#ماست_خونگی
#موادلازم
ماست ۴ قاشق غذا خوری
شیر ۴ لیوان
#طرزتهیه
۱- شیر را بجوشانید
( پس از به جوش آمدن شیر حرارت را کم کنید و 15 دقیقه بگذارید شیر به آرامی بجوشد و آب اضافی اش تبخیر شود )
۲- شیر را داخل ظرفی که برای ماست در نظر گرفته اید بریزید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود
( در زمان اضافه کردن ماست ، شیر باید به اندازه ای گرم باشد که انگشت تان گرمای شیر را حس کند اما نسوزد )
۳- مقداری شیر را داخل کاسه ای بریزید و با ماست مخلوط کنید و پس از اینکه ماست و شیر خوب مخلوط شدند ان را به بقیه شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود
( این روش برای حل شدن بهتر ماست میباشد )
۴- در ظرف را با ببندید سپس ظرف ماست را با حوله گرمی خوب پوشش دهید و در جای گرمی بگذارید، بسته به گرمای محیط 5 تا 8 ساعت زمان برای بستن ماست لازم است
۵- پس از اینکه ماست بسته شد ظرف را در یخچال قرار دهید تا ماست سرد شود ( ماست پس از سرد شدن سفت تر خواهد شد )
#سایرنکات👇
🥣اگر ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است ،
هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.
🥣اگر ماست را برای تهیه دوغ یا آش میخواهید آن را در دمای گرم تری تهیه كنید تا ترش شود.
🥣بهتر است از شیر پرچرب استفاده كنید زیرا هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥘آبگوشت بسیار مقوّی :
(مفید برای بیمار)
✅ #خواص
۱) مقوی ونیرو زا
۲)جبران کم خونی،ضعف وبیحالی
از دست دادن خون بدن,مانند عادت ماهیانهو ...
۳)تقویت جنسی
۴) مقوّی قلب، مغز و اعضای بدن و .
باحفظ خواص وجذب بالا
#طرزتهیه
یک واحد (واحد بسته به نظر شما میتواند حجم یا وزن باشد مثلا سی گرم)گوشت بدون استخوان وبدون چربی گوسفند،
ترجیحََا از قسمت سرشانه وماهیچه را خوب ساتوری وریز ریز به اندازه خیلی کوچک تقسیم کنید،
سپس در یک ظرف شیشه ای، مانند ظرف شیشه ای مربا و... قرار دهید.
بعد ۷ تا ۵ واحد آب به آن اضافه کنید وخوب آنرا بهم بزنید.
سپس این ظرف شیشه ای را داخل یک ظرف دوم بزرگتر(قابلمه) قرار دهید که حداقل تا نصف ظرف شیشه ای درون آن آب باشد.
سپس گاز را روشن کرده تا خوب باحرارت مناسب کاملاپخته شود.
مقدار بسیار کمی نیز ادویه به آن اضافه نمایید.
بعدازپخته شدن ، گاز را خاموش، مواد را صاف کنید.
ترجیحا با کمی عسل شیرین کرده وبصورت قاشق قاشق میل شود.
#تذکرات
۱_بهترین حالاتِجذب واثر گذاری، یک ساعت قبل از غذا وبا شکم خالیست.
۲_ادویه، نمک ،عسل و... بسته به شرایط ِمزاجی وجسمی فرد باید تنظیم شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🔲 #معسله(معجون خرما)
🔹دسر خرما خوزستانی که به جهت طبیعت گرمی که دارد.
