#شماوما
جوان بزهکار در آغوش خدا
در کتاب الانوار نعمانیه آمده است، جوان بزهکارى در سن جوانى در بستر بیمارى افتاد. همسایگان چنان از او آزار دیده و در رنج بودند که هیچ کس براى ملاقات او به خانه اش نیامد. هر چه پیام پشیمانى و حلالیت فرستاد کسى حلالش نکرد. شب مرگش رو به سمت خدا کرد و گفت: خدایا بندگانت مرا به خاطر جرم و معصیت و خطاهایم رها کردند یقین دارم که تو مانند بندگانت با من رفتار نخواهى کرد چون در جهان هستى فقط تو بر بندگانت رحمت دارى و بخشاینده اى. از تو مى خواهم مانند بندگانت با من رفتار نکنى و در واپسین لحظات عمرم مرا ببخشى و پناه من بى پناه باشى که کسى پناه ام نداد. وصیت کرد او را در گوشه حیاط خانه اش به خاك بسپارند تا مزارش باعث رنجش زائرین قبرستان نگشته و از دیدن او ناراحت نشوند. شبى که از دنیا رفت به خواب مادرش آمد. مادرش پرسید خدا با تو چه کرد؟ گفت: خدا به من فرمود: عمرى مرا فراموش کردى ولى در لحظات آخر که همه تو را رها کردند، به من پناه آوردى همان لحظه تو را در آغوش خود گرفتم و بعد از مرگت نیز از رحمت من دور است تو را رها کنم.
@zane_ruz
#داستان
سیل مهربانی
مریم جهانگیری زرگانی
نشسته ام توى هال و دارم عدس پاك مى کنم براى نذرى نیمه شعبان که اکبر از اتاق خواب بیرون مى آید و سر پا روبرویم مى نشیند و همین طورى بى مقدمه مى گوید:
ـ زن! من دیگه نمى تونم طاقت بیارم. مى خوام برم.
اکبر شغل آزاد دارد. یعنى یک کامیون به قول خودش لکنته دارد که با آن بار حمل مى کند. بیشتر میوه و صیفى جات...
خواندن ادامه این داستان زیبا را از دست ندهید.
@zane_ruz
#کاشانه
معضلی به نام خوابیدن
مریم کمالی نژاد
خواباندن کودك مسأله اى است که در اغلب خانه ها تبدیل به یک معضل مى شود، کودك یا نمى خوابد و در برابر خوابیدن تا آخرین توانى که در بدن دارد مقاومت مى کند یا به تنهایى حاضر نیست که بخوابد و نیاز و وابستگى عجیبى به حضور والدینش دارد. همه مان مى دانیم که نداشتن خواب کافى در بزرگسالى هم آدم را تحریک پذیر و رنجور مى کند چه رسد به کودکان که اولویت اولشان باید خواب و استراحت باشد به همین خاطر است که والدین زیادى را در اطرافتان مى بینید که مى دانند مشکل لجبازى، بهانه گیرى، خستگى و گریه هاى کودکشان کم خوابى است اما کودك حاضر نمى شود در مکانى آرام قرار بگیرد و بخوابد و خواباندنش نیاز به فراهم کردن شرایطى است که ممکن است همیشه و همه جا فراهم نباشد. چه کنیم که کودك به راحتى و در ساعتى که نیاز دارد به رختخوابش برود و چطور مى توانیم وابستگى او را به حضور خودمان در هنگام خوابیدن، کم کنیم. در «کاشانه» این هفته به این سؤالات پاسخ داده و راهکارهایى براى رهایى از این مشکل پیشنهاد داده ایم.
متن کامل «کاشانه» را می توانید در مجله «زن روز» مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
#پزشکی
مصرف زیاد فیبر باعث نفخ شکمی می شود.
فیبر مى تواند به شما احساس سیرى داده، به کاهش وزن تان کمک کند، ضمنا براى سلامت قلب تان هم خوب است. اما مصرف یک باره فیبر مورد نظر، مى تواند موجب نفخ زیاد شود. در عوض سعى کنید آن را به مرور مصرف کنید، این کار به معده و روده شما فرصت بیشترى مى دهد تا آنزیم هاى لازم براى گذر فیبر در طول سیستم گوارش تان را تنظیم و تولید کند. همچنین بهتر است فیبر را از غذاهاى سالم و فرآورى نشده مانند سبزیجات، میوه جات و غلات سبوس دار دریافت کنید. بسیارى از غذاهاى بسته بندى شده با اینولین غنى مى شوند؛ اینولین نوعى فیبر است که مخصوصا براى معده سنگین مى باشد.
@zane_ruz
#منبرک
اعتماد در خانواده
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی
اگر در خانواده اى صداقت باشد، اعتماد به هم برقرار مى شود. وفا در آن خانواده برقرار مى شود. ایمان در آن خانواده پایدار است. یکى از آثار نداشتن صداقت این است که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: اگر کسى دروغ در زندگى بگوید، قطعا دیگر اعتماد نخواهد بود. فرمود: اگر کسی را به دروغ شناختند، اعتماد به او کم می شود. این خیلى مهم است. گاهى ما یک دروغ مى گوییم و ممکن است یک جایى یک منفعتى هم ببریم، یک کارى مى خواستیم بکنیم و بالأخره به نفع ما تمام شد. ولى آن اعتماد که از دست برود، آن ضررش خیلى بیشتر از منفعت جزئى است که ما الان در این جا داریم.
@zane_ruz
#شماوما
ماجرای بهلول و شیهه اسب
روزى بهلول، پیش خلیفه «هارون الرشید» نشسته بود. جمع زیادى از بزرگان خدمت خلیفه بودند. طبق معمول، خلیفه هوس کرد سر به سر بهلول بگذارد. در این هنگام صداى شیهه اسبى از اصطبل خلیفه بلند شد. خلیفه به مسخره به بهلول گفت: برو ببین این حیوان چه مى گوید، گویا با تو کار دارد. بهلول رفت و بر گشت و گفت: این حیوان مى گوید: مرد حسابى حیف از تو نیست با این «خرها» نشسته اى. زودتر از این مجلس بیرون برو. ممکن است که: «خریت» آن ها در تو اثر کند!
@zane_ruz
#سیل_مهربانی
امام خامنه ای:
همین حرکتی که شما در امداد به سیل زدگان می بینید، این آموزش شهدای ما است؛ این یک پدیده مهمی است.
جوان های عزیز! اغلب شماها جوانید آن روزها را ندیده اید. در دهه شصت، در دوران دفاع مقدس همین جور جوان ها با شوق و ذوق حرکت می کردند، فداکارانه می رفتند، این درس شهدای ماست.
@zane_ruz
#داستان
روزهای روشن (۱۱)
صدیقه شاهسون
حتما داستان خواندنى روزهاى روشن را به خاطر دارید... روایت زندگى شیوا و دوستانش که براى آزادى میهن از چنگال استبداد شاهى پاى در میدان مبارزه نهاده بودند... در شماره آخر سال گذشته قصه به دستگیرى شیوا به دست ساواك و ماجراهاى تلخ شکنجه او رسید... در سال جدید داستان او و دوستانش را دنبال مى کنیم تا ببینیم به کجا مى رسد...
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#خبروگزارش (۱)
کنارتم هموطن!
فاطمه اقوامی
اتفاقات ابتداى سال 98 هر چند تا حدودى همه را غافلگیر کرد اما همه منابع آب وهوایى گفته بودند که باران هاى شدیدى در پیش است و این پیش بینى یعنى کشور نیازمند بررسى دقیق و همه جانبه این اتفاق و آمادگى کامل براى مقابله با هر خطر احتمالى است اما متأسفانه این مسأله مورد توجه واقع نشد آنقدر که بعدها مشخص شد برخى مسئولین اصلا در ایران حضور نداشتند که بخواهند اقدامى انجام دهند! پیش بینى هاى هواشناسى درست از آب درآمد. در وهله اول گلستان به زیر آب رفت و در برخى مناطق وضعیت بحرانى شد. سپاه، ارتش، بسیج، نیروهاى جهادى و... خودشان را به منطقه رساندند اما خبرى از رئیس جمهور نبود! او که به جاى حضور در مناطق سیل زده و رصد وضعیت و ساماندهى امور در سفر قشم به سر مى برد فقط به پیام و تماس تلفنى اکتفا کرد. در کنار این غیبت مهم، خبر آمد که استاندار نیز خارج از کشور به سر مى برد و براى حل مشکلاتش به آنجا رفته! فارغ از اینکه مردم استانش با چه مشکلاتى دست و پنجه نرم مى کنند. هرچند استاندار خیلى سریع توسط جهانگیرى معاون اول برکنار شد اما علت سفر دکتر روحانى به قشم و عدم حضورش در بطن حادثه، سؤال لاینحلى است که جوابى براى آن پیدا نمى شود! البته دکتر روحانى پس ازبازگشت از قشم به مناطق سیل زده گلستان و خوزستان سرى زد اما غیبت و تعلل چند روزه نشان داد دولت مثل خیلى از موارد دیگر در مواجه با بحران کند عمل مى کند. در بحران نیاز است رئیس جمهور با تمام قوا پاى کار باشد تا بتواند نیروها را هماهنگ کرده و با ساماندهى آن ها به بهترین نحو مسأله را مدیریت کند اما چنین اتفاقى نیفتاد. مردم در زمان بحران دلشان مى خواهد مسئولین در کنار خود ببینند، پیغام هاى از راه دور یا حضور کوتاه در منطقه درگیر حادثه آن هم با لباسى اتو کشیده و بدون اینکه حتى ذره اى خاك بر آن بنشیند، دل مردم داغدار و بلادیده را تسلى نمى دهد، مردم از مسئولین توقع رفتارى چون شهید باکرى دارند که به عنوان شهردار شهر در بطن حادثه حضور داشت و خود را خادم ملت مى دانست.
@zane_ruz
#پزشکی
تاثیر زردچوبه بر دیابت
این ادویه طلایى حاوى کورکومین است. کورکومین ماده اى است که مى تواند لوزالمعده را سالم نگه داشته، از تبدیل پیش دیابت به دیابت نوع دوم پیشگیرى کند. محققان در مطالعه اى به افرادى که پیش دیابت داشتند، به مدت نه ماه روزانه 1500 میلى گرم مکمل کورکومین دادند (گروه دیگرى نیز دارونما مصرف کردند) و دریافتند 16 درصد از افرادى که دارونما
مصرف کرده بودند بیمارى شان از پیش دیابت به دیابت نوع دوم تبدیل شد، در حالى که تمام افرادى که کورکومین مصرف کرده بودند همچنان در مرحله پیش دیابت باقى ماندند. این مطالعه تأییدى بود بر استفاده از این ادویه قدیمى براى بهبود حساسیت به انسولین.
@zane_ruz
#احکام
بلند و آهسته خواندن قرائت
بر مردان واجب است حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند بخوانند و بر مردان و زنان واجب است حمد و سوره نمازهاى ظهر و عصر جز «بسم االله الرحمن الرحیم» آن را آهسته بخوانند.
🔷ظهر و عصر: مرد و زن باید آهسته بخوانند.
🔶مغرب، عشا و صبح: مرد باید بلند بخواند و زن اگر نامحرم صداى او را نمى شنود مى تواند بلند بخواند و اگر مى شنود بنابر احتیاط باید آهسته بخواند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#خبروگزارش (۲)
کنارتم هموطن
فاطمه اقوامی
براى حوادث اخیر علت و عوامل زیادى از جمله عدم لایروبى مصب رودخانه ها، تجاوز به حریم رودخانه و ساخت و ساز غیراصولى در مسیر آن، از بین بردن مراتع در بالادست و جنگل ها و... توسط کارشناسان مطرح مى شود. برخى هم صحبت از تغییرات اقلیمى مى کنند و آن علت اصلى حادثه مى نامند. بى تعارف همه ما مى دانیم که متأسفانه رفتار ما با طبیعت در طول این سال ها رفتار درستى نبوده و خیلى از این اتفاقات به خاطر این رفتار ناصحیح به وقوع پیوسته است. نمى شود هر آنچه دوست داریم بر سر طبیعت بیاوریم و منتظر خشم و طغیان او نباشیم. درباره همین حادثه غم بار سیل شیراز که دل همه ما را به درد آورد گفته شده که در مسیر دروازه قرآن پیش از این روخانه اى وجود داشته که روان آب و سیلاب ها را به سمت روخانه خشک هدایت مى کرده اما ساخت و ساز در ورودى دروازه قرآن و توسعه معابر سواره و تغییرات ناشى از این توسعه باعث شده چنین فاجعه اى را رقم بخورد. این حادثه تلخ با تمام سختى هایش به مدد لطف الهى و همدلى مردم و مسئولین مى گذرد و دوباره روزهاى آرام از راه مى رسد اما نباید آن را فراموش کنیم. طبیعت قوانینش پایدار است و تکرار مى شود. اگر از همین الان مسئولین به فکر انجام اقدامات لازم نباشند و فرهنگ صحیح استفاده از طبیعت بین همه ما نهادینه نشود، زمانى زیادى نمى گذرد که حادثه تلخ دیگرى به وقوع مى پیوندد و درباره همه ما را درگیر مى کند.
@zane_ruz
#شماوما
ذالنون و مرد عابد
ذوالنون عارفى نامدار بود. روزى شنید مردى عابد که در صومعه اى زندگى مى کند و هر سال یک بار از صومعه اش بیرون مى آید، لشکرى از معلولان را شفا مى دهد. منتظر او نشست، تا از صومعه بیرون آمد و معلولان را شفا داد و خواست به درون صومعه برگردد. ذوالنون دامن او گرفت و گفت: دامنت گرفتم پس نزنى دست مرا، من بیمار جسمى ندارم بیمار روحى ام بگو چه کنم چون تو شوم؟ عابد گفت: «دامن مرا رها کن که مرا گرفتار عجب مى کنى و شیطان را متوجه من مى سازى و من گمان مى کنم، کسى شده ام. اگر دوست (خدا) ببیند که به دامان غیر او چنگ زده اى و غیر از او نظرى دارى، تو را به آن کسى که التماسش مى کنى مى سپارد...»
@zane_ruz