#سلامتی
خوردن بستنی استرس زا است
ممکن است با خوردن بستنی دهان شما خنک شود، اما بستنی ذهن شما را خنک نمیکند؛ در حقیقت، غذاهایی که قند تصفیه شده زیادی دارند، فقط هورمونهای استرس از جمله کورتیزول را افزایش میدهند. به این دلیل که بدن شما نمیتواند از تمام قندهای تصفیه شده استفاده کند، بنابراین سطح قند خون شما به سرعت کاهش مییابد در نتیجه مغز شما سطح قند خون پایین را به عنوان یک وضعیت تهدید کننده زندگی درک میکند و بیشتر کورتیزول را ترشح میکند تا دوباره بخش گرسنگی مغز را تحریک و احساس استرس ادامه پیدا کند.
@zane_ruz
#کدبانوگری
خوراک ذرت
🌺مواد لازم:
روغن یا کره گیاهى: 1 قاشق غذاخورى
پیاز قرمز: نصف و خرد شده
فلفل دلمه اى قرمز، سیر و سیب زمینى خرد شده: 2 قاشق غذا خورى
ذرت کنسرو شده: 300 گرم
گل کلم: 50 گرم
پنیر پیتزا: 75 گرم
گشنیز تازه: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
شیر: 600 سى سى
آرد: 3 قاشق غذا خورى
🌸طرز تهیه:
قابلمه اى را روى حرارت قرار دهید و مقدارى روغن داخل آن بریزید تا داغ شود، سپس پیاز، سیر، فلفل دلمه اى و سیب زمینى خرد شده را داخل روغن بریزید و براى چند دقیقه تفت دهید. سپس آرد اضافه کنید و هم بزنید. شیر را کمى گرم کنید فقط در حد 30 ثانیه و بعد داخل مواد تفت داده شده بریزید و هم بزنید. ذرت و گل کلم را هم اضافه کنید و منتظر بمانید تا همه مواد با هم به جوش بیایند. حرارت را کم کنید و مقدارى نمک و فلفل به آن اضافه کنید. تا به مدت 20 دقیقه بجوشند. پس از این که سبزیجات ترد شدند آن را از روى حرارت بردارید و چند دقیقه قبل از کشیدن به آن پنیر پیتزا اضافه کنید.
@zane_ruz
#شماوما
روز از نو، روزى از نو
بچه ها را بر مى داشتم و به دنبال آقا به روستاها مى رفتیم. با توجه به تبلیغات ضد روحانى رژیم، ایشان جاهایى را انتخاب مى کرد که سختى بیشتر و نیاز شدیدتر داشته باشند. در ورود ما به بعضى از روستاها با استقبال سرد روستاییان مواجه مى شدیم. در همین روستاها آقا با شوق و علاقه فراوانى با شیوه هاى پیامبرگونه به هدایت و ارشاد مردم مى کوشیدند و به ویژه توجه بیشتر ایشان بر روى نوجوانان و جوانان این گونه روستاها بود. رفتار روستاییان در روزهاى آخر اقامت ما با روزهاى ورودمان، تفاوت توصیف ناپذیرى داشت. مردم با اصرار و التماس، از خروج آقا از روستا جلوگیرى مى کردند و از آقا مى خواستند که مجددا در یک فرصت دیگر به ده بیایند، ولى ایشان به جاى این که به همان ده برگردند و از این روستاى آماده و جذب شده استفاده کنند، این محل را به یک روحانى جدید مى سپردند و خودشان به یک روستاى دیگر مى رفتند و روز از نو روزى از نو...
