🍚 #ماش_پلو
#موادلازم
برای۹ نفر
ماش ۵۰۰ گرم
برنج 1.5 کیلوگرم
گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
زعفران (ساییده) ۱/۲ قاشق چای خوری
روغن کنجد ۵ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب گوشت را با افزودنی های دلخواه مثل برگ بو ، فلفل دلمه ای ، پیاز ، هویج و ...نیم پز كنید و پس از آن در ظرفی مناسب پیازداغ كنید و گوشت را كمی در آن سرخ كنید.
۲- ماش را در ظرفی مناسب به همراه آب ، بدون نمك نیم پز كنید و برنج را به مرحله آبكشی برسانید.
وقتی ماش نیم پز شد آن را از صافی رد كنید و به گوشت اضافه كرده و ادویه و نصف زعفران آبكرده را به آن اضافه كنید و به صورت لابه لا به برنج بدهید.
باقی مانده زعفران را روی برنج بدهید و آن را دم بیندازید.
سایر نکات👇
1)بهتر است برای این غذا ته دیگ بگذارید و مناسب ترین ته دیگ برای این غذا سیب زمینی است البته با كنجد.
به این منظور ابتدا كف قابلمه كمی روغن بریزید و سپس كنجد را به آن اضافه كنید به طوری كه خوب در قابلمه پخش شود حالا سیب زمینی ها را اگر دوست دارید با زعفران آغشته كنید و در غیر این صورت به طور معمولی روی كنجد ها بگذارید البته حواستان باشد شعله خیلی ملایم باشد.
2)این غذا با گوشت چرخكرده هم طبخ میشود كه برای افرادی كه گوشت تكه ای دوست ندارند مناسب تر است.
3)اگر در این غذا از كره محلی به جای روغن کنجد استفاده كنید خیلی خوشمزه تر خواهد شد.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۱۰ مرداد ۱۴۰۰
🥣 #کواکب
#موادلازم:
آرد برنج یک پیمانه
آرد نخود یک پیمانه
آرد باقالی یک پیمانه
#طرزتهیه:
1_باید هریک از مواد فوق به اندازه یک پیمانه فراهم و باهم مخلوط شود.
2_این مواد را درون ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن میریزند و میپزند یا بصورت فرنی امروزی تهیه میکنند.
3_همچنین میتوان آنها را مخلوط کرد و به صورت سویق تفت داد.
#طرزمصرف
طبق روایت بهتر است به عنوان صبحانه و یا یک وعده غذایی مصرف شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۱۹ مرداد ۱۴۰۰
🍧 #اسکمو_خانگی
#موادلازم
برای۴ نفر
آلبالو خشک ۱ لیوان
آلو خشک ۱/۲ لیوان
نمک دریا ۱/۲ قاشق غذا خوری
گلپر ۱/۲ قاشق غذا خوری
شکر قهوه ای ۲ قاشق غذا خوری
#طرزتهیه
۱- اول آلبالو و آلو خشک ها رو با آب ولرم میزاریم خیس بخوره به مدت 1 الی 2 ساعت تا کمی باز و تمیز بشن.
۲- بعد داخل قابلمه کوچکی ریخته به اندازه ای که آب فقط روی آلو ها باشه آب میریزیم و بعد نمک و گلپر و شکر قهوه ای و میزاریم کمی جوش بخوره تا جایی که کمی له بشن.
۳- بعد از حاضر شدن میزاریم کمی خنک بشن و داخل لیوان مورد نظرمون میریزیم و داخلش قاشق یا چوب بستنی میزاریم و بعد بمدت یکروز داخل فریزر موندن حاضر میشه.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۱۹ مرداد ۱۴۰۰
🥂 #شربت_سه_رنگ
#موادلازم
برای۳ نفر
شکرقهوه ای یا عسل به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
تخم شربتی کمی
گل ختمی یاگل بنفشه کمی
زعفران و گلاب کمی
#طرزتهیه
۱- آب و شکر را حل کنید وقتی حل شد بهش کمی زعفران و گلاب اضافه کنید و داخل لیوان ها ریخته
۲- تخم های شربتی را داخل آب جوش ریخته تا پف کند
وقتی پف کرد آرام روی شربت زعفرانی ریخته
۳- کمی گل ختمی را داخل آب سرد ریخته تا رنگ آب تغییر کند
وقتی رنگ آب تغییر کرد گل ها را برداشته و آب رنگی را آرام روی تخم شربتی ریخته ...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۱۹ مرداد ۱۴۰۰
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان)
🍃 #موادلازم
🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری
🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری
🌿آب 👈 ۲/۳ استکان
🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری
🍂 #طرزتهیه
✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم،
بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
✅ #نکته :
*حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد.
