🔹برخوردِ مردم با تکنولوژی ها...‼️
▫️صحبت از نوشتن مشق با خودکار بود. چقدر بچّه ها چون با #خودکار مشق می نوشتند از دست معلّم ها #کتک خوردند یا نمره منفی گرفتند. خودکار در دهه ۱۳۳۰ در یزد مثل کامپیوتر در دهه ی ۸۰ _۱۳۷۰ بود. بچّه ها از معلّم ها و آموزش و پرورش جلوتر بودند.
▫️همانطور که حالا در اکثر شهرهای بزرگ کشور و بخصوص در تهران بچّه ها از نظر کاربری کامپیوتر، شناخت نرم افزارها و استفاده از اینترنت از معلّم ها و آموزش و پرورش جلوتر هستند. آموزش و پرورش همیشه از دانش آموزان عقب تر بوده است. در مواردی که آموزش و پرورش خود وسیله ای برای اجرای بعضی اهداف دولت بوده است، مثل همان اهدای شیرخشک یا نفتی کردن بخاری ها. در هر صورت آموزش و پرورش که خود یک ابزار مدرنیزاسیون و نوسازی است در کشور ما، در اکثر موارد خود عقب تر از جامعه حرکت کرده است.
▫️ در شرایط فعلی فشار اقتصادی روی معلّمین، موجب شده است که شان معلّم نزد دانش آموز شکسته شود. دبیری که تاکسی سرویس امثال شاگرد خودش است کجا می تواند پدر روحانی او باشد؟
▫️اصولا برخورد مردم با تکنولوژی های جدید بسیار جالب است. من به یاد دارم که وقتی #بلندگو آمد و مردم در روضه خوانی خواستند استفاده کنند برخی منبری ها آن را #حرام می دانستند و استفاده از آن را #جایز نمی شمردند. به یاد دارم(حدود سال های۳۵_۱۳۳۳) تازه خواستند بلندگو را در حسینیه ی پشت باغ به کار گیرند یکی از وعاظ(منبری ها) ۷۰ ساله، سخت مخالف بود. چون حسینیه ی بزرگ بود و حدود ۲۵۰۰ نفر در روضه شرکت می کردند و صدای آن واعظ به همه ی حسینیه نمی رسید شخصی وسط حسینیه حرف های آقا را تکرار می کرد. ولی همان واعظ سال ها استفاده از بلندگو را حرام می دانست. گویا اوّلین منبری سرشناسی که #بلندگو را به #راحتی استفاده کرده است #مرحوم_فلسفی واعظ مشهور بود.
▫️وقتی #رادیو داشت عمومی می شد آشیخ علی پسر حاج شیخ غلام رضا قفیه خراسانی رادیو را #حرام می دانست نه این که حرف های رادیو را حرام بداند اصلا خودِ #دستگاه را حرام می دانست. برخی از طرفدارانش معتقد بودند که اگر رادیوی مغازه ها را خُرد و خمیر کنند جای آن ها در بهشت خواهد بود. فقط پلیس و دادگستری و به خصوص مخالفت عموم مردم توانست جلو آن ها را بگیرد.
▫️همین افراد و همفکران آنها وقتی #تلویزیون آمد استفاده آن را #حرام اعلام کردند. سالها پس از تلویزیون استفاده از #ویدئو و #اینترنت به همان بلا دچار بود. در صورتی که #مردم با مقاومت و صبر و شکیبایی استفاده ی آن را #عمومی ساختند. خدا می داند چند ده هزار نفر به خاطر ویدئو پرونده دار شدند و به دادگستری رفتند. حالا چه تعداد از مردم پرونده ی آنتنِ #ماهواره دارند⁉️ مردم ما باید دولت را به زور پشت سر خود بکشند؛ بیچاره این ملّت. از لحاظ استفاده از تکنولوژی های ارتباطی از اول ابتدای تکنولوژی تا سال ۱۳۵۷ دولت از مردم جلوتر بود و از آن به بعد مردم از دولت جلوتر بودند. مردم با دادن خسارت های مادی و معنوی و مقاومت، استفاده از ویدئو را #آزاد کردند. نوبت به #ماهواره و #قانونی شدنِ #اینترنت هم می رسد. ولی در این زمینه ها دولت از مردم عقب تر است.
▫️در جلسه ی مدیران گروه های آموزشی جغرافیایی کشور در شیراز بین ۲۱_۱۹ اردیبهشت ۸۱ یک دبیر از شیراز اعلام کرد که مسئول ICT آموزش و پرورش گفته است مایل نیستم که بچّه ها با #اینترنت آشنا شوند چون بدین ترتیب امکان به خارج رفتن آنها برای کار بیشتر می شود. همین نظر را یکی از مسئولین ICT آموزش و پرورش خراسان هم اظهار داشته اند. البته همه ی مسئولین اینطور فکر نمی کنند. یعنی به نظر این گروه کوچک از مسئولان، #جوانها باید در #جهل مرکب بمانند تا #مطیع باشند. ولی جوان ها راه خود را می یابند. همانطور که نسل ما در دهه ی ۱۳۳۰ استفاده از خودکار را به آموزش و پرورش تحمیل کرد و خود را از دوات های کثیف و قلم نی و قلم فرانسه رهاند.
▫️نسل جدید با تسلط خود بر #رایانه، آموزش و پرورش را گیج و مات و مبهوت کرده است و خواهد کرد. آموزش های #مجازی قدرت این سازمان عریض و طویل که وظیفه اش ساختن افرادِ مطیع و بدون اعتماد به نفس است را دچار معظل خواهد کرد.
