمد و
گفت: «هیچ کس تواند این خوشه انگور تازه را مروارید سازد؟» فرعون گفت: «نه!» ابلیس به لطایف سحر آن خوشه انگور را خوشه مروارید ساخت. فرعون تعجب کرد و گفت: «عجب استاد مردى هستى!» ابلیس سیلى بر گردن او زد و گفت: «مرا با این استادى به بندگى قبول نکردند، تو با این حماقت دعوى خدایى چگونه مى کنى؟»
برگرفته از جوامع الحکایات
@zane_ruz
#پیام_شبانه
دیدن مثل خوردن است
دیدن مانند غذا خوردن است، هر چیزی را ببینی گویی آن را میل می کنی. خدا فرموده است انسان باید به طعام خود نگاه کند. یعنی ببیند چه چیزی وارد روحش می شود. دیدن، عبور صحنه ها از مقابل چشم ما نیست. هر چیزی را می بینیم با همه آلودگی ها و پاکی ها وارد روح ما می شود و به سادگی بیرون نمی رود.
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام حسین علیه السلام ـ در روز عاشورا ـ فرمود:
من پسر علی هستم که برگزیده خاندان هاشم است. هنگام به خود بالیدن، مرا همین افتخار کافی است. نیای من پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است که بهترین خلق خداست و ما چراغ خداییم که در زمین می درخشد. و فاطمه، مادر من است که از سلاله احمد است و عموی من جعفر که دارنده دو بال نامیده می شود. کتاب خدا در میان ما به حقّ نازل شد و هدایت در میان ماست و وحی از ما به نیکی یاد می کند. ما امان خداییم برای همه خلایق و این را در میان مردم، پنهان و پیدا می گوییم. ماییم عهده داران حوض کوثر که دوستان خود را سیراب می کنیم با جامی از رسول خدا و این چیزی است که هرگز انکار نمی شود. شیعه و طرفداران ما در میان مردم بهترین طرفداران هستند و بدخواه ما در روز رستاخیز زیان می کند.
مناقب ابن شهرآشوب : 4 / 80 ، الاحتجاج : 2 / 103 / 168
@zane_ruz