#موادلازم
خرما ۵۰۰ گرم
شیره خرما ۲۰۰ گرم
ادویه (فلفل سیاه،دارچین،زنجبیل،میخک،هل) به مقدار لازم
کنجد ۱ پیمانه
🔥طبیعت این دسر بسیار تند و گرم هست
#طرزتهیه
کمی کنجد رو تفت دهیدبعد پودر زنجبیل و دارچین رو اضافه کنبد و تفت دهید
شیره خرما رو اضافه کرده حرارت رو خاموش کنید فقط در حدی که گرم و روان بشه
این مواد رو روی خرماها بریزید و خوب مخلوط کنید دسر ما آماده ست
تو ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری میشه . نوش جان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚 #زیره_پلو
#موادلازم
برای۴ نفر
روغن (آبکرده) ۱ استکان
برنج ایرانی ۳ لیوان
زیره سیاه ۱/۲ استکان
زعفران ۱ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- در ظرفی پیاز را نیم سرخ كرده و دنده گوسفند را در آن سرخ كنید و پس از اضافه كردن آب اجازه دهید گوشت بپزد.
۲- پس از پخته شدن دنده ها و وقتی آب به اندازه 4 لیوان باقی ماند برنج شسته شده را به آن اضافه كرده و زعفران و نمك را به مواد اضافه كنید و زیره را با آن مخلوط كنید و اجازه دهید دم بكشد.
سایر نکات👇
زیره پلو غذای سنتی كرمان و جزو غذاهای بسیار خوشمزه و معطر است خوردن این غذا بسیار مفید بوده و جزو غذاهای گرم محسوب میشود. 💁
1) میتوانید برای زودتر پخته شدن گوشت آن را درون زودپز بپزید
2) این غذا به صورت لاپلو هم طبخ میشود بدین منظور برنج را جدا بپزید و اجازه دهید آب گوشت تمام شود و آن را با سایر مواد لای برنج بدهید
3) استفاده از گوشت قلقلی به جای گوشت در این غذا امكان پذیر است. 💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚 #ماش_پلو
#موادلازم
برای۹ نفر
ماش ۵۰۰ گرم
برنج 1.5 کیلوگرم
گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
زعفران (ساییده) ۱/۲ قاشق چای خوری
روغن کنجد ۵ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب گوشت را با افزودنی های دلخواه مثل برگ بو ، فلفل دلمه ای ، پیاز ، هویج و ...نیم پز كنید و پس از آن در ظرفی مناسب پیازداغ كنید و گوشت را كمی در آن سرخ كنید.
۲- ماش را در ظرفی مناسب به همراه آب ، بدون نمك نیم پز كنید و برنج را به مرحله آبكشی برسانید.
وقتی ماش نیم پز شد آن را از صافی رد كنید و به گوشت اضافه كرده و ادویه و نصف زعفران آبكرده را به آن اضافه كنید و به صورت لابه لا به برنج بدهید.
باقی مانده زعفران را روی برنج بدهید و آن را دم بیندازید.
سایر نکات👇
1)بهتر است برای این غذا ته دیگ بگذارید و مناسب ترین ته دیگ برای این غذا سیب زمینی است البته با كنجد.
به این منظور ابتدا كف قابلمه كمی روغن بریزید و سپس كنجد را به آن اضافه كنید به طوری كه خوب در قابلمه پخش شود حالا سیب زمینی ها را اگر دوست دارید با زعفران آغشته كنید و در غیر این صورت به طور معمولی روی كنجد ها بگذارید البته حواستان باشد شعله خیلی ملایم باشد.
2)این غذا با گوشت چرخكرده هم طبخ میشود كه برای افرادی كه گوشت تكه ای دوست ندارند مناسب تر است.
3)اگر در این غذا از كره محلی به جای روغن کنجد استفاده كنید خیلی خوشمزه تر خواهد شد.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥣 #کواکب
#موادلازم:
آرد برنج یک پیمانه
آرد نخود یک پیمانه
آرد باقالی یک پیمانه
#طرزتهیه:
1_باید هریک از مواد فوق به اندازه یک پیمانه فراهم و باهم مخلوط شود.
2_این مواد را درون ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن میریزند و میپزند یا بصورت فرنی امروزی تهیه میکنند.
3_همچنین میتوان آنها را مخلوط کرد و به صورت سویق تفت داد.