*این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است)
🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن
🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری
🌾 مناسب برای کودکان
🌾پوکی و ضعف استخوان ها
🌾پیسی، تب، تیرگی پوست
👌بسیار عالی و مقوی برای کودکان/ نوجوانان/مادران باردار یا شیرده
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۲۰ مرداد ۱۴۰۰
#مربای_زردک
#موادلازم
زردک ۵۰۰ گرم
شکر سرخ ۵۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته در صورت تمایل کمی یا گردو خرد شده
هل کمی
#طرزتهیه
۱- زردک را پوست بگیرید و رنده کنید سپس درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا زردک ها کمی نرم شده و رنگ انها تغییر کند.
۲- شکر ، ابلیمو ، آب ، گلاب و دانه های هل را به زردک اضافه کنید و مخلوط نمائید سپس به مدت 2 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم مربا بپزد و جا بیفتد ؛ مربای زردک را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و خلال پسته را اضافه کنید سپس بگذارید خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را درون شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
سایر نکات
🥕هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.
🥕مقداری از شربت را در قاشقی بریزید ، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.
🥕دلیل کپک زدن مربا :
شکر مربا کم باشد ، قوام نیامده باشد ، کاملا پخته نشده باشد.
🥕دلیل شکرک زدن مربا :
این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده میشود ، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک میزند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالبالینک⛔️
۱۱ شهریور ۱۴۰۰
📌 طرز تهیه شیرینی سنتی گوشفیل
👨🏻🍳 مواد لازم برای تهیه خمیر:
🔸 زرده تخم مرغ محلی: ٢ عدد
🔸 شیر محلی: نصف لیوان
🔸 روغن ارده کنجد: ٣ قاشق غذاخوری
🔸 آرد گندم سبوس دار: ١/۵ لیوان
🔸 همه مواد غیر از آرد را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کنید و به آرامی ماساژ دهید تا خمیر یکدست شود.
اگر خمیر چسبندگی داشت، کمی آرد اضافه کنید تا جاییکه به دست نچسبد. خمیر آماده شده را در کیسه نایلونی گذاشته و به مدت ٧ الی ١٠ ساعت در مکانی گرم استراحت دهید.
🔸 روی سطحی صاف کمی آرد پاشیده و به اندازه گردو از خمیر را با وردنه به قطر ٢ میلیمتر باز کرده و دو طرف آن را با دست پیچ دهید.
خمیرهای آماده شده را در روغن ارده کنجد داغ، با حرارت ملایم سرخ کنید.
👨🏻🍳 مواد لازم برای تهیه شربت:
🔸 عسل طبیعی: ١ لیوان
🔸 گلاب: ٢ قاشق غذاخوری
🔸 آب: ٣ قاشق غذاخوری
🔸 زعفران آب شده: ١ قاشق غذاخوری
🔸 همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
⬅️ #نکته:
گوش فیل های داغ را در شربت ولرم به مدت ۵ دقیقه قرار داده و سپس در ظرف مورد نظر بچینید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
۱۵ شهریور ۱۴۰۰
🔶🔹فرنی با شیره
🔹و مغز بادام شیرین
📚 فرنی باشیربادام
🔻مزاج:معتدل
👈 مفید برای #کمخونی ، #اعصاب #تقویتعمومی
✅ موادلازم
🔰 شیربادام:یک سوم لیوان “طرزتهیه درقسمت بالا”
🔰 گلاب:دوقاشق غذاخوری
🔰 آردبرنج:یک قاشق غذاخوری
🔰 شیره انگوریاکشمش:یک قاشق مرباخوری
✅ طرزتهیه
👈 آردبرنج رادرشیربادام حل کرده تانرم ویکدست شود.عسل وگلاب رااضافه کرده وروی حرارت قرارمی دهیم.مرتب بهم زده تاجوش آمده وکمی غلیظ شود.ازروی حرارت برداشته درظرفی میکشیم تاخنک شود.
