📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖 موضوع: بیادبیِ شمر ساز
🔖 قسمت ۲
چه ویژگیهایی شمر با آن سابقه درخشان را تبدیل به شمر ملعونِ روز عاشورا کرد؟ که مقابل امام حسین علیهالسلام و یاران و اهلبیتش ایستاد؟ سبک زندگی شمر چگونه بود که با وجود این فضایل، رذیلانهترین حرکتِ روز عاشورا را رقم زد؟
در این روزها یکی از کارهایی که باید برای درسگیری از قیام عاشورایی انجام دهیم، تفکر و تأمل در چرایی وقوع این ماجراست. بررسی زندگی یکی از جنایتکاران تاریخ و سرنوشت قسیالقلبترین شخصیت کربلا، کسی که در زیارت عاشورا بارها نامش را اینگونه زمزمه کردهایم: «وَ لَعَنَ اللهُ شِمراً»، بنا داریم با مرور سبک زندگی شمر، کسی که یکی از محورهای لعن زیارت عاشوراست، تأملی کنیم که چگونه شمرِ جانباز، تبدیل به شمرِ قاتل شد؟ چگونه از زخمی رکاب امام علی علیهالسلام، قاتل پسر امام علی علیهالسلام خلق میشود؟
میخواهیم ببینیم چهطور میشود سرباز امام علی علیهالسلام، میشود قاتل پسرشان! چهطور میتوان قاتل امامزمان شد! «قدم قدم تا شمر شدن» را باید دید برای عبرتِ شمر نشدن!
یکی از ویژگیهایی که برای شمر در تاریخ آمده این است که شخصیت بیادبی بوده است. تربیت اسلامی به دنبال این است که انسان آراسته به اخلاق نیکو باشد. در این باره خداوند در وجود انسان صفات حسنه قرار داده است.
یکی از صفات حسنه ادب است، که در مقابل آن بیادبی قرار دارد که صفتی مذموم و ناپسند است. شمر در کربلا بارها به اباعبدالله الحسین علیهالسلام بیادبی کرده و حرفهای آزاردهندهای زده.
اثر بیادبی گاهی به جنس حرف هست، گاهی هم به مخاطب آن حرف بستگی دارد.
در روز عاشورا، امام حسین علیهالسلام آتشی فراهم کرد تا مانع پیشروی لشکر دشمن شود. شمر با وقاحت و بددهانی و بیادبی تمام به امام علیهالسلام گفت: «ای حسین بهسوی آتش شتاب کردی پیش از آنکه قیامت برسد.»
امام در پاسخ او فرمود: «تو از من به آتش سزاوارتری.»
بیاعتنایی و توجهنکردن و قطعکردن حرفهای دیگران نشان بیادبی است و توجه و گوشدادن به حرف دیگران علامت ادب و تربیت صحیح شخص است.
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
#امام_حسین (علیه السلام)
🆔 @zendegybartar20
⏰احکام چند دقیقه ای
⁉️موضوع: صدای بلندگو مسجد و حسینیه در ایام عزاداری
سوال: از ساختمان حسینیه صدای قرائت قرآن و مجالس حسینی بسیار بلند پخش میشود بهطوری که صدای آن از بیرون شهر هم شنیده میشود واین امر منجر به سلب آسایش همسایگان شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامه آن دارند، این عمل چه حکمی دارد؟
جواب: اگرچه اقامه مراسم و شعائر دینی در زمانهای مناسب در حسینیه از بهترین کارها و جزو مستحبّات مؤکد میباشد، ولی واجب است برگزارکنندگان مراسم و عزاداران تا حد امکان از اذیّت و ایجاد مزاحمت برای همسایگان بپرهیزند هرچند با کم کردن صدای بلندگو و تغییر جهت آن به طرف داخل حسینیه باشد.