#طرزمصرف
طبق روایت بهتر است به عنوان صبحانه و یا یک وعده غذایی مصرف شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍧 #اسکمو_خانگی
#موادلازم
برای۴ نفر
آلبالو خشک ۱ لیوان
آلو خشک ۱/۲ لیوان
نمک دریا ۱/۲ قاشق غذا خوری
گلپر ۱/۲ قاشق غذا خوری
شکر قهوه ای ۲ قاشق غذا خوری
#طرزتهیه
۱- اول آلبالو و آلو خشک ها رو با آب ولرم میزاریم خیس بخوره به مدت 1 الی 2 ساعت تا کمی باز و تمیز بشن.
۲- بعد داخل قابلمه کوچکی ریخته به اندازه ای که آب فقط روی آلو ها باشه آب میریزیم و بعد نمک و گلپر و شکر قهوه ای و میزاریم کمی جوش بخوره تا جایی که کمی له بشن.
۳- بعد از حاضر شدن میزاریم کمی خنک بشن و داخل لیوان مورد نظرمون میریزیم و داخلش قاشق یا چوب بستنی میزاریم و بعد بمدت یکروز داخل فریزر موندن حاضر میشه.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥂 #شربت_سه_رنگ
#موادلازم
برای۳ نفر
شکرقهوه ای یا عسل به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
تخم شربتی کمی
گل ختمی یاگل بنفشه کمی
زعفران و گلاب کمی
#طرزتهیه
۱- آب و شکر را حل کنید وقتی حل شد بهش کمی زعفران و گلاب اضافه کنید و داخل لیوان ها ریخته
۲- تخم های شربتی را داخل آب جوش ریخته تا پف کند
وقتی پف کرد آرام روی شربت زعفرانی ریخته
۳- کمی گل ختمی را داخل آب سرد ریخته تا رنگ آب تغییر کند
وقتی رنگ آب تغییر کرد گل ها را برداشته و آب رنگی را آرام روی تخم شربتی ریخته ...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان)
🍃 #موادلازم
🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری
🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری
🌿آب 👈 ۲/۳ استکان
🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری
🍂 #طرزتهیه
✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم،
بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
✅ #نکته :
*حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد.
*این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است)
🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن
🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری
🌾 مناسب برای کودکان
🌾پوکی و ضعف استخوان ها
🌾پیسی، تب، تیرگی پوست
👌بسیار عالی و مقوی برای کودکان/ نوجوانان/مادران باردار یا شیرده
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#مربای_زردک
#موادلازم
زردک ۵۰۰ گرم
شکر سرخ ۵۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته در صورت تمایل کمی یا گردو خرد شده
هل کمی
#طرزتهیه
۱- زردک را پوست بگیرید و رنده کنید سپس درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا زردک ها کمی نرم شده و رنگ انها تغییر کند.
۲- شکر ، ابلیمو ، آب ، گلاب و دانه های هل را به زردک اضافه کنید و مخلوط نمائید سپس به مدت 2 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم مربا بپزد و جا بیفتد ؛ مربای زردک را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و خلال پسته را اضافه کنید سپس بگذارید خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را درون شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
سایر نکات
🥕هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.
🥕مقداری از شربت را در قاشقی بریزید ، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.
🥕دلیل کپک زدن مربا :
شکر مربا کم باشد ، قوام نیامده باشد ، کاملا پخته نشده باشد.
🥕دلیل شکرک زدن مربا :
این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده میشود ، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک میزند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالبالینک⛔️
📌 طرز تهیه شیرینی سنتی گوشفیل
👨🏻🍳 مواد لازم برای تهیه خمیر:
🔸 زرده تخم مرغ محلی: ٢ عدد
🔸 شیر محلی: نصف لیوان
🔸 روغن ارده کنجد: ٣ قاشق غذاخوری
🔸 آرد گندم سبوس دار: ١/۵ لیوان
🔸 همه مواد غیر از آرد را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کنید و به آرامی ماساژ دهید تا خمیر یکدست شود.