منبع: تارنماى شهید آوینى
شهید آیت االله مهدى شاه آبادى
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#زیرگذرتاریخ
راسپوتین دربار پهلوی
عاطفه میرافضل
عبدالکریم ایادى یک سال پس از انقلاب مشروطه، یعنى سال 1286شمسى، از پدر و مادرى بهائى، در تهران متولد شد. پدر او، میرزا محمدتقى ابهرى، از چهره هاى پرنفوذ و شناخته شده بهائیت در ایران بود؛ همچنین پدر بزرگ او حاج میرزاتقى ابهرى، از رهبران فرقه بهائیت در ایران بود. به این دلیل نام خانوادگى خود را از «ایادى امراالله» اقتباس کردند و نام خانوادگى «ایادى» را براى خود برگزیدند. مهم ترین موضوعى که از وى در ذهن ها مانده، هشتاد شغله بودن این پزشک دربار پهلوى است که در «زیرگذر تاریخ» این هفته به شرح و تفصیل روزگار وى به نقل از موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران پرداخته ایم. در بخشی از این مطلب می خوانیم:
چند عامل باعث ورود ایادى به دربار شد: عامل اول به بیمارى خود شاه و برادر تنى شاه، یعنى علیرضا پهلوى، مربوط بود؛ ازآنجاکه هر دو برادر به بیمارى «میکروفوبیا» (ترس از میکروب) مبتلا بودند، عبدالکریم ایادى براى درمان علیرضا پهلوى گماشته شد. دو فرض را براى گماشته شدن او به عنوان پزشک علیرضا مى توان برشمرد: فرض اول این که ایادى را فردى خوش شانس بدانیم که بخت با او یار بوده است، اما فرض دوم این است که دست فرقه بهائیت را در کار بدانیم. علیرضا، برادر تنى محمدرضا و تنها برادر تنى او، یک فرد وسواسى و منزوى از خانواده در حد مریض بود که نمى خواست حتى با نزدیک ترین کسان خود مراوده داشته باشد. ایادى، علیرضا پهلوى را متقاعد کرد که قادر به شفا دادن وى مى باشد. درباره روى آوردن محمدرضا به ایادى نیز باید به خاطرات فردوست مراجعه کرد: روزى محمد رضا به شدت ابراز ترس از میکروب مى کرد و من و علیرضا حضور داشتیم؛ علیرضا گفت: پزشکى را مى شناسد که بى نظیر است و از محمد رضا اجازه خواست که بیاید و او را معاینه کند. اینچنین زمینه ورود ایادى به محفل شاه فراهم شد و او خیلى زود با چاپلوسى توانست جاى خود را در دل شاه باز کند. اما عامل دومى که باعث گسترش نفوذ ایادى در دربار شد خلأ ارنست پرون بود. با رفتن پرون از ایران، ایادى به سرعت مقام و نقش او را تصاحب کرد و به عنوان پزشک شاه معرفى شد. پس از آن، او توانست به فرد مورد اعتماد و راز نگه دار شاه بدل شود، به گونه اى که او را به لقب «راسپوتین» دربار ایران مفتخر کردند. مودت شاه نسبت به ایادى به حدى بود که شاه هیچ یک از درخواست هاى ایادى را رد نمى کرد؛ بر همین اساس هرگاه سران کشور با مشکلى مواجه مى شدند به ایادى رجوع مى کردند تا او با استفاده از نفوذ خود، مشکلات آن ها را حل کند. نزدیکى ایادى به محمدرضاشاه به حدى بود که در زمان اطلاع از بیمارى محمدرضا، ملکه از بیمارى شاه بى خبر بود.
متن کامل این مطلب را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#پیام_شبانه
یک فرصت طلایی
انجام امور عادی زندگی با انگیزه مخلصانه برای خدا خیلی سخت است. ولی الان شرایطی پیش آمده که می شود به خاطر خدا ازدواج کرد و به خاطر خدا بچه دار شد. چون امروز ضرورت تکثیر نسل یک امر حیاتی برای جامعه اسلامی است، این یک فرصت طلایی است که یک جوان مؤمن می تواند با نیت قربة الی الله به تشکیل و تقویت خانواده بپردازد.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ج_مثل_جوان
تکلیف خیس خاطره هامان چه می شود؟
حامد عسگری
چهار سالم بود. محرم ها با مادرم مى رفتیم روضه «خانه خوشروها»؛ یک خانه با معمارى قاجارى. منبر وسط قسمت زنانه بود. دور تا دور منبر زن ها مى نشستند و همه طبیعتا با چادرهاى مشکى. سید مى رفت روى پله دوم منبر مى نشست و تمام مدت با چشم بسته حرف مى زد. آقا که مى رفت توى روضه، همه زن ها چادرهاشان را مى کشیدند روى صورتشان و پرهیجان ترین صحنه چهارسالگى ام گر مى گرفت. یک همهمه غریبى از خیمه خانه خوشروها شروع مى شد و مى رفت توى عرش؛ همان جایى که سرهاى قدسیان همه بر زانوى غم است. این صحنه سوررئال ترین صحنه عمرم بود. چهار سالگى من مى ایستاد و همه زن ها نشسته بودند و من زل مى زدم به این رشته کوه هاى کوچولوى سیاه که گویى متراکم و فشرده از زمین روییده بودند و با زلزله کلمه هاى روضه سید، تکان مى خوردند و جلو و عقب مى رفتند. یک وقت هایى هم در خانه خوشروها خوابم مى برد و چادر مادرم مى شد خیمه اى که سایه اش روى شیطنت به خواب رفته ام مى افتاد.
