هدایت شده از ذرهبین درشهر
📸۱۲ بهمن ۵۷ ساعت ۹:۲۷ دقیقه به وقت تهران رهبر انقلاب اسلامی ایران بعد از سالها دوری به وطن بازگشت
@zarrhbin
دوازدهم بهمن #چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی گرامی باد!
❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️
استاد شهید مطهّرى از خاطرات خود درباره امام(ره) مى فرماید:
من قریب دوازده سال در خدمت این مرد بزرگ (امام خمینى) تحصیل کرده ام. وقتى که در سفر اخیر به پاریس به ملاقات و زیارت ایشان رفتم، چیزهایى از #روحیه او درک کردم که نه فقط بر حیرت من بلکه بر ایمانم نیز اضافه کرد. وقتى برگشتم، دوستانم پرسیدند: «چه دیدى؟». گفتم: «چهار تا آمَنَ دیدم:
* آمَنَ بهَدفه؛ به هدفش ایمان دارد. دنیا اگر جمع بشود، نمى تواند او را از #هدفش منصرف کند.
* آمَنَ بسَبیله؛ به راهى که انتخاب کرده #ایمان دارد. امکان ندارد بتوان او را از این راه، منصرف کرد. شبیه همان ایمانى که پیغمبر به هدفش و به راهش داشت.
* آمَنَ بقُوله؛ به سخنش ایمان دارد. در میان همه دوستانى که سراغ دارم، اَحَدى مثل ایشان به روحیه #مردم_ایران، ایمان ندارد...
* آمَنَ برَّبه؛ به خدایش(و وعده های او) ایمان دارد.
در یک جلسه خصوصى، ایشان به من مى گفت: "فلانى! این ما نیستیم که چنین مى کنیم. من #دست_خدا را به وضوح، حس مى کنم."
منبع: سیرى در زندگى استاد مطهرى، ص 88
تهیه و تنظیم: حمید کمالی اردکانی
@zarrhbin
#خمینی، سید روح الله🌷
(۱۳۶۸_۱۲۸۱ه.ش.)
رهبر و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران
✅ در شناسنامه، سید روح الله #مصطفوی ثبت کرده اند؛ اما #پیروانش او را با نام #امام_خمینی می شناسند و در #جهان نیز به نام آیت الله خمینی شناخته می شود. در سال ۱۲۸۱ ه.ش در شهر #خمین به دنیا آمد. از #سادات_موسوی( منسوب به امام موسی کاظم علیه السلام) بود؛ ولی نام خانوادگی خود را از پدر شهیدش، مصطفی، که در ماههای اول تولد او به دست #اشرار در راه خمین به قتل رسید، گرفت.
✅ روح الله تا ۱۵ سالگی زیر نظر مادرش پرورش یافت و مقدمات علوم را از برادر بزرگش، #سیدمرتضی_پسندیده، آموخت. در ۱۹ سالگی به #اراک رفت و در حوزه ی علمیه ی آن جا به تحصیل ادامه داد. سپس همراه استادش، #شیخ_عبدالکریم_حائری_یزدی، به قم رفت. شیخ در آنجا #حوزه_علمیه_قم را تاسیس کرد. امام خمینی علاوه بر #استعدادذاتی و داشتن #مربیانی خوب در کودکی و نوجوانی، #استادان_برجسته_ای نیز داشت که سید علی یثربی کاشانی، سید محمد تقی خوانساری، میرزا جوادملکی تبریزی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، میرزا محمد علی شاه آبادی و #آیت_الله_بروجردی از مهمترین آنان بودند.
✅ در ۲۷ سالگی با خانم قدس ایران، دختر یکی از علمای #تهران، ازدواج کرد. حاصل این ازدواج ۵ دختر و ۲ پسر بود. امام خمینی، که کودکی و نوجوانی را در سالهای #مشروطه و جنگ اول جهانی و سپس کودتای #رضاخان و دیگر تحولات مهم داخلی و خارجی گذرانده بود مردی #خودساخته و دارای بینش قوی علمی، دینی و سیاسی بود.
✅ در دوره ی آیت الله بروجردی، مورد توجه و اعتماد آن #مرجع_بزرگ بود و دوباره از سوی ایشان به ملاقاتِ #شاه رفت تا به او #تذکراتی بدهد.
✅ امام خمینی در سالهایی که در حوزه ی قم بود، بیش از هر چیز در تربیت شاگردانی #عالم و پیراسته از هواهای نفسانی کوشید. از این رو، بسیاری از شاگردانش، بعدها چهره های #فداکار و خدمت گزارِ #نهضت_اسلامی شدند.