📚 منبع؛ استفتائات رهبری
#احکام #محرم #منبر_کوتاه
🆔 @zendegybartar20
جذبه های دعوت امام حسین ع قسمت اول.docx.pdf
4.76M
📖 فیش منبر+ روضه انتهای مجلس
🩸موضوع: جذبه های دعوت امام حسین (ع)
🎙 سخنران: حجةالاسلام عالی
📱نوع فایل: pdf
👤 مخاطب: عموم
#فیش_سخنرانی #امام_حسین (ع)
🆔 @zendegybartar20
💠منبر کوتاه
🔶موضوع: حکمت های حسینی - رضایت مردم
🖤امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
مَن طَلَبَ رِضَی النّاسِ بِسَخَطِ اللهِ وَکَلَهُ اللهُ اِلَی النّاسِ؛
هر کس به بهای نارضایتی خدا، مردم را راضی کند، خداوند او را به مردم وامی گذارد.
مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص۲۰۹
✍شرح حدیث:
از قدیم گفته اند: رضایت همه را نمی توان به دست آورد.
هر کار کنید، برخی خوششان می آید و بعضی ناراحت می شوند، رفتار شما بعضی را خشنود و برخی را ناراضی می کند. به علاوه، گاهی جلب رضای مردم به آن است که حق و انصاف و عدالت را زیر پا بگذارید و خلاف کنید، تا خواسته های نادرست آنان را تأمین نمایید.
🔺پس باید به فکر جلب رضای کسی بود که رضایت او کارساز است و آخرت و عاقبت و بهشت و جهنم انسان به دست اوست؛ یعنی خدا.
هیچ سزاوار نیست که برای خشنود کردن مردم، خدا را به خشم آوریم.
▪️در تاریخ، بسیار بوده اند کسانی که برای رضای سلاطین و به خاطر پسند ارباب زر و زور، از حق چشم پوشیده و به باطل گرویده اند. مگر «عمر سعد»، به خاطر رضایت «ابن زیاد» با حسین بن علی(علیه السلام) نجنگید؟ مگر ابن زیاد، برای تأمین رضایت اربابش یزید، از کوفه لشکری عظیم برای نبرد با سیدالشهداء (علیه السلام) نفرستاد؟ آخر کار هم دچار خشم الهی شد و همان گونه که امام فرموده است، خداوند، آنان را به مردم واگذاشت. مردمی که به دستور یزید و ابن زیاد به جنگ حسین(علیه السلام) آمده بودند، روزی هم با نفرت و لعنت از آنان یاد می کردند و از کرده ی خویش پشیمان بودند.
در هر کاری باید جانب رضای خدا را گرفت، نه پسند مردم را.
کسی که حساب خود را با خداوند، صاف و پاکیزه کرده باشد و رضای الهی را در کارها در نظر بگیرد، خداوند هم به او عزّت دنیا و سربلندی و سعادت آخرت عطا می کند.
ممکن است کسانی در دنیا با جلب رضایت مردم از راه حلال و حرام و راست و دروغ، به مقام و موقعیتی برسند، ولی دوام نخواهد داشت.
معیار حساب آخرت، رضای خالق است، نه پسند خلق!
📚 حکمت های حسینی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام حسین علیه السلام)، جواد محدثی.
#منبر_کوتاه #محرم
🆔 @zendegybartar20
هدایت شده از هم قلم
🏴 محرم
#محتوای_تبلیغی
محتوای ترویجی «مقاومت و پیشرفت»
۱۰ قطعه تلاوت تدبری
بر اساس ۱۰ فراز منتخب زندگی با آیهها
ــــــــــــــــــــــــ
🔸تلاوت تدبـری قـرآن کریـم، تلاشـی اسـت بـرای زمینهسـازی تلاوت و اسـتماع متدبرانـه قـرآن کریم برای عمـوم مردم که برگزاری باکیفیت آن به همت قاریـان، مبلغیـن، سـخنرانان و مجریان جلسات دینی و قرآنی و همه اهل قرآن، میسر خواهد شد.