*
37 ساله ام. سى و هفت سالگى ام توى روزنامه کار مى کند. عینک مى زند. کتاب مى خواند. قسط دارد و شلوغى مترو رنجش مى دهد. سى و هفت سالگى ام از شما چه پنهان یک چادر مادر از سال هاى هشت سالگى ام را آورده تهران یک وقت هایى که خیلى دلش بگیرد، شمد مى کند رویش و مى خزد زیر گل هاى حالا بور شده اش و آرام اشک مى ریزد. براى منى که چادر مادرش دژ محکم و استوارى بوده که پناه همه دلشوره هایش بوده، حالا سختش است در همین روزهاى سى و هفت سالگى ببیند زنى (تو بخوان دختر یک وزیر که 30 سال است وزیر است) که تا پیش از این به دوربین (بى چادر و البته با حجاب) لبخند هالیوودى مى زده، به دلیل چنگ زدن به بیت المال و فساد مالى و ربا و... به چنگ قانون افتاده و حالا که در جلوى دوربین ها و دادگاه و قاضى باید راجع به این 185 میلیارد تومان به مردم توضیح بدهد، چادر مشکى سر کرده و رویش را گرفته مثل همان زن هاى نجیب و عاشق خانه خوشروها... شما که همه چیز دارید! شما که در ناز و نعمت زاده شده اید! ما دل مان به همین خاطرات خوش است. خاطرات ما را مسخره نکنید خانم!
@zane_ruz
#عطارباشی
مصرف زیاد عرق نعنا مضر است
غلامرضا کردافشارى مدرس دانشکده طب سنتى درباره ضعف معده و ضعف هضم اظهار داشت: در بیمارى ضعف معده و ضعف هضم باید عادات ناپسند غذایى ترك شده، آداب صحیح غذا خوردن رعایت شود. کسانى که دچار این بیمارى هستند، علاوه بر پرهیزات عمومى، از مصرف شنبلیله و کنجد نیز پرهیز کنند که هر دو مضعف معده اند.این مدرس دانشکده طب سنتى افزود: مرباى به، مرباى سیب، مرباى زنجبیل، مرباى آمله، مرباى هلیله، عسل، ماش، بادام، پسته، مویز و کرفس و نعناع و گشنیز باید در رژیم غذایى بیماران قرار گیرد. کردافشارى اضافه کرد: از گوشت هاى مفید براى این بیماران مى توان از گوشت پرندگانى چون جوجه مرغ، دراج، تیهو، کبک و گنجشک که سریع الهضم است و معده را براى هضم دچار اشکال نمى کنند، نام برد.وى یادآور شد: یکى از غذاهاى مفید گوشت جوجه مرغ است که بنابر مزاج فرد با دارچین، زعفران و زیره سبز و سیاه و نیز سماق، آبلیمو و آب انار چاشنى دار شده باشد. این مدرس دانشکده طب سنتى با بیان این که مصرف بى قاعده و بیش ازحد عرق نعنا در درمان بیمارى هاى گوارشى مؤثر نیست و تشدید کننده بیمارى هم هست، گفت: مصرف عرق نعنا در بیمارى هاى گوارشى و به خصوص نفخ و ریفلاکس باید کم و محدود و مثلا 1 تا 2 قاشق غذاخورى در 1 استکان آب جوش همراه با عسل باشد.
@zane_ruz
#در_محضر_خورشید
دعای حسین
حسنی احمدی
کوفه دچار خشک سالى شده بود. مردم نگران، به خدمت على بن ابى طالب علیه السلام رسیدند و از او درخواست کردند تا از درگاه خدا طلب نزول باران کند.
