🍃 اندیشه های ناب آیت الله مطهری
⬅️ تغییر نیت ها....⁉️
✅ این آفت از نوع تغییر جهت دادن #اندیشه_ها است از نوع انحراف یافتن مسیر #نیت_ها است، #نهضت_خدایی باید برای خدا آغاز یابد و برای خدا ادامه یابد و هیچ خاطره و اندیشه ی غیر خدایی در آن راه نیابد تا عنایت و نصرت الهی شاملش گردد، وگرنه بادِ #غیرت_خدایی به صد خار، پریشان دلش می نماید؛
✅ آنکه #نهضت_خدایی آغاز می کند باید جز به خدا نیندیشد، توکلش بر ذات مقدّس او باشد و دائما حضور ذهنی داشته باشد که در حال بازگشتن به او است.
✅ قرآن از زبان شعیب پیغمبر نقل می کند: اِن اُریدُ اِلَّا الاِصلاحَ مَا استَطَعت و ما تَوفیقی اِلّا بِالله عَلَیهِ تَوَکَّلتُ وِ اِلَیهِ اُنیبُ(هود/۸۸) هنگامی که گروهی از مجاهدینِ اسلام نبردی را پشت سر گذاشته و به مدینه بر می گشتند رسول خدا به آنها فرمود: "مرحبا بقوم قضوا الجهاد الاصغر بقی علیهم الجهاد الاکبر" آفرین بر گروهی که جهاد کوچک تر را انجام داده اند و #جهاد_بزرگ_ترشان باقی است. گفتند: یا رسول الله جهاد بزرگ تر چیست؟ فرمود #جهاد_با_هوای_نفس.
✅ #پاک نگهداشتن #اندیشه_و_نیت در مراحل نفی و انکار که همه سرگرمی ها و درگیری با دشمن بیرونی است، #آسان_تر است. همین که نهضت به #ثمر رسد و نوبت سازندگی و اثبات، که ضمنا پای #تقسیم_غنائم هم در میان است برسد حفظ #اخلاص بسی #مشکل_تر است.
✅ قرآن کریم در سوره ی مائده که آخرین سوره یا از آخرین سوره های قرآن است و بالاخره در دو سه ماه آخر عمر رسول اکرم نازل شده است و زمان، زمانی است که مشرکین یکسره به زانو در آمده اند و #خطری از ناحیه ی #آنها اسلام را #تهدید نمی کند و در همین وقت در غدیر خم تکلیف #امامت روشن، امامت و خلافت علی علیه السلام به امر خداوند اعلام می شود؛ یک اعلام از ناحیه ی #خدا به همه ی مسلمانان می نماید، و آن این که تا کنون از دشمن می ترسیدید که #ریشه_ی_شما را برکَنَد؛ اکنون #نگرانی از ناحیه ی من است؛ از این پس از کافران و دشمنان خارجی نترسید. از #من بترسید که در #کمین شما هستم. اَلیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَرُوا مِن دینِکُم فلاتَخشَوهُم و اخشَون(مائده/۳)
✅ #یعنی_چه ؟؟ یعنی جامعه ی اسلامی از این پس از درون خود #تهدید می شود که راه انحراف از مسیر خداییِ اخلاص پیش گیرد و خدا را فراموش کند. سنت لایتغیر خداست که هر ملتی از درون و از جنبه ی #اخلاقی تغییر کند و #عوض شود، خداوند متعال #سرنوشت آنها را #تغییر دهد: اِنَّ الله لایُغَیِّرُ ما بِقَوم حَتّی یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم(رعد/۱۱)
✅ خداوند وضع و سرنوشت مردمی را عوض نمی کند، مادامی که آن ها خود را و آن چه به اندیشه ها و رفتارهای خودشان مربوط است #تغییر ندهند. (از کتاب بررسی اجمالی نهضت های اسلامی در صد ساله اخیر، صص۹۹_۸۷)
📚 از کتاب تابلوهای خطر
📩 سمیّه خیرزاده اردکان
👈 در این زمان باید اندیشه های ناب شخصیتهای بزرگ انقلاب اسلامی همچون آیت الله اُستاد مطهری، آیت الله دکتر بهشتی، آیت الله طالقانی، دکتر علی شریعتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی را باید از #نو مرور کرد و به #کار بست.
@zarrhbin
#عکسها_و_خاطرات
🍃 این هفته می خواهیم در مورد یک #بنای_ورزشی در شهرمان که شاید برای مخاطبین خوبمان خاطره ها داشته باشد، نقل قول هایی روایت کنیم.
سالن ورزشی شهید #آقا_محمد_افخمی که در محله ی #کوشکنو احداث شده است، این سالن که روزگاری در وسط زمینهای بایر قد عَلَم کرده بود امروز در کنار خیابان پیامبر اعظم صلوات الله علیه یا به قول دوستان #رینگ_قطب_آباد استوار و پابرجا، جلوه گری می کند.
🍃 راستی این بنا که بعد از موافقت بیت معظم شهید افخمی و پدر بزرگوار ایشان در تامین هزینه های ساخت سالن(قبول ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه ها به یاد پسر بزرگوارش) و همچنین همّت #جوانان_پایگاه_مسجد_کوشکنو در دهه ی #هفتاد خشت اولیه اش بنیان نهاده شد که به نقل از جوانان آن روز و اینکه عِرقِ خاصی به محلّه شان داشتند از پیشنهاد پدر شهید استقبال نموده و با کمک ایشان آستینها را بالا زدند و خود فرغون وبیل به دست گرفته و آجر پیش بردند و در ساخت #سالن_ورزشی عزمشان را جزم کردند.
اما هزینه های ساخت سالن بیش از اینها بود بنابراین ساخت بنا تا مرحله ای رسید و بعد رها شد تا اینکه در زمان #دولت_اصلاحات اقدامی #پسندیده صورت گرفت و آن #اقدام این بود که از #عوارض_و_مالیات حاصل از فروش #دخانیات در سرتاسر کشور سالنهای ورزشی ساخته شود.
🍃 که با این اقدام دولت وقت، روندِ ساختِ سالن شهید #آقا_محمد_افخمی از سر گرفته شد و با پیگیری های #تربیت_بدنی_اردکان ساخت سالن به سرانجام رسید و امروز این سالن شاهد حضور ورزشکاران و ورزش دوستان #آقا و #خانم در سانس های مختلف و مجزا می باشد.
🍃و باید بدانیم این سالن و گذشته ی زیبای آن اکنون بیانگر #همت و #وحدت و #عدالت و #تعاون و #همراهی مردم و مسئولینِ شهر ما در دوهه ی پیش است، زمانیکه #آدمهای_مهربان محلّه ی ما به این نتیجه رسیدند که باید کاری کنند و خودشان دلشان به حال بچّه های مظلوم محلّه بسوزد و فهمیدند اگر محلّه شان از بابت تخصیص امکانات، محروم است دیگر نباید از #مهربانی آدم های خوب آن محلّه هم محروم باشد.
و بعد از ساخت و بهره برداری از سالن ورزشی شهید آقامحمد افخمی (کوشکنو) که نزدیک به سه دهه از ساختش می گذرد، دومین سالنی که در این محلّه بنا گردید توسط آقای محمد تقی سنایی به یاد پسر مرحومش #محمدرضا_سنایی، که امروز در جنب هنرستان آیت الله خاتمی قرار دارد.
🍃 و چه زیبا و پسندیده است که حتی در کار #خیر اولویتها و نیازها و کمبودهای جامعه را تشخیص بدهیم و بدانیم و بفهمیم نیاز کنونی اجتماع ما چیست تا در آن زمینه ها سرمایه گذاری کرده و از حاصل کار خیر، #مردم نیز بهره ها ببرند، که اگر این روش را در نظر بگیریم هم #خدا راضی است و هم #خلق_خدا راضی.
#و_من_الله_التوفیق
@zarrhbin
#ديدگاه
👌چرا خودکفایی «استقلال» را کم میکند؟!
ما نسل عادت کرده به جشنهای خودکفایی بودیم؛ از خودکفایی گندم تا پیکان! برای ما بدیهی بود که برای حفظ استقلال باید از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را تولید کنیم. ما تازه سالهای انتهای دههی ۷۰ بود که فهمیدیم خودکفایی در همهی امور امکانپذیر نیست. با خودکفایی خداحافظی کردیم، هم ما مردم، هم آن سیاستمدارها؛ چون فکر میکردیم نمیشود! نه اینکه راه حل خوبی نیست!
بعد شروع شد به تهیه فهرستی از کالاهای #استراتژیک که فکر میکردند باید در آنها خودکفا شویم. گندم در این فهرست بود به اسم امنیت غذایی؛ یا بنزین و خودرو بخاطر سهم اشتغال بالا. ما از ترس تحریم، از ترس کابوس جنگ با عراق، ما به هزار دلیل دنبال استقلال از طریق خودکفایی بودیم.
برای من گذشت و گذشت تا در مدلسازیها رسیدم به مفهوم «استقلال»! از دید منی که بزرگشده در این دورهها بودم، استقلال یعنی «کمترین میزان تاثیرپذیری از دیگران» یعنی هرچقدر کسی نتواند بر تصمیمات من اثر بگذارد من مستقلتر هستم؛ یعنی اگر آمریکا و اروپا روی فعالیتهای من اثر نگذارند من استقلال بیشتری دارم.
اما از دید کتابها و مدلسازیهایی که داشتم در دانشگاه تدریس میکردم، «استقلال» از «نسبت وابستگی دیگران به من به وابستگی من به آنها» به دست میآمد؛ یا برابر بود با «نسبت تاثیراتی که من بر دیگران میگذارم به مجموع تاثیراتی که میگذارم و میپذیرم».
در این تعریف اگر من کشوری باشم که دیگران به من وابسته نیستند؛ من مستقل نیستم! و البته قدرت هم ندارم!
البته در مدلسازیهای پیچیدهتر، هم تعریف «استقلال» و هم تعریف «قدرت» پیچیدهتر میشدند، اما در همهی آنها مدام نقش تاثیرگذاریها در تعریف «استقلال» بیشتر میشد!
از دید مدلسازیهای جدید، بازیگری که در یک #سیستم «استقلال» داشت، بازیگری بود که باید تاثیرگذار میبود، وگرنه هر چقدر هم تاثیرپذیریاش را از سایرین کم میکرد، مستقل نمیشد.
👌استقلال و تحریمها
بسیار نوشته شده که چرا اینقدر ما راحت تحریم میشویم؟ پاسخ اما دقیقا برمیگردد به دلیل همین درک نادرستی است که از مفهوم استقلال داریم.
بازیگر مستقل یا دارای قدرت، قابل حذف شدن از سیستم نیست. یعنی کشوری که ۱۰۰ میلیارد دلار وارد میکند و ۱۰۰ میلیارد صادر میکند؛ خیلی قویتر از کشوری است که نه وارداتی دارد و نه صادراتی! کشور اول را نمیشود از جهان حذف کرد و دومی را میشود!
👌بگذارید چند واقعیت ببینیم:
1️⃣ ما ایرانیها فکر میکنیم چون سالیانه حدود ۳ میلیارد یورو از آلمان واردات داشتهایم؛ خیلی شریک جذابی برای آلمانیها هستیم؛ اما یادمان میرود که صادرات آلمانیها حدود ۱۳۵۰ میلیارد است و این یعنی سهم ما حدود ۰.۰۰۲ است! یعنی قابل صرف نظر!
2️⃣ سهم ایران در چند سال گذشته کمتر از ۰.۰۰۱ از کل صادرات چین بوده است و سهم ایران در واردات این کشور نیز کمتر از ۰.۰۰۹! یعنی سهم ما تقریبا در اقتصاد چین آنقدر ناچیز است، که میشود درنظر نگرفت!
اینها واقعیتهایی هستند که معنایش متاسفانه در همان تفاوت فهممان از مفهوم استقلال نشات گرفته است. ما موفق شدهایم تاثیریپذیری خود را از دیگران کم کنیم؛ اما ما به سادگی در معادلات جهانی نادیده گرفته میشویم؛ چون تاثیرگذاریمان هم به اندازهی تاثیرپذیریمان ناچیز است!
👌تغییر دیدگاه
وقتی به شاخصهای جهانی دقت میکنیم، در بسیاری از این شاخصها «واردات» یک معیار مطلوب است! بله واردات اگر در صنایع پیشرفته و کالاهای سرمایهای باشد، و اگر همراه با صادرات بالا باشد، یک معیار خیلی خوب است. ما هنوز افتخار میکنیم به کاهش واردات بدون آنکه توجه کنیم به سایر جنبهها!
ما بیش از هر چیز نیاز داریم تا به بازتعریف مفاهیمی اقدام کنیم، که میراث دنیای ماقبل جهانیشدن است! ما نیاز داریم تا دوباره در خصوص بسیاری از چیزهایی که بدیهی میدانیم، فکر کنیم!
ما اگر واردات بالا و صادرات بالا داشتیم، هرچند تفاضلش همین مقدار اکنون بود، حتما بیش از وضعیت فعلیمان تاثیرگذار بودیم و این یعنی به راحتی قابل صرف نظر کردن نبودیم! یعنی به راحتی نمیشد با یک امضا تحریممان کرد!
در دنیای امروز، هیچ رابطهای یکطرفه نیست. نمیشود تنها تاثیرگذار بود و هیچ وابستگی نداشت. مهم آن است که بیش از آن که وابسته به دیگران باشیم، آنها به ما وابسته باشند.
دستیابی به استقلال تنها از طریق این توازن ایجاد میشود؛ وگرنه اگر به هیچکس وابسته نباشیم و دیگران هم به ما وابسته نباشند؛ همگی برای حذف شدنمان توافق دارند!
یعنی حتی اگر خودکفایی امکانپذیر هم باشد، قدرت و استقلال ما را افزایش که نمیدهد، بلکه کاهش میدهد!
✍ "امیر ناظمی" (هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی)
@zarrhbin
#اقدام_انقلابی
🔺با توجه به قطعی برق و لزوم صرفه جویی #مدیر حوزه علمیه اردکان با ارسال نامه ای به #امام_جمعه_محترم از ایشان درخواست کرده اند بر صرفه جویی مساجد و حسینیه ها تاکید نمایند. امام جمعه نیز تاکیدات لازم را به سازمان تبلیغات و ائمه جماعات داشته اند.
همشهریان عزیز نیز میتوانند با نظارت خود راهگشای این مساله باشند و مطالبه کنند...
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
نیم مثقال بچه پُررو 😡 به توچه و چشم تو کوربشه اگر نخواسته باشنمنتشر کنن باید کی رو ببینن در دیزی ب
📌 بچه تو دوباره تنت مُخاره تا کی خودت و رفیقات مُخی جنگ تحمیلی و شهیدا را به نام خودتون مصادره کُنی، شهیدا و خانواده های بزرگوارشون متعلق به هیچ طیف خاصی نیستن اینُ تو گوشت فرو کن.
📌 با چه زبونی بگم حِنادون دگه پیش مردم رِنگی نداره، حالا خوبه همه مِدونن از دوست و دشمن که آقِ تابش همسنگر و همراه و رفیقِ #سردار_خالصی بوده، عامو حسین عزیز که جای خود داشت، که امروز مُخی آقِ تابش مدرک بر تو بچه ی پررو، رو کنه.
📌 تو اگر اِقه دِلُد بَنده مِثِ اینکه دوربین ورمداری عکس دختر مردم ورمداری، بِگردُ اون عکسا را هم پیدا کن شاید #پستو_نشینا هم داشته باشن بگو نِشونت بِدَن، همش دنبال نخود سیا نفرستَنُد.
📌 دوباره دَنُم کَف کرد اِقه باش تو بچهِ نفهم گف زدم،بِرَم یکی کُپُگ او بخورم، تو هم کنار وایسا بزار اِمبار شَمال از چاربازار بیاد، کاریدِ حسینَ وا هم نباشه، که اونجا هم شما خُشکُش مُکُنی.
⁉️راسی هنوز هم آدمای کانالُد خو به هزارتا نرسیدَن مثِّ رفیقد پول بده عضو هم برِ کانالُد بِخَر، تو خو همه کاری اَزُد میاد.