▫️ به احتمال زیاد در دهه ی۱۴۰۰ _۱۳۹۰ رایانه، خانواده و فرد را بر آموزش و پرورش و دولت حاکم خواهد نمود. بساط قدرت نمایی آموزش و پرورش را به کسادی خواهد کشاند. به نظر می رسد رایانه ها، آموزش و پرورشِ قدرت گرا را که در اکثر کشورهای جهان سوم کوشش دارد افراد مطیع، مفلوک، حرف شنو و منظم تربیت کند و پرورش دهد تا بعد از دیپلم کارگران و کارمندان نوکر صفت باشند را در هم خواهد شکست.
📚 از کتاب شازده حمام
📩 سمیّه خیرزاده اردکان
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
🔹برخوردِ مردم با تکنولوژی ها...‼️ ▫️صحبت از نوشتن مشق با خودکار بود. چقدر بچّه ها چون با #خودکار م
👈 دکتر پاپلی در ادامه ی بیانِ نقص ها و کمبودهایی که در آموزش و پرورش ایران وجود دارد، اینچنین، منصفانه بحث را ادامه می دهد👇👇👇
▫️در هر صورت آموزش و پرورش سال ۸۲_۱۳۸۱ تفاوت های فاحش و بسیار اساسی با آموزش و پرورش سال ۴۰_۱۳۳۰ دارد. باید گفت آموزش و پرورش پیشرفت های زیادی نسبت به ۴۰ سال قبل کرده است، ولی نسبتِ عقب ماندگی آموزش و پرورش از نظر به کار گیری تکنولوژی با اجتماع شهری در طول ۴۰ سال تفاوت آشکاری نکرده است. آموزش و پرورش از نظر به کارگیری #کامپیوتر صدها بار از بانک های ایران عقب تر است.
▫️در همین جلسه ی ۲۱_۱۹ اردیبهشت ۸۱، همایشِ سرگروه هایِ جغرافیا در شیراز، فردی از کارشناسان دفتر آموزش هایِ نظری و پیش دانشگاهی از تهران آمده بود و در جلسه به عنوان مدیر کل شرکت داشت، وقتی یکی از اساتید در مورد گذار از سنت به مدرنیته صحبت می کرد، ایشان تصوّر می کرد مدرنیته و پست مدرنیته دو حزب سیاسی هستند‼️ شاید کلاس های #ضمن_خدمت برای #مدیران آموزش و پرورش #واجبتر از کلاس ضمن خدمت برای #دبیران باشد. در همین جلسه دانش آموز تیزهوشی به نام محمد صادق توللی در باره ی بارورسازی ابرها صحبت کرد و با کمک کامپیوتر مطالبی را ارائه داد که آن مدیر کل با حالتی متعجّب آن دانش آموز را نگاه می کرد. برگردیم به خاطرات. در هر صورت در سال ۱۳۳۹ هنوز تنبیه بدنی در مدارس یزد انجام می شد ولی روز به روز به علّت انتقاد و ممانعت برخی معلّم های جوان و حضور والدین در مدرسه کمتر می شد. حداقل بچّه های طبقه متوسط کمتر شلاق می خوردند و فقط بچّه فقیرها باید جور شلاق را می کشیدند.
🍃 امیدوارم از پست مطالعاتی امروز نهایت استفاده را بُرده باشید، جالب است بدانید که بعضی مواقع، در لابلای کتابها با بحث هایی روبرو می شویم که این بحث ها، نیازهایِ روزِ جامعه یِ ماست، پس بهتر نیست این بحث ها و قصه ها را که سالهاست، زینت بخش کتابها شده است! از بطن کتابخانه ها به متن جامعه بکشانیم؛ که اینگونه شاید پسندیده تر باشد.
موفق و پیروز باشید.🌹
@zarrhbin
قيمت هر رأس قربانی حج ٩٧ اعلام شد
🔹 حجاج بيت الله الحرام سال جاری از ٣٠ خرداد لغايت ٨ تیر میتوانند با واريز ۴۹۲ هزار تومان نسبت به پرداخت هزينه قربانی خود اقدام کنند.
@zarrhbin
شهریارا !
شب چراغی یافتی
چشم و دلها كُن چراغان نیز هم ...
#شهریار
شبتون روشن✋
💬 آب شور مصرفی مردم آبادان و خرمشهر رایگان شد
با دستور استاندار خوزستان، آب مصرفی دو ماه شهرهای آبادان و خرمشهر برای خرداد و تیر به علت شوری بالا رایگان اعلام شد./ مهر
@zarrhbin
امشب مسابقه فوتبال ایران و اسپانیاست. هر چند تمرکز بر #جام_جهانی و حواشی آن فرصت خوبی است برای #موذیان جهان که بی سر و صدا به اهداف پلیدشان ادامه دهند و فجایعی در #یمن و مانند آن بوجود آورند ولی از اینها که بگذریم #حس_قشنگی در جامعه ما حکمفرما می شود. هر ایرانی از هر جناح و گروهی چشمش به #تیم_ملی است و آن را تشویق می کند و از #برد لذت می برد و #باخت تیم ملی ناراحتش می کند. از هر قوم و طائفه و هر سلیقه سیاسی...
مدتهاست این حس را #تجربه نکرده ایم... همیشه اختلافات را بزرگ کردیم و به جان هم افتادیم...
خیلی اوقات منافع ملی را در گرو اختلافات از دست دادیم...گاهی هم #گل_به_خودی زدیم و از همدیگر انتقام گرفتیم...
حس خوبی است این #وحدت_و_همدلی آن هم در سطح ملی و کوچک و بزرگ و زن و مرد.
تجسم یکی از معانی "حب الوطن من الایمان" را می توانیم این روزها شاهد باشیم...
همه با هم همدلند نتیجه بازی هر چه باشد.
✍حمید کمالی
مدیر حوزه علمیه اردکان
@zarrhbin