على علیه السلام که حرف هاى مردم را شنید رو به فرزندش حسین کرد و گفت: اى حسین حرکت کن و براى این اهالى از درگاه خداوند متعال درخواست بارش باران کن. حسین علیه السلام از جا بلند شد و ایستاد، نگاهى به آسمان کرد و بعد حمد و ثناى خداوند را به جا آورد و آن گاه بلند گفت: اى خداوندى که عطاکننده خیرات هستى و برکات و رحمت هایت را مرتب بر ما مى فرستى! امروز از آسمان، باران رحمت و برکت خود را بر ما بندگانت فرو فرست و ما را از باران خیر و برکت سیراب گردان و تمام موجودات تشنه را کامیاب و سیراب گردان تا آن که ضعیفان خوشحال و دلشاد گردند و زمین هاى مرده سرسبز و زنده درآیند و برکات را ظاهر نمایند. پس اى پروردگار جهانیان! دعا و خواسته ما بندگانت را مستجاب و برآورده فرما.
حسین علیه السلام لحظه اى سکوت کرد و بعد بلند آمین گفت. ناگهان ابرهاى بسیارى در آسمان پدیدار شد و باران شروع به باریدن کرد. خنده و شادمانى بر چهره اهالى کوفه نمایان شد. هیچ کس سر از پا نمى شناخت. على علیه السلام به چهره فرزندش حسین علیه السلام نگاه کرد و بعد به قطرات باران خیره شد و آهى جانسوز کشید.
پى نوشت
بحارالانوار، جلد 44، صفحه 1
@zane_ruz
#شماوما
ساده لوح و صاحبدل
ساده لوحى پیش صاحب دلى از فقر و ندارى ناله کرد. صاحب دل، دست در جیب برده سکه اى (صدقه) به او داد. ساده لوح از خشم صورتش سرخ شد. و با لحنى تند گفت: من صدقه از کسى نمى گیرم. انتظار چنین توهینى از تو را نداشتم. صاحب دل تبسمى کرد و گفت: این خرد شدنت را هرگز فراموش نکن و بدان پیش کسى که کارى براى رفع مشکل تو نمى تواند بکند، زبان به شکایت از روزگار مگشا که با ناله از روزگار، فقط خودت را پیش او تحقیر کرده اى و چیزى دستگیر تو نخواهد شد.
@zane_ruz
#ایرانگردی
بلندترین روستای کشور
روستای باب زنگی با ۳۳۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا، بلندترین روستای کشور است. این روستا در بخش راین شهرستان کرمان قرار گرفته است. از جاذبههای گردشگری دیگر بخش راین شهرستان کرمان (یکی از شهرستانهای استان کرمان) میتوان به ارگ راین، کوه هزار، چنارهای هزار ساله و دهانههای آتشفشانی و چشمههای آب معدنی اشاره کرد. کوه هزار با ارتفاعی بالغ بر ۴۵۰۱ متر بلندترین قله استان کرمان است. این کوه به دلیل داشتن هزار نوع گیاه گوناگون با نام هزار شناخته میشود. کوه هزار در اطراف روستای باب زنگی قرار گرفته است؛ از روستاهای دیگر اطراف کوه هزار میتوان به ظهرود بالا، ظهرود پایین، خالق آباد و خیرآباد اشاره کرد. آبشار راین در دل کوه هزار قرار گرفته است. این آبشار که با نام زر رود هم شناخته میشود از ریزش رودخانهای که سرچشمههایش از ارتفاعات بالادست و از دل دامنهها و دیوارههای برف گیر هزار جریان میگیرد، شکل گرفته است.
@zane_ruz
#باغبون_باشی
گیاه پوتوس
این گیاه نسبت به نور کم مقاوم است به همین دلیل گزینه بسیار خوبی برای دفاتر و آپارتمان های کم نور است. این گیاه قدرت تصفیه کنندگی بالایی دارد و در هوای آلوده بسیار مناسب و پرکاربرد می باشد. پوتوس نیم سایه را ترجیح می دهد. اما نژادهای ابلق رنگ تنوع خود را در سایه از دست می دهد. گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید و اجازه دهید خاک سطح گلدان در زمان بین دو آبیاری خشک شود و سپس آبیاری نمایید. زهکش گلدان را مرتبا بازدید کنید. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی و زرد شدن ساقه می شود.