🔹ایـن نوشـتار بـهعنـوان یک منبع کمکـی، برای برگزاری تلاوت تدبـری قـرآن کریم در ابتدای جلسـات عـزاداری ایام محرم تهیـه شـده اسـت که بـا محوریـت ۱۰ قطعه از سور قرآن، بـا خـط محتوایـی «مقاومـت و پیشـرفت»، یـک محتـوای منسجم و کامل را به مخاطب ارائه میکند.
🔸دلیل انتخاب این آیات و پیوند آن با قیام حضرت این است که پس از بازخوانـی و بازیابـی ایـده مقاومت از طریق فرصت بینظیر قیام مردم غزه و عملیات وعدهٔ صـادق و شـکلگیری تحـولات جهانـی، قیام حضرت سیدالشهدا (ع) ظرفیت گفتمانسازی مقاومت و ایجاد ادبیات مشترک در جهان و تبیین اینکه مقاومت رمز پیشرفت است را دارد.
ــــــــــــــــــــــــ
جهت دانلود رایگان کتاب به لینک زیر مراجعه کنید.
https://shabaketabligh.ir/View-item-2-609
ــــــــــــــــــــــــ
همقلم
شبکۀ ملی تولیدکنندگان محتوای تبلیغی
eitaa.com/Hamghalam
📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖 موضوع: بیادبیِ شمر ساز
🔖 قسمت ۳
این روایت از امام محمدباقر علیهالسلام است که در منزل اباعبدالله علیهالسلام وقتی کسی شروع به سخن میکرد، بهخاطر ادب بقیه حرف نمیزدند: مَا تَكَلَّمَ الْحُسَيْنُ بَيْنَ يَدَيِ الْحَسَنِ إِعْظَاماً لَه.
امام فرهنگی را ساخته و شرایطی را فراهم کرده بودند وقتی کسی صحبت میکند، شما فقط گوش باشید و بشنوید.
در قرآن این مسئله مطرح شده بعضی به پیامبر اعتراض میکردند: وَ يَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ؛ وقتى کسی حرف میزند، تمامش گوش است. اما نمیدانستند که پیامبر ازرویادب گوش میداند و در میان صحبت بقیه، صحبتی نمیکردند.
گاهی اوقات کسی مشکلی دارد و نزد ما میآید و آن را طرح میکند، درد و دل میکند. در وسط حرف او ما به یاد درد و دلهای خود میافتیم، حرف او را قطع میکنیم قصه خود را میگوییم درحالیکه او آمده است تا خود را تخلیه کند، به قول روانشناسان آمده است تا «کاتارسیس» اتفاق بیفتد.
روانشناسان میگویند: کاتارسیس در خلأ اتفاق نمیافتد؛ یعنی وقتی مخاطب نباشد، کسی خالی نمیشود.
باید او حرف بزند و درون خود را بیرون بریزد و کسی گوش دهد و همدلی کند تا آرام شود. گاهی وقتها سنگینیِ بار رنجها و مسائل بر قلبها بحران میآفریند (روزبهروز استرسها و مسائل روانی جامعه ما شدیدتر میشود.)
گاه اگر به کسی که درد و دل میکند، هیچ کمکی نکنید و فقط گوش دهید، مشکلش حل میشود. چگونه برداشتن یک تومور از درون یک فرد آن قدر او را سبک میکند؟
برداشتن یک غم از روی سینه همسبکش میکند؛ چون غم برای او مثل تومور روحی و روانی است. بگذار بگوید، گریه کند، حرف بزند، گوش دهید.
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
#امام_حسین (علیه السلام)
🆔 @zendegybartar20
ضیافت اربعین.pdf
6.54M
📜ضیافت اربعین
📖مجموعه سخنرانی کوتاه روشمند ویژه مبلغین اربعین حسینی
✍️ کاری از موسسه امیربیان
#اربعین
#امام_حسین
🆔 @zendegybartar20
واقعه کربلا به روایت بلاذری.pdf
934K
📕 #مقتل
📜 واقعه کربلا به روایت بلاذری
📎 از کتاب انسابالاشراف
🆔 @zendegybartar20
📜عنوان: منِ امام حسین یا منِ شمر؟
📖 موضوع: بیادبیِ شمر ساز
🔖 قسمت ۴
در خانه اباعبدالله علیهالسلام رسم این بود اگر امام حسن علیهالسلام حرف میزد، امام حسین علیهالسلام ساکت بود.