اگر خمیر چسبندگی داشت، کمی آرد اضافه کنید تا جاییکه به دست نچسبد. خمیر آماده شده را در کیسه نایلونی گذاشته و به مدت ٧ الی ١٠ ساعت در مکانی گرم استراحت دهید.
🔸 روی سطحی صاف کمی آرد پاشیده و به اندازه گردو از خمیر را با وردنه به قطر ٢ میلیمتر باز کرده و دو طرف آن را با دست پیچ دهید.
خمیرهای آماده شده را در روغن ارده کنجد داغ، با حرارت ملایم سرخ کنید.
👨🏻🍳 مواد لازم برای تهیه شربت:
🔸 عسل طبیعی: ١ لیوان
🔸 گلاب: ٢ قاشق غذاخوری
🔸 آب: ٣ قاشق غذاخوری
🔸 زعفران آب شده: ١ قاشق غذاخوری
🔸 همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
⬅️ #نکته:
گوش فیل های داغ را در شربت ولرم به مدت ۵ دقیقه قرار داده و سپس در ظرف مورد نظر بچینید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔶🔹فرنی با شیره
🔹و مغز بادام شیرین
📚 فرنی باشیربادام
🔻مزاج:معتدل
👈 مفید برای #کمخونی ، #اعصاب #تقویتعمومی
✅ موادلازم
🔰 شیربادام:یک سوم لیوان “طرزتهیه درقسمت بالا”
🔰 گلاب:دوقاشق غذاخوری
🔰 آردبرنج:یک قاشق غذاخوری
🔰 شیره انگوریاکشمش:یک قاشق مرباخوری
✅ طرزتهیه
👈 آردبرنج رادرشیربادام حل کرده تانرم ویکدست شود.عسل وگلاب رااضافه کرده وروی حرارت قرارمی دهیم.مرتب بهم زده تاجوش آمده وکمی غلیظ شود.ازروی حرارت برداشته درظرفی میکشیم تاخنک شود.
باشیره انگوریاکشمش تزیین کرده ومیل مینمایید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
💠 #سوپ_ضد_ویروس_قوی (کمک به بهبودی کرونا)
💥👈 #توجه:
عزیزان دقت نمایند این سوپ جنبه غذای دارویی داشته و ضمن تسریع درمان کرونا، کمک به تقویت بدن و عوارض پس از کرونا مینماید، در رفع تنگی نفس؛ تب و... مفید و موثر میباشد.
⭕️ #مقدارمصرف برای بیماران کرونایی:
هر ۴ تا ۶ ساعت یک کاسه ماست خوری
👈همچنین جهت تقویت سیستم ایمنی، مصرف یک کاسه ماست خوری از این سوپ در طول روز سفارش میشود.
♻️ #ترکیبات:
¤ گندم پرک: دو سوم استکان
¤ ماش: ۳ قاشق غذاخوری
¤ برنج: ۲ قاشق غذاخوری
¤ هویج یازردک: یک و نیم عدد
¤ شلغم: یک عدد
¤ سیب درختی: نصف (در صورت موجود نبودن یک چهارم سیب زمینی)
¤ روغن زیتون: ۲ قاشق غداخوری
¤ نمک: به مقدار لازم
¤ زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
¤ پودر گلپر: یک و نیم قاشق مرباخوری
¤ پودر تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری
¤ آب: ۶/۵ لیوان
¤ پیاز: یک عدد کوچک
¤ سیر کوبیده: ۶ حبه
¤ گوشت بدون چربی یا خروس محلی یا بره و گوسفند ۵۰ تا ۷۰ گرم
¤ سبزی جعفری و شوید مجموعا ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
¤ آبلیمو دو قاشق غذاخوری
✅ #طرزتهیه:
🔸ابتدا گندم، ماش و برنج را با آب گرم بخیسانید.
🔸یک و نیم هویج متوسط، یک عدد شلغم، سیب درختی و یا سیب زمینی و یک عددپیاز کوچک را حبه ایی خرد کنید.