باشیره انگوریاکشمش تزیین کرده ومیل مینمایید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
۴ مهر ۱۴۰۰
💠 #سوپ_ضد_ویروس_قوی (کمک به بهبودی کرونا)
💥👈 #توجه:
عزیزان دقت نمایند این سوپ جنبه غذای دارویی داشته و ضمن تسریع درمان کرونا، کمک به تقویت بدن و عوارض پس از کرونا مینماید، در رفع تنگی نفس؛ تب و... مفید و موثر میباشد.
⭕️ #مقدارمصرف برای بیماران کرونایی:
هر ۴ تا ۶ ساعت یک کاسه ماست خوری
👈همچنین جهت تقویت سیستم ایمنی، مصرف یک کاسه ماست خوری از این سوپ در طول روز سفارش میشود.
♻️ #ترکیبات:
¤ گندم پرک: دو سوم استکان
¤ ماش: ۳ قاشق غذاخوری
¤ برنج: ۲ قاشق غذاخوری
¤ هویج یازردک: یک و نیم عدد
¤ شلغم: یک عدد
¤ سیب درختی: نصف (در صورت موجود نبودن یک چهارم سیب زمینی)
¤ روغن زیتون: ۲ قاشق غداخوری
¤ نمک: به مقدار لازم
¤ زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
¤ پودر گلپر: یک و نیم قاشق مرباخوری
¤ پودر تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری
¤ آب: ۶/۵ لیوان
¤ پیاز: یک عدد کوچک
¤ سیر کوبیده: ۶ حبه
¤ گوشت بدون چربی یا خروس محلی یا بره و گوسفند ۵۰ تا ۷۰ گرم
¤ سبزی جعفری و شوید مجموعا ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
¤ آبلیمو دو قاشق غذاخوری
✅ #طرزتهیه:
🔸ابتدا گندم، ماش و برنج را با آب گرم بخیسانید.
🔸یک و نیم هویج متوسط، یک عدد شلغم، سیب درختی و یا سیب زمینی و یک عددپیاز کوچک را حبه ایی خرد کنید.
🔸مواد خرد شده و خیس داده را با گوشت ریز شده و ۶/۵ الی ۷ لیوان آب روی حرارت قرار دهید. روغن زیتون را اصافه کنید.
🔸پس از به جوش آمدن، شعله را کم کنید تاخوب بپزد و اصطلاحا جا بیفتد.
🔸پس از پخت مواد اولیه(حدودا یکساعت بعد)، در این مرحله سبزی های خردشده را اضافه کنید.
🔸پس از پخت سبزی؛ نمک، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز و آبلیمو را اضافه کنید.
🔸 یک ربع الی ده دقیقه مانده به خاموش کردن سوپ؛ سیر کوبیده را اضافه کنید.
#مجرب
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۱۴ مهر ۱۴۰۰
🍲 سوپ لوبیا سفید
#موادلازم:
◽️لوبیا سفید………..۳ پیمانه
◽️بلغور گندم………. ۱ پیمانه
◽️سیب زمینی ……..۱ عدد بزرگ
◽️پیاز ………………..۱ عدد بزرگ
◽️زنجبیل تازه ……. ۱ برش کوچک
◽️ارده ………………۳ قغ
◽️هویج………………۱ عدد متوسط
◽️پودر رازیانه………۱ قچ
◽️پودر فلفل سفید..۱ قچ
◽️فلفل سبز تند…..۱ عدد
◽️پودر زیرهٔ سبز ….۱/۲ قچ
◽️ترهٔ خشک شده……۱ قغ
◽️پودر آویشن…….۱ قچ
◽️جعفری و گشنیز تازه
◽️لیموترش تازه
◽️نمک
#طرزتهیه
لوبیای سفید و بلغور گندم را از شب قبل بخیسانید و آب آن را عوض کنید، سپس آبکش کرده و در قابلمه به همراه میزان کافی آب بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید، کف روی آن را دور ریخته و سیب زمینی را رندهٔ ریز کرده و فلفل سبز را حلقه حلقه کرده و به همراه کمی نمک و ترهٔ خشک به لوبیا افزوده و اجازه دهید تا با شعلهٔ کم بپزد. در همین حین، پیاز را پوست گرفته و به همراه زنجبیل بخارپز کنید، وقتی کاملا پختند و نرم شدند، به همراه آویشن، رازیانه، زیرهٔ سبز، فلفل سفید و ارده کاملا میکس کرده و به سوپ اضافه کنید و هم بزنید. حال، هویج را نگینی خرد کرده و اضافه کنید و بگذارید سوپ کاملا جا بیفتد و لعاب بیاندازد. سپس در ظرف مورد نظر ریخته و با جعفری و گشنیز تزئین کرده و به همراه لیموترش تازه نوش جان کنید.