✅ نقطه ی آغاز حرکتِ #سیاسی امام خمینی، پس از #درگذشت آیت الله بروجردی، از سال ۱۳۴۱ و در پی اقداماتی بود که رژیم دست نشانده ی #پهلوی به بهانه ی اصلاح امور بدان دست زد و نامش را #انقلاب_سفید گذاشت. اصلاحات ارضی، که موجب فروپاشی ساختارِ #اجتماعی ایران شد، ارتباط آشکار با رژیم صهیونیستی، در پیش گرفتن سیاست های #ضددینی و گسترش غرب گرایی و توسعه ی اماکن فاسد و ضدّ اخلاقی و... سبب شد امام خمینی به #مخالفت آشکار با رژیم شاه برخیزد و #حمایت علما و مراجع و قشرهای مذهبی را جلب کند.
✅ #محبوبیت روحانی و #معنوی امام موجب شد عامّه ی مردم به او بپیوندند و نهضت بزرگی در سراسر ایران برپا شود. رژیم شاه نیز #واکنش نشان داد؛ امام را دستگیر کرد، به مدرسه ی #فیضیه ی قم حمله برد، در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، هزاران نفر را در تهران قلع و قمع کرد و سرانجام، امام خمینی را به شهر بورسا در #ترکیه و سپس نجف #تبعید کرد.
👇👇👇👇
✅ امام ۱۵ سال در نجف به #مبارزه ادامه داد؛ ولی از تدریس و ارشاد و پرورش شاگردان، به ویژه تهذیب نفس آنان، غافل نشد. سیاست های سرکوب گرانه و ضدّ دینی و ضدّ ملی رژیم شاه از یک طرف و تلاش ها و مجاهدت های روحانیان، روشنفکران، دانشجویان، بازاریان، گروههای مسلّح و... از طرف دیگر موجب بروز مجدّد #نهضت_اسلامی در سال ۱۳۵۶ شد و امام خمینی را بار دیگر به صحنه ی #مبارزه باز گرداند.
✅ بدین ترتیب امام، #رهبری_انقلاب را نخست از نجف به مدت طولانی و بعد با هجرت به #فرانسه، به مدت چند ماه، از پاریس بر عهده گرفت و خواستار خروج شاه از کشور شد. سرانجام، #امام در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، پس از ۱۵ سال تبعید به ایران بازگشت و #ایران شاهد طولانی ترین و عظیم ترین #استقبال تاریخ خود، از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا، گردید.
✅ ۱۰ روز بعد، در روز ۲۲ بهمن و در پی سه روز جنگ خیابانیِ مردم با بازماندگان رژیم، #نظام_شاهنشاهی به کلی فروپاشید. در نتیجه، #دولت_موقت_انقلاب_اسلامی به نخست وزیری #مهندس_مهدی_بازرگان، که منصوب امام بود، اداره ی امور کشور را در دست گرفت و #عصرجدیدی در تاریخ ایران آغاز شد.
✅ پس از آن #امام ده سال #رهبری_انقلاب را به دست گرفت و با رهبری او بود که مردم ایران، ۸ سال #تجاوز عراق به کشور خود به #مقابله برخاستند و حماسه #دفاع_مقدس را پدید آوردند. این در حالی بود که همه ی قدرتهای جهانی از عراق حمایت می کردند.
✅ امام خمینی تا ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، همچنان رهبری کشور و انقلاب اسلامی را در دست داشت و در پی بیماری نسبتاً کوتاهی #درگذشت. پیکرش را درغرب بهشت زهرای تهران و در کنار بزرگراه تهران_قم به خاک سپردند که امروز، به زیارتگاه بزرگی تبدیل شده است.
✅ پس از امام خمینی، #مجلس_خبرگان تشکیل جلسه داد و اعضای آن در اولین اقدام، #آیت_الله_خامنه_ای را، که در آن زمان رئیس جمهوری بود، به مقام رهبری انقلاب و #جانشینی امام خمینی انتخاب کردند.
✅ امام خمینی مردی فقیه، #عارف، نویسنده و شاعر بود. #اشعاری که پس از
درگذشت او انتشار یافت، موجب شگفتی اهل نظر شد. کتاب های مشهور او عبارت است از: کشف الاسرار، چهل حدیث، شرح حدیث جنود عقل و جنود جهل. مجموعه ی پیام ها و سخنرانی های امام خمینی با نام صحیفه ی امام منتشر شده است.
یاد و نامش گرامی و راهش پر رهرو باد...