@zane_ruz
#داستان
نذری
سیده مریم طیار
ساجده و على سوار بر ماشین خیابان هاى اطراف را یکى دو دور دیگر هم رفتند و آمدند تا عاقبت دست از پا درازتر برگشتند به خیابان اصلى.على ماشین را زد کنار، نفسى بیرون داد و گفت: «بى خیالش شو ساجده! نیست!»ساجده که هنوز داشت تک تک درهاى خانه ها و مجتمع هاى آپارتمانى را از توى همان ماشین و تا جایى که چشم کار مى کرد مى پایید جواب داد: «حتما هست. مگه مى شه نباشه. مطمئنم که ما خوب ندیدیم.»
ـ بله، احتمالا بوده، ولى دیگه تا حالا تموم شده.
از شما دعوت می کنیم ادامه این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
حمد و سپاس مخصوص خدایی است که ﺧﻮﺭﺷﻴﺪ ﺭﺍ ﻓﺮﻭﺯﺍﻥ ﻭ ﻣﺎﻩ ﺭﺍ ﺗﺎﺑﺎﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ ، ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺎﻩ ﻣﻨﺎﺯﻟﻲ ﻣﻘﺪّﺭ ﺳﺎﺧﺖ ﺗﺎ ﺷﻤﺎﺭ ﺳﺎﻝ ﻭ ﺣﺴﺎﺏ ﺭﺍ ﺑﺪﺍﻧﻴﺪ. ﺧﺪﺍ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺟﺰ ﺑﻪ ﺩﺭﺳﺘﻲ ﻭ ﺭﺍﺳﺘﻲ ﻧﻴﺎﻓﺮﻳﺪﻩ؛ ﺍﻭ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﻛﻪ ﺩﺍﻧﺎﻳﻨﺪ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ...
سلام!✋🌻
صبح یکشنبه تون بخیر
روزتون پر روزی
با ما همراه باشید
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام صادق علیه السلام فرمود:
سـه چیز اسـت کـه بـر زمامدار واجب است درباره خواص و عوام رعایت کند: «پاداش نیکوکار» را به نیکی دادن تا بر رغبت مردم به کارهای نیک افزوده شود. «پوشاندن گناهان» بدکار تا توبه کند و از گمراهی و انحراف خود برگردد. و «ایجاد الفت» میان همه آنان از طریق احسان و رعایت انصاف و داد.
تحف العقول، صفحه319
@zane_ruz
#مشاوره
تو دیگه منو دوست نداری
یاسمین رضوی
چند اشتباه رایج زنان در روابط عاطفی
❗نادیده گرفتن تلاش هاى همسر
«هیچ وقت نتونستى خوشحالم کنى»، «مگه تا حالا برامون چیکار کردى؟!» و جملاتى از این دست که پیامش نادیده گرفتن تلاش هاى فردى است که قطعا شما برایش مهم هستید و براى زندگى اش تلاش مى کند، یک دافعه جدى در زندگى است.
❗صحبت نکردن راجع به احساسات
اغلب زنان توقع دارند که همسر و شریک زندگى شان، ناگفته از احساسات آن ها باخبر باشد. آن ها نه حاضرند از احساساتشان صحبت کنند نه از نیازها و علایق شان و معمولا هم استدلالشان این است که «خودش باید بفهمه، من بگم که فایده نداره» این اشتباه بزرگى است. درباره احساساتتان صحبت کنید و توقع علم غیب داشتن از همسرتان نداشته باشید.
❗منتقد یا همسر
برخى از زنان هم آن قدر در نقش منتقد با همسرشان برخورد مى کنند که گویا فراموش مى کنند ازدواج کرده اند تا آرامش خود و همسرشان را فراهم کنند. یکى از دلایلى که باعث انتقاد مداوم و غیر اصولى مى شود، همان نکته اى است که در بالا به آن اشاره کردیم؛ امید و توقع تغییر دادن همسر.
❗بحث هاى طولانى
اغلب زنان یا حرف نمى زنند یا متوقف نمى شوند. بلد نیستیم بحث را متوقف کنیم. آن قدر ادامه مى دهیم تا حوصله طرف مقابل را حسابى سر ببریم. اصولا بحث کردن در روابط عاطفى، انرژى رابطه را از بین مى برد. بهتر است از بحث کردن بپرهیزید.
متن کامل این یادداشت را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz