من که در عالم شعر و ادبم،میگفتم
عالمی نیست که از عالم ما گرمتر است
لیک در صحبت یاران عزیزم امروز
عالمی هست که از عالم ما نیز سر است
میبرد چشم سیاهش دل صاحبنظران
وین عجب بین که چه صاحبدل و صاحبنظر است
عالم ذوق و هنر عاشق او باشد و او
عاشقان مژده که خود عاشق ذوق و هنر است
از چه کان کرم این گوهر دریا پرتو
وز کدامین صدف این دّر همایون گهر است
مژه چون سوزن شفقت برفوی دلها
گوید این پاره دل وصله جان و جگر
است
دایره هاله مه کرد و بلفظ ترکی
نغمه ئی خواند و نشان داد که ترکی شکر است
سیلم از دیده نگونسار شد و شوق نثار
طبع را دست بدامن که نه جای گذر است
ساز در دست صبا بود و هوا ابر که گفت
آسمان نیز از این ناله محزون پکر است
هر که را ذوق پسر بیشتر از دختر بود
گو به ببین دختره با ذوق تر از هر پسر است
پسران گر همه سروند بگلزار وجود
سرو ما با همه آراستگی بی ثمر است
بسته بار سفر و آه دل سوختگانش
همره قافله و بدرقه ساز سفر است
ساز را زمزمه در پنجه شیرین صبا
رقت انگیزتر از ناله مرغ سحر است
ضرب در دست و سراینده تصنیف حسین
باطل السحر نواهای ملوک و قمر است
الحق از ناله این ساز و نوای این ضرب
کار ما ساخته چون سکه دولت بزر است
شهریارا به غنیمت شمر این شمع ولی
پر به نزدیک مرو کافت پروانه پر است
#شهریار
یاحق✋
🌹هرصبح خدا
🍀یک غزل از دفتر عشق است
🌹سرسبزترین
🍀مثنوی از منظر عشق است
🌹هرصبح
🍀سلامی به گل روی تو "زیبا"
🌹چون یاد گل
🍀روی تو یادآور عشق است
🌹 سلام_صبحتون_بخیر
@zarrhbin
📌 #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف):برای تعجیل در فرج بسیار دعا کنید که آن فرج و گشایش شماست
👇👇👇
#دعای_فرج
بسم الله الرحمن الرحیم
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ
#التماسدعا
@zarrhbin
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
#کلیپ_تصویری
📌 اقامه نماز جمعه این هفته در اردکان با تصمیم ستاد استانی کرونا
✅ دعوت امام جمعه اردکان برای شرکت در نماز جمعه پس از تعطیلی هفته گذشته
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
#صابری، کیومرث🌷 ( ۱۳۸۳_۱۳۲۰ ه.ش. ) طنزپرداز و مؤسس مجلهی گُلآقا 👇👇👇👇👇👇👇 @zarrhbin
#صابری، کیومرث🌷
( ۱۳۸۳_۱۳۲۰ ه.ش. )
طنزپرداز و مؤسس مجلهی گُلآقا
✅ اهل صومعهسرا و دانشآموختهی رشتهی حقوق و علومسیاسی از دانشگاه تهران بود. در رشتهی #ادبیاتتطبیقی نیز مدرک کارشناسی ارشد داشت.
✅ از نوجوانی ذوق #طنزپردازی داشت؛ از این رو، در سال ۱۳۴۰ وقتی هنوز دانشجو بود، به روزنامهی فکاهی #توفیق پیوست و معاون سردبیر شد.
✅ آشنایی او با #محمدعلی_رجایی در سال ۱۳۵۰ باعث شد این دو در سالهای پس از انقلاب اسلامی نیز همکار شوند. #صابری مشاور فرهنگی رجایی در دورهی نخستوزیری او بود.
✅ کار طنزپردازی صابری با امضای #گلآقا از "روزنامه اطلاعات" با عنوان "دو کلمه حرف حساب" آغاز شد و سپس به انتشار هفتهنامه گلآقا در سال ۱۳۶۷ رسید.
✅ #هفتهنامهیگلآقا خیلی زود مورد توجه و علاقهی مردم قرار گرفت. اما صابری در سال ۱۳۸۱، با یک تصمیم ناگهانی، انتشار آن را متوقف کرد و دو سال بعد نیز خودش بر اثر بیماری سرطان خون در گذشت.
✅ پس از مرگ او دخترش، #پوپکصابری "ماهنامهی گلآقا" را منتشر کرد. در سال ۱۳۸۳، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در مراسم بزرگداشتی، از خدمات شادروان #کیومرث_صابری تجلیل کرد.
🍃 نام و یادش گرامی، اندیشه و راهش سبز پر رهرو باد🌹
📚 فرهنگ نامهی نامآوران
( آشنایی با چهرههای سرشناس تاریخ ایران و جهان)
📆 چاپ پنجم، آذر ۱۳۹۳
📌 و اما از #گلآقا بیشتر بدانیم او با کار خود، میزان تحمل مسئولان حکومتی ایرانِ پس از انقلاب را تا حدّی بالا برد، به گونهای که اگر طنزِ او فقط گزنده بود تا این اندازه تأثیرگذار نمیبود.
📝 پس از گذشت نزدیک به شش سال از انتشار اولین «دو کلمه حرف حساب»، #صابری تقاضای امتیاز یک هفتهنامه طنز با نام «گل آقا» را کرد و توانست در آبان ماه ۱۳۶۹ اولین شماره هفتهنامهی گلآقا را منتشر کند. استقبال #مردم از این مجله، غیرقابل تصور بود و تمامی نسخههای اولین شماره هفتهنامه گلآقا، در سراسر تهران، ظرف کمتر از نیم ساعت، به فروش رفت.
📝 او بعد از انتشار هفتهنامه، فعالیتهای خود را گسترش داد و در مرداد ۱۳۷۰ ماهنامه گلآقا، در اسفند همان سال سالنامه گلآقا و در فروردین ۱۳۷۸ مجلهی "بچهها… گلآقا" را منتشر کرد. همچنین #مؤسسه_گلآقا را به عنوان «خانه طنز ایران» معرفی کرد و در این راستا به برگزاری مسابقات داخلی و خارجی طنز و کاریکاتور، تربیت طنزپردازان جوان و چاپ کتابهای طنز و کاریکاتور پرداخت.
📝 #گلآقا در آبانماه ۱۳۸۱ و همزمان با آغاز سیزدهمین سال انتشار هفتهنامه گلآقا، بدون ذکر هیچ دلیلی، انتشار هفتهنامه را متوقف ساخت و جامعه مطبوعاتی و مردم ایران را به حیرت فرو برد. او تا آخرین لحظهی زندگی، روزهی #سکوت خود را در باب دلایل توقف انتشار هفتهنامهی گلآقا نگشود.
📝 هفتهنامه «گلآقا» به مدیریت #کیومرثصابریفومنی سرآمد نشریاتی بود که طی دهههای ۷۰ و ۸۰ با زبان طنز و کاریکاتور به نقد فضای سیاسی و اجتماعی کشور میپرداخت. این نشریه پرطرفدار با این اشعار منتشر میشد:
خنده رو هر که نیست از ما نیست
اَخم در چنتهی گلآقا نیست
و همچنین:
یک زبان دارم و دوتا دندانِ لَق
میزنم تا میتوانم حرفِ حَق
📝 از خاطرات حجِ #صابری: در جوار کعبه قلمم را درآوردم و رو به کعبه کردم و گفتم: من این قلم را در خانهی خدا با خدا معامله کردم. خدایا تو شاهد باش که من در راه اعتلای دین تو و کشورم گام برمیدارم. مرا از لغزشها مصون بدار و قلمم را از انحرافات حفظ کن.
📝 #گلآقا به سرطان خون مبتلا شد و به این دلیل که "دلی آزرده نشود و خاطری اندوهگین نگردد" جز سه چهار نفر، کسی از بیماریاش خبر نداشت." گلآقای ملت ایران به خدا پیوست." خبری بود که تیتر همهی روزنامههایِ شنبه، ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۳ شد و پیامهای تسلیت از مقامات تا خوانندگان پیدرپی بدرقهی راه بیبازگشتش شد.
📝 #کیومرثصابری علاوه بر طنز، قلم توانایی در نگارش خاطرات داشت از این رو خاطرات ایشان با شهیدرجایی نه تنها بسیار جالب و خواندنی است بلکه یکی از نیازهای این روزهای جامعهی ماست و یکی از خاطرات ایشان تحت عنوان "روزی که امام گوش رجایی را به خاطر نامهی دیپلماتیک من کشید." بسیار خواندنی است.
@zarrhbin