#اویار_کشون_بالا
@zarrhbin
✅ تفاوت روند سوددهی در بیمه عمر و تأمین آتیه و بانک👇
🏦 بعنوان مثال، در بانک وقتی فردی یک میلیون تومان را در حساب بانکی میگذارد، بانک متعهد میشود که در پایان سال مالی، مقدار تعیین شده ای از سود خود را به سپرده گذارانش تخصیص دهد، یعنی سرمایه اولیه فرد تغییری نمیکند و سود از سرمایه اولیه جداست.
🏢 اما در بیمه عمر و تأمین آتیه، مقدار حق بیمه ای که بیمه گذار انتخاب میکند را بصورت ماهانه، شش ماهه یا سالانه، به حساب بیمه خود واریز میکند، پس از کسر اندکی از این پول در ۵ سال اول، بابت هزینه پوششهای بیمه ای انتخاب شده توسط بیمه گذار، به مابقی پول سود بیمه تعلق میگیرد.
💸 بعنوان مثال، فردی که حق بیمه ماهیانه معادل صد هزار تومان میپردازد، در پایان سال یک میلیون و دویست هزار تومان پرداخت کرده، که اگر بطور مثال دویست هزار تومان آن، صرف پوششهای بیمه ای شود، یک میلیون تومان باقیمانده تحت سود دهی قرار میگیرد.
➕ نکته مهم پس از این است، که سال دوم نیز فرد حق بیمه خود را پرداخت میکند، اما این بار هنگام سوددهی، حق بیمه پرداختی سال دوم با مجموع پول و سود سال اول جمع شده و به آن، سود تعلق میگیرد. به همین ترتیب، حق بیمه پرداختی سال سوم، با پول و سود دو سال قبل جمع شده، و سود به مجموع آنها تعلق میگیرد.
🔘 در اصطلاح، به این مدل سوددهی "سود مرکب" میگویند، و چون به صورت تصاعدی رشد میکند، در نتیجه در پایان یک قرارداد ٢٠ یا ٣٠ ساله بیمه ای، به سرمایه ای بسیار عالی تبدیل میشود.
👈 نکته مهم دیگر این است که، بیمه گذار میتواند این کار را با درصد بسیار پایینی از حقوق خود انجام دهد، درحالیکه در بانک، سپرده گذار باید کل پول مد نظر را یکجا سرمایه گذاری کند.
👈 در ضمن، باید یاد آور بشم که میزان سوددهی بیمه همواره بیشتر از سود بانک خواهد بود.
🎯 بنابراین، اگر تصمیم دارید یک سرمایه گذاری طولانی مدت با سود بالا و تضمین شده داشته باشید، پیشنهاد میکنم به بیمه عمر و تأمین آتیه پاسارگاد بیشتر فکر کنید😏
❓احتياج به مشاوره داريد
☎️همين امروز با ما تماس بگيريد
نمايندگي مجاز بيمه عمر و سرمايه گذاري پاسارگاد - طاهری اردکانی
📝 09162618065
💕 مردی به دندان پزشک خود تلفن می کند و به خاطر وجود حفره بزرگی در یکی از دندان هایش از او وقت می گیرد.
موقعی که مرد روی صندلی دندان پزشکی قرار می گیرد، دندان پزشک نگاهی به دندان او می اندازد و می گوید: نه یک حفره بزرگ نیست! خوردگی کوچکی است که الان برای شما پر می کنم.
مرد می گوید: راستی؟ موقعی که زبانم را روی آن می مالیدم احساس می کردم که یک حفره بزرگ است.
دندان پزشک با لبخندی بر لب می گوید: این یک امر طبیعی است، چون یکی از کارهای زبان اغراق است!
نگذارید زبان شما از افکارتان جلوتربرود
شب خوش✋
چهار چیز است که نمیتوان آنها را بازگرداند ...
🔹"تیر" پس از رها شدن از کمان!
🔹"حرف" پس از گفتن!
🔹"موقعیت" پس از پایان یافتن!
🔹و "زمان" پس از گذشتن!
🔸پس مواظب تیری که میاندازیم ،
حرفی که میزنیم ،
موقعیتی که در اختیارمان است
و زمانی که داریم باشیم ...
🔸آگاهانه زندگی کنیم ،
متفکرانه حرف بزنیم
و قدر لحظهها را بدانیم ....
@zarrhbin