🔸مواد خرد شده و خیس داده را با گوشت ریز شده و ۶/۵ الی ۷ لیوان آب روی حرارت قرار دهید. روغن زیتون را اصافه کنید.
🔸پس از به جوش آمدن، شعله را کم کنید تاخوب بپزد و اصطلاحا جا بیفتد.
🔸پس از پخت مواد اولیه(حدودا یکساعت بعد)، در این مرحله سبزی های خردشده را اضافه کنید.
🔸پس از پخت سبزی؛ نمک، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز و آبلیمو را اضافه کنید.
🔸 یک ربع الی ده دقیقه مانده به خاموش کردن سوپ؛ سیر کوبیده را اضافه کنید.
#مجرب
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍲 سوپ لوبیا سفید
#موادلازم:
◽️لوبیا سفید………..۳ پیمانه
◽️بلغور گندم………. ۱ پیمانه
◽️سیب زمینی ……..۱ عدد بزرگ
◽️پیاز ………………..۱ عدد بزرگ
◽️زنجبیل تازه ……. ۱ برش کوچک
◽️ارده ………………۳ قغ
◽️هویج………………۱ عدد متوسط
◽️پودر رازیانه………۱ قچ
◽️پودر فلفل سفید..۱ قچ
◽️فلفل سبز تند…..۱ عدد
◽️پودر زیرهٔ سبز ….۱/۲ قچ
◽️ترهٔ خشک شده……۱ قغ
◽️پودر آویشن…….۱ قچ
◽️جعفری و گشنیز تازه
◽️لیموترش تازه
◽️نمک
#طرزتهیه
لوبیای سفید و بلغور گندم را از شب قبل بخیسانید و آب آن را عوض کنید، سپس آبکش کرده و در قابلمه به همراه میزان کافی آب بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید، کف روی آن را دور ریخته و سیب زمینی را رندهٔ ریز کرده و فلفل سبز را حلقه حلقه کرده و به همراه کمی نمک و ترهٔ خشک به لوبیا افزوده و اجازه دهید تا با شعلهٔ کم بپزد. در همین حین، پیاز را پوست گرفته و به همراه زنجبیل بخارپز کنید، وقتی کاملا پختند و نرم شدند، به همراه آویشن، رازیانه، زیرهٔ سبز، فلفل سفید و ارده کاملا میکس کرده و به سوپ اضافه کنید و هم بزنید. حال، هویج را نگینی خرد کرده و اضافه کنید و بگذارید سوپ کاملا جا بیفتد و لعاب بیاندازد. سپس در ظرف مورد نظر ریخته و با جعفری و گشنیز تزئین کرده و به همراه لیموترش تازه نوش جان کنید.
⚪️در صورت تمایل میتونید هویج را حذف کرده و سوپ را به طور کامل میکس کنید و سوپ سفید داشته باشید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
🍗انواع #گوشت #مزاج و #مصلحات آنها🍗
💠بسیارکاربردی👌👌
ذخیره کنید و برای عزیزانتون فوروارد کنید👏
🍗 #اردک
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: پختن با سرکه ، کرفس ، پونه ، نخود ، شوید ، تره ، دارچین ، سکنجبین
🍗 #بوقلمون
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: گشنیز و سماق
🍗 #بلدرچین
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: روغن کنجد و زیتون، روغن بادام ، آب انار
🐐 #بز
❄️نوع مزاج: سرد و خشک
🍃مصلح: نمک ، فلفل ، پیاز، دارچین ، زیره ، بادام ، خرما
🐏 #پاچه
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: گلپر ، سرکه ، مرزه ، زنجبیل ، دارچین
🐣 #تخم_مرغ
🔥نوع مزاج: زرده گرم و سفیده سرد است.
