rolling motion[3803086]_2.pdf
142.3K
#پیشنهادی_برای_خواندن
📜 مقالهی حرکت غلتشی (مفاهیم و مثالها)
👤احمد حکیم
🗞مجله رشد فیزیک. سال ۸۳
🆔 @Zharfa90
🔰به مناسبت #روز_فیزیک، نوشتهی زیر را از علی شیرانی مطالعه کنید.
🔻بریدهای از متن
🔹 ... بشر عشق به فهمیدن را در سطح یکی از نیازها (هرچند بستری) می کاهد و خسته از سالیان طولانی بحث فلسفی که «به نظرش» بی حاصل بوده؛ ساینس را به عنوان روش کاربردگرایانه تبیین حقیفت انتخاب می کند و در اين انتخاب از سوالات بنیادی تر بسیاری چشم می پوشد.علاوه بر اين ساینس به عنوان بستر تکنولوژی فضا را برای لذت بیشتر و نظامسازی فراهم می کند. یعنی از همان ابتدا فرض براین است که تبیین کارآمد همان تبیین حقیقی است!
🔸 آیا کارآمد بودن یک تبیین خود نشانهای بر واقعی بودن آن نیست؟ بسیاری از مخالفین ساینس که دستاورد های آن را نادیده می گیرند؛ جواب کاملی برای این سوال ندارند. اما اگر پاسخ مثبت است؛ اين تنها شرط لازم برای تبیین واقعی است؟
متن کامل را میتوانید در سایت ژرفا بخوانید.
https://zharfa90.ir/3580-2/
🆔@Zharfa90
معرفی کتاب نظم زمان اثر کارلو روولی
The Order of Time - Carlo Rovelli
🎧 فایل صوتی
@sitpor | sitpor.org
🆔 @Zharfa90
معرفی کتاب نظم زمان اثر کارلو روولی - Abbas K. Rizi.mp3
16.93M
معرفی کتاب نظم زمان اثر کارلو روولی
The Order of Time - Carlo Rovelli
@sitpor | sitpor.org
🆔 @Zharfa90
46.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سلسله جلسات مصاحبه با افراد متخصص فیزیک تجربی:
🔺 قسمت اول از گفتگو با دکتر #علی_اسفندیار عضو هیئت علمی #دانشگاه_صنعتی_شریف و از اساتید برجسته حوزه #ماده_چگال_تجربی در کشور
🔹در این قسمت، کمی با فیزیک تجربی و نقش آن در پیشرفت کشور آشنا خواهیم شد.
🔹 این قسمت را با کیفیت بیشتر در آپارات ژرفا نیز میتوانید مشاهده کنید.
https://www.aparat.com/v/8JAOp
#فیزیک_تجربی_در_ایران
#پیشرفت_با_فیزیک_تجربی
🆔@Zharfa90
حکایت علم هم همین است عدهای میآیند و عدهای میروند و دست آخر اویی دانشمند میشود که یک جایی از عمرش تصمیم میگیرد که خود را وقف معبد علم کند.کم ندیدهام افرادی را که اگر در دانشگاه میماندند آن وقت میشد بگویی خوش به حال ما در دانشگاه! اما باری بنا به ضروریات روحی یا مادی خود تصمیم گرفتند که وارد زمین بازی دیگری شوند. چه بسا افرادی هم که در رفتنشان خیر کثیر است.
برای دانشمند شدن داشتن آموزش کافی، مهارت یا استعداد کافی نیست. آن چه که از هر چیز مهمتر است روحیهای است که نگذارد به کار دیگری فکر کنی. شاید کسی میتواند دانشمند شود که از نپرداختن به علم در عذاب باشد کسی که روی صندلیاش بدون فکر کردن به یک مسئله علمی میتواند مدتها آرام و قرار بگیرد حتما خارج از معبد علم زندگی راحتتر و جذابتری را پیدا میکند. بیخود نیست که پلانک میگوید بر دروازههای معبد علم حک شده که «شما باید ایمان داشته باشید»! در چرخش روزگار، ممکن است هر کسی مسیرش به معبد علم بخورد. اما از میان آنان، کسی در معبد باقی میماند که از اقامت در آنجا بیشترین لذت را میبرد
نگاره از کتاب سبکی تحملناپذیر هستی از میلان کوندرا
@sitpor
🆔 @Zharfa90
🪢 مکان و زمان هر دو نمی توانند بنیادین باشند.