⚪️در صورت تمایل میتونید هویج را حذف کرده و سوپ را به طور کامل میکس کنید و سوپ سفید داشته باشید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
۱۵ مهر ۱۴۰۰
🍗انواع #گوشت #مزاج و #مصلحات آنها🍗
💠بسیارکاربردی👌👌
ذخیره کنید و برای عزیزانتون فوروارد کنید👏
🍗 #اردک
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: پختن با سرکه ، کرفس ، پونه ، نخود ، شوید ، تره ، دارچین ، سکنجبین
🍗 #بوقلمون
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: گشنیز و سماق
🍗 #بلدرچین
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: روغن کنجد و زیتون، روغن بادام ، آب انار
🐐 #بز
❄️نوع مزاج: سرد و خشک
🍃مصلح: نمک ، فلفل ، پیاز، دارچین ، زیره ، بادام ، خرما
🐏 #پاچه
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: گلپر ، سرکه ، مرزه ، زنجبیل ، دارچین
🐣 #تخم_مرغ
🔥نوع مزاج: زرده گرم و سفیده سرد است.
🍃مصلح: نمک و ادویه گرم
🍤 #جگر_سفید
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: دارچین ، خیساندن در سرکه وسپس کباب نمودن
🍤 #جگر_سیاه
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: نمک ، دارچین ، گشنیز ، سرکه
🍗 #خروس
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: سرکه ، آبغوره ، سکنجبین
🍤 #دل
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: آویشن ، زیره ، فلفل ، گلپر ، خواباندن در روغن کنجد و سپس کباب نمودن
👅 #زبان
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: طبخ با سرکه ویا گشنیز خشک ، زیره ،مرزه
🍤 #سیرابی
❄️نوع مزاج: سرد و خشک
🍃مصلح: گلپر ، سرکه مرزه ، زنجبیل ، دارچین
🐫 #شتر
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: پختن با نمک و شوید ، فلفل ، سرکه ،زیره
🐪🐓 #شتر_مرغ
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: سرکه
🐓 #غاز
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: آب انار ، زیره، دارچین ، فلفل، زنجبیل
🐏 #گوسفند
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: گشنیز ، سماق ، مرزه
🍗 #گنجشک
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: آب انار ،آبغوره ، دارچین ، هل
🍗 #کبک
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: سکنجبین
🍤 #قلوه
❄️نوع مزاج: سرد و خشک
🍃مصلح: کباب نمودن با روغن زیتون ، نمک و فلفل ، دارچین
🍤 #مغز
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: نمک ، آویشن ، دارچین ، زیره
🐓 #مرغ_محلی
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: سکنجبین ،ادویه گرم
🐟 #ماهی
❄️نوع مزاج: سرد و تر
🍃مصلح: پختن با دنبه یا کنجد ، زنجبیل ، آویشن ، عسل، ادویه گرم
🐙 #میگو
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: سرکه ، نعناع
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
۱۵ مهر ۱۴۰۰
#آش_شلغم .. ( اصفهان )
#موادلازم :
شلغم متوسط : ۴عدد
پیاز : ۱ عدد
کشک : ۲ لیوان
جو : ۱ لیوان
#خواص
مصرف شلغم در این غذا باعث تقویت تخمدان شده و رحم را تقویت میکند .
برای تقویت کبد و پاکسازی روده ها مفید است.
برای مبتلایان به سرماخوردگی و سنگ کلیه مصرف این غذا توصیه میشود.
#طرزتهیه :
شلغم را خرد کرده و جو و پیاز خرد شده را نیز افزوده و اجازه میدهیم بپزد . در آخر کشک و پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم .
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
۲۰ مهر ۱۴۰۰