🍃مصلح: نمک و ادویه گرم
🍤 #جگر_سفید
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: دارچین ، خیساندن در سرکه وسپس کباب نمودن
🍤 #جگر_سیاه
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: نمک ، دارچین ، گشنیز ، سرکه
🍗 #خروس
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: سرکه ، آبغوره ، سکنجبین
🍤 #دل
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: آویشن ، زیره ، فلفل ، گلپر ، خواباندن در روغن کنجد و سپس کباب نمودن
👅 #زبان
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: طبخ با سرکه ویا گشنیز خشک ، زیره ،مرزه
🍤 #سیرابی
❄️نوع مزاج: سرد و خشک
🍃مصلح: گلپر ، سرکه مرزه ، زنجبیل ، دارچین
🐫 #شتر
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: پختن با نمک و شوید ، فلفل ، سرکه ،زیره
🐪🐓 #شتر_مرغ
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: سرکه
🐓 #غاز
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: آب انار ، زیره، دارچین ، فلفل، زنجبیل
🐏 #گوسفند
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: گشنیز ، سماق ، مرزه
🍗 #گنجشک
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: آب انار ،آبغوره ، دارچین ، هل
🍗 #کبک
🔥نوع مزاج: گرم و خشک
🍃مصلح: سکنجبین
🍤 #قلوه
❄️نوع مزاج: سرد و خشک
🍃مصلح: کباب نمودن با روغن زیتون ، نمک و فلفل ، دارچین
🍤 #مغز
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: نمک ، آویشن ، دارچین ، زیره
🐓 #مرغ_محلی
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: سکنجبین ،ادویه گرم
🐟 #ماهی
❄️نوع مزاج: سرد و تر
🍃مصلح: پختن با دنبه یا کنجد ، زنجبیل ، آویشن ، عسل، ادویه گرم
🐙 #میگو
🔥نوع مزاج: گرم و تر
🍃مصلح: سرکه ، نعناع
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#آش_شلغم .. ( اصفهان )
#موادلازم :
شلغم متوسط : ۴عدد
پیاز : ۱ عدد
کشک : ۲ لیوان
جو : ۱ لیوان
#خواص
مصرف شلغم در این غذا باعث تقویت تخمدان شده و رحم را تقویت میکند .
برای تقویت کبد و پاکسازی روده ها مفید است.
برای مبتلایان به سرماخوردگی و سنگ کلیه مصرف این غذا توصیه میشود.
#طرزتهیه :
شلغم را خرد کرده و جو و پیاز خرد شده را نیز افزوده و اجازه میدهیم بپزد . در آخر کشک و پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم .
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
🔹طرز تهیه #سرکنگبین ساده به روش اصلی آن
#موادلازم
سرکه انگور یک تا یک و نیم لیوان
عسل دو لیوان
آب ۸ لیوان
#طرزتهیه
با شعله متوسط بجوشد و کف آن را جدا کنید تا تقریبا یک سوم از آن بخار شود
صاف کرده داخل یخچال گذاشته هر بار یک سوم لیوان از شربت با دو سوم لیوان آب مخلوط و میل شود
بهترین زمان مصرف:
نیم تا یکساعت قبل از غذا
برای بهتر شدن رنگ و طعم شربت می توانید حین جوشیدن ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم نعناع تازه به آن اضافه کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
#رب_انار
♦️خدمت حضرت امام جعفر صادق صلوات الله علیه از سنگينى درون و كثرت ناهموارى هضم خوراك خود شكوه كردم.حضرت صلوات الله علیه فرمود:
از اين انارهاى شيرين با پيه آن بخور كه معده را بسیار خوب پاك می كند و ناهموارى هضم را درمان می كند و غذا را هضم می نمايد و در درون تسبيح می گويد.
📚وسائل الشيعة،ج25، ص: 158
✍ #طرزتهیه :
🥣#رب_انار
🔻پوست انار را جدا کرده و دانه های انار را جدا کنید.
🔻با آبمیوه گیری آب آن را گرفته و در ظرفی بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید تا آب اضافه آن تبخیر شود و رب انار غلیظ گردد.