اگر زینب سلاماللهعلیها حرف میزد، امام حسین علیهالسلام ساکت بود و گوش میکرد. اگر امام حسین علیهالسلام حرف میزد، زینب سلاماللهعلیها ساکت بود.
تمرین کنیم وقتی دیگران حرف میزنند، ما خوب گوش دهیم.
ائمه علیهمالسلام شیوهشان اینگونه بود وقتی کسی حرف میزد، به او نگاه میکردند و گوش میدادند.
نگاهکردن به کسی که دارد حرف میزند، به او انگیزه میدهد تا راحتتر حرف بزند و به او احساس صمیمیت میدهد و فراتر، این است گاهی دست شخص را هم میگرفتند و در رابطهای عاطفیتر و نزدیکتر و با انتقال انرژی از طریق ارتباط صمیمی فیزیکی، به او آرامش و تسلا میبخشیدند.
دختر یا پسر شما در خانه گریه میکند، از مدرسه آمده و دعوایش شده، مثلاً معلمش با او دعوا کرده، یا نمره کمی گرفته یا فرض کنید با دوستش دعوا کرده است.
میآید برای شما حرف میزند. متوقفش نکنید بگذارید بگوید.
خوب که تخلیه شد، آن وقت با او حرف بزنید.
این منش و شیوه زندگی امام حسین علیهالسلام بود.
در کربلا هم همین خصوصیت را میبینیم. هر کس حرف میزند، همه گوش میدهند. ما نمیدانیم این حادثه دقیقاً چه زمانی اتفاق افتاده است. بعضی گفتهاند که حدود شب عاشورا بود. امام چراغ را خاموش میکند بعد برای یاران سخنرانی میکند. میخواهد هیچکس چهره هیچکس را نبیند. میفرماید: دشمنان فقط من را میخواهند. دشمن اگر به من دسترسی پیدا کند، به شما کار ندارد. شب است و تاریک، از تاریکی استفاده کنید. تعبیرشان این بود: «شب را شتر راهوار خویش قرار دهید و از این جا بروید و اگر میتوانید دست فرزندان مرا هم بگیرید و از این جا ببرید.»
امام حرف میزند در هنگام حرفزدن همه ساکت میشوند. یک نفر عکسالعمل نشان نمیدهد. همه گوش میدهند.
بعد یک نفر بلند میشود و حرف میزند. هرگز در وسط صحبتکردن کسی، دیگران حرف نمیزنند؛ احترام محض!
بعد حضرت ابوالفضل علیهالسلام صحبت میکند. بعد بُریر و بعد از او حبیب حرف میزند.
اما صبح عاشورا قبل از حمله، امام خطبه خواندند. هنوز حرفهای امام تمام نشده شمر با گستاخی حرف امام را قطع کرد و تعابیر زنندهای را استفاده کرد.
پس از خطبه امام، زهیر جلو میآید و خطبه غرّایی میخواند و خیرخواهی میکند.
به زهیر نیز دشنام میدهند. دوباره زهیر با صبوری تمام خیرخواهی میکند؛ اما این بار شمر تیر به سمتش افکند و گفت: ساکت باش که خدا صدایت را خاموش کند. با كثرت کلامت ما را خسته کردهای.
زهیر جواب داد: یابن البَوّال عَلی عَقِبَيْهِ (کنایه از بیفرهنگی و پستی وی و خانواده اوست) با تو سخن نمیگویم.
به مردم کوفه رو کرد و گفت: مبادا این بیسروپای خشن و بیادب و امثال او شما را از دین خارج کنند...
📝نگارنده: حسین ابراهیمی
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
#محرم
🆔 @zendegybartar20
Avicenna.ppsx
41.11M
🖥پاورپوینت
📜 پیشرفتهای پزشکی ایران اسلامی
#ایران_قوی
🆔 @zendegybartar20