📚 فرهنگ نامه ی نام آوران
(آشنایی با چهره های سرشناس تاریخ ایران و جهان)
📩 سمیّه خیرزاده اردکان
@zarrhbin
#دورهمی_اردکانی_ها
🍃 دوئی به جِینگه، دِیی خو به جِین نیس.
📝 کنایه از این است که دو نفر با هم #جنگ دارند، اهالی یک ده که با هم در جنگ نیستند. یعنی در زمان دعوا و اختلاف دو نفر، #اطرافیان آنها نباید دخالت کنند و آن دعوا را بزرگتر نمایند.
📚 واژه نامه ی گویشی اردکان
#دکتر_سیدمحمود_طباطبایی_اردکانی
📌 کاشکی همه ی ما بلد بودِم چطور باشِ هم گف بِزَنم؛ نصفی جِینگ و دعواهایی که پیش میاد از ضعف ما در بلد نبودنِ راه تعامل و گفتگوِ با همِ، همه کُلهِ هم نِشون کِردم که با تیر بِزَنم بعدَن هم دلون خَشه اسمِ مُسلمون یدک مِکَشِم؛ وجدان هم خو نَمِدونِم بیداره یا باید بیدارُش بُکنِم! خُلاصه خَشِ هم باشی دل هم نجوشونی، اگه مجوشونی بجشونی، ولی کاریدون کسی نباشه، مردم کَمُگ گف و کار ندارن که دگه با آتیشِ جینگ ما کور بِشَن، آتیشی که باشُش گرم نَمِشَن دگه چرا با دودش کور بِشَن؟! خَشِ هم باشی خِی بینی، بذاری زندگی بفهمم :))
#آدینه_بخیر🌹
@zarrhbin
💠 نماینده مردم اردکان به همراه تعدادی از فرهنگیان وپیشکسوتان از زحمات مدیر سابق آموزش و پرورش شهرستان اردکان تقدیر کرد
دکتر محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان، در دیدار با محمد اشرفیان رئیس سابق آموزش و پرورش شهرستان اردکان، از تلاش ها و زحمات وی در طول پنج سال تصدی مسئولیت در این اداره، با اهدای لوح یادبود و هدیه تقدیر کرد.
در این دیدار صمیمانه محمد اشرفیان هم ضمن تشکر از حضور نماینده محترم وهمراهان از حمایت های همه جانبه و تاثیرگذار ایشان در عرصه تعلیم و تربیت شهرستان قدردانی کرد.
@zarrhbin
💬 بدون مراجعه به شعب، دفترچه بیمه خود را درب منازل تحویل بگیرید
🔹مدیرکل نام نویسی و حسابهای انفرادی سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد که تا پایان سال با رونمایی و اجرای طرح ارائه غیرحضوری خدمات، بیمه شدگان میتوانند بدون نیاز به مراجعه به شعب از منزل و محل کار به صورت غیرحضوری درخواست تمدید و صدور دفترچه کرده و آن را در آدرس اعلامی دریافت کنند./ایسنا
@zarrhbin
💬 استمرار برنامه سازمان بهشت زهرا(س) برای حفظ ظاهر طبیعی مزار مطهر شهدا
🔸به دنبال حضور رهبر معظم انقلاب در آستانه بزرگداشت چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی در حرم بنیانگذار کبیر انقلاب و مزار مطهر شهدای دفاع مقدس، معظم له در تذکری بجا یکسان سازی قبور شهدا را رد و بر تداوم و استمرار حفظ شکل اولیه آنها تاکید فرمودند.
🔹پیروز حناچی شهردار تهران به مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) دستور داد که مزار مطهر شهدا باید به صورت طبیعی و طبق سلیقه خانوادههای معزز شهدا و با یادگاریهایی که از این عزیزان برجای مانده حفظ شود./ تسنیم
@zarrhbin
⛔️صحبت های کنایه آمیز آیت الله احمد جنتی صبح امروز در حرم امام:
دنیا طلبی در برخی مسئولین نفوذ کرده، برخی مقامات باور کردند نمیتوانیم کشور را اداره کنیم مگر با کمک آمریکا، آمریکا خودش در اداره کشور خود مانده، این همه گرسنه در آمریکا است، میلیونها گرسنه دارد، وضعیت آمریکا رو به افول است./ایرنا
@zarrhbin
نوشته ای بسیار زیبا و جالب
از یک دبیر ادبیات؛
این روزها بد جوری از این نسل جدید درمانده شده ام!!
سالها ی پیش وقتی به درس لیلی و مجنون می رسیدم و با حسی شاعرانه داستان این دو دلداده را تعریف میکردم قطره اشکی از چشم دانش آموزی جاری میشد...
یا به مرگ سهراب که میرسیدم همیشه اندوه وصف نشدنی را در چهره ی دانش آموزانم میدیدم .
همیشه قبل از عید اگر برای فراش مدرسه از بچه ها عیدی طلب میکردم خیلی ها داوطلب بودند و خودشان پیش قدم....
و امسال وقتی عیدی برای پیرمرد خدمتگزار خواستم تازه بعد از یک سخنرانی جگر سوز و جگر دوز هیچ کس حتی دستی بلند نکرد...
وقتی به مرگ سهراب رسیدم یکی از آخر کلاس فریاد زد چه احمقانه چرا رستم خودش را به سهراب معرفی نکرد که این اتفاق نیفتد و نه تنها بچه ها ناراحت نشدند که رستم بیچاره و سهراب به نادانی و حماقت هم نسبت داده شدند.....
وقتی شعر لیلی و مجنون را با اشتیاق در کلاس خواندم و از جنون مجنون از فراق لیلی گفتم
یکی پرسید لیلی خیلی قشنگ بود؟
گفتم از دیده ی مجنون بله ولی دختری سیاه چهره بود و زیبایی نداشت.
این بار نه یک نفر که کل کلاس روان شناسانه به این نتیجه رسیدند که قیس بنی عامر از اول دیوانه بوده عقل درست حسابی نداشته که عاشق یک دختر زشت شده،
تازه به خاطر او سر به بیابان هم گذاشته.....
خلاصه گیج و مات از کلاس درس بیرون آمدم و ماندم که باید به این نسل جدید چه درسی داد که به تمسخر نگیرند و بدون فکر قضاوت نکنند....
ماندم که این نسل کجا می خواهند صبوری و از خود گذشتگی را بیاموزند....
نسلی که از جان گذشتن در راه عشق برایشان نامفهوم،
کمک به همنوع برایشان بی اهمیت،
مرگ پسر به دست پدر از نوع حماقت است....
امروز به این نتیجه رسیدم که باید پدر مادر های جوان که بچه های کوچک دارند از همین الان جایی در خانه سالمندان برای خودشان رزرو کنند.
این نسل تنها آباد کننده خانه سالمندان خواهند بود...
*برای انهدام یک تمدن سه چیز را باید منهدم کرد؛
-اول خانواده
-دوم نظام آموزشی
-و سوم الگوها
-برای اولی منزلت زن را باید شکست.
-برای دومی منزلت معلم.
-و برای سومی منزلت بزرگان و اسطوره ها....
-دبیر بازنشسته کیان صارمی!!
@zarrhbin
#دست_به_آچار
خودرو صبح استارت نمیزنه و میتونه دلیلش یکی از موارد زیر باشه:
1– خالی شدن شارژ باطری
(احتمال خرابی باطری، شارژ نکردن دینام، روشن ماندن یکی از لامپ های خودرو تا صبح و یا اینکه خودرو برق دزدی داره)
2– شل بودن و یا سولفات کردن سر باطری
3– خرابی سوییچ
4– قطع بودن کابل برق و سیم اتوماتیک استارت
5– خراب بودن استارت
آیا بیمه عمر مادام العمر مستمری بازنشستگی پرداخت می کند یا اینکه تا سن خاصی هست؟ مثلا تا 90 سالگی پرداخت کنند ؟
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
پاسخ:در انتهای قرارداد مبلغی به عنوان اندوخته شما وجود دارد که می توانید به صورت یکجا برداشت کنید یا اینکه در صورتیکه به سن 50 سال رسیده باشید و حداقل 10 سال پرداخت کرده باشید شرایط دریافت مستمری را خواهید داشت که مستمری دو نوع است: مادام العمر و مدت معین ، پایان قرارداد هرچیزی که شما انتخاب بفرمایید رقم آن محاسبه و پرداخت می گردد...
#نمایندگی _طاهری اردکانی
09162618065
♻️برد مقتدرانه #صنایع_اردکان درمرحله اول پلی آف والیبال لیگ دسته یک کشور
#صنایع_اردکان3⃣ #وحدت_مهاباد0⃣
جوانان غیرتمند #صنایع با دستانِ خالی،خان اول پلی آف را با برد در بازی رفت و برگشت درمقابل #وحدت_مهاباد پشت سرگذاشتند.
این درحالیست که این تیم بنا به دلایل ومشکلات عدیده مالی پس ازبازیهای مرحله رفت گروهی مجبور شد عذر پنج بازیکن اصلی خود را بخواهد اما با پشتکار بازیکنان و تلاش کادر مدیریتی و فنی این باشگاه تیم #صنایع توانست بابودجه کمی که دراختیارداشت بعدازقهرمانی درگروه چهارم لیگ اولین مرحله پلی آف راهم با برد پشت سربگذارد.
به امید روزیکه همه با نگاه یکسان دیده شوند.
@zarrhbin
🖌صوفیمنشی و تقسیم مناصب؛ گاهشماری یک رخداد
🔺تاریخ آن چیزی نیست که در لحظه و مکانی خاص رخ میدهد، بلکه آن چیزی است که بعداً در باب رخدادهای لحظه و مکانی خاص نوشته میشود. جدل میان امام جمعه، فرماندار و نماینده مجلس از مهمترین رخدادهای سیاسی چند سالهی اخیر اردکان بود. بحث و جدالهای فراوانی از سوی هر کدام از طرفهای درگیر شکل گرفت و در رسانههای نزدیک به هر کدام منتشر شد. اما آنچه جای خالی آن بیشتر از هر زمان دیگری حس میشود، یک گزارش ژورنالیستی استخواندار است که بتواند در قالب یک گزارش از آنچه در چند روز گذشته رخ داده، شکل و شمایلی بسازد و رخدادهای پراکنده را در روایتی واحد عرضه کند. امری که تحقیقاً از کانالهای تلگرامی و مدیران آنها برنمیآید. در اینجا تلاش میکنم تا درون منطق و نظم گاهشماری، سیر وقایع را مرور کنم و در پی تبیین چرایی و چگونگی هر یک برآیم.
🔺آنهایی که درون وقایع و رخدادها زندگی میکنند، آنچه میبینند، وقایع و رخدادهای تکین و منفردی است که مستقل از دیگر وقایع و رخدادها رخ میدهند. اما برای آنهایی که از بیرون به سیر وقایع نگاه میکنند و خاصه اگر زمانی هم از آن گذشته باشد، وقایع و رخدادها دیگر وقایعی تکین و جدا از دیگر رخدادها نیستند، بلکه هر کدام در تداوم دیگری شکل میگیرند و اولی، دومی را موجب میشود. درواقع، در چشمانداز بیرونی، وقایع مختلف درون روایتی واحد قرار میگیرند و هر یک از آنها جزئی از یک کل هستند که باید در ارتباط با یکدیگر فهمیدشان. برای فهم جدل میان امام جمعه، فرماندار و نماینده مجلس اردکان باید اندکی به گذشته بازگشت.
👇👇👇👇
🔺تابش و مصائب همهفنحریف بودن
تابش با پنج دوره نمایندگی مجلس به مدت تقریبی بیست سال، تنها شخصیت سیاسیِ امروزِ استان یزد و شهر اردکان است که به مدتی طولانی و به صورت مداوم در صحنه سیاسی استان و شهر فعال است. این حضور مداوم و طولانیمدت در کنار انتساب خانوادگی او-با توجه به این امر که انتساب خانوادگی در سپهر سیاسی ایران از مهمترین عوامل نفوذ سیاسی و اقتصادی است- و همچنین ویژگیهای شخصیتی باعث شده او صرفاً یک نماینده مجلس با وظایف و اختیارات قانونی محدود نباشد. ضمن اینکه سیاست را نمیتوان و نباید میدانی تصور کرد که کنشگران مختلف بر اساس قوائد از پیش مشخص در آن کنشگری میکنند. سیاست فوتبال نیست. میدان سیاست بیشتر از آنکه بر اساس قوائد مشخص و تعیینشده اداره شود، بر اساس قوائد ضمنی، نسبتا شخصی، روابط سلسلهمراتبی و تعارفات و نمکگیریهای فرهنگی مدیریت میشود.
این حضور مداوم و طولانی در کنار نوع خاص میدان سیاست در ایران که تابش توانسته به خوبی معیارهای آن را کسب کند، از او شخصیتی ساخته و پرداخته که نمیتوان آن را نادیدنی انگاشت. امروز، بیش از اینکه با شخصیت حقیقی و حقوقی تابش در معادلات سیاسی استان و شهر مواجه باشیم، با اسطورهی تابش مواجهیم. اسطورهای که همزمان برساختهی موافقان و مخالفان اوست. موافقان و مخالفان او در یک چیز شریکاند و آن اینکه تابش را در ریز و درشت رخدادها سهیم میبینند. از کارخانههای صنعتی کلان و کوچک تا اینترنت 4G را به تابش منتسب میکنند. بیآنکه لزوما چنین ارتباطی وجود داشته باشد. درنتیجهی چنین تصوری است که تابش در جدل اخیر وارد میشود. موضوع انتصاب مسئولیتهای شهری و استانی هم در ادامهی همین تصور است. موافقان و مخالفان او معتقدند انتصابی بدون نظر و احتمالا اعمال نفوذ او رخ نمیدهد. نمونههای تاییدگری هم دراین باره وجود دارند. بخشدار پیشین خرانق، فرماندار پیشین اردکان و رئیس کنونی آموزش و پرورش اردکان از نزدیکان و مرتبطین دفتر او بودهاند. آنچه تابش در جلسه اخیرش با جمعی از روحانیون در این باره گفته این است که از او مشورت میخواهند و او هم لاجرم مشورتهایی در باب انتخاب مسئولین میدهد. انتخاب مسئولین اعمال نفوذ باشد یا مشورت هرچه باشد از نمایندهی بیستسالهای با نفوذ و نام درخور دور از انتظار نیست. هرچند او همواره تلاش دارد خود را از سطح مدیران بالاتر قرار دهد، امری که در نحوه آرایش بدنی او نمود یافته و با انتخاب نوع خاص آرایش چهره، هرچند به نظر میرسد به انتخاب نهایی در اینباره نرسیده است، و لباس سعی در نشان دادن آن دارد.
👇👇👇👇
🔺مقیمی و مصائب یک فرماندار
مقیمی فرماندار اردکان یا به قول خود او عالیترین نماینده دولت در اردکان و مسئول مستقیم امور اجرایی است. چند ماه پیش که زمزمههای ماندن یا رفتن او از فرمانداری اردکان پیچیده بود، انتقادها و گاه تخریبها علیه او قوت گرفتند. جناح «اصولگرا» با او سر سازشی نداشت. هرچند او درون فرمانداری هم با مشکلاتی برخورده بود و چند ماهی با معاون خود مشکلاتی داشت و فرایند انتخاب معاونین جدید هم بیش از حد طولانی شده بود. او در اردکان پایگاه اجتماعی ندارد. اما حضور طولانیمدتش در مناصب اجرایی و رفتار همزمان رسمی/جدی و نیمهراحتش در امور، جای پای او را محکم کردند. او همزمان پیراهن سفید رسمی و پیراهن نارنجی میپوشد. با این وجود، توانسته چهرهای باپرنسیب از خود ارائه دهد که هرچند مصائبی دارد، آنچنان که امام جمعه در نامه/اعلامیه آخرش به آن اشاره کرده، اما در عین حال توانایی حفظ منزلت جایگاهی را که در آن قرار گرفته دارد.
👇👇👇👇
🔺امام جمعه و مصائب صوفیمنشی
امام جمعه اردکان، به گفتهی خود او، نمیخواهد از خود چهرهای سیاستمدارانه ترسیم کند. او ترجیح میدهد درون منطق رفتاریای کنشگری کند که من با اغماض آن را صوفیمنشی مینامم. او که توانسته اعتماد و رضایت دو جناح سیاسی را به خود جلب کند، تلاش دارد تا در میانه میدان سیاست از معیارهای رفتاری خود دفاع کند. بر همین اساس است که در عین اینکه نمیخواهد سیاستمدارانه رفتار کند و وارد منطق سیاسی شود، سیاسیترین کنشها را انجام میدهد. انتقادات تیز و تند او از صنایع که مورد استقبال مردم نیز واقع شد و جدل اخیر از نمونههای آن است که بیش از هر چیز باید آن را در معیارهای صوفیمنشانهی او جستجو کرد. ویژگی مرضیالطرفینی او بیش از آنکه مبتنی بر همراهیش با نگرشها و اصول جریانهای سیاسی، به ویژه اصلاحطلبان، باشد، مبتنی بر روایتهایی است که حول شخصیت او تنیده شده است و از او سیمای امام جمعهای میانهکار برساخته است. با این حال، صراحت، پردهناپوشی و اعلامیه/نامههای او را باید در همان سبک رفتاری صوفیمنشانهی او جست که مهمترین محور آن، برتری دادن به معیارها و ارزشهایی است که در هر شرایطی و در برابر هر قدرتی باید حفظ کرد چرا که آنها تکیهگاه هویت فردی و جمعی هستند. به ویژه تقابلی که در ادبیات عرفانی/صوفیانه میان اصحاب قدرت و رعیت وجود دارد، یکی از آبشخورهای جدل مورد بحث است.
👇👇👇👇
🔺اما اگر بخواهیم جدل اخیر را در یک سیر گاهشمارانه قرار دهیم، باید آن را از جلسه نماینده مجلس و جمعی از روحانیون آغاز کنیم که در همان روز و یکی دو روز بعدش کسی نمیدانست آن جلسه نمود رخدادهای پشت پردهای بود که در چند روز بعد به جدل موردبحث خواهد انجامید. جلسهای که با موضوع «بحث درباره مشکلات و دغدغههای مردم» تشکیل شده بود. هرچند باید به معنای سیاسی مردم هم توجه داشت. واژه و مفهوم مردم در طول تاریخ، ابزاری مغالطهآمیز بوده است که از مردم تصویری یکدست و یکسان ارائه میدهد که با واقعیت که سرشار از تفاوتها است مناسبتی ندارد. واژه مردم واژهای ایدئولوژیک است که بیشتر از آنکه بخواهد به واقعیت متعهد بماند، ابزاری است برای بازآرایی اهداف ایدئولوژیک درون چارچوبی قابل قبول.
🔺در جلسه مذکور، نقطه ثقل دغدغههایی که مرتبط با وضعیت شهر بود، گلایه از تابش برای اعمال نفوذ در انتصابها بود که به گفته پرسشکنندگان خارج از موازین قانونی است. پرسشکنندگان که در این مسأله موازین قانونی را علت مخالفت خود قرار داده بودند، در ادامه از عدم نفوذ امام جمعه در انتصابها گلایهمند بودند. تابش که مشورتدهی به مدیران بالادستی برای انتصابها را امری معمول میدانست و آن را غیرقابل اجتناب، با این پیشنهاد مواجه میشود که از مدیران بخواهد نظر امام جمعه را هم در انتصابات دخیل کنند. درنتیجهی چنین بحثی آنچه در این جلسه، طبعا آنچه از آن منتشر شده، از سوی روحانیون مدرس حوزه علمیه اردکان مطرح میشود، که به درست یا غلط خود را نماینده امام جمعه میدانند، نوعی دخیل شدن در تقسیم مناصب است. آنها به ویژه از انتصاب رئیس دانشگاه اردکان گلایهمندند و ابایی هم از نام بردن چنین گلایهای ندارند. گلایهای که چند روز بعد در اعلامیه امام جمعه هم خود را نشان میدهد. درنتیجه، آنچه از این جلسه در ارتباط با رخدادهای بعدی پررنگ میشود نوعی پیشدستی در توقف یا انذاری برای انتصابهای آتی است.
👇👇👇👇
🔺انتصاب کارگر به ریاست آموزش و پرورش اردکان، گویی تیر خلاصی بود بر این گلایههای تجمیعشده و البته نگرانی جناح اصولگرا برای از دست دادن یکی دیگر از مناصب شهر. دو انتصاب اخیر در دانشگاه اردکان و آموزش و پرورش، انتصابهایی خاکستری نبودند که بتوان به نوعی وجه مشابهتی میان آنها و جناحهای مختلف پیدا کرد. هرچند انتصاب اخیر، انتصابی بدون نقد نخواهد بود و حائز اما و اگرهایی است، اما زنگ خطری بود که برای جناح مخالف به صدا در آمده بود. اینکه روحانیون مدرس حوزه علمیه اردکان در عین حال که معتقدند مشورتها یا نفوذهای تابش امری است خلاف قانون ولی در عین حال خواستار مشورت و نفوذ امام جمعه هستند که به نوعی ایشان را همراه و همقدم خود نشان میدهند، بیش از هر چیز افشاگر دغدغه اصلی آنها است. چرا که اگر قانونخواهی مدنظر بود، باید مخالف یکی میشدند نه اینکه بر همین یک، نفر دومی را هم بیفزایند.
🔺مخالفت با کارگر یا مخالفت با فرایند انتخاب؟
آنچه در بیانیههای امام جمعه و مدیر حوزه علمیه اردکان نمود یافته، مخالفتشان با فرایندی است که برای انتصاب مدیر جدید طی شده و در هر دو بیانیه بر همراهی با شخص انتخابشده از خلال این فرایند تاکید شده است. هرچند فرایند انتخاب مدیر و مدیر انتخابشده از خلال این فرایند دو امر مجزا نیستند و نمیتوان آن دو را مستقل از یکدیگر دید.
🔺فرماندار از حق قانونی خود در انتخاب مدیران میگفت و امام جمعه گلایهمند شیوه انتخاب مدیران که به نقل از دیگران این شیوه را چاپلوسپرور میداند و باعث انتخاب مدیرانی میشود که شایسته نیستند. امام جمعه هرچند طرف مشورت قرار نگرفتن را امری نمیداند که به آن دل بسپارد و خواهانش باشد، اما در جریان انتخاب کارگر به عنوان رئیس جدید آموزش و پرورش دست به انتشار دو اعلامیه و انتشار نامهای میزند که پیش از این نوشته بوده است. هرچند نمیتوان و نباید همراهی جناج اصولگرا با مخالفت امام جمعه را به خاطر اهداف مشترک دانست.
👇👇👇👇
🔺آخرین پردهی این جدل، روبوسی سه طرف ماجرا بود. شیوهی متداول حل اختلافات همراه با سلام و صلوات. اما سادهلوحی است اگر اختلاف را حلشده بدانیم. چرایی پدید آمدن چنین جدلی را باید در تقسیم قدرتی دید که در میدان سیاست اردکان وجود دارد. از یکسو نمایندهای که با حضور طولانیمدت خود حائز قدرت سیاسی شده است، از سوی دیگر امام جمعهای که خواسته یا ناخواسته در تقابل موجود پناه جناه مخالف شده است و از سوی دیگر فرمانداری که به حق تنها مسئول امور اجرایی است اما برا ایفای این وظیفه و حق خود باید تعادل قدرت را حفظ کند.
🔺هرچند رعایت تعادل قدرت، خود مهمترین عامل ناشایستسالاری میشود، چه یک طرف ماجرا بخواهد اعمال نفوذ کند، چه هر دو طرف. اما در عین حال، و به شکل متناقضی، وزنکشی هر یک از قدرتهای درون میدان، سبب احتیاط منفی، کندی و روحیه محافظهکارانهی مدیران انتخابی نیز خواهد شد. چرا که آنها نیز در میان قدرتهای میدان سیاست باید با تعادل رفتار کنند که خود باعث نوعی دورویی و نفاق میشود. مهمترین و ابتداییترین نشانه آن تمسک به برخی آیینها است. سنت حسنه تسبیح شمردن و خواندن تبدیل به آیینی ریاورزانهای میشود که مدیران جدید برای تعادل قدرت به آن تمسک میجویند. اما غافل از اینکه چنین رفتارهای نخنمایی نه تنها موجب تعادل قدرت نمیشود بلکه تفکر صلب آنها و ریاورزی آنها را نشان میدهد. ضمن آنکه باید نقش فشارهای سیاسی را در پدید آمدن چنین رفتارهایی لحاظ کرد. درواقع، تلاش برای شایستهسالاری و دوری از ریاکاری و نفاق، خود قابلیت تبدیل شدن به عاملی برای ناشایستسالاری و ریاکاری و نفاق میشود.
#نگارنده_محفوظ
@zarrhbin
❤️هرشب _یک حدیث❤️
❣️ #امام_صادق علیه السلام:
🍃سجده شكر بر هر مسلمانى واجب است، با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرشتگان را به شگفتى مى آورى.🌿
📚تهذيب الاحکام، ج۲🍃
🌺به درستی که بنده زمانی که نماز می خواند و سپس سر بر سجده شکر می نهد، پروردگار حجاب های موجود میان بنده و فرشته ها و ملائک را می گشاید و می گوید:😇
ای ملائکه من! به بنده ام بنگرید. واجبم را به جای آورد و عهدم را برای من تمام نمود، سپس برای من نسبت به آنچه که برایش نعمت نموده ام، سجده شکر به جا آورد.
👉 @zarrhbin
🍁🍃 🍁🍃 🍁🍃
♥️🌟مناجات با حضرت دوست 🌟♥️
خدای من ...💝
سپاس برای آنچه به من بازگرداندی و
آنچه از من باز ستاندی که در
بازگشت آن حکمتی بود و در ستاندنش معرفتی مرا بزرگ کن آنقدر بزرگ که دریابم آن حکمتها وآن معرفتها را
خدای من... 💝
سپاس از لطفت که مرا دیدی و هر روز به من خندیدی ومن تورا با لبخندت میشناسم که هر روزه در چشمان تو مینگرم و تو در گوش من باز میخوانی که :
همانا من از رگ گردنت به تو نزدیکترم
آری
تو همین جایی
چیزی در من میتپد که هر روز تو را به نام میخواند
سپاس برای تپیدن نبض حضورت
شبتون مهدوی 🌜
یا حق👋
🍃🌸🌺🍃🌹🍃🌺🌸🍃
@zarrhbin