🔻توجه کنید که در این مرحله باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد چون در این مرحله آب اضافی سریعا تبخیر میشود.
🔻زمانیکه رب انار به اندازه کافی غلیظ شد رب را در ظرف شیشه ای بریزید و بگذارید تا سرد شود.
🔸اگر انارتان آبدار باشد به ازای هر هشت کیلوگرم انار ، یک کیلوگرم رب انار حاصل میشود.
🔸بهترین رنگ برای رب انار قهوه ای و قرمز تیره است اگر از روی غلظت رب انار نتوانستید زمان برداشتنن از روی حرارت را تشخیص دهید از روی رنگ این زمان را تعیین کنید.
🔸رب انار را حتما در یخچال نگهداری کنید چون باعث میشود دیرتر فاسد شود و دیرتر تغییر رنگ دهد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
سلام اینو بزارید کانالتون
توپک خرمای چرخ شده با مغز ها؛وتزئین با کنجد و مغز پسته😊
برای بچه ها درست میکنم که موقع درس خوندن بهشون میدم خیلی مقویه
ممنون از کانالهای مفیدتون
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بهبه
احسنت به این مادر
نوش جان🌱
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🎂 #کیک #گردویی #ارده شیره 🎂
✅ #موادلازم :
1⃣ تخم مرغ محلی ( 3 عدد )
2⃣ کره محلی ( 2 قاشق غذاخوری )
3⃣ روغن حیوانی ( نصف فنجان )
4⃣ شیره انگور ( یک فنجان )
5⃣ گرد هل ( نصف قاشق چای خوری )
6⃣ ارده کنجد ( نصف فنجان )
7⃣ آرد گندم سبوس دار ( 2 فنجان )
8⃣ گردو خرد شده ( یک فنجان )
✅ #طرزتهیه :
🌸🌿 ابتدا تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم تا حجیم شوند. سپس روغن و کره نرم شده در محیط را به آن اضافه مي كنيم و هم می زنیم. بعد شیره انگور و ارده کنجد را افزوده و به هم زدن ادامه می دهیم. نیمی از گردو و گرد هل را ریخته و در انتها آرد را الک کرده و با مواد كاملاً مخلوط می کنیم و در قالب چرب شده ریخته و روی آن نیمی دیگر از گردوها را ریخته و در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد به مدت 40 دقیقه قرار می دهیم.🌸
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
✴️ #فسنجان #بادام
✅ #موادلازم :
🔹گردوی مغز شده + بادام درختی مغز شده
🔹رب انار
🔹پیاز
🔹روغن کنجد
🔹نمک ـ فلفل ـ زردچوبه
🔹آب
✅ #طرزتهیه :
🔹ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید . سپس رب انار را اضافه کنید و بعد از آن مغزها را در آن بریزید و کمی تفت دهید و ادویه ها را اضافه کنید روی آن آب بریزید تا کاملا بپزد و به روغن بیفتد .
🔹میتوانید از گوشت گوسفند یا اردک یا هر گوشت گرمی استفاده کنید و چون این غذا یک غذای کامل هست میتوانید اصلا از گوشت هم استفاده نکنید .
✅ #خواص :
🔹بسیار خونساز ـ تقویت کننده بدن - یک غذای بسیار گرم ـ مناسب برای زنان باردار و شیرده ـ بهترین غذا برای شبهای امتحان ـ یک غذای بسیار مناسب برای افسردگی و سردرد ـ سودا زدای بسیار قوی
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
🌷🌾🌷🌾🌷
🔴 #غذای #خونساز 🔴
🐏✍ دنده پاک شده گوسفند تهیه کنید، با دو پیاز درسته در دیگ بریزید و آب کافی اضافه کنید. کمی زردچوبه بریزید. در دیگ را ببندید و اجازه بدهید سه ساعت بپزد پس از باز کردن آن، پیازها را خارج کنید و دور بریزید، اندکی زعفران و نمک اضافه کنید، پنج دقیقه بجوشد و میل کنید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
🌷🍃🌷🍃🌷
🍶 #طرزتهیه #سکنجبین #ساده
🍚✍ ۴۰۰ گرم شکر را با یک لیتر آب، بهآرامی بجوشانید تا نیم آن بخار شود. سپس ۸ قاشق غذاخوری سرکه انگوری طبیعی بیفزایید و بگذارید چند ساعت (مثلا شب تا صبح) بماند.