مکان و زمان هر دو نمی توانند بنیادین باشند. فقط یکی از این دو، یعنی زمان، می توانند در عمیق ترین سطح حضور داشته باشند. دیگری (مکان) باید برآمده (ظهور یافته) و وابسته باشد. به نظر می رسد که این در نهایت به دلیل ناموضعی بودن درهم تنیدگی بر ما تحمیل شده است، که منجر به تنش بین رویکردهای واقع گرایانه مکانیک کوانتومی و نسبیت خاص می شود. پس می خواهم پیشنهاد حل تنش با بنیادین سازی یکی از جفت فضا/زمان را بدهم .
در حالی که یکی از این دو (فضا یا زمان) برآمده و تقریبی است. ترجیح میدهم بر این فرضیه تمرکز کنم که زمان بنیادین و فضا برآمده و ظهور یافته است.
👤 لی اسمولین
📖 انقلاب ناتمام اینشتین: جستجوی آنچه فراتر از کوانتوم
🧩 @QuantumFoundations
🆔 @Zharfa90
انجمن علمی ژرفا
🔰 انجمن علمی فیزیک دانشگاه یزد با همکاری انجمن علمی ژرفا دانشگاه صنعتی شریف برگزار میکند: 💻 نشست م
📽 ویدئو «نشست مجازی کتابخوانی» حول کتابهای «انقلاب کوانتومی» و« تاریخ و سیر تکاملی مفاهیم فیزیکی» با حضور سرکار خانم رعنا سلیمی، در آپارات ژرفا قرار گرفت.
🔻 در آپارات ژرفا میتوانید این ویدئو را مشاهده کنید.
https://www.aparat.com/v/ndm6c
🆔@Zharfa90
تاریخ علم؛
تبیین جهان هستی
🔸 کتابهای زیادی در زمینهی تاریخ علم نوشته شدهاست. اما چرا ما بهطور خاص سراغ این #کتاب رفتهایم؟ حقیقت این است که بیشترِ کتابهای این حوزه را تاریخدانانی نوشتهاند که طبیعتاً چهرههای مطرحی در دنیای علم نبودهاند. نخستین چیزی که این کتاب را از بقیهی کتابهای مشابه جدا میکند، نویسندهی آن است...
____________
#روز_فیزیک
#چند_خط_از_داستان_جهان
🆔 @Zharfa90
🆔 @RastaihaClub
🦋 آیا سفر در زمان اثر پروانه ای را نقض میکند؟
شبیه سازی های سفر در زمان با کامپیوتر کوانتومی نشان میدهد که هیچ اثر پروانه ای وجود ندارد!
محققان در نتیجه ی تحقیقات خود که در مجله بسیار معتبر PRL به چاپ رسیده است، اطلاعات کیوبیت های کوانتومی را با شبیه سازی به گذشته بردند و اطلاعات یکی از آنها را مانند پروانهای که کشته شده باشد از بین میبرند. با کمال تعجب وقتی همه کیوبیتها به زمان حال باز میگردند عمدتا بیتغییر به نظر میرسند. گویی واقعیت خود را بهبود بخشیده است.
برای آزمایش اثر پروانه ای در سیستمهای کوانتومی، محققان از تئوری و شبیهسازیهایی با پردازندۀ کوانتومی IBM-Q استفاده کردند تا نشان دهند چگونه یک مدار میتواند با استفاده از گیتهای کوانتومی یک سیستم پیچیده را تکامل بخشد. برای تصور این آزمایش کوانتومی، فرض کنید آلیس یکی از کیوبیتهای خود را در زمان حال آماده کرده و از طریق کامپیوتر کوانتومی که به صورت معکوس آن را به گذشتههای میفرستند و باب، به عنوان عامل مخرب، کیوبیت آلیس را اندازهگیری میکند. این عمل کیوبیت را آشفته کرده و تمام همبستگیهای کوانتومی آن را با سایر جهان از بین میبرد. سپس سیستم به زمان حال منتقل میشود.
انتظار بر این است که آسیب کوچک باب به کیوبیت و تمام همبستگیهای سیستم کوانتومی در گذشته، باید به سرعت و در طی تحولی پیچیده و رو به جلو در زمان، تقویت شود. از این رو در پایان آلیس نباید قادر به بازیابی اطلاعات خود باشد. اما در این ازمایش این اتفاق روی نداده است. محققان دریافتند که بیشتر اطلاعات محلی فعلی به صورت همبستگیهای کوانتومی در گذشته ی دور پنهان بوده است که با دستکاری جزئی آسیب نمی بینند. آنها نشان دادند که اطلاعات، با وجود دخالت باب بدون آسیب زیادی به آلیس باز میگردند.
📄 نتیجه این پژوهش را میتوانید در مقاله زیر ببینید:
https://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.125.040605
🧩 @QuantumFoundations
🆔 @Zharfa90