🍷سکنجبین ساده مزاج معتدل مایل به خنک دارد. برای بهدستآوردن سکنجبین با مزاج گرمتر میتوان بهجای شکر سفید، از شکر قهوهای یا عسل بهره برد.
🍷با افزودن دیگر مفردات، مانند نعنا، عناب، آویشن، عنصل و مانند آنها، انواعی از سکنجبین با خواص داروی متفاوت به دست میآید که باید حتما با مشورت پزشک متخصص مصرف شوند.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
🍲 #آش_کاچی_همدان
#موادلازم:
برای5نفر
بلغور گندم: 3پیمانه
کشک به میزان لازم
پونه:3قاشق غذا خوری
سیر:1کله
نمک به میزان لازم
#طرزتهیه:
ابتدا بلغور را با دوبرابر و نیم آب روی اجاق قرار میدهیم تا بپزد.(3یا4ساعت زمان پخت نیاز دارد)نمک را اضافه کرده.
مواد روی این آش: کشک را به مدت 20روی حرارت قرار داده و می گذاریم تا خنک شود سپس پونه و سیری را که از قبل رنده زدیم یا با گوشت کوب له کردیم را به آن اضافه می کنیم. غذا آماده سرو می باشد. بلغور پخته را در بشقاب همراه با کشک آماده شده سرو می کنیم. بسیار لذیذ است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️
🍘 #اشپل همان تخم ماهی است که قبل از تخمریزی ماهی، آن را به صورت بهداشتی از شکم ماهی خارج کرده و در غذا مصرف میکنند.
👈🏻حتما موقع پاک کردن شکم ماهی سفید، تعداد زیادی از تخم های آن را دیده اید و شک داشتهاید که آنها را نگه دارید یا دور بریزید.
🤔فکر میکنید این مواد غذایی ارزش تغذیهای دارند یا زیانبارند⁉️
🔹در کل، اشپل یکی از #مخلفات غذایی است که ارزش غذایی #بالایی دارد
و معمولا آن را با چلوکباب، زیتونپرورده، باقالی و مغز گردو میل میکنند و حتی بعضیها با آن، کوکو تهیه میکنند😋
👈🏻این ماده غذایی سرشار از اسیدهای چرب #امگا3 است
و یک قاشق غذاخوری آن معادل یک واحد روغن و دو قاشق غذاخوری آن معادل یک واحد #گوشت محسوب میشود.
👌پس نباید در مصرفاش زیادهروی کرد، چون #کالری فراوانی را در یک وعده به مصرفکننده میرساند.
🔹خوشبختانه اشپل ماهی، آلوده به فلزات سنگینی مثل جیوه #نیست😃
و به راحتی میتوان آن را میل کرد،
👈🏻 زیرا فلزات سنگین معمولا در لایههای سطحی و پوست ماهی ها جای میگیرند.
✅بنده توصیه میکنم #اشپل ماهی را با روغن خودش تفت بدهید،
به شکلی که قابل خوردن باشد یا با کمی آب #لیموی تازه آبپز کنید
تا به این ترتیب، از روغنهای خوراکی دیگر کمتر برای سرخکردناش استفاده کنید، زیرا به اندازه کافی انرژی دارد.
🔹در ضمن، مصرف این ماده غذایی به تمامی افراد، جز آنهایی که نسبت به ماهی و فرآوردههایش حساسیت دارند، توصیه میشود.👌
البته باز هم تکرار میکنم که باید در خوردن آن حد اعتدال را رعایت کرد😊👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
کپی⛔️